Header

bröllopsfotografering, bröllop2015, Jonnaolssonfotografiochform

Maria och Rasmus gifte sig i Vellinge sommaren 2015 den soligaste och blåsigaste dagen på året. Även en snudd regn behagade komma förbi och vi alla vet ju vad det betyder. Evig kärlek. Och det är jag övertygad om att detta fantastiska par faktiskt lovade Rasmus mamma, varandra (och Gud) som vigde dom, vid altaret. Inte ett öga va torrt men mer om deras underbara vigsel kommer i ett senare inlägg.

Nu vill jag visa bilder från förmiddagens förberedelser från Agnes Hill, den mest magiska festlokal man kan tänka sig. Jag är dessutom övertygad om att Rasmus och Marias kärlek till varandra har satt ett tydligt spår i lokalerna på Agnes Hill. Och de sitter djupt i mig. Vilken kärlek. Och vilket par. Och vilka människor.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Barnfotografering, Jonnaolssonfotografiochform

Ljust och fräscht trägolv, ljusa väggar och en skorsten med vackert tegel. Att Linn och Marcus dessutom har en fantastisk smak vad gäller inredning gör ju direkt inte saken värre när valet föll på att utnyttja detta vackra ljus i deras underbara hus. En bit utanför Ängelholm ligger denna fina villa med utsikt över en enorm kohage. Kohagen är så stor att det är det enda man ser. Så himla vackert. Att komma innanför dörrarna hos familjen Nilsson Starbrant är som att komma hem. Glädjen är spridd över hela huset och pojkarna är först lite skeptiska till vad i hela friden jag och den där stora kameran gör hemma hos dom. Sist jag va där hämtade jag två vackra trådkorgar till äldsta sonen Ottos stora sorg och jag tror inte att han någonsin kommer att förlåta mig för det. Otto fyllde fyra år i somras och jag har fått äran att följa honom från scratch. Första gången jag träffade Linn och Marcus va nämligen under en föräldrarutbildning då våra förstfödda fortfarande låg och skvalpa i magen. Därefter hamnade vi i samma bvc-grupp och på den vägen har vi lärt känna varandra. I Lördags va tredje gången jag föreviga dessa fina pojkar och det är en sådan ära. I Mars tittar en lillasyster ut så jag får verkligen hoppas att detta inte är sista gången. 

Här kommer finfamiljen Nilsson Starbrant och jag kan bara le.

Likes

Comments

Barnfotografering, Jonnaolssonfotografiochform, porträtt
Den här lilla donnan åkte hela vägen från Kristianstad för att komma och förevigas hos mig och det kändes verkligen lite extra speciellt. Genom Instagram såg Frejas mamma mitt erbjudande jag hade just då och tog tillfället i akt. Samma erbjudande gäller även just nu och året ut. Gratis fotografering (vid köp av minst 4 digitala bilder till ett värde av 1200:-) så passa på att fixa årets julkort och julklappar på en och samma gång. Väldigt bra deal!
 
Men nog om det.
Här kommer Freja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Likes

Comments

Jonnaolssonfotografiochform, bröllop2015, bröllopsfotografering
Det är på tiden att jag bloggar Elin och Mikaels bröllopsbilder. I April i år sa det Ja! till varandra i Raus Kyrka en bit utanför Helsingborg och omgivningarna är helt magiska kring kyrkan. Med Elin och Mikaels lättsamhet och härliga humor lyckades vi få till bilder som speglar detta fantastiska par otroligt bra. Det va en vigsel full av känslor och jag får fortfarande rysningar av deras inmarsch men det som berörde mig allra mest va faktiskt Tildas pedagog från hennes förskola. För det första så grät hon långt innan brudparet gick in i kyrkan och att sedan se kärleken mellan henne och Tilda, men också sättet hon såg på hela denna fina familj va minst sagt rörande.
 
Jag kan bara buga, niga och bocka av tacksamhet för äran att vara delaktig i er dag. Jag hoppas och tror att ni får leva lyckliga tillsammans i alla era dagar. Livet är verkligen ingen dans på rosor, men hand i hand kommer ni utan tvekan att dansa er igenom resten av livet.
 
 
 

Likes

Comments

Dopfotografering, Hösten2014, Hösten2015
Är dagen då vi döpte vår underbara dotter. Det va en solig och varm Oktoberdag för ett år sedan. Vi hade bakat kanelbullar för glatta livet ett par dagar innan tillställningen. En del andra godsaker jag försökte mig på blev ganska så misslyckade så den iden fick vi skrota men det blev hur bra som helst ändå.
 
