Header

Tänkte jag i morse när jag sprang in på toa och skulle snabbkissa. NÄHÄÄ det mörka under ögonen måste komma från nått annat. Typ en hemsk natt med ett barn som har tandsprickning. Ja men dåså, då var ju det utrett.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

10 citroner

2,5 dl socker

6 dl kallt vatten (kan varieras efter smak)

Rödbetor


Pressa citronerna och blanda med sockret tills det löst sig. Blanda i vattnet. Lägg ner några rödbetsskivor (går bra med både färska och på burk) och rör om tills du får önskad färg. Ta bort rödbetsskivorna och smaka av. Beroende på vilka citroner man använder kan man behöva variera mängden vatten. Jag provade först med 5 dl vatten men det blev för stark. Är godast iskall!Likes

Comments

På Förmiddagen var vi ute i parken i det fina vädret, riktig varmt och skönt idag. Största delen av eftermiddagen spenderades i köket. Till middag blev det nötstek m tillbehör. Lyckades få till en Pink Lemonade också. Receptet kommer! Tycker det är fantastiskt roligt att spendera tid i köket när man inte har nån som rycker en i byxbenet och gnäller så jag får passa på när P är hemma på helgerna. Nu ska jag slappa i soffan och ladda för en ny vecka. Xx


Likes

Comments

''Man lär sig slita'' sa min mamma när jag kom med Freya på höften och 2 tunga kassar. Och ja det stämmer. Aldrig har jag slitit och släpat som när jag fick barn. Det är vagnar och skötväskor och matkassar och handväskor och sandleksaker och you know it all. Man vill gärna få med sig allt på samma gång också, för barnet är hungrigt och ledset och lämnar du nått så måste du gå två gånger. SLÄPA. Packa på dig så mycket det går.

En annan sak som jag upptäckt sen jag blev förälder är att jag alltid sitter med det ena benet utanför bordsbenet. Alltid redo att resa sig snabbt. Mer majs. Visst, snabbt till kylen och tillbaka. Barnet törstigt. Japp, snabbt upp till diskbänken. Sambon vill ha ketchup. Nemas problemas, han hinner inte ens blinka. Okej den sista ljög jag på. Där säger jag ''MEN RES DIG SJÄLV'' och stoppar benet på rätt sida 😊

Likes

Comments

När jag halvnaken i foppatofflor kommer utspringandes i spöregnet med en valp under armen. När valpen kissar utbrister jag dessutom ''BRAAAAAAAA, DUUUUUUKTIG VOVVE'' i ett olagligt ljus tonläge. sen går vi in igen. Valplivet lixom.

Likes

Comments

Tiden springer iväg och jag mår oförskämt bra. Nästan sådär så att jag faktiskt glömmer bort att jag är gravid ibland.

Illamåendet som jag hade första veckorna har släppt. Humöret har också blivit lite stabilare och den värsta tröttheten släppt. Jag har inte ont och inga krämpor. Jag har fått en liten kula men känner mig fortfarande mest sådär småfet. När jag väntade Freya kände jag mig väldigt fin så jag hoppas att jag får känna så den här gången också. Har hittills gått upp ungefär 2 kg. Den här gången har jag mycket dåligare hy och väldigt tortt hår. Det får mig såklart att tro att vi väntar en pojke den här gången med det behöver ju inte såklart inte stämma.

Likes

Comments

Det är fullt upp här hemma med hundar och ungar. Vi håller ju dessutom på att renovera vår hall.

Vi har en väldigt stor hall, känns nästan som vi har en 3:a ibland. Vi har den mesta förvaringen i hallen. Renovering av hallen = allt som förvaras där måste nu förvaras någon annanstans = vi har grejer i hela lägenheten. Ett sorts kaos.

När vi rev bort garderoberna i hallen kom det fram rester av ett gammalt kök och när de gamla tapeterna revs ner var väggarna bakom usla. Detta har resulterat i att det hela tagit lite längre tid än vi tänk. NUUUU är vi äntligen inne på slutspurten. Jag kommer få tillbaka mitt organiserade hem!!


Likes

Comments

Har fått en del frågor om valpen. Han heter Hero och är nu 10 veckor. Han är en blandras av typ Wachtel/Jämthund. Dessa raser korsas för att få ''den ultimata vildsvinshunden''. Detta ska alltså bli sambons jakthund. En familjemedlem också såklart.

Just nu kämpar jag med att få honom rumsren samtidigt som jag är hemma med en ettåring. Inte alltid lätt men det går. Hero är duktig och säger oftast till när han behöver gå ut. De få gånger de händer olyckor är då jag inte hinner läsa av att han behöver ut tex. om jag är upptagen med Freya. Vi miljö och koppeltränar också. Han är väldigt duktig och en rolig hund att träna med.

Dessutom, han växer så fort!! Försöker passa på att fota massor så man ska minnas denna fartfyllda tid.

Likes

Comments

Vi har ju fått hem våran Valp. Vi hämtade honom i torsdags. Känns som jag redan blivit tvåbarnsmamma haha. Det tar ju helt klart mycket tid och energi med en lite valp men jag tror vi fått en riktigt bra hund. I början letade han efter sina syskon hela tiden stackarn men nu har han börjat slappna av mer och börjar känna sig mer trygg hos oss. Philip har sovit på madrass med honom på golvet då vi inte vill ha honom i sängen.

Dessutom trodde jag som ALLA säger att dom kissar och bajsar inne hela tiden men så har det inte varit. Inte nu iallafall, det kan ju komma. Vi är noga och går ut med honom ofta och han säger också till själv ibland när han vill ut.

Men det viktigaste av allt! Han är kanon med Freya och Freya med honom. Hon bryr sig inte så mycket och det är skönt. Går inte efter honom eller klänger på honom. Om hon hittar nån av hans leksaker eller ben så ger hon honom det och han tar emot det. Dock är han väldigt pussig mot henne och vill gärna upp i ansiktet men hon är som sagt duktig på att ignorera och då ger han sig. Första gången han visade sig säker och viftade på svansen här hemma efter vi hämtade honom var när han såg att hon hade vaknat på morgonen. Så jäkla gulligt. Hoppas dom kommer ha mycket glädje av varandra.

Han är ju en renodlad jakthund, eller ska bli iallafall. Men jag hoppas att han för oss också kommer att bli en riktigt bra familjehund.

Självklart var han inte hemma när jag nu fick tid att sitta ner och blogga...

Likes

Comments