Header

Vardag

GHS veckan är över och det är måndag =helg för mig då jag jobbat helgen. Jag är så ledsen att jag inte kunde åka till GHS i år speciellt när Henrik vann världscupen och Vleuten kom 2a! Vleuten vann även i 145 hoppning... Varför var inte jag där och såg detta???? Jag funderar på om jag ska åka på EM istället i Göteborg i augusti eller Falsterbo. Måste göra ett val här. Lutar åt EM, skulle vara så kul!

Medan andra har roat sig i Göteborg har jag haft Lillan igång. Igår red jag en sväng i ridhuset barbacka pga jag var så trött. Så vi chillade. Travade några varv och tog en galopp på en långsida i båda varven bara för att prova. Lillan tycker det är kul med barbacka så jag har ALLA gånger smakat grus när det är mer än skritt. Men inte igår, haha.

Köpte en dämpande padd igår så idag ska vi ut och prova den och sadeln i naturen. Ingen jätte runda men en sväng, kommer ha en galen häst!

Likes

Comments

Markarbete

As taggad häst som nervösitets bajsa 4 gg innan vi gick in i ridhuset för longering. Fröken-Löken skötte sig bra men pigg, så hon fick köra lite galopp intervall träning.

Sen avslutade vi med en promenad ut i ca 15 min, hon skötte sig awesome! Bara lugnt traska på... vad händer?

Likes

Comments

Uteritt

Det vart en sväng på 20 min i skogen idag bara för att Lillan skulle få jobba mer med kroppen i okuperad terräng. Hon skötte sig över förväntan, ingen megabyte hets som jag trodde då jag inte ridit henne ute på 3 veckor...

Ska även införskaffa mig en padd under sadeln.

Likes

Comments

Behandling

Idag bar det iväg till Nordsjö och Jill för en kontroll. Kändes skönt att komma iväg och få det gjort för jag får ju ångest när Lillan "mår dåligt" haha. Jill tyckte att hon var bättre än sist och ryggen är stum men inte konstigt stum. Sen hennes reaktion på när man tar på ryggen är normal så inget konstigt, det lugnar mitt mamma hjärta.

Lillan var stel i ryggen mer vänster sida och vänster bog. Så hon fick laser behandling i bogen och laser i bogen x2. Sen akupunktur i hela ryggen på båda sidor och avslut med massagetäcke. En riktig genomkörare med andra ord. Så imorrn måste hon röra på sig för att det som lossnade ska vara lossnat. Kanske kan skritta en sväng i skogen först så hon får lyfta på benen och sen avsluta i ridhuset. Beror lite på när jag kommer från jobbet + att jag har insläppet.

Likes

Comments

Markarbete

Ledig dag men det betydde inte sovmorgon för det var iväg till sjukgymnasten. Väl i stallet blåste det ju storm så det blev ett pass på töm i ridhuset.

Hon skötte sig bra idag igen (!). Dagens övning var tempoväxlingar och övergångar. Lillan fuskar gärna på töm och ställer sig inte inåt på volten på töm så idag hade jag en inspänningstygel på insidan så den ställde och jag hade bara yttertygeln. Funkade så bra! Hjälpte mig verkligen att komma åt henne mer. Duktig häst idag!

Likes

Comments

Inköp

Han inte uppdatera igår men det var verkligen fullt upp! Men jag longerade med fokus på att slappna av. Slängde även in lite konditionsträning.

Idag då så skrittjobbade henne i ridhuset barbacka i 45 min. Hästen var as taggad men fokus på att ta skänkeln skulle ändå göras. Gjorde även mycket öppnorna, backdelsvändningar, skänkelvikningar och tempoväxlingar. Hon var fin idag men när hon är taggad knäpper hon av och kröken bara på nacken. Bara att driva på då men det är jobbigt och hon slår mycket med huvudet. Det är ju jobbigt så vad ska man göra?

