Red ett joggpass i låg form med fokus på att rida programdelar i ridhuset idag. Asså Hur bra gick det inte! Hon kändes så fin! Börjar ta för sig mer i traven dock vill hon  fortfarande bromsa in i flyttningar väldigt mycket men det kommer nog med styrkan. Jobbade även mycket innanför spåret med övergång till halt från alla gångarter. Mest från skritt och trav för hon gör det sådär från galopp men det måste tränas på om vi ska rida LA till sommaren.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

May Miro

Det är så hårt ute!!! Igår tömkörde jag en sväng i skritt och fick försöka jobba i den för att få ut energi från Lillan. Inte helt lätt då det var isigt också... Så mycket tempoväxlingar och halter. Det hjälpte inte energin jätte mycket... Men idag blir det programträning då kanske jag kan få ut mer energi👍

Likes

Comments

Uteritt

Det känns som om marken är stenhår hela tiden! Jag blir frustrerad för man kan ju inte göra nått förutom att skritta ute. Så det var det vi gjorde idag, skrittade på långa tyglar barbacka i 40 min. Rätt mysigt men ändå frustrerande för det blir samma sak imorgon med för vill rida programdelar på söndag i ridhuset. Första gången jag säger det men KAN DET INTE BLI VÅR NU!

Likes

Comments

Markarbete

Red dressyrjogg med inslag av bommar ikväll. Lillan kändes seg och stel men kom igång när jag hade engagerat henne med ställning in och ut, tempoväxlingar, böjda spår och galopp.
Byggde även en bom övning med 4 travbommar till en liten sträcka till 3 galoppbommar till 1 galoppsprång till räcke ut. Hon tyckte det var roligt och gjorde den bra.
Hon var dock svår jobbad i galoppen idag. Ville gärna galoppera iväg och skjuta ut bogarna. Ja därför mycket fokus på att fatta galopp med bogarna på plats. Jobbigt och onödigt  tycker Lillan.
Gjorde även försök till byten som gick som vanligt dvs med 1-3 travsteg innan ny galopp. Hon har en tendens att spänna sig vid byten så gör ingen stor grej av det utan låter det vara tills hon slappnar av mer. Men det kommer nog ju starkare galoppen blir.

Likes

Comments

Planering

Jag har bestämt mig för att jag inte kommer att göra några hopptävlingar fram till sommaren och satsa mer på dressyren. Jag har som sagt fått upp ögonen för det och känner att jag är bättre på det än hoppningen. I hoppningen känner jag mer en press att vi inte kommer någon vart och kommer inte till ridning som jag vill.

Mina dressyrtävlngar och träningar förra året fick mig att börja fundera på om jag faktiskt är en dressyrtant i stjälen. Jag har ju alltid ridit dressyr sedan jag slutade på ridskolan för jag hade ingen häst som jag kunde hoppa för utom Filippa som var en grov c-ponny. Och det var ju sådär. Jag känner också att jag inte har modet till hoppningen och har mer perfektionen i tanke i min ridning. Så jag tänkte att jag skulle prova till sommaren i alla fall.

Första tävlingen blir i 15 mars på heda. LB:1 eller LB:2 får jag se.

Likes

Comments

Dressyr

Igår gick vi en promenad på ca 20 min för att få ut ev träningsvärk innan dagens dressyrpass på fältet.

Idag då, det var sten hårt ute för det skulle vara -7 utan snö... Hatar minusgrader utan snö! Men jag gick till fältet för där brukar det inte vara så hårt.

Lillan var så taggad! Hon kunde inte skritta när jag tog tyglarna utan tacktade. När hon gör detta måste man försöka bryta mönstret för annars fortsätter hon så hela passet så jag gjorde mycket sidvärts rörelser men hon trav/tacktade i dem tills vi hade ridit 1 varv på fältet. Fältet är ca 1-1.5 km långt runt om kan jag tillägga och inte helt plant så lite upp och lite ner här och där. Men sen kunde hon skritta, så vi skritt jobbade i öppnor och slutor med övergångar till halt. Även mycket fokus på att hon ska vara kvick framåt och rakriktning.

