Vi har börjat med vår sista kurs inom Kommunikation och ledarskap och idag fick jag hem boken som min grupp ska presentera. Jag är så taggad - på presentationen, inte så mycket på läsningen men det går bra. Hittills ikväll har jag kommit till sidan 38 och nu tänkte jag sluta läsa, jag måste ju reflektera också 😉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag valt att ha en bra start på dagen! Trots att jag sovit konstigt hela natten - jag har börjat med en ny grej där jag vaknar upp och tänker att jag ska stretcha lite innan jag går upp och sen när jag tittar på klockan är den runt 02:00 och då måste jag somna om igen för att vakna igen runt 04:00. Det är svårt att somna om igen och när klockan sen ringer klockan 06:00 så är det svårt att vakna! MEN - idag valde jag att inte snooza, jag steg upp och drack ett glas vatten, stretchade, tände ljus och satte på tevatten. Nu har jag ätit frukost i lugn och ro och druckit mitt te - och jag har en hel timme på mig att fixa mig inför skolan! Vilken toppenstart på dagen - får se om jag orkar hålla det uppe hela veckan!

Idag är det dags för ny kursstart inom Kommunikation och ledarskap, det ska bli väldigt spännande och jag vill gärna lära mig mer om just denna kursen samtidigt som jag är livrädd för att vi kommer testas av. Jag har ett svagt minne av att TS17 hade en hel del snabbpresentationer och grejer - men som sagt: det är något som jag vill jobba på!

Ha en fin dag 💛

BTW; jag har blivit alldeles förälskad i denna soffan från IKEA! 😍 Hoppas den finns kvar den dag jag ska köpa soffa!

Likes

Comments

Nästa år fyller jag 28 år och fortfarande har jag aldrig haft ett eget hem! Målet med 2018 blir att ordna ett jobb jag trivs med och en lägenhet som jag kan kalla MIN ALLDELES EGNA! Såklart drömmer jag om att få inreda hur jag själv vill, ordna middagar och kunna skapa en oas där jag kan känna mig trygg.


Likes

Comments

Idag är det två veckor tills julafton 😃 Jag längtar så sjukt mycket till jul! Den senaste tiden har jag fått lite hemlängtan eftersom jag saknar julkänslan som man får när man är med familjen och hemma i Malmö. Nu har jag börjat förbereda lite inför de sista två veckorna i Båstad för i år - imorgon börjar ny kurs och jag hoppas min bok kommer då också. Sen måste jag börja packa mina saker så jag kan flytta - jag har ju ingen bil så jag måste ta alla saker på tåget vilket innebär en hel del resor tur och retur.

Idag ska jag i vart fall unna mig lite ansiktsmask och fixa brynen, tvätta och skriva klart några ansökningsbrev - sen ska Lisa och jag, och kanske några fler gå till Pensionat Neptun som har lite adventsöppet - där är sååå mysigt så förhoppningsvis får vi en massa julkänsla tillsammans med den lilla snö som fallit i natt 😍

Likes

Comments

Då var presentationerna över och nu är det helg! Några små petitesser som vi ska fixa på arbetet tills imorgon men det går snabbt. Ikväll har klassen "after school" i Helsingborg men jag hade inte råd att följa med. Det gick precis upp för mig hur dåligt jag mår när jag inte får vara del i ett socialt sammanhang - jag har typ ångest och känner mig övergiven. Helt sjukt! Jag vet att jag gärna hade fått vara med, men att jag inte kan gör så ont! Nu sitter jag hemma helt ensam och har både pluggat, gjort utvärderingen över kursen, beställt en bok och färglagt i min målarbok. Snart ska jag lägga mig och se film resten av kvällen och hoppas att ångesten försvinner.


Likes

Comments

Jag har haft så sjukt mycket tankar angående framtiden hela hösten, kanske för att tiden går så fort och man vill gärna veta vad man ska göra efter skolan. Jag har haft ett svagt tvivel angående min sista LIA, och igår hade jag möte med en av våra utbildningsledare där jag fick upp tankarna inför ett eventuellt byte. Nu måste jag sätta mig ner och komma fram till om detta är rätt för mig eller om jag ska försöka hitta något annat - och i så fall måste jag komma på vad!?

