Allmänt

21:e augusti, första dagen på gymnasiet.

Jag vaknade runt 7.30 med ett leende på läpparna. Fixade mig och åt frukost och begav mig sedan hemifrån.

Runt klockan 9,08 kom min buss som skulle ta mig till Uppsala centralstation. Väl framme på centralen började jag och mitt tjejgäng gå mot skolan. Skolan var en stor, gammaldags byggnad med massor av ettor utanför sig. Klockan 10,30 började vi med upprop och sedan fick vi massor med information. Lunch efter det och sedan fick vi skåp och lite mer information. Runt 14,30 slutade vi och då gick jag och Lovis förbi akademibokhandeln och köpte anteckningsblock samt några pennor. Tog sedan tåget hem och väl hemma somnade jag typ direkt, var så trött....

Mina tankar kring gymnasiet:

Om jag skar vara helt uppriktig har jag nog aldrig varit så nervös som jag faktist var. Det kan ha varit en blandning av att mitt busskort inte funkade på morgonen och spänning. Min klass är bra, många trevliga människor och trevliga lärare.

Idag, 22 augusti, började jag 9.00 och fick lite mer info från mentorerna och sedan kom treorna och hade lekar med oss. Det var kul och fick många att slappna av lite grann.

Imorgon börjar jag 10,15, sovmorgon wiiiii. Då börjar lektionerna på riktigt, jag börjar med engelska och slutar med matte. Rätt chill att börja med 2 lektioner.

Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi!

- Jill

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Böcker, Shopping

Den första boken heter Girlhood och är skriven av Cat Clarke. Det var nedsatt pris på böcker på WHSmith i London så jag passade på.

Nästa bok heter The one memory of Flora Banks skriven av Emily Barr. Jag har kollat på den många gånger så nu slog jag till på WHSmith på Heathrow.

Denna köpte jag jag lite spontant, jag hade aldrig hört talas om den innan min kompis Alice sa att den var bra. Boken heter The start of me and you och är skriven av Emery Lord.

Jag har sedan innan läst Röd drottning så jag BEHÖVDE denna i mitt liv. Boken heter Glass sword och är skriven av Victoria Aveyard.

En mycket efterlängtad bok som var på rea. Fangirl skriven av Rainbow Rowell.

HA en fortsätt grym dag.

- Jill

Likes

Comments

Böcker

¡Hola amigos!

Nu är det fem dagar kvar tills jag börjar skolan, aaahhhh!

Är både nervös och exalterad, ny skola och ny miljö.

För ungefär en vecka sedan läste jag ut den första boken i Stephan Kings Mörka tornet serie. Själva namnet revolvermannen och bokens omslag gav mig positiva förväntningar men när jag läst baksidan blev jag en aning skeptisk. Det var inte riktigt min typ av bok men min mamma sa att den var grym och alla böcker jag har läst som hon har rekommenderat har varit grymma så jag gav den en chans. Från början var den trög och inte lite trög utan svin trög. Jag tog mig igenom den men efter att ha läst den 4 timmar i sträck blev jag less.


Jag läste ut den på flygplatsen i London, Heathrow. Jag satt på samma stol i 7 timmar med hörlurar i öronen och en bok i händerna. Timmarna gick långsamt och boken i princip sög. Revolvermannen handlar om en man vid namn Roland som är på jag efter mannen i svart. Från början är allt förvirrande men efter ett tag så förstår man lite. Roland vandrar i öken utan varken mat eller vatten. Träffar på några främlingar och får övernatta i deras hus men annars vandrar han bara. En dag möter han en pojke vid namn Jake. Jake är runt 11 år åldern och saknar mycket minne. Han minns knappt sitt namn och minns inte var han är ifrån. Tillsammans letar de efter mannen i svart.


Jag tyckte verkligen inte om boken men ska ge bok två en chans, om den inte är bra efter 100 sidor ger jag upp!


