Böcker

Godmorgon alla fina,

Nu har det gått en vecka sen skolan började och jag tänkte skriva en recension om Robin Benway´s bok Emmy & Oliver. Först tyckte jag den var lite trög och hittade inte riktigt flowet för en jag skulle till Prag med handbollslaget och fastnade i boken. Varje minut som var ledig tog jag upp den och läste oavbrutet. Tyvärr tog den slut dagen innan vi skulle åka hem så jag hade inget att läsa på flyget hem.... :(

Iallafall handlade boken om två barndomskompisar som var med varandra varje dag. Dom hette Emily och Oliver men kallades Emmy och Ollie. Allt är som vanligt tills Ollies pappa kidnappar Ollie och han försvinner i 10 år.

Efter dem tio år har allt förändrats. Emmy och Ollie är olika från för, Ollies familj är annorlunda och området som de bor är förändrats. Jag tycker bokens story var spännande och kunde inte slitna mig från den fören den var slut, haha.

Rekommenderar starkt och får högsta betyg!

Vill ni att jag ska skriva något annat än bokrecensioner på bloggen?

Skriv i såfall nere i kommentarerna idéer på vad jag annars kan skriva om.

Ha en fortsatt bra lördag så hörs vi.

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Böcker, Dagens tips

Hej på er,

Nu har jag läst ut sista delen i trilogin Sommaren jag blev vacker och det är en av de bästa böcker jag någonsin läst. Den är romantisk, spännande, passionerad och inte minst fantastisk.

Som sagt innehållet detta inlägg också spoilers för dem som inte läst första boken.

I denna bok är Jeremiah och Belly tillsammans, de går båda på samma skola och planerar ett liv tillsammans. Allt förändras när Jeremiah friar till henne och hon säger ja. Bröllop planeras och Conrad får reda på det. Conrad säger saker till Belly som får henne att tappa balansen om livet.

Jag älskade verkligen dessa böcker och hoppas ki tar tiden att läsa för dem. Högsta betyg som vanlig och rekommenderas.

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi.

Kram

Likes

Comments

Böcker, Dagens tips

Glad påsk på er,

Hoppas ni har haft en bra start på lovet. Själv har jag läst min bok och kollat lite på youtube.
Dagens inlägg kommer handla om den andra boken i serien sommaren jag blev vacker.

Inlägget innehåller spoilers!

Boken heter Ingen sommar utan dig och handlar om Belly och bröderna Fisher. I förra boken blev Susannah, brödernas mamma, sjuk och i början på denna bok dog hon. Man får följa med genom deras sorg och kärlek till varandra och Susannah.

Boken är rekommenderad att läsa av mig får högsta poäng. Den finns på Bokus och adlibris för okej priser.

Nästa recension kommer på tisdag.

Kram!

Likes

Comments

Contains affiliate links Böcker

​Hej alla fina människor, 

hur mår ni?

Själv har jag spenderat nästan hela dagen med kemi nationella prov och skit vad svårt A1 var. Jag svarade på alla frågor men gissade på alldeles för mycket...

Idag tänkte jag recensera första boken i trilogin Sommaren jag blev vacker som är skriven av Jenny Han. Det var än otroligt bra bok som var avkopplande med lite spänning. Jag var skeptisk först eftersom jag tyckte omslaget var skumt men efter bara 10 sidor var jag fast. Boken handlade om en tjej som kallas Belly, hon bor tillsammans med sin mamma och bror. Varje år åker dom på en biltur till deras sommarhus tillsammans med deras bästa vänner. Deras bästa vänner består av en mamma och två söner. Dom har åkt tillsammans varje år till detta hus och varit där hela sommaren. Det som gör det lite mer speciellt är att Belly är kär i en av sönerna och gör vad som helst för att få hans uppmärksamhet. Det blir både bra och dåliga saker när detta händer men mest bra. 

Jag gillade den verkligen och rekommenderar så mycket. Du hittar den här och här 

Ha en fortsatt bra dag,

kram!.

Likes

Comments

Böcker

God eftermiddag,

För några dagar sedan började jag läsa den sista boken av Harry Potter. Jag tänkte läsa om alla andra innan men det gick så trögt så jag läste den sista ändå. Den var jättebra och jag skulle gärna se den på teater.

Innan känner vi till Harry och hans gäng men nu får vi träffa deras barn. Det som gör att denna bok får en annan story än dem andra böckerna är att i denna bok blir Harrys son Albus vald att tillhöra Slyterhin. Vilket är både förvånande och liksom förstör traditionen för många. I Slytherin träffar Albus en kompis som han snabbt klickar med. Dock så gillar inte Harry honom.

Albus och Harry bråkar ibland och en dag har de ett så stort bråk att Albus och hans kompis hoppar av tåget till Hogwarts för att gå på ett uppdrag av Cedrics pappa.

Jag tyckte boken var bra och rekommenderar verkligen att läsa den om man är ett Potterhead.

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi.

Likes

Comments

Böcker

Godmorgon på er,

hoppas ni har haft en trevlig dag. Själv har jag varit hemma hos min kompis Miranda och hängt. Jag skulle ha dragit till Stockholm med mamma men det blir istället på torsdag. Min dag var toppen tills jag fick ett hemskt besked av min ridlärare, min favorithäst som jag har ridit nästan konstant varje lördag i två år gick bort igår. Jag är nu väldigt nedstämd men kommer överleva, så för att höja upp stämningen lite tänkte jag skriva en bokrecension idag om den bästa boken jag på riktigt någonsin har läst. Ingen mindre än Röd drottning som är skriven av Victoria Aveyard. Den var helt fantastisk och var det hela boken ut. Dem flesta böcker jag har läst brukar vara trög i början och blir bra efter 100 sidor men denna var bra och spännande redan från sida 7 typ.