Släkt och vänner va samlade i Rebbelberga Kyrka för att fira denna dagen med oss. Solen strålade in genom kyrkans stora fönster och Desiree Söögard va på plats för att dokumentera det hela, och se så bra det blev. Louise Andersson sjöng rakt in i våra hjärtan och den stolta Nellapappan överraskade med en fin låt till Nella med hjälp av sin ljuva stämma och gitarr. Dessutom hade han i hemlighet övat in låten med sin familj som också kom fram och sjöng för vår älskade powerbrud som redan hade somnat. Tyvärr. Men hon har det iallafall på bild. Och angående bilderna, det är bättre sent än aldrig. Tanken va att publicera dessa för ungefär ett år sedan men nu så.
 
GRATTIS vår älskade Nella Märta Lilja på din dopdag.


 
Valet av fadder va självklart.
 
 
Limme tyckte det va sådär roligt att stå framme i kyrkan med oss. Läskigt med så mycket folk. Det va som sagt ett år sedan.
 
 
Louise sjöng rakt in i våra hjärtan.
 
 
Tända dopljuset va iallfall lite roligt.
 
 
 
Prästen skvätte vatten över hela stackars Sanna men Nella brydde sig inte speciellt mycket.
 
 
Här tappar snart Sanna dopljuset.
 
 
Och det va dopets höjdpunkt tyckte vi, under tiden ville Sanna mest bara sjunka genom golvet. Mohaha!
 
 
Och sen läste denna fantastiska människa en så vacker dikt för Nella. Stor eloge!

 
Sen sjöng pappan för oss alla.
 
 
Därefter anslöt resterande Fröidhefullafamilj.
 
 
Det tar på krafterna att döpas.
 
 
Strike a pose!
 
 
Här berättar Sanna hur hon skäms för att hon tappa ljuset!
 
 
Morfar och farfar på plats!
 
 
Färgerna gick i gult och rosa, med prickar såklart. Världens finaste Linda bakade dessa ljuvliga tårtor till oss. De är inte bara otroligt fina, även galet goda. Anlita henne vettja! (Linda Henricsson på Facebook).
 
 
Liljor till vår lilja.
 
 
Limmes bästa kompis Tindra som han mötte för första gången på BB. Vi älskar Tindra! Allihop. Hon är underbar.
 
 
Pappan håller låda och berättar om Sannas tappade dopljus.
 
 
Alla skrattar! (Stackars Sanna) HAHA.
 
 
Mammor på stan!
 
 
Vår fina Stella väljer godsaker från buffebordet.
 
 
Nella hänger med och suger på tummen.
 
 
Snackar lite med tant-Tina.
 
 
Och tackar så mycket för en fantastisk dopdag. Såhär ett år senare!
Tack allihopa ännu en gång som tillbringade dagen med oss på alla sätt och vis.

Likes

Comments

Barnfotografering, Limme 3-4 år, Limme 4-5 år
Va allt jag behövde säga för att skapa de mest fantastiska bilder jag lyckats med. Med risk för att låta partisk. Hi hi. Det hela tog fem minuter på en liten plätt som va fem gånger fem meter. Landet levererar minst sagt. Vi bestämde oss för en kvällspromenad och lite lekplatshäng, jag är innerligt glad för att jag tog med mig kameran.
 

Den här killen har under sina fyra år ratat kameran. Han har aldrig ens varit intresserad av att pilla på den. Inte ens när det varit strängt förbjudet. Att jag inte hade kunnat räkna ut att bajshumor skulle vara lösningen (haha) på mitt stora problem är ju nästan lite pinsamt. Ongen som kunde säga bajs innan han sa mamma och pappa lixom.
 
4 år har han hunnit bli. 4 fantastiska år. Han är klok. Bestämd men sammarbetsvillig. Snäll (förutom mot lillasyster). Fundersam. Fantasifull. Motorisk. Showartist med otrolig rytm i kroppen. Glad. Väldigt busig (eller tokig som han själv säger). Han är magisk vår pojke. Den vackraste (såklart) lilla killen vi vet. Han kan aldrig någonsin förstå hur mycket han betyder för oss.
 
Just nu, om du läser detta i framtiden, Limme. Så ligger du och sover tryggt intill din syster i mamma och pappas säng. Om du själv får välja sover du helst där med oss. Men du lägger dig alltid på tvären över sängen så vi andra får inte plats. Därför är det dags för dig att sova i din egen säng trots att vi tycker det är så galet mysigt att ha dig tätt intill oss. Mindre mysigt är det när du ska upp 5.30.
 
