Böcker

God morgon,

dagens bokrecension kommer handla om Hugo och Josefin. Som är skriven av ingen mindre än Maria Gripe. Den är skriven på 60 talet så den var lite konstigt skriven men annars är den ganska bra. Boken handlar om en flicka som heter Josefin och som är 8 år gammal. I bokens början så börjar Josefin i första klass och först känner hon säg inte helt övertygad på att det är rätt lärare plus att hon blir mobbad på rasterna. Men så när allt är som värst träffar hon Hugo. En ny kille som börjar i hennes klass och som är lite konstig men mest snäll. Veckorna går och så försvinner Hugo från skolan några dagar. Om du läser boken får du reda på varför.

Jag gillade boken även om den var lite skum så den får 3/5 i betyg och finns här.

Ha en fortsatt bra dag medan jag är i skolan.

Later!

Likes

Comments

Allmänt, Viktigt

Hej alla kära läsare,

nu under en lång tid framåt kommer jag ha otroligt mycket att göra i skolan samt på fritiden. Det har att göra med att jag går sista terminen i nian och måste verkligen fokusera på skolan för att jag ska kunna komma in på det gymnasium jag vill. Detta kommer innebära att jag inte kommer ha tid att skriva lika mycket på bloggen och därför kommer jag bara skriva bokrecension. Det kanske inte blir så många men några iallafall. Jag kan inte säga hur många inlägg det kommer innebära varje vecka så om det inte kommer ut något inlägg en vecka så är det för att jag har haft för mycket skola.

Hoppas ni förstår så hörs vi i nästa inlägg,

later!

Likes

Comments

Böcker

Hejsan,

Denna bok utspelar sig i slutet av 1700-talet och i början på 1800-talet. Den är väldigt svår att beskriva men jag ska göra mitt bästa. Man kan säga att det handlar om en nittonårig kille vid namn Io. Han är lärling hos en boktryckare i Linköping, en dag får Io en kallelse av domprosten. Det domprosten vill är att Io ska teckna olika föremål inuti ett kuriosakabinett. Det som Io inte vet är att det ligger en hemlighet bakom denna kabinett. Så varje gång han sätter sig ner vid denna kabinett så flyttas han bakåt i tiden. Varför och vart får du reda på om du läser boken.

Först var jag lite osäker på denna bok men när jag väl gav den en chans var den grym och får lätt 4/5 i betyg, Jag rekommenderar verkligen att läsa den och vill gärna höra era tankar om den.

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi i nästa inlägg,

later!

Likes

Comments

Böcker

God Jul och Gott Nytt År!

Hoppas ni hade en bra julafton det hade jag, årets julklappar var även fantastiska. Fick en Kindle av mamma och pappa som jag skrek över när jag fick eftersom jag har velat ha en hela året. Som ni säkert också har märkt har jag inte uppdaterat så mycket på bloggen och det är för att jag går sista året i grundskolan och måste därför prioritera skolan framförallt samt att jag har rätt så många träningar i veckan vilket gör att jag bort prioriterar bloggen.

Men dagens bokrecension kommer iallafall handla om den tredje boken om Harry Potter. Som jag nämnt i tidigare inlägg så är det väldigt svårt att beskriva en av dessa böckerna utan att avslöja för mycket så jag kommer idag inte skriva något om den utan kommer bara skriva några ord som beskriver denna bok.

-dementorer

-varulvar

-Sirius Black

-Marodör kartan

-Hogsmeade

-Hermiones schema

-Vinfåle och Hagrid

Ni som alltså inte har läst denna bok kommer förstå vad jag menar när jag skriver denna bok när ni läser den.

Boken hittar ni här och får 3/5 i betyg.

Hoppas ni gillade denna recension så hörs vi i nästa.

Later!


Likes

Comments

Dagens tips, Böcker

Dagens bokrecension kommer handla om alla bakgrundsfakta om Kiera Cass serie. Som ni vet sen innan har jag läst "The Selection" och när jag läste ut den började jag på boken med all bakgrundsfakta.
Jag kan tyvärr inte avslöja något för då förstör jag hela upplevelsen för er. Men jag rekommenderar verkligen att läsa denna bok eftersom det förklarar väldigt mycket och ger logik till mycket saker.
Förlåt för ett kort inlägg men jag kan inte skriva för mycket om boken för då avslöjar jag mycket.
Men jag kan säga att man får reda om vad som hände med tjejerna som kom på Top 3 och vad som hände med America samt Marlee.

Här finns den!

Ha en toppen dag så hörs vi,

Later!

