Jag har äntligen bestämt mig för att göra ett allvarligt försök till att gå ner i vikt. För att nå mina mål så har jag dels börjat motionera mer, äta enligt min beräknade kostplan och även satt upp delmål. Mitt stora mål är att gå ner 15 kilo. Mina delmål är upplagda i 5kg åt gången. Om jag håller mig strikt till denna plan så hoppas jag på att vara minst 5 kilo lättare i slutet av Augusti. Det som även gör att det känns lite lättare denna gång är att jag har så oerhört peppande kompisar som verkligen stöttar mig.

Hoppas på att jag kan klara detta den här gången!

(Bild på mig och min fina vän Felicia)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I dag kunde jag inte hålla mig längre så jag tog in min lilla häst i från betet. Direkt när han kom in så fick han lite käk och sedan satte jag i gång med klippmaskinen. Klippte bort det värsta i dag och planerar att finklippa och även klippa benen. Vill att han ska vara helt klippt så att han sen kan sätta en fin sommar päls.

Grejen med min häst är att han sätter sådan fruktansvärd päls under sommarbetet. I år var det inte lika illa som förra året men han hade fortfarande ganska tjock päls. Han får dessutom lite värmeutslag vid bogen/bringan.

Blev verkligen inte den bästa klippningen jag gjort. Såg att jag missat lite på kroppen. Men jag tar det på Lördag. Som jag saknat min prins denna vecka!

Likes

Comments

Im back bitches!

Bestämt mig för att nu ta mig tillbaks till bloggvärlden efter närmare 6 månaders uppehåll. Det som hände var att jag tappade suget och kände att mitt liv inte hade något intressant att erbjuda. Men nu mina vänner har det hänt mycket. We will start from the beginning.

Jag fick ett heltidsvikariat på Högbo RK i 1 år. Men jag jobbade i ca 3 månader och insåg sen att detta kanske inte är det jag vill. Fick sedan tag i en halvtidstjänst på Travskolan till hösten. Jag insåg under min tid borta i från travet att jag vill lära ut. Det är vad jag vill göra just nu i livet. Så jag valde att säga upp mig och nu jobbar jag på städtjänst över sommaren.

En annan sak som gjorde att jag inte ville vara kvar var det faktum att det är väldigt långt att åka mellan Älvkarleby och Sandviken varje dag. Jag han knappt med min nya häst. JA ni hörde rätt, MIN nya häst.

Tygo som ni tidigare sett i bloggen är numera MIN. Jag fick köpa honom från ridskolan och han har nu varit min i ca 4 månader. Denna lilla varelse gör mig så fantastiskt glad och jag kunde inte varit mer tacksam över denna häst.

Sedan har familjen Samuelsson hunnit med att köpa på sig EN TILL häst. Syrran köpte en 5 årig valack från Johanna Brodin Kastman som verkligen gav oss chansen att få köpa en otroligt trevlig liten kille. Det är vi alla tacksamma för, inte minst min syster. Retro som han kallas är nu under utbildning och jag är jätte glad över att få hjälpa till. En väldigt positiv och glad kille.

Så ni ser, det har hunnit hända mycket sedan jag skrev mitt sista inlägg. Hoppas ni nu tycker att detta blir en spännande blogg att följa.

See ya later

Likes

Comments

Hästen Klara kommer ni få se lite av i bloggen framöver. Hjälper Klaras ägare Isabelle med att rida och ta hand om henne 1-2 ggr i veckan. Jag tog hand om Klara för länge sedan när hon var ca 5 år. Då hjälpte jag Isabelle ganska mycket, har haft så mycket roligt med denna ponny.

Jag tycker det är så sjukt kul att få dundra omkring på ponny igen. Har inte ridit ponny på ca 2 år. Sedan är ju Klara en maxad D och haflinger så hon är ju inte direkt "en typisk ponny". Men man får ändå ponnykänsla nu när jag bara är van storhäst.

I dag när jag hade lite extra tid och dagsljus så passade jag på att pyssla lite extra. Testade knoppa och hingstfläta, hon har ju så mycket man så man kan ju göra lite vad som helst. Älskar att hålla på och pyssla sådär! Sedan tog jag och Klara en liten mysig tur längst vägen. Hon kändes riktigt avslappnad och fin i dag.


Likes

Comments

I morse blev det supermysigt i sängen med en smoothie, american horror storys och alla djuren tillsammans i sängen. Låg kvar i sängen någon timme innan jag klev upp för att träna lite. Satte på Wii och körde träningsprogrammet på just dance i ca 45 minuter. Riktigt rolig träningsform.

Kollar lite på Merlin nu, älskar den serien! Tänkte äta lite lunch och sen ta en långpromenad med Dylan.


