View tracker

Hej på er alla! Nu var det ett tags sedan, men här har det varit fullt ös. Torsdag-söndag denna veckan har vi haft Flyinge Indoors med över 700 starter och jag har varit funktionär alla dagar. Så jag har haft fullt upp, men det har varit så roligt. Att få se alla fantastiska ryttare på så nära håll och bara suga åt sig allt man ser, så nu är jag full av inspiration och mer taggad än någonsin! Tyvärr är det såklart så att alla hästar har vila för tillfället så jag får hålla mig ett par dagar till haha... I alla fall så kunde det inte slutat bättre innan vilan för bebisarna. Sista passet var hoppning och då introducerades kombination. Båda två var så otroligt duktiga, så stolt över dem! Blizzard tyckte det var väldigt läskigt till en början, men när han väl kom över det så sög han tag i alla hinder som kom i hans väg. Dock avslutades denna träningsperioden lika bra med Curlingh, han var nämligen oren i onsdags så vi fick stå över träningarna. Han haltade inte mycket, men kändes inte helt fräsch. Så han fick då påbörja vilan lite tidigare så får vi hoppas han blir bättre.

Men om jag ska dra Indoors lite sammanfattat. Torsdagen började med en studentklass som gick i 110cm, där några från min klass var med. Lite blandade resultat, men en blev placerad så det var kul! Fredag innehöll lite olika klasser, 1,30 1,35 och 1,45 om jag inte minns fel. Stod på banan hela förmiddagen innan det var dags för mig själv att rida mina hästar, våra hinder kändes väldigt fjantiga efter man stått och kollat på de maffiga hindrena på banan haha! På lördagen var det också några "lägre" klasser plus att det var första kvalet i Volkswagen Grand Prix som gick i 1,50. Vi hade dessutom finbesök av våra OS-medaljörerna Peder Fredricsson och All In, fantastiskt ekipage det där. Senare på kvällen hände det spännande grejer, det var nämligen dags för auktion, Flyinge open sales med Schockemöhles hästar. Jag jobbade som värdinna under kvällen, det innebar att jag delade ut rosor och kontrakt till de som köpte hästarna. Den dyraste hästen såldes för hela 1,3 miljoner kronor, helt sjukt! hela kvällen var väldigt annorlunda men så rolig! Idag fortsatte det med hopptävlingar och Volkswagen GP. Och nu är det över för i år, väldigt roligt att få vara med om! Lite tråkigt att det redan är slut faktiskt, dock är det inte länge det är lugnt här för på tisdag drar Breeders Trophy igång. Vilket också ska bli riktigt spännande.

Så ja, jag kommer ha en lite lugnare vecka framför mig då hästarna som sagt vilar, kommer vara väldigt konstigt att inte rida på en hel vecka... Men men tiden kommer säkert springa iväg så innan jag vet ordet av så kommer jag sitta på hästryggen igen. Det ska bli spännande att sätta igång Blizzard igen efter vilan, när han blev skogstokig av att vila två dagar..... Kan säga att det blir mycket longering dom första dagarna haha!


​För att hylla Peders och All In´s PS-silver fick de ett täcke plus att alla i publiken gjorde det berömda dabben, och såklart skulle Flyingestorken vara med på hyllningen! Vilka som gömmer sig bakom masken är det ingen som vet heheh..... ;-)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag har det varit en sån där riktigt härlig dag, jag har haft mycket att göra utan att det har varit stressigt. Alla hästarna har varit fantastiska med! Jag har aldrig haft en så bra känsla i hoppningen med Curlingh som jag hade idag, allt flöt på så bra och vissa språng hoppade har riktigt bra med tryck och kvickhet. Superroligt verkligen! Och Aramiz ska vi inte tala om, det känns som polletten har trillat ner för honom nu. Han har hittat balansen och även börjat söka sig till en mer korrekt form, till och med i galoppen. Vi fick även till några väldigt bra fattningar, med både balans och mjukhet. Och lille ponnyn aka Blizzard skötte sig fint, inga galenskaper. Eller ja, han var på väg en gång men då lyckades jag hindra det hela, så det kändes bra. Han har dessutom blivit väldigt stadig i formen, han har lätt för att bli kort i nacken men han har börjat komma fram mer och mer med nosen. Så himla fin häst det där. Faktiskt så kommer hans ägare hit imorgon för att titta när vi hoppar, så nu gäller det att vi skärper till oss och visar vår bästa sida! Nej men det ska bli spännande och se vad hon tycker och tänker, väldigt nervöst såklart, men också roligt.

