Minns inte om jag visat er några bilder från vår resa till Dubai förra året? Så jag passar på att visa några nu och låter bilderna tala för sig själva för nu blir det bonde söker fru på tvn som jag tänkte slötitta lite på medan jag kikar runt lite på datorn.

På söndag träffar vi för övrigt de nuvarande ägarna till vår blivande gård, iiih!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Två fina bilder från en fotostund med min fina kille som alltid blir lika fin på bild!

Likes

Comments

​En himla dålig blid men det spelar ingen roll för jag är glad ändå! Ni anar inte hur mycket som hänt sedan sist. Jag har tagit det största steget hittills i mitt liv. För vet ni? ​I november blir gården ovan min och Pontus!!

Vi kommer att hyra den i några månader först för att hinna spara ihop handpenningen och känna efter om vi verkligen trivs där när vi faktiskt är där längre stunder. Den ser kanske inte mycket ut för världen, men vi har verkligen fantastiska planer för renovering och sånt. På gården finns först och främst boningshuset på 140 kvadrat, byggt år 1900 och i behov av renovering - men absolut beboligt redan nu. Det finns även en gammal drängstuga, som verkligen behövs renoveras, en stor lada på 127 kvadrat (om jag minns rätt), ett utedass och en jordkällare. Dessutom en tomt på 5 hektar!

Kort och gott kan man alltså säga att en av mina största drömmar snart går i uppfyllelse. En framtida hästgård blir våran. Först var våra planer att spara ihop och bygga nytt, men läget på den här gården är fantastiskt på alla sätt och vis. Det ligger enbart 7km från mamma, så vi kan bo hemma medan vi renoverar det största och kan enkelt hjälpas åt med exempelvis hundvakt eller storhandling. Det är stora hagar och fina "skal" på alla byggnader. Det har liksom det vi letat efter och lite till. För det har sån himla stor potential till att bli helt perfekt. Men jag kan fortfarande inte förstå det. Jag är 19 bast och uppfyller antagligen redan en av de största drömmarna jag haft? Det känns heller inte så nervöst längre, för att jag vet att om vi inte trivs så är det bara att hoppa av och leta efter ett annat ställe - och tycker vi om det så är det bara att spara på. Det känns så bra helt enkelt. Så himla bra!

Är ni intresserade av att följa renoveringsprocessen när den börjar?

Likes

Comments

Nämen hallå! Nu var det ett bra tag sedan, jag har haft fullt upp med annat och bloggen har inte varit prio ett kan man säga. Insåg dock att jag har appen och då blir det ju easypeasy att lägga upp ett inlägg titt som tätt!
Idag är jag ledig, imorgon också. Sen väntar långkväll men med lönen som väntar känns det rätt bra ändå. Jag har nämligen gått och blivit månadsanställd till slutet av januari - det känns så himla bra!! Mer lön, mer jobb, blir kallad ordinarie av mina kollegor (feels good alltså) och får mer koll på livet. Som timmis kan man ju verkligen inte planera dagarna alls, för mitt i allt kommer det ett pass. Så det känns bra att veta när jag jobbar nu, fantastiskt bra.
För tillfället ligger jag i sängen med mensvärk och ont i kroppen, men nyss bakade jag en massa bullar - det tog sin tid men jag fick nog ihop närmare 80 stycken. Så nu luktar hela huset nybakade bullar, den mest hemtrevliga doften någonsin!!

Likes

Comments

​God morgon!

Det luktar höst här när vi öppnar dörren, det är så pass kallt att det har snöat inte många mil härifrån (i augusti, vad i helskotta händer??) och solen värmer inte lika skönt som för någon vecka sedan. I vanliga fall brukar jag känna mig färdig med sommaren när hösten knackar på, men inte i år. Sommarvärmen kom sent här och försvann bort lika fort som den gjorde entré. Så i år hade det varit skönt med lite längre sommar, några fler kvällsdopp i skön och ett antal till grillningar med middag utomhus. Däremot är det ändå rätt bra att hösten är tidig i år, jag står inte ut med alla getingar. Dom är överallt, verkligen överallt och sticker närmsta levande varelse verkar det som. Nä fy, dom slipper jag gärna.

Här är för övrigt en av många bilder jag tog när vi var ner till sjön en kväll, det blev så många fina och roliga bilder där - denna är en av mina favoriter. Så mycket liv!

Likes

Comments

Nu har jag inte bloggat på himla länge hörni!

Jag har haft fullt upp nästan hela sommaren. En vecka efter att vi flyttade började jag jobba och det är det mina dagar främst har bestått av. De dagar vi varit lediga har vi försökt komma i ordning på eller upptäckt platser häromkring. Som för kanske en vecka sedan, mormor och morfar kom hit och tillbringade helgen med oss. Vi åkte in till Eksjö för att se vaktparaden, fika och titta in i butikerna. En mysig dag, helt enkelt!

​Min mamma, morfar och mormor - finare människor får en leta länge efter.

Likes

Comments

​en bild från balen i juni, fy vad fantastisk den dagen var

God morgon hörni!

Idag är min lediga dag den här veckan och den är så välbehövlig. Jag är så himla trött och huvudet är full av ny information. Jag jobbar ju nämligen på hemtjänsten i byn där vi bor nu sedan vi flyttade, så jag går in på tredje veckan nu på måndag. Även om en del saker har fastnat är det alltid något nytt jag lär mig, som att koka kaffe haha. Skämt åsido. Men jag trivs väldigt bra i alla fall, jag tycker om att jobba med människor och dagarna går så himla fort. Men idag är jag åtminstone ledig innan en helg med en delad tur imorgon och heldag på söndag. Nästa vecka är jag ledig mer än jag jobbar, om dom inte ringer in mig. Det spelar ingen större roll om jag jobbar eller inte faktiskt, jobbar jag blir det lite extra pengar och det vore ju inte helt fel med alla oplanerade utgifter som kommit den senaste veckan - jobbar jag inte har jag tid att fixa lite här hemma och ta igen mig lite. Så det spelar ingen roll hur det blir, det blir bra oavsett! 😊

Snart ska vi hur som helst åka in till Vetlanda för att göra några ärenden och om vi hinner har vi tänkt att äta lunch där innan mamma börjar jobba, mysigt! Hur ser eran dag ut?

Likes

Comments

Vet ni vad jag gjorde direkt på morgonen? Tappade mobilen i toaletten. Jag brukar aldrig ha mobilen i fickan när jag ska på toaletten och trodde att jag hade lagt den på köksbordet idag vilket jag alltid brukar göra på morgonen. Men plums sa det och den fick ett dopp, numera är den stendöd. Lite synd och jag hoppas på att kunna få tillbaka bilderna som fanns på den, men det är sånt som händer så det är inget att deppa över. Det enda som egentligen känns lite trist är att behöva lägga ut en massa pengar på att laga den eller på en ny telefon, men som sagt - sånt som händer.

Just nu går det åt mycket pengar överhuvudtaget, Thilo har nämligen blivit dålig och har haft diarré i tre dagar. Så han har fått lite tillskott och annan mat för att bli bättre som kostade skjortan och sen ska han dessutom till veterinären för att få sitt ettårs vaccin och kolla på lederna då vi tycker att han ibland går lite stelt med ena bakbenet. Husdjur kostar, helt enkelt - men det är värt varenda krona för en hund är tamefan den bästa vännen en kan ha.

Likes

Comments