Kanelbullens dag alltså! Dom andra gångerna har jag bakat en omgång själv, men idag fanns inte orken där! Så det fick bli köpta kanelbullar! Och jag fick minsann tag i några grymt goda! Sitter och mumsar i mig en tillsammans med en kopp te just nu - guldkant i vardagen!

Annars har dagen gått i full fart, efter jobbet åkte jag inom stan för ärenden innan jag åkte hem!
Köpte bland annat boken "Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna" av Anders Hansen. Har spanat in den länge! Men innan jag läser den tänkte jag lyssna på när han vart med i psykologipodden!

  • 16 readers

Likes

Comments

Låt oss, eller i alla fall mig att prata om boken "Jag är inte perfekt, tyvärr" - skriven utav Michaela Forni.
Kan börja med att säga LÄS DEN OM DU INTE HAR LÄST DEN.
Som det står bak på boken "Tanken med den här boken är att du ska kunna ha den i din väska eller på ditt sängbord. Min dröm är att du ska finna styrka i mina ord och det jag har att dela med mig av."
Och hon har lyckats!
Boken är verkligen en bok som är lätt att ha med sig, klok och bra skriven.
För att vara ärlig så vart det efter att jag läst den som jag kände den där sista peppen för att våga starta den här bloggen.
Jag upplevde mycket igenkännande, fick många aha-upplevelser, minskad "ensamhets-känsla".
Hon lyfte många tankar, och fick mig verkligen att tänka till och öppna mig själv i sådant jag tidigare valt att inte öppna upp mig om eller erkänna.
Även ett plus att hon skriver om svartsjuka, det är något jag har dragits med. Men skämts att prata om, det har känts tabu på något sätt. Och bara det att jag ofta hört hur svartsjukan tär på relationer, och ja. Jag har upplevt att den gör det. Men jag upplever också att det har blivit på ett annat sätt när jag öppnat upp mig och varit ärlig om den.
Nu har jag en alldeles underbar sambo som är bra, sjukt jävla bra att prata med. Han tar sig tid att lyssna på mig, låter mig känna, dömer inte mig, och försöker tillsammans med mig att hitta lösningar. Vilket har en stor betydelse för mig.
Men för att återgå till Michaela Forni, så tycker jag att hon på ett ärligt och upplyftande sätt sätter ord på just svartsjukan. Och nu känns det inte lika tabu, inte för mig i alla fall.

Boken innehåller ju så himla mycket mer, och jag kommer säkert att återkomma till den fler gånger. Men jag vill verkligen lyfta henne och boken! Den har i alla fall varit positiv och go för mig. Så ja Michaela, din dröm har gått i uppfyllelse - dina ord har jag fått styrka utav. Heja dig!


Likes

Comments

Idag vart det första dagen på jobbet efter 2 veckors semester! Och det var verkligen super kul att vara tillbaka!
Det känns ju även extra kul nu när alla är laddade för resan till London på torsdag, så en bra dag och en bra start på veckan!

För att toppa den här dagen, så placerade jag mig här:

efter jobbet! Fantastiskt skönt att bli ompysslad och bara få gå ner i varv! Dom är verkligen toppen här på Len Hud, professionellt mottagande!
Det här är en sak som alltid hamnar på mitt "ta-hand-om-mig-själv/må bra" - konto!

  • 47 readers

Likes

Comments

Låt mig börja med den här:

För att sen säga - hur svårt ska det vara?
Att få hjälp alltså.
Jag är i behov av gå till någon bra "KBT-are", men jag vet inte vart jag ska vända mig nu!
Några tips här i Göteborg? Det fungerade inte från vårdcentralen och det är inte den första. Det här med långväntetid för att få chansen att träffa en psykolog/"KBT-are" hör till vanligheterna.

Jag tycker att det känns obekvämt att söka hjälp, jag vill gärna fixa allt själv. Laga mig själv, (vilket man gör ändå) men man får verktygen till att kunna fixa sig själv. Och dom behöver jag.

