Hej! Förlåt för dålig uppdatering men min surf har varit slut och jag har faktiskt inte haft lust till att blogga.
Jag kommer också ta en paus då jag inte har driv till att blogga men kanske kommer något inlägg då o då.

Men jag tänkte iallafall berätta några bra saker med Prima:
1: Hon är världens mysigaste
2: när hon väl lyssnar är hon som en ängel
3: hon älskar nör det går fort
4: hon är bäst

väldigt några saker men jag ska gp av bussen nu, ha det bra😊

❤❤❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Eftersom jag inte har något att blogga om eftersom mamma gick ut med henne för att det skulle bli riktigt dåligt väder när jag skulle rida, så tänkte jag att jag skulle berätta några typiska saker med Prima.

1: Drar ner huvudet, så fort hon inte känner att vara kvar hos mig rycker hon ner huvudet.

2: "Knuffas" i transporten, när man ska tränsa eller sätta på grimman så brukar hon ofta "knuffa" en så man nästan ramlar ut.

3: Förvänd gallop, när det gäller vänster gallop så har hon väldigt lätt att missförstå och fattar fel gallop, men ibland märker man att hon jävlas med en också.

4: Hoppa som en kanin, kommer man fel på ett hinder så brukar hon ofta tvärstanna och sedan hoppa så man hamnar bakom/framför sadeln.

5: Kan inte äta mash själv i stallet, Prima gillar inte att vara själv i stallet när hon ska äta mash, vilket gör att man får ta med henne ut och tar mashen i hink, men tex müsli kan hon äta själv.

Det var det jag kunde komma på nu för tillfället men det finns mer.

Ha det bra😊

Från framridningen i söndags❤

Likes

Comments

Hej!
Igår var jag o Prima på vår första tävling, vi tävlade LC:1 och LC:2.

LC:1 gick sååå bra, men jag glömde dock en skritt, annars var hon så fin och lyssnade på allt jag bad om.
Gallopen var jag nervös över eftersom dagaen innan så vägrade hon fatta vänster, men det gick hur bra som helst och vi satte verkligen båda gallopera igår (!!).
Och vi lyckades leda klassen till nästa sista ryttare men hon var sjukt duktig och hon var värd vinsten, så vi blev andra placerade!!
Procenten landade på ca 66.7 och jag är så stolt över Prima, men tyvär blev det ingen gallop på ärevarvet då hon som vann galloperade för långsamt för att Prima skulle orka bära sig, så det blev bara trav men det gör inget, jag hade aldrig förväntat mig placering på första tävlingen liksom.

Sen i LC:2 gick det också superbra, hon kändes inte så fin i collectinring men nör vi red in på banan blev hon hur fin som helst och samma där, hon lyssnade på allt jag bad om och allting bara satt förutom att jag kunde längt stegen lite mer i en snett igenom, men det var det ända så jag är supernöjd.
Procenten landade på ca 62.4 vilket blev precis utanför placering, men det är inte det som räknas även om det är lite surt.

Idag blir det lugnt uteritt så hon får lite vila.
Ha det bra😊

Likes

Comments

Hej!
Igår kom det inget inlägg för att jag kände att det inte fanns så mycket att skriva om.

I onsdags red jag ut med Elin och My, superkul, mycket gallop då Prima var rätt pigg, och nu har jag börjat jobba mer med vänster gallop då jag insett att jag alltid fattar höger gallop av vana, så nu blir det ändring.
Prima skötte sig jättebra!

Igår hade vi hoppträning för Camilla och det gick såå bra, vi hoppade kombination på 4 hinder vilket Prima aldrig gjort och hon gjorde det superbra när jag kom in i hur jag skulle rida och hon fattade vad som hände.

Och hon gick superfint i formen och lyssnade verkligen på mig när jag bad om saker, vilket gjorde hoppningen så mycket lättare!🌟

Idag skulle det nog blivit en uteritt med Elin men Joskin hade haft kolik inatt så ingen ridning med Elin, men jag rider ut ändå.

Ha det bra😊

Likes

Comments

Hej!
Igår red jag för Emelie igen och det kändes såå bra, men inte helt perfekt då det var lite växlande kan man säga.

Vi jobbade mycket med formen och att flytta för skänkeln, först var hon väldigt skänkeldöv, men sen gick det mycket bättre när jag "knackade" till henne med skänkeln några gånger och då gick hon superfint.

