​​Helgen ha som vanligt bara rusat i väg...Jag har haft en riktigt dålig helg när det kommer till hur jag mår.Känner mig helt värdelös som inte klarar att göra nånting. Jag lyckades damma och dammsuga i går men hela tiden så svajar jag ju och tappar lätt balansen eftersom jag inte känner mina fötter....Jag oroar mig en hel del för vad proverna ska visa och att det är något som inte kommer att försvinna..Ja jag försöker tänka positivt men ibland lever ju hjärnan sitt egna lilla liv tyvärr.. På tisdag ska jag äntligen i väg att ta proverna.Jag hade ju helst fått det gjort direkt men eftersom jag ska vara fastande så gick det inte och Gustav kunde inte ta mer ledigt så därför har jag inte haft möjlighet att åka och ta några prover.

I går tog Gustav tag i rabatterna och rensade bort allt som vi inte ska ha kvar så nu behöver vi bara klippa ner allt vi ska ha kvar så det blir fint fram i vår sen.Det lär ju bli mycket enklare att rensa ogräset nu när buskar och blommor inte står uppe på varandra.Vi ska även fylla på med ny jord för den som är nu är inte mycket att hurra för,det är mer grus än jord..Nästa höst ska vi möblera om i rabatterna igen och få lite mer ordning på allt.Jag skulle vilja göra det nu men känner att min kropp klarar inte av det och jag vill inte att Gustav ska göra allt själv.

Just nu är det bara jag och Toro hemma,Gustav tog med sig Mira för att slänga skräp och trötta ut fröken lite för hon är helvild just nu.. G skulle ta med henne till ulekalv där hon inte har varit sen hon var en liten valp så det lär nog trötta ut henne.

Hon är som sagt vild men hon har ändå lugnat ner sig betydligt sen hon löpte.Hon kommer även och myser självmant nu,det gjorde hon inte förut.SÅ nu har vi två mysgrisar.:-)

Nej nu ska jag kolla köttet och virka lite,jag har virkat klart en duk nu så nu tänkte jag ge mig på nästa duk..Det är skönt att ha händerna sysselsätta även om det blir korta stunder jag virkar.


Ha en fortsatt bra Söndag Kram Jessie.<3
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Det blir visst två inlägg idag men jag känner att jag vill dela med mig resultaten från läkarbesöket.

Jag har ju som sagt haft domnade ben och händer och har börjat bli riktigt orolig så jag ringde i förra veckan och bokade en tid på vårdcentralen och jag fick tid tills i dag.

Jag hade tur att få samma läkare som jag hade när jag var inne med mitt knä,hon är grundlig och lyssnar verkligen på en,idag hade hon en läkarstudent med sig så jag fick dra allt 2 ggr men det kändes bra och jag tycker det är bra att låta studenter vara med för det är ju framtidens doktorer.


I alla fall så pratade vi en lång stund och jag fick förklara mina besvär för läkarstudenten medans doktorn satt bredvid,efter en stund bytte dom och doktorn frågade lite mer om vad det var som oroade mig och jag förklarade att jag var rädd att det hade nåt med hjärta och proppar att göra,att jag är rädd för dessa saker är att min mamma nyligen hade en hjärtinfarkt och min pappa och flera på hans sida har haft proppar så det skrämmer mig otroligt mycket,jag var även rädd för att ha dålig blodcirkulation...När vi pratat klart så tog hon mitt blodtryck som var lågt men bra,hon lyssnade på hjärta och lungor som lät jättebra,hon kollade blodcirkulationen och den var helt okej så den behövde jag inte oroa mig för..Sen blev det dags för en grundligare undersökning där hon tog en avbruten spatel med en spetsig kant på dom hon tryckte mot huden för att se om jag kände nåt vilket jag inte gjorde sedan tog hon nåt konstigt redskap som jag inte vet vad det heter men man kolla i alla fall om du känner vibrationerna från redskapet,vilket jag inte gjorde.....


DEt doktorn misstänker är att jag har nån form av vitaminbrist så nu ska jag nån dag och ta blodprover på fastande mage för att kolla alla mina värde.Hon beställde en sabla massa prover så det ska bli intressant att se vad dom visar..En sak hon upptäckte i min journal vad att mitt järnvärde var lågt redan 2013 men då sa en läkare åt mig att jag inte behövde hjärntabletterna så jag slutade helt enkelt med dom så jag misstänker själv att det är järnbrist jag har..Jaja det återstår att se..

