Hej!
Igår red jag och Elin till ridhuset och jobbade lite.

När vi red på banvallen som vi rider på när vi ska till ridhuset så hade ett träd vält (stav) så vi fick rida tillbaka och rida en annan väg, vi galloperade tillbaka och hon sparka bakut och bockade i stort sätt hela vägen, jag tror att det kan ha med att göra att reflextäcket glider runt på henne så att hon stör sig på det eller att sadeln klämmer då hon blivit smalare, men som tur är kan vi ändra det mesta på sadeln vi har men först ska jag pröva att rida utan reflextäcket på dagen nu i helgen.

Iallafall när vi väl kom till ridhuset så kunde vi inte tända lamporna då varken Prima eller Joskin ville gå närmare dörren så vi var lata och red i mörkret, men sen hoppade Elin av och tände och tog av sig västen och handskarna så jag gjorde det samma.
Sen började jag jobba igen och hon kändes inte speciellt fokuserad utan hon bara försökte ta tag i bettet och springa iväg, men jag red inte bra, jag tog i henne för hårt och använde fel hjälper, så jag började om från skritt och då gick det något bättre, men sen kom det en annan häst och då blev hon helt ofokuserad och blev sur på den andra hästen, men hon måste lära sig att kunna gå nära främmande hästar och att andra hästar ska kunna gå in och ut i ridhuset.
När jag började få henne fokuserad började jag trava igen och då gick det lite bättre, efter ett tag så var Elin klar och det började bli mörkt så jag tog en gallop och det gick väl hyfsat bra till en början men sen började hon sparka igen och då kände jag att det var dags att sluta även om man kanske inte ska sluta då, men det var typ kolsvart ute och vi hade inga pannlampor med oss, så vi red tillbaka.
Så för att sammanfatta passet så gick det väl inte så bra men hon var fin stundtals.

Idag ska jag och Elin rida och jag tror det blir uteritt.

Ha det bra😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!
Eftersom jag inte har så mycket tid att blogga på kvällen kommer jag göra det på morgonen varje dag så att bloggen inte står still liksom.

Iallafall så fick hon vila i måndags och igår red jag ut med Elin i regnet.
Jag ställde inga krav på henne igår heller då det regnade när vi kom ut ur tätskogen och då kände jag att mina fingrar var svinkalla så jag kunde typ bara hålla i tyglarna kändes det som.
Hon var ovanligt lugn i skritten och lite piggare i traven men det var antagligen för att Elin och Joskin var framför, sen i gallopen var vi också bakom Elin och Joskin  så hon ville gärna försöka dra förbi men det gick bra, sen har hon ju börjat sparka bakut när jag galloperar ute, så jag känner att jag måste gå till ridhuset och köra hyfsat hårt dressyrpass så att hon blir trött typ.

Idag ska jag och Elin till stallet efter skolan och rida så det ska bli kul, hoppas bara det inte regnar.

Ha det bra😊

Love you❤

Likes

Comments

Hej!
Förlåt att det inte kommit något inlägg men jag har ärligt talat glömt bort att blogga.

I fredags red jag inte då jag åkte hem från skolan eftersom jag inte mådde bra, så mamma red istället, då hade hon  tydligen bockat och dragit iväg i gallopen, men annars hade hon varit fin.

I lördags red jag ut med Elin, det gick bra men har inga kommentarer, det var en mysig uteritt liksom.

Igår red jag ut själv då Elin skulle till ridhuset, i skritten var hon lugn, i traven något pigg och i gallopen väldigt pigg och småbockade lite, annars var det bara en lugn uteritt.

Idag fick hon vila då jag är fortfarande är sjuk och hon behövde en vilodag, men imorgon kör vi igen.

Ha det bra😊

Dålig bild men jag har lite bildbrist😂😘

Likes

Comments

Hej!
I onsdags var det träning för Emelie.
Hon rider oftast Prima i början då hon hjälper oss med utbildningen, men Prima vilade i tisdags vilket gjorde att jag inte hann rida då Emelie rider henne tills hon är helt lösgjord, vilket hon inte var förens i slutet.
Men jag tycker det är bra att hon tar tid på sig så att Prima förstår att det inte är okej att ta tag i bettet och bara springa eller att hon måste lära sig att vara kvar hos ryttaren eller vad man ska säga.
Det gick iallafall bra även om hon var pigg och lite dragig.

Igår red mamma eftersom jag hade träning, men när jag var i skolan kände jag mig förskyld så jag och pappa bestämde att inte åka vilket var rätt val, för nu är jag sjuk men försöker åka till skolan endå.

Ha det bra😊

Från framridningen i söndags❤🍁

Likes

Comments

Hej!
Förlåt att det inte har kommit något inlägg men jag har varit såå trött.

