Godmorgon! Vaknade för en stund sendan men har inte rest mig från sängen ännu. Har sovit väldigt bra inatt trots att jag är förkyld fast nu vill jag bara hem och mysa med min Lexi💖 Idag händer det inte så mycket, hovslagare kommer och skor hästarna och ikväll ska de hopptränas.
Satt och kollade på Facebook innan där en artikel om Saga Scott kom upp, jag började läsa lite grann. Den handlade om att hon får stå ut med väldigt mycket näthat och ska ikväll vara med i programmet Trollbägarna som sänds på TV3. När jag hade kollat färdigt på artikeln kollade jag bland kommentarerna där folk UPPRIKTIGT tycker att hon får skylla sig själv, hon ber om det, hon borde vara starkare och se sig omkring för det finns ju faktiskt större problem i världen än hennes liv.. Jag tycker att har du inget fint eller vettigt att säga- LÅT BLI! Och ni som stör er på henne, eller någon annan, sluta följa dom på instagram, bloggar, Twitter, Facebook osv. Det är bara ni själva som får er att verka patetiska.
Detta blev ju ett trevligt inlägg, haha!

Puss & kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har varit dålig på att uppdatera sen jag kom hem från Österrike. Hade en helt sjukt grym vecka med ashärligt folk och strålande sol hela veckan! 🌞 Vi hade så grymma fyllor, grymma dagar i backen och även sjukt roliga kvällar ute på klubbarna i Sell am zee!
Nu efter att jag kommit hem har det inte hänt så jätte mycket. Varit och hälsat på morfar, ridit & fixat lite i stallet, hängt med Benke och jobbat. Det enda som jag så direkt har tänkt på är varför vissa människor är så fruktansvärt dömande fast de inte känner en? Vad har de för anledning till att försöka kränka ner någon som kanske varje dag kämpar mot något fruktansvärt som ingen annan vet om? Varför finns det så mycket negativa och elaka människor..? Det är ganska sorgligt när man tänker efter...
Aja, Puss och kram

Likes

Comments

Det enda jag känner idag är svek. Det är nog också det enda jag kommer att skriva förutom att det är värre att vara besviken än arg. Är man arg kan man göra något åt de, det funkar inte när man känner sig sviken.

Godnatt


  • 63 Readers

Likes

Comments

Något som jag har väldigt svårt för är att lita på människor. I mitt liv litar jag på ett fåtal personer som jag vet inte skulle utnyttja min tillit. De som känner ett förtroende för mig, hoppas jag vet att jag aldrig skulle dra nytta av det på något sätt. Det jobbigaste och värsta jag vet är när någon sviker min tillit. Även fast personen försöker att gottgöra mig har jag sjukt svårt för att få tillbaka samma förtroende igen även fast jag kanske egentligen vill. I allmänhet tycker jag att det är svårt att finna förtroende för människor. Det finns så mycket falskhet och girighet att det är svårt att läsa av! Man slutat liksom aldrig att förvåna sig över hur långt människor är kapabla till att gå.
Igår red jag iallafall Hippe hemma i det sköna vädret och han var jätte fin 😊 Ikväll ska jag och mamma till gymmet och träna lite inför nästa veckas skidåkning i Österrike 😍❄️

PUSS & KRAM
  • 66 Readers

Likes

Comments

Igår gjorde jag mitt första, riktiga arbetspass på mitt nya jobb. Det var så roligt och både personal och brukare är jätte snälla och rara! Känns jätte bra och jag känner mig lyckligare och mer positiv än innan. Efter jobb kom Benke och Kg och hämtade mig på stationen. Vi åkte hem till Kg och hans sambo för att spela lite spel och snacka. Vid två tiden gick vi hem och sov.
Idag kommer min vän Antonia, som jag gick gymnasiet med, till Ystad. Vi ska till Öja för att dansa och ha roligt (hoppas och antar jag).

