Life

Har jag hemlängtan? Nej, jag kan nog inte säga att jag har det. Tror detta beror på att allt går så bra här, jag har trevliga och roliga roomies som jag kan vara social med, jag har min hobby och praktiken löper på bra. Jag tror hemlängtan uppstår då något inte går så bra och man hellte skulle vilja vara hemma. Det är klart att tårarna kom då mamma och pappa körde iväg hem tillbaka, men det gick om, och jag har ju kontakt med dem några gånger i veckan. Ja, jag har ju också en pojkvän där hemma som jag såklart saknar, men det känns även bra att vara ifrån varann ibland.
Är jag elak eller känslokall när jag säger att jag inte har hemlängtan eller längtar tills dagen då jag flyger hem igen? Och redan planerar följande utomlandsperiod?
Jag känner bara att jag vill leva i nuet och där jag är, så bra som möjligt.
Jag bygger dock omedvetet en osynlig vägg mellan mig och det som inte är här, d.v.s. det som är hemma. Samma sak är det då jag är hemma och någon av mina vänner är en längre det precis som dagen de/jag for. Och kontakten håller men det är från min sida som de sviker, för jag tar inte lika mycket kontakt.
Ja, så vad tycker ni, är det okej att inte känna hemlängtan överhuvudtaget?
Jag har det så bra här.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Life

Idag hade vi sovmorgon så jag vaknade runt 9 för att börja koka lite gröt innan träning. Vid 10 gick jag iväg till gymmet för ett pass spinning och styrka. Påvägen dit var det så otroligt fin soluppgång, verkligen så magiskt fint! Vill aldrig lämna dessa underbara vyer.

Här har vi nu kommit in i mörkertiden. Så bilden togs kl10:15 vid soluppgång och nu är klockan här 12:15 och solen är redan påväg ner. 

Träningen gick bra och sitter nu på bussen påvägen till dagis. Vi börjar senare idag för att vi har kvällsmöte ikväll så vi ska vara på dagis till 20:15.

Hoppas ni alla får en fin dag!

Likes

Comments

Life

Även fast det inte riktigt smakade att stiga upp kl06 imorse för att bege sig ut i det kallaste vädret här hittills, så har denna måndag ändå varit bra. Vi hade planläggningsdag på dagiset idag, så dagiset har varit stängt och vi i personalen har jobbat kring viktiga saker. Efter det fick vi skjuts hem av en ur personalen, vilket var så skönt och snällt! Träning på Stamina, Smilepuls, som drogs av en tjej med härlig energi och pepp, så ska det vara. Kvällen har bestått av storhandel på Coop Extra, chill och diskussioner med mina fina roomies. Det är så roligt att vi kan prata om så mycket och skratta med och åt varann utan att någon påriktigt tar illa upp eller sårar.
Så ja, jag känner att mitt humör varit riktigt bra idag. Har planer för helgen så nu ska vi hoppas att veckan går snabbt och humöret håller i sig.

Vad roligt att det dykt upp flera läsare! Ni får gärna kommentera vad ni vill läsa mer/mindre om, eller om det är något ni vill veta om min utomlandspraktik osv.

Likes

Comments

Life

Lesmills dagen igår på Stamina var sjukt bra och rolig! Var verkligen sliten efter de 90minuterna så så somnade på soffan senare på eftermiddagen. Efter powernappen började jag och Lina fixa oss för kvällek och korkade en skumvinsflaska. Gud vad jag saknat mitt favorit skumvin, Cosmopolitan Diva. Kvällen fortsatte med utgång, några drinkar på krogen, dans och nattmat.
Idag mår man som man förtjänar haha.

Likes

Comments

Life

Ligger i sängen och är så taggad på denna dag. För idag är det Lesmills dag på gymmet där jag går. De ska hålla en halv timme bodypump och en halvtimme bodycombay, som de annars också har på gymmet. Men dessutom har de tagit in en gästdragare som ska dra en halv timme bodyattack! Bodyattack är den bästa och roligaste träningen jag gillar. Är så peppad!