Hur har det varit för er att söka hjälp? Några erfarenheter? Eller ni står på startlinjen till att söka hjälp?


I Lund drog jag mig länge för att våga söka hjälp, och när jag väl gjorde det så var det faktiskt ganska krångligt . Långa väntetider, många telefonköer, remisser som inte kom fram i tid, bristande kommunikation. Och när det väl gick vägen, så vart det ändå något som visade sig bli fel!
Så ja, den här tiden har varit en berg och dalbana kan man kort och gott säga.

Men ändå ska jag ha lågan uppe och inte ge upp hoppet om att hitta rätt till slut och få den hjälpen som behövs. Vissa dagar är det lättare att fortsätta kämpa på, andra dagar tänker jag "jag fixar det här själv, det går snabbare", lättare att ge upp det här med att söka hjälp. Men det kommer jag inte göra, inte den här gången.

Så återigen - tips och förslag på bra "KBT-are" här i Göteborg är varmt välkomna!

Ha en härlig måndag! :)  • 55 readers

Likes

Comments

Gokväll!

Det här med att tro på sig själv, dendär tron är starkare på vissa saker och svagare på andra. I alla fall för mig.

För att prata om att köra bil, jaghar körkort och har haft det i några år. Jag hade själv inte den störstamotivationen till att ta det, jag tyckte att jag klarade mig med att cykla(Lund är ju cykelstaden), det går snabbt och smidigt att ta sig fram med cykel-så varför ta körkort?
Men mina föräldrar peppade mig, och efter att ha kämpat mig igenom allt, såstod jag där tillslut stolt som bara den med körkort i handen. Och allt jagville var att ut och köra, och den där cykeln vart inte lika intressant längre.

Men när jag började må sämre förra året(vilket jag inte förstod då) så tappade jag tron på mig själv, och bilkörningen(en av många saker). Jag slutade köra, jag valde att åka i alla lägen. Och såhar det varit ända fram till igår, DÅ JAG KÖRDE! Och jag älskade det, jag njötav att ha tron tillbaka igen. Så himla stolt över mig själv.

Det må kanske inte vara något ”särskilt”för någon annan, men för mig var det stort att sitta bakom ratten igen, ettsteg i rätt riktning – ett steg tillbaka till mig själv.

När jag började må sämre? Tappa tronpå sig själv? Hur såg det ut innan? Hur ser det ut nu? Vem är jag?

Kan tänka mig att allt verkar både suddigt och rörigt, och det gör det för migmed. Eller i alla fall med bloggen!
Men ge mig tid, ge bloggen tid så kommer nog alla pusselbitar falla på plats itakt med att inläggen blir fler.
Jag ska hitta min väg på bloggen, hur jag ska skriva, hur jag ska få fram allt,och vad jag vill få fram.
Alla är vi nybörjare någon gång, men någon gång så måste man ju kasta sig ut inågot nytt. Det har jag gjort nu, och jag hoppas att kunna växa utav det.
Hörs snart igen! Ta hand om er!

Likes

Comments

hej!
Kvällen igår spenderade vi tillsammans med goa vänner, över lite fisk-tacos! Fantastiskt gott!
Att kunna sitta och prata om allt mellan himmel och jord, det är så otroligt skönt!
En terapi i sig!
Tacksam för er.

  • 78 readers

Likes

Comments

Hej på er!
Jessika heter jag, är 25 år och har precis flyttat ifrån Lund för att nu bo i Göteborg.
I den här bloggen, min blogg - kommer ni kunna följa mig i min vardag, i mina tankar och idéer.
Men framför allt kommer den att innehålla ångest, depression, känslor och allt därtill.
Jag har ångest, jag känner oro, depression finns, glädje och ett brinnande intresse för psykisk ohälsa, känslor och livet. En livslång resa! En spännande resa!

  • 101 readers

Likes

Comments