Jag har ju en lätt släng av social fobi och panikångest vilket gör att jag har svårt för vissa saker,som att vistas länge på en plats där det är väldigt mycket folk. Jag kan t.ex inte stå i en kö där personen bakom står för nära,Jag ogillar även om folk omringar mig. Jag har dock lärt mig att hantera detta men det är inte alltid att det funkar..Jag tänker hela tiden bort människorna runt omkring mig och tänker att jag är nån annanstans,det brukar underlätta.Dock mår jag dåligt i ett par dagar efter att jag har utsatt mig för dessa saker men så får det vara för jag vägrar att bli fånge i mitt eget hem eller hur man ska säga.Jag vill kunna gå ut och umgås med folk och jag kämpar som tusan.

I dag t.ex ska vi till ikea för vi behöver handla hem lite grejer och jag vet att det kommer att vara folk där och att jag kommer att stå i kö men jag har förberett mig psykiskt sedan i går på att vi ska till ikea så det känns okej än så länge.

Mitt tips till alla med social fobi eller ångest är att läsa en bok som jag tror heter just ångest. Där får man många tips på hur man ska göra när man känner att ångesten börjar komma.
Man kan t.ex tänka att nää det är bara min hjärna som spökar,här finns inget som kan skada mig.
Jag har ju lärt mig av min kära make att ångest är något hjärnan skapar,en rädsla för någonting som faktiskt inte finns eller hur man ska säga. Ja detta blev kanske ett litet rörigt inlägg men det är svårt att sätta ord på tankarna och hur jag faktiskt menar så jag hoppas ni förstår i alla fall.

Nu hoppa i lite kläder och invänta maken. Kram Jessie.<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

 ​​Hejsan,ja då var det lördag igen.Veckan har gått fort som den brukar göra när Gustav jobbar kortvecka. 

I går kväll satt vi bara och kollade på film efter att vi hade ätit,Jag hamnade ju i matkoma som vanligt när jag äter potatisgratäng.:-) Vi kollade på en film som heter Arrival,den var riktigt bra och lite skum.Kan rekommendera den.

I dag har jag dammsugit och svabbat golven så nu är jag helt slut..Det är inte mycket yta vi har att städa men det blir snabbt jobbigt när kroppen bråkar. Gustav har tvättat och diskat och nu är han i väg för att handla lite,tvätta bilen och hämta mat..Ingen av oss har lust att laga mat i dag På tal om mat så bjöd jag min älskade make på middag häromdagen,vi gick ut och åt på Bambu i mjölby,Jag hade drömt om och varit sugen på plankstek hur länge som helst så det tog vi,jag är ju lite kinkig när det kommer till kött så jag vill ju ha köttet vällagat och så men jag ville prova att äta en köttbit som inte är lagad efter mina önskemål så jag tog köttet mediumstekt,det var lite läbbigt när man såg lite blod i köttsafterna..Jaja nu har jag provat,det funkade att äta men jag håller mig nog till välstekt i fortsättningen.:-)


I morse blev vi väckta av telefonen.Alltid lika obehagligt tycker jag,Gustav gick upp och svarade,det visade sig att det var damen som har hand om missionshuset här i vår lilla by som ringde och ville bjuda dit oss på öppet hus eller vad man ska säga som dom har på missionshuset.. Vi sa att vi skulle komma för det är lite kul med den damen för hon och hennes släkt har bott i vårat hus så man får alltid höra olika historier om det.

Jag har ju lite svårt för det här med gud,jesus och allt vad det pratas om i alla olika kyrkor och församlingar, Jag tror inte på att det var en ensam man som skapade jorden och allt liv som finns. Jag tror mer på the big bang typ. Jag går till kyrkan vid skolavslutningar,dop,bröllop,begravningar och konfirmationer men jag har svårt att sitta och lyssna till någon som står och läser ur en bok om nånting dom tror har hänt...Ska bara säga att detta är mina egna åsikter så jag dömer ingen som är troende,jag bara säger att det är inget för mig trots att jag är döpt,konfirmerad och gift i kyrkan. Det var under min konfirmationstid jag kom på att jag inte trodde på det som stod i bibeln och vad prästen sa.


Ja det var mina tankar om det. Ikväll blir det nog att kolla på lite film igen,Gustav pratade om nån film tidigare i dag men jag har glömt vad det var för film..Blir så trött på mitt minne,ibland kan jag ju mitt i en mening tappa bort vad jag pratar om eller vad saker eller personer heter och just därför hatar (det kanske är ett starkt ord men jag ogillar verkligen) att bli avbruten när jag ska berätta något för risken finns att det försvinner om nån avbryter.