Jag vill inte sitta på ett jobb där jag vantrivs eller där jag endast går för att tjäna pengar. Jag vet att min LIA som jag har nu inte kommer leda till något jobb men kan ge mig tretton superkul veckor med massa erfarenhet och kontakter. Men jag har haft en dålig magkänsla hela hösten som jag försökt dölja, som jag har viftat bort. Vad vill jag göra? Vad är rätt val?

Varför kan man inte bara ha alla svar i en liten ask som man kan plocka fram när man behöver dem?

Idag har jag bara varit hemma och försökt vara produktiv - men mest suttit och rensat ur min gamla dator och gjort en lista på bra saker. Nu ikväll har jag duschat, lagat mat och bara allmänt haft en vanlig kväll. Inget tv-tittande i kollektivet ikväll så då är det tråkigt, annars har vi börjat titta på "Hart of Dixie" - så mysig serie. Ibland önskar jag också att lämna allt och flytta till en liten by.

Imorgon har vi examination i Hållbar Utveckling! Wish me good luck! Hela helgen kommer bli mega-trist! Sara ska åka till Malmö och Lisa ska hitta på massa saker och det finns ingenting att plugga. Det kommer vara en hel helg att bara sitta hemma och lura, ska försöka röra mig ut i alla fall, känns som jag varit inlåst hela veckan.

By the way - nu kom jag på att det är "Jills Veranda" om en halvtimme. Det blir nog lite tv-tittande i kollektivet ändå!

Trevlig kväll 😄

Likes

Comments

Igår hade vi presentation av engelska artikelstudier med efterföljande diskussioner på engelska och efter lunch hade vi en så kallad BarCamp där man sitter i en ring och diskuterar. Var så fruktansvärt nervös inför gårdagen men det gick väldigt bra, och det var rätt kul också. Idag och imorgon har vi egna studier inför torsdag då vi ska ha slutexamination i kursen. idag ska jag även ha mitt "framtidssamtal" där jag hoppas att jag kan få styr på vad jag vill och vad jag kan gör för att uppnå vad jag vill.

På måndag börjar vår allra sista kurs på utbildningen - hur sjukt är inte det?

Likes

Comments

Idag är det första advent - snart jul! Jag har fått riktigt mycket julkänslor och hade önskat ett hem fyllt med julpynt, ljus och doft av glögg och gran. MEN - det enda julpyntet vi har här är en adventsljusstake i fönstret. Får väl tända lite ljus och försöka få julkänsla ändå. Har ju faktiskt lite glögg hemma också, så ikväll firas första advent med glögg och filmen "The Holiday". Min favoritfilm nu till jul!


Likes

Comments

Jag kom precis över ett album med massvis av gamla foton från tiden när jag var liten, både från grundskola och gymnasietiden. Allt från gamla bästa vänner, första kärleken, familjen, fjortisbilder och roliga stunder. Tänkte dela med mig av några...

Likes

Comments

En av många frågor jag har är om jag är en smalltown- eller citytjej. Jag är så kluven och alla dessa frågor angående vad jag ska göra med mitt liv bara snurrar. Helst av allt hade jag önskat att jag kunde få det bästa av båda världar - precis som när jag var liten. När jag var liten växte jag upp i Malmö - som jag då trodde var en storstad (hehe....) och än idag älskar jag Malmös härliga gung, avslappnande lugn och hysteriska skoj. Jag har min närmsta familj och mina bästa vänner i Malmö - men vad finns det mer? Jag har länge längtat efter småstadsliv - ett hus i en liten by på landet där man känner sina grannar och där potentialen för utveckling av turism är stor. De två typer av projekt jag brinner för är evenemang och utveckling av naturturism. En annan tanke som har kommit upp i mitt huvud den senaste tiden är att flytta utomlands för ett tag - tänk vad spännande att bara få börja om på nytt! Fler av mina hoptrasslade tankar kommer snart...

Likes

Comments