View tracker

​Hejsan,då var det måndag igen och jag kan som vanligt konstatera att helgen går för fort..

Helgen har varit bra,i lördags tvättade vi och plockade lite här hemma och tog det allmänt lugnt..I går var vi en sväng till Ikea för att köpa oss en sänggavel.När vi hade fått dit den så insåg jag hur mycket jag saknar ett sovrum..Jaa vi ska ta tag i den biten så snabbt som möjligt,jag söker tips på bra firmor som gör utbyggnader i Östergötland så vet ni nån så kan ni väl skriva en rad här på bloggen eller på Facebook.

Jag har 3 dagar kvar av droppbehandlingen och 6 dagar kvar av sprutan..Jag har börjat få tillbaka min balans och min hunger och matlust har kommit tillbaka med.Händerna och fötterna är fortfarande bortdomnade och skumma..PÅ måndag (den 23) ska jag ju in till Linköping för att kolla hur mina nerver funkar,ifall det är nåt fel på dom eller om det enbart är vitaminbristen som spökar.

Mer då? Jo jag hade ju fixat en snygg ljusslinga till vedspisen men den funkade inte alls bra,den var rosa och jättesnygg i affären men här hemma så fick man ont i ögonen av ljuset,vi provade även att köpa en dimmer för att se om ljuset blev lite mildare men nää då blinkade den bara och det är ju ännu värre..Jag måste säga att jag inte gillar ledljus och dessa ljusa och kalla färger,jag får verkligen ont i huvudet och ögonen av dessa ljus..Jag skulle ju vilja ha tag på såna där ljusslingor som fanns på typ 80-90talaet som var flerfärgade och lös svagt och fint men såna går ju inte att få tag på längre tydligen..men jag får ställa en lampa på vedspisen så den lyser upp lite med..
Ja på tal om Ikea så fastnade vi ju vid vårat drömkök också. Åh det är så jäkla snyggt och det skulle passa in så jäkla bra här hos oss..men men det får bli en senare fråga eller nåt...Jag har insett att jag nog är en renoverings-tok.Jag vill göra så mycket och gärna allt på en gång men jag vet ju att det inte funkar så vi tar en sak i taget..Viktigast är ju att få ett sovrum som man kan stänga dörren till..


Annars då? jo det knallar på som vanligt.Just i dag tar jag det väldigt lugnt för jag är helt slut efter besöket på ikea så nu ska jag ta det lugnt tills all behandling är klar så jag inte förvärrar nåt eller blir sjuk på nåt annat sätt..

Nu väntar jag på att maken ska sluta jobba så han kan komma hem och tända en brasa för jag fryser men jag har ingen ved inne..Ja vi har elementen på men det är ändå lite kallt för det har varit jävligt kallt i natt och så blir ju jag frusen när jag inte mår bra i kroppen.


Nej nu ska jag göra nåt så jag önskar alla en bra måndag, kram Jessie.<3

Likes

Comments

Nu var det visst riktigt längesedan jag skrev så det är dags nu känner jag..Nyåret var bra, vi firade här hemma med att äta lite gott och bara kolla på tv.. Ibland kan jag känna att det skulle vara riktigt kul att fira ihop med vänner men jag trivs ju även med våran lilla tradition.😊


Min hälsa? Jo dom flesta vet ju att jag har påbörjat behandling för mina besvär.jag har varit livrädd för att det skulle vara ms eller nåt liknande men så är det inte som tur är..Jag har vitamin och magnesiumbrist, varför jag har det vet jag inte. Jag åker in till Motala varje tag för att under ca 2 timmar få dropp med det jag behöver fylla på i kroppen. Jag började med det i går och ska hålla på i först 7 dagar och sedan blir det 3 dagar till där jag ska fortsätta att få en spruta med bvitaminer som jag även får under dessa 7 dagar med...det känns som att jag kommer att vara en nålarna när detta är slut.