Likes

Comments

Life

Idag har vi varit i Norge i 30 dagar och idag var nog kallaste dagen hittills. Det har även kommit en snö här igen så ser ut som ett vinterland.
Tränade efter praktiken idag, som typ alla andra dagar, sen väckte jag upp Lina från hennes powernap för att hon skulle agera som min frisör. Jag färgade även Linas hår igår. Men idag fixade vi lite slingor i mitt hår och gjorde utväxten ljusare och lite silvershampoo på det. Blev helt okej, men kräver kanske ännu en färgning och en omgång med silvershampoo.
Så skönt med helg igen även fast veckan gått super snabbt!

Före

Efter

Likes

Comments

Life

- Fina platser i Norge
- Stockholm till bästis
- Karlstad, systers studiestad
- Agia Napa
- Gdansk
- Tallinn, Estland, för att ofc fylla på alkohollagret.
- Bron mellan Sverige och Danmark
Och varför inte finska Lappland?

Likes

Comments

Life

Här är igen en grej som jag aldrig kunnat tänka mig att göra tidigare, det vill säga att tatuera mig. Att laga navelpiercing två gånger räcker för mig, tänkte jag tidigare. Det var bara två nålstick, men då man tatueras är det så mycket fler stick. Men med tiden har jag mer och mer börjat fundera på en riktigt liten tatuering. Denna tatuering ska ha en viktig betydelse och förklaring. Vet inte när jag tänker tatuera mig och om jag ens finner mod till att göra det, men man kan ju alltid fundera och planera.
Min tatuering jag just nu tänker mig ska relatera till allt jag gått igenom och allt vad jag kommer gå igenom i framtiden. Hopp och styrka. Nedan kan ni se några bilder tagna från Pinterest som jag skulle kunna tänka tatuera på min kropp.

Likes

Comments

Life

Bloggar istället för att göra det jag borde göra d.v.s. skolarbeten. Måndag och återigen en ny vecka. Detta blir vår andra och sista vecka på småbarnsavdelningen på dagiset, nästa vecka är det de äldre barnen som gäller igen. Dagarna löper på som bara den här, hinner inte riktigt med, nu är det bara 38 dagar till hemfärd. Vart har den här tiden tagit vägen?
Denna resa utanför min lilla bubbla har gett mig en bättre syn på vad jag vill och tänker göra här i livet, även fast det mesta är suddigt ännu. Planerar redan att spendera en del av nästa sommar i Norge för att jobba och uppleva. Detta stora steg har även fått mig att fundera på olika relationer, vissa svårare beslut än andra. Men framtiden får avgöra och jag tror att denna Norge resa kommer ge mig svaren jag söker. Jag är verkligen så glad att jag åkte och vill rekommendera det åt andra också. För det första så växer jag själv som människa och även får jag se och lära mig nya saker inom kommande yrket.

Likes

Comments

Life

Jag har tidigare aldrig kunnat tänka mig att bo med människor jag inte känner. Jag har även tänkt att jag inte ens skulle kunna bo med min bästavän. Men vet ni vad? Jag har fått ändrad åsikt.
Jag flög till Tromsø med en tjej från klassen som jag bara småpratat med i skolan någongång. Vi flyttade in i en lägenhet med två främmande människor. Dessa två främmande människor var för det första hur trevliga som helst. Vi har pratat massor om allt möjligt, vi har skrattat åt allt möjligt och vi gör/har gjort saker tillsammans. Vi har alla egna rum och hobbyn så vi får vår egentid som alla behöver. Nu när vi bara är tre så har vi också börjat med en söndagstradition; städdag och film på kvällen. Vi städar alla efter oss, ingen för oljud och stör de andra. Det fungerar helt enkelt super bra! Och förvånadsvärt bra från min sida. Jag har inget att klaga på påriktigt.
Dessutom skulle det varit rätt tråkigt om det bara varit jag och Lina i en lägenhet, nu har vi ju en annan att prata med också.
Nästa gång jag jobbar/praktiserar utomlands, om det sker, så tänker jag garanterat dela lägenhet med någon!

Likes

Comments