Hej allihopa, det var länge sedan! Bloggen står ganska stilla och det av flera anledningar, det är mycket som händer, för lite tid och oftast ingen internetmottagning när vi har det lungt! Vi hoppas att det ska gå bättre framöver!

Vi tänker att vi skriver i kronologisk ordning för att inte förkorta och trycka ihop våra upplevelser!

Efter ett vackert Blue Mountains begav vi oss ut på vägarna långt ner till Melbourne och The Great ocean road! Bilvägen fram till The Great Ocean Road var ganska tröttsam då allt såg likadant ut. Vi såg några vackra rullande kullar men mestadels bara fält och gräs och ingen bebyggelse. Vid ett tillfälle fick vi halvpanik medan vi sneglade på bensinmätaren och hade ganska långt till närmaste by. Som tur hann vi till en liten håla med nöd och näppe för att tanka ordentligt!

Väl nere på Great ocean road blev vi väldigt överraskade av den vackra utsikten från den slingrande vägen och stannade många gånger för att fota och bara ha de bra i solen!

På kvällen kom vi fram till en plats som vi läst och hört mycket om som vi verkligen ville se, de tolv apostlarna. Detta är stora klippor som reser sig från vattnet och bildar en mäktig utsikt över stranden! Vi trodde att vi hade kommit dit försent på dagen men det visade sig att vi var där i perfekt tid då solnedgången gjorde allt väldigt vackert! Efter många fina kort så hade det blivit mörkt och vi åkte iväg för att hitta någonstans att spendera natten. På vägen därifrån blev vi guidade en liten bit av en Wallabys vita rumpa som studsade fram på vägen framför oss. För er som inte vet så är Wallaby släkt med känguruer och ser ungefär likadana ut fast något mindre.

Vårt nästa äventyr tog oss till Philip Island också en liten bit ifrån Melbourne. Hit ville vi åka för att se en fantastiskt natursyn, på en strand på norra Philip Island i ett naturreservat vid varje solnedgång kommer hundratals små pingviner upp från havet för att sova på land i sina små bon/nästen. Dom väntar in solnedgången p.g.a att dom stora farliga rovdjuren har slutat jaga för dagen och dragit sig tillbaka in i skogen och då passar pingvinerna på att ta sig tillbaka hem efter en dag till havs där dom letar föda. Dom pingvinerna vi såg på Phillip Island tillhör dom allra minsta pingvinerna och det hör man också på namnet då arten faktiskt heter "little pinguins" Vi tyckte verkligen att detta var en riktigt härlig och rolig upplevelse då pingviner verkligen är ett fantastiskt och intelligent djur. Och vi uppskattar att se djuren i sin naturliga miljö. Många har rekommenderat oss att åka till djurparker och zoo men vi vill inte riktigt stötta den industrin då vi anser det hemskt att bura in djur för att människor skall kolla på dom. Även i syfte att bevara utrotningshotade djur är fel enligt oss för det kan man ju gärna komma på lite innan arten är så utsatt så att man bara måste sätta dom i bur. Till exempel kan man åka till ett zoo i Australien där man faktiskt får hålla i en koala. Koalor är ett väldigt utsatt djur i Australien som vi berättat innan och Koalor trivs inte att bli tagna från sin naturliga miljö då de har ett visst territorium som dom vill hålla sig till hela livet. Att då sätta en koala i en bur och sen ha människor som betalar pengar för att komma och hålla i dom känns lite som djurplågeri för oss. Så därför är det så fantastiskt att det finns olika sjukhus eller naturreservat där man antingen ser djur som rehabiliteras för att få komma tillbaka till det vilda igen eller där man faktiskt får se dom fria i sin naturliga miljö. Inte bara nog med det utan personalen jobbar även för att bevara arten i förebyggande syfte, inte när det är för sent. Detta betyder att man på olika sätt hjälper arten att fortsätta existera och dom behöver inte själva märka någon skillnad. Dom kan leva på i det fria för att man agerar i tid. Tänk vad bra om det alltid vore så! Dessutom går alla pengar man betalar på plats tillbaka in i verksamheten som i sin tur går till djuren så det måste vi säga var ett väldigt lyckat besök!
Tyvärr har vi inga kort på dessa underbara skapelser då man inte fick fotografera. Anledningen till detta är att många tar med blixt när dom fotar vilket inte alls är uppskattat av pingvinerna då de som sagt känner sig väldigt obekväma och rädda om det inte är mörkt när dom skall ta sig hem igen. Men vi har många fina bilder i huvudet, och om ni vill se hur dom ser ut är det bara att söka på "little pinguins" antingen på Youtube eller på Google.

