Böcker

Hej och god morgon,

idag kommer en bokrecension om Stephenie Meyers nya bok "Life and Death". Om du har läst eller sett Twilight innan så vet du vad boken handlar om och då vet du i princip vad "Life and Death" handlar om. Jag blev lite besviken när jag började läsa boken eftersom den var likadan som första boken i serien Twilight. Det ända som är skillnad med denna bok är att Stephanie skriver om vad som skulle hänt om Bella skulle ha blivit vampyr den kvällen i dansstudion. En annan skillnad är också att de har bytt ut huvudrollen till en kille som heter Beau och hans "one and only" heter Edythe. Jag älskar ju Twilight så om jag inte hade läst den innan så skulle jag ha älskat denna också men eftersom jag redan har läst den så fick jag inte samma "glöd" i hjärtat om man säger så. Men jag rekommenderar absolut att läsa den, absolut för den är grym men kan vara som en "deja vu".

Den får 3/5 och hittas här .

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi,

later!

Likes

Comments

Böcker

Hej alla,

en av mina julklappar jag fick i år var Zoe Suggs tredje bok Girl Online going solo. Jag läste ut den för några dagar sedan och OMG vad den var bra. Helt klart en ny favorit, som ni säkert vet har jag läst alla böcker i Girl Online serien och måste verkligen påstå att denna bok var en av de bästa.

Jag rekommenderar dig att läsa min förra recensioner innan den här!

Denna bok handlade att Penny träffar en nya tjej som heter Posey på Megans nya skola. Penny känner att hon klickar med Posey direkt men det beror på att båda har ett "problem", båda har problem med rädsla och panikattacker. Megan börjar bli snäll mot Penny men när Penny börjar lite på henne blir det dåligt. Penny träffar Noah igen efter sin paus och det uppstår en konversation du inte vill missa.

Boken finns att köpa här och jag ger den 5/5.

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi,

later!

Likes

Comments

Böcker

Dagen bokrecension kommer handla om Lee Monroes bok Love is a number. Först var det lite trög men när man hade läst 50 sidor kunde man inte sluta.

Den handlade om Eloise som precis har förlorat sin pojkvän (han dog) men känner sig fortfarande inte helt ensam så hon börja smsa honom och samtidigt på andra sidan jordklotet finns Dan. En vanlig kille som råkar hitta en mobil på sitt hotellrum. Det han inte trodde skulle hända var att det den skulle få meddelanden. Eloise skriver meddelande till sina döda pojkväns mobil som om den skulle vara en dagbok men hon trodde aldrig hon skulle få ett svar tillbaka.

Jag tyckte boken var grym och kan med gott samvete ge den 5/5 i betyg.

Nu får ni ha en fortsatt bra dag!

Later!

Likes

Comments

Böcker

God morgon,

dagens bokrecension kommer handla om Hugo och Josefin. Som är skriven av ingen mindre än Maria Gripe. Den är skriven på 60 talet så den var lite konstigt skriven men annars är den ganska bra. Boken handlar om en flicka som heter Josefin och som är 8 år gammal. I bokens början så börjar Josefin i första klass och först känner hon säg inte helt övertygad på att det är rätt lärare plus att hon blir mobbad på rasterna. Men så när allt är som värst träffar hon Hugo. En ny kille som börjar i hennes klass och som är lite konstig men mest snäll. Veckorna går och så försvinner Hugo från skolan några dagar. Om du läser boken får du reda på varför.

Jag gillade boken även om den var lite skum så den får 3/5 i betyg och finns här.

Ha en fortsatt bra dag medan jag är i skolan.

Later!

Likes

Comments

Allmänt, Viktigt

Hej alla kära läsare,

nu under en lång tid framåt kommer jag ha otroligt mycket att göra i skolan samt på fritiden. Det har att göra med att jag går sista terminen i nian och måste verkligen fokusera på skolan för att jag ska kunna komma in på det gymnasium jag vill. Detta kommer innebära att jag inte kommer ha tid att skriva lika mycket på bloggen och därför kommer jag bara skriva bokrecension. Det kanske inte blir så många men några iallafall. Jag kan inte säga hur många inlägg det kommer innebära varje vecka så om det inte kommer ut något inlägg en vecka så är det för att jag har haft för mycket skola.

Hoppas ni förstår så hörs vi i nästa inlägg,

later!

