Nu har vi äntligen anlänt till de fantastiska Gili öarna utanför Bali. Paradisets paradis. Här finns det inga motordrivna fordon alls utan för att ta sig fram här finna det tre sätt att göra det på, första är gång, andra är cykel och det tredje är häst o vagn. Helt fantastiskt, så lugnt och tyst. Det enda man hör är bjällrorna från hästarna och vinden i vattnet. Vi bor i en bangalow precis vid poolen och inte alls långt från havet. Resan hit var fantastisk och riktigt kul. Vi åkte en slags speedboat, fast inte alls som i Thailand, satt ute i solen där de serverade öl och spelade riktigt bra musik. Dock var det lite vågigt och så klart åkte dessa vågor upp på däck, var som att doppa sig i havet flera gånger med kläderna på.
Så nu vet ni vart vi befinner oss, vi ska ta det lite lugnt vid poolen och sen vidare ner mot havet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 28 Readers

Likes

Comments

Ville bara slänga in ett snabbt inlägg här och tala om att vi mår riktigt bra och idag har vi inte gjort alls många knop. Precis som det ska vara helt enkelt. Så klart hoppas vi att ni där hemma också mår bra!
Vit hotellet vid bor på ligger det en italiensk restaurang som vi har ätit på tre kvällar i rad nu. Maten där har varit så extremt god, har haft italienska pizzor till asiatisk mat. Och riktigt riktigt super billigt. Som idag beställde vi in det på bilden ovan plus Cola, fruktjuice och efterrätt och gick knappt på 100 svenska kronor för oss båda! Förstår ni hur lyxig mat man kan äta här för ingenting?
Men i morgon väntas nya äventyr och klockan står på 06:00 så blir att träffa kudden tidigt ikväll. Men nu försöka få igång en film och äta mentos.
God natt från oss!

  • 32 Readers

Likes

Comments

God morgon från Bali!
Vi har precis kommit tillbaka till vårt hotellrum efter en skön frukost. Just nu befinner vi oss i en stad som heter Ubud, Balis hälsocenter kan man säga. Här finns allt från väldigt nyttig mat till yogacenter i alla gatuhörn. Vi kom hit i måndags efter några timmars buss från Kuta. Vi blev av släppta vid ett stort supermarket och sen var det bara att börja knalla och fråga befolkningen om vägen till hotellet.
Vi kom hit ganska sent i måndags så vi gjorde inte mer än att äta och gick runt för att se oss om kring. Igår tisdag gick vi på Sacred monkey forest. Ett naturreservat där man får se mycket natur och massor utav apor. Var riktigt mysigt att knalla runt där inne bland djur och natur men tillslut blev det väldigt för många apor i vår smak. Sen började det regna och vi gick tillbaka till hotellet för att äta snabbnudlar vi köpte på vägen.
Här uppe i Ubud har man blivit riktigt lugn, är en väldigt lugn stämning och ingen hets. Så 3 nätter här är perfekt. Så dagens uppdrag blir att köpa båtbiljetter till en annan ö utanför själva Bali. Men först har vi tänkt att ta en massage.

