View tracker

 ​​Ja det känns som det händer mycket nu fast ändå ingenting händer alls.

En sak som har hänt är att vi har omplacerat Mira.Vi älskar henne massor men med tanke på hur jag mår just nu så var det inte rätt mot henne att behålla henne när jag inte orkar med att sysselsätta henne så som hon behöver..Det gör självklart ont i hjärtat att ta ett sånt beslut men vi vet att hon har det bra i den familjen hon hamnade hos..

Jag tänkte skriva lite om hur mina dagar ser ut just nu och lite mer ingående hur min kropp känns just nu.Jag vill oxå säga att det jag beskriver inte har med min fibromylagi att göra utan det är något annat i kroppen som inte stämmer..


Jag går upp mellan halv 10 och halv tolv varje dag,Jag gör mellan 2-4 försök att ta mig upp från sittande till stående,när jag väl står upp måste jag stå still för att hitta balansen men vacklar ändå när jag börjar gå,,jag gör dom vanliga morgonbestyren som alla människor gör,släpper ut toro ,ger toro mat,sätter mig vid datorn en stund för att vakna till,kollar på hem till gården,dammsuger,sitter vid datorn en stund,lägger mig och vilar,Gustav kommer hem,vi äter,jag lägger mig och vilar,sitter en stund i soffan och kollar på nåt program,lägger mig i sängen,går upp och tar min nattmedicin och går och lägger mig.
Ja så ser mina dagar ut,Jag är så fruktansvärt trött hela tiden trots att jag vilar mycket.Mina fötter är fortfarande bortdomnade och jag känner inte om nån trampar mig eller jag går emot något däremot så gör fötterna och benen fruktansvärt ont om jag sitter med benen hängandes för länge.Mina händer är oxå fortfarande bortdomnade och jag fumlar med allt jag håller i. Benen känns som att det är två trädstockar som jag har som ben. Tack och lov så ska jag ju till Neurologen snart och jag hoppas dom hittar vad som är fel och kan åtgärda det så jag slipper att må såhär för det är skitjobbigt..Jag vill ju kunna göra normala saker som att gå på en promenad eller kunna åka och gå i affärer utan att bli helt fel i kroppen.

Ja jag är gnällig och mår pissigt.. Därför orkar jag inte höra av mig till folk just nu,det är jobbigt att föra vanliga konversationer för min hjärna vandrar i väg och jag glömmer vad vi pratat om,Är det nån som skriver på chatten på fb så glömmer jag bort att svara efter en stund och det känns väldigt taskigt,jag gör det ju inte för att jag inte bryr mig om vad ni skriver utan jag gör det för att min hjärna inte kommer ihåg allt..självklart uppskattar jag ju att folk skriver till mig men jag ber er att ha överseende för mig just nu..

Nej nu ska jag ta nåt att äta innan det är dags för hem till gården. Ha en bra dag Kram Jessie.<3


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Man kanske skulle blogga lite igen,det var ju ett tag sedan nu..

Vad har hänt sen senast? Jo jag har fått remissen till neurologen så nu är det bara att vänta tills det är dags att åka dit..Ja jag är ju bra orolig över vad det kan vara med min dumma kropp men jag försöker verkligen att inte tänka dåligt men på samma gång så känner jag att om jag förväntar mig det allra värsta så blir det inte så jobbigt när jag väl får svaren,vad dom än visar.jag är väl knäpp som tänker så men sån är jag.

I lördags för vi hos ett par bekanta...eller nä fasen efter den kvällen så får jag nog kalla dom vänner.:-) Vi blev bjudna på en trerättersmiddag som var underbart god.Jag tycker det är riktigt kul att bli bjuden på såna måltider,ja jag gillar ju att bjuda på middagar med så nästa gång är det vår tur att bjuda.:-)
Jag fick smaka på ro​​​se´vin som jag har varit mycket skeptisk emot men detta var riktigt gott.:-) Det är kul när man klickar med folk på en gång,Gustav har brutit arm och jobbar på samma ställe som Eric (killen som vi var hos) och så är ju Eric orsaken till att Gustav tog jägarexamen..Anna (Erics fru) och jag klickade nästan direkt när vi kom på att ingen av oss är direkt tjejiga.Vi har knäpp humor och kunde prata om allt.

