Header

​Hej!

Har börjat kolla på "Trolljägarna"... Hur kan folk vara så elaka, hemska mot sin medmänniska? Jag vet att de själva mår dålig, därför går de på ändra. Men vrf? Jag har själv blivit mobbad under min skolår och vet hur det känns, men jag kommer aldrig fatta hur det kan vara roligt, vara en njutning att mobba någon på nätet, i skolan, på arbetet eller tala nervärderande mot sina vänner. Att bara sitta och snacka skit bakom ryggen mot sina vönner till en annan tycker jag ör fruktansvärt elakt. Vill du säga någon som du vet kommer såra din vän. Tänk på att det är ärligheten som är viktigt i vänskap. Hellre går jag till min vän och prata ut om saker och ting, än att gå till en gemensam vän eller liknande och prata med henne.

Så snälla mina medmänniskor!!!

" Låt ert tal alltid vara fyllt av ljuvt behag, kryddat med salt, så att ni bör svara vara och en."

Alltså det jag vill säga med detta citatet är att tänk innan du säger/skriver till någon. Hur hade du känt om någon sa/skrev så till dig?  Hade du blivit glad, ledsen, arg, irriterad m.m? Så tänker jag alltid, då slipper jag såra någon.

Vi alla kan den gyllene reglern "Behandla andra så som du själv vill bli behandlad" om alla hade följt den så hade det varit frid och fröjd i vår värld, men nu går det inte att alla följer den. Så var och en få tänka på det själva. På sin lilla omgvning, hur behandla jag mina vänner och familj? Behandla jag de med respekt och ära? Är jag en person som de vet att de kan lita på? Eller är jag en person osom sprider vidare så det bli till rykte? Ja, det finns många frågor vi bör ställa oss. Ibland behöver vi rannsaka oss själva och se vem är jag? vem har vi blivit? Är det denna personen jag vill vara? eller behöver jag förändra mig?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Nu har det gått några avsnitt på "realitystjärnor på godset", vad tycker ni hittills? Själv tycker jag att det är roligt, man lär sig om varje person och vad varje person tycker om varandra. Varje person har sina brister och ingen är perfekt. Man ska inte döma boken för dess omslag. Och detta säger jag för många verka inte gillar Gunilla Persson. Ja, hon är speciell, men det kanske finns en orsak till det. Tänkte på det som Håkan sa att hon kanske har fått en tuff uppväxt eller något liknanade. Eller vad tror ni? Är det som Martin Melin tycker. Att det finns en "snäll" Gunillla någonstans där inne.

Sen förstå jag hur Aina känner sig. Min pappa har aldrig ansträngs sig för att träffa mig, eller han har inte velat träffa mig. Varför? Det vet jag inte. Det är sorgligt, men det finns inte så mycket man kan göra. Tyvärr. Så jag förstå varför hon blev så ledsen som hon blev. Jag blir tårögd bara jag tänker på min situation. Kommer aldrig fatta varför man inte vill inte ha kontakt med sitt barn, om det nu inte finns någon anledning.

Jag är glad att jag har mamma, min styvpappa och mina halvsyskorn. Såklart kommer det alltid att skugga mig (som allting anat i livet), men man få helt enkelt hantera situationen och tänka på det positiva eller fokusera på något annat.


Likes

Comments

​Hej!

Jag har avslutat praktiken på TGR och börjat på ruta igen.😒 Så nu är jag på AME (Abetsmarknadsenheten) och arbetsträna och söker jobb. Kollade igår på Netto om de har praktik/jobb där. Det ser lovande ut och ska återvända dit i Januari. Fram tills det ska jag träna så man slipper blir rastlös, vara på AME och göra hushållssysslor som vanlig. 😊 

Nu PW jag varje dag om inte två gånger om dagen, simmar x antal längder på en 25 meters bassäng (inget att skryta om, men bättre än ingenting). Sen gör man situps och armhävningar en gång om dagen (oftast på kvällen). Man börja ser och känna skillnaden på kroppen. Den är inte lika "slö" som innan eller vad man ska kalla den när man är ohälsosam. Sen nu när man har blivit äldre börja jag ser på kroppen på en helt annat sätt. Man har bara en kropp som är ens egen och den måste man ta hand om på bästa sättet och inte stoppa in en massa "gift" som tobak, droger och skräpmat m.m. ta man hand om sin kropp i "unga år" så kommer du förmodligen tack dig själv när du är äldre. 

