Som ni sendan innan kanske vet har jag en crush på Ingelin Angerborns bokserie Rum 213 och för någon månad sedan kom sista boken i serien ut. Ingen annan än Fyr 137. Det må vara en lättläst bok men skit vad den var spännande. Även fast den var kort med bara 230 sidor så var den helt fantastisk och spänningen ökade efter varje ny sida.

Avslutningen på serien handlade om Elvira och hennes kompisar som åker på campingsemester i en vecka. Under denna vecka hinner massor hända. Tillbaka blickar från kollot, killar, svarta vålnader och framförallt fler mysterier att lösa.

Som sagt var den kanon och får 9/10 i poäng. Rekommenderar verkligen att läsa hela serien och finns för bra priser på Adlibris och Bokus.

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi.

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja jag vet det var en konstig titel på ett blogginlägg men jag tycker det beskriver boken väldigt bra.

Dagens bok är skriven av Stephanie Perkins, heter Lola och pojken i huset bredvid och handlar i princip om en 17 årig tjej som heter Lola. Lola är en person som älskar att klä ut sig till olika personer varje dag. Hon tycker att man ska leva livet så pass mycket att man inte förlorar en minut.

Lola är tillsammans med Max. En 22 årig rockstjärna som har lite emot hennes stil. Allt är bra förutom att Lolas pappor inte är så hemskt förtjust i Max så flyttar plötsligt Lolas stora före detta kärlek in i huset bredvid. Hela hennes vardag röjs om och hon ska fatta ett stort beslut.

Jag tyckte boken var väldigt bra. Den hade spänning och romans. Kanske var lite förutsägbar men inget som skadade. Boken får 8/10 i betyg och förtjänad absolut att läsas men inte man har läst Anna och den franska kyssen.

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi!

Kram

Likes

Comments

Böcker

Hej på er,

I veckan läste jag ut den sista boken i Legend serien skriven av Marie Lu. Den sista boken läste jag på svenska medan de andra två delarna läste jag på engelska så det blev lite annorlunda men det gjorde bara att jag kunde läsa snabbare hihi.

Den sista delen heter Champion och var en av de bästa böcker jag läst. Till skillnad från de förra två delarna fastnade jag redan på sida ett och kunde knappt sluta läsa.

Boken handlade om den sista kampen mellan republiken och kolonierna. Den handlade om relationen mellan Day och June samt att man fick följa med Evens utveckling.

Efter att ha läst hela serien kan jag bara berätta att den är grym och är så värd att läsa. Min favorit av delarna var den sista men de andra två var även bra.

Länk till boken finns här och den får 10/10 i betyg. Det som gjorde att den förtjänade högsta betyg är att den höll spänningen hela boken ut. Man tappade liksom inte intresset utan var klistrad.

Ha en fortsatt bra vecka!

Kram

Likes

Comments

Böcker

Hej alla fina,

Hoppas ni haft en bra förmiddag, idag kommer en bokrecension som jag har längtat efter att få skriva. Boken heter Prodigy och är andra boken i serien Legend skriven av Marie Lu. Om jag ska vra helt ärlig så är det här den trögaste boken jag läst. Jag älskade första boken men denna bok tog mig 3 veckor och 200 sidor att komma in i. Den var bra men inget hände så jag fick inget riktigt flow. Men när jag väl kom in i den var boken grym, jag kunde inte släppa den och när den väl var slut sprang jag uppför traffen och hämtade tredje boken som jag håller på att läsa nu.

Kolla in min recension om Legend ifall du vill förstå själva handlingen!

Denna bok handlade iallafall om att Day och June har tagit sig in i Las Vegas, till republiken. De är i jakt efter läkare till Day och hitta hjälp för att hitta Eden, Days bror.

De får hjälp men det blir konsekvenser, när de får hjälp träffar de även Tess. Det blir lite problem mellan June och Day, mellan Day och Tess.

Boken blir bättre och bättre ju längre in i boken man kommer. Jag rekommenderar den starkt och ger den 7/10. Länk till boken .

Hoppas ni gillade denna recension så hörs vi!

Kram

Likes

Comments

Allmänt

Hej fina människor

Idag fyller jag äntligen 16 år, som jag har längtat. Min dag började med att min fina familj sjöng för mig och jag fick äta frukost på sängen, jag fick även en helt fantastisk ring av mamma.

Jag hann inte riktigt vara hemma så länge innan jag behövde cykla hemifrån till mitt sommarjobb. Om det skulle vara någon som undrar så sommarjobbar jag på en dagligmötesplats för äldre där jag idag fick stå i en kiosk och sedan fick jag lagga lite kläder. Innan jag stack hem sjöng dem för mig och det rörde mig faktiskt lite i hjärtat.

Nu är jag hemma från en bra första dag på jobbet och väntar på att min familj ska komma hem så jag och mamma kan börja övningsköra, vilket jag har längtat på i flera månader och nu är dagen här.

Hoppas ni har haft en bra dag och fortsätter ha en bra dag så hörs vi i nästa inlägg om 2 dagar!

Kram

Ringen jag fick av mamma!

Likes

Comments

Böcker

....är titeln på dagens bok. Boken är skriven av Karina Berg Johansson och var helt okej. Jag tyckte att bokens titel var lockade och därför valde jag att läsa den men själva storyn var konstig. Boken är berättad av olika personer så från början är det lite förvirrande men det blir man snabbt van vid. Språket är lätt så vem som helst kan läsa boken. Något som jag dock inte gillade med boken är att den är väldigt förutsägbar under vissa delar. Inget man tänkte på under tiden man läste men man började nästan garva när man insåg hur cringe visa delar var.

