View tracker

Varför borde unga inte gå i skolan? Enkelt, för att det är jobbigt. Menhur jobbigt är det ens? Enligt lagen så måste man gå i skolan från årskurs 1till 9, även kallat grundskolan. Efter grundskolan så är det i många fallgymnasiet som väntar oss unga. Men måste barn och unga ens gå till skolan,finns det någon annan utväg?

 

Jag känner att vi inte skulle behöva gå till skolan. Men samtidigtkänner jag att det ger alla ett fritt val. Att ha gratis skola är nog det bästamed Sverige, att vi låter våra unga gå i skolan. Men samtidigt känner jag attdet är dumt att tvinga folk att vara i skolan då det ofta leder till att helaklasser hamlar i en obalans. Kanske är det så om elever blivit avstängd eller utkastadfrån skola lättare, så hade man skött det mycket bättre än det gör i dagensläge? Bara en tanke om att skolan hade varit hårdare med regler.

 

Vad jag förstått från min mamma så kan vi redan vid låg ålder på barnenförstå och läsa vad det kommer bli av alla elever. Det är egentligen heltabsurt varför vi inte tar detta i händerna och satsar på de elever som kommeratt lyckas.

 

Alla har rätt till att lyckas. Alla har rätt till att klara skolan. Menalla har ett eget jobb i det hela. Unga ska inte tror att livet kommer bliserverat på ett silverfat. Att ge den bilden till barn är fel. Att accepteraelevers beteende är sjukt.

 

Jag känner fast att visa elever har allt emot sig, så ska de få chansenatt lyckas bättre än någonsin. För många av de personer som blir väldigtframgångsrika är just de som hade det svårt. Kanske ska vi ge elevernastriktare regler, ge alla striktare regler. Men ifall att vi skulle sättahårdare regler så finns det dem som fortfarande skulle fall igenom systemet.Det är dessa som vi vill åt trotsallt.

 

Men borde vi tvinga unga att gå i skolan? Ja, det tycker jag. För idagens samhälle skulle du inte klara dig länge utan att ha fått grunderna. Dockså tycker jag skolan ska bli hårdare mot eleverna. Även så ska de elever somhar svårt för skolan eller de som inte bryr sig, placeras på annat håll. Att vianpassar vårt system så att elever lär sig endast grunderna om eleven riskeraratt hamla utanför samhället totalt. Men grunderna menar jag språk och matte.Alla elever måste lära sig svenska oavsett om man inte bryr sig. Dock så kanskeman kan begränsa det en aning. Kanske behöver de eleverna lära sig hur manböjer ett adjektiv efter verbet. Men så att eleven får grundläggande utbildningi tal, förståelse och skrift. Sedan så borde alla lära sig prata och förståengelska. Hur skulle det se ut om alla svenskar i framtiden har lika braengelska som Morgan från Ullared?  Baratanken på det får man att gråta.

Till sist har vi Matte. Alla behöver matte. Om man så ska räkna hurmånga människor som äter äpple eller om man ska räkna priset på en påse kokain.

Skulle kunna skriva mer argument till varför den typen av skola, mendet får ske senare.

 

Så en skola där de som har svårt och/eller de som inte vill kan få lärasig det absolut nödvändigaste. Och vill/kan eleven mer så får den givetvis det.Så 10 år i grundskolan vore optimalast för att lära alla grunder i livet.

(Hur det praktiskt ska funka får någon annan lösa, haha)

 

Tack för att du läste och hoppas att du delar med dig av dina tankarkring det hela.

 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ren information , Skriver, O skojsigt

Läste tidigare en post på Facebook där en mamma la upp en bild på ett lapp som hennes två söner hade skrivit.

