Bilder från Australien

Just nu: ljummet kaffe och utanför en melankolisk dimma. Lyssnar på Timo Räisänen. Idag lånade jag "Det här är hjärtat" av Bodil Malmsten. Läste ut den när jag kom hem.

Försöker rensa garderoben och hittar massa kläder som jag egentligen inte behöver. Men man är ju så löjlig och ska förknippa alla plagg med något och så hänger man in dom igen men ja sen används plaggen aldrig ändå. Tråkigt

Tänkte nyss på att jag flugit runt hela jorden, själv. Det är rätt stort om man tänker efter. Också rätt roligt att låta så världsvan. CV-material, typ.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tar "en öl" och "ska hem tidigt". Resulterade i inget av det och det var så mörkt när jag cyklade hem. Får ont i magen av de höga temperaturerna och jag fattar inte hur meterologen kan le när hon presenterar vädret och hon pratar om den varma, härliga hösten. Ser folk i sandaler och solglasögon. Klimatförändringar och ajaj min mage.

Min helg har iallafall varit bra och det känns ju bra jämfört med förra hösten, som kanske inte kändes lika bra.

Går på loppis, köper saker på loppis. "Något måste jag ju lägga pengar på" typisk replik från en snåljåp som mig som egentligen vill pruta priserna upp till 90% men är för feg. Senast blev det två jackor och två gamla sånghäften, ska visa er! Planerar saker jag vill hitta på, främst saker med mig själv och jag fyller almanackan med saker som jag så småningom stryker. Kollar vandrarhem utomlands, lägenheter, tågbiljetter och gör listor på städer jag vill besöka. Skriver jätteärliga saker och blir nästan förvånad själv. Möblerar om som vanligt och tar sticklingar, planterar nytt och jag får knappt plats här längre.

Hittills har det funkat, det där med tidsfördriv, om mindre än två veckor åker jag men innan dess ännu mer tid att döda.

Likes

Comments

Jag gör något sen gör jag ingenting. Påbörjar för stora projekt som slutar upp i ingenting. 

Läser en bok, lägger undan den. Minns inte vad jag läst, för tankspridd och sedan för tom. 

Ritar en flicka som gråter. River sönder pappret för flickan ser ut som ett troll och jag kan inte rita. 

Går på promenad, går inte hem. 

Går och lägger mig, slutar aldrig drömma sen. 

Likes

Comments

Vi hyr en båt en av de varmaste dagarna. På väg dit passerar vi hus som liknar palats längs havet. "Det känns som om vi är med i The O.C". Seth och Summer, Marissa och Ryan.

När vi åker mot vågorna får jag saltvatten i ansiktet. Vattnet torkar fort och jag bränner mig på näsan.

Med tröga sinnen och brända näsor på väg hem igen. I bilen längs vänstertrafik, motorcyklister utan hjälm och skateboard på övergångsställena. Vi åker fort men det gör alla andra också. 

På kvällen går solen ner alldeles lagom. Då kan vi sitta på balkongen och vi har köpt ett paket öl i butiken nedanför. En stad som är som hundra filmer i en. Om nätterna springer det pungråttor på fönsterbrädorna och vi hittar nya spindlar varje morgon. I lägenhetshuset spelar killen ovanför musik från sitt mixerbord och kvinnan jämte lagar mat. Allt är nu och allt annat är oväsentligt nu. Som hundra filmer i en och jag vill tillbaka igen. 

Likes

Comments

Hej bloggis! Helg! Har det varit nu. Inte en ledig sådan men vad gör det. Den har varit väldigt trevlig ändå.

En morgon vaknade jag upp till fin himmel! Senare under den dagen var jag och mor i den nya blomsteraffären på Brukstorget. Täääänk om man hade fått bo där, göra om den gamla fabrikslokalen till världens finaste lägenhet.....Hur som helst mycket trevlig butik, viktigt att känna och klämma på alla växter och drömma om att få ta med något hem.

Loppis och loppis någon dag innan helgen. Kolla så fina koppar!!!!!

