Allmänt, Bågskytte

Hej och godkväll på er!

Har nyss varit ute och övat bågskyttet ett tag. Denna gången flög tiden också iväg och roligt var det! Jag har börjat skjuta på ett helt annat sätt nu de senaste gångerna, på ett bättre sätt tror jag, för det går mycket bättre än tidigare + att det är ännu roligare. Jag har liksom börjat fokusera mera och inte bara skjutit. Svårt att förklara.

Annars har det varit en riktigt lugn skoldag idag. Hade håltimme fram till lunch, så satt och övade till finskaprovet under två och en halvtimme. Då gick tiden också fort. Sedan hade jag bara en lektion innan jag slutade och det var musik, chill.

En mindre rolig sak är att vargar stryker omkring här där jag bor just nu. Vågar knappt vara ute nu, speciellt då det är mörkt och är orolig för djuren...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Häst

Idag invigde jag mina nya ridbyxor som stått och dammat ett bra tag nu. Tänkte att jag måste använda dem nu, eller så blir det aldrig av. De är så tighta, också i midjan, så snart går de väl inte på mig mera och vill jag använda dem i år måste jag göra det nu, för sen när det blir kallare ryms det inte några långkalsonger under haha. Så fick passa på idag. 😜

Ridpasset gick faktiskt riktigt bra. Är nöjd med D och tyckte hon jobbade bra. Ridbanan var nyharvad och lite ojämn, så vågade inte trava så mycket utanför spåret, så blev tyvärr mest att trava runt. Men försökte jobba extra mycket med hörnen och tyckte de gick ovanligt bra, i alla gångarter. I galoppen märkte man att det blev lite jobbigt i vänstervarvet då hon hade svårt att hålla igång den, men vi kämpade på och bara jag var lite extra envis med att hon inte skulle bryta av till trav, så gick det lika bra som i högervarvet.

Övade också lite bakdelsvändning. Vi kom inte överens, sen gick det bra något steg så hon flyttade bakdelen, sen kom vi inte överens igen, sen gick det osv. osv. Vi kämpade en hel del, men försökte berömma henne så fort hon gjorde lite rätt.

Det var det ridpasset, skönt att inte behöva känna sig stressad i stallet då jag inte har några läxor till imorgon.

Likes

Comments

Allmänt

Idag blev det helt klart en tidig morgon. Läste inget till historiaprovet igårkväll, så steg upp fem imorse istället och läste ett par timmar före skolan. Hann tyvärr inte läsa allt, men en hel del åtminstone och provet gick helt okej. Jag borde få godkänt. I bästa fall kan jag få en åtta, så det hoppas vi på.

Nu blir det strax stallet. Tänkte köra på inga speciella planer idag - planen. 😉 Så får vi se hur det går. Har den senaste tiden planerat allt vad jag ska göra under ridpassen, vilket är bra förstås att veta åtminstone lite vad man tänkte göra, men kan vara bra att åka till stallet helt oförberedd någon gång också. Som omväxling.

Vi hörs!

Likes

Comments

Allmänt, Bågskytte

Hej! Glömde helt bort att skriva något här idag. Eller kom typ ihåg det, men var så mycket annat att jag helt enkelt inte hunnit.

Har precis kommit hem från en körövning och sitter nu, medan jag bloggar och dricker oboy ur min oboyshaker (tro mig, inte sponsrad) och funderar hur jag ska göra med historiaprovet som är imorgon bitti. Ska jag sitta uppe sent och läsa ikväll, eller ska jag stiga upp tidigt imorgon och läsa ett par timmar före skolan istället? Som tur är har jag läst lite tidigare, men känner mig inte riktigt redo för att skriva ett prov om jag inte har läst igenom allt minst en gång till. Vilket jag knappast kommer hinna heller. Dock tar jag inte historiaprovet så hårt, det får gå lite som det går, men skulle gärna ha en åtta åtminstone ändå.

Idag efter skolan övade jag bågskytte, också det för första gången på ett tag. Kollade några youtubevideor igårkväll på skickliga bågskyttar och blev inspirerad, så kände bara att jag måste gå ut och öva själv också. Gick faktiskt riktigt bra till först, fick de mesta pilarna samlade kring mitten av krysset, men sen gick det bara sämre och sämre. Säkert för att jag blev trött efter en stund eller liknande och orkade inte på samma sätt då mera. Var så kul att skjuta igen och tiden gick extremt fort. När jag tyckte att jag hade övat i ca 45 minuter visade det sig att det gått en och en halvtimme... Så därav den uteblivna provläsningen.

Likes

Comments

Häst

Nu sitter jag här då framför datorn med en smörgås och, inte att glömma min oboyshaker. 💜 Med oboy i såklart. Insåg precis att den rymmer 700 ml och jag lade den nästan full, alltså ca 500-600 ml. Ointressant fakta jag vet, men kan hända jag får problem med att dricka upp allt.

Back to stallet alltså. P.g.a att jag varit på resa och varit sjuk så har det inte blivit någon ridning på ca 2 veckor. Katastrof, men ändå skönt med en liten paus så man kan komma tillbaka sen. Och det var vad jag gjorde idag alltså.

Planen var att kolla hur D var, då det var ett tag sedan sist. Kolla så att gasen, bromsen och ratten fortfarande fungerar. 😉 Och det gjorde det, men lite ringrostigt ändå. De olika övergångarna med halt och ryggningar inkluderat gick helt bra, några gånger riktigt bra till och med. Men ratten var inte riktigt lika lätt att hitta. Eller visst, hon svängde, men det var väldigt stelt, blev lite bättre efter ett tag, men skulle ha kunnat vara mycket bättre.

Planen var att kolla hur D var, då det var ett tag sedan sist. Kolla så att gasen, bromsen och ratten fortfarande fungerar. 😉 Och det gjorde det, men lite ringrostigt ändå. De olika övergångarna med halt och ryggningar inkluderat gick helt bra, några gånger riktigt bra till och med. Men ratten var inte riktigt lika lätt att hitta. Eller visst, hon svängde, men det var väldigt stelt, blev lite bättre efter ett tag, men skulle ha kunnat vara mycket bättre.​

Jobbade för ovanlighetens skull mycket nersittandes i traven. Brukar undvika det då jag... 1. ...är lat. 2. ...skumpar som bara den i sadeln då jag försöker sitta ner, tycker dessutom synd om hästen. Och 3. ...oftast får ont i magen då de skumpar så. Men idag gick det faktiskt ganska bra att sitta ner ändå. Jobbade en stund på en volt i traven och försökte hitta någon böjning och ställning så hon skulle jobba mera rätt, men fick det inte riktigt att bli till nåt. Varje gång jag kämpar lite extra med att inte tappa bort min yttertygel så börjar hon sakta av till skritt igen. Så där har vi en hel del att jobba på.

I galoppen hade hon bra energi framåt och jag jobbade henne där också på en volt en stund i båda varven. Volten var ganska liten, så tyckte hon var duktig som orkade ha energin och bröt inte heller av många gånger under tiden vi galopperade. Försökte där också få henne att jobba lite bättre i galoppen, men det gick inte heller så bra.

Summa kardemumma av alltihopa så är vi (jag) åtminstone igång igen och på första passet efter en paus är det ju nästan okej om det går lite sådär. Vi siktar mot nästa ridpass istället!

Likes

Comments