Nästa inlägg kommer att handla om vår fantastiska tid i Whitsundays. Någonting av det finaste vi sett och upplevt.
Stay tuned!
Peace!
Josefine och Johnny

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Här kommer äntligen igen en hel drös med bilder på fina platser vi varit på.
Dessa bilderna är från Blue Mountains som kallas för "blå bergen" p.g.a. att oljan från eukalyptus träden frigörs och färgar dimman som lägger sig som ett blått täcke runt bergstopparna. Fint var det!
I Blue Mountains fick vi vandra igenom en väl bevarad regnskog, vi fick åka olika slags linbanor, och även en järnväg som tydligen var den brantaste i världen. Dock var man framme på en handvändning. Knakade i den gjorde det också och vi undrade lite över om den verkligen skulle hålla. Men det gjorde den :)
Vi vandrade även bort för att komma bergen närmare och fick gå i branta trappor med fantastisk utsikt över hela regnskogen. Där pausade vi en stund och åt jordgubbar i solen innan vi vandrade tillbaka igen. Nästan framme hittade vi en sjukt rolig "sak" som växte i ett träd, fråga oss inte vad det är men någonting är det och det ser ut som en figur från två barnprogram vi båda såg när vi var små som heter fragglarna och mupparna. Någon som känner igen? Fulla i skratt var vi iaf och var tvungna att ta ett kort. Kika in sista bilden förstår ni vad vi menar!
Nöjda med dagen åkte vi tillslut tillbaka till samma rastplats vi stod på natten innan för att stå där en natt till innan vi skulle åka vidare mot Melbourne och massa fantastiska vyer. Ni skall få se!!

Peace!
Josefine och Johnny

Likes

Comments

Hej på er! :)

Äntligen ett blogginlägg igen. Det är kämpigt att ligga på topp! (Hahah, skämt åsido) Men det är faktiskt svårt att blogga ofta, iaf med tanke på den värmen som brukar vilja visa sig här. Det tar verkligen på krafterna! Vi somnar som stockar på kvällen här och orkar inte göra mycket mer än att äta middag/kvällsmat.

För några dagar sen kom dock världens ösregn! Kanske inte så kul tänker ni, men det var faktiskt ganska skönt som omväxling. Vi skulle köra ganska långt då också så det var ganska passande. Dock när det regnade som mest stannade vi till en stund för det gick knappt att se framför sig, plus att vi skulle äta också. När vi sedan skulle åka vidare hade någon kört av vägen, skulle gissa på för hög fart och vattenplaning eller liknande. Hur som helst var bilen riktigt illa tilltygad och brandkåren var på plats. Vi hoppas att personen klarade sig!

Man får sig verkligen en tankeställare när man ser olyckor. Och här i Australien har man väldigt mycket skyltar för att förebygga detta dessutom. Det finns många skyltar som visar rekommenderad hastighet i kurvor, och hur snabbt man bör köra om det blir blött väglag. Det är fartkameror och skyltar med varning för böter uppsatta väldigt ofta och det står att man blir av med sitt körkort om man kör för snabbt. Det finns kameror som filmar ens ögon för att se om man ser trött ut och böter om man skulle vara okoncentrerad och greja med sin mobil eller liknande. Det finns skyltar som frågar hur snabbt man kör och som påpekar att man inte skall lita på sig själv när man är trött. Det finns skyltar som påpekar att man skall stanna på rastplatser varannan timma och det finns skyltar som varnar för extra polispatruller ute på vägen. Det finns även skyltar för i vilken fil man alltid bör ligga i och vilka ställen man skall vara extra uppmärksam på lastbilar plus alla skyltar för djur av olika slag o.s.v. Så att köra snabbt är inget man känner sig så väldigt sugen på kan vi ju meddela! Men tyvärr lyssnar inte alla på detta och vissa har inte heller respekt för vatten och vad det kan göra med fordon i snabba hastigheter! Så den dagen resulterade i att vi i stort sett kröp fram till vädret klarnade upp och vägen blev torr igen.