Träna ni? På vilket sätt isf? Alltså vad gör ni för övningar? Vilka träningssätt använder ni? Simning? Joggning? Gym? m.fl.

Men nu ska jag kolla på film och lägga mig. Fastän man är "ledig" så få man ändå gå upp en relativt vettig tid. 😊

Likes

Comments

Imorgon är det varning för klass 1 varning och det fortsätter fram till på fredag, då det är klass 3 varning. Var rädd om er när ni går ut så det inte händer er något.


XOXO J.R

Likes

Comments

Jag behöver inte skriva så mycket. Lyssna på texten!
  • 42 Readers

Likes

Comments

Det skrämmande som finns är när man se sitt barn eller i mitt fall sina syskon växa upp o bli bara äldre o äldre. Varför?
1. Man vet att man bli äldre själv. Utan att man tänker på det.
2. Man vill inte att de ska uppleva saker man själv har upplevt. Men ibland måste de för att lära sig o för att förstå vissa saker.
3. Man kan lära sig av de. Deras tänkesätt och deras handling.

Men på ett sätt är det roligt att se de växa upp till man o kvinna. Få barn o leva livet oavsett hur hårt det än kommer att bli.

Men en sak är säker oavsett om det är ens barn eller syskon. Oavsett hur mkt man än bråka så kommer man älska varandra. <3
  • 43 Readers

Likes

Comments

Vad tycker ni? Min nya frisyr. :)

  • 43 Readers

Likes

Comments

Fy vad tiden har gått fort...Redan har jag praktiserat på TGR i en månad. Trivs fortfarande som en fisk i vatten. 😊 Bästa praktikplatsen ever! Och snart kommer julgrejerna som kommer bli ännu roligare. Fråga är hur vi kommer få plats i lagret. Men det löser sig på något sätt. Vi få sammarbeta och jobba stenhårt. Men nu ska jag käka och ta det lugnt så jag har energi tills imorgon. Ni få har det gött och ta hand om er och varandra. Var rädda om er. 

XOXO

J.R

Likes

Comments

Hej!
Fy vad helgen har gått fort. Igår var jag iväg i Ovelsholm på sammankomst (ligger utanför kristianstad) från 7.00 -18.00. Under natten innan hade jag bara sovit 4 timmar o blev väckt kl 5 på morgon för att någon idiot var tvungen att smälla en bomb så hela huset skakade. Blev riktigt rädd. Sen när jag väl kom hem så bytade jag om o stack t en kompis.
Idag har jag nästan legat i sängen hela dagen pga av huvudvärk o ont i hela kroppen. Det var inte förrän 17.00 som jag fick energi tillbaka och började städa. Så nu tvätta jag o städa för fullt med musik i öronen. :)


  • 39 Readers

Likes

Comments

Under 1 vecka och 2 dagar har jag praktiserat på TGR, väla centrum i Helsingborg. Ni som behöver saker som till exempel pyssel till barnen och er själva, kökssaker, saker till halloween, kontosaker (block, kalender, m.m.), hygiensaker m.m. Stick till TGR (och ni som bor i stockholm o umdrar om den finns där så är svaret ja! På södermalm. Gatan kommer jag inte ihåg. Har fått minst 5 frågor om det).
Idag har jag packa upp nya varor och sätta de snygg, prissätta de, hjälps kunden, städa upp. På samtidigt ska man hinna med privata saker. Så på rasten fick jag sticka till Kjell o Company och köpa microfonställning som man ha på bordet. Som tur det kom min syster in vid 5 tiden, så det underlättade lite. När jag hade slutat slapp jag att ta bussen hem t mamma och pappa utan jag och Magdalena (lillasyster nr 2) fick skjuts hem att Rebecka (lillasyster nr 1). Men fastän jag har haft så mkt att göra så har jag haft det jätteroligt. :) Lärt mig nya saker och haft små utmaningar.
Sen när man väl kommer hem så var det att fixa mat (gröt, skogsbär, mjölk, macka och ett glas juice och en kopp te) Sen bli det träning på det o förberedda mig för att sova. Och nu äntligen ligger jag i sängen och ska sova. Lång dag imorgon. Måste ge lite energi till kroppen. Kan ju inte komma trött till praktiken. Så jag säger godnatt på er alla. :)


  • 51 Readers

Likes

Comments