View tracker

Hej!

I fredags red jag ut och Prima var ganska pigg kan man säga, men hon skötte sig bra.

I lördags red jag också ut och hon var ganska pigg då också men hon skötte sig förutom att hon försökte dra ner huvudet några gånger i gallopen, sen kom vi till en brantare uppförsbacke som jag körde lite gallopträning i några gånger, och det är skönt att hon orkar bära sig mer och mer i vänster gallop, men tillbaka till backen, det var superkul och supermysigt.

Igår var det hoppträning som stog på schemat och hon var så fin när vi värmde upp, sen så hoppade vi ganska krångliga vägar som sedan blev en bana som nästan ingen förstog, jag tror faktiskt att alla red fel någon gång hahah, men när vi red andra vägen så skulle man komma på en oxer och jag vet inte riktigt vad som hände men när vi kom fram till hindret så stannade hon upp några sekunder och sen hoppade hon hellikopterhopp över och först hamnade jag bakom sadeln och sen framför, liite pinsamt eftersom det måste sett roligt ut men jag får ta på mig den eftersom jag inte red ordentligt, jag visade inte tydligt när hon skulle hoppa och det var lång ansats och då blev det lite vingligt i min ridning, men hon verkar tycka att oxrar verkar lite läskiga så vi får öva på att hoppa oxrar tills nästa gång.

Idag är det dressyrlektion för Emelie men det får bli ett lugnt pass eftersom det blev rätt hårt igår och det fanns inga andra dagar  att ha träning för Emelie än idag så det får bli så.

Ha det bra😊

Mitt ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!
Förlåt att det inte har kommit något inlägg sen i måndags, men min surf har varit slut så det har inte gått att blogga eftersom jag inte hinner blogga hemma.

Iallafall i tisdags red jag och Elin till ridhuset och det gick väl sådär, asså hon skrittades bara i måndags så hon var ganska pigg, men på slutet gick hon fint och kunde gå på en volt utan att slingra sig, och serpentinerna gick också rätt bra på slutet, synd bara att hon inte kunde gått så fint i början av passet, men så kan det va och man måste ha motgångar.

Igår så hade jag dressyrträning för Emelie, och jag är inte speciellt nöjd men det såg tydligen bättre ut än vad jag tyckte, men hon var typ lika springig som i tisdags och ville själv ha kontrollen över farten, men efter några varv blev hon något lugnare, men hon bjöd inte på rätt sätt, och jag tycker själv att jag tog för hårt i henne men tydligen gjorde jag inte det heller enligt Emelie.
Men något bra är att hon börjar kunna bära sig bättre i vänster varv men hon tycker att fortfarande att det är jobbigt när man försöker samla henne lite, så mer jobb i vänster gallop så blir det nog bra.

Så för att sammanfatta passet så gick hon hyfsat fint stundtals men inte som jag ville eller vad man ska säga, och jag är själv inte så nöjd med passet men man måste ha sämre dagar, så jag lägger det bakom mig och blickar framåt istället.

Idag så får hon vila och sen blir det uteritt fredag och lördag och på söndag blir det hoppträning.

Ha det bra😊

Likes

Comments

View tracker

Hej!
Igår var det hoppträning som stog på schemat.
Jag har aldrig varit iväg på någon hoppträning med Prima förut så det fick bli en test.

Vi kan ju börja med att när vi skulle åka vägrade hon att gå in i transporten så det tog en stund, och Elin skulle också med och eftersom Prima inte gick in i transporten så gjorde inte Joskin det heller, men sen när vi tog fram linan gick det bättre, men sen när vi åkte så snöade det blåste rejält så det var ju max 60 vi körde.

Sen när vi kom fram så gick Joskin ur Elins transport vilket gjorde Prima väldigt stressad, så när jag skulle lasta ur så slet hon sig innan jag ens hade kommit under bommen, men det gick bra.

Sen på hoppträningen kändes hon stressad vilket jag förstår eftersom jag inte har satt så stor press på henne innan när jag bara har hoppat småhinder på långsidan, men det gick superbra till slut.

Vi skulle hoppa en bana men tog hindrena för sig först, och jag är förvånad att kombinationen gick så bra som den gjorde.
Sen när vi hoppade banan var det lätta vägar i början och den sista vägen svår för då var det först ett hinder som stog så att man kunde rida snett igenom ungefär men man skulle istället rida vägen som en banan och komma på ett till hinder på samma sida som också stog snett (svårt att förklara), så i början så sprang hon förbi det sista hindret några gånger tills jag tryckte till inner-skänkeln så att hon hoppade, så det är bara att jag måste få med inner-skänkeln och yttertygeln när jag hoppar.

Jag är jättenöjd med passet och vi kom faktiskt upp på 90 cm på några hinder vilket jag aldrig har hoppat förut eftersom jag stog still ett tag på 60 den sista tiden på ridskolan.

Sen när vi var klara gick hon faktiskt in ganska så direkt med hjälp av linan, så det var skönt så vi slapp frysa, men när vi körde hem var vädret ennu värre vilket gjorde att det tog längre tid att komma hem.

Men för att sammanfatta passet så är jag jättenöjd även om jag tappade yttern lite.

Ha det bra😊

Likes

Comments

Hej!
Förlåt att jag inte har bloggat så mycket men jag har haft fullt upp med ny sadel träningar och prao osv.
Men här kommer en sammanfattning av veckan hittills:

Tisdag: Sadelprovning av hoppsadel, vi hittade en och Prima var superfin.

Onsdag: Uteritt och lite skutt i ridhuset, gick mycket bättre än förut.

Torsdag: Prima vilade.

