View tracker

Idag gick vi in i vecka.37! I gravidappen från babygruppen står det att barnet nu är ca 46 cm långt och väger ca 2,8 kg i början av veckan och ca 3 kg vid veckans slut och att det gör sig redo för ett liv utanför livmodern. Ska bli spännande att se vad han väger och hur lång han är när han kommer ut. Jag har själv tippat på 49 cm lång och med en vikt på ca 3,4 kg. Mitt mående är fortfarande på topp, idag har jag tillexempel varit på erikslundsshopping center hela dagen och strosat runt utan problem. Var inne på H&M Home alldeles för länge.. men det har ju så mycket fint! Fick med oss lite grejer hem till nya radhuset och sen fick även jag med mig lite kläder. Tänk att snart är denna kula ett minne blott!

Kram J

Likes

Comments

Idag var jag och kalle på föräldrakurs på förmiddagen, ämnet idag var förlossning. Det blev mest information utifrån PowerPoint av barnmorskan och en film, saknade samtal oss par emellan om tankar och funderingar. Men vi hade väldigt tight om tid. Efter kursen åkte jag hem och vid lunch kom mamma, då blev det storstädning för fulla muggar. Oerhört gulligt att hon ville komma och hjälpa mig. Känslan av en kliniskt rent hem är magisk! Men kommer troligen behöva städa en eller två gånger till innan bebis, haha.

Kram J

Likes

Comments

Hallå! Kom precis hem från en solig cykelrunda från röhnisch. Nu ska jag slänga i mig lite mat för att sedan kila upp på stan, för tredje gången den här veckan haha. Jag känner mig bortskämd som har så mycket energi i v.36. Hade föreställt mig att jag skulle ligga på soffan och kolla på serier när jag var såhär långt gången. Tacksam!

Kram J

Likes

Comments

Hej! Har haft fullt upp i veckan, därav lite dålig uppdatering. Igår var jag och åt lunchbuffé på Rosengrens skafferi här i Örebro med en arbetskollega, som också ska ha barn(BF på lördag!). Vi hade inte sett på länge och hade därmed massor att ta igen och prata om, därav satt vi i 4 timmar haha. 

Idag har jag varit på stan och kollat på dopresent med en kompis och hennes dotter på två månader, så mysigt! Dopet är nästa helg så kommer med största sannolik kunna gå. Vi har även monterat in babyskyddet i bilen, väldigt smidigt med isofixbas måste jag säga. Nu blir det indiskt med kärleken.

Kram J

Likes

Comments

Godmorgon! Har precis varit hos barnmorskan och nu sitter jag framför nymo och äter frukost. Idag gick vi igenom och fyllde i hur min graviditet har varit samt mina tankar kring förlossning.

Om vi börjar med graviditeten, har jag enligt bm och mig själv haft en normal graviditet utan komplikationer. Har mått väldigt bra fysiskt och alltid haft fina värden, inge avvikande med mitt blodtryck, blodsocker, järn mm.. Däremot kanske jag kunde ha mått bättre psykiskt men jag har aldrig varit deprimerad så där ska jag inte klaga heller.

Angående förlossningen prata och skrev vi först lite allmänt, om jag är spruträdd eller blodrädd, kan tänka mig barnmorskestudenter och annat. Jag är varken spruträdd eller rädd för blod. När det kommer till BM studenter ställer jag mig bara positivt. Dels för att de som är ute nu på praktik är inne på sin sista termin och ska inprincip kunna ta hand om en kvinnas födelse själv men änsålänge blir de aldrig lämnade ensamma så därmed betyder det att jag skulle få ha två kompetenta personer istället för en, om jag ställer mig positivt till BM stundenter. När de kommer till smärtlindring vill jag gärna prova lustgas och ha EDA om det behövs, vilken jag verkligen tror kommer behövas! Annars har jag inga direkta önskemål. Kommer inte skriva något förlossningbrev där det står att jag vill ha kontroll, få all information, undvika att spricka, undvika sugklocka osv. För jag vet att jag inte kan ha 100 % kontroll, information vet jag att jag eller kalle kommer få utifrån situationen och vad de anser att vi behöver veta. Att undvika att spricka och andvända sugklocka, de vet man att de vill inte personalen heller och de gör allt för att undvika de. Jag känner hög tillit till vår förlossningsvård och känner mig trygg och litar till fullo på en barnmorskas kompetens och profession. Jag vill verkligen kunna känna mig avslappnad och lugn under förlossningen och kunna andas mig igenom de mesta av värkarna. En bra inställning, de kommer gå BRA!