Jag försöker att meddela alla om hur det går men det jag går igenom är ganska jobbigt rent psykiskt för mig eftersom jag måste träffa ganska mycket människor och jag måste vara på ett ställe som jag har lätt fobi för så jag skriver mest på Facebook om allt och jag hoppas att folk accepterar och förstår att även om det kanske är nåt så enkelt somvitaminbrist så är det jobbigt för mig..


På samma gång som det är jobbigt för mig att träffa folk så längtar jag efter att umgås med nära och kära på ett normalt sätt.


Ja det var nog vad jag hade att sägaidag.kram jessie.❤


Likes

Comments

​Idag har jag en sån dag där huvudet är fullt av ideer och energi medans kroppen knappt orkar röra sig..

Jag köpte en kökssoffa i somras som ska renoveras innan den får flytta in i huset,Nu fick jag en ide att den ska stå i gamla köket,typ en soffa man kan sitta på när man tar på sig skorna eller en typ dagsäng om man vill lägga sig och läsa en bok eller nåt sånt..Tanken från början var ju att den ska stå i det nuvarande köket men jag vet inte riktigt,som sagt,huvudet är fullt av ideer men jag ska tänka över dom och diskutera med maken med om vad han tycker..

Jag skulle även vilja köpa lite nya möbler..Inte för att vi direkt behöver nya möbler men jag skulle ändå vilja förnya möblemanget lite...Som vanligt vill ju jag en massa men tiden och orken finns ju inte riktigt,visst vissa tror säkert att jag har hur mycket tid som helst när jag bara går hemma men vissa saker kan jag ju inte göra själv,exempelvis så kan jag inte hålla i slipmaskinen som behövs för att fixa soffan,jag klarar inte heller trappen upp till gäststugan där soffan står..Jag skulle vilja möblera om men det funkar inte eftersom jag inte kan lyfta saker plus att vi nu har kombinerat vardagsrum/sovrum så det går inte att möblera om så mycket..


I morgon är det nyårsafton och jag känner att det skulle vara kul att fira i det nya året med nära och kära men jag är helt nöjd att fira det ihop med dom bästa grabbarna i mitt liv.<3<3


Nä om man skulle ta ett varv med dammsugaren innan maken kommer hem.Kram Jessie.<3

Likes

Comments

Ja då börjar det dra sig mot nyår igen.Jag hade tänkt spara detta inlägg till nyårsdagen men med risk att glömma allt så skriver jag dte nu är jag har kvar tankarna i huvudet.

Vad hände 20016?? Ja det hände en sabla massa men det bästa var att vi fick köpa vårat lilla paradis här på jorden..Vi fick erbjudande att köpa huset hösten 20015 men då hade vi inte möjlighet att köpa det,I början av 2016 började vi ta kontakt på lite olika banker för att se om vi kunde få lån någonstans..Vår egna bank vägrade ens att försöka hjälpa oss.vi var först på ett möte där under 2015 då vi bara ville kolla om vi ens hade en chans att få ett huslån men då blev det nej, sen ringde Gustav till samma bank vid senare tillfälle men eftersom Gustav hade övertrasserat sitt konto en enda gång för typ 100 år sen så blev det ett nej...Tilläggas ska att det inte var nån stor summa som hade övertrasserats och pengarna var tillbaka betalda...Jaja vi ska byta bank snart i alla fall..Vi fick tag på ett par ställen som var mer än villiga att hjälpa oss så den 1 juni 2016 blev vi stolta ägare till vårat underbara lilla hus. DEt känns otroligt bra för mig som har levt på soc tidigare i livet och nu har jag ju sjukpension som inte är så jättehög,jag har ju även hat skulder hos kronofogden som är helt avslutade och har varit det i snart 11 år, Jag kan säga att jag är jävligt stolt över mig själv och självklart över Gustav att vi har lyckats köpa vårat hus.