Denna helgen så ska jag åka hem till Göteborg, för att hälsa på familj, djur och fira min kompis som fyllde år nu i veckan. Det ska bli jättehärligt att få komma hem lite grann, behöver ladda upp med lite energi. Nu är jag iallafall i full gång och packar det som ska tas med, det känns lite konstigt att alla grejer inte finns i rummet där hemma, har fortfarande inte vant mig vid den tanken än...


Likes

Comments

View tracker

Idag började dagen, efter stalltjänst då, med hästkunskap och vi skulle göra hullbedömning. Så vi fick ett papper med en skala 1-9 och lite bilder, sen gick vi helt enkelt runt till olika hästar i stallet och bedömde dem. Väldigt intressant faktiskt, svårt dessutom då alla hästar har så olika kroppstyper och lägger på sig fett på olika stället. Men lärorikt! Sedan hade jag min första lektion i Tappskokursen, vi fick plana skor och ta av/sätta på skor på en konstgjord hov. Jätteroligt var det, väldigt tungt och jag fick redan ont i ryggen haha. Vår lärare var imponerad över mina skills att plana skorna så jag kanske borde byta linje ;-)

Och ja, som rubriken säger, så åkte jag i backen idag igen. Blizzard var återigen den skyldige... Jag hade ändock förberett mig och longerade honom innan jag satt upp, och då var han stencool. Han var även helt lugn när jag började rida, pigg men inte alls stissig på något sätt. Han går verkligen från 0 till 100 på en sekund, så han är lite lurig. Jag hade en bra plan på hur jag skulle göra om detta hände igen, men jag hinner knappt reagera innan jag ligger på marken vilket gör det svårt att lyckas följa planen. Men till slut ska jag bannejmej lösa det!!

Nu ska jag iallafall snart ta min mörbultade kropp och gå och lägga mig haha, godnatt!


Tur man har hjälm iallafall!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni har haft en bra dag än så länge, det har jag iallafall! Tre hästar är ridna och ytterligare tre är ryktade och fixade. Alla hästarna fick sig ett dressyrpass i den stora Craafordhallen, men först ut var Escada. Överlag en väldigt trevlig häst, mjuka fina gångarter och en rund härlig galopp. Hon gjorde det man bad om men något långsamt, så vi jobbade på kvickheten och även att hon skulle bli loss i högersidan då hon gärna blev lite stark där. Men jag tyckte ändå vi löste det ganska bra för att vara första gången!

Nästa på tur var Competence, som var totalt olik Escada. Med honom gäller det att enbart jobba fram, hela tiden tänka framåt, framåt. När han väl hittar energin hittar han även resten av formen, innan dess blir han bara kort i halsen. Jag tycker själv att det ibland kan avra svårt att motivera dessa typer av höstar till att komma till arbete, men han kändes inte som han tyckte det var tråkigt att arbete utan han behövde bara lite hjälp på traven. Så i slutet blev han väldigt fin! Som jag nämnde i det förra inlägget var hans pappa Cabachon, som i sin tur är avkomma till Casall Ask. Och det syns så himla tydligt, Competence är nästan en kopia av Casall haha!

Sist men inte minst (snarare störst) var Curlingh, och även han fick ett dressyrpass. Det är verkligen så galet roligt att rida honom nu, så fin är han!! Allting flöt verkligen på idag, han behöll takten i traven, tappade den inte en enda gång under hela ridpasset! Vi fortsatte iallafall att jobba på det vi gjort tidigare, med rakriktning, tempoväxlingar och serpentiner utmed långsidan. Allting gick så bra så kan kunde tänja på våra gränser ännu lite mer, fina häst! Nu är det egentligen inte så långt kvar på detta blocket, vilket också betyder hästbyte. Det känns faktiskt jättetråkigt, jag trivs så bra med alla mina så vill inte lämna ifrån mig dem nu när vi verkligen börjat hitta varandra :(

Nu ska jag sätta mig och kolla på en film och hästens senor och muskler, inför att vi ska palpera på lektionen på måndag. Ha det så bra så länge!