Likes

Comments

Böcker, Dagens tips

Dagens bokrecension kommer handla om den sista boken i Kiera Cass serie "The Selection". Jag har inte varit så ledsen i hela mitt liv när denna serie tog slut. Det var den absolut bästa serien jag läst.

Och som jag skrev i förra inlägget så är detta mycket spoliers för dig som inte läst denna serie.

Den bok handlade iallafall om slutet för Eadlyns Selection och man får reda på hur kärlek kan påverka en. Man får också följa med när Eadlyn får kungamakten.

Jag älskar den här boken och rekommenderar den absolut!

Boken hittar du Här och den får 5/5 i betyg.

Later!

Likes

Comments

Böcker

God morgon på er,

dagens bokrecension kommer handla om den fjärde boken i serien "The selection" som är skriven av den underbara Kiera Cass.

Om du inte har läst "The selection" eller ska läsa serien så kan du läsa denna recension men om du planerar på att läsa serien så rekommenderar jag dig att inta läsa detta inlägg eftersom det kommer vara lite spoilers. Bara så ni är förberedda.

Iallafall så handlar den fjärde boken om America och Maxons barn Eadlyn. America och Maxon var de första i den kungliga familjen att födda en tjej först som skulle bli kronprinsessa. Eadlyn uppfostras för att bli en drottning men vet inte riktigt om det är det hon vill bli. Eftersom hon är en tjej kan slottet inte starta en vanlig The Selection utan måste starta en med bara killar vilket blir en stor förändring. Det som är problemet är bara att Eadlyn inte vill ha någon man. Läs för att ta reda på om Eadlyn får som hon vill eller inte och häng med i den nya selction fast med bara män.

Detta är som jag har sagt innan en av de bästa bokserier jag har läst och rekommenderar dem med hela mitt hjärta.

Boken hittar du här och den får 5/5 i betyg.

Ha en trevlig tisdag, själv ska jag ha NP engelska muntligt.

Later!

Likes

Comments

Allmänt

Hej alla,

hoppas ni har haft en bra vecka. Jag har haft prov och uppgifter hela veckan så uppdateringen här har inte varit toppen. Om jag ska sammanfatta veckan så har jag gjort detta: klippt mitt hår, spelat handboll, läst, skrivit prov och man får inte glömma plugg.

Nu sitter jag i soffan och är galet trött, imorrn får jag faktiskt gäster vilket ska bli trevligt. Annars ska jag inte göra något annat så vi får se om jag hittar på något kul att skriva om.

Hoppas ni haft en trevlig fredag så hörs vi,

Later!

Likes

Comments

Viktigt

Vad händer?

Som ni alla säkert redan har hört blev Donald Trump USAs nya president. Själv fick jag reda på det imorse när jag vaknade. Jag somnade igår med hopp eftersom att det stod att Clinton ledde med 80% men vid 03.21 tror jag så vände det och Trump tog ledning med 95%. Så kl: 6.45 imorse väcktes jag och såg på mobilen att Trump ledde så jag snoozade för jag orkade inte med livet, typ. När jag sedan kom till skolan satt vu under studietiden och tittade på Trumps segertal och vi var nog alla ganska chockade över att en sådan idiot som Donald Trump skulle vinna. Jag får inte fram några ord som kan beskriva hur arg men också väldigt chockad att faktiskt inse hur dumma amerikaner är. Okej inte alla men väldigt många, att bara lägga sin röst på Donald Trump gör att man direkt dumförklarad. Vad hände mer deras hjärnor, försvann dem bara?

Kollade ni på valet?

Vad tycker ni om resultatet?

Skriv gärna era tankar i kommentarsfältet det skulle vara kul att få veta vad ni tycker.

Jag avslutar nu annars kommer jag inte kunde skriva hur dumt detta är,

later!

Likes

Comments

Böcker

Hej alla,

hoppas ni har haft ett toppen lov själv har mitt lov varit toppen med massa roligheter. Tyvärr har jag haft för mycket att göra för att ha hunnit med att läsa men jag har lyckats läsa ut en bok iallafall. Ingen mindre än Kiera Cass är författaren till denna bok, egentligen kan man inte kalla den en berättelse utan det är två noveller i ett. Det är som två noveller som handlar om handlingar som har inträffat på sidan av böckerna. Novellerna som finns är "The Prince", "The guard", "The favorite" och "The queen". I boken jag läste fanns "The Prince och "The guard" med. Jag tyckte det var riktigt ul att få läsa om deras tankar och vad dom gjorde i boken när America inte var med.

Om du också läser "The Selection" serien så rekommenderar jag verkligen att läsa dom små novellerna till, det sammankopplar ganska mycket.

Hoppas ni gillade inlägget så hörs vi,

later!

Likes

Comments