Inte bara har vi hunnit med att köra en bra bit, utan vi har även hunnit med att besöka Koala Hospital i Port Macquire, ett sjukhus som rehabiliterar koalor som på olika sätt utsatts för olika svårigheter. Vissa är med om trafikolyckor, en stackare hade fått amputera ett ben efter en bilolycka och dessutom blivit blind. En annan hade artros och hade jätte böjd ryggrad och hade svårt att klättra. Någon hade varit med om en hundattack och en annan hade blivit av med sin mamma. Deras mål är dock att rehabilitera och sedan släppa tillbaka dom i det fria igen. Vissa gånger går det dock inte när dom skadats för mycket för att kunna klara dig i det vilda och då får dom istället bo kvar på anläggningen och bli omhändertagna där istället. Tack och lov att detta stället finns då det också är det enda. Man märkte hur gedigen personalen var och att dom verkligen jobbar för att främja och bevara arten. Tyvärr så förstör människan även här och skövlar skog o.s.v vilket komprimerar deras boarea avsevärt och koalor lever på bestämda platser och mår jättedåligt av att bli flyttade på. Dessutom tar det 10 år att återplantera ett eukalyptusträd så man kan liksom inte skövla skog och vips bara smälla upp en ny heller även om dom skulle kunna tänka sig att bli flyttade på!

Alla som arbetar på sjukhuset gör det dessutom frivilligt som volontärer och inte heller får dom något statligt bidrag vilket är ganska märkligt då det borde ligga i Australiens intresse att bevara sina unika arter, men som sagt ibland så undrar man! Därför var det skönt att få skänka en liten peng till deras verksamhet även om det inte var mycket så var det i alla fall något! Dessa fantastiska djur hoppas vi får leva i många hundratals år till, men som det är nu befarar man det värsta. Precis som med många andra arter i världen.

I går åkte vi in till Sydney. Staden som alla pratar om här. En stor stad, med mååånga människor kan man enkelt konstatera. Vi körde fel ungefär tusen gånger och med gps:en i öronen som säger "kör åt nordost, kör åt sydväst." Eller "Sväng svagt till höger" där man inte får svänga höger, eller "kör höger där vägen delar sig" fast den delar sig i fyra vägar. Då blev vi nästan så trötta så vi kastade ut mobilen genom rutan, men tillslut, efter att få betalat tullavgift två gånger så kom vi äntligen rätt och efter lång promenad från en billigare parkering då man blir rånad i Sydney av att parkera sin bil så kom vi äntligen fram. Väl framme vid Sydney Opera House kunde vi njuta av fin utsikt och en härlig resturang direkt på operahusets kaj. Vi hade jättefin utsikt över hela stan, havet och Harbour Bridge. Riktigt mysig kväll, och tack och lov åkte vi buss tillbaka till bilen då vi inte riktigt orkade gå 2h tillbaka. Det är ganska roligt också för många busschaufförer här i Australien orkar inte ta betalt av turister. Dom tycker man skall ha ett kort och stämpla det. Har man inte det får man bara gå på, detta har hänt oss tre gånger nu. Ganska förmånligt, och vi slapp vela bort oss i all röra dessutom.

Vi har även kommit på att vi är lite mer gjorda för landet. Så fort vi kom ut på en landsväg idag kände vi oss som hemma, medan i storstäder, eller city över huvudtaget så får vi smått panik. Och man märker tydlig skillnad på människors attityd och puls också. Det är som att folk nästan inte har tid att vara trevliga eller bry sig om en annan individ utan det är dom själva som gäller. Bara skillnaden i antalet tutningar vi hörde, eller folk som kör mot rött. Det händer inte på landsvägar alls! Iaf inte vad vi har sett och när vi är framme nästa torsdag för att lämna tillbaka campervanen har vi kört ca 200 mil, så vi har hunnit se en hel del!

Dock är det lite skillnad med London, det är en annan känsla där fastän det är en storstad. Varför vet vi inte, spekulationer har vi gjort. Men hur som helst är det kul att jämföra och komma fram till var man passar in. Tur har vi också som tycker lika kring allt sånt här. Det underlättar lite när man vill slå sig till ro någonstans någon gång.

Lite kort kommer givetvis också. På lite djur vi sett och Sydney och en utkiksplats och en sjö vi åkte förbi idag :)

Hoppas alla har det väl!

Nu laddar vi upp inför blue mountains som vi skall till i morgon eller i övermorgon.

Ta hand om er!

Peace!