I kväll ska Gustav följa med Eric på grisjakt (vildsvin såklart). själv ska jag mysa lite med hundarna och kanske städa lite.Är sugen på att storstäda men det vet jag att jag inte klarar av så jag funderade på att börja smådamma och kanske ta ett varv med dammsugaren.

Vi måste ha tag på en elektriker med för vi har ingen el uppe i gäststugan där typiskt nog tvättmaskinen står så nu kan vi inte tvätta men det löser sig nog ändå.​​.

Nä nu ska jag se om jag ska hitta på nåt eller om jag ska sitta här vid en stund till​​.
Önskar er alla en fortsatt bra dag.Kram Jessie.<3

Likes

Comments

View tracker

Många har undrat varför jag har så många tatueringar och svaret på det är ja,förutom att jag tycker det är snyggt med tatueringar så hjälpte dte mig en massa när jag mådde dåligt av olika anledningar..

Mådde jag på nåt sätt dåligt och inte ville prata om det så bokade jag en tid hos den lokala tatueraren och så fort nålen nuddade min hus så mådde jag bättre..En del kanske skulle jämföra mitt beteende med nån som skär sig eller liknande och jo på sätt och vis kanske det var så...Alla har vi ju våra sätt för att må bättre.

Jag skulle vilja göra nån mer tatuering men nu oroar jag mig för hur ont det skulle göra när jag ändå har konstant värk i kroppen...Sista tatueringen jag gjorde höll jag ju på att svimma av så jag är inte så sugen på att sätta mig under nålen igen..

Nu kom maken hem så nu ska vi straxt laga lite mat och sedan göra det sista inför morgondagens tapetsering.:-)

Ha en bra kväll kram Jessie.<3

Likes

Comments

​Jag bloggar inte så mycket just nu för orken finns inte riktigt. Jag väntar fortfarande på remissen till neurolgen,hoppas att den kommer i veckan eller nästa vecka annars hör jag av mig till vårdcentralen igen.Min läkare sa ju att jag fick höra av mig igen om jag kände att jag behövde det...Mina besvär har inte blivit bättre snarare sämre vilket är fruktansvärt jobbigt..Jag klarar ju inte att göra nånting alls känns det som..I dag tex har jag bara legat och känt mig håglös eller vad man ska säga. Jag gillar inte att skriva så mycket om mitt mående men nu är jag så frustrerad på att jag inte vet vad som är fel så jag bara måste få ur mig allt nånstans..

Jag kan ju säga att min make är en riktig klippa,han stöttar mig och hjälper mig med allt jag behöver hjälp med.Vad skulle jag göra utan honom?

Hundarna är underbara med,dom försöker laga mig varje dag genom att ligga på mig eller nära mig...
Hundarna får sin motion och lek även fast jag inte klarar att gå eller göra så mycket,att hundarna ska få sin motion på ett eller annat sätt är viktigt för mig.

Jag försöker hålla mig borta från sjukdomssidor för jag vill inte börja tro att jag har en massa sjukdomar utan jag väntar tills jag har träffat en läkare och fått höra vad den tror att det är för fel på mig.

Mitt uppe i mitt dåliga mående så har jag blivit jättesugen på att åka till ullared men det får vänta tills efter nyår eller tills jag mår bättre..

Nä nu ska jag ta nåt att dricka..Önskar er alla en bra kväll kram Jessie.<3​​​

​​​​​​

Likes

Comments

​I går firade vi Gustav då han fyllde 36 år.Vi bjöd bara hem våra föräldrar och bjöd på fika.Helgen har som vanligt gått fort som tusan,vilket jag inte gillar jag vill ju helst ha Gustav hemma så mycket som möjligt.