Nu ska jag krypa ner i sängen en stund och kurera min förkylning. .Kram Jessie.

Likes

Comments

 ​Hejsan,ja idag ska jag till vårdcentralen och träffa en läkare så jag kan få hjälp med mina händer och fötter..Jag är ju så fumlig med händerna eftersom dom hela tiden är lätt bortdomnade ,men värst är de fasen med fötterna för dom är mer domnade än händerna om man nu kan jämföra,jag kan inte stå rakt upp på golvet utan att svaja lätt,När jag går så stapplar jag och svajar,jag tappar lätt balansen,som tur är så har jag inte ramlat än men det känns som att det är risk för det varje gång jag går..Jag kan inte resa mig upp från sittande och börja gå direkt utan jag måste resa mig och stå still i en minut innan jag kan börja gå...JAg är skitorolig för vad det kan vara och det jag är mest rädd för är att dom antingen inget hittar på mig eller att jag måste opereras på nåt sätt...Jag är skitnervös i dag kan man säga...Jag är glad att Gustav ska följa med mig,han får följa med in till doktorn med och berätta saker som jag kanske inte kommer ihåg eller om det är nåt han har märkt som jag inte tänker på själv..

I går var jag hos tandläkaren för en koll på mina få tänder jag har kvar och hon fixade så löständerna sitter där dom ska och inte glappar så nu kan jag använda dom utan att skämmas.Jag fick order att dricka mycket vatten eftersom jag är så torr i munnen och det försämrar tänderna så nu försöker jag att dricka några glas vatten om dagen.

Annars då? Jo jag har löst det där problemet jag skrev om häromdagen.Det känns skönt att ha löst dte.Vissa saker kommer ju aldrig att lösas men det det handlade om har lösts på så sätt att jag en gång för alla (för tusende gången) har klargjort vart jag står i en viss fråga och övriga har accepterat det .Det känns riktigt bra faktiskt.

Jag pratade en lång stund med min syster på chatten häromdagen,det kändes bra att prata med henne,vi har ju inte så mycket kontakt längre av olika orsaker men när vi väl pratas vid så pratar vi länge. Det var skönt att se henne skriva att vad som än händer så kommer vi alltid vara syskon och alltid ha kontakt på ett eller annat sätt...Ja vi har ju haft våra duster många gånger och det är inte alltid jag är av samma åsikt som min syster men jag vill ju ändå ha kontakt med henne och veta att hon finns där om jag behöver henne och att hon vet att jag finns där för henne om hon behöver mig..

I morgon ska Mira in och vägas och få klorna klippta,Hon är fortfarande för vild för att vi ska kunna göra det själva..Vi har förresten märkt en liten förändring i hennes sätt att vara sedan hon löpte,hon har blivit lugnare och nu kan man gosa med henne och ofta kommer hon självmant och gosar ner sig hos en...Nu kan man även pussa på henne utan att vara rädd att få näsan avbiten.hahahahaNej nu ska jag fixa mig innan maken kommer och hämtar mig.Ha en bra dag Kram Jessie.<3

Likes

Comments

​Idag är det en jobbig dag känner jag,värken är ju ständigt där och idag har jag mycket tankar och frågor i huvudet men jag vet att jag aldrig kommer att få svar på dessa frågor..Jag känner mig totalt värdelös och oönskad pga detta. Visst jag skulle som sagt kunna ta upp det med personerna det gäller men det känns som att jag pratar för döva öron...

Är jag en hemsk,krävande och jobbig människa som bara är till besvär?? Går det inte att umgås med mig för att jag är som jag är?? Har jag för starka åsikter??

Ja detta är några av frågorna jag har och jag önskar att jag kunde få svar på dessa frågor..Jag skriver detta bara för att jag behöver få ur mig detta men är det nån som kan ge mig svar på dessa frågor så får ni gärna svara i kommentarerna här på bloggen.

Jag är helt enkelt Ledsen idag och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det.

Jag går och kollar på mina program nu och virkar lite och hoppas att dessa känslor försvinner...Om någon känner sig träffad av mina tankar så går det bra att ringa mig eller skriva till mig på chatten på facebook..HA en bra dag kram Jessie.<3

Likes

Comments

Hejsan,då var det söndag igen.jag ligger i sängen och vilar lite medans min älskade make åkte och handlade för veckan.

