Böcker, Allmänt

Hej på er,

I fredags tog jag och Lovis en sväng i skogen för att ta lite bilder till Instagram kontot. Det var härligt med luft men jisses vilken jäkla vind alltså. Vi trodde att vi skulle flyga bort eller tappa balansen.

I lördags gick jag på premiären av Skönheten och odjuret och OMG vad den var bra. Jag gick med Alice och vi båda älskade den främst för att Emma Watson var med.

Jag kommer lägga upp lite bilder från promenaden med Lovis och ni kommer hitta resultaten på Instagram kontot the.bookreviewers.

Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Böcker

Hej alla,
Har inte kunnat uppdatera så mycket på bloggen eftersom jag har haft NP och har varit så nervös men det kändes bra.

Iallafall kommer dagens inlägg handla om boken "Miles to go" vilket är Miley Cyrus självbiografi. Jag har varit ett fan av henne så länge jag kan minnas och har faktiskt haft denna bok i några år men har inte tagit tiden att läsa den. Så för några dagar sedan tog jag tag i saken och började läsa den.

I boken får man läsa lite om hennes liv i sexan när hon blev mobbad, om hennes auditioner till Hannah Montana och om hennes liv under och efter Hannah Montana.
Själv tyckte jag om den här boken väldigt mycket och rekommenderar den för alla som någonsin har gillar Miley Cyrus.

Den får 4/5 i betyg och finns för ett bra pris på både adlibris och Bokus.

Kram!

Likes

Comments

Böcker

Under den senaste tiden har jag och min klass studerat och blivit undervisade i historia. Och inte om vad som helst utan om andra världskriget och förintelsen. Jag är en tjej som älskar historia och blev mycket intresserad när vi skulle fördjupa oss i Andra världskriget. Det gick någon vecka och våran lärare sa att vi måste visa våra kunskaper i en uppsats och inte vilken uppsats som helst utan en om boken "Om detta må ni berätta". Jag visste inte vad det var för någon bok så jag satte mig direkt ner i min soffa samma kväll och började läsa. Våran lärare hade förvarnat oss att den är hemsk men jag brukar inte bli så ledsen eller deppig av böcker så jag blev genast lite stressad på vad jag skulle tycka om den. Ma kan ju liksom inte säga till sin historielärare att man tyckte den var bra direkt. Så jag satte mig ner och läste den. Redan på andra stycket drog magen ihop sig och jag kände hu jag blev tårögd, Om jag ska var helt ärlig tror jag aldrig att jag har varit så ledsen och fått så ont i magen utav en bok.

I flera dagar i streck satt jag och läste den, ord för ord och mådde skit. När jag väl var klar med boken visste jag inte om jag skulle kunna skiva uppsatsen för jag ville inte skriva om dem händelser jag just läst om.

Om jag ska sammanfatta boken lite så handlade den om massmorden på judar, massmord på de som såg "annorlunda ut". Det vill säga funktionsnedsatta och dem med annan hudfärg. Boken beskrev att man dödade allt från spädbarn till äldre för att dem var i vägen. Hur hemskt är inte det!

Jag rekommenderar starkt varje individ på denna jord att läsa denna bok för det är ett viktigt budskap i boken och förintelsen är något alla måste veta om.

Jag tänker inte poängsätts denna bok för att den var hemsk men också bra skriven om ni förstår vad jag menar.

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi!

Likes

Comments

Böcker

Hej alla,

hoppas ni har haft en trevlig dag. Själv har min varit toppen med mycket solljus.

När jag satt igår och läste kom jag på att jag inte har berättat att jag och tre kompisar har ett bokkonto på Instagram. Där skriver vi bokrecensioner och gör olika challenges. Kontot heter the.bookreviewers och skriver både inlägg på engelska och svenska. Några av bilderna som läggs ut där kommer även komma upp på bloggen men jag kommer skriva längre inlägg här än på instagram.

Jo juste, i fredags (igår) tog jag och Lovis en liten prommis i skogen för att ta bilder på böcker med natur i bakgrunden. Det var mysigt och kändes som terapi. Det är verkligen ett tips, ta med dig en kompis och gå ut i skogen på upptäcksfärd. Några av bilderna vi tog finns här nere, det är en liten sneak peak.


Kram!

Likes

Comments

Böcker

God eftermiddag på er,

dagens inlägg kommer handla om Stephanie Perkins bok Anna och den franska kyssen. Denna bok fick jag faktiskt som en sen julklapp av en av mina bästa kompisar Miranda på nyårsafton och kan inte säga något annat än att jag har älskat den.

Den handlar om en 17 - 18 åring som blir tvungen att flytta till Frankrike av sin pappa. Anna flyttar alltså till Frankrike för att gå sitt sista år i High School där men det vill inte Anna. Hon har precis fått ihop det med sin crush Toph och hon vill heller inte lämna sin bästa vän Bridge eller hennes kära bror Sean.