Ha det bra😊

Likes

Comments

Hej!
I lördags hade jag lektion för Emelie och det gick bra, bättre än förväntat.
I början red Emelie och det gick super.
Sen red jag och då gick det också jättebra och i stort sett allt satt, det är väl lite med att hon måste lyssna på mig mer eftersom jag bestämmer tempo, men det har blivit sjukt mycket bättre.

I lördags klippte vi henne för första gången, första gången för henne var det också, så i början när vi startade klippmaskinen så flög hon bakot och försökte slita sig.
Men sen gick det bra men hon var lite nervös (men morötterna hjälpte).

Det var nog skönt för henne att inte bli så svettig varje gång jag jobbar, så vill man vara fin får man lida pin.

Igår red jag och Elin ut.
Jag har inga speciella kommentarer till hur det gick men det gick väl hyfsat.
I skritten var hon väldigt lugn och i traven lite piggare men eftersom Joskin och Elin var framför gick det lättare att hålla tillbaka, i gallopen var hon pigg eftersom hon ville ikapp Joskin, men jag tänkte att det är bäst att ha lite avstånd eftersom Joskin kan få för sig att stanna totalt när han kommer på att han är längst fram, och när Elin driver på eller vad man ska säga så sparkar han och håller på, så jag tänkte att det var bäst så, men jag vet inte vad Prima höll på med, hon sparkade några gånger och sen vet jag inte vad hon gjorde men det kändes som att hon typ hoppade i varje gallopsprång.
Men det var kul.

Den här veckan har vi prao så jag och Elin ska praoa på vår gamla ridskola, och det är väldigt skönt att slippa skolan.

Ha det bra😊

💕

Likes

Comments

Hej!
Igår red jag My och Elin ut en sväng.
Vi red inte så långt då jag hade brottom och Mys häst Xante hade gått hårt dagen innan, så vi skrittade ut en snabbis.

Vi var precis tillbaka i tid så jag hann hem eftersom jag hade träning... men såklart blev vi ändå lite sena för mamma glömde sin mobil i stallet, men vi kom precis när träningen började som tur var.

Idag ska jag och Elin rida och jag tror att det blir ett kort pass i ridhuset.

Ha det bra😊

Love you

Likes

Comments

Hej!
Igår red jag och Elin till ridhuset.
Jag hade inte tänkt ut så mycket som jag skulle jobba med men gallopen var iallafall något jag tänkte jobba med.. men det blev inte så mycket gallop då hon var sur och ville inte jobba, hon var fin en liten stund under passet.
Så jag försökte få henne avslappnad och lugn men det gick inte.
Jag red också dåligt, jag tog i henne för hårt igen, jag måste verkligheten bättra det.

Gallopen kändes hyfsad men dock tappar hon balansen i gallopen och då är det svårt att få tillbaka den, och det blev ennu svårare igår eftersom hon var så pigg.

Så för att sammanfatta passet så är jag inte alls nöjd, lite nöjd med gallopen men inget mer egentligen.

Ha det bra😊

Hon är söt iallafall
📷: Alexandra Neu

Likes

Comments

Hej!
Igår red jag till ridhuset och hoppade.
Jag började att rida dressyr för att få henne avslappnad och lugn och det gick så bra, hon var jättefin och lyssnade verkligen på mig vilket är stor utveckling.

Sen la mamma fram två hinder, ett på långsidan och ett snett igenom.
Jag började med att travhoppa på långsidan och landade i gallop vilket gick bra, något pigg men jag tror det har med att göra att jag tar för hårt i henne så hon blir stressad och bara springer iväg, så det måste jag jobba på.
Sen tog jag båda hindrena i gallop, svängarna mellan hindrena måste bli bättre och jag får inte tappa yttertygeln för då nästa ligger vi ner i svängarna, men det gick mycket bättre än förra gången.

Idag får hon vila då jag har träning och hon har inte vilat på ett tag.

Ha det bra😊

Foto: Alexandra Neu😍

Likes

Comments

Måndag: Prima ska gå ett hårt pass i ridhuset.
Tisdag: Prima vilar och jag har skidträning.
Onsdag: uteritt gissar jag annars blir det ridhuset.
Torsdag: Jag har skidträning så jag gissar att mamma rider Prima eller att jag får rida ut en snabbis innan.
Fredag: Uteritt.
Lördag: Dressyrträning eller hoppträning.
Söndag: Uteritt.

Min vecka är inte så planerad men jag hade liksom inte så mycket att skriva om.

Igår red jag ut och hon var väldigt pigg så i gallopen så blev det några bocksprång, annars var hon mest stretig men när jag rider ut fokuserar jag inte så mycket på att hon ska ha en fin form så det gör inte så mycket.

Ha det bra😊

Likes

Comments

Hej!
I fredags red jag och Elin till ridhuset och det gick såå bra!
I början var hon lite stretig men sen efter tio minuter så blev hon så fin, tror att det har att göra med att hon måste ha mycket att göra och tänka på, eftersom hon inte har tid att springa ifrån mig då.
Gallopen satt super.. tills jag skulle ta det i vänster varv och hon inte tyckte det var kul att jobba längre så hon sparka bakut istället hahah, men hon fick hålla på så tills hon galloperade ett varv på en 20-metersvolt utan att sparka bakut. Så jag är jättenöjd med passet.

Igår hade vi en fotograf i stallet som fotade oss och det blev jättefina bilder.

Innan det så red jag och Elin ut, och det var jättemysigt.
Prima var så lugn i skritten och pigg i traven, i gallopen var hon lugn vilket är ganska ovanligt.
Och det var Joskin som bocka igår och inte Prima hihi.

Ha det bra😊

En av mina favoritbilder från igår❤😍

Likes

Comments