Och sådär jättesnabbt så ändrades allting jättesnabbt.

Åkte till Thailand när det var höst. Hösten hade nästan precis sådär exploderat, sen när jag kom hem var det precis på sluttappen av fina hösten. När jag kom hem från Frankrike i söndagsnatt snöade det hela dagen efter och jag halkade på väg till bussen imorse.

Det är så lustigt.

Har en massa bilder från Thailand att visa, fler än dessa. Även bilder från Strasbourg men det kommer en annan dag. Har en massa videoklipp från Thailand att klippa ihop också.

Och förresten, oktober måste varit den längsta och långsammaste månaden på hela året. Äntligen november.

En utomhusmarknad i Chiang Mai, där Emma och Sam bor

Påväg hem från Loi Krathong- en festival där alla släpper rislyktor och smäller smällare. Jag förstod aldrig vad man firade, men va vackert det var !

Vid ett av många tempel

Emma <3

Bada i vattenfall i Pai

Likes

Comments

Att kolla upp mot gatlampan blev min främsta hobby

Där uppe tycktes snöflingorna stanna,

i det gula ljuset

Osynliga väggar,

inget kunde ta sig igenom

Nedanför sparkade du smågrus med dina Dr. Martens

och jag med mina

Skuggor,

helljus i ansiktet, blända av

Fulla bussar och du på en

Det snöade fortfarande där uppe

Likes

Comments

Bilder från Australien

Just nu: ljummet kaffe och utanför en melankolisk dimma. Lyssnar på Timo Räisänen. Idag lånade jag "Det här är hjärtat" av Bodil Malmsten. Läste ut den när jag kom hem.

Försöker rensa garderoben och hittar massa kläder som jag egentligen inte behöver. Men man är ju så löjlig och ska förknippa alla plagg med något och så hänger man in dom igen men ja sen används plaggen aldrig ändå. Tråkigt

Tänkte nyss på att jag flugit runt hela jorden, själv. Det är rätt stort om man tänker efter. Också rätt roligt att låta så världsvan. CV-material, typ.

Likes

Comments

Tar "en öl" och "ska hem tidigt". Resulterade i inget av det och det var så mörkt när jag cyklade hem. Får ont i magen av de höga temperaturerna och jag fattar inte hur meterologen kan le när hon presenterar vädret och hon pratar om den varma, härliga hösten. Ser folk i sandaler och solglasögon. Klimatförändringar och ajaj min mage.

Min helg har iallafall varit bra och det känns ju bra jämfört med förra hösten, som kanske inte kändes lika bra.

Går på loppis, köper saker på loppis. "Något måste jag ju lägga pengar på" typisk replik från en snåljåp som mig som egentligen vill pruta priserna upp till 90% men är för feg. Senast blev det två jackor och två gamla sånghäften, ska visa er! Planerar saker jag vill hitta på, främst saker med mig själv och jag fyller almanackan med saker som jag så småningom stryker. Kollar vandrarhem utomlands, lägenheter, tågbiljetter och gör listor på städer jag vill besöka. Skriver jätteärliga saker och blir nästan förvånad själv. Möblerar om som vanligt och tar sticklingar, planterar nytt och jag får knappt plats här längre.

Hittills har det funkat, det där med tidsfördriv, om mindre än två veckor åker jag men innan dess ännu mer tid att döda.

Likes

Comments

Jag gör något sen gör jag ingenting. Påbörjar för stora projekt som slutar upp i ingenting. 

Läser en bok, lägger undan den. Minns inte vad jag läst, för tankspridd och sedan för tom. 

Ritar en flicka som gråter. River sönder pappret för flickan ser ut som ett troll och jag kan inte rita. 

Går på promenad, går inte hem. 

Går och lägger mig, slutar aldrig drömma sen. 

Likes

Comments

Vi hyr en båt en av de varmaste dagarna. På väg dit passerar vi hus som liknar palats längs havet. "Det känns som om vi är med i The O.C". Seth och Summer, Marissa och Ryan.

När vi åker mot vågorna får jag saltvatten i ansiktet. Vattnet torkar fort och jag bränner mig på näsan.

Med tröga sinnen och brända näsor på väg hem igen. I bilen längs vänstertrafik, motorcyklister utan hjälm och skateboard på övergångsställena. Vi åker fort men det gör alla andra också. 

På kvällen går solen ner alldeles lagom. Då kan vi sitta på balkongen och vi har köpt ett paket öl i butiken nedanför. En stad som är som hundra filmer i en. Om nätterna springer det pungråttor på fönsterbrädorna och vi hittar nya spindlar varje morgon. I lägenhetshuset spelar killen ovanför musik från sitt mixerbord och kvinnan jämte lagar mat. Allt är nu och allt annat är oväsentligt nu. Som hundra filmer i en och jag vill tillbaka igen. 

Likes

Comments

Hej bloggis! Helg! Har det varit nu. Inte en ledig sådan men vad gör det. Den har varit väldigt trevlig ändå.

En morgon vaknade jag upp till fin himmel! Senare under den dagen var jag och mor i den nya blomsteraffären på Brukstorget. Täääänk om man hade fått bo där, göra om den gamla fabrikslokalen till världens finaste lägenhet.....Hur som helst mycket trevlig butik, viktigt att känna och klämma på alla växter och drömma om att få ta med något hem.

Loppis och loppis någon dag innan helgen. Kolla så fina koppar!!!!!

Visst vet man att det kommer bli en kul kväll när den börjar med Singstar??? "Ja, det vet man" ska ni säga då. En kul kväll blev det i vilket fall som helst. Blev inte fler bilder efter den.

Igår åt jag två påsar chips efter jobbet, somnade på soffan vid sju och gick och la mig strax innan nio. Alltså vaknade jag upp idag söndag likt en prinsessa, är såpass utvilad just nu så jag hade kunnat dygna hela veckan. Jag och min kusinvitamin Ida var på brunch på Statshotellet imorse, vi hade varsitt presentkort där hihi så inte ett öre gick till spillo. Vid sånna tillställningar är det enda rätta att 1: börja med efterrätt, dvs våfflor och paj och 2: avsluta med maten. Förr brukade jag och Ida ses för att "fota lite", dvs stå ute i kylan i timmar för att försöka få en bra profilbild till fejjan. Idag är vi inte lika krävande. 

Nu sitter jag vid min nya sekretär som jag köpte på loppis häromveckan. Den är så fin och precis en sådan jag letat efter. Här ska jag skriva mästerverk och kanske till och med plugga. Just nu är den lite oorganiserad, med sticklingar och elefantröron och massa annat som jag inte har plats för egentligen. Men fin är den.

Likes

Comments