Inatt, efter ca 3 h sömn ringde väckarklockan.
Nu var det äntligen dags att checka av en häftig upplevelse från min bucket-list.
Vulkanbestigning 🌋

01.45
hämtade vår chaufför upp oss och körde oss till vår guide som följde oss hela vägen upp. Det var totalt sätt 1 mil i backe!
1717 möh

Det var inga trappor, utan detta var verkligen bergsklättring. Över stenar, grus och lava tog vi oss fram i mörkret. Våra redskap var varsin ficklampa och varsin vandringsstav. Guld värt kan jag säga!
Det brändes duktigt mycket i benen och det var en härlig utmaning både psykiskt och fysiskt.
Vi stanna till ett par gånger för att hämta andan, se ut över Bali i total tystnad i mörket, låta kroppen och lungorna vänja sig vid den tunna luften.. sen vandra vi vidare.

Väl upp på toppen serverades vi äggmackor, bananmackor och frukt i väntan på att solen skulle stiga upp bakom molnen och bergen bredvid.
Magiskt 🙏🏻

När väl solen trätt fram så var det dags att vandra neråt igen. Därefter blev vi skjutsade till en coffee plantation. Vi fick prova på alla balis olika sorters både kaffe och te! Så himla gott 😍
Vi prova även världens dyraste kaffe som vanligtvis kostar (paketpris) 500 dollar för 12 koppar... ☕️🙇🏻‍♀️
Dock smaka det faktiskt som svenskt kaffe 😉

Nu är vi iaf åter tillbaka på hotellet och ska bara precis duscha och hoppa i säng och ladda om batterierna 😁träningsvärken är redan märkbar..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Över hundra dagars resande för mig och Andreas har nu passerat.
Vi har varit med om så otroligt mycket, pratat, upplevt, smakat, filosoferat, känt alla världens känslor på en och samma gång men också haft de tysta stunderna då både kropp och själ är tyst avvaktande men också harmonisk.

Det är något speciellt med att vara ute på resande fot såhär länge. Man får perspektiv på ALLT här i livet.
Man reflekterar, accepterar, filosoferar, bearbetar och framförallt utvecklas.

Man lever både i nuet, gårdagen och imorgon. Ibland allt på en och samma gång.

Jag har liksom Andreas haft hemlängtan i perioder under resan. Jag kan få det i samma stund som jag blir extremt rädd och orolig, när jag varit sjuk men också när jag längtat så mycket efter mina drömmar.

Just i det läget, när jag känner så, vet jag också att det är som nyttigast för mig att just inte vara hemma.

Jag har stora drömmar, ambitioner och längtan.
Men jag har också lärt mig med tiden, att uppskatta mig själv på vägen, i mina delmål, vad jag gör här och nu och vad jag är.
För du är bra precis som du är, precis som jag är bra precis så som jag är.
Allt vi drömmer, allt vi längtar efter ska vi alltid fortsätta sträva och leva efter. 💪🏻
Vi måste bara komma ihåg att klappa oss själva på axeln för att vi har tagit oss dit vi är idag!

Shoot for the moon and even if you miss, you will still be among the stars.
🌟

Likes

Comments

Inatt skulle vi egentligen bestiga Mount Batur men guiden verkade ha glömt oss.. 01.40 satt vi nere i receptionen och väntade på honom i 1 h innan vi begav oss mot sängen igen.. receptionisten hade hjälpt oss boka och försökte allt vad han kunde med att få tag i "Benny". Men men.

Vi ställde klockan på 06.00 för att äta frukost i tid och förhoppningsvis få äta i lugn och ro. Det är sjukt många kineser som har checkat in nu i dagarna så det ganska högljutt och trångt i mellan åt, framför allt vid frukosten när vi inte alltid har haft någon sittplats.

Dock vaknade vi inte 06 utan sov vidare till 07.15 ungefär.. där någonstans kände jag hur sängen börja skaka JÄTTE MYCKET. Innan jag hann öppna ögonen trodde jag seriöst först att det var Andreas som typ försökte väcka mig på något vänster med att skaka sängen.. men sen blev det mer och mer och när man hörde dörren och låsen slå i varandra så for vi båda upp sittandes i sängen. ALLT skakade, sängen och allt i rummet.

Det slutade som tur var ganska fort. Men obehagligt när vi fick konstaterat att det var en jordbävning med skala 5.5 i mätning. Det största som inträffat i Bali på väldigt länge.

Vi försöker höra oss för så gott vi kan med lokalfolket och våra backpack vänner över fb som också är här, med tanke på efterskalv, tsunami eller flodvågor som kan inträffa vid skalv.
Men vi mår bra och vi ska idag försöka åka till ett temple senare som ligger 100 möh.

