Förberedelser

Idag hade jag mitt informationsmöte och eftersom det inte fanns något möte i närheten av Örnsköldsvik så deltog jag på ett onlinemöte. Mötet började 17.00 och man rekommenderades att logga in 10 min innan, vilket var väldigt tur för tydligen var jag tvungen att installera ett program på datorn för att det skulle funka! Innan mötet var jag lite nervös då jag inte hade någon aning om vad som väntade, kommer man kunna se mig? Kommer man kunna höra mig? Är det bara jag eller är det fler? Måste jag prata om jag ska ställa frågor? Men man varken såg eller hördes, man hörde bara hon som höll i själva mötet. Clara som höll i mötet (eller det blir lite mer som en presentation) var jätteduktig på att prata och 1,5 timme gick väldigt fort. Man fick väldigt bra information om hur programmet fungerar och vad det innebär att vara au pair och i slutet kunde man skriva alla frågor man hade i en chatt som fanns där så svara hon på dom. Jag var helnöjd när mötet var slut och kände mig ännu säkrare på att jag ska göra det här. Är man minsta lilla nyfiken så rekommenderar jag verkligen att delta på ett sånt här möte, det behöver inte betyda att du måste åka iväg som au pair. Om du är sugen på att åka så kanske det blir lite klarare för dig att det absolut är något för dig eller så kanske du inser att det faktiskt inte alls var något för dig.

Likes

Comments

Förberedelser

Idag hände det massa grejer. Anmälde mig till ett online möte på min födelsedag och både igår och i förrgår lyckades jag missa deras samtal när Sanna på Cultural Care ringde mig för att stämma av inför mötet och prata lite allmänt om au pair jobbet. Så jag ringde upp idag och fick prata med Frida, hon var supertrevlig!! Vi pratade lite om varför jag vill åka som au pair, hon frågade lite basic frågor om mig och vi pratade lite om när jag skulle kunna tänka mig åka. Sedan skickade hon ett mail med mig med en länk för att jag skulle börja med min ansökan. Vilket jag gjorde direkt när jag kom hem. Har nu suttit i flera timmar och svarat på frågor och laddat upp bilder. Vill bli klar så fort som möjlig men samtidigt göra det så bra som möjligt. Men vill inte göra klart det helt förrän min application video är klar eftersom att det är en värdefull del för många familjer.

Det gick verkligen från 0 till 100 och nästa vecka kanske jag till och med har påbörjat matchningsprocessen?! Shit vad fort allt gick och vad läskigt att det är. Men otroligt spännande.

Likes

Comments

Hej på er! De flesta som läser är väl vänner och familj, kanske några bekanta, men jag presenterar mig ändå.

Jag heter Jessika Persson, är 19 år och går sista året på ekonomiprogrammet i Örnsköldsvik. Tycker om att träna men gör det alldeles för sällan, men "new year new me". Annars tittar jag mycket på serier, youtube osv. Älskar att dansa och är tränare för bästa gänget. Efter min student har jag planerat att åka iväg som au pair i USA ett år (eller mer? vem vet?) och här kan ni följa min resa. Tänkte att det kunde vara lite kul att följa min resa ända från dag 1 och genom hela ansökningsprocessen och inte bara från den dag jag åker. Men är man inte intresserad av den delen kan man komma tillbaka senare haha. Anledningen till att jag väljer att även skriva om allt som händer innan jag åker är för att det dels ska vara ett sätt för mig att skriva av mig om allt som händer, men även för andra som kanske funderar på att åka eller för de som inte vet vad det innebär att åka iväg som au pair och inte vet hur det går till. Att åka iväg som au pair är inte något jag bara spontant kommit på, utan det är något jag har tänkt på i flera år. Blev introducerad för hela au pair grejen och cultural care när min storasyster Elizabet åkte iväg efter hennes student 2008. Det var där idén började och sedan dess har det alltid funnits i mitt bakhuvud. När jag var runt 14 började jag följa olika bloggar av tjejer som var au pairer i USA och har gjort det till och från sedan dess. Jag har gjort så himla mycket research om detta och är 100% säker att det är det här jag vill göra och det känns så overkligt att det faktiskt är min tur att påbörja denna resa.

Likes

Comments