Josefine och Johnny

Likes

Comments

Hej på er!
Nu har vi slagit oss ner på en 4-stjärnig camping, vilket också komiskt nog varit den billigaste hittills! Så nu har vi fått ström i alla våra prylar igen vilket är skönt. Man blir tyvärr lite lätt handikappad utan sina grejer. Men på ett sätt är det bra för man lär sig att uppskatta det lilla ibland också, plus att man får öva sina skills lite och kanske faktiskt hitta fram med hjälp av skyltar och common sense istället för att sitta krampaktigt och glo på en gps eller mobil. Ibland blir det att man kör fel, men lite som campervanuthyrarkillarna sa: "Det är när man kör fel som man verkligen kör rätt". Som idag körde vi lite fel, men kom ut på ett jättefint ställe med bara stora gröna kullar och små och stora farmer med fritt springande djur. Såg riktigt idylliskt ut och vi njöt av varje minut vi körde fel. Kanske något man borde ta sig tid att göra oftare?! Vad säger ni?
Att bara vara ute och leva livet och köra fritt, ta dagen som den kommer. Kanske bada lite när man blir för varm, handla bra mat när man är hungrig och se coola djur bara sådär ja det måste vi säga är helt och hållet okej! Vi njuter av varje sekund Australien har att erbjuda, och att bila längs med östkusten är verkligen något att rekommendera! Dock kan det vara lite trögt att växla ibland eftersom vänster hand inte är helt upptränad ännu, men vi tar oss fram hyfsat bra ändå! ;) Dessutom fick vi nästan en full tank för 333kr, 42 liter (tyckte vi var helt okej pris!).
Idag hittade vi dessutom en trevlig liten affär som var i stort sett motsvarigheten till Ullared i priser (nästan billigare) fast i minivariant. Josefine lyckades hitta ett par väldigt snygga skor (kanske dock inte så praktiska men hur som helst kostade dom 9 dollar vilket är 60 spänn. Hallå! Det får man ju inte ens en halv sko för hemma, på maxi! Farligt att hitta fina saker! Man får passa sig så man inte börjar samla på sig för mycket bara, för vi kommer ju inte ha bilen som kör runt allt åt oss för alltid!
Vi slänger med lite bilder från dagarna här i Australien! Om ni sitter hemma och blir sugna så kan vi verkligen förstå er! Är det något hittills vi verkligen skulle rekommendera varmt så är det Australien! This is tha place! Vi förstår varför många väljer att åka hit! Trevligt land är det också! Bara att alla hälsar är ju världens grej! Skitkul att möta så många varje dag som faktiskt verkar bry sig! Passar oss väldigt bra som vantrivs när folk oroligt kollar ner i marken när man möts på gatan!
Sjukt varmt är det också! Ibland så man får anstränga sig för att orka lyfta och göra saker. Man blir otroligt trött snabbt och man måste typ klunka vatten hela tiden för att man svettas så! 50 i solkräm är det som gäller och en väldans massa vatten. Igår och idag har vi haft mellan 31-34 grader. Det är en hel del, och så lite luftfuktighet på det också! När man ser folk som går och trimmar i den värmen, eller varför inte lastbilschaffisen med jeans, jobbartröja och stövlar? Ja då börjar man ju faktiskt fundera lite på hur det står till med deras temperaturer!
Men än så länge har vi klarat oss utan att direkt bränna oss fastän vi inte går runt med sådär mycket kläder! Och vatten försöker vi dricka så mycket vi orkar! Det verkar som det skall bli lite sämre väder här nu om någon dag, vi får se om det stämmer. Hur som helst har vi vår älskade campervan iaf :)
Nu skall vi nana för klockan är mitt i natten! I dag fick vi även reda på att vi åkt igenom en tidszon, bara sådär från en stad till en annan så blev det vips en timmas skillnad, då kan man konstatera att landet är ganska stort! Så nu är vi vips 10h före er där hemma istället för 9h dom det var när vi kom hit! Knasigt men sant!

