Var förbi jysk igår och köpte lite nytt:) Två nya kuddar till soffan, en byrå till hallen och en mindre byrå till badrummet! Att skruva ihop den första tog cirka 5 h, dock arbetade jag väll inte så intensivt men sjukt jobbigt var det 😅. Är iaf väldigt nöjd och det enda jag har kvar att köpa för stunden är en liten pall att ha i hallen 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna vecka har varit lite upp och ner. Kunnat göra både sh'bam, spinning och 3 gympass. Har bara hunnit med 2 pw fock.  Och maten har gått bra, men sen har jag även legat lite tokigt i mitt blodsocker. Det har gått upp och ned! Jaja, ingen idé att sura för nu blir det en ny vecka och nya tag imorgon. Är ju fortfarande 100000 gånger bättre i blodsockret nu när jag äter denna kost så jag är ändå nöjd. Men jag kan bättre 👊👊👊👊

Likes

Comments

Igår hade jag ett möte med min chef, vilket gick bra. Jag har bestämt att inom ett år söka "nytt". Alltså få en ny brukare. Det är iallafall vad jag vill och hon förstod mig såklart. Kändes skönt att höra henne säga att jag är i stort sett "trygg" då jag har en tillsvidareanställning så jag vet att jag har jobb:) Efter mötet åkte jag en sväng förbi jysk där jag köpte en skräpkorg där jag lagt min extrafilt och mystofflorna! Tyckte det blev rätt bra faktiskt:) Sen blev det en sväng förbi djurmagazinet där kattmat, kattsand och frusna råttor inhandlades. Gotta feed them animals;)  Eftersom temperaturen sjönk ända ner mot -32 grader ville man inte vara ute så länge. Så på kvällsjobb höll vi oss inomhus och kikade på film. Det kan man ju inte klaga på:) Efter jobbet som slutade 22 åkte jag till gymmet då jag var för lat att åka dit på morgonen!  Ganska skönt att vara nästintill ensam där faktiskt!

Likes

Comments

Sen jag började.med mitt nya kost och träningsprogram har mitt blodsocker håll sig under 10 hela förra veckan, har känt mig piggare och mått mycket bättre. Men de 3 senaste dagarna har varit riktigt jobbiga. Speciellt på kvällen precis innan jag ska sova. Blodsockret har sjunkit otroligt snabbt och kommit närmre 1. Måste då upp och äta nått, men ligger vaken och kallsvettas typ halva natten. Vågar inte somna förens jag känner mig lugnare och allt har stabiliserats. Men ibland stiger det för mycket. Då börjas det om, måste ta insulin och trixa så det blir rätt mängd osv. Många säger att "diabetiker kan leva ett normalt liv" vilket jag inte håller med om. inte för mig iaf. Har det väldigt kämpigt vissa dagar, måste tänka på exakt allt man gör. Allt påverkar det där himla blodsockret. För mycket sömn, för lite sömn, träning, mat, stress, fest, promenader, om man ska städa, tvätta 8sv.. Verkligen allt man gör.  Det är så svårt att förklara för folk som inte har diabetes. "Bara ta lite insulin". Men nej det funkar inte riktigt så.

Har ju haft denna sjukdom sen jag var 7 år så jag minns ju inte hur det var utan. Har ju liksom växt upp med detta och fortfarande, 17 år senare,har jag ibland svårt att acceptera det. Vissa dagar är bättre än andra såklart. Just nu tar jag sprutor, mem jag vill helst av allt ha en insulinpump eftersom detta inte fungerar för mig. Läkaren vill dock inte gå med på detta, vilket gör mig så ledsen. Läkaren jag hade i Norge hade kunnat ge mig en om jag bara bott kvar där, men då var det precis i samband med flytten hem till Sverige. Så det sög. 😕

Eftersom mitt Bs inte är stabilt gör det så jag nästan konstant har ont i huvudet. Ibland känns det som folk tror jag hittar på, men så är det inte. Är jag hög får jag ont i huvudet, är jag låg får jag ont i huvudet. Nu på senare tid har det dock blivit så mycket bättre, har verkligen inte dessa svängningar varje dag längre vilket är skönt. Sen försöker jag alltid vara positiv och berättar inte alltid hur jag mår, bara för att jag inte vill klaga.

En sak till som jag tänker på ibland är ju folk som säger "tur jag inte har diabetes för jag hade aldrig klarat av att ta sprutor ". Till alla er: Jo, det hade ni. För om ni inte skulle ta era himla sprutor skulle ni dö. Ni skulle klara det om ni inte haft något annat val.

Nu är jag ungefär sämst på att uttrycka mig i text men behövde bara skriva av mig. Nä, nu har jag klagat färdigt. :) Finns dom som har det så mycket värre så får dåligt samvet haha


Likes

Comments

Så pepp att fortsätta med detta😊

Likes

Comments

​Oj, nu var det ett tag sen. Har ju till och med hunnit bli ett nytt år! Hade iaf en trevlig nyårsafton i Skellefteå. Gott med hotellfrukost den 1 januari också ;)

Igår var första dagen på mitt kost/träningsschema, som jag köpte till mig själv i julklapp. Två personliga tränare hjälpte mig att utforma ett program för 4 veckor! Är faktiskt riktigt taggad, tror detta också är bra för min diabetes då jag är noga med att kolla lodsockret nu när jag äter "diet". Mycket kyckling, torsk och broccoli blir det. Även potatis, men det är jag inte ett så stort fan av egentligen.. Började måndagen med en kort powerwalk innan jobbet som började kl 07.  Direkt efter jobbet åkte jag till korpen på ett 45 min spinningpass. Tog ut mig riktigt bra faktiskt, så är nöjd över gårdagen! Idag gick jag på en ca 50min powerwalk innan frukost och nu väntar jag på att få åka till Sh'bampasset och sedan ska jag köra ett gympass som jag fått av pt:arna! :) Var en sväng på stan och inhandlade nya gymkläder också, man blir ännu mer motiverad då ju! 

Likes

Comments

Förvånande att jag inte varit trött idag, efter min sömnlösa natt! Har haft feber, men den har lagt sig, nu har jag bara hosta och förkylning! Men man överlever;)

Idag testade jag ett enkelt recept från Jennys matblogg. Lax med tomat och basilikasås! Sjukt gott och tog allt som allt ca 30min att förbereda och tillaga. Drt ska jag göra fler gånger:)
Har även hunnit med att baka saffransmuffins med apelsin, vilket även det blev riktigt gott:) så nu har jag fyllt upp frysen med lite julfika 😚👌

Likes

Comments

Varje natt, i jag vet inte hur länge, så har jag vaknat ungefär vid 2-3tiden på natten. Kommer inte ihåg när jag senast sov en hel natt ostörr. Är van nu, men lite frustrerande är det. Denna natt har jag varit vaken mer än jag sovit. Vet inte varför det är såhär. Kanske det beror på mammas olycka, vad vet jag? Nä, jag hoppas det vänder snart annars måste jag nog börja med nån lätt dos sömntabletter, eller liknande.. För både mitt humör och min ork påverkas och i längden mår jag nog inte så bra av detta. Sömn är ju viktigt. Måste hitta ro, sluta tänka så mycket på andra och fokusera på mig för en gångs skull.

Likes

Comments