  • 33 Readers

Likes

Comments

Nu har vi äntligen funnit bra wi-fi igen. Så förlåt för att det dröjer med inlägg men bra wi-fi här i de Asiatiska länderna är inget krav. Men nu ska jag berätta vad vi har för oss. Just nu befinner vi oss på Bali, i Kuta. Turisternas turistplats. Kan jämföras med Spaniens Magaluf, hit alla Australiensare åker för sina festresor. Vi på började vår resa hit i onsdags från Sandakan, därifrån flög vi till Kuala Lumpurs flygplats. Där fick vi spendera vår natt, precis som många andra. Där efter flög vi till Denpasar i Bali. På flygplatsen möttes vi av taxichaufförer som var så jobbiga. Drog i en och följde efter oss i evigheternas evighet. Men vi lyckades ta oss där ifrån och hitta en taxi på gatan som var mycket billigare än de inne på flygplatsen. När vi väl kom fram till hotellet checkade vi in och sen begav oss ut på en promenad för att hitta till stranden. Längst stranden hittade vi surfarnas paradise. Fullt med surfare, surfskolor och vågor från himlen. Men eftersom vi inte hade sovit mer än korta stunder på planen under 24h så var vi riktigt trötta och istället begav oss hem och somnade vid 20 i sängen.
I fredags låg vi på stranden hela dagen och blev kompisar med en surfare. Som vi bestämde oss för att surfa med i går (lördags). Kort sagt så i går lördag checkade vi ut från vårt gamla Hotel och checkade in på ett nytt och begav oss sedan ner till stranden för att surfa. Och wow vilken upplevelse och bland det roligaste jag gjort. Mer utmattande och jobbigt än vad jag kunde tänka mig att det någonsin kunde vara. Första timmen hade vi var sin instruktör i vattnet som hjälpte oss och visade. Jag klarade att stå upp på första försöket, både jag och instruktören blev riktigt chockade. Inte många som klarar det direkt. Jesper klarade det på tredje försöket. Sen hade vi en timme själva i vattnet. Kan säga att träningsvärken som man vaknade med idag är inte att leka med. Har ont i hela kroppen och blåslagen lite varstans och skrapmärken på både händer och knän. Men wow vilken upplevelse, om vi får chansen att göra det igen så kommer vi verkligen att göra det. Samma gäller för er där ute.
Idag blir det bara att ta det lugnt och bada hela dagen. Sen ska vi också boka bussbiljetter till Ubud för i morgon. Ubud ska vara något helt annat från där vi är nu så kommer blir riktigt skönt.
Nu poolen!

Juste får ju inte glömma att tala om att vi åt en kväll på Hogwarts pub här i Kuta under en magishow.

  • 71 Readers

Likes

Comments

Hallå allihopa och förlåt för ännu en liten tystnad från oss. Vi lever och har det underbart, för tillfället sitter vi på Kuala Lumpurs flygplats i väntan på vårt flyg som går i morgon bitti 07:45 så det blir att spendera natten här, klockan är här 00:38.
Men till något helt annat så ska jag nu berätta vad vi har haft för oss det senaste. Som sagt flög vi till Borneo i hopp om att se vilda djur. Och det har vi verkligen gjort utan tvekan! När vi kom till Sandakan bokade vi två turer, en som skulle ta oss till ett Orangutangcenter där de hjälper utsatta urangutanger som hittats någonstans efter att de blivit lämnade av sin mamma eller att människorna på ön har tagit ner deras hem (alltså regnskogen) för att odla palmer. Något vi verkligen märkte mycket av, tyvärr börjar Borneo att försvinna och ersätts av palmodlingar för att tillverka palmolja. Så till er där hemma, KÖP INTE PALMOLJA I ONÖDAN OCH ÄT DET INTE FÖR MYCKEY. Det bidrar bara till att väldigt mycket vilda djur får sina hem förstörda..
men när vi kom till detta center fick vi veta att det inte alls är säkert att man kan se aporna då de väljer själva att komma och gå. Självklart från den delen som är öppen för allmänheten. Apor som är mellan 0-4 år hålls för sig själva. Men det första vi möts utav när vi kliver in på bron var denna vackra varelse

En riktig vild orangutang bara några få meter framför oss. Sen bara fortsatte det. Fler Orangutanger anslöt och vi fick till och med se en fullvuxen hane. Så sjukt coolt!

Sen igår åkte vi på tur längs en flod i hopp om att se ännu mer vilda djur. Sagt och gjort fick vi se allt från näsapor till en livslevande söt/salt havskrokodil, exakt likadana som de i Australien. Kortare sagt en av de största krokodilarten i världen. Var en riktig upplevelse när vi satt där i en liten båt och den kom glidandes i vatten några meter framför. Även här såg vi vilda orangutanger men också riktigt giftiga ormar. Guiden skrattade bara när vi frågade om ormen, som för övrigt var så grön att den knappt gick att se på grenen, var giftig.

