View tracker

Life

Halloj!
Allt löper på med jobb o skola om varandra.
På helgen var jag o gulle o bowla med Iina&Mattis, super kul o bra gick det! Efter det for jag o gulle o äta till La vida. Bra lördagkväll!
Nu är jag i Åbo för fyra dagar, imorgon gruppföredrag, fredag tent som jag inte "hunnit" läsa till, lördag föreläsning. Jag tar verkligen ingen stress över tenten på fredag, så satsar istället på omtenten 14.1. Jag anser att grupparbeten är viktigare att få bra gjorda i tid än en tråkig tent som man endå får tenta om två gånger. Plus att jag jobbat en hel del så har inte haft tiden och orken att börja läsa.
Älskar så att vara här i Åbo, i min egna inredda lägenhet, sova i min egen säng med mina egna lakan, gå o handla mat hur länge som helst... Listan blir lång. Missförstå mig inte, jag gillar att vara hemma i Tenala o Skogby också!
Hade planerat att inte alls ta fram något julpynt i lägenheten då jag är här så jätte sällan nu under julen, men idag då jag kom hit kände jag endå att jag måste ta fram något. Så lillajulgranen o ljusstaken fick komma fram från skåpet!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Life

Gårdagens festande började redan runt 15 tiden och guu vilken bra kväll det blev! 10 stämplar behövde jag iår, synd att många platser hade bara shottar o mitt umgänge hade bråttom o hela tiden shottade på varje ställe, medan jag inte kan shotta. Hann dricka några klunkar av en cider o lämna den eller sen svepa..! Mellanfest hos Ronny o sen gick jag o Jenny för att köa in till Börsen, tog inte så länge faktiskt o så var vi inne. Dansade o hade det kul! Freddy Kalas så vi även på Monkey o det var så jävla bra! Dock var det allt för mycket folk där inne på en gång, skulle bara flera gånger vilja börja gråta o få panik, för det var verkligen trångt, hett o dålig luft...
Kvällen slutade runt 3 tiden för mig efter en super kväll! Nästa år igen...

Likes

Comments

View tracker

Life

- Jag städar och tvättar typ aldrig min bil. Jag har haft egen bil i ca 2,5år. Första bilen tvättade jag 1 gång o den nuvarande bilen som jag haft sen januari har jag aldrig tvättat. Om den ska tvättas får pappa göra det, fö jag bryr mig inte haha! Sen kan jag nog dammsuga bilen, men det händer väldigt sällan. Då jag hade scooter tvättade jag den kanske 2-3gånger på 3 år, då var det också pappa som fick tvätta om den skulle bli tvättad. Och om han tvättar min bil är det för att han erbjuder sig, inte för att jag säger det.
- Jag är pedant, jag hatar då det är dammigt, smutsigt och oredigt, förutom bilen. Dock bryr jag mig inte om det är hos någon annan, för det är ju deras oreda, inte min.
- Jag vill ha allt på mitt sätt, klart kan jag kompromissa! T.ex. om någon duschar hos mig så måste de torka golvet efteråt och sätta en handduk på golvet och sen dra för duschdraperiet så att det torkar. Ett annat exempel är när jag städar o fixar i bastis rum hemma hos hans föräldrar, jag plockar undan allt onödigt av hans saker som ligger framme, medan bordet nog kan vara fullt med mina egna saker.. I grupparbeten vill jag alltid göra för mycket för att "jag vill ha det på mitt sätt", erbjuder mig ofta att skriva arbetet och de andra säger vad som ska skrivas och jag fixar gärna arbetet enligt novias skrivanvisningar. Detta kanske för att jag vet att jag är bra på det!
- Denna höst har jag sovit max 7 nätter i min lägenhet och sedan april har jag kanske sovit där 10 nätter.
- Om vi går tillbaka till föregående punkt skulle jag ju kunna hyra ut min lägenhet, men jag vill inte att någon sover i min säng eller helt enkelt är i mitt hem. Och nej jag har inte utrymme att tömma lägenheten o ta hem allt till mamma o pappa...
- Förut var jag helt besatt av inredning med texter på, har allt kvar ännu, för jag gillar det fortfarande men är intr besatt. Nu har jag dock cravings på gamla silver ljushållare, silverfat o.s.v. Så snyggt!