Nu när jag ligger här så började jag fundera på vad man har gjort i livet som man är nöjd och stolt över.  Jag har en del grejer jag är stolt över men först måste ni ju få en liten bakgrundshistoria..


Från dess att jag flyttade hemifrån tills jag fick min pension så levde jag på soc vilket gjorde att man inte fick så många kronor varje månad så jag gjorde en del dumma val som tex att skita i att betala läkare och tandläkarräkningarna när dom kom,jag köpte en mobiltelefon med abbonemang utan att bry mig om att det kom en räkning i slutet av månaden,jag festade en hel del och struntade i att köpa mat,jag åt hellre på den lokala pizzerian eller på mc donalds istället för att laga mat..Ni förstår säkert att jag ganska snabbt hamnade hos kronofogden och det är jag inte stolt över...

Dock kom vändningen för ca 10 år sedan kanske mer då kronofogden började dra pengar från min pension,innan hade jag tänkt att jag kommer ju aldrig bli fri från kf...åren gick i allafall och samma år som jag och gustav gifte oss så ringde jag till kf och frågade hur mycket skuld jag hade kvar,då var det bara några tusen kr kvar så det betalade vi in och det kändes som ett helt berg lossade från mina axlar.Jag är jäkligt glad och stolt över mig själv att jag med hjälp av gustav lyckades ordna till min ekonomi..

Det jag absolut ät stoltast över är att vi kunde köpa vårat hus utan några problem.

Vad är ni stolta över i erat liv?


Ja just jag är stolt över en sak till..jag väger i dag lika lite som när jag och gustav träffades. Jag gick ju från 150 kg till 126-127kg på 3 månader 2006 det lägsta jag har varit nere på tror jag är 121 kg dom senaste åren har jag ju gått upp en hel del och det högsta jag varit uppe på eftet operationen är 139 kg och då sa jag till mig själv att skärpa till mig och det har jag gjort.😋 idag väger jag 127 kg igen.

Nej nu ska jag hitta på nåt.ha en bra söndag kram jessie.❤

Likes

Comments

​I förgår för 16 år sedan bestämde min syster,jag och syrrans ex att vi skulle cykla ner till verkstan i Motala för att ta ut pengar och hyra nån film..Det var typiskt höstväder med regn och blåst..Sagt och gjort så tog vi cyklarna och började ge oss mot verkstan,min cykel hade lite taskiga bromsar och jerry (syrrans ex) skulle precis i början av backen säga åt mig att jag skulle gå ner med cykeln men han hann inte riktigt..För er som känner till Motala känner ju till Bondebacka backen,det var den jag for ner för.:-(   Jag kände att det skulle gå åt pipan ganska fort så jag började av någon konstig anledning att trampa bakåt på min cykel utan fotbroms. Min kära syster såg oxå att detta inte skulle sluta bra så hon gjorde det hon tyckte var bäst genom att ställa sig mitt för mig så att hon skulle stoppa mig,men jag kände att 165 kg jessie i hög fart mot lilla titti på 42 kg stillastående var ingen smart ide och till höger i backen så stod det ett gäng ungar som jag absolut inte ville göra på så jag girade åt vänster över en gräsmatta full med blöta löv...Jaa typ där slutar mitt minne..Nästa minne jag har är att jag sitter i min kusins killes bil och ser min kusins son stirra på mig....DEt blev en tur till akuten eftersom jag hade spräckt ena ögonbrynet och skrapat upp ansiktet...När vi satt i väntrummet så kollade syrran på min högra hand och undrade om jag hade ont i tummen,nää hur så svarar jag och tittar ner på tummen som är typ 3 gånger så stor och ser inte alls bra ut.Jaja bara att säga till en sköterska att vi nog behöver kolla över min tumme.Sen blev det att in och sy ögonbrynet och efter det vidare upp till röntgen.Jag röntgade på tumme och ansikte,tummen skulle behöva en operation och ansiktet fick läka sig självt,jag hade en spricka på kindbenet med.
sen skulle jag ner till akuten igen men innan dess så kan vi säga att jag mådde lite dåligt så det blev en natt på sjukan för mig eftersom jag hade fått en hjärnskakning..Morgonen efter så blev det en tur till LInköping och handkirurgen men där kunde dom inget göra efterasom jag hade fått en macka till frukost på sjukan i motala så det var bara att åka hem igen och återkomma dagen efter då min tumme opererades..Jag fick 3 skruvar inopererade för att tummen skulle stabiliseras så jag var ganska handikappad i ett par månader och nu i efterhand så​ har jag ofta väldigt ont i tummen.