Ha en fortsatt bra dag så hörs vi i nästa inlägg.

- Jill

Likes

Comments

Böcker

Jaha, nu är ännu en bokserie utläst och jag är så himla ledsen för det var utan tvekan det bästa jag läst.

Eftersom att detta var som en bakgrundshistoria samt epilog kan jag inte berätta något annat om den förutom att den i princip handlar om Hessas romans och deras familjeförhållanden. Denna bok var absolut den trögaste och långsammaste böckerna i serien men den var inte dålig på något vis. Om du har läst hela serie rekommenderar jag att läsa denna också. Vissa saker makes more sense när man läst denna bok.

Jag beställde den på Adlibris för lite under hundra kronor och det var den så värd.

Hoppas ni har en bra vecka, det har jag haft fördom att jag blev magsjuk när jag var på ett konfirmationsläger i England som ledare annars har det varit najs. Om en vecka, EN VECKA, börjar jag gymnasiet. Det är helt sjukt vad sommarlovet har gått snabbt.

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi!

- Jill

Likes

Comments

Böcker

Den sista boken av Afterserien är äntligen läst och den är utan den minsta tvekan den bästa bokserie jag läst. Hessas kärlekshistoria är den bästa och Anna Todds skrivande är helt fantastisk.

Det finns ju alltid något som är dåligt med en bok men om jag försöker tänka om jag tyckt något var dåligt så kommer jag inte ihåg något. Boken var varken förutsägbar eller hade konstiga lösningar till problem utan var spännande genom varje kapitel. Man kunde aldrig gissa vad som skulle hända så ibland blev man glatt överraskad eller lite deppig.
Seriens slut var något av det bästa jag läst eftersom det blev som jag hoppades men inte på ett självklart sätt utan Todd skrev det ganska utförligt så det blev mycket bättre än om det skulle skrivas mitt på sak.

Jag kan tyvärr inte säga vad böckerna handlar om för bara minsta detalj kan förstöra hela bokserien.

Den får iallafall 10/10 och jag rekommenderar den så så så starkt.

- Jill

Likes

Comments

Böcker

Hej på er!

Idag tänkte jag skriva en recension om den tredje boken i Afterserien nämligen När vi föll av Anna Todd.

Det är helt kvart en av de bästa böcker jag har läst och mina humörsvängningar under boken var extrema, haha.

Boken handlar om hur Tessa och Hardins kärlek utvecklas på alla sätt och viss, alltså både bra och dåligt. I denna bok får man även möta en speciell person i Tessas liv. En person som försvann när hon var liten, kommer tillbaka. Spännande, va?!

Jag ger den utan tvekan 10/10 och rekommenderar den starkt.

Om ni har lust och orkar så skulle ni kunna kika in på mina kompisars bloggar. Nouw.com/mirandaslillablogg och Nouw.com/bakamedvendela

Ha en bra dag så hörs vi!

- Jill

Likes

Comments

Hej på er,

Hoppas ni haft ett bra sommarlov so far!
Som ni säkert vet läste jag ut den första boken ur Afterserien för ett tag sedan när jag var på min roadtrip. Nu har jag äntligen fått hem alla de andra och har faktiskt redan läst ut den den andra boken och har kommit mer än hälften i de tredje. Det är helt sjukt hur bra dem är.

Den andra boken fortsätter med Tessa och Hardins historia. Hardin gör så mycket fel och Tessa får reda på hemska saker om honom som gör att hon börjar tveka. Det som är bättre med bok två än ett är att man får läsa både Tessas och Hardins tankar. Det ger en annan upplevelse tycker jag, en bättre upplevelse.

Jag tycker utan tvekan att man ska läsa denna serie oavsett om du gillar genren eller inte.

Påtal om inget så tänkte jag bara berätta att jag börjat kolla på Game of Thrones. Först var jag väldigt, väldigt skeptisk men nu har jag kollat några avsnitt och jag gillar det verkligen. Är helt fast faktiskt, tro det eller ej.

