Hej!
I måndags så red jag för Emelie, och det gick så mycket bättre än jag trodde, hon var stretig i början men superfin på slutet, gallopen blev även bra trots nåt litet kick, lugn men energisk kan man säga.
Vi jobbade med formen och gallopen mest och där var hon jättefin.
Jag har inte så många kommentarer om passet men jag är nöjd.
🌟 till Prima!

Igår red jag i hagen och som sagt blev det lite rodeo men inte lika mycket som sist, det var mest i uppförsbacken när jag sa trav men hon ville gallopera, så då blev det några bock, men annars rätt lugn, men hon har svårt att koncentrera sig där, så jag jobbade mest med att hon skulle lyssna för skänkeln.

Idag ska jag och Elin rida tillsammans men jag vet inte vad vi ska göra, jag rider helst ut iallafall då Emelie ska rida ett hårt pass på Prima imorgon.

Ha det bra😊

Likes

Comments

Hej!
I torsdags så hade jag lite rodeo kan man säga, hagen är rolig och då vill man inte koncentrera sig tycker Prima, så en del bocksprong blev det, jag tycker själv det är lite kul då man lär sig hantera hästen så man vet vad man ska göra nästa gång även om hon inte ska göra det, men som sagt så är det kul.

I fredags vilade hon och jag sov hos Elin, och det var jättekul.

I lördags följde Lina med till stallet och red så hon ska rida Prima lite på sportlovet dom gångerna jag är borta,  eftersom vi har en stuga så måste jag kompromissa lite så nu har jag sagt att vi är inte borta för länge för då känner jag att mitt ansvar förvinner, hursomhelst så gick det bra trots att hon var pigg.

Igår följde Lina med igen men jag red, det fick bli barbacka och jag kan säga att det var ingen lätt match att sitta kvar i traven då hon var skumpigare än jag trodde, i gallopen var hon lätt att sitta på men när man saktade av så var det bara att hålla sig kvar så gott det gick hahah.
I formen var hon fin men stretig, jag har ju inte jobbat henne jättemycket senaste tiden men hon var hyfsat fin när hon väl accepterade att jag ville ha henne på tygeln.

Idag är det träning för Emelie så jag hoppas hon är på min sida idag, men det ska nog gå bra.

Ha det bra😊

💓💓💓

Likes

Comments

Hej!
Förlåt för dålig uppdatering men jag har inte haft så mycket tid så jag stressat mycket.

Jaja, i måndags hade jag ännu en dressyrträning för Emelie och det gick jättebra, dock så var det ju detdär med att bara skriva med vänster hand på mobilen hade ett "straff", inte för att det var som ett "taskigt" straff utan mest för min sists, så det var bara att upp stigbyglarna eftersom jag inte hade lyckats helt med "uppgiften", men det gick jättebra, vi övade mycket på det med grundjobb då hon var väldigt stretig i början, men efter en stund gick hon superfint.
Vi övade även lite skänkelvikningar vilket varken jag eller Prima har jättebra koll på, men för att vara första gången vi jobbade ordentligt på det så gick det bra, så jag är nöjd.
Efter skänkelvikningarna fick jag ta stigbyglarna igen och det kändes som att jag hade hoppläder hahah, och sen när det kom in två riktigt stora hästar så kändes det som att jag satt på en liten b-ponny hahah, men iallafall så gick gallopen riktigt bra, i vänster har hon ju svårt och speciellt på mittvolten, men vi löste det hyfsat, så jag är nöjd, höger var super, där jobbade hon med mig och väntade på mig, så en 🌟.

I tisdags red jag My och Elin ut lite snabbt, det gick bra trots lite skutt i traven, men det var för att jag var sist och släppte inte på som hon ville, men hon får inte komma undan med det så jag fortsatte rida lätt till hon gav sig, gallopen blev bra, samlad och hyfsat fin.
Inte så mycket att säga om det men det var en mysig uteritt.

Igår red jag och Elin ut, det gick också bra, förutom att vi valde kanske inte riktigt rätt ställe att gallopera på då det var lite mörkt och då ser man inte riktigt grenarna, så Joskin bockade lite och Elin fick en gren i ansiktet, men gick bra, som tur är så blev bara min hjälm nockad, men vi hade kul iallafall.

Idag blir det också uteritt, väldigt mycket uteritt har det blivit men så är det ibland, jag har träning och då får det bli snabbt eftersom jag endå vill rida henne.