I förmiddags ringde min doktor och lämnade provsvaren jag tog i tisdags. Alla prover såg bra ut,det enda var att zinket låg lite lågt så det ska jag få medicin för i 3 månader till att börja med. Många tycker säkert att det är bra att proverna såg bra ut men för mig som faktiskt är en lite orolig person så tycker jag att det är skitjobbigt..Känslan blev ju inte riktigt bättre när jag blir skickad till neurologen för utredning..Visst vill jag ha svar på  vad som är fel på mig men jag är så fruktansvärt rädd för vad det kan vara,jag försöker verkligen att tänka positivt och inte måla upp nån hemsk bild i huvudet på vad som kommer att hända.Just nu vill jag bara krypa ner i sängen och gråta och sova tills allt är över,vad det nu än är..Jag håller ju självklart tummarna för mig själv att det inte är nåt allvarligt..Jag känner att jag behöver skriva av mig lite för att förklara hur jag mår psykiskt..
JAg försöker att fixa allt som jag gör i vanliga fall men när jag knappt klarar att dammsuga för att balansen inte funkar så blir det frustrerande och jobbigt..Jag vill ju bara må bra och kunna leva som en normal människa..Nu ett tag framåt så kommer jag alltid ha kryckorna med mig så jag slipper känslan av att ramla hela tiden.Jag hoppas att remissen kommer fort så att jag får träffa någon som kan lösa detta åt mig eller i alla fall ge en förklaring.


Var rädda om er.<3

Likes

Comments

 ​​Helgen ha som vanligt bara rusat i väg...Jag har haft en riktigt dålig helg när det kommer till hur jag mår.Känner mig helt värdelös som inte klarar att göra nånting. Jag lyckades damma och dammsuga i går men hela tiden så svajar jag ju och tappar lätt balansen eftersom jag inte känner mina fötter....Jag oroar mig en hel del för vad proverna ska visa och att det är något som inte kommer att försvinna..Ja jag försöker tänka positivt men ibland lever ju hjärnan sitt egna lilla liv tyvärr.. På tisdag ska jag äntligen i väg att ta proverna.Jag hade ju helst fått det gjort direkt men eftersom jag ska vara fastande så gick det inte och Gustav kunde inte ta mer ledigt så därför har jag inte haft möjlighet att åka och ta några prover.

I går tog Gustav tag i rabatterna och rensade bort allt som vi inte ska ha kvar så nu behöver vi bara klippa ner allt vi ska ha kvar så det blir fint fram i vår sen.Det lär ju bli mycket enklare att rensa ogräset nu när buskar och blommor inte står uppe på varandra.Vi ska även fylla på med ny jord för den som är nu är inte mycket att hurra för,det är mer grus än jord..Nästa höst ska vi möblera om i rabatterna igen och få lite mer ordning på allt.Jag skulle vilja göra det nu men känner att min kropp klarar inte av det och jag vill inte att Gustav ska göra allt själv.

Just nu är det bara jag och Toro hemma,Gustav tog med sig Mira för att slänga skräp och trötta ut fröken lite för hon är helvild just nu.. G skulle ta med henne till ulekalv där hon inte har varit sen hon var en liten valp så det lär nog trötta ut henne.

Hon är som sagt vild men hon har ändå lugnat ner sig betydligt sen hon löpte.Hon kommer även och myser självmant nu,det gjorde hon inte förut.SÅ nu har vi två mysgrisar.:-)

Nej nu ska jag kolla köttet och virka lite,jag har virkat klart en duk nu så nu tänkte jag ge mig på nästa duk..Det är skönt att ha händerna sysselsätta även om det blir korta stunder jag virkar.


Ha en fortsatt bra Söndag Kram Jessie.<3
Likes

Comments

​Det blir visst två inlägg idag men jag känner att jag vill dela med mig resultaten från läkarbesöket.

Jag har ju som sagt haft domnade ben och händer och har börjat bli riktigt orolig så jag ringde i förra veckan och bokade en tid på vårdcentralen och jag fick tid tills i dag.

Jag hade tur att få samma läkare som jag hade när jag var inne med mitt knä,hon är grundlig och lyssnar verkligen på en,idag hade hon en läkarstudent med sig så jag fick dra allt 2 ggr men det kändes bra och jag tycker det är bra att låta studenter vara med för det är ju framtidens doktorer.