Vi har trots allt rest i hela 100 dagar idag!!
🤓😎😍

Likes

Comments

Vilket paradise!
Jag bara älskar Bali.
❤️💛💚💙💜

Vi njuter av shopping runt hörnet, frukostbuffé, pool, bad, strand, sol, trevlig service och allt därtill.
Imorgon kommer vi troligtvis börja vår vulkanbestigning! Men mer om det senare..

På en av de sista bilderna ser jag dyngsur ut.. vi tänkte se solnedgången på seminyak beach, där allt är upplyst under kvällen och man avnjuter solnedgången, mat och dryck på puffar ute på stranden... dock kom världens storm och regn över oss innan vi hann se solnedgången.. så vi sprang för glatta livet och hoppa in i första bästa taxin som tog oss hemåt.. totalt genomblöt på ca 2 sekunder kan jag tillägga.. 😅🌪💦⛈

Likes

Comments

Wow, vilket paradis vi är i🌎🌟

För att spola tillbaka tiden lite. Det var ett riktigt busväder i Malaysia om em/kvällarna och i och med att vi missa vårt morgonflyg så fick vi åka kl.17.00 istället. denna gången var det flyget som var försenat. (50 min) åskan drog in över flygplatsen och blixtarna lyste upp vår utsikt från gaten..
jag blev så fruktansvärt rädd, jag grät och grät och försökte kontakta så många so möjligt som jag kunde gissa hade någon erfarenhet av att flyga i sådant väder.
Jag tyckte det var otäckt och jag ville absolut inte flyga.
Men jag samlade mig.. torkade tårarna och gick på planet. Allt gick bra. Vädret börja avta medan vi satte oss till rätta och flyget körde lugnt och säkert ut ur Malaysia och ner till Bali. En flygtur på ca 3 h. Det är inte lätt om man är så flygrädd som jag är. Men jag jobbar på det. Och jag ger en klapp på axeln till mig själv varje gång jag varit modig och klarat av det.
Totalt sätt har vi åkt 12 flyg hittills och vi har två stycken kvar! ✈️

Bali, huvudstaden Denpasar och kuta är helt fantastiskt. Jag älskar verkligen detta stället. Allt känns så harmoniskt och lokalfolket är det trevligaste i Asien jag mött på hela resan. Dem vill hela tiden vara till lags och hjälper en med minsta lilla. Det är också väldigt billigt här i Bali vilket är bra med tanke på den dyra läxan vi fick läras oss då vi missade vårt flyg 😉

Likes

Comments

Tack Malaysia för en härlig upplevelse trots mycket regn och skur under vår vistelse. Vi bodde på ett jätte fint hotell där rummet var stor som en lägenhet, roomservice varje dag, stor kyl, micro, vask, tekanna, vatten varje dag, te, kaffe, mixer, stekpannor, tv, skrivbord, soffa mm.
På nionde våningen fanns en stor pool och intill fanns ett fräscht gym som var öppet 24/7.
Frukosten serverades på plan 1 och det var buffé varje dag. Vilken lyx vi hade! 😊
Vi träna oftast på morgonen, innan frukost. Vi gick upp, tog några kex, pwo och därefter träna vi styrka i 1-2 h följt av buffé frukost.

Under eftermiddagen var vi faktiskt mest på rummet eller i poolen. Det var så skönt att få unna sig detta boendet med så bra bemötande från personalen och få bo i ett så fräscht rum.
Vi planerade framtiden, skissa planer, drömde oss iväg, hem eller någon helt annan stans. Vi reflektera över vad vi gjort, var vi är idag och vart vi vill.
Det är så enkelt att säga "njut och lev idag".
Men ibland behöver man också stanna upp, se vart man har gått, för att också hitta tillbaka om man gått vilse, men också för att fatta ett klokare beslut i sin nästa vägkorsning.

På kvällen gick vi oftast ut till den stora matmarknaden där det fanns hundratals små restaurangen och streetfood för ca 20 kr. Billigt och så värt! Man får dock ha ett litet öga för ben i maten, hände allt för ofta i våra måltider. Annars super!

Efter middagen sprang vi oftast en stund på gymmet följt av ett dopp i poolen. Därefter avsluta vi kvällen med mys framför solsidan alla härliga serier🤗

För övrigt hann vi också besöka det enorma köpcentrumet som ligger i Kuala Lumpur. Läskigt hur vakten kan stå med stora gevär inne bland butikerna och likväl på 7-eleven.