Läste tidigare en Facebook post om en lapp som hon fått i uppdrag av sina två söner att lämna till deras rektor på skolan

Jag blir lite rörd och besviken av att läsa den här lappen som killarna skrivit på helt på eget beslut. Men för mig handlar inte frågan om vad skolan gör, utan varför kan inte skolorna informera mer om hur skolans arbete går till? För min mamma arbetar inom kommunen och en del på skolor och hon berättar nästan varje gång jag ser henne på helgen om föräldrar till barnen på skolan som är besvikna. Men varförbeskyller vi den enskilde personen som jobbar i skolan?

Men åter till lappen. Att man som elev i årskurs 1 och 2 bestämmer sig tillsammans för att skriva en lapp till sin rektor för att man far illa, hur långt har det inte gått vi detskedet ens? Varför accepterar vi att elever i de låga årskurserna skriver lappar till sina lärare eller personal att dem är rädda för att gå till skolan.För er som inte sett lappen på Facebook eller Instagram så finns den här under.

”Hej rektorn

Vi är rädda för att gå till skolan.

Jag vill inte längre bli slagen, sparkad eller strypt.

Varför hjälper du inte oss?

Rast vakterna gör inget eller finns det inga.

Ni måste ta ansvar,

Så att vi kan känna oss trygga.

Hjälp oss

Hampus 1a och

Hugo 2a”

Hur sjukt kan detvara att vi låter våra barn inom skolan fara illa för att vi inte har resurser att hålla ordning på de elever som är elaka och kränker de övriga eleverna? Hur kan man som förälder inte bli sur på sina barn när de gör sånt mot andra barn? Varför är det så svårt att ta ett ansvar för barn som du satt till välden?

För mig har det alltid varit så att jag fått skäll när det är saker jag gjort. Det kan ha varit allt från att ha slagits till att ha käftat mot personalen. Resultatet av detta var straff på straff, allt för att mina för att min mamma och pappa ville att jag skulle skärpa mig.

Och ska jag blicka tillbaka på det som hänt i mitt liv så skulle vilja säga att det var otroligt positivt! Att jag fick den hjälpen som jag fick av både mina föräldrar och från skolan har format mig till den personen jag är idag.


Men om vi återgår till brevet ovan, så tycker jag det är sorgligt hur dessa två killarna beskriver hur dem blir slagna, sparkade och strypta. Hur är vårt samhälle när pojkar i första klass får utstå den här typen av stryk? Ingen förtjänar den typ av vardag, absolut ingen...

Men till pojkarna vill jag skriva följande:


oavsett om era kompisar är elaka,

oavsett om er mamma lämnade brevet till rektorn eller inte

oavsett om ni får ont av slagen

oavsett vad som händer, så

kom alltid ihåg att ni är starkare än någon annan

för det är bara de starka som vågar stå upp

saken är den att alla kommer inte vara din vän

men alla kommer att komma in i ditt liv

men inte alla får stanna

många minne kommer du att få

men tänk bara på dem bästa

/Ponthus Jessmor

Till alla elever som klagar på att allt är skolans jobb, tänk hur många som går på din skola och hur lite personer som jobbar där, så ser du att det är svårt. Men alla skolor skapar magi för Sverige, man lär barn och unga en grund till livet inom alla ämnen.


Till er lärare, personal och min egna mamma vill jag skicka en super stor spark i baken, ni är grymma i er vardag. Ni är de hjältar som alla borde tacka. Alla ni ger oss unga en grund i livet som gör en helt rörd av att tänka på.


Till sist vill jag till alla de föräldrar som klagar på att skolan inte hjälper eller liknande, det är ditt barn inte skolas barn. Det är i 99% av fallen föräldrarna som förstör barnens skolgång, tänk på det! Ni kan läsa mer om det här!


Ha det bra så syns vi imorgon!

Mvh

Ponthus Jessmor

Likes

Comments

View tracker

Hatar allmänt , Skriver, O skojsigt

Hur beroende av alla våra social medier är vi inte?