Formen kändes också super, men då och då fick hon tag på bettet men släppte det snabbt igen, så när hon väl inte hade tag i bettet var hon suuuperfin!!🌟

Idag väntar uteritt med Elin och antagligen My, men först en tripp till hööks med Elin så jag ska köpa två par benskydd.

Ha det bra😊

Saknar sommaren och alla uteritter med dom man älskar mest❤

Likes

Comments

Hej!
Eftersom jag inte har något att skriva om tänkte jag att jag kan berätta om mina mål för sesongen.

Dressyr:
starta LC:1 med 65%

• starta dressyrallsvenskan med godkända procent (LB:1)

• jobba med gallopen så att hon orkar bära sig

• få till en jämn och ärlig bjudning

Hoppning:
• få till yttersidan så att vi inte faller in åt

• starta pay and jump 70-80 med bra flyt

Som ni ser har jag inte så många mål och speciellt inte i hoppning men det är för att jag inte kommer tävla henne i hoppning i år iallafall.

Idag så är det Emelie-träning och jag ska nog kolla om vi kan jobba med gallop på mittvolten då vi har väldigt svårt för den.

Ha det bra😊

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej!
Igår var vi hos Camilla på hoppträning, min kusin var också med och red en av Camillas hästar vilket var jättekul.

Vi jobbade mest markarbete men hon var verkligen superfin i formen och lyssnade, så ☆ till henne!

När vi skulle hoppa lite så fick vi problem med gallopen för hon böt till korsgallop hela tiden, men då fick jag bra tips och fick till det tillslut och hoppen blev också bra.
Men min sits, asså jag försöker verkligen men jag kan inte räta på mig och jag har också en tendens att bli stående i sadeln, men med mycket tjat från Camilla så fick jag till det hyfsat, så mycket jobb på det i framtiden.

Tyvär fick vi återbud från sadelprovaren så vi får vänta ännu längre👎, så jag får fortsätta ett tag till med min "älskade" svanskappa, men men så kan det vara.

Idag väntar antagligen en uteritt med Elin och imorgon åker jag till fjällen tills på måndag då min pappa ska köra ett skidlopp, så tyvär kommer det antagligen inte så många inlägg förens jag kommer hem, men det kommer nog ett imorgon ändå.

Ha det bra😊

Likes

Comments

Igår var det som sagt träning för Emelie igen, en väldigt dryg häst hade jag allt.
Emelie red igenom henne i början och hon betedde sig likadant som med mig, tog tag i bettet och var allmänt inte på jobbhumör, men efter en stund gick hon fint.
Efter typ en halvtimme så böt jag och Emelie så jag red, och då gick det bättre men hon var fortfarande dryg, men jag lyckades få henne superfin efter en stund.

Vi jobbade mest på volt för att hitta takten och ställning, och det fick vi verkligen till tillslut när hon accepterade mitt stöd och att det inte är okej att hon biter tag i bettet.

Men så är det ju sadeln, jag blir så trött på den, eftersom Prima ändrat formen i rygg osv så har sadeln börjat glida, så vi skaffade en svanskappa som vi ska ha till sadelprovaren kommer, men den lossnar hela tiden så igår slutade det med att vi tog bort den och sadlade om istället, jobbigt att betala pengar för något som endå inte funkar, jaja det är bara att bita ihop tills sadelprovaren kommer på fredag.

Idag ska hon bara skrittas och imorgon får hon vila, så det kommer inget inlägg förens på måndag igen då jag känner inte att en skritt-runda inte är något att blogga om och inte vila heller, och jag bloggar inte på helger.

Ha det bra😊

📸: Alexandra Neu😍

Likes

Comments

Hej på er!
Igår åkte vi till säva på ännu en pay and jump, och det gick såå mycket bättre än sist, nu fick jag med yttern så mycket bättre, och vi hade mycket bättre flyt.
Vägen från 6 till 8 var det dock en rätt svår väg, mellan 6 o 7 var det som en bruten linje och sen en tvärsväng mot 8, och hon drog på väldigt mycket mellan 6 o 7 och jag fick inte riktigt stopp så min första tanke när vi hoppade över sjuan var "vi går om kull", men det gjorde vi inte(!!).

Vi gjorde iallafall en superrunda och Prima hoppade alla hinder utan problem och sprången blev kanske lite studsiga då och då men så kan det va.

Idag är det träning för Emelie så vi får se om Hon är pigg eller inte.

Ska även försöka komma igång bättre med bloggen nu så nu kommer det ett inlägg på morgonen eller eftermiddagar.

Ha det bra😊

Likes

Comments