Tanken på hur strikt lagarna följs i många länder i Asien kan ge mig rysningar direkt. Allt går i princip att köpa på Apoteket men det kan också innehålla morfin vilket ger dödsstraff direkt om du skulle komma över gränsen med det.

Twin Tower var också något väldigt häftigt vi såg en av kvällarna.
Singel tower såg vi också, men oftast slog blixten ner så det var världens ljusshow varje kväll... 😳


Likes

Comments

Likes

Comments

Gårdagen bestod mestadels av promenader. Jag tror vi har vandrat runt hela Singapore nu 😂
Vi hitta bland annat till Olympia stadium där simtävlingar var fullt igång. Det var gratis inträde så vi pausa där en stund och kolla på tävlingarna.

Idag vakna vi inte förr än vid 11 😳
Vi hitta ett billigt litet gym som vi träna på under em och därefter gick vi runt på marknaden och shoppa lite
🙃

Imorgon bär det av mot Kuala lumpur och flyget går vid lunch 🙏🏻

Likes

Comments

Som jag längtat efter att få uppleva denna stad! 😍

Singapore är nog den renligaste staden i världen, det beskrivs att vara den stad som är det snarlikaste New York man kan komma. Det är en lyxstad med glitter, skyskrapor, färger o lyster!

Vi bor på hotel 81 på Dickson road. Det ligger nära till China Town och det finns gott om små backpackers restauranger för oss där plånboken ekar lite extra. En maträtt kan vi istället nu få för på 30-40 kr.

Imorse började vi med frukost på rummet. Vi har ingen kyl så det blev några kex och en banan, sen var vi var vi på språng i stan.
Vår första tanke var att hitta ett gym, men efter att ha vandrat runt halva Singapore (kändes det som) utan resultat, plus att det börja regna ganska mkt, så tog vi tillslut en taxi hem. Under tiden har vi förstås fått se mycket av stan, allt ifrån China Town, market, lite historia kring Singapores brandkår och dess utveckling genom åren. Skyskrapor, naturen, parker, kyrkor, gigantiska varuhus, lyxhotell mm.

Senare på em/kvällen begav vi oss ut på stan igen. Denna gången var målet Garden by the bay, samt Singaporeflyer.
Vi har btw en super bra app som heter "uber". Där registrerar man sitt kort, sen räcker det att ha platstjänster på så vet den exakt var man är. Därefter fyller man i vart man vill åka, så kommer det upp taxibilar / mopeder/limousiner som är lediga i närheten. Det står exakt hur lång tid det kommer ta för chauffören att hämta upp dig, hans personinformation, hans reg nr på bilen mm och förstås hur mycket din resa kommer kosta. Du kan till och med följa hans fordon på din app för att se när han närmar sig. Därefter godkänner du att du hoppat in i bilen och pengarna kan då dras från ditt konto. Det är super smidigt i storstäder som dessa, där det annars är så svårt att stoppa taxi bilarna som kör på vägar med fyra eller fler fält.
Det är ett billigare och enklare sätt att ta sig fram i städerna helt enkelt 😊

Gardena by the bay, var iaf första stoppet. Det var helt fantastiskt att uppleva denna avatarliknande värld. Inträdet var gratis så vi gick in redan när det var ljust och därefter invänta vi alla lamporna som gjorde så träden sken i alla möjliga vackra färger. Som en överraskning så drogs det igång en show när solen väl gått ner. Spännande filmmusik spelades och träden skiftade färg i takt med det. Sååå vackert och coolt! 😍

Från gardena by the bay kan man även se Casinot och skybaren som har ett speciellt och häftigt utseende. Riktigt coolt det också! 😃

Därefter åkte vi vidare till Singaporeflyer som låg bara ett stenkast bort. Detta är alltså ett Paris hjul med en höjd på 165 m. Vi dela en glaskub med några andra och åkte en långsamt stort varv (kanske 20-30 min) för att få uppleva den magiskt vackra utsikten över Singapore!!🍾🌟😍 wow!!

casinot och skybaren!

Gardens by the bay 🦋🐾💕

Likes

Comments

Imorse checka vi ut från vårt hotel i Laos huvudstad Vientiane och begav oss därefter till flygplatsen. Vi hade en lång dag framför oss med mellanlandningar i bland annat Phnom Penh, ho chi minh och därefter kom vi till slutdestinationen - Singapore 😍
Som jag längtat efter denna stad! ser verkligen fram emot att spendera våra första 5 dagar här för att sen röra oss upp till Malaysia under resterande tid (2v).

Likes

Comments