Ha det bra😊

💓

Likes

Comments

Hej!
I fredags hade jag dressyrträning för Emelie och det gick superbra trots att hon var pigg, vi märke också att jag är starkare i vänster hand så vi jobbade mycket på att jag skulle försöka vara helt avslappnad i vänster arm och sköta farten med ytter, men jag använder inte min vänsterhand så mycket så just nu får jag bara skriva på mobilen med vänster hand så det kan finnas stavfel hahah, men iaf i gallopen gick hon superfint och orkade bära sig mycket bättre än förut.
Så jag är supernöjd med passet!

I lördags fick hon vila då jag tävlade hela dagen och hon behövde en vilodag, det var två olika tävlingar, den ena var en klassisk sprint och den andra var en cross (med olika hinder t ex "backhopp") och sprinten gick inte som jag ville, min teknik var flaxig och jag fegade i nerförsåkningen så där tappade jag minst 7 sekunder, så en åttonde plats i sprinten.
Crossen däremot gick bra, vi körde två varv och efter första låg jag delad sexa och det ville jag inte acceptera så på andra varvar körde jag allt vad jag hade och lyckades köra 6 sekunder snabbare än första varvet så jag tog femte platsen så jag är nöjd.

Igår red jag och Elin ut en av de längre rundorna och det var supermysigt, jag trodde hon skulle vara piggare men hon var ovanligt lugn, så det är jag nöjd med.
Jag tävlade även då och det var 3 km masstart och jag gillar ju masstarter då jag får in mer tävlingssinne då, och jag lyckades gå ut på tredje plats och jag och hon före mig böt platser då och då.. men efter den brantaste backen så ramlade jag och jag vet inte vad som hände, jag bara ramlade ihop och hela klungan åkte om mig, och då var jag arg, allt satt ju perfekt utom fallet så jag tänkte åker jag inte om en människa så är det dåligt så jag åkte så fort jag kunde för att komma ikapp klungan men lyckades bara åka om en som låg lite längre bak, luckan var för stor fram, men jag får ta med mig att tekniken satt perfekt och mina skidor var bra vallade  (dock något sämre fäste) .

Så en hyfsad helg ändå.

Ha det bra❤

Likes

Comments

Hej!
I fredags hade jag dressyrträning för Emelie, vi jobbade mycket på att hon skulle förstå att vill jag att hon ska gå på tygeln så ska hon göra det eller vad man ska säga, och det gick helt ok men hon var inte på bästa arbetshumöret om man säger så, vi jobbade också på att jag inte skulle förböja henne och det gick bättre än vad jag trodde då jag har väldigt lätt att råka förböja hästen.

I gallopen var hon superfin och kan inget mer säga att där får hon en 🌟.

Har inte så mycket att säga om passet men det var ett bra pass.

I lördags så hade jag tävling (skiatlon där man byter skidor i varvning) som gick bra men ändå inte, jag hade kraft men min kropp svarade inte som jag ville och min nerförsåkning blev riktigt usel, och jag orkade inte hänga med i ledar-klungan (det var masstart) då dom som körde var riktigt duktiga och jag som sagt fick inte till det, men något positivt är att tekniken satt mycket bättre så det är jag nöjd med.

Mamma red även i lördags och Prima hade varit superfin.

Igår så var det en vanlig tävling i skate som gick bra för att vara jag men dåligt placeringsmessigt, jag körde mot dala-åkare  som var riktigt duktiga och hade den där tekniken som inte jag har, men det var inget viktigt lopp så jag tog det mest som en genomkörare och såg hur långt jag kunde gå, tekniken satt hyfsat men inte i uppförsbackarna, där blev jag trött och allt blev fladdrigt och rörigt så det får jag jobba på, men däremot så satt verkligen nerförsåkningen super, så jag tänker ta med mig det positiva och lämna placeringen bakom mig.

Igår vilade även Prima så idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra men vi får se.

Ha det bra😊

❤❤❤

Likes

Comments

Hej!
Igår när jag kom till stallet så var det snabba ryck som gällde eftersom jag skulle köra KM på skidorna, så det fick bli en snabb uteritt i alla gångarter, hon var ju pigg igår också men det var för jag eldade på henne lite, men hon var jätteduktig.

Sen var det snabbt till storvreta och köra, men det gick inte så bra, jag fick inte till tekniken och jag fick ingen fart, men sen var jag ända tjejen just då så jag kan ju inte riktigt jämföra mig med dom anrda.