Likes

Comments

Ja nu blev det sådär tomt här igen, och återigen har jag inget annat att skylla på än att tiden inte har räckt till. Jag skulle definitivt behöva några timmar till per dygn för att allt skulle gå ihop haha! Men för att dra en liten sammanfattning av de senaste dagarna:

Tisdag longerades bebisarna och Curlingh fick komma ut på roadwork. Vår stallchef visade det enda stället i Flyinge som man kan klättra på, eller ja klättra är egentligen att ta i. Det var en liten kulle (eller ens det?) som man kunde skritta upp och ner för, inte mycket att hurra för men det är ju bättre än inget haha! Eftersom att unghästarna och skulle ridas så hann jag tänka att det nästan var lite skönt att enbart rida den trygga, stabila hästen så jag inte behövde vara så beredd på att den skulle kunna skjuta i luften. Men det skulle jag såklart inte tänkt, Curlingh tyckte det var så roligt när vi var ute och galopperade på ängarna så då visade han att han minsann också kunde bocka! Men det var inget i jämförelse med Blizzards lilla uppvisning, så jag var bara glad att C var glad!

Onsdag var det dressyrträning med Curlingh, och det gick så bra!! Vi har blivit riktigt samspelta nu och jag vet lite mer vart jag har honom. Rakriktningen, som han har svårt för, gick riktigt, riktigt bra. Kunde rida på en spikrak linje innanför spåret i både trav och galopp, härligt att det funkade! För Blizzards del stod det löshoppning på schemat, det blev första gången sen i våras med treårstestet. Som jag tidigare visste så hade han fått gångartsdiplom på treårs, men tydligen så hade han varit extremt nära att få dubbeldiplom dessutom. Men han snubblade på mållinjen och var ett halvt poäng ifrån... Lite surt kan man ju säga, menmen. Jag förstår dock att han fick såpass bra poäng för som den lille kan hoppa! Han sökte efter hinder hela tiden och hoppade kvickt och spänstigt. Han fullföljde inte sista språnget helt, för mitt i språnget tyckte han att han var klar, men när vi fick honom att ta i lite mer hela vägen fick han riktigt fina bakben!


Vidare till torsdag då det var Curlinghs tur att hoppa. Denna veckan var det träning för Ancan, vilket jag alltid ser fram emot väldigt mycket då hon är min favorittränare so far. Vi hoppade serier, en liten påbyggnad på det vi tränade på för två veckor sedan. Trav in över tre studs, två galoppsprång till ett kryss och ett galoppsprång till en oxer. Men vi började med att värma upp på en upphöjd cavaletti i galopp och det gick bra, fick tänka på att sätta lite tryck i galoppen för att sedan fjädra av de sista språnget innan bommen. det är tacksamt att träna sådant med en häst som C då han gör rätt om jag gör det. Sedan över till serien, att trava in med honom är svårt, han blir lätt lite lång och flack. Han måste jobba mer uppåt för att få ett bättre flyt, sedan tyckte han dessutom att det var väldigt jobbigt med studsen och alla dessa hinder så han stod emot lite till en början. Men efter vi kommit några gånger blev det bra! Så vi avslutade med en härlig känsla!

Karolina filmade lite grann vilket jag tyckte var toppen, så kan man se vad som behöver förbättras. Ja och vi kan ju se vad jag behöver jobba på, in med armbågarna hhaha...

​Och till sist fredag och bebishoppning! Team fux skötte sig som vanligt, och inga galenskaper denna gången! Vi fortsatte jobba på travhoppningen, en liten bana och i slutet testade vi faktiskt att hoppa i galopp också. Blizzard tog det som ingenting, men Aramiz tyckte det var väldigt konstigt att komma i galopp, så han blev väldigt vinglig men han hoppade! Jag är som alltid lika imponerad av dom, de har knappt hoppat något alls men beter sig som de inte gjort annat. Det är verkligen så roligt att jobba med dessa unga, utvecklingen kommer så fort och man får belöning för arbetet med en gång. Även om allt hela tiden är väldigt oförutsägbart, vilket i och för sig är en av anledningarna till att jag tycker det är så kul, så går ändå utvecklingen stadigt åt rätt håll! 

