Header

Showjumping

Jag sitter och planerar Falsterbo hihi. Taggad! Boende är ev klart men dagar bestämda åker torsdag till lördag ✌ hoppas jag får en skymt av Vleuten x)


Sen idag var det för varmt för att göra nått så massage på schemat. Igår gick vi i mördar backen igen. Muskler under uppbyggnad på både henne och mig 👌

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Uteritt

Tog med mig min älskade sambo till stallet idag. Han har erbjudit sig att vara lite hästvakt när jag är i Spanien så skulle visa han lite vad han ska göra. Han ska även hjälpa till ibland när det när ihop sig för mig. Bäst är Han!

Jag visade honom mocka (vilket han redan kan) och vart man ska lägga påsar och lunchhö. Sen tog vi lillan på töm och gick en sväng i skogen. Hon skötte sig jätte bra och verkade tycka att det var skönt att få röra på sig.

Imorron får hon vila då jag har massage vid 9 och börjar jobba 13.30.


Likes

Comments

Showjumping, Tips

Det är viktigt att ha ett fungerade team runt sig för att man ska kunna fungera som ett bra equipage på tävling som hemma. Tänkte prata lite om de som är mitt team/vilka jag använder mig av i vardagen.

1. Hovslagare.

Utan en bra hovslagare kan hästen inte ridas som man vill. Jag använder mig av Leif Hansson aka Leffan. Han är den ända som kan sko Lillan så skorna sitter kvar... Han är väldigt noggran och tar sin tid att sko. Älskar Leffan!

2. Sadelprovare

Att ha en sadel som sitter bra är ju ingen hemlighet. Jag är väldigt nöjd med min som jag köpte från Sharpman. jag vet om att väldigt många är skeptiska mot Sharpman och deras sadlar för att det finns historier om folk som köpt dyra sadlar och sen 6 månader senare passar de inte. Jag tror att detta kan vara sant men jag undrar också vad man tänkte om man köpte en ny sadel om hästen ändrar sig helt på 6 månader?

Lillans sadel har jag haft i 14 månader nu och jag ÄLSKAR DEN! Den ligger bra och hon trivs i den. Kommer så småningom prova ut en dressyrsadel också. Jag ska erkänna att jag var också skeptisk till Sharpman i början men provade och nu tycker jag de är bra. Jag använder mig av Sebastian och Ann som sadelprovare.

3. Tränare

Jag har provat lite olika tränare under åren som Carina Lundberg (?) "Quida"och Ina Knutsson. Quida använde jag mig av i Lillans "grovaste" utbildningsfas i dressyren. Men det kändes lite sådär, mycket fokus på flyttningar. Så jag slutade med det. Sen använde jag mig av Ina i Lillans inhoppningsfas, det funkade bra men sen när jag flyttade till Flemma åkte hon inte ut dit/jag ville inte åka till henne så då byte jag till min nuvarande tränare Malin Möllerfalk.

Men Malin har jag känt mest utveckling med, det känns som om vi kommit en bra bit på vägen och jag har fått många "aha" upplevelser. Jag kommer fortsätta träna för Malin när vi flyttar tillbaka till Flemma igen.

Här i Stora Bjärby har jag tränat för Stina Nerman 2 gånger, markarbete. Det har kännt riktigt bra så tänkte att jag skulle försöka träna lite för Stina ibland också men hon ska flytta till någonstans utanför Kimstad (?). Så vi får se om det går.

Sen är tanken att jag ska träna lite för min equieterapeut Jill Silvandersson. har inte gjort detta än men snart hoppas jag.

4. Equieterapeut

Lillan är ju känslig så jag har provat först en massör som heter Eva men jag kände att jag ville ha mer så jag blev rekommenderad av Elin att använda mig av Jill Silvandersson och det är en av de bästa sakerna jag gjort. Jill är super bra och noggrann. Hon kan även laser, akupunktur och man får alltid avsluta med massagetäcke 30 min. Nu får tiden åker jag till hennes gård Nordsjö som ligger utanför Motala men det är det värt!

5. Kiropraktor

I mitt team ingår en kiropraktor.

Jag använder mig av Finn Sandberg (hans facebooksida finns Här ). SÅ bra! Jag kom i kontakt med Finn när jag hade praktik i Mjölby 2015. Min handledare tyckte att jag skulle prova för Lillan kändes inte 100 % fräsch och jag hade åkt till vet som sagt att det inte var någon fel på henne. Det visade sig att Lillan hade låsning i ST-leden och det fixades efter 2 behandlingar. Efter det var jag fast, tycker jag att ingen hitar något fel och jag vet att det är något tar jag ut Finn och han hittar det och knackar till henne. Sen tar jag ut Finn i bland på ren kontroll. Han är så bra! Han undersöker hästen grattis och sen betalar man för en ev behandling. Vi skulle inte varit där vi är idag om jag inte träffat Finn.

