Böcker

Hej finisar!

Igår kväll läste jag ut tredje delen i Red Queen serien av Victoria Aveyard och herrejävlar vad bra den var. Första sidorna gick lite trögt men sen flöt det på tills de sista 2 sidorna kom och hela världen vändes upp och ner. Jag kommer inte berätta vad som hände för då kommer jag förstöra hela boken för er men jag säger bara att det var ett "what the f*ck" moment (ursäkta språket).

Iallafall så fortsätter boken där den slutar i tvåan med en drastisk början. Flera saker händer på en gång och man blir lite förvirrad men också förtvivlad. I denna bok samarbetar Mare och Cal på ett helt nytt sätt och Maven försöker förstöra med sina ny smidda planer.

Jag rekommenderar starkt att läsa denna serie och kan berätta att del 4 också kommer ut snart, tagga tagga!

Glöm inte bort att kolla in rabattkoden som ger dig 15% rabatt på hela NA-KD´s sortiment med koden meta15.

HA det super så hörs vi i nästa inlägg!

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Shopping

Hej på er,

tänkte bara skriva ett kort litet inlägg om en rabattkod som jag tänkte dela med er. Om du nog förmodan hade tänkt köpa något från NA-KD eller bara vill internet shoppa lite så har jag en rabattkod till dig. Koden du ska använda är meta15 och ger 15% rabatt på hela NA-KD sortimentet t.o.m. den 5 november 2017.

Ha det bra så hörs vi i nästa inlägg,

kram Jill

Likes

Comments

Contains affiliate links Böcker, Dagens tips, Viktigt

Om du älskar böcker har du säkert hört talas om Holding up the universe av Jennifer Niven. Jag har nämligen läst denna men på svenska så istället vända världen rätt.

Den var helt fantastisk med en underbart budskap. Boken handlar om Libby som är en överviktig 16 åring som möter Jack, en populär, snygg sportig kille men som är ansiktsblind, Det innebär att han inte känner igen någon utan han ser alla som främlingar även sina nära och kära. När Libby och Jack träffas förändras allt och följden är helt otrolig. Det jag tycker är fint med boken är att den skickar budskapet att även om du är annorlunda eller står utanför normerna så är du unik och ska inte särbehandlas. Det visar denna fina kärlekshistoria.

Jag rekommenderar den starkt och ger den 10/10.

Du hittar den här; Adlibris & Bokus . Passa på att beställa den på Adlibris, den är nämligen 30% rabatt billogar nu!

HA det bra,

Kram Jill

Likes

Comments

Böcker

...är en mycket bra bok skriven Karen M. Mcmanus. Den är både sorglig, spännande och romantisk. Jag grått en skvätt i slutet och skrek lite haha.

Boken handlade om 5 elever på high school. Men själva handlingen handlar om att en av dessa elever dör under en kvarsittning. Det blir en utredning och massa förhör. Men frågan är, är det mord eller självmord?

Personligen gillade jag boken ganska mycket. Det tog mig 2 dagar att läsa den blandat med skolan. Om du vill läsa den finns den på adlibris och Bokus.

Det blev en ganska kort recension idag men hoppas ni gillade den ändå!

Jill

Likes

Comments

Böcker

Nu är det ungefär en vecka sedan jag läste ut Glass sword som är andra delen i Red Queen serien av Victoria Aveyard. Boken var kanon men lite trög i början men när det hade gått 150 sidor så flöt det på. När jag sen var klar med den fick jag tredje delen av min barnvaktsfamilj, så så gulligt!

Denna del handlar om Mare som har rymt med Cal och Kilorn för att hitta andra nyfödda som har likadan förmåga som henne själv. Deras uppdrag är att saml ihop så många nyfödda som helst och träna dem. Det finns dock ett problem. Maven letar också efter dem men är ute efter att döda dem. Man får därför följa med när det räddas nyfödda och sedan vad som händer mellan Maven, Cal och Mare.

Jag tycker verkligen om den här boken och kan lugnt säga att det är bland den bästa har läst. Den finns på adlibris och Bokus för bra pris.

Ha en bra dag så hörs vi,

Jill

Likes

Comments

Böcker

Hej på er,

hoppas ni har det bra. Själv har jag det jättebra, har precis kommit hem från ett jättebra träningsläger på Bosön med mitt handbollslag och mår toppen. Mina senaste veckor har bestått av endast skola och sömn. Min skola är riktigt bra om man bortser från de tidiga morgnarna men det är ju inget hemskt egentligen.

Idag tänkte jag skriva lite om boken jag läser just nu. Den heter "Glass sword" och är andra delen av "Red Queen". Den är bra men lite trög, jag har liksom inte fått något flyt än tyvärr. Jag älskade första delen så förhoppningsvis kommer jag älska denna också. Eftersom det är andra delen av serien kan jag inte riktigt berätta handlingen men jag tänker skriva ett citat som finns på baksidan.