Ja det var en snabbsammanfattning av veckan ridmässigt, sen har vi även haft Kick off med hela Flyinge. Där vi gjorde lite lekar, teambuilding och grillade korv, jättemysigt! Nu i helgen har jag inte stalltjänst vilket är väldigt skönt, men inte ska jag vila för det. Blizzard ska vila men pysslas om, Aramiz ska ridas på söndag och Curlingh båda dagarna. Sedan ska jag dessutom rida Karolinas häst Competence båda dagarna, han är en valack född 2011 e. Cabachon - Etrusco, och även Louises häst Escada ska ridas åtminstone en av dagarna, hon är ett sto född 2011 e. Nintender -Quite Easy. Så en helg fylld av massa ridning så det ska bli roligt!!  

Likes

Comments

Det har redan varit ett antal (fem tror jag?) avramlingar i klassen och idag var det min tur. Den skyldige var Blizzard, han har börjat få mer kraftfoder och han vilade i helgen så han hade väldigt mycket överskottsenergi. När vi skulle börja trava drog han järnet och bockade & stegrade så jag flög som en vante rakt i backen. Jag landade på armbågen så den är lite svullen och gör ganska ont, men annars gick det bara bra med mig. Blizzard som alltid varit stabil och aldrig visat en tendens till att göra något liknande, he took me by surprise kan man säga haha. Hade jag varit mer förberedd på det hela så hade jag kanske kunnat ta mig ur situationen, men denna gången hade jag inte en chans. Han fick iallafall springa av sig en stund på linan innan jag satt upp igen, efter det var det inga problem. Men nu vet vi om att han kan göra sådana här saker så då kan jag vara mer redo om det skulle hända igen.

Lite blåslagen och omskakad så fortsatte dagen med stalltjänst, promenad med Curlingh och banbyggnad. Det ska vara kvällstävling här på Flyinge imorgon och på onsdag så jag hade erbjudit mig att hjälpa till att bygga banan, mest för att dom skulle bjuda på pizza efteråt hahah! Nej men det var roligt i övrigt också, förhoppningsvis hinner jag titta lite på själva tävlingen någon av dagarna också!


Likes

Comments

Då har jag redan bott i Skåne i en hel månad, tiden har gått så otroligt fort. Jag har börjat hitta tillrätta med det faktum att jag har flyttat hemifrån och bor själv nu, tror jag. Överlag fungerar det väldigt bra, men längtar jag hem? Det går väldigt mycket i perioder, ena dagen tänker jag knappt på hemma och nästa så har jag hemlängtan så det räcker och blir över. Ibland varierar det till och med så under en och samma dag. Men jag saknar alla fantastiska människor, + min katt och häst(!!), väldigt, väldigt mycket. Det är ganska jobbigt, men oftast har jag så fullt upp att jag inte ens hinner med att tänka på något annat än vad jag håller på med just nu.

Utbildningen då, nu har jag gått en tiondel av hela. När jag tänker på det så känns det bara helt sjukt, en tiondel av allt som jag är här för att göra. Detta året kommer gå extremt fort tror jag. Men frågan vad jag tycker om Flyinge och hela paketet, har jag inget bra svar på. För helt ärligt vet jag inte. Det är fantastiskt roligt att få rida och lära känna alla dessa hästar och insupa så mycket kunskap av alla kunniga människor jag är omringad av. Men, det finns ett stort men i det hela. Upplägget på en såhär stor anläggning vet jag inte om jag trivs med. Hästarna och ridningen har varit som en sorts terapi för mig, där jag faktiskt har känt mig helt lugn. Dock när man går en sådan här utbildningen försvinner det lugnet lite grann, det är mycket som ska göras och det är i princip alltid ett tight tidsschema. Stressen tar bort en del av glädjen för min del. Dessutom hästhållningen... För mig är det viktigt att hästarna får chans att vara hästar och leva så naturligt som det bara går, men det kan jag inte säga att alla får här. En del hästar går på lösdrift, vilket jag tycker är underbart. Men de hästar som inte gör det utan står på box och i små hagar i några timmar, de hästarna står i boxen minst 19 timmar om dygnet. Helt ärligt tycker jag det känns hemskt, jag lever i en ständig konflikt med mig själv om jag tycker detta är okej eller inte. Jag förstår om det är svårt att driva en såpass stor anläggning och ändå få till alltihopa, men då kommer jag till frågan: ska man driva det då? Är det rätt mot hästarna att vi kompromissar med deras välmående för att det skulle bli för krångligt för oss annars? Jag är inte säker på det. Jag menar inte att hästarna här mår dåligt, för det finns alltid folk som tar hand om dem, men de hade kunnat ha det mycket bättre.

