Life

Jaa-aa var ska man börja?
Finskan har alltid varit svår för mig, men jag är villig att lära mig och prata finska då jag har möjlighet. Även fast min finska inte är den bästa så kan jag göra mig förstådd, eller så har jag trott iallafall. Tills idag då Sonera ringde åt mig och skulle sälja abonemang åt mig (jag har saunalahti...). Valde att inte fråga om en svenskspråkig kunde prata utan tänkte att jag kan säga de jag vill på finska. Jag sa hela tiden att jag skulle fundera ännu lite, jag tar inget abonemang nu, jag har nog funderat på att byta men då beställer jag från nätet eller går till Gigantti.. Ännu innan vi slutade samtalet frågade jag försäljaren om jag förstått rätt att jag inte har tagit ett abonemang att jag bara får en länk till eposten som jag kan läsa mera på... Ca 1h senare får jag textmeddelande från Sonera att tack för att du valt vårt abonemang och att vi skickar mera info om simkortsbyte senare. Jag bara WHAT? Jag sa ju hela tiden att jag inte ska ha något NU att jag ska fundera. Vi har helt enkelt missförstått varandra även fast det från min sida var klart att jag inte skulle ha något... Riktigt typiskt. Ringde kundtjänsten och fick bort avtalet jag tydligen gått med på under samtalet.
Jag gillar inte finska och speciellt inte att bli missförstådd, tur redde detta upp sig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Life

13.3-19.3.17

Måndag: 1h powerwalk/länk (7,72km)
Tisdag: 1h Fatburning
Onsdag: 1h 13min powerwalk (7,5km), 1h Bodypump
Torsdag: 1h Bodyattack
Fredag: 15min på springmatta, 1h Bodypump
Lördag: 30min Bodyattack, 30min Core, 1h 16min powerwalk (8,5km)
Söndag: -

Likes

Comments

Life

Ledig dag som bestått av träff med praktikhandledare, fpa besök och chill. Nu på kvällen blev det ett Bodypump pass med Julia och fortsätter nu kvällen med fruktsallad o naturgodis med gulle.

Likes

Comments

Life

Som rubriken säger är jag tillbaka i Tenala. Ledig resten av veckan från skolan, borde dock fixa skolarbeten och sen har jag två jobbturer inbokade.
Dagen har bestått av skola, bilköras, plocka in alla kläder i klädskåpet i Tenala, kaffe hos fammo med familjen, fört saker till lägenheten i ekenäs = sprungit/gått upp och ner till fjärde våningen x antal gånger.. Avslutade kvällen med Fatburning, smoothie och karelska piroger.

Likes

Comments

Life

Bläddade igenom min gamla bdb/bilddagboken/dayviews.

11.3.2013

"Den där känslan som sakta kryper fram. När det känns som att man står helt ensam. Ensam på detta stora runda klot. Ensam i detta stora värld. Vad väntar bakom hörnet? Inget vet. Då man inte vet var alla ens "vänner" befinner sig. Då alla bara försvinner. Då funderar man. Ligger felet på mig? Vad är det som gör att alla går ifrån mig? Vad är det jag gör fel? Att ensam stå med alla dessa tankar i huvudet. Huvudet gör ont som man tänker och det slutar inte. Jag vill bara finna min plats på detta runda klot. I denna stora värld. För just nu vet jag inte var jag befinner mig. Jag är ensam. Jag vill finna de vänner som finns där och inte går. Jag vill finna den plats där jag hör hemma. Jag vill hitta en plats där jag kan börja om. Jag vill hitta en plats där jag kan må bra och bara glömma allt. Lämna allt bakom mig. Börja från noll."