Jag hatar att jag är så sjukt beroende av alla dagens social medier och platser där man kan snacka och skaffa vänner. Om jag skulle lägga ihop hur mycket tid jag egentligen lägger på att skrolla igenom flöde av bilder, inlägg, tweets, snaps och allt vad det kan vara,så snackar vi om hela dygn i veckan. Detta tar min tid ifrån mig så sjukt mycket. Liksom varför lägger jag tid på all skiten? Det ger mig inget mer än bortslösad tid. Okej, jag gör det för att mina kompisar finns där, och nästan varje samtalsämne som man har under en kopp kaffe eller en bit mat har någon koppling till mobilen.

Den kopplings kan vara allt från något som man sett eller hört till saker som man kolla upp eller liknande. Men tänk dig att du sitter och snackar med dina vänner m en video du sett tidigare, du inser att du verkligen MÅSTE visa videon. Vad händer sekunderna då du tar upp din telefon? Alla andra tar upp sina, för att det blir en paus i konversationen som egentligen är onödig. I alla dessa pauser så kollar man typ sina snaps från antagligen de vännerna som du kan se 1 m framför dig. 

Saken är den att telefonen har för mycket inflyttande i vår vardag. Och med telefonen får vi de sociala medierna och apparna. 

​TV3 kolla hit nu!

Ett tips till tv3 hade varit och ta ett gäng ungdomar och låsa in dem på ett område där de måste leva och klara sög helt själva utan mobiler. Det om något hade varit ett sjukt spännande socialt experiment. Jag ställer gärna upp som deltagare!

Men jag hatar inte social medier på det sättet utan mer att jag hatar att jag är så beroende av dem. Det är ibland nästan lite jobbigt att man har så nära relation till fyrkanten som ständigt ligger i ens ficka eller i ens hand.

​Jag vill inte att social medier ska finnas

Men tro inte att jag är motståndare till utveckligen av teknik, jag älskar det. Och att stoppa utveckligen vore lika dumt som att skjuta sig själv i foten för att det är kul.


På tal om absolut inget, så älskar jag debatten om vad som är bäst eller vad som är sämst. Speciellt med alla Apple människor. Helt ärligt förstår jag inte varför det ska vara så stort. Alla ska väl få ha vilket modell eller märka man vill. Nu blir jag trött på detta att jag spårar. Men vad gör man inte för att berätta för dumma Mexikanare om lite nya saker. Den där meningen var mer sne än en BMW utan


Anledningen till att jag tramsar här på bloggen är lika enkel som att räkan ut att man måste andas

Ni kanske tror att jag gör detta för att jag vill verka rolig. Jag gör det för att underhålla mig själv i första hand. Och i andra hand för att bli snabbare på att skriva på tangentbordet på moon Nya MacBook. (Ibland måste man skryta men den är från 2013). Skämt och sido så gör jag det för att överleva vardagen.

Dock har jag inte fattat hur människor kan tjäna pengar på att skriva vad dem äter på en blogg. Skulle vilja lära mig det. Kanske är något att satsa på. Antingen det eller bli krönikör på DN eller någon annan mysig tidning. Eller så kan jag vara min egna krönikör på dessa social medier som jag egentligen hatar.

Äsch, tills nästa gång ska jag ha skaffat mig ett liv, eller något annat vettigt. Den dagen den sorgen

Syns, haj!

Ponthus Jessmor


Likes

Comments

Ren information , Skojsigt, Skriver

Skulle det vara något problem för dig att jag är rasist?

Tycker det är förjävligt att man inte skulle kunna få ha sina egna åsikt ifred. Alla svenska myndiga personer över 18 år har rösträtt. Rösträtten för mig är att man ska få tycka och tänka precis som man själv vill och detta genom att rösta och kunna påverka. Jag vet liksom många andra personer att alla tycker olika dels politiskt och om andra viktiga frågor och dels att man tycker olika om just rösträtten.