Jag har sett den här utbildningen till viss del som ett test om jag känner att jag verkligen vill arbeta med detta, ha hästarna på heltid. Och ja, jag älskar hästarna mest av allt och tycker speciellt att det är så roligt med de unga. Det är det jag brinner för och jag hade definitivt kunnat se mig själv jobba med detta. Men vi har haft lite föreläsningar från folk som tidigare har gått UP och som jobbar i diverse utbildningsstall nu för tiden. När de berättar om hur det är i sådana stall kan jag med handen på hjärtat säga att det inte lockar mig alls. Det känns såklart väldigt tråkigt att komma till den insikten. Dock ska jag inte se det som att det är på samma sätt i alla stall, kanske finns det något där ute som passar mig perfekt eller så kan jag lyckas skapa mig en egen variant. Jag ska fortsätta hålla alla möjligheter öppna så ska jag nog komma fram till vad jag vill göra till slut, hoppas jag.


Likes

Comments

Det märks verkligen att vi börjar komma igång på riktigt med utbildningen, far jag har bokstavligt talat inte hunnit sätta mig vid datorn. Såklart är det väldigt roligt för det händer så mycket spännande saker hela tiden, men det är stressigt. Så tufft är det, men det är bara att kämpa på.

Igår fortsatte iallafall inhoppningen av unghästarna, vilket vi kommer göra varje fredag. Vi hade lite travbommar och små hinder som vi travhoppade, först var för sig och i slutet satte vi ihop allt till en liten bana. Det gick riktigt bra, speciellt Blizzard var hur duktig som helst! Klok inställning till hinder, försiktig men inte rädd, och väldigt kvick i benen. Men även Aramiz gick över förväntan, han hade en betydligt bättre språngkurva än jag hade trott, så det var kul! Han var dock lite mer försiktig av sig och tvekade på hindren emellanåt, men samtidigt tyckte han det var jätteroligt. Så några bockserier fick vi med också haha! Fast jag var inte den som råkade mest illa ut, det var två st i min grupp som satt riktigt löst ett tag, så det var nära att vi blev bjudna på tårta! Jag har ju hört att UP är den utbildningen som har flest avramlingar under året, så det är inte en fråga om man ramlar av utan snarare när...

Efter gårdagens äventyr väntade en helg av ledighet för båda fuxarna, men Curlingh fick ut och jobba dressyr på Warren Hastings. Och herregud säger jag bara, så fantastiskt fin han var! Vi kändes helt samspelta och han var stadig och taktfast. Har egentligen ingenting att klaga på alls, hade kunnat rida omkring där för alltid om det inte hade varit för att han blev helt slut haha. Dessutom hade jag en till häst att rida, fick en extra även denna helgen då en i min klass skulle åka hem så hon behövde lite hjälp. Hennes häst är en 7 årig valack vid namn Baresco (SWB) e. Obelisk - Master (SWB). Han är nästan helt svart och så vacker, han är verklighetens Black Beauty ungefär. Inte nog med att han är fin att titta på så är han riktigt trevlig att rida. Mjuk och känslig, något försiktig men i väldigt bra balans. Ganska stora gångarter, men bekväm att sitta på. Så härlig galopp! Det var skönt att sitta på en häst som hade såpass bra koll på sig själv, till skillnad från Curlingh som är så stor och slingrig. Roligt att få rida ännu en typ av häst, älskar att rida nya hästar verkligen. Att testa sig lite fram och känna av vad för ridning som passar just den hästen. Det är väldigt intressant och så lärorikt!

Som jag skrev tidigare har utbildning dragit igång på riktigt nu, så nu är det inte bara praktiska uppgifter som skall göras utan även teoretiska. Om några veckor är det dags att avlägga Hästskötarexamen och det är mycket som ska hinnas pluggas in tills dess. Så det gäller att börja plugga i tid, jag ska iallafall försöka hålla ögonen öppna på eftermiddagarna och läsa igenom allt haha!