Likes

Comments

Somnade klockan 7 i går kväll, fattar ni 7 slocknade jag. Var så oerhört trött, orkade knappt äta. Blev sedan väckt halv 8 i morse och lovar att om jag fått välja hade jag sovit i minst 2 timmar till. Men tog mig upp och har faktiskt fått mycket gjort i dag.

Jag och Dylan tog 2 promenader i dag. Riktigt mysig nu när han blivit lite större så att man kan ta lite längre promenader. Har dessutom hunnit med massor av pappersarbete och ringt till kommunal. I morgon ska jag träna och ta en långpromenad med Dylan. Skönt med lite ledighet så att jag hinner återhämta mig. Har känt mig oerhört sliten på siståne.


Likes

Comments

Har uppdaterat dåligt pga att jag har jobbat väldigt mycket. Jobbar mycket kvällar vilket betyder att jag är hemma ca 22-22.30. Så jag vaknar ju inte fören klockan 10 och sen gör jag allt som måste göras och börjar sedan jobba igen vid 15. Därför har jag valt att lägga bloggandet på sidan av nu i några dagar.

Jobbar på travskolan och som det ser ut nu så trivs jag jätte bra. Har fått fler timmar så från och med 1 feb så jobbar jag 3 eftermiddagar/kvällar i veckan. Sedan blir det några dagspass här och där. Sedan så har jag stalltjänster både på travet och på ÄRK på helgerna. Men jag älskar att jobba eftermiddagar och kvällar. Är ju ingen riktig morgonmänniska.

Nu tänker jag inte göra detta inlägg nå längre, ni får se lite bilder istället!
Likes

Comments

Som det ser ut nu så kommer jag att tävla Tygo under våren 2015. Om det inte blir några ändringar i hästeriet så att säga. Vi kommer starta några klasser tillsammans jag och Tygo. Tänkte skriva upp några datum som känns aktuella.

MARS

Gävle Fältrittklubb 8/3 LC:1 eller lag LB:1

APRIL

Hofors Ridsällskap 5/4 LC:1

MAJ

Österfärnebo Ryttarsällskap 3/5 LC:1

Gävle Ryttarsällskap 24/5 LC:1

JUNI

Älvkarleby Ridklubb 13/6 LB:1

Sedan går Tygo på bete. Alla dessa datum är bara kanske då det måste stämma med allt annat runtomkring.

Likes

Comments

Spännande för i år är att jag numera är lagledare för div III i ponnydressyr på våran klubb. Jag ser verkligen fram i mot detta, jag delar denna erfarenhet med Anna Wiström som har tävlat mycket dressyr och är en riktigt duktig ryttare. Hennes jobb blir att hjälpa ryttarna att lösa sina brister och förbättra sig medan min uppgift blir att leda hela gruppen och jobba på den mentala biten. Jag vet hur nervöst det kan vara att tävla dom första gångerna och att man ofta kan behöva lite hjälp med nerverna före och känslorna efter.

Efter min första start med Tygo så bröt jag nästan i hop av ren lycka för att jag kände sådan lättnad över att jag kom igenom hela programmet utan att misslyckas. Att vi sedan kom på plats 27 av 40 är en annan diskussion. Men jag tycker att det är viktigare med en bra känsla än en bra placering. Sedan kan man känna vissa gånger att man red bättre en de poäng och procent man fick men då får man ta det.

Jag hoppas denna säsong tillsammans med ponnyerna, barnen och även mina egna starter blir lärorik och riktigt rolig. Jag vill bara ut och ha roligt på tävlingarna. Jag vill inte känna pressen av att ha en toppenstammad häst som man känner att man hela tiden måste visa från den allra bästa sidan. Jag vill bara ut och ha kul i de lägre klasserna. Hoppas på ett lyckat år!

Jag och Tygo efter våran första start tillsammans. Hur fin är han inte?

Likes

Comments

Har varit hela dagen på Travskolan. Jag och alla andra tjejer som jobbar där har haft en ledarträff tillsammans med våran chef för att gå igenom nya stallrutiner och även kursplanerna. Började 07.30 och slutade 16.00. Det känns i kroppen för att jag hade för lite kläder och var riktigt sliten efter allt flyttande i går. Egentligen ingen lång dag om man skulle räkna timmar men det var mest att det kändes i kroppen. ​

På eftermiddagen tog vi lite bilder på travskolans hästar. Min absoluta favoritponny är Courage som poserar så fint på mittenbilden. Hon är en riktig glädjespridare med glimten i ögat. Om jag fick välja så skulle hon få flytta till mig när hon blir pensionär. Hon är helt fantastik. Kommer nog lägga ut små beskrivningar om varje häst och ponny så småningom. 

Likes

Comments