Böcker

Goddagens,
Idag är det dags för ännu en bokrecension. Idag handlar den om en bok av John Green och heter The Fault in our stars. Jag har läst den på svenska sedan innan men en kompis sa att jag var tvungen att läsa den på original språket så jag lånade den förra veckan på biblioteket och satte mig ner och läste. Igår blev jag klar och herregud vad bra den var.

Den handlar om Hazel Grace som är 17 och har cancer. Hon har en mamma och pappa som hjälper henne med allt och finns för henne.
En dag säger hennes mamma till henne att hon borde gå på en support grupp och först tänker hon aldrig i livet men sedan tänker hon, hur hemskt kan det vara? Nästa dag skjutsar hennes mamma ner henne till gruppen och där träffar hon Gus. En 17 årig kille som har blivit av med ett ben tack vare cancer. Dom börjar umgås, åker till Amsterdam men en dag berättar Gus något för Hazel som gör henne oerhört ledsen.

Boken är kanon och jag rekommenderar den starkt.
Om ni vill läsa den hittar ni den här.

Hoppas ni har en bra början på veckan så hörs vi.

Later!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Shopping, Skönhet

Hej på er!

Nu har vi officiellt kommit in i hösten. Iallafall här där jag bor är det svinkallt så om man inte har på sig kofta i skolan fryser man ihjäl. Det jag tänkte prata om idag är kläder och skor. Jag är väldigt dålig på det men tycker ändå att just dessa saker är lite finare och är produkter som jag kommer rocka i höst. Så här är en lista på saker som jag rekommenderar och kolla gärna in dom. De är inte många saker men produkter som jag tycker är extra fina.


Hoppas ni gillade inlägget så hörs vi,

Later!

Likes

Comments

Viktigt

Idag är det ingen vanlig dag för det är den INTERNATIONELLA FLICKDAGEN.

Jag kommer fira denna dagen för

• alla flickor som inte får gå i skolan

• dom som blir bortgifta under 15 år

• dom som blir med barn under 15 år.

Jag kommer fira denna dag för alla flickor i världen som har det dåligt, som mår dåligt fysiskt och psykiskt.

Jag kommer fira för att jag är lyckligt lottad för att ha fötts i Sverige i en fantastisk familj där vi har pengar till att kunna göra och köpa nästa vad vi vill.

Hoppas ni också bidrar för att alla flickor ska få en bra framtid och har en bra dag så hörs.

Later!

Likes

Comments

Böcker

God kväll på er,

Nu kommer förhoppningsvis en efterlängtad bokrecension. Boken heter Harry Potter och hemlighetens kammare samt är skriven av J.K Rowling. Som jag nämnde i förra recensionen så har nog dom flesta antingen läst eller sett Harry Potter så jag kommer inte berätta så detaljerat utan kommer bara köra en sammanfattning.

Här kommer sammanfattningen:

Harry är hos Dursleys under sommarlovet och då träffar han Dobby, en alf. Harry tror att ingen av hans kompisar har skrivit till honom under sommaren men dom har det bara det att Dobby tog alla breven för att "rädda Harry Potter från att dö". Harry förstår inte vad han menar med det så han struntar i det. Harry råkar illa ut dom sista dagarna på sommarlovet och blir inlåst och tror inte att han kommer kunna komma tillbaka till Hogwarts. Men så en kväll kommer en flygande bil med Ron och hans bröder för att rädda Harry.

Tillbaka på Hogwarts träffar dom Hermoine, en ny lärare samt nya elever. Allt går som ett vanligt år på Hogwarts tills "Hemlighetens kammaren" kommer på tal. Gänget tar så klart reda på mer och till slut får dom reda på saker som ger konsekvenser.

Jag rekommenderar er verkligen att läsa den och den finns här.

Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi.

Later!

Likes

Comments

Allmänt

Hej alla, igår var det inget mindre än kanelbullensdag. Tyvärr hann jag inte posta något igår pga plugg men gjorde det istället nu.

Det var iallafall kanelbullensdag igår och ja jag åt en kanelbulle, det var mycket gott. Annars hände det inte så mycket annat igår förutom att jag pluggade. Idag ska jag skriva prov, spela handboll och gymma. Inte något intressant så jag avslutar här.

Snart kommer dock en bokrecension på Harry Potter 2, kan inte säga exakt men det kommer så håll ut.

Hoppas ni har en hittills bra dag så hörs vi!

Later!

Likes

Comments

Böcker

Hej alla fina,

idag hade jag en efterlängtad studiedag som jag använde väl. Jag vaknade runt 9.30 och fixade mig mig direkt för att hinna med bussen. Jag och min kompis Lovis möttes upp vid skolan för att ta bussen in till "city". När bussen kom fram till "city" gick vi direkt till biblioteket för att kolla lite men tyvärr så var vi en timme tidiga och fick sitta utanför en timme men det gjorde inte så mycket eftersom vi hade med oss våra egna böcker samt lite plugg. När vi väl fick komma in i biblioteket gick vi crazy, iallafall jag.

Se nedan alla böcker jag lånade.