Vi har börjat att tapetsera om lite,vi började med det rummet som var fulast.I gamla köket satt det hemska terrakotta tapeter som gjorde ont i ögonen,nu sitter det assnygga döskalle tapeter och svarta tapeter med glitter på..så jäkla snyggt..Nästa projekt blir nog vardagsrummet och sedan vill vi ju bygga ut ett sovrum till men allt får ta den tid det tar för vi är fast beslutna att vi bara ska ha ett projekt i taget och vi börjar inte på nått nytt fören vi är klara med det första..

mer då?? ja lite tråkigheter med Vi valde att omplacera mira,Det blev för mycket för mig att orka med henne när jag inte mår så bra.Dom första 3 veckorna hatade jag mig själv efter att hon hade flyttat och jag tolkade allt alla skrev eller sa om mira som något dåligt även fast det var bra tankar folk hade..Nu har jag har jag insett att jag/vi aldrig hade kunnat ge Mira det hon verkligen behövde,det känns hemskt att skriva det men det är sanningen..Toro har vi kvar och han är ganskla nöjd med att vara ensamhund.:-)

LIte mer tråkigheter men ändå bra eller hur man ska säga,Jga har ju problem med mina händer,ben och fötter plus en jävligt dålig balans,jag har haft detta sen nån gång i somras,i oktober sökte jag läkare för mina besvär och jag blev skickad till Neurologen för vidare utredning,där tog dom nästan allt mitt blod kändes det som,Jag ska nu på en test som mäter mina nervsignaler för att se om det är något nervfel jag har.Det känns bra att börja utreda detta för nu är det väldigt frustrerande för jag kan inte hälsa på någon som har trappor i sitt hus eller lägenhet,jag klarar bara att gå korta avstånd,som igår var vi på rusta i linköping, vilket inte är en jättestor affär men halvvägs började jag att svaja och var tvungen att hålla i Gustav eller hyllorna.


Mer då?? Jo julen var bra,jag fick Sanna Bråding`s bok som jag ska försöka att börja läsa snart.Gustav och jag firade hemma med oss själva som vi har gjort dom senaste åren,vi tycker det är skönast så även fast jag helst skulle vilja fira ihop med våra familjer men men det fungerar ju inte av flera orsaker så därför är det riktigt skönt att bara vara hemma,äta gott och kolla på tv..Det blir likadant i nyår..Om det är nån som känner sig sugen på att komma ut till oss på nyår så är ni välkomna,helst om ni sitter ensamma,hojta bara till innan.


NU tappade jag bort mig så nu vet jag inte vad jag ska skriva mer så jag avslutar här för i dag. Jag hoppas ni får ett härligt nyår.Kram Jessie.<3

Likes

Comments

Hejsan,då var det måndag igen och jag tänkte skriva av mig lite.Jag har en del tankar jag går och bär på som jag vill få ur mig och vilket sätt är bättre än en blogg??

Först till varför vi faktiskt valde att ge upp Mira, Som ni vet så mår inte jag så bra i kroppen och vi vet inte vad det beror på utan jag går just nu under en utredning för att få klarhet i det hela,att då ha en väldigt energisk och arbetsvillig hund hemma fungerade inte,Jag orkade verklige inte med hennes tempo,Vi visste från början att hon var skarp och energisk men då visste vi ju inte att jag skulle bli sjuk eller vad man nu ska säga..Det gör fruktansvärt ont i hjärtat fortfarande och jag har svårt att läsa eller se bilder på henne,Jag tar även väldigt illa upp om nån skriver eller säger nåt om Mira även om jag förstår hur dom menar så gör det ont.

Det andra är att jag saknar nån att kunna ta en fika med eller bara prata lite skit ibland. Jag vet att jag har vänner och bekanta jag kan prata med men det känns som att alla har fullt upp i sina liv och jag känner att jag inte vill störa eller så...Jaa jag vet att jag är larvig men sån är jag tyvärr..Har känt det såhär i flera år.

Jag har fått tid för att få göra en undersökning på mina nerv och muskelvågor eller hur man ska säga,dom ska helt enkelt se hur mina nerver och muskler fungerar,jag ska dit den 23 januari,Jag trodde att jag skulle få vänta längre på tiden men det känns skönt att jag fick den så snabbt ändå..


