Igår var det Senior night vilken innebär att det är sista hemma matchen någonsin för våra seniors. Vi pyntade omklädningsrummet och gav dem fina saker för att visa vår uppskattning mot dem. De blev dessutom avtackade på planen innan matchstart och kan väll erkänna att det var svårt att hålla tårarna inne. Till skillnad från oss fotbollspelare i Sverige så innebär slutet av college också slutet av ens fotbollskarriär då det är väldigt få spelare som spelar på professionell nivå efteråt. Kan ju bara känna med dem, att veta att man spelar en utav sina fotbollsmatcher någonsin...

Dessutom var det väldigt sorgligt att tänka på att dessa fantastiska spelare snart ska lämna vårt lag och vår lilla familj. För det är ju precis så det är! Man kommer varandra sjukt nära eftersom man spenderar så mycket tid tillsammans och sen helt plötsligt så måste vissa människor lämna. Och om det är någonting jag hatar så är det farväl. Usch vad jag hatar det, i alla dess former. Jag tror inte heller att man vänjer sig vid det eller blir "bra på det". Jag tycker fan ta mig att det är lika jobbigt varje gång. Dock lär man sig att ta vara på tiden och det är precis vad jag ska göra med dessa tre prinsessor de kommande månaderna!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Äntligen har vi höstlov & mamma är här. Skulle dock egentligen bara kalla det en långhelg men i vilket fall så är det väldigt välbehövligt! Har alltså nu flyttat i en liten lägenhet i detta rosa hus med mamsen i några dagar framöver. Detta innebär förstås återhämtning i all dens former; god mat, vila, kärlek & en strand. Vad mer kan man kräva? 


Likes

Comments

Gud vad jag älskar denna kvinnan! Hur kan man vara så ung men klok, inspirerande och jordnära på samma gång? 

I våras blev jag tipsad att börja lyssna på Forni & Dashas podcast och blev redan då sjukt imponerad över hennes starka personlighet, samt hennes vilja och förmåga att hjälpa andra. Beslutade mig därefter i somras för att köpa hennes bok "Om att älska" som består av 90 kortare texter. I dessa, pratar hon om kärlek i all dens form och texten ovan är en utav många som fångade min uppmärksamhet lite extra.

Jag tror att det är extremt viktigt att vara medveten om detta både i bra och dåliga stunder. 

"Det kommer nya nya känslor, ny kärlek, nytt hat, nya vänner, nya problem och nya lösningar. Ljuset kommer igen och så även mörkret. Ingenting varar förevigt och så är det med det"

För hur ofta tror vi att det är världens undergång när vi är ledsna egentligen? Eller hur ofta håller vi fast vid "bra" saker/personer när vi egentligen förtjänar mycket bättre? Vi lever i en konstant oro över att det inte blir bättre än detta istället för att ta vara på konceptet av att ingenting faktiskt varar. Ja, det är sjukt deprimerande att tänka på det men fatta vad skönt egentligen? Det är aldrig försent att börja om, det är aldrig försent att gå vidare och det är aldrig försent att försöka leva det livet du alltid har drömt om. 

Likes

Comments

Får njuta av dessa härliga bilderna när jag nu ligger med feber och halsfluss. Älskar hur jag aldrig kan hålla mig 100% frisk... Min kropp & min vilja är inte riktigt eniga känns det som. Hursomhelst så har de senaste dygnen spenderats till 90 % sömn och det har varit välbehövligt. Började känna mig sjuk i söndags men det eskalerade eftersom och igår vaknade jag upp med en fruktansvärd smärta i halsen. Dessutom tror jag febern låg mellan 39-40 grader då hela jag kändes döende... Fick skippa träningen och gå till vårdcentralen. Visar sig då vara halsfluss (inte oväntat) så nu har jag påbörjat min penicillinkur. Hoppas att jag tillfrisknar snart så att jag inte hamnar för långt efter i skolan och med träningen. Det är ju match på lördag igen så vi får se hur det blir med det... 

Likes

Comments

Då var det måndag igen... känner mig faktiskt väldigt utvilad efter helgen (mentalt iallafall) efter veckan som passerade. Blev väldigt mycket med skolan då det är mycket nytt och sådär. Kämpar lite extra med min "business law" klass som jag upplever väldigt svårt. Inte är det bara mycket information, utan språket är väldigt avancerat/svårförståeligt och dessutom är jag sedan tidigare inte väldigt insatt i Usa:s lagar och system. Kan iallafall konstatera att det skiljer sig en hel del från Sverige haha...

Vi har dessutom hunnit spela våra två första "riktiga" seriematcher (De vi tidigare spelat räknas bara för vår ranking och vårt recods nationellt sett). Det blev en tuff förlust i den första matchen medan vi fick med oss en grym vinst i den andra.

I fredags fick jag dessutom finbesök; Pappa är här!! Även om det inte är så längesedan jag var hemma så känns det skönt att ha honom här. Dessutom är det första gången han besöker mig så jag tycker det är super roligt att visa allting. I helgen så spenderade vi lite tid på stranden, shoppade på ett outlet mall, och åt en massa god mat. Skönt att bli lite bortskämd med mat och komma bort ifrån den tråkiga cafeteria maten.