Iallafall så red jag ut i måndags men jag skrittade typ bara eftersom Prima var trött (tröttare än vanligt iallafall😂) och jag hade så mycket träningsvärk att det inte fanns sen i lördags, jag travade lite men  jag kunde typ inte rida lätt asså, Prima måste tyckt att jag var en riktig klump hahah.

Igår fick hon vila då jag hade träning, jobbigt och bra pass trots att jag fortfarande hade träningsvärk.

Idag är det Emelie träning på schemat så det har jag att se fram emot.
Det kommer nog uppdatering om det ikväll eller imorgon.

Ha det bra😊

Krullet😂❤

Likes

Comments

Hej!

Idag var det ju KM, tävlingsdebut för både mig och Prima.
Jag är såå nöjd, det blev högt över mina förväntningar, eller ja, gallopen blev väl inte så bra men den blev lite bättre än vanligt.

Traven var såå lugn och vägarna blev bra, sen i galoppen så tyckte hon att hon skulle springa iväg så det blev ett litet minus, men annars är jag jättenöjd.
Vi red ihop 57,6 procent och kom precis utanför placering.
Men jag är såå nöjd med ritten.

Ha det bra😊

Lite suddig men det får gå❤

Likes

Comments

Hej!
Förlåt att jag inte har bloggat så mycket men som sagt har jag mycket att göra.

Både igår och i förrgår blev det dressyrpass men igår för Emelie.
Båda passen var helt ok men hon var något stretig.

På söndag är det KM i dressyr och jag startar förklassen och rider LC:2.
Jag har aldrig ridit henne på en annan ridbana förutom den hemma så jag vet inte riktigt hur det går med det men förhoppningsvis så blir det bra.
Jag planerar inte alls att få höga procent utan jag tänker bara se hur det går, så att även om jag får dåliga procent så kanske jag är nöjd. Vi får se.
Sen är det ju detdär med gallopen och att hon bara springer efter den, så jag är glad att den är typ sist, men det är ju två galloper och när jag red igenom programmet i förrgår så blev mittvolten jättedålig så jag är lite nervös över det.
Annars känns det rätt bra.

Imorgon så måste jag dit och rida tidigt då jag måste vara i sunnersta kl.10.00 och sedan ska jag och Elin gå på bio efter.
Så det blir tidigt men det får gå.

Ha det bra😊

💟

Likes

Comments

Hej!
förlåt att jag inte bloggade igår men den här veckan blir det antagligen dålig bloggning då jag har fullt upp den här veckan.

Igår red jag ut och det gick helt ok men det är ju älgjakt nu så hon var väldigt stissig på ett ställe men sen blev hon lugn igen efter en stund.
Där jag red finns en gräsväg som jag brukar gallopera på vilket jag även gjorde igår och då satte jag i stort sätt inga krav på henne uppför backen utan jag lät henne bara gallopera så länge jag hade kontrollen, det var så kul vilket även Prima tyckte, så jag är nöjd.

Idag var det mamma som red så jag vet inte hur det gick än men jag tror det gick bra, varför hon red var för att jag har träning på tisdagar och hinner inte rida då (hon brukar oftast vila på tisdagar men efter som mamma hade ledigt på morgonen så red hon).

Ha det bra😊

Saknar den uteritten❤

Likes

Comments

Hej!
Varför jag inte bloggade igår var för att min familj hade gäster vilket gjorde att jag inte hann blogga.

Igår var jag inte stallet då jag verkligen behövde städa i mitt rum vilket tog ca 3 timmar så vi tänkte att Prima kunde vila då hon gått rätt hårt den här veckan.

Idag så körde jag KM i rullskidor vilket gick rätt bra, sen åkte jag hem och åt och sen kom Lina, vi gjorde inget speciellt men hon följde med till stallet och fick pröva rida Prima lite, dock var stigbyglarna alldeles för långa trots att dom var på det högsta hålet, men sen hoppade jag upp och fick länga 4 hål hahah.
Sen när jag skulle gallopera var hon jättelugn men sen när jag skulle gallopera igen så sparkade hon lite och det gick det rätt så snabbt så det blev ett litet minus, men annars är jag nöjd.

Ha det bra😊

Saknar sommaren😍

Likes

Comments

Hej!
Idag efter skolan så åkte jag och Elin till stallet och mötte My, vi red till ridhuset och va där i ca en kvart.

I början ville hon helst inte samarbeta och jag red dåligt, men sen i mitten av passet började hon söka sig nedåt och blev riktigt fin, men sen efter gallopen så sprang hon bara och liksom lämnade mig bakom, då va Elin och My nöjda så jag kände att det också var dags att nöja sig då hon började krångla och jag ville helst inte sluta dåligt.
Så det blev ett ok pass men jag red dåligt och hade dålig sits plus att hon inte var helt fokuserad.

Ha det bra😊

Likes

Comments