Markarbete

Idag på jag fram 2 sockerbitar ur sväng, 2 upphöjda galoppbommar och ett räcke.

Ville bara känna lite lydnad och ha lite kul innan kursen på söndag. Lillan var så pigg och framåt. Gjorde även några glädjeskutt xD Skötte sig väldigt bra men höger galopp på sockerbit i sväng var svårt men det är ju en svaghet som vi ska jobba på. I början gjorde vi svängen till skritt och sen hopp över men efter någon till gång kunde vi komma i galopp.
En till svaghet som vi inte riktigt fick till som jag ville var de små galoppbommarna. Hon sköter lite i att de är där så hon galopperar igenom dom istället för att sätta ihop sig mer och jobba över dem med hela kroppen. Nått som ska göras mer.
En annan sak som jag tyckte var extra roligt var att jag red henne på det raka bettet och fin en väldigt fin känsla emellanåt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

May Miro

Blev en uteritt i den hårda och hala naturen. Det var verkligen stenhårt och halt på väggarna men i skogen på de små stigarna var det jätte bra. Men där är det svårt att galoppera så jag gick till fältet och gjorde det där. Hon ville dick inte få med sig höger bak när hon var rakställd så lite fokus på det och överböja i litet för att stretcha ut bogen. Annars väldigt fin!

Likes

Comments

May Miro

Det blev 3 gången vi åkte iväg idag men nu ska vi vara hemma ett tag. Idag blev det en sväng till Jill i Nordsjö för lite massage mm. Lillan var nöjd och lite spänningar fixades till.
Imorrn blir det en uteritt om vädret håller sig  och taggningen mot Zetterman träningen börjar!

Likes

Comments

Dressyr, Vardag

Det kom massa snö i natt som aldrig försvann! Jag älskar Snö!!!! Men Lillan hade inga broddar så hon fick vara inne för jag jobbar natt så var inte i stallet för en 16.30. Men den bästa sambon åkte ut och gav henne lunch 💕
Sen när jag kom dit broddar jag och red en sväng i ridhuset. Det blev ett dressyrpass med lite träning på delar ut LB:2 programmet trots att det föll snö från ridhustaket. I slutet plockade jag av stigbyglarna och red utan 🙈 det är nått jag ska göra oftare för måste träna på att få stadigare skänken och bättre tå ställning.

Likes

Comments

Vardag

Skrittade ut en liten stund med Cissi och Uno i det fina vädret på fm. Imorrn blir det dressyr tror jag men innan dess nattpass 💪

Likes

Comments

May Miro

Lillan fick vila idag igen för hon brukar bli trött av vaccination. Men imorrn ska jag skritta en sväng. Idag skulle jag ta en selfie och det är inte alltid det lättaste xD

Likes

Comments

Vardag

Packade in Lillan i transporten idag igen och åkte till Staby och vaccinerade henne. Jag behövde aldrig lasta ur henne utan veterinären gick in transporten och stack henne. Lillan var lite skeptisk men det gick bra.
Sen tillbaka till stallet och gjorde det klart vidare till svärmor för mat och byta däck på transporten. Så nu är det klart men det behövs nya vinterdäck till nästa vinter... Sen är det lite små saker som ska fixas på transporten i vår men det tar jag då.

Likes

Comments

Hoppning, Träning

Blev som sagt en sväng till Sjögestad och en träning för Therese Thor. Vi tränade i deras nya ridhus som var riktigt fräscht! Det var lite tekniska saker i början som vi inte var så bra på t.ex. sockerbitar på serpentinbågar och byta galopp över dom. Och 2 små upphöjda galoppbommar som Lillan inte brydde sig ett skit om... Men när hon väl går fram som alla andra gånger så gör hon det hur bra som helst.

Sen mycket hoppning på bågar som alltid är bra och sen avslut på en bana där vi satte ihop allt. Hela banan var fokus på våra svagheter kan man säga dvs hålla tempo i svängar, lite fram och sen lite tillbaka och byta galopp. Men skam den som ger sig!

Mina förväntningar på träningen idag var väl blä eftersom Lillan varit så jobbig när vi åkt iväg senaste tiden men det gick faktiskt riktigt bra stundtals. När jag väl rider henne fram, inte höjer händerna innan hindret och stöttar henne så får jag en underbar känsla! Idag kände jag faktiskt av den den potentialen som jag kände för något år sen. Den här hästen kan säkert ta mig upp till 120 om jag bara lär mig rida henne ordentligt och får henne med mig 100%. Vissa språng idag var verkligen amazeballs!!! Kommer verkligen åka dit igen efter Zetterman träningen.

Det jag kommer lägga fokus på nu under en period är:
÷ Få henne mer fram (daah)
÷ Ha mina händer mer stilla innan hinder dvs inte lyfta henne över hindret
÷ Få min skänken mer still = rida utan stigbyglar (Hej Elin xD)
÷ Kunna reglera tempot mer enkelt

Likes

Comments

Markarbete

Dammade av tömkörningsutrustningen och vi jobbade en sväng i låg form i ridhuset igår. Mycket snirklar och övergångar, hon verkade nöjd.
Idag blir det vila och hoppträning för Therese Thor på Vreta på tisdag!

Ingen bild från igår :(

Likes

Comments