Annars under dagen så gjorde inte jag så mycket mer än att läsa bok, titta på serier och film men tyvärr blev det inget pluggande så det får jag göra i helgen.

Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi.

Later!

Likes

Comments

Böcker, Shopping

Hej på er,

som ni säkert vet älskar jag att köpa böcker. Så när jag var inne på akademibokhandeln häromdagen så hittade jag min favoritserie på engelska så jag liksom kände att det var dags att storhandla igen. Jag hade sen innan ettan och tvåan så jag att jag kunde få köpa resten av böckerna i serien. Jag köpte alla förutom en bok som jag inte kände att jag behövde men som jag senare kommer köpa.

Dom här böckerna köpte jag:


Likes

Comments

Böcker

Godmorgon på er alla underbara!

Ursäkta för dåligt uppdaterande, jag har haft fullt upp. Men jag har aldrig för fullt upp för att läsa för det kommer aldrig hända, haha.

Boken jag har läst ut är ingen mindre en "Harry Potter och den vises sten". Jag har förut läst dom första fyra böckerna men kände att det var dags att läsa dom igen. Jag har sett alla filmer så jag vet vad som händer men många säger att man inte upplevt Harry Potter om man inte har läst alla böcker också så jag har nu börjat läsa dom, äntligen.

Iallafall så gissar jag på att dom flesta som läser min blogg har läst eller sett den första filmen/boken så jag berättar lite kortfattat om den.

Harry Potter är en 10 årig kille som kallas "pojken som överlevde" eftersom han överlevde en attack från världens farligaste trollkarl, Voldemort. Harry bor hos sin moster och morbror under trappan, han behandlas som skit och en dag får han ett brev från "Hogwarts". Hans morbror gillar inte att han har blivit antagen till en skola för trollkarlar så han tar med sin familj och flyttar ut till en stuga i havet. En natt så knackar någon på dörren och innan dom hinner agera så smälls dörren upp av ingen mindre än Hagrid. Hagrid tar med sig Harry Potter till Hogwarts. På Hogwarts träffar Harry Ron och Hermonie samt Draco Malfoy. Allt är perfekt tills det börjar hända olika saker och Hermonie, Harry och Ron upptäcker olika saker.

Jag har sett filmen och måste påstå att det är stora skillnader mellan boken och filmen. Om jag inte hade sett filmen först skulle jag antagligen tycka mer om boken men tyvärr såg jag filmen först.

Jag måste ändå ge boken 4/5 i betyg.

Om du också vill läsa boken finns den här för ett bra pris.

Later!

Likes

Comments

Böcker

Godmorgon på er!

Idag kommer en bokrecension som jag har velat skriva så länge men har inte kunnat eftersom det har varit mycket i skolan och boken har varit väldigt trög.

Boken heter Virtnetspelen och är skriven av den underbara James Dashner!
Ni vet säkert redan vem han är, han skrev serien The Maze Runner. Och ännu en gång har han lyckats skriva en fantastisk bok.

Den handlar om Michael som lever för att spela VNS. Vilket är ett spel som man är sig själv i och lever som i verkligheten men skillnaden är att det är ett spel så om man dör så kommer man bara tillbaka till sitt rum oskadd.
Iallafall så får Michael och hans 2 kompisar ett uppdrag av chefen av VNS att fånga en ondskefull spelare vid namn Kaine som försöker krossa världen, inifrån VNS (typ).
Dom tre vännerna ger sig ut på uppdraget men det blir inte lätt. Massa dödande och svårigheter stöter dom på.

Jag gillade boken väldigt mycket, bara det att den var ganska trög tills man kom till sida 200 då fastnade jag och kunde inte sluta.

Jag ger boken 3,5/5 och rekommenderar att läsa den om ni gillade The Maze Runner.

Här hittar ni den!

Hoppas ni gillade denna recension och kommentera gärna om ni vill att jag läser något speciellt!

Later!

Likes

Comments

Godkväll på er mina fina!

Nu är det söndagkväll och slutet på helgen. Som tur är har jag ledigt imorgon pga utvecklingssamtal men tyvärr så innebär det bara plugg för min del.

Denna helg har varit bra och väldigt produktiv faktiskt. I lördags red jag mellan 11 och 12 och sedan far vi till Täby för att köpa plast och fodral till min och min brors mobil. Då slog jag också till och köpte en foundation och en borste till det.

Det var ett måste att köpa munkar eftersom att vi hittade "Dunkin Dounats" när vi var på väg till utgången, mums!

På kvällen åkte jag och min kompis Miranda in till Uppsala och gick på Kulturnatten. Vi gick runt i ungefär 2 och en halv timme och sedan fick vi skjuts hem. Hemma tittade jag på tv och sedan somnade jag.

Idag var jag ute och gick på morgonen med familjen och sedan klippte jag gräset samt pluggade. På kvällen fick vi gäster som åt hos oss och fikade. Nu sitter jag i soffan och kollar på "Fear the walking dead", grym serie som jag verkligen rekommenderar. Efter det kommer jag förmodligen gå och sova.

Hoppas du har haft en bra helg så hörs vi i nästa inlägg.

Later!

Mitt fika på Täby

Foundationen och borsten

Likes

Comments