Visst vet man att det kommer bli en kul kväll när den börjar med Singstar??? "Ja, det vet man" ska ni säga då. En kul kväll blev det i vilket fall som helst. Blev inte fler bilder efter den.

Igår åt jag två påsar chips efter jobbet, somnade på soffan vid sju och gick och la mig strax innan nio. Alltså vaknade jag upp idag söndag likt en prinsessa, är såpass utvilad just nu så jag hade kunnat dygna hela veckan. Jag och min kusinvitamin Ida var på brunch på Statshotellet imorse, vi hade varsitt presentkort där hihi så inte ett öre gick till spillo. Vid sånna tillställningar är det enda rätta att 1: börja med efterrätt, dvs våfflor och paj och 2: avsluta med maten. Förr brukade jag och Ida ses för att "fota lite", dvs stå ute i kylan i timmar för att försöka få en bra profilbild till fejjan. Idag är vi inte lika krävande. 

Nu sitter jag vid min nya sekretär som jag köpte på loppis häromveckan. Den är så fin och precis en sådan jag letat efter. Här ska jag skriva mästerverk och kanske till och med plugga. Just nu är den lite oorganiserad, med sticklingar och elefantröron och massa annat som jag inte har plats för egentligen. Men fin är den.

Likes

Comments

Hoppas allt är bra med er. Ännu en månad har gått mot sitt slut och september har känts som en evighet. Alla dagar ser likadana ut och det enda som sticker ut är när någon fyllt år. All tid går åt till att vänta på hösten, men helt plötsligt blir det tjugo grader när höstkappan är på och halsduken likaså.

Men nu är det oktober och det kommer bli en bra månad. Jag kommer få träffa Emma igen, min Emma som är min och ingen annans och det känns overkligt, allt som händer mellan det kommer kännas oväsentligt. Att utforska Thailand med henne, gå på marknader, åka bil, gå på promenader, vakna upp, gå och lägga sig. Längtar att få höra Sam som kallar mig för "Julian" och allt annat sånt där. Ska se till att boka upp varje dag tills dess så jag slipper vänta, kommer dock sluta i en repris av september men men.

Förövrigt två nya loppisfynd! Sammetsjacka och lila gullig väska, tänk att någon ansträngt sig och virkat denna väskan förmodligen som en gåva och sen har någon skänkt bort den, och nu hänger den på min axel. Fina fina väskan vad vi ska ha kul ihop. Vid samma tillfälle som detta inhandlades så fick jag även med mig två uuuurgulliga krukor för 50 öre styck. 50 öre som inte ens existerar längre. Har dock insett att loppis är min dåliga vana, mais je ne regrette rien;) Ska visa er när jag köper saker och jag ska visa er mer av mina växter, tänk om alla kunde ta hand om varandra på samma sätt som jag tar hand om mina växter? Tänk, tänk, tänk...

Marie-Louise Ekman hos morfar. Fin!!!!!!!

Jag och Ida skulle gå ut med hundarna. Det gjorde vi också, men kylan vann och vi sprang fort in igen.

Likes

Comments

I Lübeck där alla gulliga hus längs alla gulliga gator ger en huvudvärk av alla söta färger och starka dofter från pizzerior på bakgator och sopor lutade mot lyktstolpar. 

Och i Melbourne där en går runt med nackspärr och tappad haka pga höga hus och helt fantastiska vyer.

Likes

Comments

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till alla mina läsare (alla ni fem alltså!) att jag inte bloggat. Men ni får lite bilder från sommaren som ursäkt, hoppas ni godtar den:) Bilderna börjar i Maj och slutar i Juli. Enjoy

Förresten! Idag är det fredag och igår var det 250-dagars och det var kul. Temat var dansa i neon och ja det gjorde la de flesta, men nu är jag rätt jättemycket trött på neon.

Lilla spanien

Lite Bråvalla och lite pizza och lite öl, två olika sammanhang men de har mycket gemensamt

Här satt jag ute och väntade och det var så varmt minns jag. Första kvällen vi kunde sitta vid fästningen utan att frysa ihjäl, sånt minns man

Likes

Comments