Jag har ganska så klart för mig själv vad jag tycker och tänker kring många frågor i dagens samhälle, men det betyder inte att jag vill bli ner tryckt eller påhoppad på grund av detta. Samtidigt tycker jag att man ska fundera ett par sekunder extra innan man yttrar sina åsikter offentligt, detta är ett av de sakerna som jag själv fått uppleva, men det har hjälpt. Så fort jag sagt och uttryckt mig på något galet sett så har mina föräldrar alltid funnits där för att berätta för mig att det är fel eller att jag kan säga det på ett annat sätt. Men när man når offentligheten är det inte alls samma sak som inom familjen. I det offentliga blir man nertryckt av allt och alla både på internet och ibland rent fysiskt. Detta är sjukt, hur vi kan låta människor må dåligt över att man uttryckte sig fel.


Men hur skulle man kunna lösa detta?

En lösning så att människor, levande personer inte behöver må dåligt över att han/hon är rasist, för att han/hon är feminist eller liknande enbart för att man står för sin sak och möts av hat eller hot. Lösningen ligger egentligen hos båda parterna. Den som säger vad den tycker borde egentligen få göra det, men egentligen får han/hon acceptera att man inte bara kan säga vad man tycker hur som helst. Samtidigt så ska man inte kränka, hota, mobba eller ens vara elak mot någon som tycker annorlunda än DIG.


Så hur når vi detta?

Man når lösningen genom att ta det med long och ro. Man ska inte stress upp sig eller skrika massa saker impulsivt bara för att man har rätt till det. Med alla rättigheter kommer minst lika många skyldigheter.


Slutligen, är det okej att jag är rasist?

Jag skulle vilja säga att jag har rätt till det så länge jag inte uttrycker mig på något korkat sätt eller liknande. Ofta i skolan när vi diskuterar saker och ting gäller det att man håller sina egna åsikter och vad som finns fakta på skilda. För enligt lagen så får man tycka och tänka själv inom lagar och reglernas gränser. Det vill säga att man inte får säga saker som hets mot folkgrupp eller annat som bryter mot lagen, men det får ni läsa mer om här!

Och nej, jag skulle inte vilja kalla mig själv för rasist då jag inte har den typen av funderingar och åsikter. Men det kan vi ta en annan gång.


Ha det gött till nästa gång!!

Ponthus Jessmor

Likes

Comments

Hatar allmänt , Skojsigt, Skriver

Ja, och jag menar att den verkligen är sämst

Precis den rubriken fick jag för ett par dagar sedan läsa där en tjej, som jag antar går i nian skriver att hon tycker skolan är sämst för att man måste gå dit. Hon menar även i sitt inlägg att skolan förstör ens fritid och tar den ifrån dig. Tjejen menar även att skolan är så jobbig att man blir deprimerad av att gå dit.


Min första tanke efter jag läst inlägget var att hon måste ha det verkligen svårt i skolan och liknande, men efter att ha gjort lite hederlig ungdoms stalking, det i praktiken vill säga att jag gick in och kollade på hennes Facebook profil och Instagram sida för att se mer vem hon var.

Efter bara ett par minuters tittande upptäcker jag det som skulle få mina första tankar om henne att spricka.

En bild på ett papper där man klart och tydligt kan se hennes betyg från terminen tidigare.

Och jag vill inte verka dryg, men ligger du på över 300 poäng i merit och klagar på att skolan är svår så tycker jag att du borde hitta hjälp eller helt enkelt slappna av.

Ja jag vet att skolan kan vara svår i perioder, men gör det dig verkligen deprimerad och ledsen? Blir du ledsen om du nån gång får ett F på ett prov eller en inlämning så kan du alltid se det som en ännu större läxa än det tidigare var. Att man ibland misslyckas är ett bevis på att man är mänsklig.

Okej nu tappa jag syftet mer än någonsin förut... men det gör kanske inte något ändån? Men saken jag vill komma till är att: det inte är skolan som är dålig, utan det är eleverna i skolan som är dåliga för att man helt enkelt tappat bort sin respekt till lärare och respekten för att förstå något vettigt ens.


