Header

Vardag

Jag hade tänkt hoppa upp och känna på Lillan lite idag men jag är fortfarande genomförkyld så för en gångs skull ska jag sätta på först och känna på henne imorrn istället. Vill gärna komma igång och jobba snart också, så idag är mega chill vila dag... Inte kul men vad ska man göra?

Likes

Comments

Lillan har vilat sedan i lördags. Ska gå med henne lite idag och sen kolla hur det ser ut. Jag lever på hoppet om att vi kan starta på lördag men vi får se. Får inte tillbaka startavgiften i vilket fall så lika bra att hoppas att hon blir bättre tills dess. Fixade iaf så Lillan har egen hage från och med idag. Sen hoppas jag att jag kan flytta snart. Är så trött på detta skitstall.

Annars ska jag till Jill på söndag så får vi se om hon kan göra nått.

/ Jag är inte bitter

Likes

Comments

Tävling -17

haha detta inlägg är väldigt motsägelsefult jämfört med det förra men men. Jag är som sakt as taggad på att rida och framförallt att hoppa! Det känns som om många bitar har släppt och att Lillan och jag har hittat varandra på en ny nivå. Jag blir bara så trött på alla dessa skador hela j*vla tiden! Men här är en tillbaka blick från förra året på Vreta där vi hoppade 1 m med 8 fel. Bästa 1 m rundan vi gjort!

Likes

Comments

May Miro

Jag är så trött på att Lillan inte kan hålla sig fräsh... Ända sen vi flyttade till Bjärby har det varit problem så det ska bli j*vligt skönt att flytta till flemma igen! Hoppas på lite med vind!

Problemet nu är att Lillan har gjort nått på insidan lår höger sida. Jag är 99% säker på att det är en muskelsträckning efter lite internet researtch. För hon är inte ren i sina gångarter igår, lite halt i ökningarna annars bara rörelsestörning. Kul. Men ska kolla hur det ser ut idag/känns. Sen får hon vila till måndag så får vi se vad jag gör då. Tävlingen på Åby känns hotad iaf: ( Förbannade j*vla skit!

Sen är jag genom förkyld på det också, kan inte andas genom näsan knappt. AHHHH jag blir så sur!

Likes

Comments

Markarbete

Idag blev det en repris från förra veckans markarbete med Cassi. Ända skillnaden var att vi la en bom mellan sockerbitarna och hade galopp bommar istället för travbommar på böjt spår.

Roliga övningar idag och Lillan skötte sig bra, lite seg i början. Stor skillnad från sist vi gjorde denna övning och bommen gjorde en massa!

Galopp bommarna på böjt spår var bra för då fick vi träna på att byta galopp innan och efter bommarna. Hon gör det ju inte bra men det är en börja och hon förstår att hon ska byta iaf. Det kanske släpper snart det med.

Likes

Comments

Markarbete

Jag undrar lite vad som händer om jag ska vara ärlig... Det kommer snö!!! WTF! Jag trodde våren var här för att stanna men är det april är får man räkna med aprilväder.... Jag gillar ju snö MEN vid rätt tidpunkt. Såhär nöjd var jag igår.

Men tog ändå tag i att longera Lillan i ridhuset ca 40 min med långa inspänningstyglar. För att få ut halsen på henne. Funkar bra och hon verkar gilla det. Men tror hon hade megabyte träningsvärk insida höger lår för jag fick helst inte borsta där för då sparks hon. Men inget halt så jag smörjde med Anika innan hon fick gå ut igen. Idag får hon vila och jag med!

Likes

Comments

Uteritt

Asså idag var jag INTE nöjd någonstans med vår ridtur och Lillan känner ju det direkt så det blev ju inte bättre. Bara as pigg. springig och spänd. Jag har också världens sämsta humör så det underlättar ju inte direkt.

Likes

Comments

Markarbete

Igår blev det som sagt markarbete för Stina men jag var helt slut när jag kommer hem så orkade inte skriva om det då men nu så.

Markarbetet igår var fokus på att få in bogarna (äntligen börjar jag förstå hur jag ska göra) och att hon ska vara längre i formen. Hon blir ju gärna väldigt kort i formen och man får då inget i handen. Så mycket tempoväxlingar och kändes som jag red med 3 m tygel.

Vi började med en galoppövning där man skulle vända in från A (vända för skänkeln ej hand). Rida halvt snett igenom till E lite framåt. Mellan E och K samla ihop henne och rida ut i hörnet efter K. Sen från A vända för skänkeln rida halvt snett igenom till B lite framåt. Mellan B och M samla ihop. Rida ut i hörnet ordentligt efter M och sen sväng vid C för skänkeln igen. Bara rullade runt på denna. Hon gjorde det bra och det var jätte nyttigt! Fick verkligen mer och mer med mig bakbenen på henne.

Bildresultat för ridbana bokstäver

Sen gick vi över på travbommarna (dom svarta) och jobbade med att hon skulle sträcka ut sig och tempo, Växlade varv och red en volt i hörnet. I denna övning kom det snabbt fram att hon behöver mer innerhand i höger varv och i vänster ingen innerhand utan där kan man rida helt på yttertygel och skänklarna. Vilken känsla! Sen höjde vi upp travbommarna så det blev ca 10 cm från marken och sedan rullade vi på de röda sockerbitarna.

Då blev det travbommarna vänster varv, en volt i hörnet för skänklarna så bogarna kom med, fatta galopp ur den och hoppa över sockerbiten snett igenom. Gå in på den stora volten vid C bryta av till trav och sen trava över bommarna ut i höger varv och samma sak i detta varv. Så nyttig övning men klurig. Hon blir väldigt trött och tar inte skänkeln 100 % men Stina sa att det beror på att hon saknar styrka vilket jag vet om xD Vi avslutade när Lillan gjorde detta bra och så lös gjord hon blev! Mer markarbete kommer det bli framöver.

Likes

Comments

Hoppning

Har jobbat alla dagar denna vecka utom tisdag + att jag jobbade helgen innan också så är väldigt trött! Så jag har inte skrivit mycket här men jag har hålltider igång Lillan bra ändå.

Lillan vilade i onsdags och i torsdags åkte jag och Cassi en sväng till flemma och hoppade lite. Stod en bana uppe som vi skuttade runt på.

Lillan kändes super fin och vi hoppade även muren! Rullade i slutet på en bana som låg mellan 85 och 105 cm. Kändes Hur bra som helst inför Åby om 2 veckor.

Jag har lite filmer men jag lyckas inte få in dom i datorn (?). Får se om jag lyckas imorrn.

I fredags longerade jag Lillan i grimman och igår vila hon. Idag är det markarbetslektion på schemat. Tagga!

Likes

Comments