Header

Uteritt

Kom ut till stallet och lillan hade ingen sko på vänster fram... så det fick bli en skrittur i skogen med Nina. Lillan brukar klara sig bra utan sko och Leffan kommer ut på tisdag så jag tänkte rida imorrn med. Ska kolla hur hoven ser ut bara.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Uteritt

Full fart med jobb, häst och bröllop denna helg! Fredag drog jag med min kar till stallet och fick mockhjälp. Lillan vilade så snabbt gick det. Sen igår (lördag) var det stallet på fm där det blev tömkörning först ute på landsvägen med avslut i paddocken. Hon var glad och pigg och jag med! Tömkörning ute är helt klart en favorit hos oss båda. Skönt för kropp och stjäl och lite bonus i framåtbjudningen.

Sen var det bara hem och byta om och åka och fira underbara Alex och Lena! Vilken kväll det blev! Kom hem vid 00 men vi har ju ställt om klockan så fick 1 timme mindre sovtid... Bara att kämpa på!

Likes

Comments

Uteritt

Blev en uteritt på 45 min i alla gångarter med LM och Musse. Inte planerat men spontant är kul! Lillan kändes as bra! Men hon får vila imorrn så det inte blir för mycket av det goda.

Likes

Comments

May Miro

Det är vår i luften nu så igår åkte broddarna av. Sen longerade jag Lillan i ridhuset 20 min. Hon var positiv och glad men blev ganska trött så 20 min fick räcka. Tänkte nog skritta ut en sväng i den fina vår vädret sen som en mjukstart.

Hon kommer få 11 kg mat idag och kraftfoder så snart tillbaka till det normala. Hon fick även gå i sin vanliga hage idag. Snart så!

Likes

Comments

May Miro

Det har inte hänt så mycket på häst fronten mer än att maten ökas med 1 kg varje dag. Så nu äter hon 9 kg idag och 10 imorrn. Imorrn får vi även börja rida som vanligt men det har tagit hårt på Lillan att inte äta och ha ont så hon har magrat. Man ser revbenen och hon är lite insjuknande så jag tar det lugnt. Har longerar henne 15 min igår för hennes hjärn stimulans mest och idag fick hon vila. Skynda långsamt, tänkte att jag inte sätter mig på henne för en hon är uppe i 12 kg mat. Lillan har ju en tendens att kunna tappa lätt så när det väll börjar måste jag vara snabb så det inte går neråt för det är svårt att få upp det igen.

Så lite longering imorrn då, återkommer om hon var galen eller ej xD


Likes

Comments

Behandling

Efter 1 dygn på Strömsholm är Lillan nu hemma igen. Hon hade inga mer kolik symptom allas under det dygnet och mjälten har flyttat tillbaka sig men inte helt. Veterinären trodde dock att Lillans mjälte kunde ligga lite mer närmare tarmarna än andra hästar. Hon är symtom fri nu är tillbaka tills sig själv så jag är inte nervös.

Hon kommer dock vara ledsen nu några dagar för hon ska långsamt trappas upp med mat till den normala givan igen. Hon har fått 6 kg Idag så imorrn ska hon få 7 och detta ska trappas upp till 12 kg igen. Hon ska även stå på spån och inte gå ut imorrn. Så inga roliga dagar för henne.

Likes

Comments

Igår var det lite rabalder i stallet för lillan hade kolikkänning/ åt ingenting under morgonen eller imagen. Jag longerade henne i ca 30 min för jag hörde typ inte alls några tarm ljud speciellt på höger sida. Det blev inte bättre så ringde till Strömsholm och de tyckte att jag skulle åka direkt. Sakt och gjort. När vi väl kom fram till Strömsholm undersöktes Lillan. Ingenting i magsäcken och lite fast avföring i tarmen, det ända man kunde finna som var fel var att mjälten inte låg 100 % där den skulle. Veterinären trodde att den kan ha legat och tryckt mot tarmen och att det var det som gjorde att hon fick kolikkänning. Hon var i mitt i mellan läget i om det dkulle bli bra eller om det skulle bli sämre så jag bestämde att hon skulle stanna där en natt för observation. Hon skulle få 20 liter dropp och sen skulle man se vilket håll det gick. Det skulle bara ringa om det var dåliga nyheter och de har inte ringt än. Håll alla tummar och tår!

Likes

Comments

Igår vilade Lillan och idag är jag sjuk så hon får vila idag med. Hovis är snäll och slår på en sko på henne idag iaf, vilket är super! Får se vad vi ska göra imorgon, idag ska jag bara ta det lugnt och bli frisk.

Sen fick jag denna på posten igår så är officiellt sjuksköterska nu!

Likes

Comments

Markarbete

Igår vart det lite lustigt i Lillans planering för jag fick hoppa in och jobba natt natten till måndag Jag hade tänkt tömköra mån fm men så blev det inte. Jag sov istället. Så jag kom till stallet vid 17 tiden och vi har alltid bommar i ridhuset på måndag och alla rider så jag red med. Bara 35 min lite lagom men jag red så en framsto flög av... Lillan har inte haft en tappsko på 1, 5 år. Men men Leffan kommer på torsdag och slår på den. Lillan verkar inte störas av att bara ha en framsto iaf.

Sen idag var vi i ridhuset igen pga skon då. Körde relationsövningar i repgrimma. Har lyssnat på ridpodden där Mikaela Jansson är med. Hon står i flemma där jag stod förut och hon prata mycket om att spegla hästen så det var det jag gjorde idag. T.ex. När hon tog vägen framben i marken tog jag mitt vänster ben i marken osv. Funkade bra och hon verkade ha kul. Nyttigt att bara ha kul ibland också!

Likes

Comments

Inköp

Har äntligen köpt dessa efterlängtade stigbyglar från Bow balance!!! Jag är så nöjd och man har så mycket bättre benställning!

Likes

Comments