View tracker

Denna tröjan kommer från MisoCompany som ligger i Kina och är gjord av bomull som har blivit besprutad av okända kemikalier, när bomullen ska plockas så är det barn som måste plocka det och de har ingen tillgång till skyddsutrustning. De jobbar för att de är fattiga och måste kunna försörja sin familj. De är billiga att anställa för företagen och kräver inte lika mycket pengar som vuxna. Barnens schema är väldigt dåliga. De jobbar långa dagar kanske ända upp till 12 timmar per dag. De sover oftast på sina arbetsplatser. 

Vi pratade med chefen men han förnekade allt så vi pratade med anonyma arbetare och de sa inte mycket men de förnekade inte den hårda sanningen. 

Likes

Comments

View tracker

På varje vara tänker vi att det ska finnas en QR kod som är länkad direkt till varans inlägg så att man lätt och enkelt kan scanna av koden och så man kommer direkt till inlägget med varan.

Likes

Comments

View tracker

Den här tröjan är tillverkad i Turkiet, den är gjord av bomull som inte har blivit besprutat. Arbetarna är vuxna som klarar av mer än barn. Varan är gjord i företaget som heter TurkyCompany och arbetarnahar hyfsad bra lön. De behöver inte ta nattskift och har ett bra schema med bra raster och kan få sova på natten. VD och Chefen har själv givit oss information om hur arbetarna har det och vi har också intervjuat några av arbetarna sagt samma sak och vi har varit med i produktionen av produkten. Den transporterades hit den 14/1-2015 med båt tillsammans med ett stort last. TurkyCompany transporterar väldigt sällan så när de väl gör det transporterar dom stora mängder varor.

Likes

Comments

Hej!

Vi är en grupp på Smedingeskolan som går i år 8 och vi är med i tävlingen Next Up som går ut på att tjejer ska bli mer intresserade av IT-branschen.

På den här bloggen kommer ni att få se ett exempel på hur problemet med förhållanden om dom arbetande som jobbar  t.ex. med kläder.

Vi har tänkt att man kan sätta QR-koder på alla prislappar i klädaffärer eller på andra varor för att kunna se hur varorna är tillverkade och hur förhållandena till arbetarna är t.ex. bra arbetstider, inga farliga ämnen och säker skyddsutrustning. Man scannar QR-koden med en Android eller en Apple telefon eller liknande och då kommer man in på hemsidan där allt står om klädesplagget eller varan.

Likes

Comments