PUSS & KRAM

Likes

Comments

Blev en tidig och kall morgon i stallet idag. Red Hippe nere i ridhuset och han kändes jättefin! Red honom med i låg, djup form för att få honom avslappnad. Det är lätt att de spänner sig i hagen nu när det är kallt ute ❄️. Mamma var med mig och hon är världens bästa som alltid hjälper till och stöttar!
Nu sitter jag på tåget påväg till jobb, ska bli superkul! Jobbar till 21 idag. När jag har slutat ska jag ta tåget till Ystad för att träna på gymmet och sedan träffa Benke ❤️

PUSS &KRAM
  • 82 Readers

Likes

Comments

​Ligger i min säng och tänker på lite allt möjligt. Något som jag verkligen kom att tänka på är hur mycket ens vänner betyder och hur stor betydelse de har i ens liv. Jag kan stolt säga att jag har världens bästa vänner och jag skulle inte byta ut dem mot allt guld i världen. Ofta så tar man sina vänner för givet och inte riktigt uppskattar att de alltid finns vid ens sida och man berättar allt för sällan hur mycket de faktiskt betyder för en. Jag ska bli bättre på att försöka säga till mina vänner hur mycket jag uppskattar och älskar dem.  En annan tanke som jag har är, trots alla hemskheter som händer världen över känner jag faktiskt att jag är nöjd med mitt liv och personerna i min omgivning. Det är tragiskt att inte alla människor kan leva under de omständigheterna som vi i Sverige gör, för trots allt har vi det fruktansvärt bra! Jag är inte rasist eller dömmer någon annan men jag tycker att vi i Sverige, i första hand ska hjälpa de som har det svårt här i vårt land. Många äldreboende är katastrof och det är faktiskt våra äldre invånare som har byggt upp vårt land till det som de är idag. Jag menar inte på att man inte ska hjälpa invånare i övriga länder i världen men jag tycker att det är minst lika viktigt att hjälpa och se efter våra invånare. Dessutom tycker jag synd om de invandrare som kommer hit i hopp om att få hjälp och en tryggare miljö inte får det. På något sätt önskar jag och skulle  vilja få allt i världen mer jämställt. I alla fall för de som försöker att skaffa sig en bra framtid och försöker att försörja sin familj. 
Det är många tankar som snurrar i huvudet och jag hoppas att man en dag kan lägga alla fördomar på hyllan, alla förvridna tankar om religion och girigheten efter makt. Jag tror att mycket av konflikterna som sker i olika länder faktiskt handlar om att man förvridit och drar nytta av religionen så att den ska passa sig själv bättre och för att någon just vill få mer "makt" än vad personen redan har. 
Nu tänker jag kolla på några avsnitt av solsidan sen ska jag försöka sova. Klockan ringer 08:00 i morgon bitti. Börjar jobba klockan 13 och innan dess ska jag ha ridit, duscha t + att jag måste ta tåget klockan 12 för att komma i tid. 


​PUSS & GODNATT

Likes

Comments

​Tänkte passa på att berätta lite om min ena häst Ve du Va, som kallas för Hippe, medan jag väntar på mamma. Hippe är som sagt en valack på nio år. Han är efter Hip Hop som är en väldigt framgångsrik häst inom hästhoppning. Hippe är världens snällaste häst i all hantering och väldigt lugn. Han är lite lat för arbete under sadeln samtidigt som han är väldigt känslig för saker runt omkring honom. Mötande eller hästar som kommer bakifrån är något av hans största problem då han blir väldigt spänd och stressad utav det. Det är extra jobbigt på tävling när man ska rida och hoppa fram då det oftast är mycket andra hästar och ryttare där samtidigt. Nu på senare tid har det dock blivit värre och han tar lite stycke med mig. Tillsammans har vi tävlat upp till 135, varit med i Helsingborgs elitlag och lagt ner mycket hårt arbete för att försöka nå våra mål. Ridning är en lagsport, båda parter (häst & ryttare) måste vara i form och ha ett bra samarbete för att alla knappar ska fungera. Det kräver flera timmars hårt arbete varje vecka, det är inte bara till att åka ut och tävla utan man måste vare extremt förberedd inför det som komma skall. Ibland känns det ingen mening med det när det inte känns som att allt arbete man har lagt ner ger något resultat men när det väl visar sig att det faktiskt har gett resultat är det värt varenda timme, svett och tår. Det finns ingen bättre känsla än den där an faktiskt känner att man har lyckats och är ett steg närmre sitt mål! Vårt mål för den kommande säsongen är att först debutera 140 och i slutet av året försöka debutera 145. Fem centimeter hit eller dit kan man tänka men det är större skillnad än vad man tror. Ju högre hinderna är desto bredare är de också, distanserna fram till hindren blir svårare och konkurrensen blir tuffare. 