Detta med minnet har jag haft problem med sedan jag fick min första hjärnskakning i Strålsnäs på 80talet och det har blivit sämre av min vitaminbrist så nu måste jag nästan skriva upp allt. Jag kan t.ex tänka på morgonen att i dag ska jag skriva till nån,jag ska bara vakna till först sen kommer nåt i vägen och sedan har typ en månad gått och jag inser att jag fortfarande inte har skrivit till personen för jag har ju glömt bort vad jag hade tänkt skriva och då känner jag mig dum och då skriver jag inte ändå..Ond och hopplös cirkel.

Jag får som sagt börja skriva upp på små lappar om vad jag kommer på eller skriva direkt till personen som jag har tänkt skriva till.

Annars då? jo det är okej,det blåser som satan men annars är det bra.
Gustav har införskaffat sig en ny telefon.ÄNTLIGEN!! han har övergett iphone och gått över till Samsung.Duktig pojke.:-) Så nu har vi likadana telefoner frånsett att min är rosa då.:-)


I veckan som kommer ska jag åka och köpa konfirmationspresent till min stora systerdotter.Fattar verkligen inte att hon är så stor.Hon kommer alltid att vara lilla Ia i mina ögon och i mitt hjärta.Min yngsta systerdotter fyllde ju 10 häromveckan så hon är ju inte heller så liten längre. Nej nu ska jag göra nåt,typ vänta på att maken kommer hem.

Ha en fortsatt trevlig Lördag Kram Jessie.<3


Likes

Comments

Idag vill jag hylla några kvinnor.Jag har vänner,bekanta och en del släktingar som kämpar varje dag mot lite olika krämpor.

Jag har två kvinnor i mitt liv som lever med hjärtfel och en drös med kvinnor som kämpar med daglig värk i kroppen,trots deras värk och bekymmer så håller dom ångan uppe och sköter hem,barn,djur och familj.Jag vill ge alla dessa underbara kvinnor en stor bukett med blommor,kanske ett glas vin och en massa kärlek. Ni är bäst!!

Jag själv lever ju med värk och jag blir så imponerad av dessa kvinnor!

I övrigt då? Jo det har varit påsk,dock inget vi firar utan vi har mest varit hemma och kollat på film/serier och ätit gott. Jag provade att göra hel kyckling i min lergryta. Det blev riktigt gott så det lär jag göra fler gånger. Jag älskar min lergryta.:-)

Häromdagen var vi en sväng till Linköping för Gustav skulle handla lite jaktgrejer plus att vi behövde nya knivar och som tur så hade ju biltema allt vi behövde.:-) Det blev ju lite mer än vi hade tänkt men allt vi handlade var sånt vi faktiskt behöver.Jag hittade bland annat en tillbringar och en torkställning till kläder och mattor,hittade även nya klädnypor och en karda till Toro. Hittade även lite grejer till den kommande valpen men eftersom vi inte vet när valpen kommer så kändes det dumt att handla nåt till den nu.


Nu har vi haft nya bilen ett tag och jag kan säga att jag älskar den mer för varje gång jag åker den. Längtar tills vi kan ta en riktigt långtur med den..Lite kul är det att vi har halverat vår bränslekostnad,vilket ju är kanon..

Ja just nu är allt färdigt med vårat bankbyte och omläggning av huslånet.Där har vi oxå sparat in en sabla massa pengar..Det känns så jävla bra rent ut sagt att vi har en riktigt bra ekonomi efter alla år som vi har kämpat. Nu har vi tom börjat spara en buffert ifall nåt behövs göras med huset eller något så man slipper stå helt handfallen när nåt händer och man inte skulle haft nån buffert..Jag får ge ekonomiansvarige Gustav en eloge för att han fixar och grejar med allt när jag har noll koll..Eller nu har jag koll på det mesta men innan hade jag ingen koll alls..

Nu väntar vi bara nån månad till sen ska vi börja kolla runt efter byggfirmor som ska hjälpa oss att bygga ut.Vi behöver ju "bara" hjälp med grunden,elen,stommen och utsidan,väggar,golv och tapetsering/målning klarar vi ju själva..
Vi ska ta och byta ytterdörr ganska snart med för vi håller på att bli tokiga på dubbeldörrarna som sitter uppe nu..