Ha det bra😊

Förlåt för kort inlägg men jag hade inte så mycket att skriva om💕

Likes

Comments

Hej!
Nu är jag igång med ridningen igen, så skönt säger jag bara.

Igår gick jag My och Elin till ridhuset, jag hade inte planerat jättemycket så det blev väl inte det bästa passet plus att hon var sjukt pigg och då blev det halvt dragkamp, och där kände jag att det blev fel så då jobbade jag mycket med övergångar till hon lugnade sig, och sen gick det bättre.
I gallopen gick det förvånansvärt bra med tanke på hur pigg hon var, så den är jag nöjd med, så nu är det bara att jag måste försöka få ut henne på volten mest.
Så för att sammanfatta passet så är jag rätt nöjd trots att hon var pigg.

Ha det bra😊

💙

Likes

Comments

Hej!
Idag kommer hovslagaren och fixar skon så nu kan jag rida igen, och så ska jag till tandläkaren.. inte kul men det måste göras.

Iallafall så har jag inte bloggat för att jag inte har haft något att blogga om, men jag kände att det behövdes så jag tänker att jag kan sammanfatta tävlingarna (längdskidor)jag körde i helgen.

Så i lördags körde jag ett lopp i skate i Avesta och jag kom fyra vilket jag är nöjd med, men jag lyckades inte hålla tekniken och jag hade velat köra lite snabbare men annars är jag nöjd!
I söndags körde jag ett sprintlopp i Häverödal, och sprint är väl inte min starkaste sida men jag kom fyra där med, och vi körde först en prolog som är när man tar tid och sedan sätts man i ett heat och i min klass så hade vi A och B heat och jag hamnade i B med bästa tid så om jag vann det loppet så gick jag till A-final (svårt att förkrara) vilket jag gjorde så det är jag nöjd med, men jag visste att jag skulle komma sist i A-finalen då dom som körde där var riktigt duktiga och jag orkade inte ligga med i uppförsbacken, men jag är glad att jag tog mig till A.

Men det var två svängar som jag visste skulle bli svåra vilket dom blev, i den första råkade jag hamna i ett spår som folk hade kört upp så jag höll på att ramla i både prologen och i B men jag lyckades stå upp, och sen till den andra svängen som dessutom var väldigt skarp, jag lyckades inte trampa runt ordentligt så det tog tvärstopp typ, så då var det bara att sätta fart igen.
Tekniken är jag hyfsat nöjd med men ändå inte då jag har mycket att jobba på i skaten.

Men jag är endå nöjd med båda loppen!

Ha det bra😊

Likes

Comments

Hej!
Igår red jag och Elin till ridhuset och hoppade lite, men det blev inte riktigt som tänkt, jag tänkte öva oxrar osv men så blev det ej.

Vi började med en sockerbitschallenge och för er som inte vet vad det går ut på så är det att man ska ställa upp 5 sockerbitar som man hoppar och sen tar man bort en osv, men vi märkte att något lät och vi trodde att det var att hon slog i skydden men när vi tog bort dom och jag galloperade ett varv utan att hoppa så märkte vi att det var skon, så jag fick sluta hoppa, men vi fick några bra språng och vi klarade att hoppa 3 sockerbitar.

Så idag kommer jag inte rida eftersom skon är lös, så vi får hoppas att vår hovslagare kan komma så tidigt i veckan som möjligt så att jag inte har ett monster som jag nästan måste ha dragkamp med.

Ha det bra😊

Likes

Comments

Hej!
Förlåt att det inte har kommit något inlägg men jag har faktiskt glömt att blogga.

Iallafall i onsdags red Emelie henne och det hade gått super, dom jobbade mycket med kort gallop och det hade varit jobbigt tyckte Prima, men det gick super.

I torsdags så red jag en lugn uteritt, vet inte vad jag ska säga om den men det gick bra.

Igår red jag och Elin ut en av dom längre rundorna och det var supermysigt, dock var det lite isigt där vi skulle gallopera men det gick bra ändå, och eftersom Joskin hade fyrbroddat och Prima tvåbroddat så travade jag vid isen och sen galloperade jag, och för första gången på länge så kunde jag släppa henne mer utan att hon kickade så det är jag nöjd med!

Nu är jag påväg på tävling (skidorna) och jag är supertaggad, dock tror jag att motståndet är tuffare än vanligt men mitt mål är att göra ett så bra lopp som möjligt.

Sen ska jag och Elin till ridhuset och hoppa lite så det ska bli kul då jag inte har hoppat på ett tag.

Ha det bra😊

Saknar❤

Likes

Comments