Godmorgon people! Jag hade igår skrivit ett inlägg om helgens bravader men tydligen glömde jag att klicka på "publicera"... I varje fall har jag i helg haft 2 kaotiska jobbskiften, druckit ett vinglas på pocket & en strawberry margarita på Amarillo med mina kollegor, promenerat i det fina vädret, umgåtts med Marcus och gymmat. Inga konstigheter alltså.

Idag är jag ledig från jobbet vilket betyder kandi skrivning all day long. Tror att jag skall skriva hemifrån idag, så jag kan ta en promenad i solen då jag pausar från skrivandet. Ha en fin måndag people!


Söndagen i 3 bilder

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godmorgon! Jag känner mig så energisk och utvilad idag, vilket är super med tanke på hur resten av månaden kommer att se ut. Det händer roliga förändringar på jobbet, förändringar som innebär mer ansvar för mig. Kandi skrivningen känns för tillfället som nedförsbacke och jag ser äntligen ett ljus i tunneln. Att balansera den hektiska skolan och det ökande ansvaret på jobbet kommer att bli tungt men på samma gång känner jag mig så peppad.

Det som hjälper mig att orka med den hektiska vardagen, är rutin. Jag är en väldigt känslomässig människa och det är lätt att jag faller i obalans på det planet, om rutinen inte finns. Då det händer finns inte heller den fysiska orken eftersom all energi går åt att försöka hålla känslorna i styr. Det viktigaste i min rutin är helt klart sömn och motion. Förr var jag en periodgymmare, jag kunde gymma i 3-5 veckor väldigt mycket men direkt då ett gympass föll bort, föll också motivationen till botten och jag slutade. Efter någon månad var jag igång igen, tills samma motivationsbrist tog tag i mig. Det är först denna vår jag lärt mig en perfekt balans i motionen. Jag har lärt mig att skilja på när det är bara huvudet som säger emot och när kroppen faktist behöver vila. Även kvaliteten på sömnen (som var väldigt dålig förr) har förbättrats under våren tack vare balansen i allt annat.

Visst är jag trött och omotiverad ibland, men nuförtiden vet jag exakt vad som behövs för att bota detta!


På bilderna ovanför ser ni hur min vecka hit tills har sett ut. Idag är det kvällsskifte på jobbet som gäller, fint fint. På måndagen fick jag föresten hämta mina nya glasögon från Specsavers. Känner att dessa är så mycket mer mig än de som jag hade tidigare, är så nöjd!


Likes

Comments

Hejsan! Det har varit tyst i ett par dagar här på bloggen. Detta beror på att vi hade gäster på fredag kväll och kvällen blev aningen längre än planerat. På lördag morgon ringde klockan 07.30, vi åt frukost, lade oss i ordning och körde till hamnen för att hoppa på båten till Umeå för en dagstripp.

Umeå var mysigt. Vi traskade runt, shoppade lite och satt oss ner på en kaffe med Sofia, mys! Dagen gick fort och snart satt vi på båten påväg hem igen. Lång men mysig dag i det allra bästa sällskapet.

Idag tog vi en riktigt lång sovmorgon men jag är fortfarande trött och hängig. Planen för idag är ett BodyBalance pass + infrabastu med Jasmin. Hur skönt en dag som denna! Njut av Söndagen vänner <3


Glömde ju förstås kameran hemma på morgonen, suck. Bjuder i alla fall på 4 telefon bilder från igår!

Likes

Comments

Idag hyllar vi alla kvinnor på denna jord (för att vi är bäst) och uppmärksammar de orättvisor som kvinnor dagligen utsätts för. Ojämlikhet, våld i alla sina former, sexism och så mycket mer är de orättvisor som jag nu talar om . Dessa orättvisor skall talas högt om, trots att det är obekvämt för andra. Det går inte att göra skillnad med viskningar, vi skall tala om dessa orättvisor så högt vi kan och så ofta vi orkar. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Den andra orsaken varför detta är en speciell dag, är för att det är Marcus födelsedag. 23 år sedan kom underbara du till världen, det är jag väldigt tacksam för idag. Grattis du fina!


Likes

Comments

Helgen har än en gång gått väldigt fort. Jag har hunnit med jobb både lördag & söndag samt middag i malax med Marcus familj igår kväll. Middagen var egentligen en födelsedagsmiddag för Marcus och hans bror som båda fyller nästa vecka. God mat, bra sällskap och några glas rött - inget att klaga på.

Idag har jag som sagt jobbat, vilket betyder att jag inte hade möjlighet att njuta av det underbara vädret Vasa bjöd på idag – typiskt . Jag får hoppas på att solen orkar titta fram ennu imorgon. Resten av kvällen kommer att spenderas vågrätt på soffan bredvid Marcus, mys!