Ja det var nog vad jag hade att säga i dag. Gustav håller på med maten så vi ska straxt äta sen vet i sjutton vad vi hittar på.Önskar er alla en fortsatt bra Måndag,Kram Jessie.<3Likes

Comments

​Jag är ganska orolig som person. Jag oroar mig konstant över vad folk ska tycka och tänka om saker jag och Gustav gör. Jag försöker att låtsas som att jag inte bryr mig om andras åsikter men innerst inne så går tankarna "vad ska den personen tycka om att vi har köpt en ny stor bil" "vad ska den personen tycka om att vi vill köpa en hund till" osv osv osv.

Jag har alltid varit lite orolig av mig och det stör mig,Jag vill leva mitt liv utan att bry mig om vad andra tycker,jag vill vara lycklig och göra sånt jag tycker är kul..

Nä nu jävlar ska det bli ändring på det..Ja vi har köpt en bil för 159000 men då har vi lagt om alla lån innan så vi har råd med bilen men vet ni vad,det rör ingen annan än mig och Gustav. Ja vi kommer att  köpa en hund till,rasen är bestämd,namnet är bestämt( dom som vet namnet får INTE skriva ut det någonstans för jag vill hålla det hemligt) och kenneln är fixad,när familjen utökas kommer att märkas


Jag är så trött på att behöva förklara och försvara saker jag har gjort i mitt liv så det är det oxå slut med. Vill Gustav och jag köpa 14 hundar eller andra djur så gör vi det om vi anser att vi har tid,ork och råd med det.


Jag är stolt över en sak kom jag på nu,sedan vi köpte huset den 1 juni 2016 har vi inte lånat pengar av någon alls. Jag sa när vi köpte huset att det var slutlånat från våra föräldrar för jag ville visa att vi klarar oss själva och det har vi gjort. Inte en enda gång har vi lånat pengar av någon.. Innan lånade vi lite då och då av våra föräldrar men vi betalade ALLTID igen dom pengarna..Ja som lite stolt är jag allt.


Jag är överhuvudtaget stolt över mig och Gustav som under våra första 7 år ihop kämpade med ekonomin och kronofogden.Vi betalade vartenda öre som Kf ville ha och jag gjorde mig helt fri från kf 2008 och Gustav blev fri 2012 tror jag det var. Ingen kan säga att vi har haft det lätt eller att vi har levt på någon annan eller nåt liknade.Vi har kämpat och lyckas förverkliga våran dröm i form av att vi kunde köpa vårat egna hus och nu har vi köpt den bilen vi båda har suktat efter en längre tid..


Både Gustav och jag har vuxit under våra år tillsammans och jag tror på nåt sätt att vi gör varandra till bättre människor.Vi båda har blivit lyckligare,lugnare och mer till freds med oss själva sedan vi köpte huset. Vi blev lugna när vi slapp att oroa oss för att hyresvärden skulle få en knäpp och sparka ut oss. Vi bråkar typ aldrig nu,när vi bodde i skänninge sista tiden så bråkade vi konstant men vi båda var ju pressade och mådde allmänt dåligt då med tanke på våra jävla grannar. Tur att vi har trevliga grannar nu.:-)


Hmm detta var ju inte alls det jag hade tänkt skriva om men tydligen ville hjärnan och fingrarna olika saker.:-)

När Gustav kommer hem ska vi äta och sedan dra in till mjölby för att handla lite inför helgen. I morgon kväll ska vi på Bio och se skönheten och odjuret. Jag hade velat se den på min födelsedag men så blev det inte så det bli i morgon istället.


Just nu puttrar köttet på spisen och jag ska börja med potatisen och salladen snart..Eller fasen det blir nog pommes och sallad idag,jaja potatis som potatis.:-D


Ha en trevlig kväll kram Jessie.<3

Likes

Comments

 ​Är det fler än jag som har problem att prata om jobbiga saker med vissa personer? Jag har ju en person som jag skulle vilja prata med om vissa saker och hur jag känner men jag vågar inte riktigt ta det steget fullt ut för jag är rädd för hur personen ska reagera.Jag vill ju inte göra mig osams med någon men det jag känner kan inte lindas in och jag kan inte rå för hur jag känner..Jag önskar att det vore enkelt att bara ringa upp personen och säga att såhär känner jag men det tar helt enkelt emot...Jag skrev ju för ett tag sedan att det fanns vissa personer som jag var besviken på och detta hör lite ihop med det jag skrev om då.