Likes

Comments

Hej på er! Igår hade jag fullt upp precis hela dagen så det blev svårt att hinna med att skriva något här också, var först i skolan fram till fem sen stack jag med några kompisar in till Lund, väldigt mysigt! Iallafall så var det onsdag och det innebär dressyrträning. Det var en väldigt pigg Curlingh jag satt på, fick kämpa ordentligt med min lilla mage för att han inte skulle springa ifrån mig. Vi tränade på skänkelvikningar och rakriktning, något som jag tränat på självständigt med honom innan. Det svåra är när han blir såpass pigg är att han blir väldigt stor och vinglig, det är inte lätt att hålla sig på en rak linje då kan jag säga. Men efter lite kämpande blev det ganska bra, dock gjorde han väldigt fina skänkelvikningar!

Idag stod det hoppning på schemat, och en inte riktigt lika pigg Curlingh. Tror han var ganska trött efter gårdagen + att det var väldigt varmt, vi hade hela 25 grader! Vi jobbade lite travhoppning, relaterade avstånd och en liten bana. Travhoppningen funkade något bättre än det gjort tidigare, han behöll takten och blev inte riktigt lika platt. Men överlag var detta nog vårt sämsta ridpass. Vi kändes inte alls samspelta och det blev ingen riktig ordning på det. I och med att han är väldigt stor och dessutom är extremt storgalopperad tycker jag att det är väldigt svårt att få en lagom galopp, antingen blir han för stor eller för långsam. Jag har inte ridit den typen av häst speciellt mycket förut så det lär väl ta några gånger innan vi får ihop allt.

Blizzard fick komma ut på äventyr idag! Vi gick bort till Warren Hastings och red en stund på ängen där, och pigg var den lille filuren! Han tyckte det var lite läskigt när han blev själv på ena änden av ängen medan resterande hästar var på andra, så när vi då skulle galoppera visade han allt sin snabba sida haha! Men jag tyckte att alla hästarna skötte sig väldigt bra, lite vingligt och lite springig blev det men verkligen en guldstjärna till hela högen. Jag blir lika imponerad varje gång över hur modiga dom alla är. På tal om det så ska inhoppningen fortsättas imorgon, förhoppningsvis med lite mer hinder och inte bara bommar!


Likes

Comments

Tänkte försöka sammanfatta gårdagens clinic lite grann! Fokuset låg på att grundridningen är A och O. Maria red en häst som hon aldrig suttit på tidigare och visade helt enkelt hur hon gör när hon sitter upp på en ny häst. Hon berättade att hon själv tyckte att de allra flesta hoppryttare lägger väldigt mycket tid på trav och galopp, och att man gärna glömmer av skritten. Hon menade att skritten var underskattad och att det är där man skapar grunden till allt. Hon började då med skritt-halt med fokus på att hästen ska svara med en gång och lägga vikten på bakbenen. Vilket hon höll på med ganska länge innan hon gick över till traven, där hon egentligen fortsatte med ett liknande jobb med tempoväxlingar och rakriktning. Sedan även galoppen på ungefär samma sätt. Så egentligen gick hon igenom saker som man kanske kan, men som verkligen inte skadar att få inpräntat i hjärnan ett par gånger till. Rid med så lite hand som möjligt och mer ben, men inte mycket ben i den definitionen att man ska använda mycket kraft. Utan som hon sa: "jag är ju lite lat själv också, ridningen ska inte vara jobbig, jag orkar inte sitta och klämma med benen hela tiden." Det är alltså varken bra för häst eller ryttare, allt blir bara jobbigt och spänt. Hästen som hon satt på visade väldigt tydligt när den tyckte något var bekvämt eller inte. Så när Maria visade hur man inte ska göra, något överdrivet, så såg man klart och tydligt att hästen inte trivdes med det alls. När hon till slut hoppade lite grann också pratade hon mest om de olika typer av eftergifter man kan ge.Till exempel en mer generös eftergift om man bara ska hoppa något enkelhinder och en kortare eftergift om man exempelvis ska ta en snäv sväng efter hindret. Hon påpekade dessutom vikten av att aldrig någonsin dra hästen i munnen och störa språnget. Han berättade att hon själv alltid ger en generös eftergift och tar ett ordentligt mantag speciellt när hon hoppar en häst för första gången. Ifall hästen tar ett jättesprång vill hon inte riskera att dra den i munnen. Vilket var bra för oss UPare att höra då vi kommer vara med om ett och annat jättesprång nu när vi börjar hoppa in unghästarna ;-) Hur som helst var det en bra clinic, tiden kändes dock som den gick alldeles för fort. Men jag fick med mig en hel del bra saker, små detaljer i sits och upplägg som jag kommer att tänka på i framtiden!

Likes

Comments