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi.

- Jill

Likes

Comments

Böcker

Hej på er,

dagens bokrecension handlar om Nikkis dagbok nummer 7. Snart är jag äntligen klar med denna serie, har bara en boom kvar. Denna bok tog mig 6 timmar att läsa och handlade som vanligt om Nikki och hur hennes liv går dåligt eller bra tills det händer något som hon måste lösa och sedan slutar boken med att allt är bra. Det som var bra för Nikki i denna bok var att hon har fixat ett avtal med en känd person inom musikbranschen som ska hjälpa henne och hennes band med en musikvideo och får i samma vända en chans till ett eget tv program.

Egentligen handlar boken inte om något annat och för att vara helt ärlig vet jag inte om jag gillar den särskilt mycket. Spänningen fanns inte men det gick fort att läsa ändå.

Boken finns för ett hyfsat pris på Bokus och på rabatt på Adlibris .

HA en fortsatt bra dag!

- Jill

Likes

Comments

Böcker

Hej på er allesammans!

Hoppas ni haft en bra dag hittills, det har jag. Jag har nämligen varit i Uppsala med några kompisar för att utforska inför gymnasiet. När vi väl kom hem satte jag mig ner och läste ut den andra delen i Anna Todd's bokserie After. Den var så spännande att jag hoppade över till den tredje delen på en gång. Bokrecension på den andra delen kommer i veckan.

Dagens bok heter Rosensällskapet och är skriven av Marie Lu. Om ni läste min recension om den unga eliten vet ni att jag absolut hatade det slutet och lånade nästa bok direkt alltså denna. Slutet på denna bok var definitivt bättre men fortfarande inte kanon. Spänningen som fanns i första delen fanns i denna också och själva handlingen var kanon bra förutom något som var lite förutsägbart.

I denna bok så är det krig mellan dolkarna och Adelinas grupp, rosorna. Det är ett krig om ära och makt samt kungatronen i Kenettra. Ett krig som både ändrar och förnyar folks perspektiv på världen och varandra.

Jag kan verkligen rekommendera att läsa Marie Lu's böcker , dem är väldigt bra och spännande.

- Jill

Hoppas ni gillar bilderna, jag är inte fotograf (obviously) men gillar att fota ibland.

Likes

Comments

Contains affiliate links Böcker

En dag är skriven av David Nicholls och är definitivt inte en av de bästa böcker jag har läst!

Först och främst var den trög och då menar jag verkligen trög. När jag kom in i boken så gick den direkt från toppen av ett berg till botten på typ 2 sidor. Jag hade ett flyt och fick sedan chock över en händelse. Handlingen utspelar sig i England och Scotland. Det handlar om Emma och Dexter som träffas på ett universitet i Edinburgh och första riktiga kapitlet i boken handlar om deras examen och hur dem har en trevlig kväll tillsammans. Det som är speciellt med denna bok är att varje kapitel är en dag och varje nytt kapitel handlar om samma dag, alltså 15 juli, men ett år senare. Så om den ett kapitel handlar om 15 juli 1996 handlar nästa kapitel om 15 juli 1997. Boken syfte är att man ska få följ med Emma och Dexter och hur deras liv ser ut ett år efter ett annat på samma dag. Eftersom det bara är en dag kan ett kapitel bli ganska konstigt och när boken sedan hoppar ett år blir det lite förvirrat. Dessutom byts berättar rollen ut efter antingen ett kapitel eller ett stycke. Detta kan även förvirra en del.

Även om boken var trög tog det inte jättelång tid för mig att läsa ut den. Utifrån det jag skrivit och mina åsikter skulle jag ge boken 3/5.

Om du är intresserad att läsa En dag finns den på Adlibris & Bokus och cdon.

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi i nästa inlägg!

- Jill

Likes

Comments