Pyssel

Följde med Mickisen till Bjärby idag. Vi rensade även bland hennes saker för det kommer nog bli loppis i Flemma den 28 oktober.
Zelda var även halt så det var tråkigt!
Men imorrn ska Mickisen rida Lillan. Ska bli kul!

Blev även inspirerad och rensade bland de saker jag har hemma som ska säljas. Plockade även undan sommar ridkläder. Så nu kör vi höst!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inköp

Nu när jag har varit sjukskriven har jag internet shoppat lite. Hehe. Lite boots och ett rakt bett. Även en täckesgalge. Kul med nytt!

Horze bZeen reflexboots

LeMieux Proform Ballistic boots

Horze rakt tränsbett

Likes

Comments

Filmer - 17, Hoppning, Tävling -17

Här kommer filmen från när vi var på Vreta och hoppade 90 cm. Ingen bra dag då Lillan var riktigt trött för att det blev fel dagen innan. För förstår jag henne 40 min i skogen och sen åkte vi till sadelprovaren. I vanliga fall brukar sadelprovaren ta 15-20 min för jag ville bara kolla passformen. Men det tog 1 timme och 20 min så Lillan gick 2 timmar totalt dagen innan tävling. Det misstaget gör jag inte om.

Detta gjorde att vi fick 11 fel först dvs 1 stopp 1 ner och 3 tidsfrl. Men man fick göra en omstart om man hade mer än 8 fel så jag gjorde det och då var vi nolla. Lillan var dock väldigt trött och tog inte skänken alls. En tävlingsdag som jag tänker glömma.

Likes

Comments

Inköp

Jag har väldigt mycket tid att fundera över saker och ting när jag är "inlåst" i lägenheten. Och det jag mest tänker på just nu är sadlar. Var hos sadelprovaren den 8 september och Lillans sadel passar men hon ändrar ullstoppningen hela tiden. Hon lägger den i framvikt för att hon är överbyggd från början och sen när hon jobbar och skjuter på bak kommer den mer framåt ändå. Detta gör att stoppningen fram blir platt fram hela tiden. Så den behöver bytas ut... Har stoppat om den 4 gånger nu och jag har haft sadeln i 1,5 år.

Så jag har i tanke att i vår ska jag köpa en ny sadel och just nu lutar det åt att köpa/byta den jag har till en dressyrsadel och köpa en billigare hoppsadel. För jag är mycket bättre på dressyr x)
Det känns som att jag kommer mer fram i dressyr en än hoppning för i hoppningen känner jag mig osäker och allt står still. Medans i dressyren går det mycket mer framåt.
Vi får se vad jag hittar på, är ju ändå långt till våren xD

Likes

Comments

May Miro

Den 12 september opererade jag mitt knä (igen). Inget stort ingrepp men sjukskrivning i 2-3 veckor... Så ingen häst för min del just nu vilket är super tråkigt då Lillan och jag började toppa våran form. Hon har aldrig känts så bra som Nu!
Kan bero på lite ändrad ridning och dressyrträningar. Vill rida Nu!

Likes

Comments

Filmer - 17, Dressyr, Tävling -17

Idag var det dags för en dressyrdebut och det fick bli LB:1 från 2015. Vi red ihop 60,18 % och fick en 5 de plats! Jag var i chock kan jag säga, för jag red fel väg... Så typiskt mig på nått sätt. Så det hade varit ännu bättre om jag ridit rätt väg. Men det var iaf super kul! Lillan var väldigt fin men jag valde att rida henne i en mer öppen form pga att hon inte gillar bettet. Hon blir gärna lite motig och ovillig så jag red henne där hon är mer bekväm. Verkade fungera bra.

Kommer rida mer dressyrtävlingar i framtiden. Hade en 7:a på en galoppvolt sen många 6,5 och 6or, även två 5or på galopp snett igenom för jag fick inte till övergången till trav vid bokstaven/hon byte till kors galopp på den ena. Men men vi ska boka in en dressyrträning och sen kör vi tills jag opereras 12 september. Efter operationen kör vi!

Likes

Comments

May Miro

Vi tränar på och dressyrtävling på lördag... Känns sådär då Lillan och jag var fruktansvärt osams när vi tränade programmet häromdagen. Vi får se för på fredag ska vi åka och rida på en riktig dressyrbana med dressyrstaket. Nått vi aldrig gjort så vi tar det för det de är.

Likes

Comments

Markarbete

Dagens markarbete var massa galoppbommar och lågt kryss på volt. Väldigt samlat arbete 💪

Likes

Comments

Uteritt

Lillan var inte halt igår så det var nog troligtvis någonting som hon gjorde i hagen igår. SÅ det blev en skritt på töm i 30 min med sällskap av Joel. Så idag blir det lite programträning med lite hjälp från Elin. Ska bli kul!

Likes

Comments