Den handlade om ett samhälle som var uppdelat i två kast, silver blodiga och röd blodiga. De silver blodiga var dominerande och hände makten medan de röda var tjänare och arbetare. En av dessa röda heter Mare Barrow och bor i en liten by som heter Pålträsk med sin mamma och pappa samt syskon. Tre av Mares syskon är ute i krig medan hon själv jobbar som ficktjuv. Maris liv är ganska meningslöst tills hon träffar Cal. En vanlig kille men med en mörk hemlighet. Allt är vanligt tills några vakter kommer en dag hem till Mare och hennes familj för att hämta Mare. Mare är i den åldern för att gå ut i krig så det tror familjen att hon ska när hon blir hämtad men nej. Dem hämtar henne och för henne till slottet. I slottet händer saker och man får reda på hemligheter som chockerar men också förvånar.

Själv älskade jag boken och rekommenderar den starkt. Ta verkligen tid att läsa boken för det är den värd.

Boken får högsta poäng och hittas för rimliga pris på bokus och adlibris.

Kram!

Bilden är tagen av Lovis under våran prommis som ni kan läsa om här.

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er,

hoppas ni har haft en bra dag hittills. Själv har jag njutit av det fina vädret och ska till Stockholm med mamma. Jag är nämligen på jakt efter den perfekta balklänningen. Jag har faktiskt redan införskaffat mig ett par skor som är SÅ fina men ni får vänta och se dom tills niornas bal är.

Något som är aktuellt nu är Nationella proven. Hittills har jag haft alla muntliga och svenska läsförståelse samt en uppsats på svenska. Mitt nästa NP kommer vara No och våran skola fick kemi. Det är både bra och dåligt men jag är ganska nöjd med det.

Vad är era tankar kring NP?

Är dem svåra? Lätta?

Själv tyckte jag att läsförståelsen var busenkel och jag hoppas alla andra är det. Vi hade dock spanska hörförståelse i fredags och det var hemskt. Det stod still i huvudet och det gick alldeles för snabbt. Men vi har ju läsförståelse och muntligt som förhoppningsvis går bättre.

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi!

Likes

Comments

Böcker, Allmänt

Hej på er,

I fredags tog jag och Lovis en sväng i skogen för att ta lite bilder till Instagram kontot. Det var härligt med luft men jisses vilken jäkla vind alltså. Vi trodde att vi skulle flyga bort eller tappa balansen.

I lördags gick jag på premiären av Skönheten och odjuret och OMG vad den var bra. Jag gick med Alice och vi båda älskade den främst för att Emma Watson var med.

Jag kommer lägga upp lite bilder från promenaden med Lovis och ni kommer hitta resultaten på Instagram kontot the.bookreviewers.

Kram!

Likes

Comments

Böcker

Hej alla,
Har inte kunnat uppdatera så mycket på bloggen eftersom jag har haft NP och har varit så nervös men det kändes bra.

Iallafall kommer dagens inlägg handla om boken "Miles to go" vilket är Miley Cyrus självbiografi. Jag har varit ett fan av henne så länge jag kan minnas och har faktiskt haft denna bok i några år men har inte tagit tiden att läsa den. Så för några dagar sedan tog jag tag i saken och började läsa den.

I boken får man läsa lite om hennes liv i sexan när hon blev mobbad, om hennes auditioner till Hannah Montana och om hennes liv under och efter Hannah Montana.
Själv tyckte jag om den här boken väldigt mycket och rekommenderar den för alla som någonsin har gillar Miley Cyrus.

Den får 4/5 i betyg och finns för ett bra pris på både adlibris och Bokus.

Kram!

Likes

Comments

Böcker

Under den senaste tiden har jag och min klass studerat och blivit undervisade i historia. Och inte om vad som helst utan om andra världskriget och förintelsen. Jag är en tjej som älskar historia och blev mycket intresserad när vi skulle fördjupa oss i Andra världskriget. Det gick någon vecka och våran lärare sa att vi måste visa våra kunskaper i en uppsats och inte vilken uppsats som helst utan en om boken "Om detta må ni berätta". Jag visste inte vad det var för någon bok så jag satte mig direkt ner i min soffa samma kväll och började läsa. Våran lärare hade förvarnat oss att den är hemsk men jag brukar inte bli så ledsen eller deppig av böcker så jag blev genast lite stressad på vad jag skulle tycka om den. Ma kan ju liksom inte säga till sin historielärare att man tyckte den var bra direkt. Så jag satte mig ner och läste den. Redan på andra stycket drog magen ihop sig och jag kände hu jag blev tårögd, Om jag ska var helt ärlig tror jag aldrig att jag har varit så ledsen och fått så ont i magen utav en bok.

I flera dagar i streck satt jag och läste den, ord för ord och mådde skit. När jag väl var klar med boken visste jag inte om jag skulle kunna skiva uppsatsen för jag ville inte skriva om dem händelser jag just läst om.

Om jag ska sammanfatta boken lite så handlade den om massmorden på judar, massmord på de som såg "annorlunda ut". Det vill säga funktionsnedsatta och dem med annan hudfärg. Boken beskrev att man dödade allt från spädbarn till äldre för att dem var i vägen. Hur hemskt är inte det!

Jag rekommenderar starkt varje individ på denna jord att läsa denna bok för det är ett viktigt budskap i boken och förintelsen är något alla måste veta om.

Jag tänker inte poängsätts denna bok för att den var hemsk men också bra skriven om ni förstår vad jag menar.

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi!

Likes

Comments