Ta dig samman och gör vad du ska för ingen lär hjälpa dig om du saknar viljan till att först hjälpa dig själv.

Alla människor har drömmar om vad man vill vara eller hur allt ska vara, detta kan vara svårt att uppnå då man måste börja satsa redan som liten.

Och skolan hjälper dig otroligt mycket. 99% av alla lärare i Sverige vill garanterat att sina elever ska lyckas och att deras elever ska få sina drömmar uppfyllda.


Anledningen till att jag skriver detta är ganska så enkel. När jag läste om tjejen som tyckte skolan var jobbig och liknande blev jag irriterad på att hon inte kunde förstå varför vi behöver skolan och hur den egentligen hjälper oss. Redan när jag var liten så fick jag börja lära mig hemma att jag måste gå till skolan. Och nu finns det säkert flera som kommer säga att jag har "lyckats" bara för att mina föräldrar har hjälpt mig. Jag kan inte förneka att mina föräldrar har hjälpt mig, men samtidigt har jag själv fått kämpa mig igenom jobbiga dagar och fått känna hur det är att misslyckas.

Men den tjejen som går i nian skriver att det är svårt i skolan och att hon ligger på 300 poäng gör mig väldigt ledsen att vi inte hjälper henne. Alla föräldrar till dessa barn och ungsommar borde lära sig innan man skaffar barn att man inte ska pressa barnet till toppen, man som barn borde göra det helt av sin egna vilja och inget mer än det.

Tycker du kan pröva att svara på frågan här under, är lite kul att testa www.nouw.com olika funktioner då jag inte använt detta tidigare.

Du kanske tycker att svars alternativen är dumma, och det är dem. Men jag hänger inte ut dig för det, för jag är en hederlig människa som är trevlig.

Idag tänkte jag även säga att humor är kul så tills nästa gång får du lära dig lite ordvitsar eller något. För alla vet att alla blondins skämt är sanna så det egentligen inte är några skämt, men det säger vi inte så högt.

Jag vet, det var det sämsta skämtet jag kunde komma på och det var bara för att retas med alla er som tror att jag försöker vara rolig. Jag vill, som jag sa i förra inlägget att ni ska tro mig och ta det till er det som jag säger. Så är det helt enkelt.

Men tills nästa gång du läser så får du veta mer om humor så du kan ta och kolla inMagnus Betnérs Youtube för att han är bäst, och så är det helt enkelt!

Ha det gott haj!!!!

Mvh 

Ponthus Jessmor


Likes

Comments

Skriver, Feminism , Hatar allmänt

​Feminist det absolut tyngsta man kan prata om 

​Jag skulle stolt kunna ställa mig upp på en stol och säga att jag är feminist. Men jag gör inte det av anledningen att jag dels är osäker på vad andra tycker att en femmist är samt att jag är rädd att jag inte själv vet vad det är. 


Men vem är en feminist? Är man bara feminist om man gillar "Fi" eller kan man benämna sig som feminist när man bara tror på ett rättvist samhälle? 


Jag tycker inget illa om människor som tycker olika saker, jag tycker snarare illa om dem människor, om man ens ska kalla det för människor, som tvunget ska tycka om vad andra tycker. Jag vet att detta är en väldigt gammal debatt om vem som har rätt att tycka om vad och vem som inte har. Men jag känner att vi aldrig lär komma ifrån detta triangel drama. För om man tänker så här.  

(Vill varna att detta kan komma att bli mycket rörigt och dåligt formulerat) 

En människa som vi benämner Eddie, Eddie tycker att rasister har fel, och vill inte att dem ska finnas. Lisa som är en annan människa tycker inte om att Eddie hatar på rasister för att alla ska få tycka vad dem vill. Sedan kommer Stina och tycker att både Eddie och Lisa har fel för att man inte ska tycka om vad andra tycker. Och på det här sättet så växer det hela ut i hela samhället. 