I alla fall så pratade vi en lång stund och jag fick förklara mina besvär för läkarstudenten medans doktorn satt bredvid,efter en stund bytte dom och doktorn frågade lite mer om vad det var som oroade mig och jag förklarade att jag var rädd att det hade nåt med hjärta och proppar att göra,att jag är rädd för dessa saker är att min mamma nyligen hade en hjärtinfarkt och min pappa och flera på hans sida har haft proppar så det skrämmer mig otroligt mycket,jag var även rädd för att ha dålig blodcirkulation...När vi pratat klart så tog hon mitt blodtryck som var lågt men bra,hon lyssnade på hjärta och lungor som lät jättebra,hon kollade blodcirkulationen och den var helt okej så den behövde jag inte oroa mig för..Sen blev det dags för en grundligare undersökning där hon tog en avbruten spatel med en spetsig kant på dom hon tryckte mot huden för att se om jag kände nåt vilket jag inte gjorde sedan tog hon nåt konstigt redskap som jag inte vet vad det heter men man kolla i alla fall om du känner vibrationerna från redskapet,vilket jag inte gjorde.....


DEt doktorn misstänker är att jag har nån form av vitaminbrist så nu ska jag nån dag och ta blodprover på fastande mage för att kolla alla mina värde.Hon beställde en sabla massa prover så det ska bli intressant att se vad dom visar..En sak hon upptäckte i min journal vad att mitt järnvärde var lågt redan 2013 men då sa en läkare åt mig att jag inte behövde hjärntabletterna så jag slutade helt enkelt med dom så jag misstänker själv att det är järnbrist jag har..Jaja det återstår att se..

Nu ska jag krypa ner i sängen en stund och kurera min förkylning. .Kram Jessie.

Likes

Comments

 ​Hejsan,ja idag ska jag till vårdcentralen och träffa en läkare så jag kan få hjälp med mina händer och fötter..Jag är ju så fumlig med händerna eftersom dom hela tiden är lätt bortdomnade ,men värst är de fasen med fötterna för dom är mer domnade än händerna om man nu kan jämföra,jag kan inte stå rakt upp på golvet utan att svaja lätt,När jag går så stapplar jag och svajar,jag tappar lätt balansen,som tur är så har jag inte ramlat än men det känns som att det är risk för det varje gång jag går..Jag kan inte resa mig upp från sittande och börja gå direkt utan jag måste resa mig och stå still i en minut innan jag kan börja gå...JAg är skitorolig för vad det kan vara och det jag är mest rädd för är att dom antingen inget hittar på mig eller att jag måste opereras på nåt sätt...Jag är skitnervös i dag kan man säga...Jag är glad att Gustav ska följa med mig,han får följa med in till doktorn med och berätta saker som jag kanske inte kommer ihåg eller om det är nåt han har märkt som jag inte tänker på själv..

I går var jag hos tandläkaren för en koll på mina få tänder jag har kvar och hon fixade så löständerna sitter där dom ska och inte glappar så nu kan jag använda dom utan att skämmas.Jag fick order att dricka mycket vatten eftersom jag är så torr i munnen och det försämrar tänderna så nu försöker jag att dricka några glas vatten om dagen.

Annars då? Jo jag har löst det där problemet jag skrev om häromdagen.Det känns skönt att ha löst dte.Vissa saker kommer ju aldrig att lösas men det det handlade om har lösts på så sätt att jag en gång för alla (för tusende gången) har klargjort vart jag står i en viss fråga och övriga har accepterat det .Det känns riktigt bra faktiskt.

Jag pratade en lång stund med min syster på chatten häromdagen,det kändes bra att prata med henne,vi har ju inte så mycket kontakt längre av olika orsaker men när vi väl pratas vid så pratar vi länge. Det var skönt att se henne skriva att vad som än händer så kommer vi alltid vara syskon och alltid ha kontakt på ett eller annat sätt...Ja vi har ju haft våra duster många gånger och det är inte alltid jag är av samma åsikt som min syster men jag vill ju ändå ha kontakt med henne och veta att hon finns där om jag behöver henne och att hon vet att jag finns där för henne om hon behöver mig..