Jag måste ge en stor eloge till min älskade make som stöttar och fixar allt nu när jag inte kan röra mig eller göra saker som vanligt..<3

Det som stör mig och som gör ont i hjärtat med detta med min ickefungerande kropp är att jag inte kan åka till min pappa och fira hans födelsedag i år,pappa har ju trappor i sitt hus och jag klarar inte av trappor nu eftersom jag inte känner mina ben och jag har taskig balans..Pappa var förstående när dom var här i lördags men det känns ändå jäkligt tråkigt att inte kunna åka dit..


snart är det julafton och vi kör på vår vanliga tradition,vi är hemma och äter lite julmat och kollar på tv..Jag tycker att det är skönt att bara va hemma utan att fara runt som en tok på jul.

På nyåret blir det nog samma sak om ingen har lust att bjuda oss på lite fest eller nåt liknande.:-)

Jag säger som vanligt, är det nån som sitter ensam på jul eller nyår så får ni gärna komma hit,bara ni meddelar innan så vi kan fixa mat och dryck så det räcker.:-)


Nej nu ska jag kolla till köttet och invänta maken..Ha en fortsatt bra måndag Kram Jessie.<3

Likes

Comments

​Jag tänkte göra en liten uppdatering om hur det har gått med allt..Visst jag skriver mycket på facebook men jag skriver inte allt där ändå. så jag kör lite här med.

Jag var hos Neurologen den 2 dec,Det var en trevlig läkare som kollade en sabla massa och han var riktigt noggrann vilket kändes skönt.. Han frågade en massa om sjukdomar i släkten och min sjukdomshistorik,Kan säga att det inte var lätt att komma ihåg allt,jag har ju riktigt dåligt minne så jag kommer inte ihåg alla resultat från utredningarna jag har gjort..

Jag fick i alla fall promenera lite där i doktorns rum och så skulle jag göra en massa saker när jag blundade vilket inte var det lättaste,det jag verkligen inte klarade av var att hoppa på ett ben medan jag blundade..

Han kollade mina reflexer och vad jag kände när han gjorde vissa saker med mina ben och händer..Dels använde han en sån där grej som dom drar under fötterna på en,det är liksom en naggad ring eller hur man ska säga,hoppa ni fattar på ett ungefär hur jag menar,den drog han i alla fall under mina fötter och jag reagerade inte ens på det,då ska ni veta att jag verkligen hatar när nån ens kommer i närheten av mina fotsulor...
Doktorn gissade på att jag har nån nervskada men han kunde inte säga exakt och han ville inte sätta någon diagnos förens jag har gjort alla tester..Jag fick order om att ta blodprover vilket jag var och gjorde i går,jag skulle även samla urinprov under 24 timmar... och det kan jag säga att dte inte är världens lättaste för en person som inte ens kan sätta sig och kissa i skogen eller på utedass,för mig så är det så att jag måste göra det jag ska på en vanlig toalett, jaja jag lyckades fixa det ändå och i går var jag som sagt och lämnade blod, dom tog 17 rör!! Helt otroligt men bra att dom kollar allt känner jag..I dag är jag helt slut så idag har jag inte gjort många knop..

Nu får jag vänta i 4-5 veckor innan jag får svar på proverna så jag får inga besked fören efter nyår,vilket känns lite jobbigt men ändå okej med tanke på jul och allt
Annars då? jo jag saknar mira,det är snart 2 veckor sedan hon flyttade men hon är ändå saknad här hemma..Jag vet innerst inne att det var bäst att hon flyttade men som jag skrivit innan så känns det sorgligt att behöva lämna bort henne..JAg vänjer mig nog snart vid att vara vi bara är 3 i familjen igen.Älskar min lilla knasiga familj.:-)

Snart är det jul med och den firas som vanligt här hemma med lite god mat,mycket godis och tv-tittande.. Vi kommer inte att åka nånstans alls i jul eftersom jag inte kan gå i trappor och nästan alla vi känner eller i alla fall alla i släkten har trappor i sina hus så det blir så att alla som vill träffa oss i jul och nyår får komma hit,alla är välkomna hit så klart.

