Jag och Dexter har spenderat hela dagen hittills med att göra sådant jag vet att han älskar. Så skönt och jag märkte att Dexter verkligen behövde det. Vi utforskade nya vägar i Sävsjö, runt Eksjöhovsgårdssjön som vi lyckades gå vilse runt, haha. Sedan blev det ett stopp på Sävsjö Zoo där Dexter fick välja en påse med ben och 4 kg prova-på mat från Fodax. Mysig förmiddag har vi haft i alla fall ❤️

Stannade även till på vägen hem och handlade lite för idag ska vi bjuda mor min på kycklinggryta och ris.
Dexter sover och jag tänkte kika på tv en stund för sedan blir det långpromenad med Hanna 👍🏻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God morgon mina vänner! Idag är jag ledig och så skönt det ska bli. Dexter sover som en gris efter dunderfrukosten och morgonpromenaden medan jag avnjuter en god kopp kaffe. Planerna för dagen är att utforska någon ny skog och åka till Dexters godisaffär och kika. Kanske hinner börja måla lite innan det är dags att börja med maten. Vi får helt enkelt se vad som hinns med 😍 Hörs!

Morgonens frukost: Mush Kycklingmix med morötter, linfröolja och en liten del Canagan. Maten serverades i en aktiveringsleksak från Kong Quest.

Likes

Comments

Efter en tur ner till grusgropen med Hanna och Dexter så laddar vi nu upp inför Bingo Lotto 👍🏻

Likes

Comments

Blev en sväng till "godisaffären" för att köpa hundmat och givetvis ett fredagsben, blev även en aktiveringsleksak och ett läderkoppel. Efteråt blev det bus med Liten och Lotus och även hunnit tugga lite på benet. Nu ska vi krypa ner i sängen för imorgon blir det jobb igen 😀

Likes

Comments

Nu när hösten och vintern börjar närma sig, klockan ska snart ställas om och det blir allt mörkare på kvällarna,är det viktigt att både era hundar och även ni ägare syns! Nedan finns det några tips på bra och hållbara reflexartiklar som jag själv har provat på Dexter, bara klicka på länkarna för att komma till rätt produkt/beställningssidorna.

Se till att synas - det är ditt ansvar!

Till hunden:

Likes

Comments

Sambon har precis åkt för att jobba, Dexter sover som en gris och jag passar på att njuta av en kopp kaffe 👍🏻 Bra start på en ledig fredag!

Idag är det promenad på schemat, fixa några grejer som jag tyvärr inte kan berätta om än och åka till Vetlanda för att handla hundmat och hälsa på svärmor + bus för vovvarna. Ikväll blir det lugnt och ladda upp batterierna inför helgens jobb 😀

Likes

Comments

Allt i detta inlägget handlar om rått kött och råa ben.

Jag tänkte ägna lite tid till att berätta lite mer om vad jag utfodrar min hund med - det vill säga BARF. Något som blir allt vanligare men många vågar tyvärr inte prova på grund av gamla myter och skräck för bakterier.

Så vad är då BARF?

BARF står för Biologiskt Anpassad Rå Föda - med andra ord: 100% naturlig mat för hunden. Man tillsätter inga vitaminer eller mineraler utan allt finns naturligt i kött, ben och organ.

BARF komponerar man själv ihop med ca 5% lever, 5% andra inälvor (ex. njure), 10% ben och 80% kött. En del väljer att utesluta ca 10% kött och fyller ut med grönsaker/ris/gröt och andra ger det som extra. Fördelen med BARF är att man vet exakt vad hunden får i sig, man vet köttets ursprung och man ser hur bra hunden mår på det. Många vill tyvärr inte ge det på grund av att det kräver en viss del extra tid och mer kunskap men då finns exempelvis MUSH Vaisto som är en färdigkomponerad barf i form av köttbullar á 25 gram.


Nedan ser ni exempel på hur en dagsranson mat kan se ut för Dexter.
Bild 1: Mush Vaisto Kyckling-Kalkon-Ren tillsammans med bovetegröt, äggula och en mix av broccoli, morötter och vitkål.
​Bild 2: ​Viltkött, kycklingorgan (lever och njure), kycklingvinge och grönsaksmix.

Likes

Comments

​Även idag blev det en härlig höstpromenad med Dexter och givetvis Hanna. Tråkigt nog blev det ännu en runda i samhället men vad gör man inte nu när älgjakten är i full gång. Dock blir det äntligen skogsrunda imorgon igen då vi tar milen. 

​Idag har jag inget direkt som är inplanerat. Tänkte kolla runt lite om BARF och hundmat, ​kanske vill ni läsa ett inlägg om det? ​Måste också hänga tvätten, diska och en runda till Lammhult och handla innan det är dags att börja med maten. Ett nödvändigt ont. 
Dexter sover iallafall efter morgonens aktiveringsrunda så jag ska passa på att kika runt lite här på datorn först. 

- jjohannas

Likes

Comments

Maten står i ugnen, sambon kom precis hem och Dexter tuggar nöjt på ett ben. Härlig tisdagskväll som nu fortsätter med mat, mys och ännu en promenad i mörkret 😍

Likes

Comments

Förmiddagens promenad är avklarad, middagen nere hos mor är i magen och disken är diskad. Idag blev det en promenad på 7 km i Stockaryd då älgjakten är i full gång här nere i Småland och jägarna är som galna, haha. 🐗

Nu ska jag fixa iordning eftermiddagens matlåda till Dexter och sedan är det dags att bege sig till Lammhult för ännu en långpromenad. Hörs!

Likes

Comments