Hamlade väldigt off point men saken är den att jag rent utav sagt undrar vad som är feministiskt och varför det på något sätt skulle vara fel att uttrycka sig om det eller att benämna sig själv som det. Tycker ärlig talat att alla människor på våran jord botre acceptera att alla har rätt till sin åsikt fast att det kan verka väldigt sjukt.

Det är egentligen vår tids absolut största problem, att vi inte accepterar att alla har rätt till att tycka vad de vill. Tycker egentligen att debatten om invandring och om barns rättigheter får vänta tills vi löst problemet med att alla inte får tala fritt. För om man inte får tala fritt, hur ska då människor lyssna på de människor som inte får tala? 


Tycker ni får tycka lite om de tre inläggen jag postat, lite feedback på det jag skriver och liknande. Tills nästa gång får ni ha det som en ko, underbart fast att det kan vara regn.


Mvh 

Ponthus Jessmor

Likes

Comments

Ren information , Skojsigt, Skriver

Humor är mer än bara skämt

Jag är ett stort fan av Steigers alla stora humorprofiler, vilket gör att jag själv gillar att skämt om allt möjligt. Men jag känner samtidigt att man på sätt och vis ska ta till sig en del av det som skämtet handlar om, för bakom varje rad som komikern säger så finns det någon form av tanke. Det kanske inte finns någon tanke reset så vid ordvitsar eller vitsar eller liknade,


Vi tar Magnus Betnér som exempel, han är en väldigt hård komiker och har väldigt hårda skämt, men samtidigt så har ett väldigt bra budskap bakom alla rader med skämt som han lägger. Detta betyder att man måste tänka efter vad det egentligen är som han skulle vilja säga. För om man tolka allt som bara ett skämt så är man helt ute och cyklar, för ett skämt har alltid en mening. Vill du läsa mer om skämt tycker jag att du borde kolla in länken här nedan. Sidan beskriver nog ganska så exakt vad ett skämt är. 

(Testa tryck på ordet så får jag se om det funkarSkämt)

Att skämta borde ingå i vardagen. 

Ha det fint och gråt inte över allt som alla alltid gör!


Likes

Comments

Skriver, Skojsigt, Ren information

Känner mig kränkt

Jag heter som sagt Ponthus Jessmor och jag läser Samhälle och här på bloggen så kommer jag skriva all möjlig skit som det bara går. DU som läser har stor makt över vad jag skriver och du är hemskt gärna välkommen att föra en konversation över olika ämnen.


Jag tänkte senare idag eller imorgon skriva mitt första riktiga inlägg där jag kommer diskutera samma sak som jag nyligen hade som tal för mina klasskompisar i Svenska, men nu ska jag berätta om mig själv och lite vad jag tycker och tänker om samhällets grundläggande delar, låter det jobbigt? Läs ändå för att du i framtiden ska få en djupare förståelse för vad jag tycker och tänker. Allt för att undvika både för mig och för DIG att vi får sura miner.


Som rubriken lyder så känner jag mig kränkt av att jag inte har rätt att uttrycka mina åsikter i olika sammanhang bara för att jag är lite för grov och väldigt sarkastisk. För jag kan säga att jag känner mig kränkt, det kan alla andra som tycker och inte tycker säga.

Tycker du jag är dum nu? JA det är jag nog och jag skulle kunna hålla med dig om du sa det på ett smartare sätt än att skriva det.


Tack för mig och ha det extra mysigt.

Glömde en sak, har du tips på vad jag ska snacka skit om nästa gång så är du välkommen att kontakta mig på mailen eller skriva en liten kommentar. Kan hända att jag inte alls kommer att bry mig vad du tycker och tänker. Vill som sist nämna att förra meningen inte var seriös utan ett stycke inslag av sarkasm. Och för er som inte vet vad det är tycker jag ska lära sig det, så ni får en mysig länk till en internet sida: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sarkasm


Mvh

Ponthus Jessmor


Likes

Comments