Header
View tracker

Markarbete

Igår provade jag att rida Lillan en sväng i ridhuset och hon kändes väldigt bra som vanligt med andra ord dock lite stel. Men vad kan man förvänta sig när hon gått på halv fart i 2 veckor. Så idag longerade jag henne i repgrimma i ridhuset och hon var riktigt positiv och pigg. Busade runt och Bockade en del, fialotta ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Uteritt

Satte på Lillan tömkörning utrustning och sen gick vi en ganska lång sväng på ca 5 km med lite inslag av trav. Lite stofasoner och skulle inte gå ifrån stall plan och sen försökte hon vända 2 gånger... detta har hon aldrig gjort innan men det var första gången jag tömköra henne ute i nya stallet. Dock kunde hon gå fram där hon inte gått innan men skulle vända där hon gått mest? Ibland undrar man. Annars såg hon ut att trivas och poggare var hon. Ska bli kul att sitta upp imorrn och se om det känns bättre.

Så här kan man också parkera, hela vägen in i stallet x)

Likes

Comments

View tracker

Markarbete

Ska börja sätta igång lillan imorrn (tisdag) så därför longerade jag henne igår lite insänt i paddocken. Det gick bra men det blåste typ storm men hon skötte sig bra. Hon ser otroligt frech ut! Så denna vecka ska jag

Tisdag: tömkörning ute

Onsdag: rida/känna lite på henne i paddocken

Torsdag: töm ute

Fredag: longering paddocken

Lördag: vila

Söndag: uteritt

Så får vi se hur hon känns och om återbesök till Jill ska bokas in.

Likes

Comments

May Miro

Jag tror att alla har många smeknamn till sin häst så tänkte berätta om Lillans aka May Miro.

Lillan

Lillis

Fröken löken

Fröken

Fialotta

Fia

Älskling

Hjärtat

Hästen

Djuret

Likes

Comments

Planering

Idag är det black FRIDAY och det finns mycket fint som ligger ute på hemsidor och butiker för bra priser MEN jag är rätt pank... men det är förhoppningsvis min sista månad som fattig innan jag kan börja jobba heltid någonstans. Då kommer jag bli tät! Men fram tills dess snålar jag på xD

Har faktiskt börjat med en lista på saker som ska införskaffas. Det är ju mest grejorna till Lillan och ridkläder...

Likes

Comments

Vardag

Min utbildning börjar verkligen gå mot sitt slut. Igår gjorde jag min praktiska tenta som jag blev godkänd på och idag är sista praktikdagen. 1 inlämningsuppgift och 2 redovisningar kvar sen är det EXAMEN vad hände????

Likes

Comments

Markarbete

Dag 5 av 10 på metacam idag och hästen är inte lika stel i ryggen längre. Igår masserade jag henne i 1 timme men då hela kroppen men lite extra på ryggen. Sen har jag plockat fram en back on track padd så den lägger jag på ryggen innan massage. Inte så mycket nytt mer än att jag longerar ena dagen och så vilar hon nästa. Men nu får hon vila till fredag så kör vi samma prosedur igen med longering och vila 3 dagar och sen är det dags att börja sitta upp lite smått.

Likes

Comments

Behandling

Var hos equipeterapeuten idag och fick Lillan kollade. Lillan har en "torrmuskel" på höger sida av ryggen som är hård och får inte lika mycket blod till sig. Antagligen en låsning. Lillan fick laser behandling och akupunktur på ryggen där den "torra muskeln" finns. Sen även laser på insidan vänster fram för hon var stel där med pga kompensation för ryggen. Avslutade med massagetecken i 30 min.

Nu har jag hemläxa att massera henne på ryggen och insida vänster fram. Även stretcha ordentligt. Lillan ska få lite halv vila nu med longering varannan dag i grimma endast och vila den andra pga att ryggen ska få jobba lite. Även börja med metacam imorgon och sen tillbaka till Jill runt 15 december.

Likes

Comments

May Miro

Blev en 20-30 min promenad idag längs landsvägen. Lillan är rätt understimulerad just nu pga ganska lugn ridning så det var en rask promenad. Imorrn kommer hon också vila då vi ska till equipeterapeuten kl 11. Sen får vi se vad som komma skall.

Likes

Comments

Behandling, May Miro

Idag var ÄNTLIGEN den bokade tiden hos veterinären på Staby gård i Tallboda. Efter att ha sprungit i gången och longerat kom vi fram till att hon är stel i höger ryggdel där bakvalvet ligger vid ridning vilket förklara att hon är motvillig att gå fram och slappna av i ryggen. Ingen ömhet när man tar eller nått. Gjorde även böjprov som inte visade nått. Slog även en plåt på ryggen där hennes täta kotor sitter och den såg ut som innan. dvs ingen förändring.

Jag ska ju till equieterapeuten på torsdag och jag och veterinären bestämde att Jill skulle kolla på Lillan och se om hon hittar någonting. Veterinären känner Jill sen innan för Jills man har affär på Staby gård. Om Jill hittar någonting konstigt ska vi tillbaka till veterinären annars ska Lillan få metacam häst alvedon i 10 dagar och sen ridas som vanligt. Diagnosen blir då överanstränging med ev inflammation i ryggen.
Passade även på att vaccinera henne när vi var där (Y)

Nu blir det att se fram imot torsdag ist för jag hatar detta ovetande! Men Lillan var glad idag när vi var på kliniken och uppförde sig väldigt bra. Brukar man inte säga "happy wife läs häst happy life?"

Likes

Comments