Denna historia är orsaken till att jag inte gärna cyklar längre.Nej nu ska jag kolla på hem till gården och hoppas att timmarna går fort tills maken kommer hem från Stockholm där han är på kurs. Ha en bra dag Kram Jessie.<3

Likes

Comments

​Hejsan,Nu är det visst 100 år sedan jag skrev senast känns det som..Mycket har hänt fast ändå inte...Jag kommer ju inte ihåg allt vi gjort men lite kommer jag ihåg som jag kan skriva om..

Min stora systerdotter var här förförra helgen,Vi hämtade henne på fredagkvällen och skjutsade hem henne på söndagskvällen. På lördagen hjälpte hon mig med att måla om murstocken så nu är det betonggrå i stället för tråkigt vitt,Jag har lite fler ideer till murstocken men till det behöver jag någon som ritar/tecknar/målar bra så jag ska fråga en gammal vän om hjälp.
förförra söndagen så var vi på kennelträff och träffade massor trevliga människor och hundar,Mira och Gustav tog andra priset i tävlingen som fam Hamberg hade fixat..

Jag har mått lite halvdåligt dom senaste veckorna så jag har inte engagerat mig så mycket i nånting alls faktiskt..

I går var vi på årsmöte för väghållningen här i byn,vi är ju bara hus här så det är ju trevligt att träffas och prata och umgås lite. för mig var det första gången som jag träffade vissa av grannarna och dom som har hand om missionshuset där vi var i går..
Alla är jätteglada och tacksamma för att vi har flyttat hit och köpt solhem..Man blir lite fundersam för hur det var när tidigare folk bodde här..Det verkar ju ha varit ett jäkla liv...Nästa år är det i alla fall våran tur att ha mötet hemma hos oss så tills dess hoppas vi att vi har hunnit kunna få till utbygget.:-)Vi ska ta tag och börja tapetsera gamla köket snart,vi ska bara inhandla ett tapetserarbord så man slipper att använda ett vanligt bord att kladda på med lim och grejer.

Vi ska även ta tag i rabatterna och plocka bort allt vi inte vill behålla och sedan möblera om med dom plantorna vi vill behålla..Jag ska köpa lite jord på måndag så vi kan sätta igång innan det blir för kallt för att hålla på med det.

Nu åkte maken i väg en sväng,han skulle hämta upp pizza på vägen hem för ingen av oss orkar bry oss om att laga mat idag så då blir det smidigt med pizza.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer så jag avslutar här med att önska alla en riktigt bra kväll..Kram Jessie.<3

Likes

Comments

​Ja det verkar som att hösten redan är här.Jag gillar inte hösten och vintern...Visst är det fint på hösten med alla färger och så men min kropp gillar inte kylan alls.
Jag skriver ju ofta att jag mår dåligt men jag undviker att skriva exakt hur jag mår för jag har upptäckt att det finns vissa (inga namn nämnda) som typ kopierar mina besvär och lägger dom på sig själva..Jaa alltså, Jag fick ju min diagnos för 3 år sedan nu,efter det fanns det en person som direkt snappade upp mina besvär och sa sig ha samma besvär men kruxet var att personen i fråga bara hade ont och besvär när någon inte tittade på den...Min stora fråga är bara,VARFÖR?? varför låtsas man ha besvär som är så plågsamma och jobbiga så du inte ens kan lägga på mattor på dina golv utan att nästan börja gråta..Jag vet att det finns dom som har det betydligt värre än mig och jag lider verkligen med dom men jag blir arg på såna personer som låtsas ha en sjukdom som dom inte har..Jag önskar att jag vore frisk så jag kunde göra allt jag tycker om..Personen i fråga är ingen jag umgås med ska tilläggas.

I dag när Gustav kommer hem så ska vi in till mjölby och handla lite inför helgen.Denna helg kommer gå fort som sjutton för i morgon ska Mira och GUstav på utställning i Norrköping,Jag blir hemma för det går inte att ta med Toro och jag vill inte lämna honom ensam för många timmar.På Söndag ska gustav i väg på jaktmässa..Som sagt helgen kommer att gå fort.