"I was born to kill a king, to end a reign of terror before it can truly begin"

- Victoria Aveyard

Ha det bra så hörs vi!

Likes

Comments

Böcker

Hej,

För ungefär två veckor sedan läste jag ut en helt underbar bok nämligen "Until Friday Night" av Abbi Glines. Den hade allt: sorg, romans och humor. Att jag ska rekommendera den är en självklarhet och att jag ska läsa de andra två delarna är också en självklarhet.

Boken handlar om Maggie, en 16-18 årig tjej som precis förlorat sin mamma. Hon flyttar in hos sin moster och morbror och sin kusin Brady. Det som är speciellt med Maggie är att hon är stum, efter sin mammas död slutade hon prata, tills hon träffar West. En populär kille som alla gillar men som har en hemlighet. Efter deras första möte förändras allt, allt och alla.

Om du har läst Afterserien så bör du läsa "Until Friday night" för de har mycket likheter och lika underbar romans. Den finns på både Bokus och Adlibris för bra pris.

Ha en bra dag!

- Jill

Likes

Comments

Böcker

Hej på er,

Jag har nu gått drygt en vecka i gymnasiet och är så nöjd med mitt val. Idag gick jag dock till 17 så jag var trött bär jag kom hem.

Dagens recension kommer vara om Mats Strandberg bok Färjan. Det är en thriller med hur mycket blod som helst. Jag gillade den verkligen men det blev lite för äcklig i vissa kapitel men annars var den kanon.

Handlingen utspelar sig på en finlandsfärja som har cirka 1 200 passagerare. Bland dem finns Marianne, Carl och Vincent, Dan, Albin och Lo. Genom boken får man vara med om hur deras individuella liv blir till ett och hur alla behöver varandra. Det som blev bokens vändpunkt var när en sjukdom börjades spridas och alla riskerade all bli smittade.

Jag tycker boken var grym. Även om jag inte såg blodet så blev det fortfarande äckligt för den var så pass detaljerad. Jag kan gott rekommendera er att läsa den men inte om ni ska åka färja någon gång framöver.

Den får 7/10 och finns för bra pris på Adlibris och Bokus.

Ha det bra!

- Jill

Likes

Comments

Böcker

Hej på er, nu har snart en vecka i gymnasiet passerat och jag börjar redan blir trött. Inte skoltröst utan bara trött, går faktiskt ganska långa dagar. Tro det eller ej men jag slutar 17 på måndagar och 16.55 på torsdagar, "pust".

Idag kommer det en recension på den sista delen i Den unga eliten och den var bra. Gick snabbt och läsa och var bra skriven. Det enda som var lite tråkigt i den var slutet. Allt gick mot sitt slut och sedan blev det en vändning och man blev helt paff. Jag är dock väldigt glad att vara klar med denna serie nu, jag har nämligen bara läst serier på sistone och vill nu läsa några fristående böcker vilket jag faktiskt gör just nu.

Det finns inte mycket jag kan berätta om denna bok eftersom att det är sista boken i en serie och innehåller därför ett antal spoilern. Det jag kan säga är att den är bra men lite förutsägbar i slutet.

HA en fortsatt bra dag så hörs vi!

- Jill


Likes

Comments

Allmänt

21:e augusti, första dagen på gymnasiet.

Jag vaknade runt 7.30 med ett leende på läpparna. Fixade mig och åt frukost och begav mig sedan hemifrån.

Runt klockan 9,08 kom min buss som skulle ta mig till Uppsala centralstation. Väl framme på centralen började jag och mitt tjejgäng gå mot skolan. Skolan var en stor, gammaldags byggnad med massor av ettor utanför sig. Klockan 10,30 började vi med upprop och sedan fick vi massor med information. Lunch efter det och sedan fick vi skåp och lite mer information. Runt 14,30 slutade vi och då gick jag och Lovis förbi akademibokhandeln och köpte anteckningsblock samt några pennor. Tog sedan tåget hem och väl hemma somnade jag typ direkt, var så trött....

Mina tankar kring gymnasiet:

Om jag skar vara helt uppriktig har jag nog aldrig varit så nervös som jag faktist var. Det kan ha varit en blandning av att mitt busskort inte funkade på morgonen och spänning. Min klass är bra, många trevliga människor och trevliga lärare.

Idag, 22 augusti, började jag 9.00 och fick lite mer info från mentorerna och sedan kom treorna och hade lekar med oss. Det var kul och fick många att slappna av lite grann.

Imorgon börjar jag 10,15, sovmorgon wiiiii. Då börjar lektionerna på riktigt, jag börjar med engelska och slutar med matte. Rätt chill att börja med 2 lektioner.

Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi!

- Jill

Likes

Comments