En sista grej vi kollade var hur bebisen låg och om han var fixerad, vilket han inte var då huvudet var ruckbart.. men han ligger allafall med huvudet neråt. Nu vart det ett lite längre inlägg! :)

Kram J

Likes

Comments

Då var det måndag igen och ännu en vecka hemma att fylla. Idag har jag varit väldigt trött så förutom en promenad har jag legat i soffan och kollat gg. Men nu ska jag dock gå och fixa till mig, för snart kommer kalle hem från jobbet och då ska vi åka och fixa lite ärenden. Ska bland annat till Apoteket och köpa lite grejer till mig inför och efter förlossningen samt produkter till mini, som olja, rumpsalva osv.

Bjuder på en bild som togs omkring när jag plussa på stickan. Lite brunare och fräschare..

​Kram J

Likes

Comments

Ännu mer fint till mitt lilla hjärta, Taylor set från Livly! Tänk att han ska ha på sig de här snart, om kanske fyra veckor.. Idag gick vi nämligen in i vecka.36! Vilket betyder att det är just fyra veckor kvar till BF. Som jag känner nu tror jag verkligen inte att han kommer tidigare. Dels för att jag inte har lika täta sammandragningar som tidigare och inte är så stor, tänker att han behöver ligga lite längre för att bli färdig?. Sedan känner jag mig väldigt pigg och har inte ont i fogar eller rygg. Kan även promenera 5km utan problem. Känner mig lixom inte höggravid. Hur som, han är välkomen när han är redo.

Kram J

Likes

Comments

Idag har vi varit på föräldrakurs. Vilket var bättre än väntat, inte för att jag haft en negativ inställning eller så. Vi var allafall 7 par i åldrarna 25-35 och idag pratade vi om förväntningar och anknytning. Vi satt först alla par och presenterade oss själva sedan pratade barnmorskan om dagens ämne. Sedan såg vi på en film och avslutade med diskutionsfrågor mammor och pappor för sig. Alla vi mammor var förstföderskor, därav hade vi samma funderingar och förväntningar. Hur ska det nya livet bli med Bebis osv. Mycket pratglada och härliga kvinnor allafall. Kommer att ses två gånger till och då ska vi prata om förlossning, amning, eftervård och första tiden med en bebis. Ser verkligen fram emot de.

Kram J

Likes

Comments

Idag har vi varit uppe på stan för att skriva på papper att Kalle är pappa till mitt barn. Kändes lite konstigt eftersom vi varit sambos i 5-6 år.. Men detta behöver alla par göra som inte är gifta. Tur att det gick fort och inte var komplicerat.

Nu sitter jag och väntar på Kalle sedan ska vi åka och fika med hans föräldrar.

Kram J

Likes

Comments

Som jag nämnt tidigare, börjar vi närma oss flytt. Därav går jag bananas nu på inredning. Kollar mycket på instagram och Pinterest. En speciell grej som har fångat mitt fokus är dessa jättestickade plädar, ser så mysiga ut! Dock kostar de en del.. men sedan av en slump hamnade jag på en blogg där en tjej handstickade sådana. Då vart jag så sugen på att prova själv!

De va busenkelt men dock behöver jag åka och köpa mer filtar och klippa garn av. Sedan ska jag göra om den, behöver va mycket bredare. :)

Kram J

Likes

Comments