Likes

Comments

Böcker

Hejsan,

Denna bok utspelar sig i slutet av 1700-talet och i början på 1800-talet. Den är väldigt svår att beskriva men jag ska göra mitt bästa. Man kan säga att det handlar om en nittonårig kille vid namn Io. Han är lärling hos en boktryckare i Linköping, en dag får Io en kallelse av domprosten. Det domprosten vill är att Io ska teckna olika föremål inuti ett kuriosakabinett. Det som Io inte vet är att det ligger en hemlighet bakom denna kabinett. Så varje gång han sätter sig ner vid denna kabinett så flyttas han bakåt i tiden. Varför och vart får du reda på om du läser boken.

Först var jag lite osäker på denna bok men när jag väl gav den en chans var den grym och får lätt 4/5 i betyg, Jag rekommenderar verkligen att läsa den och vill gärna höra era tankar om den.

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi i nästa inlägg,

later!

Likes

Comments

Böcker

God Jul och Gott Nytt År!

Hoppas ni hade en bra julafton det hade jag, årets julklappar var även fantastiska. Fick en Kindle av mamma och pappa som jag skrek över när jag fick eftersom jag har velat ha en hela året. Som ni säkert också har märkt har jag inte uppdaterat så mycket på bloggen och det är för att jag går sista året i grundskolan och måste därför prioritera skolan framförallt samt att jag har rätt så många träningar i veckan vilket gör att jag bort prioriterar bloggen.

Men dagens bokrecension kommer iallafall handla om den tredje boken om Harry Potter. Som jag nämnt i tidigare inlägg så är det väldigt svårt att beskriva en av dessa böckerna utan att avslöja för mycket så jag kommer idag inte skriva något om den utan kommer bara skriva några ord som beskriver denna bok.

-dementorer

-varulvar

-Sirius Black

-Marodör kartan

-Hogsmeade

-Hermiones schema

-Vinfåle och Hagrid

Ni som alltså inte har läst denna bok kommer förstå vad jag menar när jag skriver denna bok när ni läser den.

Boken hittar ni här och får 3/5 i betyg.

Hoppas ni gillade denna recension så hörs vi i nästa.

Later!


Likes

Comments

Dagens tips, Böcker

Dagens bokrecension kommer handla om alla bakgrundsfakta om Kiera Cass serie. Som ni vet sen innan har jag läst "The Selection" och när jag läste ut den började jag på boken med all bakgrundsfakta.
Jag kan tyvärr inte avslöja något för då förstör jag hela upplevelsen för er. Men jag rekommenderar verkligen att läsa denna bok eftersom det förklarar väldigt mycket och ger logik till mycket saker.
Förlåt för ett kort inlägg men jag kan inte skriva för mycket om boken för då avslöjar jag mycket.
Men jag kan säga att man får reda om vad som hände med tjejerna som kom på Top 3 och vad som hände med America samt Marlee.

Här finns den!

Ha en toppen dag så hörs vi,

Later!

Likes

Comments

Böcker, Dagens tips

Dagens bokrecension kommer handla om den sista boken i Kiera Cass serie "The Selection". Jag har inte varit så ledsen i hela mitt liv när denna serie tog slut. Det var den absolut bästa serien jag läst.

Och som jag skrev i förra inlägget så är detta mycket spoliers för dig som inte läst denna serie.

Den bok handlade iallafall om slutet för Eadlyns Selection och man får reda på hur kärlek kan påverka en. Man får också följa med när Eadlyn får kungamakten.

Jag älskar den här boken och rekommenderar den absolut!

Boken hittar du Här och den får 5/5 i betyg.

Later!

Likes

Comments

Böcker

God morgon på er,

dagens bokrecension kommer handla om den fjärde boken i serien "The selection" som är skriven av den underbara Kiera Cass.

Om du inte har läst "The selection" eller ska läsa serien så kan du läsa denna recension men om du planerar på att läsa serien så rekommenderar jag dig att inta läsa detta inlägg eftersom det kommer vara lite spoilers. Bara så ni är förberedda.

Iallafall så handlar den fjärde boken om America och Maxons barn Eadlyn. America och Maxon var de första i den kungliga familjen att födda en tjej först som skulle bli kronprinsessa. Eadlyn uppfostras för att bli en drottning men vet inte riktigt om det är det hon vill bli. Eftersom hon är en tjej kan slottet inte starta en vanlig The Selection utan måste starta en med bara killar vilket blir en stor förändring. Det som är problemet är bara att Eadlyn inte vill ha någon man. Läs för att ta reda på om Eadlyn får som hon vill eller inte och häng med i den nya selction fast med bara män.

Detta är som jag har sagt innan en av de bästa bokserier jag har läst och rekommenderar dem med hela mitt hjärta.

Boken hittar du här och den får 5/5 i betyg.

Ha en trevlig tisdag, själv ska jag ha NP engelska muntligt.

Later!

Likes

Comments