Jag har fyllt år...vilket jag har haft fruktansvärd ångest för.Jag fyllde 39 år den 20 mars.Phu fasen i huvudet känner jag mig ju som 25 eller nåt..Jag hade inte direkt planerat nåt firande just eftersom jag har haft lite ångest men mamma,äldsta systerdotter och mina svärföräldrar var här på en fika på söndagen innan jag fyllde och jag fick lite paket.Jag fick en lergryta,lite kökshanddukar och en jättefin ring.Ringen kom från maken,grytan från mamma och handdukarna från svärföräldrarna plus att jag fick två blommor,en från mamma och en från svärmor så nu har jag lite blommor i fönstren..:-) på min födelsedag så hade jag tänkt att vi skulle gjort nåt,typ gåt ut och ätit eller nåt men det sket sig för jag mådde skit i kroppen så det blev att ligga i sängen hela dagen.

I går var vi och hämtade våran nya bil..Så underbart skön att åka i
,det blev en svart Volvo XC60.Är så nöjd med köpet. Ska se om vi kan ta och åka en tur i morrn eller nåt bara för att ha nåt att göra.

I dag har det varit ett gäng nissar som har grävt ner lite nya elkablar och en nisse som har fixat fibret som elnissarna grävde av i går så vi blev utan telefon,tv och internet.Klantarslen.
Är lite sur på elnissarna i dag med för dom frågade hur och var dom kunde gräva för att undvika fibret i dag och jag sa att ni kan ta så nära kanten som möjligt på rabatten, Ja jag ser att du har lite blommor där säger ena nissen,jaa savrar jag,dom vill jag gärna ha kvar,Var och kollade nu..Dom jävlarna har grävt upp halva rabatten och så har dom kört med grävaren i rabatten så det finns inte en blomma kvar där.:-( jag hade flera rosbuskar,pioner och liljor där som jag var väldigt nöjd med och som jag hade tänkt att börja ansa nu när det börjar bli varmare så dom får nytt liv..Det är ju bara att fetglömma det nu och bara börja om.. Vattenfall ska nog få ett surt mejl eller ett surt telefonsamtal snart för detta med att vi ska få nya elkablar och att dom ska in på våran tomt och gräva fick vi reda på först i går..Vi har inte fått nån info överhuvudtaget och det är jäkligt dålig stil tycker jag..Ja jag är fasen lite arg nu känner jag..


På tal om något annat så kommer jag bara att höra av mig till dom som visar ett intresse av att ha mig i deras liv och såna som faktiskt hör av sig till mig.Eftersom jag har noll koll på telefonnummer och är dålig på att höra i telefonen så blir det väl via facebook eller om nån skickar sina nummer till mig så kan man ju smsa i alla fall.Vill man ringa till mig får man ju såklart göra det men jag kommer antagligen säga va en gång i kvarten men det kanske man kan stå ut med.hehehe som sagt,jag har både hemmatelefon,mobil och internet/facebook så det går utmärkt att höra av sig till mig. Är man nyfiken på vad som händer i mitt liv eller kolla hur jag mår eller nånting överhuvudtaget så är det bara att slå en signal,skriva en rad eller komma hit ut till skogen... För vet ni vad,det är exakt lika långt för mig och Gustav att åka till er som det är för er att åka hit. (Anna T,Det var inte dig jag tänkte på nu :-*  <3 )

Ska tillägga att jag inte skriver detta för att vara elak eller otrevlig utan det är bara det att det har hänt en sak som har fått bägaren att rinna över för mig och jag känner att jag måste få ur mig lite just nu..Jag är inte konstant arg även fast flera verkar tro det,Jag är mest bara besviken på vissa saker och då kanske man verkar arg eller sur.

Nä nu ska jag krypa ner i sängen en stund tills maken kommer hem från jobbet..Jag har en skitdag i dag. Hoppas alla får en härlig helg.Kram Jessie.<3


Likes

Comments

 ​Idag har jag en diffus huvudvärk..Eller jag vet inte om man kan kalla det huvudvärk för det känns bara som att huvudet är tungt typ..

Annars då? Jodå det är bara bra eller jag har mina bra och dåliga dagar som alltid,Just nu mår jag ju bättre när solen har kommit fram. Jag har fortfarande kvar en del besvär av vitaminbristen men hoppas att dom ska försvinna. Jag fick en återbesökstid till neurologen så vi får se vad han säger när jag träffar honom..