- Förtillfället har jag inga lediga dagar, antingen är jag på jobb eller i skolan
- Jag har en sån otrolig fobi för gammal mat, jag kan absolut inte äta någonting som gått ut dagen innan, det är just o just att jag kan äta något som går ut samma dag. Denna "fobi" har blivit värre.. Mina föräldrar tycker jag är jobbig gällande detta!
- Jag har aldrig tagit studielån. Många tror att min pojkvän ger pengar åt mig, så är det verkligen inte! Han hjälper mig med bilen, lagar bilen gratis och kanske betalar bildelarna som jag sen i ett senare skede betalar tillbaka. Jag lever endast på mina stöd, sparpengar och den lön jag får för det jag jobbar - ingen annans pengar! Dock bor jag ju ganska mycket hemma hos mamma o pappa nu så då äter jag ju av deras mat men...
- Jag längtar tills den dagen då jag köpt eller byggt hus och får fixa o inreda!
- Jag är inte snål, men har lärt mig att kunna tänka innan jag köper att "den här behöver jag inte".
- Jag tycker jag är en ganska ensam person, ibland känns det jobbigt då alla runt omkring har så roligt, men ibland är det så otroligt skönt.

Likes

Comments

Life

Dagarna i Stockholm var verkligen super! Fick äntligen krama om bästa Ellinor o umgås med henne, vi hade inte träffats sen i augusti, så det fanns även en hel del att prata om.
Vapiano, Gondolens tak, Mall of Scandinavia, shopping, tunnelbana o buss åkande, kroger o mindre barer, nattmat, skumvin - detta har vi hunnit med och lite till!
Tackar bästavän för några super dagar, kommer sakna henne och själva Stockholm också!♡
Kom hem igårkväll och idag morse åkte jag till Tallinn för en dag, kul det med! Nu har man ju lagret påfyllt iallafall hahah...

Likes

Comments

Life

Nu är äntligen boken hemma hos mig! Therese Lindgrens "Ibland mår jag inte så bra". Hade hoppats på en signerad men denna är precis lika bra! Beställde den på Adlibris för 18,70€. Ska bli så roligt att läsa den, då jag har skolan undan för detta halvår!

Likes

Comments

Life

Idag har det varit farsdag, så har ätit bra mat hemma med familjen o farmor. Samt varit till mormor o morfar i sagt grattis. Nu på kvällen var jag på 1h zumba (lääääänge sen sist) o 1h bodypump. Jag tycker ni alla ska söka er till eller åtminstone testa på Gym1 i Ekenäs, jag är super nöjd o där finns allt!
På fredagen åkte jag, mamma o pappa till Åbo för en natt. Vi besökte Ikea, samt att jag o mamma fick en lång kvällspromenad längs Aura å och tog en kakao/irish coffee på Fontana. På lördagen dvs igår, hade jag skola 8:30-14:30, åkte hem och åkte vidare till Snappertuna på dopkaffe o tydligen även vigselkaffe. Grattis!
Annars löper dagarna på med skola, jobb, mys o träning.
Imorgon blir det morgontur på jobbet o jomppa på Gym1 på kvällen, efter det kör jag till Åbo för jag har skola på tisdag. Efter skolan på tisdagen kommer jag hem o på onsdag är det massage på dagen som gäller. Och på kvällen tar jag flyget till Stockholm för att spendera 3 dagar hos min saknade bästa vän! Längtar!!

Hoppas ni har det bra!