En film på Finn som jag filmade förra året.

6. Vänner

Viktigt att man har vänner som kan ge en stöd och peppa en när det går dåligt eller glädjas åt en i framgång. Samt vänner man kan rida och träna tillsammans med. De viktigaste för mig är Michaela och Wiwi <3 Sen även Elin, Rille, Cassi osv. Vänner är livet!<3

Likes

Comments

Markarbete

Idag tog jag fram 4 bommar och red 40 min i ridhuset. Jätte skönt och Lillan kändes som vanligt med svag. Bara att bygga upp henne från början långsamt. Mycket kondisträning och styrketräning nu framöver. Ska fortsätta med att inte sitta mycket på henne tills Finn kommer ut 3 juni igen.

Ska även fortsätta rida på hackamore 1 vecka till relaterat till att hon hade så mycket sår i munnen. Men jag tänker inte rida ut än för tror inte att jag kan kontrollera henne på det i naturen... En dag i taget.

Likes

Comments

Igår tog jag Lillan i grimma och grimskaft och så gick vi i mördarbacken! Mina ben! Lillan vart med trött fick dra henne de sista 2 gångerna uppför.

Vi gick totalt 6 gånger upp och 6 gånger ner. Börja lite långsamt. Jag röjde lite på stigen ned för det låg mycket pinnar och skit i vägen. Får ta kort på det någon dag 👍

Sen idag longerse jag henne lite lätt i övre paddocken. Hon var glad för det låg mini hinder som hon hoppade stort och vrålade som en tok. Hon hoppade några några och va nöjd sen.

Likes

Comments

Markarbete

Lillan såg fresh ut idag och väldigt glad! Ska lägga upp ett schema nu fram till Finn kommer igen och tanken är att jag max ska sitta på henne 2 dagar i veckan. Ska försöka hålla mig till 1.

Fokus kommer ligga på att komma igång igen men långsamt. Där av sitta på henne 1 dag i veckan. Mycket fokus på att bygga upp styrkan i överlinjen främst rygg och rumpa. Dett ska ske genom markarbete. Jag har ju så mycket backar nu så det kommer bli en del töm i dom. Sen ävrn longering och töm på banan. Så får vi se vart vi är när Finn kommer runt 4 juni.

Likes

Comments

May Miro

Igår för 8 år sen kom Lillan till jorden! Så mycket kärlek! Så hon gick morötter för jag orkade inte göra tårta x) tror inte hon blev ledsen. Sen skrittade vi ut med Caca och Rille. Eller försökte. Hon var så pigg så hon tacktade en hel del och gjorde några studshopp i skogen så ett bakskydd försvann... Hon är ju glad iaf.

Likes

Comments

Behandling, May Miro, Showjumping

Igår vart det en dag i hästars namn kan man säga. Först åkte Wiwi och jag och hälsade på Maytrix och Maya i Ljung. Så stor han har blivit!!!

Sen vart det en spontan resa till Åby och kolla Norrköpings horse show och på Maytrix pappa Diero Lux N. Så fin han är och hoppa kan han. + världens nake!

Sen tillbaka till flemma för Lillan skulle till tandläkaren. Tur var väll det för hon hade hakar både uppe och nere på båda sidor... även vass uppe på båda sidor... helt plötsligt förstår jag att min häst beter sig som er svin. Så åter kontroll om 6 månader. Tänderna kan ju också förklara hela henne så hoppas att det blir bättre nu! Rida på hackamore i några dagar då. Vi får be lite x)

Sen bokade jag en resa till Spanien 4-9 augusti! Bra dag!

Likes

Comments

Uteritt

Jag kom iväg till stallet vid 17.30 sen och det var faktiskt uppfriskande och laddade av batterier. Inte mockningen men det andra.

Det blev en skritt runda på 30 min i skogen för Lillans del. Hon var nog nöjd för hon frustade och gick på lite för fort. Hon vart lite knäpp när vi kom ifatt ponnyerna som står i hennes stall. Kunde inte skritt mer då utan tacktade. Det underlättade inte att den ena ponnyn lyxen fick lite smink på stallplan så vi skrämde halvt till döds hästarna i stora stallet med studskonster... kul att hon är glad men hon kan ju försöka hålla sig i skinnet.

Likes

Comments

Vardag

Har just landat hemma efter en hektisk dag på jobbet. Jag har typ sprungit som bollen i en pingis match. Orkar typ inte ens prata nu haha. Ska snart ta mig samman och åka till stallet. Snart...

Likes

Comments