Fick även hem min spikmatta idag! Den är till Lillans rygg så provade den idag. Hon verkade tycka den var jätte bra för hon slappnade av ganska snabbt. Denna ska användas flitigt!

Likes

Comments

Markarbete

Det blev jogg på töm idag och det var svinkul tyckte Lillan. Men det är en annan typ av go och brall i henne nu när hon busar, hon gör det mer kontrollerat på nått sätt. Hon skuttar några språng men slutar sen och sköter sig bra. Sen kommer det en liten period med bokningen och framben som slängs hit och dit. Sen tillbaka till jobb igen. Kul att hon tycker det är roligt iaf ;)

Hon är duktig på att jobba på töm/lina för hon sänker huvet självmant och jobbar med överlinjen riktigt bra. Fokus just nu är ju att hon ska jobba med hela kroppen dvs inget under tempo. Så fokus på det och mycket övergångar och tempoväxlingar. Kunde få till en riktigt fin samlad långsam galopp i båda varven idag vilket jag inte kunnat innan. Hon vart riktigt trött och svett så jag fick ut massa energi! Det behövdes!

Det bästa var att vi var sams 100 % av passet. Det har aldrig hänt! Det lär inte vara så imorrn men 1 dag är bättre än ingen dag ;)

Trött häst som hatar att vara med på kort...

Likes

Comments

Avelshingstar, Uppfödning/Avel

Avelssäsongen drar snart igång och några hingstar har fått höjda avelsbokstäver. De hingstar jag känner till är Orlando som höjdes från A till Elit.

Elit innebär att hingsten uppfyller krav på mycket god förärvning dvs har en förmåga att avsevärt föra aveln framåt i ett internationellt perspektiv. Att kunna producera hingstar i svår klass är ett måste för att ELIT kan tilldelas. För att få bokstaven ELIT ska hingsten minst ha 30 tävland avkommor. De älsta ska vara minst 7 år. Riktmärke för avelsindex: lägst 130 i Hoppindex eller lägst 125 i Dressyrindex.

Sen har några hingstar fått avelsbokstaven A. De jag känner till är VIvaldi K (en av mina favoriter), Sandakan och Sir Donnerhall.

Avelsvärdebokstav A innebär att hingsten uppfyller krav på god förärvning dvs har en förmåga att avsevärt föra aveln framåt på en nationell nivå. Avkommornas tävlingsstatistik ska finnas tillmätas väsentlig betydelse för hingst som är 15 år och äldre Det räcker med att avkommorna har resultat från enbart 3-årstest och kvalitetsbedömning. Riktmärke för BLUP-index: lägst 130 i Hoppindex eller lägst 125 i Dressyrindex. Som riktmärke minst 25 testade unghästar, varav minst 10 från kvalitetsbedömning och/eller tävling, som grund för höjning till A.


Olivia

Född 2012

e: Careme
Ue: Dalbu Jaguar xx

Likes

Comments

Uteritt

Vart en promenad i det fina vårvädret med Michaela och Zelda. Lillan skötte sig väldigt bra, helt över förväntan. Nått litet sprall språng och sen vart Zelda rädd en gång så då vart Lillan med rädd x) Så detta ska vi göra mer så hon blir bättre på att ledas och inte kopplar ihop promenad med bråk och spändhet. Vi börjar om lite.


Likes

Comments

Markarbete

Idag tömköra jag Lillan i skritt 45 min. Fokus var på att få henne att ta längre kliv och jobba igenom kroppen på ett avspänt sätt. Ingen fokus på formen alls.

Jag mest ville att hon skulle gå fram utan att känna sig "pressad/frampiskad". För ni som har läst min blogg länge vet att tömkörning är Lillans och min akilles häl så fokus på att få det till en kul grej. Inte en spännande sig och spring grej. Men vi jobbar på med det.

Hon skötte sig ändå hyfsat idag lite svårt att ställa till höger men det har nog med stelheten i ryggen att göra. Annars var ryggen mjukare idag så upplägget massera varannan dag 👍

Likes

Comments