Likes

Comments

Life

Fredagen är här och har planer för hela helgen, bra så! Idag ska jag luncha med farmor, städa på Gym1 och därefter gå på 1h BodyPump där. På kvällen åker jag iväg till Tenala ett varv har jag på känn.
Imorgon kväll är det utgång med Julia som gäller, till den nya krogen som ska öppna i Ekenäs dvs. Night Revyy/La vida! Ser framemot att se om det är något värt.
Något annat jag ser framemot är att jag lovat mig på jobb 28.11-30.12 till Vård i hemmet, minus de dagar jag har skola under den tiden. Ser framemot att jobba där igen, även fast jag känner hatkärlek till den platsen. Vård i hemmet är min grej, jag skulle nog kunna säga att jag brinner för det! Ska bli kul att se om jag sen som färdig socionom hittar något inom det yrket som jag brinner för lika mycket..
Har fått första vitsordet för i år och full pott blev det även fast läraren varit sjuk och vi inte fått i princip någon handledning alls. Super nöjd! Nu återstår bara 4 kurser för denna termin.

Likes

Comments

Life

Igår var jag på Christoph Treiers föreläsning i Novia, som handlade om självkänsla och självförtroende. Helt otroligt hur mycket av det som stämde! Att den förstfödde i familjen får mer uppmärksamhet för allt den gör vilket ger den ett bra självförtroende och den andra som föds efter det kanske har en sämre självförtroende men bättre självkänsla på grund av en massa saker. Han berättade så bra om det och det är tydligen vetenskaplig/psykologiskt bevisat allt det där stämmer upp till 85%.

Det som även kom upp på föreläsningen som gjorde att jag ångrade att jag gick, var att enligt allt det ovanstående så kunde det även bevisas att förstfödda har mest svårighet att vara ett par, det mest optimala är en förstfödd och en mellan född. Orsaken till att jag ångrade mig var att både jag och Basti är förstfödda.. Jag började tvivla och funderar ännu idag på att kommer vi hamna göra slut i framtiden för att det inte fungerar på grund av de orsaker för att vi båda är förstfödda. Alla jag känner är i princip tillsammans enligt så som det enligt vetenskap och psykologin fungerar, förutom jag och basti.

Då jag kom hem till Ekenäs halv grät jag och berättade för Basti vad som sagts på föreläsningen, han bara skrattade åt mig och sa att det inte kan stämma och att vi nog kommer vara tillsammans fast det är bevisat att det i princip inte går, för det har ju fungerat hittills. Men jag är ändå så otroligt tveksam, tankarna snurrar i huvudet. Jag borde inte gått på föreläsningen, även fast den var givande och intressant.

"Äldst med äldst: Två äldstabarn kan stångas ganska mycket eftersom båda vill styra. Båda parter måste lära sig att göra kompromisser och att förstå att när något är viktigt för den ena kan motsatsen vara precis lika viktig för den andra."

"Äldst med yngst: Sett till personligheterna klaffar i regel äldstabarn och yngstabarn bäst. Äldstabarnet har ofta ett kontrollbehov som kombineras med yngrebarnets vilja att bli omhändertaget."

Läs mer här: http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/sa-paverkar-din-plats-i-syskonskaran-din-relation/

"Två förstfödda: Relationen mellan två förstfödda är den svåraste, menar Linda Blair, särskilt om båda är tävlingsinriktade. Då lär konflikterna dugga tätt. Men förhållandet kan funka. Linda Blair föreslår att åtminstone en av dem bör ha möjlighet att "leda och dominera" utanför relationen, till exempel i sitt jobb."

Läs mer här: http://www.aftonbladet.se/wendela/article12557291.ab

Fan endå, att man ska ta åt sig av allt och sitta fundera. Jag hoppas med hela mitt hjärta att detta inte stämmer på mig och basti som förstödda och att vi kommer hålla ihop hela livet och kunna bevisa motsatsen...Likes

Comments

Life

Dagarna bara flyger iväg fast jag inte gör något speciellt.
Förra veckan tog jag tag i träningen igen och tränade alla dagar förutom 1, så skönt att jag tagit steget att börja igen.
På helgen öppnades det ett nytt gym i Ekenäs, Gym1, så dit ska jag antagligen ta kort.
Idag har jag fixat lite jobb åt mig o gjort skolarbeten och kvällen fortsätter med tråning med mamma på Trainium och kör sen till Åbo för två dagar. Kommer denna gång ha sällskap av Ina i Åbo, bra så! :)

Likes

Comments