Jag skrev ju i förra inlägget att vi stod i valet och kvalet att byta bil..Det blev att byta bil,Vi var inne hos kjell askling i motala och tittade på och provkörde en bil och i måndags var vi inne och skrev pappren så nu väntar vi på att få hämta den..Vi bestämde att vi skulle hämta den i morgon men kruxet är att vi inte har fått handpenningen som behövs än men jag hoppas att vi får dom i dag så vi kan hämta pärlan. Det blev en volvo xc60..Jag vill ju ha en lite högre bil eftersom jag har lite svårt att böja på kroppen och det blir jobbigt att sätta sig ner som man gör i Toyotan, I volvon glider man ju typ in eller hur man ska säga.Ja jag ser fram emot att hämta bilen i alla fall.

Ja det var nog allt jag hade att skriva idag. Ha en bra dag, Kram Jessie.<3


Likes

Comments

​Idag har jag ångest och jag vet precis varför men det är något så jävla löjligt som jag har ångest för så jag blir arg på mig själv för att jag har ångest..Hur jag än försöker att tänka bort ångesten så kvarstår det faktumet att dessa sabla siffror som man kallar ålder snart förändras för mig och jag får ångest eftersom det känns som att jag inte har gjort något med mitt liv.Ja det är patetiskt med åldersångest men kroppen och hjärnan tycker visst att det är bra att ställa till det för mig..

Äsch skit samma läget är som det är.

Vi har fått vinter igen. Det har snöat en jävla massa så Gustav var tvungen att gå upp extra tidigt för att skotta fram bilen så han tog sig till jobbet.Jävla skitväder. Vi vill ju ha vår nu men det får vi väl vänta på ett tag till.. Är lite irriterad med idag för Toro går ut och hetsäter snö och sedan kommer han in och spyr,idag valde han det lämpliga stället under köksbordet som är omöjligt att flytta på själv men efter mycket krångel så lyckades jag få bort allt äckel.:-(


Nu är det helt klart med bankbytet,eller vi behöver avsluta våra gamla konton på swedbank men det ska vi göra idag..Så nu ska vi börja kolla upp lite priser och så för att se vad det kan kosta för att göra en liten utbyggnad på vårat lilla hus.


På Torsdag ska vi lämna in bilen på service för det är ju snart dags för besiktning,det är också en orsak till ångesten för dom senaste gångerna vi har besiktat så har vi åkt på ombesiktningar för skitsaker. Volvon var ju värst,den fick vi göra 3 eller 4 ombesiktningar på och Toyotan fick vi nog göra en ombesiktning förra året men det var en skitsak som eg inte hade behövts att ombesikta bilen för men det var en surk*k till besiktningsman som har rykte om sig att vara överjävlig. Jaja vi får se hur det går i år..Drömmen vore ju att kunna byta bil ganska snart för vi vill ha en med fyrhjulsdrift eftersom vi bor som vi gör.


Nej nu ska jag bädda sängen och kolla på hem till gården. Kram Jessie.<3

Likes

Comments

​Idag har vi en städdag..eller det är ju inte så mycket att städa men vi grejar i alla fall.

Vad har hänt sen senast då? Hmm inte så mycket annat än att vi äntligen har flyttat vårat bolån till en mycket bättre bank med betydligt bättre ränta.Det känns riktigt bra..


Mitt mående?? Ja det går upp och ner,vissa dagar mår jag jättebra och gör en massa saker,andra dagar ligger jag bara och inte orkar att göra nåt. Jag sköter mina mediciner nu,jag får ångest om jag råkar missa en enda tablett..


Det jag känner att jag måste börja ta tag i är mina promenader,jag tror att jag kommer må bättre om jag rör på mig mer,dock är jag nojig eftersom fötterna fortfarande är bortdomnade,balansen är bättre men inte helt bra men å andra sidan så kommer det ju att ta tid innan kroppen är helt återställd.


Jag har en grej jag skulle vilja skriva om men jag är rädd att det jag skriver ska missförstås som tidigare gånger jag har skrivit om vissa saker....men kort och gott så är jag besviken på vissa personer som inte en enda gång har frågat hur jag mår eller hur allt har gått under den här tiden. Det gör lite ont i mitt hjärta faktiskt.....om det är nån som känner sig träffade så säger jag bara min blogg mina känslor.....jag kan ju inte riktigt rå för hur jag känner.. nog om det.


Gustav diskar och sedan ska jag ta ett varv med dammsugaren och moppen innan det är dags att fixa middagen.i dagserverad det skinkstek med rotgrönsaker,skulle gjort nån efterrätt men det glömde jag.