Ta hand om er!
Peace!
Josefine och Johnny

Likes

Comments

Hej på er!
Nu är vi äntligen i Australien och har det riktigt bra! Här har det varit strålande sol i stort sett hela tiden och vi hämtade ut vår campervan igår. Den är supersmidig, här kan man sova och laga mat och åka vart man vill när man känner för det. Visst kan det kännas lite trångt ibland men det är även ganska mysigt!
Vi startade vår resa på guld kusten och åkte tåg till Brisbane, där sov vi en natt på hotell för campervanen var tillgänglig först dagen efter. När vi fick hämtat ut den åkte vi vidare till Byron Bay som låg ungefär 2h bilresa bort. Väl framme där letade vi efter en camping som inte var alltför dyrt då man ofta på turistorter inte får stå vart som helst. Sen gick vi och badade, såg en pelikan och en annan fågel också med en lång näbb. Josefine brände sig på en brännmanet, iaf vad vi tror för det sved till på huden. Dock ingen farlig manet utan bara en vanlig som kan liknas vid vår röda brännmanet, dock var denna något snällare än den röda vi har hemma. Det är tydligt skyltar här vart man bör och inte bör bada för på vissa ställen finns giftiga maneter, men än så länge har vi inte kommit till något sådant ställe. Här är otroligt fina stränder (riktiga surfarparadis) med höga vågor och fina klippor och långa stränder. Idag har vi gottat oss ute hela dagen och badat och haft det härligt och vi har haft klarblå himmel och 31 grader i skuggan. Väldigt varmt ibland men sån tur va fick vi tag på minifläktar vilket verkligen räddar oss ibland! Idag har vi dessutom sett och tagit kort på en leguan och sett lite andra roliga små krabater. Nu ligger vi 9h före och när vi har morgon så ligger dom flesta av er hemma och sover gott. Nu är det kväll här och snart skall vi sova och ladda för en ny dag imorgon. Imorgon har vi även bättre tillgång till ström och kan ladda upp bilder o.s.v från idag. Dessutom mötte vi på 2st jätte trevliga tjejer från Stockholm som var här och backpackade precis som vi! Kul att man kan träffa nya människor bara sådär och utbyta tankar och erfarenheter. Det händer oftare här än hemma och det är väldigt trevligt! Synd att det inte händer lika ofta hemma!
Vi hörs vidare imorgon när vi fått lite mer ström!
Tills dess får alla ha en trevlig dag när vi sover gott :)
Peace!
Josefine och Johnny

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej på er!
Äntligen har vi fått tillbaka lite ork igen. Det har varit lite tyst på bloggfronten ett tag av flera olika anledningar. Dels har Johnny varit sjuk och legat i feber, sen har vi haft himla strul med boenden plus att vi ibland hamnat på lite konstiga ställen. Att ha tillgång till internet är inget man kan ta föregivet heller och därför kommer bloggandet alltid att gå lite upp och ner beroende på hur enkelt vi kan få tag i internet. Men vi har iaf som ambition att skriva så ofta vi kan.

Båtturen över till Gili Trawangan var trevlig, vi fick se på en bra film vilket faktiskt var riktigt roligt då film inte är något dom brukar stå på agendan särskilt ofta längre. Dock körde dom en ganska kass båt, med öppna dörrar så man satt konstant och luktade på bensin som yrde in. Väl framme (också på rekommendation av vår tidigare värd eftersom vi egentligen ville åkt till en anna Gili ö men ångrat oss efter att han sa att det fanns droger där) så började vi gå kanske 5m, sen skulle alla ragga upp en. Så fort man kom ut på huvudgatan var nog den vanligaste frasen på hela ön "room room, yes room?" Och när man sa nej tack blev dom antingen sura eller skulle fråga vart vi skulle bo för att sedan sägs att deras var bättre. Vi vandrade runt i värmen och letade efter något bra i flera timmar utan att hitta något och tillslut fick vi bara ta ett rum (som luktade illa så fort man spolade vatten med kranen, och det var mörkt och knappt något ljus. Inte heller förstod värden någon engelska, som verkar vara överlag väldigt vanligt Indonesien trots att många jobbar med turister.

Nästa dag fick vi bytt till ett annat lite bättre boende men med uselt wi-fi. Vi var iväg lite på en strand men om vi skall vara ärliga så var vattnet det enda fina på hela ön. I Indonesien har man kraftiga problem med att ta hand om sitt avfall vilket givetvis gällde även för öarna. Vart man än gick luktade det skräp och rutten mat, skräp ligger slängt längs med gatorna och även ibland på stranden och man kunde aldrig riktigt njuta av den fina utsikten. Sen visade sig även Gili T vara en riktig party ö, och det gick även att få tag på svampar som gör en hög vilket är märkligt då dom har dödsstraff för droger i Indonesien. Så det som vi visste innan, att man skall lyssna på lokalbefolkningen för att få bra råd gällde inte riktigt den här gången för vi kom tydligen till den sämsta ön av alla. Så vi fick givetvis hålla oss ifrån vissa platser vi visste var dåliga och det blev mest att vi stannade på rummet under dessa 3-4 dagarna vilket kanske inte var riktigt det vi hade tänkt oss.