I morgon ska Mira in och vägas och få klorna klippta,Hon är fortfarande för vild för att vi ska kunna göra det själva..Vi har förresten märkt en liten förändring i hennes sätt att vara sedan hon löpte,hon har blivit lugnare och nu kan man gosa med henne och ofta kommer hon självmant och gosar ner sig hos en...Nu kan man även pussa på henne utan att vara rädd att få näsan avbiten.hahahahaNej nu ska jag fixa mig innan maken kommer och hämtar mig.Ha en bra dag Kram Jessie.<3

Likes

Comments

​Idag är det en jobbig dag känner jag,värken är ju ständigt där och idag har jag mycket tankar och frågor i huvudet men jag vet att jag aldrig kommer att få svar på dessa frågor..Jag känner mig totalt värdelös och oönskad pga detta. Visst jag skulle som sagt kunna ta upp det med personerna det gäller men det känns som att jag pratar för döva öron...

Är jag en hemsk,krävande och jobbig människa som bara är till besvär?? Går det inte att umgås med mig för att jag är som jag är?? Har jag för starka åsikter??

Ja detta är några av frågorna jag har och jag önskar att jag kunde få svar på dessa frågor..Jag skriver detta bara för att jag behöver få ur mig detta men är det nån som kan ge mig svar på dessa frågor så får ni gärna svara i kommentarerna här på bloggen.

Jag är helt enkelt Ledsen idag och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det.

Jag går och kollar på mina program nu och virkar lite och hoppas att dessa känslor försvinner...Om någon känner sig träffad av mina tankar så går det bra att ringa mig eller skriva till mig på chatten på facebook..HA en bra dag kram Jessie.<3

Likes

Comments

Hejsan,då var det söndag igen.jag ligger i sängen och vilar lite medans min älskade make åkte och handlade för veckan.

Nu när jag ligger här så började jag fundera på vad man har gjort i livet som man är nöjd och stolt över.  Jag har en del grejer jag är stolt över men först måste ni ju få en liten bakgrundshistoria..


Från dess att jag flyttade hemifrån tills jag fick min pension så levde jag på soc vilket gjorde att man inte fick så många kronor varje månad så jag gjorde en del dumma val som tex att skita i att betala läkare och tandläkarräkningarna när dom kom,jag köpte en mobiltelefon med abbonemang utan att bry mig om att det kom en räkning i slutet av månaden,jag festade en hel del och struntade i att köpa mat,jag åt hellre på den lokala pizzerian eller på mc donalds istället för att laga mat..Ni förstår säkert att jag ganska snabbt hamnade hos kronofogden och det är jag inte stolt över...

Dock kom vändningen för ca 10 år sedan kanske mer då kronofogden började dra pengar från min pension,innan hade jag tänkt att jag kommer ju aldrig bli fri från kf...åren gick i allafall och samma år som jag och gustav gifte oss så ringde jag till kf och frågade hur mycket skuld jag hade kvar,då var det bara några tusen kr kvar så det betalade vi in och det kändes som ett helt berg lossade från mina axlar.Jag är jäkligt glad och stolt över mig själv att jag med hjälp av gustav lyckades ordna till min ekonomi..

Det jag absolut ät stoltast över är att vi kunde köpa vårat hus utan några problem.

Vad är ni stolta över i erat liv?


Ja just jag är stolt över en sak till..jag väger i dag lika lite som när jag och gustav träffades. Jag gick ju från 150 kg till 126-127kg på 3 månader 2006 det lägsta jag har varit nere på tror jag är 121 kg dom senaste åren har jag ju gått upp en hel del och det högsta jag varit uppe på eftet operationen är 139 kg och då sa jag till mig själv att skärpa till mig och det har jag gjort.😋 idag väger jag 127 kg igen.

Nej nu ska jag hitta på nåt.ha en bra söndag kram jessie.❤

Likes

Comments