Allmänt, Häst

Tjohoo! Måndag igen! Är det bara jag som tycker bättre om måndagar än söndagar? Jag vet inte om jag har börjat ha måndag som min favoritdag eller nåt haha.

Sitter och tuggar i mig frukost och är lite smått stressad. Bästa med idag är helt klart att jag har håltimme, då ska jag försöka laga lite läxor och söka efter lite övningar jag kan göra med D från marken senare idag. Har inte så bra koll på hur och vad man ska göra, så hoppas att jag kan få något bra tips. Ridbanan är skarp, ojämn och hal, så det är inget alternativ att vara där, så det får bli åkern. Dock är det så mörkt när jag kommer hem, så tror det är bäst att jag jobbar från marken. Åkern var också lite ojämn igår, så skrittade mest då också.

Vi hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt

ZzzZZzzZzzZzzzzzZzzz. Det är allt jag säger nu typ. Är så trött så jag ser i kors nästan. Det finns inte tid för att både leva och sova, känns som att jag måste välja antingen eller.

Igår var jag på bio för första gången haha. Ja, det är sant, 17 år och har inte varit på bio förrän igår. Men filmer är ju som sagt inte min grej.

Idag så är det stall igen, måste planera lite vad jag ska göra, har totalt slut på idéer. Hoppas att ni får en bra dag!

Likes

Comments

Allmänt, Häst

Godmorgon! Idag är dagen som jag väntat på länge äntligen här, en ny period börjar! Förra var lite jobbig minst sagt på slutet då jag på en vecka hade 4 olika saker jag skulle ha skrivit och lämnat in. Men nu är allt inlämnat, bara att vänta på betyget då. Heh.

Igår var jag till stallet och red D på åkern. Alltså såå fin hon var! Gjorde tempoväxlingar i både skritt och trav, gick super, så bra som hon lyssnade på mig igår så har hon aldrig gjort förut när det gäller tempoväxlingarna. Fick en reaktion med detsamma nästan varje gång jag bad om något. Galoppen var fin dessutom. Galopperade bara runt för att hon skulle få galoppera, försökte störa henne så lite som möjligt och så fin galopp hon hade! En såndär galopp med energi, utan att det går 200 km/h.

Så jag är riktigt nöjd med gårdagens ridpass. Det kommer antagligen gå hur dåligt som helt idag då istället. 😉

Nu måste jag skynda mig att äta frukost så jag hinner med bussen. Ciao, och hoppas ni får en bra vecka och måndag!

Likes

Comments

Allmänt
Tjohoo! Inte länge kvar till jullov nu då alltså. 😉Dagens program blir att 1. Överleva skolan. 2. Läsa till matteprov och göra läxor. Fick avboka stallet än en gång, för kommer annars inte hinna öva på matten och det är nåt jag verkligen behöver. Men vi kan förhoppningsvis åka till stallet på torsdag istället, nog för att jag har läxor att göra då också så jag egentligen borde stanna hemma, men väljer stallet före den gången. Läxorna får så lov att acceptera att de inte kan få hela min uppmärksamhet hela tiden. 😉


Önskar alla en bra onsdag!

Likes

Comments

Häst
Visst är det lyxigt med manege och hela fadderullan, men lite lyxigt är det med månen och stjärnor som tak också. 😃
Sitter nu och nånting mellan äter och slänger i mig maten samtidigt som jag skriver. Att tiden ska försvinna så i stallet! Men är nöjd med dagens ridpass och motivationen har kommit tillbaks igen. D stod dessutom så snällt och fint medan jag borstade och sadlade, både före och efter ridpasset. Tror det har ganska mycket med att göra med att vi ställde i ordning hästarna ute idag istället för inne i lösdriften.


Gick bra att rida idag, lite vattenpölar med is över som vi fick veja för, men annars var det ett lagom lager snö ovanpå och inte så skarpt och fruset under. Så vi kunde köra på i alla gångarter. 😊 Värmde upp med serpentiner och volter i skritten och volter i traven. Fortfarande så saktar hon in i hörnen då vi travar, försöker driva på henne, men det hjälper inte så mycket som jag skulle vilja att det gjorde. Vi övade travövergångar och det gick riktigt bra, varierade lite mellan 2-5 skrittsteg mellan travbitarna och hon lyssnade riktigt bra. I galoppen så bröt hon av extra mycket så det var lite jobbigt, men sålängesom jag höll gasen på gick det bra, inte alltför snygga volter dock, men hon hade en bra galopp framåt då vi väl var igång och hon inte bröt av.

Nu ska jag och sova så fort som möjligt annars får jag det väldigt svårt att hålla ögonen öppna imorgon på lektionerna. 😉

Likes

Comments