Sen i travarbetet var hon jätte het och ville bara springa, så jag jobbade lika dant som i skritt. Men också med att hon ska "vänta" på mig och inte ta sakerna i egna hovar och springa. Vilket hon gjorde riktigt bra efter en stund.

Jag visste att det var en tickade bomb jag satt på så jag fasade lite för galoppen men fattningen gick bra. Hon ville dock springa 300 men eftersom jag hade tränat på att "vänta" i traven så lyssnade hon bar när jag bad henne om det. Kunde även rida ner i piriettgalopp som Anna så fint uttryckte det. Det är en jätte kort galopp som är näst in till stilla på samma ställe. Hur enkelt som helt... Det änd ajga behöver göra är att andas när jag samlar henne och då går den så enkelt! Helt sjukt! Jag jobbade inte jätte mycket i detta men lite för att hon ska orka bära sig mer och få självförtroende att hon orkar. Hon är dock svagare i höger än vänster för bogen sticker inåt och hon springer gärna på sidan men det löser jag med att ställa lite utåt.
I galoppen är jag petig med att hon inte ska få länga ut bogen i fattningen så det var ett stort fokus idag med. Man kan säga mycket bas arbete med lite fokus på flyttningar i alla former. Jag är nöjd iaf och Lillan med tror jag för hon bockade några gånger i den samlade galoppen men sen tillbaka till samlingen som om ingenting hade hänt xD Kul med glad häst!

Likes

Comments

Dressyr, Träning

Årets första dressyrträning är gjord och den gick så bra! Red för en ny tränare igår, Anna Oscander. Hon är ridlärare på vreta hästgymnasiet och tävlar själv dressyr.
Hon var verkligen så bra. SÅ BRA! Hon gjorde att det kändes så enkelt att rida!
Vi red med mycket fokus på rakriktning, hålla bogarna på plats framförallt i galoppfattningen och flytta bakdelen. Även fokus på mig som i att jag ska slappna av och andas i rörelser. Det gör inget om Det blir fel. Ha händerna längre fram och ihop. Vara snabb (som en elstöd) med under skänkeln. Det var så kul att rida!!! SÅ kul!!! Kändes som att jag faktisk kan rida!
Kommer träna för henne fler gånger ingen tvekan om saken!

Ska bli så kul med dressyrbiten 2018! Målen jag har är att;
👌Tävla LB, över 60%
👌 Starta 1 st LA innan året är slut
👌 Köpa dressyrsadel

Likes

Comments

Vardag

Provade ett kombinationsbett på Lillan igår kväll. Funkade väldigt bra men  ska prova och hoppa på det också innan jag köper ett. Det de gör är att hon tar bättre stöd på bettet och man kan ställa igenom henne lättare än på hackamore.

Likes

Comments

Inspiration!

Varit på Clinic ikväll med RGB och den var så bra! Fick en massa inspiration och tips + att han hade en häst med som gör som Lillan dvs tar inte stöd på bettet och hoppar kort. Fick med mig vad jag ska göra för att få det att bli bättre. Prata mycket om de 4 byggstenarna hästen, ryttaren, träning och tävling 👌

😁 Rida mer tempoväxlingar
😁 Kan vara bra att rida på hackamore i början tills hästen blir mer fram och inte så låst i nacken
😁 Ha en bom sen 1 galoppsprång till hinder  för att få den att hoppa mer fram och ner

Jätte kul kväll!

Lite suddiga bilder i farten men men x)

Likes

Comments

Hoppning

Fokus på banhoppning i ridhuset idag. Det var en klurig sväng där hindret kom snabbt, muren och 2 linjer där den ena var 3 galoppsprång framåt. Väldigt nöjd över Lillan idag för hon gjorde linjen med 3 galoppsprång fram väldigt enkelt. Sen den ur sväng var sådär, ofta korsgalopp och byte till fel galopp. Sen muren, bra hela tiden. Den tvekande fasen är vi nog förbi känns det som.

Positivt idag:
🌟 Bra följsamhet med händerna över hindren.
🌟 Bra avståndsbedömning.
🌟 Bra framåtbjudning.

Negativt idag:
😈 Korsglopp för ofta.
😈 Lillan ville lägga sig på inner bogen hela tiden i båda varven.

Likes

Comments