Header

Markarbete

Det känns så kul att få komma igång igen och jobba som vanligt med Lillan. Så idag blev det longering med inspänningar. Blev 30 min och Lillans kondition är ju väldigt kass så den bestämmer lite hur långa passen blir. Vill att hon ska vara positiv till arbete och om jag kör slut på henne blir hon bara tråkig att jibba med.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

May Miro

Det blev ett lätt joggpass på valvakan i värmen. Jag hade varit på massage innan så mina förhoppningar på passet var låga men oj vilken känsla Lillan bjöd på!

Jag la upp det enkelt med alla 3 gångarter kravlöst först längs med ovalbanan och sen avslut i paddocken inne i ovalen. Kände mest på sidorna och fokus framåt. Lillan känns hur fresh som helst nu så ska trappa upp mer och första juli ska vi vara helt igång dressyrmessigt. Sen ska jag börja hoppa igång henne igen men nu får jag nöja mig med dressyrbiten.

Lillan fick även en ordentlig dusch och tvätt av man och svans.

Tänkte planera in en dressyrttäning för Stina med första veckan i juli.

Likes

Comments

Markarbete, May Miro

Blev lite ändrade planer i veckan för fick jobba dubbelpass i fredags dvs från 6.45-21.30 så Lillan vilade fredag. Sen middag hos mamma och pappa igår och jag jobbade till 15.30 så vila igen och Anton ska vinnas av till USA idag vid 12.40 och jag börjar jobba 13.30 så vila för Lillan igen. Det positiva är ju att när Anton är borta kan jag vara i stallet så mycket jag vill xD

Likes

Comments

May Miro

På söndag åker min kar till usa men jag stannar hemma pga ingen semester. Han är borta 2.5 vecka... får se om jag överlever 😂

Så Lillans träning i veckan blir tyvärr lidande för på lördag kväll har vi middag hos mina päron och jag jobbar så hon vilar. Sen på söndag när Anton åker jobbar jag kväll så då får hon också vila... men annars kommer den se ut såhär.

Måndag - vila

Tisdag - uteritt

Onsdag- klättring

Torsdag- longering

Fredag- bommar

Lördag - vila

Söndag - vila

Likes

Comments

May Miro

Igår longerse jag Lillan i grimma på banan. Först var hon väldigt seg och tråkig. Tror att hon börjar tycka att longering är rätt trist. Men sen fick hon fart och brallade loss. Tänkte skritta av det lilla varvet men det var vildsvin vid mördar backen! Så vi vände direkt så smörjer in Lillans ben med kyl liniment istället.

Likes

Comments

Uteritt

Vart en sväng i skogen med Diane och zacke. Mycket skritt backe upp och backe ner. Avslutade med några varv på ovalbanan i trav och galopp. Lillan känns så fresh nu! Svag som bara den men fresh, positiv och full med energi. Hon gjorde även några luftsprång på ovalen så hon är glad att vara tillbaka 👌

Likes

Comments

Uteritt

Lillan har vilat sedan i lördags så igår skrittade jag en liten sväng barbacka. Har hittat en ny runda som har 3 ganska branta backar i sig så den kör vi ibland nu för att bygga upp överlinjen. Den är inte heller så lång ca 2 km. Så påt bara. Jag var dock nöra på att drutta i backen för Lillan vart rädd för nått och galopperade fram. Men jag satt kvar, det trodde jag inte. Kanske balansen som börjar bli bättre efter all barbacka ridning?

Likes

Comments

May Miro

Finn var ute i lördags till Lillan och hon är bra Nu! Men mini stel i ryggmuskeln så bad finn kolla igen och en mini rykning behandlades. Men jag kunde börja skritt imorgon så jag är nöjd. Ska successivt trappa upp lillans träning nu så ska vi komma igång 👍men fortfarande skynda långsamt.

Lillan brunstar som fasen nu så igår tvättade jag hennes svans + bakben. Kommer nog behöva göra det varannan dag tills brunsten är över.

Idag ska jag på massage och Lillan vilar. Ska bli skönt med lugn vecka jobbmässigt också 👌

Likes

Comments

May Miro

Denna vecka har varit jobb 6 dagar med imorgon så mycket nu.

Lillan har gått skritt i skogen 2 dagar och sen en längre sväng i tisdags i alla gångarter i skogen. Har även hunnit med longering och en vilodag. Hon känns fresh men Finn kommer idag och ska kolla på henne.

Hann även med en löprunda när Lillan vilade där jag invigde mina nya träningsbyxor 👌

Sen igår när jag precis kör ut från min lägenhet kör CC breedings lastbil upp bredvid mig. Såg att de skrivit deras uppfödningar på sidan så var tvungen att ta kort x)

Likes

Comments

Uteritt

Blev en sväng runt Stjärnorp med Diane idag. Vi tog det väldigt lugnt och skrittade mest. Lillan var väldigt glad och bjöd på luftsprång.

Det regnade när vi red iväg och när vi kom till galopp backen annars var vädret bra. Så skönt ned skog igen!

Likes

Comments