​Min häst är bäst. Han är min bästa vän och han har förändrat mitt liv från mört till ljust på så många olika sätt. Det finns ingen bättre lyssnare än honom och ingen som är mindre dömande. Kärlek till djur är det finaste. Jag gör allt för honom och han gör allt för mig! 

Likes

Comments

Alla sätter väl upp olika mål här i livet och ibland kan vägen vara väldigt lång. Vissa är små delmål och vissa är de stora målen man strävar efter här i livet. Ett av mina mål här i livet som jag aldrig kommer att sluta kriga för är att min familj ska ha det bästa som livet har att erbjuda. Ett annat mål som jag har i år är ett delmål och det är att jag ska debutera 145 med min häst Hippe. Han är en nio årig valack efter Hip Hop. Jag tror att det är viktigt att sätta upp mål, även fast det bara är ett litet. Ibland så lyckas man och då kan man känna sig stolt. Ibland blir det och går det inte riktigt som man har tänkt sig. När det blir så brukar jag tänka att jag är misslyckad och inte klarar av det jag vill. Det är något som jag försöker att ändra på. Istället ska jag sätta mig ner och resonera kring varför jag inte lyckades med det jag ville. Det som är viktigt för mig med mina mål är att det är mål som är rimliga för just mig och som jag känner mig redo för. Jag låter inte andra påverka mig, mina mål eller mina drömmar. Idag känns det som att jag är helt tom och jag har tappat en del av min motivation till både hästarna och träningen. Vissa dagar är helt enkelt tuffare och mer krävande än andra men det är bara till att bita ihop och göra det iallafall. Ibland kan man behöva ta en paus för att få allt till att bli roligt igen!

Puss & kram
  • 94 Readers

Likes

Comments

Hade svårt för att somna inatt.. Somnade vid fyra tiden och vaknade nu klockan 12. Jag har drömt väldigt mycket inatt om min pappa. I drömmen var allt perfekt, vi levde som en lycklig familj utan något sug efter alkohol. Dessutom lät inte vårt sista samtal i drömmen så som det faktiskt gjorde i verkliga livet. Varför säger man så dumma saker? Är det när man är så pass sårad att man inte längre vill bry sig fastän att man gör det? Ibland är det svårt att förstå. Särskilt när man ser hur fin relation många andra har till sin pappa. Jag har ju aldrig haft det. Min pappa valde flaskorna före mig och min bror. På min 20 års dag ringde han mig faktiskt för att gratulera mig. Då var jag så arg, ledsen och besviken på honom. Vi hade inte pratat på säkert åtta månader. För stunden tyckte jag att "varför ringer han mig, han är ingenting för mig". Jag var oförskämd och hade dessutom druckit, vilket jag ångrar idag och kommer att få leva med resten av mitt liv, mina sista ord till min pappa. "Ring aldrig mig igen, jag hatar dig och jag hoppas att du dör". De orden maler i mitt huvud och de vägrar att försvinna. Dåligt samvete. Två veckor senare dog min pappa. Han dog av att han druckit sig till dödsbädden. Hur kan man göra så? Varför väljer man flaskor över sitt egna kött och blod? Det är något som jag aldrig kommer att förstå.
Trots min ilska och besvikelse saknar jag honom något så fruktansvärt och det enda jag vill är att ha honom vid min sida så jag hade kunnat krama om honom och säga "förlåt, jag menade inte det jag sa".
Idag ska jag iallafall rida och gymma. Sedan ska jag försöka att somna i tid för imorgon är det första riktiga dagen på jobb!! Ser fram emot det och det ska bli jätte roligt 😃
  • 96 Readers

Likes

Comments