"Med knivar i ryggen går jag ännu här och ler, fast det ända jag ser, är er, ni som hela tiden sårar mig mer, får mig att falla ner, långt dit ner, där jag inte ser, hur illa ni gör mig. Så jag fortsätter le, glömmer det och förlåter er. "

02.12.2012

En litet kapitel ur mitt liv:

På den tiden var mitt huvud alltid fylld med tankar, tårarna rann allt för ofta och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Kändes som om jag bara ville bort, flytta, springa och aldrig stanna. Jag kände från topp till tå att allt låg fel till. Jag förstod inte varför jag blev behandlad som jag blev. "Hästkuk, häst, hästljud efter mig, fet, sminkdocka, ful osv.." Jag fick inte prata och jag fick flera gånger höra hur vissa ville se mig död och hur jag skulle bli dödad av dem. Jag var totalt värdelös och redan av att jag existerade fick dem att hata mig, att vilja se mig död. Jag förstod aldrig vad jag gjorde för fel.. Tänkte få en stol slagen fullt i huvudet på en historiatimme av en kille i min klass, läraren satt och skrattade och mina "vänner" sa ingenting, efteråt frågade jag av historialäraren att fick han verkligen göra sådär (eller något i den stilen) och läraren bara skrattade och såg på mig och sade något i den här stilen: varför skulle han inte få?. Dock var vår historielärare en skämtare, men ändå, stolen var 10-20cm ifrån att träffa mitt huvud.
Jag mådde seriöst så jävla dåligt, jag hade ingen grund alls att stå på. Kändes som om livet var påväg utåt..
Men på våren 2011 började jag vara i Ekenäs, såklart fick jag skit för det i Tenala och allt blev värre i skolan typ. Men vi gick ut grundskolan och sommarlovet var det bästa någonsin, med "gänget"♥. De fick alltid mig att skratta, jag hade så sjukt kul. Men händelserna i grundskolan var kvar i huvudet varje dag, och flera gånger i veckan fick mina vänner stötta mig igenom mina tankar och besvär. Jag hatade TENALA, jag verkligen HATADE det mer än allt annat. Jag hade inga problem i Ekenäs, allt var frid och fröjd, allt var bra, nästan. Jag började i en ny skola efter sommarlovet och första året mådde jag inte bra, det hade sina ups and downs hela tiden, jag var på dåligt humör, trodde inte på mig själv, accepterade inte mig själv, men såklart fanns ju du alltid där, även fast vi alltid står o skriker på varandra. Men det var du som fick mig att börja bygga upp en stadig grund, en grund gjord av min vilja, tårar, styrka och tro på att jag KAN. Jag trodde inte på dina ord, de kom in genom ena örat och ut genom det andra, jag lyssnade helt enkelt inte. Men med tiden förstod jag hur dina ord verkligen var sanna. Jag försökte bygga upp, men rasade igen, byggde upp och föll igen, så höll det på en tid. Men allt blev bättre med tiden igen, såklart hade jag ännu mina downs men det var okej.
Hösten 2012 bestämde jag mig för att nu kan jag, nu ska jag och nu vill jag må bra. Jag började motionera, äta lite mindre MEN regelbundet och nyttigt, jag hade hela tiden nått att göra. Vilket gjorde att jag inte hade tid till att fundera så mycket på mina stora problem, som i andras ögon var onödiga och små. Jag såg resultat av mitt motionerande.Jag började leva mitt liv, jag byggde upp en grund av sten och stål, som jag kunde stå på och sen börja klättra upp på, på en stege. Och fortfarande har jag allt kvar i bakhuvudet av vad som hänt mig, men jag kan ärligt säga, att jag mår bra idag, jag älskar mitt liv och jag lever. Och såhär skall det fortsätta, för jag tänker inte låta idioter och andra förstöra det jag byggt upp, verkligen inte.
Jag gråter, jag gråter mer än andra, men jag är bra för det, jag mår bra fast jag gör det, det är bara ett sätt för mig att få ut saker eller ingenting. Jag är en person som gråter mycket, men det är inget fel med det.
Jag tycker att ingen människa skall bli behandlad som värdelös och måsta känna sig värdelös, för alla är värdefulla, men ingen är perfekt.
Detta var historia ur mitt liv, inte nära allt, men tyckte jag skulle skriva om det :)
Men tack till min underbara Kusin Jenny, men även Victoria, Victor, Rasmus, Jens och alla andra som stöttat mig, ni är guldvärda♥