Imorgon är det dags för sista inskolningsdagen på din nya förskola i Östra Ljungby. Personalen har varit fantastisk och du trivs som fisken i vattnet redan. Den snabbaste inskolningen enligt pedagogerna. Det har varit så roligt att få vara med under din inskolningstid. Att kunna stå i bakgrunden och se din sprudlande fantasi och hur fantastisk du är på att förstå lekregler. Din problemlösning är grym och du bemöter barn och vuxna med sådan respekt. Alla barn och vuxna vet redan allt du gjort i sommar. Det har varit en fantastisk sådan med dig. Den här sommaren bär vi med oss i våra hjärtan för all framtid.
 
Snart flyttar vi igen, till mormors gamla hus. Du har redan valt ditt rum och är väldigt bestämd över att du ska ha det allra minsta rummet trots att du har flest grejer av oss alla. Men du fick själv välja och då antar jag att det är de rummet du känner dig mest trygg i. Nella kommer vara dig tacksam för att hon fick rummet med den ljuvliga spegelgarderoben. Kan hända att du ångrar dig djupt den dagen hon står framför spegeln och dansar till "Guld och Gröna skogar". Den är fortfarande din favoritlåt och du kan den utantill. Vi måste lyckas se Hasse live snarast.
 
Nu överlåter jag detta inlägg till bilderna på dig. Vår 4-åring med den mest hysteriska kiss och bajshumor man kan tänka sig. Vi älskar dig så mycket att inga ord räcker till.
 
 
 

Likes

Comments

Barnfotografering, Dagbok!, Jonnaolssonfotografiochform
Min fina tjej som blir 8 månader imorgon tog sina fyra första krypsteg idag efter att ha gungat fram i några veckor. I soffan och sängen kryper hon på för fullt men det har varit en utmaning att ta sig fram på vårt hala parkettgolv. Galen blir hon om det inte går fort nog. Nella har ett hejdundrande humör. Det kan man inte tro för hon är mestadels sprudlade glad och strålar upp som en sol av minsta lilla uppmärksamhet. Om det inte är av någon hon inte känner så bra förstås, då är hon väldigt blyg och trivs bäst tätt intill mamsen. Vilket mamsen tycker är väldigt mysigt eftersom storebror aldrig varit varken still eller kelig.
 
Hon har lärt sig att vinka och kallar på 'Mamamamamama!' När det är tråkigt.
 
8 månaders besöket på BVC resulterade i 7680 gram och 67 centimeter. En liten nätt loppa som äter oss ur huset. Hon älskar mat, eller snarare, hon älskar det hon tycker om. Hi hi. Havregrynsgröt med kokosmjölk är en hit och det är oftast så hon startar dagen efter att ha sovit hela natten i ett svep. Kyckling i kokosmjölk, broccoli, blomkål, morötter, ärtor, fisk, avokado, frukt och bär är också poppis. För att inte tala om youghurt. Rysk fet youghurt om hon själv får bestämma. Hon äter gärna själv. Mamman vill gärna inte att hon ska det för det räcker att sanera efter storebror.
 
För två veckor sedan slutade vi amma efter att endast ammat nattetid om hon velat äta då.
 
Storebror är fortfarande den bästa och sakta men säkert börjar storebror visa lite kärlek mellan knipen och puttarna. Men han älskar när hon skrattar åt honom och spexar på för fulla muggar när han märker att hon vill titta på teater.
 
Att peta andra barn i näsan och ögonen är också roligt. Att vara kring andra barn är också okej, men helst ska man peta på dom. Nella har många kompisar som vi träffar en del både på Öppna Förskolan och Mammafrukostar vilket mamman tycker är extra roligt.
 
Storlek 68 sitter som en smäck men eftersom där ligger så fina plagg i storlek 74 så har mamman envisats med att börja använda det. Mamman älskar barnkläder vilket Instagramföljarna säkert märkt. Klämmor, hårsnoddar och andra acessoarer är också himla poppis. Änsålänge får klämmor och rosetter sitta i håret och den dagen hon förstår hur man får av dom så kommer det förmodligen ändå inte gå med tanke på hur mycket hår de sitter fast i. Hi hi.
 
Hon med håret. Hon kommer här!
 
 

Likes

Comments

Barnfotografering, Jonnaolssonfotografiochform, Övrigt
För några veckor sedan va ljuvliga Hugo här på besök tillsammans med sin härliga storebror Milo. Solen strålade och hjälpte oss med det ultimata fotoljuset. Spana in lilla Hugos himmelsblå ögon alltså, man smälter ju som choklad över ett vattenbad. Vilken tur jag har som får träffa så många ljuvliga kids. Det är en ära för mig att mina bilder hänger i så många hem häromkring. Jag är så stolt och tacksam.
 
 

Likes

Comments