Weekend look

Likes

Comments

Happy Friday. Jag har så mycket fin energi i kroppen idag, all oro och stress som bott i min kropp i flera veckor känns som bortblåst. Ett litet samtal fick mig att känna såhär, tack du fina!

Då den ytliga stressen försvinner kan man ge rum för mer grundläggande funderingar. Funderingar om hur man vill att vardagen ska se ut, hur man vill spendera sin lediga tid och vem man egentligen vill vara. Nu är det inte meningen att detta skall låta så dramatiskt som det gör. Jag pratar mest om en liten reality check och ställer mig själv frågan "vad kan jag göra för att vara den person som jag vill vara?". En fråga som jag tänker att kan vara hälsosam för vem som helst att ställa sig själv. En väldigt inspirerande person sa till mig en gång att man inte kan förklara sina handlingar med att säga "det är sådan jag är", egentligen är handlingar val som vi mer eller mindre medvetet gör. Hurudan väljer jag att vara?

Eftersom jag har haft så mycket energi i kroppen idag har det varit omöjligt att koncentrera sig på kandin. Istället har jag städat, lyssnat på Fredags Podden och traskat runt i centrum. Då Marcus jobbdag var slut mötte han upp mig för en fredagskaffe på Fazer Café, mysigt. Nu har vi ätit och skall låta maten sjunka en stund förrän vi drar iväg på gymmet. Hoppas även ni haft en fin fredag!


Likes

Comments

Hejsan! Onsdag är dagens namn och det betyder studiedag för min del. Jag brukar föredra att spendera mina studiedagar på ÅA eftersom miljön där får hjärnan att automatiskt gå i studiemode. Idag valde jag ändå att studera hemifrån, skön så.

Egentligen skriver jag inlägget eftersom jag ville visa er vad jag hittade på posten här om dagen. Har länge tänkt klicka hem denna fina jacka och för en vecka sedan gjorde jag det äntligen. Jag är så nöjd, kommer bli perfekt till våren - längtar!


Likes

Comments

Än en gång har veckan och helgen rullat förbi. Jag nämnde ju att jag skulle ha en ledig helg denna vecka, och oj vad jag har njutit av all sömn och all tid utan måsten. Man måste se till att man har tid att återhämta sig trotts att man har 100 saken på to do listan.

Det som händer när man har tid att sätta sig ner och pusta ut, är att man även har tid över att fundera. I helgen har jag funderat på hur mycket jag faktist saknar att ha mina underbara vänner runt omkring mig. Visst har jag många fina vänner kvar här i Vasa och är himla glad över det. Alla de vänner som är utspridda runt om i världen har bara varit extra mycket i mina tankar i helgen, ni är saknade.

Imorgon börjar vi en ny vecka med en utvilad kropp & knopp. God natt!


Likes

Comments

Hejsan! Idag har jag spenderat 11 hela timmar i kära ÅA. Kandi skrivning från klockan 10-17 och föreläsning från 17-21. Kandidat arbetet har äntligen börjat flyta på lite bättre. Känns bra då man ser att all research man gjort faktist fastnar på papper och man börjar se resultat. Fint fint.

För kvällen hade jag bokat in en skype date med min bästa vän, som för tillfället är i Zürich på utbyte. Jag har saknat henne super mycket, så det var underbart att prata face to face (nästan) istället för att skicka meddelanden – veckans höjdpunkt helt klart!

Nu är det dags för mig att säga gonatt och krypa ner under täcket!


Likes

Comments

Hejsan! Hela förra veckan flög förbi och förrän jag han fundera på annat än skola och jobb var det redan söndag kväll. Jag är inne i en riktig lugn (kanske lite tråkig) period för tillfället. Under veckan vill jag helst hålla mig till mina vardagsrutiner (plugga/jobba, gymma & sova) och på helgen finns absolut inget festsug. Detta beror ju helt klart på att jag har väldigt lite ledig tid, men fastän det låter väldigt tråkigt så är det ärligt talat ganska skönt. Kanske den kommande helgen som är LEDIG ger mig motivation att hitta på något kul!

Denna vecka har jag i varje fall börjat med en dag på ÅA. Kom hit till 10, började skriva, efter 13 gick jag på lunch med Anna. För tillfället sitter vi och pluggar igen. Glömde mina glasögon hemma idag så får se hur länge jag orkar bita ihop förrän jag måste traska hem för att fortsätta plugga där, typiskt.

Hoppas ni alla får en fin måndag!


Hur härligt är det föresten inte att solen har börjat kolla fram igen! Älskar att inte behöva dricka mitt morgonkaffe i totalmörker. Såhär såg min morgonkaffe stund ut en en dag förra veckan, så skulle den få se ut varje dag om jag fick bestämma.

Likes

Comments