Nu ska vi hitta en skön plats på flygplatsen för att vila oss lite inför vår nästa destination. Nu intar vi ett nytt land, för en hel månad!
Bali, see you soon!

  • 105 Readers

Likes

Comments

Nu kommer det äntligen ett litet inlägg från era favoriter. Tyvärr har vi inte kunnat blogga innan då wi-fi har varit helt värdelöst. Men nu har vi ett mer fungerande. Som sagt flög vi från Kuala Lumpur i fredags till Kota Kinabalu, Borneos största stad. Men tyvärr var det en riktig flopp, efter 40 minuter hade vi fått mer än nog. Har aldrig blivit granskad så mycket av människor innan som här. Blivit utstirrad av snuskgubbar och små flickor, Jesper också. Vi fick en känsla av att vi inte var riktigt välkomna dit. En känsla som vi litade på och vågade inte visa oss ute efter mörkret. Så två dagar var mer än nog. Dock hade vi hoppats på att få se lite djur och djungel då vi läst mycket om det. Men vi fick tyvärr veta att vi var på fel ställe. Så istället för att stanna där bokade vi bussbiljetter som skulle ta oss till Sandakan. Så klockan 08:00 i morse gick bussen, 6 timmar senare, efter mycket väg genom djungel och uppför och bredvid Malaysias högst berg Mount Kinabalu som förövrigt var riktigt coolt och aldrig sett en sån utsikt tidigare. Så var riktigt värt dessa 6 timmar.
Sen kom vi fram till ett helt fantastiskt hotell som vi ska spendera 3 nätter på. Efter att ha bott i gamla slitna hotell men glipor under dörrarna var det väldigt skönt att checka in på ett "riktigt" hotell men extremt sköna sängar. Vi bor en liten bit utanför själva centrum men vi kände att efter flera dagar i storstäder var det skönt med avskildhet.
Och i morgon väntas det vi åkte hit för Orangutanger! Så mer om det i morgon.

  • 141 Readers

Likes

Comments

Idag blev det ett litet besök på Ikea för att äta lite svenska köttbullar och gravad lax. Var helt underbart gott efter några veckor av ris och nudlar! Vi tog en Uber från hotellet (som för övrigt är riktigt billigt här i Malaysia). Sen blev det en heldag strosande runt på Ikea och ett köpcenter bredvid, var riktigt skönt att gå där inne då det var den varmaste dagen här sedan vi kom. Strålande sol och upp mot 35 grader. Blir mycket varmare bland alla bilar och höghus också. Men det är dumt att klaga ;)

Vi har även bokat flygbiljetter och hotell till Kota Kinabalu som ligger i Borneo. Så i morgon fredag flyger vi dit för att se vilda djur och den riktiga djungeln. Samt att se Malaysias högsta berg. Ska tydligen vara riktigt coolt att bestiga det berget men också väldigt dyrt och man måste vara ute i god tid för att få följa med då de endast släpper upp ett visst antal människor dit varje dag.
Vi har precis packar våra väskor och ska gå och lägga oss för i morgon står klockan på 07:00!

  • 173 Readers

Likes

Comments

Igår tisdag tog vi en så kallad hop-on hop-off buss för att se huvudgrejorna här. Vi hann se allt och lite till, så var en riktigt bra idé av oss. Vi tog oss även in i köpcentret vid twintowers, var inte direkt något vanligt köpcenter. Här kunde vi hitta butiker så som Dior, Rolex och många många fler. Prisklasserna på dessa butiker är inget som passar vår prisklass. Så efter ett tag gick vi över gatan och in på hm istället. Fick bli lite shopping ;) Jesper började må lite små dåligt när vi var inne på hm så vi tog nästa buss hem, men som tur var hade vi sett allt man skulle. Så nu ligger han är i sängen med feber.. idag kommer vi inte göra så mycket mer bara för att Jesper ska hinna friskna till. Men i morgon funderar vi på att åka en sväng till Ikea och på kvällen gå på bio.