Nej nu är det dags för middag och sedan dyka ner i tv-soffan igen..Ha en bra kväll Kram Jessie.<3

Likes

Comments

 ​​Ja det känns som det händer mycket nu fast ändå ingenting händer alls.

En sak som har hänt är att vi har omplacerat Mira.Vi älskar henne massor men med tanke på hur jag mår just nu så var det inte rätt mot henne att behålla henne när jag inte orkar med att sysselsätta henne så som hon behöver..Det gör självklart ont i hjärtat att ta ett sånt beslut men vi vet att hon har det bra i den familjen hon hamnade hos..

Jag tänkte skriva lite om hur mina dagar ser ut just nu och lite mer ingående hur min kropp känns just nu.Jag vill oxå säga att det jag beskriver inte har med min fibromylagi att göra utan det är något annat i kroppen som inte stämmer..


Jag går upp mellan halv 10 och halv tolv varje dag,Jag gör mellan 2-4 försök att ta mig upp från sittande till stående,när jag väl står upp måste jag stå still för att hitta balansen men vacklar ändå när jag börjar gå,,jag gör dom vanliga morgonbestyren som alla människor gör,släpper ut toro ,ger toro mat,sätter mig vid datorn en stund för att vakna till,kollar på hem till gården,dammsuger,sitter vid datorn en stund,lägger mig och vilar,Gustav kommer hem,vi äter,jag lägger mig och vilar,sitter en stund i soffan och kollar på nåt program,lägger mig i sängen,går upp och tar min nattmedicin och går och lägger mig.
Ja så ser mina dagar ut,Jag är så fruktansvärt trött hela tiden trots att jag vilar mycket.Mina fötter är fortfarande bortdomnade och jag känner inte om nån trampar mig eller jag går emot något däremot så gör fötterna och benen fruktansvärt ont om jag sitter med benen hängandes för länge.Mina händer är oxå fortfarande bortdomnade och jag fumlar med allt jag håller i. Benen känns som att det är två trädstockar som jag har som ben. Tack och lov så ska jag ju till Neurologen snart och jag hoppas dom hittar vad som är fel och kan åtgärda det så jag slipper att må såhär för det är skitjobbigt..Jag vill ju kunna göra normala saker som att gå på en promenad eller kunna åka och gå i affärer utan att bli helt fel i kroppen.

Ja jag är gnällig och mår pissigt.. Därför orkar jag inte höra av mig till folk just nu,det är jobbigt att föra vanliga konversationer för min hjärna vandrar i väg och jag glömmer vad vi pratat om,Är det nån som skriver på chatten på fb så glömmer jag bort att svara efter en stund och det känns väldigt taskigt,jag gör det ju inte för att jag inte bryr mig om vad ni skriver utan jag gör det för att min hjärna inte kommer ihåg allt..självklart uppskattar jag ju att folk skriver till mig men jag ber er att ha överseende för mig just nu..

Nej nu ska jag ta nåt att äta innan det är dags för hem till gården. Ha en bra dag Kram Jessie.<3


Likes

Comments

​Man kanske skulle blogga lite igen,det var ju ett tag sedan nu..

Vad har hänt sen senast? Jo jag har fått remissen till neurologen så nu är det bara att vänta tills det är dags att åka dit..Ja jag är ju bra orolig över vad det kan vara med min dumma kropp men jag försöker verkligen att inte tänka dåligt men på samma gång så känner jag att om jag förväntar mig det allra värsta så blir det inte så jobbigt när jag väl får svaren,vad dom än visar.jag är väl knäpp som tänker så men sån är jag.