Ja just jag skrev ju för ett tag sedan att jag skulle byta ut saften och fantan mot nåt nyttigare och jag har verkligen försökt.Jag har provat alla minneralvatten som finns,vanlig loka och loka crush och även kranvatten och citronvatten men det funkar verkligen inte.Tar jag en klunk på kranvatten så blir jag så illamående så jag inte vet vart jag ska ta vägen...Så istället så har jag dragit ner betydligt på fantan och försöker även minska saftintaget.. Jag förde ju matdagbok för ett tag sedan och insåg att jag dricker mer än jag äter så det ska jag oxå försöka att få bukt med.

Nej nu gör det ont i händerna så nu ska jag hitta på nåt annat att göra.Ha en bra helg,Kram Jessie.<3

Likes

Comments

​Detta inlägg har jag gått och funderat på länge och jag har funderat på hur jag ska formulera mig för att inte trampa någon på tårna men nu känner jag att jag skriver som jag tänker och är det nån som tar illa upp så får dom komma till mig och fråga hur jag menar..

Så här är det,Om man kommer och hälsar på oss så måste man lyssna på vad vi säger när det gäller hundarna för säg att tex Mira hoppar upp och slickar person 1 i ansiktet och den säger att det är okej så tror mira att det är okej att hoppa och slicka på alla,hon ser/vet/förstår inte skillnaden mellan personer.Ingen av våra hundar ska hoppa på någon och om dom mot förmodan hoppar på någon så måste den personen som blir hoppad på säga ifrån och putta ner hunden.
Något som inbjuder till hoppande när det kommer till mira är om man böjer sig lätt framåt samtidigt som man har ögonkontakt med henne. Mira blir även eggad och blir mer vild om man har ljud för sig som man tror ska lugna henne..Jaa Mira är den som är vildast men Toro är inte långt ifrån för han är rätt vild han med..

Att jag skriver dessa rader beror på att jag vill att alla ska känna sig bekväma med att komma hit och vi vill lärta våra hundar att det är okej att folk kommer hit och hälsar på och att man kan hälsa på ett lugnt och fint sätt..Jag ska oxå säga att alla är välkomna hit och vi tycker att det är trevligt att få besök.

Ja vad har hänt annars då? Jo vi har putsat lite fönster och bytt gardiner,vi har äntligen bytt ut dom hemskt fula gardinstängerna i vardagsrummet så nu har vi svarta vanliga stänger där och rummet blev som nytt..Idag har vi varit på ikea en sväng för att köpa lite mattor,jag saknar mattor på golven så nu ska det bli skönt att få dit lite mattor så i morrn är mitt uppdrag att dammsuga och skura golven och lägga på den ena mattan,Den andra mattan behöver vi vara två till för att lägga dit..Det kanske kommer upp bilder här eller på Facebbok när vi är klara..

Nej nu börjar maten bli klar så vi ska snart äta och sedan mysa i soffan..Ha en bra kväll Kram Jessie.<3

Likes

Comments

 ​​Jag har fått svar från min röntgen nu,det gick fortare än jag trodde..Det är inget fel på knät,ingen lös benbit eller nåt utan misstänkt skada på menisken så i veckan ska jag ringa sjukgymnasten och se om vi kan träna bort värken.När jag hade problem med knät 2011 så hade jag en ytterst liten antydan till artros men den hade inte förändrats utan knät såg ut precis likadant nu som då,dock är det så att läkarna inte gärna opererar ett knä med artros i ifall det nu skulle vara så att knät måste opereras och just därför börjar jag med sjukgymnastik för att se om knät blir bättre.

Annars då? Jo i torsdags var vi uppe i nynäs och fotades och umgicks med underbara människor.Det var underbart kul..
DEt är intressant med mig eftersom jag ogillar att va med på bild men när jag väl glömmer bort att kameran är där så lever jag ut som sjutton och tycker det är skitkul..Dock sabbade ju mitt knä lite av planerna för jag inte kunde röra mig på ett bra sätt men men dom bilderna jag har sett än så länge är kanonbra.

I dag är jag lite rastlös så jag skulle vilja hitta på nåt men vet inte vad än men hoppas att vi kommer på nåt så vi kan komma hemifrån en liten stund.

Gustav har en vecka kvar på sin semester,jag fattar inte vart tiden har tagit vägen alls..Denna sista vecka funderade vi på att ta en tur runt sommen,jag har ju aldrig åkt runt sommen så det skulle vara kul.Bara packa in hundar och en fikakorg och bara dra iväg.Jag älskar ju att åka bil.

Nej nu ska jag ta nåt att äta.Önskar er alla en bra söndag,Kram Jessie.<3


Likes

Comments