13.5.2012

Jag mår inte bra, bara låt mig få försvinna.Bort härifrån.Tankarna spräcker mitt huvud, tårarna spräcker mina ögon.Mina kinder värker som jag vill gråta,min hals och mage är sjuk för att jag bara vill försvinna,det känns i magen hur svag och ångestfylld jag är,mina öron värker som jag spänner mig för att tårarna inte skall slippa ut,mina fingrar tar sjukt för att jag trycker så hårt på tangenterna för att få ut min nedstämdhet.Jag vill inte söka hjälp,för alla ser mig ju som den där glada&positiva flickan,men där inuti finns nått som ingen någonsin kommer förstå,något jag inte ens själv kommer förstå.Jag vill vara vacker, fin, omtyckt, smal, söt, snygg, glad som många andra. Jag vill inte ligga här nere längre,jag vill upp,jag vill se solen gå upp och ner,jag vill se hur träden grönskar till sommaren,men det går inte när man nere i gropen ligger,där det är så mörkt som i ett rum utan fönster.Jag sitter fast där i kvickssanden, den drar ner mig mer och mer och snart är hela jag under jorden.Jag orkar inte,kan inte nån bara börja förstå mig istället för att stå och skrika på mig..?

Likes

Comments

Life

6.3-12.3.2017

Måndag: 1h Bodyattack
Tisdag: 25min pw på springmatta (3km), 1h Bodypump, 30min Cxworx
Onsdag: 45min Bodyattack, 1h MageRumpa
Torsdag: 50min BodyAttack (kom sent, haha), 30min slö axelträning (haha)
Fredag: 2h gym (cardio, ben, rumpa, bröst)
Lördag: Allt gång då vi shoppa, över 100% aktivitet
Söndag: 41min powerwalk (4,9km), 1h Fatburning

Blev tydligen ingen vilodag denna vecka!

Likes

Comments

Life

Denna dag har gått väldigt snabbt. Började med skola 9-11:30, gick via Tokmanni och hem för att äta mat. Var trött efter helgens program så tog en powernap efter maten och sen ut på en 8km powerwalk/länk.
Sen har jag bara packat ihop så mycket jag kunnat inför flytten till Ekenäs, använt alla ikeakassar, resväskor och bananlådor jag hittade och hade med mig. Min stackars lilla Clio är proppfull och baktung nu så som den är full med saker, haha.. Allt packande och springande med lådor till bilen, plus pw/länken har resulterat i en aktivitet på över 210% idag, härligt!
Nu har jag tagit en välförtjänt dusch och ska bara ta det riktigt lugnt innan det blir dags för sömn igen.

Några bilder från min powerwalk. Längtar tills det börjar bli vår och grönt där ute då alla bilder ser så dystra och mörka ut. Usch..

Likes

Comments

Life

Har haft en super bra weekendresa med Gulle. Hittade faktiskt inte så mycket i Stockholm bara en topp, tröja och ett par jeans i klädväg. Ett doftljus från H&M fick också följa med hem.
Vi åkte även till Ellinors jobb i Sickla, så fick äntligen träffa o krama om henne igen, härligt!
Parfymen på bilden köpte jag på båten, den doftar såå gott!😍
Ikväll blir det Fatburning på Gym1 och sen kör jag till Åbo för två dagar skola och lite flyttning.

Likes

Comments

Life

Ska just åka iväg till Gym1 för att träna med syster. Idag är det fredag och ikväll blir det Stockholm!

Likes

Comments

Life

Hur gammal är du? Jag är 21.

Hur gammal känner du dig? Inte alls som 21 eller kommande 22åring, fast har endå ålderskris...

Vart bor du? Bor och studerar i Åbo (finland), på veckosluten bor jag i Ekenäs.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Sommar - brun, sol, fint väder, utekvällar, jobb

Är du beroende av något? Nää men jag vet inte. Kanske tugga tuggummi.

Var i världen skulle du vilka befinna dig just nu? Var som helst förutom här. Men typ Sverige, Asien, Usa eller något varmt land.

Vad är du på för humör just nu? Mot det sämre hållet, tyvärr.

Vilket är ditt favoritgodis? Choklad nougat, dom som heter Änglar.

Vilken är din favoritaffär? New Yorker, h&m.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska? Både och.

Vad heter du i andra namn? Wilhelmina.

Vill du gifta dig? Ja!

Har du något smeknamn? Jessi, o Basti kallar mig plutten.

Likes

Comments