I lördags för vi hos ett par bekanta...eller nä fasen efter den kvällen så får jag nog kalla dom vänner.:-) Vi blev bjudna på en trerättersmiddag som var underbart god.Jag tycker det är riktigt kul att bli bjuden på såna måltider,ja jag gillar ju att bjuda på middagar med så nästa gång är det vår tur att bjuda.:-)
Jag fick smaka på ro​​​se´vin som jag har varit mycket skeptisk emot men detta var riktigt gott.:-) Det är kul när man klickar med folk på en gång,Gustav har brutit arm och jobbar på samma ställe som Eric (killen som vi var hos) och så är ju Eric orsaken till att Gustav tog jägarexamen..Anna (Erics fru) och jag klickade nästan direkt när vi kom på att ingen av oss är direkt tjejiga.Vi har knäpp humor och kunde prata om allt.

I kväll ska Gustav följa med Eric på grisjakt (vildsvin såklart). själv ska jag mysa lite med hundarna och kanske städa lite.Är sugen på att storstäda men det vet jag att jag inte klarar av så jag funderade på att börja smådamma och kanske ta ett varv med dammsugaren.

Vi måste ha tag på en elektriker med för vi har ingen el uppe i gäststugan där typiskt nog tvättmaskinen står så nu kan vi inte tvätta men det löser sig nog ändå.​​.

Nä nu ska jag se om jag ska hitta på nåt eller om jag ska sitta här vid en stund till​​.
Önskar er alla en fortsatt bra dag.Kram Jessie.<3

Likes

Comments

Många har undrat varför jag har så många tatueringar och svaret på det är ja,förutom att jag tycker det är snyggt med tatueringar så hjälpte dte mig en massa när jag mådde dåligt av olika anledningar..

Mådde jag på nåt sätt dåligt och inte ville prata om det så bokade jag en tid hos den lokala tatueraren och så fort nålen nuddade min hus så mådde jag bättre..En del kanske skulle jämföra mitt beteende med nån som skär sig eller liknande och jo på sätt och vis kanske det var så...Alla har vi ju våra sätt för att må bättre.

Jag skulle vilja göra nån mer tatuering men nu oroar jag mig för hur ont det skulle göra när jag ändå har konstant värk i kroppen...Sista tatueringen jag gjorde höll jag ju på att svimma av så jag är inte så sugen på att sätta mig under nålen igen..

Nu kom maken hem så nu ska vi straxt laga lite mat och sedan göra det sista inför morgondagens tapetsering.:-)

Ha en bra kväll kram Jessie.<3

Likes

Comments

​Jag bloggar inte så mycket just nu för orken finns inte riktigt. Jag väntar fortfarande på remissen till neurolgen,hoppas att den kommer i veckan eller nästa vecka annars hör jag av mig till vårdcentralen igen.Min läkare sa ju att jag fick höra av mig igen om jag kände att jag behövde det...Mina besvär har inte blivit bättre snarare sämre vilket är fruktansvärt jobbigt..Jag klarar ju inte att göra nånting alls känns det som..I dag tex har jag bara legat och känt mig håglös eller vad man ska säga. Jag gillar inte att skriva så mycket om mitt mående men nu är jag så frustrerad på att jag inte vet vad som är fel så jag bara måste få ur mig allt nånstans..

Jag kan ju säga att min make är en riktig klippa,han stöttar mig och hjälper mig med allt jag behöver hjälp med.Vad skulle jag göra utan honom?

Hundarna är underbara med,dom försöker laga mig varje dag genom att ligga på mig eller nära mig...
Hundarna får sin motion och lek även fast jag inte klarar att gå eller göra så mycket,att hundarna ska få sin motion på ett eller annat sätt är viktigt för mig.

Jag försöker hålla mig borta från sjukdomssidor för jag vill inte börja tro att jag har en massa sjukdomar utan jag väntar tills jag har träffat en läkare och fått höra vad den tror att det är för fel på mig.

Mitt uppe i mitt dåliga mående så har jag blivit jättesugen på att åka till ullared men det får vänta tills efter nyår eller tills jag mår bättre..

Nä nu ska jag ta nåt att dricka..Önskar er alla en bra kväll kram Jessie.<3​​​

​​​​​​

Likes

Comments