Efter att äntligen fått lämna Gili T för att åka till en annan ö i närheten som har en flygplats kände vi oss lite lättade och bodde på ett hotell den natten nära flygplatsen för att nästa dag ta ett flyg till Singapore. Vi har varit lite sugna på att se Singapore men har vetat att man inte kan stanna länge p.g.a att det är väldigt dyrt här. Och något vi verkligen har lärt oss hittills är att det är bättre att lägga lite mer pengar och ta sig dit man verkligen vill med en gång istället för att ta en lite billigare biljett och sen behöva strula jätte länge för att ta sig dit man vill komma. För sanningen är att det blir ganska dyrt i slutändan ändå och man har varken sett eller gjort det man ville. Så därför hade vi egentligen tänkt att strunta i Singapore för vi är väldigt sugna på att få komma till Australien och där är även ganska dyrt så vi vill känna att vi hinner komma dit innan vi har för lite pengar kvar för i Australien finns väldigt mycket att se och sen vill vi ju även se Nya Zeeland vilket också är dyrt så därför vill vi prioritera rätt. Men när vi kollade noga på biljetter från Lombok som var den andra ön vi åkte till efter Gili T så var det jätte dåliga (långa väntetider/bytestider) på flyg till Australien plus att vår visumansökan till Australien inte var färdig än. Så då bestämde vi oss för att åka till Singapore eftersom att det skulle kosta ungefär lika mycket men ändå bli mer raka vägen (då det gick att få tag på mycket bättre flyg) plus att vi skulle få se ett ganska fascinerande land.

När vi landade i Singapore hade vi åter igen ganska höga förväntningar då vi visste att Engelska är deras förstaspråk plus att man kommit lite längre i utvecklingen här vilket betyder att det är lite renare och lite enklare att gå och köpa mat vilket är extra viktigt för oss då vi har en del krav på vad vi kan äta. Att vara gluten och vegetarian våra vänner, det är inte alltid det enklaste, men definitivt enklare i mer välutvecklade länder än dom länderna som tyvärr inte kommit lika långt. Tyvärr skulle vår första dag i Singapore bli en mardröm då vi fick tag på ett riktigt kasst boende som skulle hyra ut ett rum olagligt. Lagliga som vi är kände vi oss inte alls bekväma med detta och det tog oss totalt 12h att från det vi landade, hitta ett annat vettigt boende. Men när den persen var över och vi vaknade upp nästa dag, ganska utvilade så fanns det ganska mycket vi ville hinna se och göra. Till en början ville vi ha en riktig frukost så det gick vi och införskaffade, och det var nog det godaste vi ätit till frukost på flera veckor. Senare den dagen åkte vi till Singapores botanisk trädgård via deras tunnelbanesystem vilket är väldigt likt Londons. Dock mycket fräschare och säkrare och kanske lite lättare att förstå sig på. Båda gick och fotade hela tiden och var väldigt inspirerade av den här trädgården. Den är extremt stor och definitivt den finaste vi varit i. Om man ville stanna upp ibland och fota tog det strax över 2h att ta sig igenom den. Foton kommer.

Vi känner oss väldigt fascinerade över Singapore som både stad och land då det är extremt utvecklat och välbärgat. Alla går finklädda, och det är även väldigt säkert här då dom kör med övervakningssystem i princip vart du än går. Dessutom får man böta en nedrans massa pengar om man bryter mot en mängd av deras lagar plus att dom har stenhårda lagar här och det verkar som att befolkningen har ganska stor respekt för detta. Även här dödsstraff på droger som exempel. Eller det faktum att man inte ens får ta in tuggummi i landet. Sverige skulle definitivt kunna lära sig ett och annat härifrån!

Igår fick vi våra Visumansökningar godkända och idag åker vi vidare till Australien och Guldkusten. Igår fick vi bokat en minivan vi skall hämta ut på Johnnys födelsedag och sen skall vi bila ner längs Australiens östkust där det mesta finns att se. Skall bli extremt skönt att slippa leta boende hela tiden, och dessutom kunna ta sig vart och hur man vill i sin egen takt oberoende av någon annan. Tacka vet vi Kilroy som förmedlar väldigt mycket bra och förmånliga tjänster kring resor. Bensinen är sån tur e lite billigare än hemma också :)

Håll nu tummarna för att vi får med oss lite mer tur i Australien och att vi snabbt och lätt denna gången kan hitta bra internet. För isåfall hörs vi snart igen. Hoppas att ni kan bli lika inspirerade av våra botaniska bilder precis som vi var när vi gick där och fotade!

Ta hand om er och hoppas förresten att ni alla mår fint och inte blåst bort i den hemska stormen där hemma!

Peace!
/Josefine och Johnny

Likes

Comments