Nu väntas en ny vecka med nytt plugg, två nya matcher men även lite utflykter!

Likes

Comments

Blev ett litet uppehåll med bloggandet men har inte haft så mycket att skriva om. Skolan har börjat igen och det känns skönt att komma in i rutiner osv. Läser nu fyra olika kurser; accounting 2, microeconomics, business law och en art klass. Det kommer bli en intensiv höst men ser däremot fram emot att lära mig mycket!

Hela helgen spenderades i Daytona som ligger på östkusten i Florida. Vi bodde på ett jätte fint hotell med värsta utsikten över daytona beach!! Vi voluntärarbetade för "habitat for humanity", vilket är en organisation som strävar efter att alla människor ska ha ett tryggt och friskt hem att vara stolta över. Det blev en massa målning och liknande i deras lokaler och detta gjorde vi tillsammans med ett annat lag från Florida varav 9(!!!) stycken var svenskar. Kul att få prata lite svenska igen!

Vi spelade två matcher i Daytona och åkte hem med två vinster vilket var jäkligt skönt! Nu spelar vi vår första riktiga conference match på onsdag så det är bara att tagga till igen.

Likes

Comments

Idag har varit en sådan dag. En dag då ingenting går ens väg och inga bitar tycks sitta på rätt plats. Dessa dagar inträffar ibland och det är väll ingenting annat än mänskligt.

Idag har varit en intensiv och känslorik dag på många olika sätt och i nuläget känner jag bara för att skriva av mig. Utan att gå in på detaljer allt för tätt så kan vi väll säga att det har med fotboll och göra och är inte allvarligare (?!?) än så...

Motgångar har vi alla och det är något utav det viktigaste hinder vi människor bemöter. Vi kommer alltid att pressas och sättas i situationer där vi känner att vi inte räcker till och det gäller då att bita ihop och hitta ny energi och motivation för att utvecklas och gå vidare . Detta är något jag har blivit präglad med under hela min uppväxt, varesig det kommer till fotboll, familj, vänner eller skola.

Nyckeln till motgångar skulle jag vilja säga är vilja; Det finns ingenting viktigare än vilja. Men då kan vi fråga oss själva, räcker det alltid med att ha den 100 procentiga viljan? Jag antar att det varierar mellan olika situationer samt hur vi känslomässigt ligger till i det precisa tillståndet.

En kontradiktion kan vara att man länge burit på ett flertal olika oroligheter som efterhand har lagrats inne i vår kropp. Dessa behöver inte ha märkts av utan kan istället blomma ut när vi möter ett större hinder eller en större motgång.

Idag har varit en sån dag. En dag då 100 saker har blommat ut, en dag då känslor av olika slag har varit övervälmande för mig.

Dagar som denna längtar man hem extra mycket. Man längtar efter trygghet i plats och trygghet i personer och för mig personligen finns dessa på andra sidan jordklotet...

Jag antar att detta är smällen man får ta efter att ha flyttat över Atlanten. Däremot kan jag inte påstå att det är smärtfritt...

Jag tycker dock det är ganska nyttigt att då och då få känna på hur det känns att vara ensam. Nu snackar vi inte om ensamhet i form av att spendera en hel dag utan någon i ens sällskap, eller att gå på bio själv en fredagskväll. Utan vi pratar om ensamhet i form av en känsla som byggs upp trots att andra människor är i ens närvaro.

Usch nä detta är ingen behaglig känsla, det är nästan som man blir rädd för sig själv och tror att man är fast i en dålig dröm. För jag känner mig nästan lite dum, dum som kan känna detta trots att jag har helt underbara människor runtomkring mig...

Jag försöker intala mig själv att detta är naturligt och helt acceptabelt med tanke på förhållandena jag lever under. Jag försöker acceptera faktumet att möjligheten att få uppleva det jag gör automatiskt bidrar till en del känslomässiga rubbningar av den mänskliga hjärnan.

Jag tror dock som sagt att detta är väldigt nyttigt för mig då jag lär mig att prioritera det som är viktigt för mig, samt visa uppskattning mot de personer jag har i mitt liv.

Det är okej att sakna, det är okej att vara deppig och det är okej att inte vara okej. Detta är något jag ständigt försöker intala mig själv och jag tror det är väldigt viktigt att värdesätta dessa enkla ord.

Ingen människa är perfekt, det finns bra och dåliga dagar och guess what? Dem är inte över. Det gäller bara att hålla huvudet högt och visa stolthet även när andra försöker trycka ner en. Imorgon är en ny dag och nya utmaningar väntar. Jag tänker inte låta någon annan förstöra min livs resa!

Likes

Comments

& snart var den långa helgen i Georgia över. Vi har bott på hotell, hunnit spela två matcher (en vinst & en förlust), ätit massa god mat, varit på museum och haft team bonding aktiviteter.

Imorgon väntar sista matchen innan vi sätter oss på bussen mot Florida igen. På måndag börjar skolan vilket innebär att det är dags att ta tag i livet igen... Blandade känslor som vanligt men ska bli skönt med rutiner igen. Tiden flyger ju ändå iväg ... Kommer knappt hinna blinka innan detta året är över.


Likes

Comments