I Frankrike går hon på en amerikansk skola och redan första dagen träffar hon på Meredith och hennes gäng. Hon klickar direkt med dem men får direkt känslor för St Clair. Men tyvärr är han redan upptagen av Ellie som har gått ut. Vi får följa med i boken på alla möjliga saker men en sak kan jag lova. Du kommer älska den här boken. Den är romantisk, dryg och sorglig. Jag rekommenderar den starkt och lönnar den här nedan.

Får lätt 5/5, har dock en fråga till er. Finns det någon fortsättning?

Kram

Likes

Comments

Böcker

Hej på er,

som ni säkert vet vid det här laget har Therese Lindgran släppt sin egen bok Ibland mår jag inte så bra. Jag var väldigt taggad på att läsa boken eftersom att jag tittar på hennes youtube klipp. Boken handlar i princip bara om hennes historia som en person md panik ångest och jag måste bara säga att det var en intressant bok men jag har läst bättre. Jag har inte så mycket att säga förutom att den var bra och lärorik samt att jag rekommenderar alla att läsa den för det var mycket som är viktigt att veta.

Boken hittar ni här och den får 3/5.

Hoppas ni gillade dagens inlägg så hörs vi!

Later!

Likes

Comments

Böcker

Hej på er,

som ni säkert vet så har det börjat snöa igen så jag tänkte att det skulle passa med en recension om snö. Boken heter Let It Snow och är skriven av John Green, Lauren Myracle och Maureen Johnson. Boken är indelad i tre delar därför de tre författare. Delarna handlar om olika personer men om samma dag och allt går ihop med varandra. Jag tycker det är mycket fascinerande och gillade därför boken mycket.

Den första delen handlar om Jubilee som fastnar på ett tåg på väg till sona morföräldrar och träffar då Stuart på Starbucks. De börjar prata och det slutar med att de går hem till Stuart. Där får Stuart reda på saker om Jubilee och tvärtom.

Den andra delen handlar om en ten och två killar som beger sig ut i snön med en bil och ett twistar på väg till ett cafe fyllt med cheerleaders.

Den tredje och sista delen handlar om en gris, ett jobb på Starbucks och en en misslyckad relation.

Boken var fantastisk och hittas här . Lätt 5/5.

Ha en fortsatt trevlig dag,

later!

Likes

Comments

Böcker

God dag kära läsare,

dagens bokrecension kommer handla om Rachel Renée Russells bok Frenemies forever som handlar om Nikki och hennes kompisar. Dagens story är att alla elever i Nikkis klass ska få gå en annan skola i en vecka och Nikki hamnar i samma skola som Mckenzie. Nikki blir såklart upprörd och försöker byta till Maxs skola men det går inte så hon försöker göra det bästa av saken. Så hon hjälper ett gäng killar med att rädda deras vetenskaps förening och hon hjälper Mckenzie att rädda hennes rykte.

Jag tyckte verkligen om boken och ger den som vanligt 5/5 samt att du hittar den här .

Hoppas du gillade denna recension så hörs vi i nästa.

Later!

Likes

Comments

Böcker

Hej alla fina läsare,

ursäkts för ett sådant långt uppehåll med ingen uppdatering. Jag har haft fullt upp med skolan och har precis varit i Vemdalen så jag har därför inte kunnat uppdatera men jag har hunnit läsa en del.

Jag har läst 4 böcker under detta uppehåll så det kommer komma ett inlägg med en bok var tredje dag de veckorna som kommer. Den första boken heter Vi är en och är skriven av Sarah Crossan. Jag gillade denna bok väldigt mycket, inte bara på grund av att den var en bra ursäkt till att inte behöva lyssna på mina klasskamrater under våran bussresa till Romme utan den var även bra för att det var annorlunda jämfört med min vanliga bokgenre.

Den handlade om två siamesiska tvillingar som satt ihop från höften och ner. De hade två hjärtan och två huvuden men bara två ben. Under bokens gång får man läsa om alla komplikationer som kommer med att bli kär och börja i en kommunal skola istället för att vara hemskolas. Vi får även veta hur det känns att vara syster till ett par siamesiska tvillingar.

Jag rekommenderar alla att läsa den och ger boken 3,5/5. Ni hittar den här .

Later!

Likes

Comments

Böcker

Hej och god morgon,

idag kommer en bokrecension om Stephenie Meyers nya bok "Life and Death". Om du har läst eller sett Twilight innan så vet du vad boken handlar om och då vet du i princip vad "Life and Death" handlar om. Jag blev lite besviken när jag började läsa boken eftersom den var likadan som första boken i serien Twilight. Det ända som är skillnad med denna bok är att Stephanie skriver om vad som skulle hänt om Bella skulle ha blivit vampyr den kvällen i dansstudion. En annan skillnad är också att de har bytt ut huvudrollen till en kille som heter Beau och hans "one and only" heter Edythe. Jag älskar ju Twilight så om jag inte hade läst den innan så skulle jag ha älskat denna också men eftersom jag redan har läst den så fick jag inte samma "glöd" i hjärtat om man säger så. Men jag rekommenderar absolut att läsa den, absolut för den är grym men kan vara som en "deja vu".

Den får 3/5 och hittas här .

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi,

later!

Likes

Comments