  • 182 Readers

Likes

Comments

Vi har precis anlänt i Kuala Lumpur som vi ska spendera några dagar i. Vi bokade ett hotell i China Town och vilken upplevelse. Vi bor på ett helt okej hotell som ligger på själva huvudgatan i China Town, så vi har utsikt över marknaden här. Riktigt spännande. När vi kom hit slängde vi in väskorna på rummet och knallade ut för att hitta något att äta. Efter en liten stund hittade vi ett ställe med massor utav olika spätt, där man fick plocka de man ville. När man hade plockat sina spätt grillades vissa av dem och de andra fick man koka vid bordet själv. Var riktigt kul faktiskt. Något jag tycker alla borde testa. Sen själva marknaden här ute finns det allt man kan tänka sig och billigt blir det om man vet hur man ska gå tillväga ;) pruta är nummer ett här kan man säga.

I morgon har vi planer på att ta en hop-on hop-off buss för att se allt man ska se. Så nu ska vi vila upp oss så vi är redo för en ny dag i morgon.

  • 187 Readers

Likes

Comments

Igår söndag var vi ute på en guidad tur på Mangrove träsken. Vi blev upplockade på hotellet vid 9 på morgonen och blev körda till en strand där vi blev utplockade på båtar. Små, snabba härliga båtar. Sen begav vi oss ut först på en fiskfarm där man fick se alla möjliga fiskar som finns i havet. Allt från hajar till stingrocka. Sen for vi vidare till träsken. Var så coolt att åka mellan djungeln på en liten båt och bara titta efter olika djur. Tyvärr såg vi inte så många utan det vi fick syn på var orm och riktigt många apor samt massor av örnar. Vi fick även mata aporna. Sen besökte vi ett gammalt krokodilnäste samt en fladdermus grotta. Vi fick även veta att där det finns fladdermöss finns det ALLTID kungskobra och dessa ormar låg och sov om dagarna under bron inne i grottan där man gick. Så man kan säga att vi var på helspänn hela tiden och lös med ficklampan mellan plankorna.. det sista var att vi blev bjuda på en lite mindre trerätterslunch. Först fick vi Tum Jum soppa, som var riktigt god. Till huvudrätt fick vi Ris med friterad kyckling och till efterrätt frukt. Vi var mer än nöjda när dagen var slut.

När vi sedan kom hem bokade vi flyg och hotell i Kuala Lumpur, som vi befinner oss i just nu. Men mer om det i ett annat inlägg.

Langkawi har verkligen visat sig från sin bästa sida och det är en ö som jag personligen gillar väldigt mycket. Alla människor är glada hela tiden och mat/dryck är riktigt billigt. De har en butik här där de säljer alkohol och tobak, kan jämföras med Systembolaget. Vi tror att de har dessa butiker då ön består utav 90% muslimer, för går inte att köpa alkohol någon annanstans än där. Men i denna butik är alkoholen så billig, det mesta iallafall. Man kan köpa en Corona för 8 svenska kronor samt en liter Absolut vodka (alla smaker) för 80-100kr. Sen fanns det också whiskey för 60000kr om man vill slå på stort ;) Det finns också obegränsat med Duty Free shop här, för ön är tydligen en duty free Island. Något vi hade missat helt så vi blev riktigt förvånade när vi såg alla dessa butiker överallt. Men allt är positivt, köpte idag 18st twix för 14kr :)
Så nu ska vi lägga oss och läsa och äta twix.
Ha det gott så länge!

  • 189 Readers

Likes

Comments