Bokens handling utspelar sig under ett konfirmationsläger som innebar att ungdomarna och de vuxna skulle paddla kajak till ett läger på andra sidan sjön men några kajaker hamnar på efterkälken och kommer sedan vilse. Ungdomarna som kommer bort övernattar i skogen och blir förföljd av en gubbe som sedan är riktigt läskig.

Vissa säger att man ska kunna relatera till boken vilket jag kan hålla med om och inte. För att jag inte ska avslöja för mycket avslutar jag recensionen här. Den finnas att köpa för ett hyggligt pris här.

HA en fortsatt trevlig dag,

Kram!

Likes

Comments

Böcker, Dagens tips

Hej fina!

Dagens inlägg kommer handla om en bok skriven av Meg Rosoff. Boken heter så har jag det nu och utspelar sig under andra världskriget. Själva handlingen är om en 15 årig tjej som åker från Amerika till England för att bo med sin moster och hennes barn. Dem har aldrig träffat varandra innan men blir snabbt nära vänner och andra närmare. En dag beslutar sig mostern att åka till London på grund av jobb och precis när hon åker sprängs en bomb i London. Andra världskriget har börjat. Kusinerna får lära sig att leva utan förälder och måste fly för att överleva.

Jag tycker den här boken är värd att läsa på grund av att man kan läsa om hur fattiga människor hade det under kriget och hur kärlek kan rädda en människas liv.
Boken är bra och rekommenderas att läsa. Priset är rimligt på Bokus och Adlibris.

Kram!

Likes

Comments

Dagens tips

Har du hört talas om Goodreads?

Ja? Vad trist då vet du redan vad jag kommer skriva om.…

Nej? Jaså då ska jag berätta.

Goodreads är en app som finns på dem flesta mobilenhet och hjälper dig att hitta din drömbok. Man skulle kunna säga att goodreads är som ett bibliotek fast i mobilen utan funktionen att låna boken. I appen kan du iallafall bläddra runt bland massor av böcker och klicka på en knapp som heter "want to read" och boken läggs automatiskt i en hylla. I denna hylla finns alla dina böcker som du vill läsa och när du börjar läsa den klickar du på samma knapp fast som heter "currently reading" och så kommer appen visa hur många procent du har läst av boken om du skriver i hur många sidor du har läst. Jag använder denna app jämt och varje år kan man delta i en tävling som innebär att du sätter upp ett mål på hur många böcker du ska läsa under året och för varje bok som du lägger in som läst kommer checkas av och du kommer kunna se hur många böcker du har kvar till ditt mål.

Jag rekommenderar goodreads enormt för alla bokälskare där ute och om ni vill bli vän med mig kan ni bara skriva i kommentarerna.

Ha en bra dag,

Kram

Likes

Comments

Böcker

Hej alla fina,

Nu är det torsdag och jag började dagen med NP. Det gick bra men detta inlägg kommer inte handla om NP utan om ännu en bokrecension. Boken heter Blunda och hopp och är skriven av Sarah Dessen. Boken var först trög men när man väl kom igång så gick det knappt att sluta läsa. Sarah Dessen är utan tvekan en av mina favorit författare så det var inga tvivel på att jag skulle älska boken. Handlingen utspelar sig i en stad i USA. Tjejen som boken handlar om är runt 18 år och ska snart börja på Stanford. Hon heter Remy och är ett kontrollfreak. Inget runt henne får vara icke organiserat och ingen mat får ätas i hennes bil.

Remy har haft många korta förhållanden med killar som har varit lite för på eller bara konstiga och inget för henne. Men dem gav henne vad hon ville ha, sex. Allt förändras när hon träffar Dexter. En klumpig och impulsiv kille som är helt insatt på att han och Remy är menade för varann. Först blir hon irriterad för att en kille som Dexter måste slösa hennes tid men kan ändå inte sluta tänka på honom.

Boken är värd att läsa och är prisvärd på både Adlibris och Bokus.

Ha en fortsatt bra dag,

Kram!

Likes

Comments

Böcker

Godmorgon alla fina,

Nu har det gått en vecka sen skolan började och jag tänkte skriva en recension om Robin Benway´s bok Emmy & Oliver. Först tyckte jag den var lite trög och hittade inte riktigt flowet för en jag skulle till Prag med handbollslaget och fastnade i boken. Varje minut som var ledig tog jag upp den och läste oavbrutet. Tyvärr tog den slut dagen innan vi skulle åka hem så jag hade inget att läsa på flyget hem.... :(

Iallafall handlade boken om två barndomskompisar som var med varandra varje dag. Dom hette Emily och Oliver men kallades Emmy och Ollie. Allt är som vanligt tills Ollies pappa kidnappar Ollie och han försvinner i 10 år.

Efter dem tio år har allt förändrats. Emmy och Ollie är olika från för, Ollies familj är annorlunda och området som de bor är förändrats. Jag tycker bokens story var spännande och kunde inte slitna mig från den fören den var slut, haha.

Rekommenderar starkt och får högsta betyg!

Vill ni att jag ska skriva något annat än bokrecensioner på bloggen?

Skriv i såfall nere i kommentarerna idéer på vad jag annars kan skriva om.

Ha en fortsatt bra lördag så hörs vi.

Kram

Likes

Comments