Ja det var nog allt föridag. Ha en bra kväll kram Jessie.❤

Likes

Comments

 ​​Jag mår bättre och bättre hela tiden nu efter min behandling och mitt tillägg på piller.Jag orkar att göra så mycket mer och jag har lust att göra saker mest hela tiden.
I lördags hade vi ju besök av Anna,Eric och lilla Tikka.Tikka är en ursöt liten drevertik..Det funkade bra mellan Tikka och Toro så länge Toro inte kom rusande mot henne eller nosade henne i rumpan,då sa lilla fröken ifrån på skarpen och det är helt rätt.:-)

Vi åt och hade det riktigt trevligt. Det är skönt att kunna umgås där alla tycker om varandra plus att det finns en del grejer i våra liv som är snarlika så vi förstår varandra på ett bra sätt tror jag...

Jag har tänkt en del på hur jag är och hur jag var förut..Tidigare oroade jag mig ständigt för vad folk skulle tycka och tänka om mig och jag hatade att träffa nya människor för jag var alltid orolig för att dom skulle tycka att jag var udda medans jag nuförtiden är mer Jag är som jag är,duger jag inte så får det va.Jag ändrar mig inte för någon annan..

En annan sak jag oroade mig för förr är vad folk skulle tycka om olika beslut jag tog i mitt liv, typ skaffade katt,flyttade,färgade håret eller vad som men nu känner jag mer Mitt liv,min kropp mina beslut..Visst kan man ha åsikter men det är fortfarande mitt beslut..Ja gemensamt med Gustav då så klart.


På tal om det så har jag ju haft jätteångest för att vi lämnade bort Mira men häromdagen släppte det helt och jag insåg med viss hjälp att vi gjorde det bästa för mira och hon har det bra där hon bor nu. Det känns skönt att ha kommit till den insikten faktiskt.

Annars då? Jo jag sitter som vanligt och väntar på att G ska sluta jobbet och komma hem så vi kan äta lite sen ska vi in till mjölby som vanligt på fredagar och handla lite till helgen. I kväll blir tvsoffan hela kvällen för i går var ju alla våra favoritprogram samtidigt som alltid på torsdagar så vi har en massa inspelat som vi ska kolla igenom.På söndag ska G jobba lite extra några timmar utöver det har vi inget planerat så är ni sällskapssjuka så hojta till..Nu kom jag på en grej som faktiskt är lite komisk som jag både kan skratta åt och bli lite arg på och det är att vi ofta får höra att vi bor så långt bort och jag vill bara ställa motfrågan,tror ni det är närmare för oss till er?? Nä såklart inte.Ja vi bor mitt ute i skogen men det går att komma och hälsa på ändå.(jag skriver detta med ett litet leende på läpparna för jag inte ska verka arg för jag är inte arg utan det är bara en reflektion).

Nej nu ska jag greja lite innan G kommer hem. Ha en bra fredag Puss&Kram Jessie.<3Likes

Comments

Häromkvällen spelade vi in outsiders som då handlade om skönhetsideal,dels var det en kille som hellre var utan mat än att vara utan botox och fillers,Det säger jag inget om,mår han bra av det och trivs med det så kör bara..Det som däremot gjorde mig arg och ledsen var att det var en kraftig tjej med som var burleskdansös.visst kan jag förstå att det är ovanligt med tjocka burlesktjejer men jag blev ledsen och arg över att vi tjockisar (jag säger tjockisar med kärlek så ingen tar illa upp) ska räknas som outsiders..För mig är outsider någonting annorlunda och eget eller vad man ska säga..När ska hetsen på allas kroppar ta slut?? Jag menar,det är inte okej att vara tjock men det är å andra sidan inte okej att vara för smal heller för då har du anorexia.När ska vi lära oss att alla människor är lika värda och vackra på sitt sätt..

Är du svart,vit,gul,röd,tjock,smal.blond,brunett eller rödhårig så är du precis lika mycket värd som som vilken annan människa.Alla människor ska ha rätt att se ut precis som dom vill så länge dom mår bra och trivs med det själva..


Sen måste jag ju ta det här med folk som lär sina barn att det är fult att vara tjock.Det är fan inte okej,lär barnen att olika är bra och att människor kommer i alla möjliga former och färger. säger ditt barn "mamma titta vad tjock den personen är" säg då inte "ja där ser du hur det går om man äter för mycket godis" säg istället,"Ja,personen är kraftig men den kanske trivs att vara kraftig och det är okej"

Ja det var mina visdomsord idag,nu ska vi laga mat. Ha en bra kväll Kram Jessie.<3

Likes

Comments