Header

6 dagar i veckan är jag uppe i ottan och försöker lista ut vilken klädsel som ska passa dagens väder bäst. Man får oftast gissa men lager på lager är en klok lösning. Då kan man kasta på och av sig kläder utifrån hur varmt och kallt det blir.
Klockan 02.45 står jag redo nere på avhämtningsplatsen med min tidningsvagn och härliga kollegor. Man tar verkligen vara på de få minuter som man får träffa sina kollegor i detta arbetet, då det sker ytterst sällan. Det är där man får den lilla trygghet att kunna diskutera, fråga och dela information med varandra. För övrigt är det endast en röst i jobbtelefonen som är vår kontakt mellan kollegor och kontor.

Efter tidningarna, posten och eventuell reklam blivit avlämnat så packar jag vagnen full och så organiserat som möjligt då arbetet ska flyta på och gå smidigare. Ibland är det nästan en omöjlighet då vår lilla vagn förväntas bära hela världen, vilket även gäller våra kroppar!
Med vagnen full av ca 300 olika tidningar (allt från dagstidningar till veckotidningar), 1 - 5 plastbackar post och eventuellt 100 bilagor av reklam eller samhällsinfo så rullar jag iväg för att börja min runda. Trapp för trapp, gata för gata betar jag av i så rask takt jag, och min kropp, bara kan och orkar. Rutin är vad hela jobbet grundar sig på och har man lyckats hitta en bra sådan så går det som på räls.

Dock betyder det inte att det är enkelt för det. För varje trapp eller gata ska du först ha koll på vem som ska ha vilken/ vilka tidningar (vilket kan bli tungt om man kanske har 20 st i en trappa), sedan är det posten för just denna trapp och adress (vilket är färdigsorterat men måste kollas då sorteringen inte alltid funkar som den ska), och sedan har vi A-post separat (som är osorterat!) som måste kollas och eventuellt tas med och till sist reklam eller samhällsinfo som ska delas ut till vissa.
Med allt detta i armarna ska även en stor knippa nycklar upp, som jag själv anser som djävulens verk ibland då det är så bökigt, osmidigt och fruktansvärt irriterande ibland. Men men, ännu en rutin som sätter sig!

Som ni vet så kan tidningar vara allt från stora till små, tjocka eller smala, breda eller långa! Och samma sak med all post. Men inkast i dörrar, postlådor och postboxar förblir samma storlek. Att inte detta anpassas efter hur post, tidningar och utskick förändras eller att det inte finns någon slags standard storlek, är något som jag funderat mycket på. Jag menar, det är en sådan daglig och viktig sak som nästan alla har. Detta gör det i vilket fall som helst inte alltid helt lätt att få in post och tidningar "smärtfritt" så att säga. Ibland låter det förfärligt mycket när en katalog dunsar ner i golvet eller ett inkast i en lägenhetsdörr gnisslar värre än fan. Då är det iallafall så bra att fler och fler lägenhetshus har postboxar nere i entrén. Och det sparar även på våra kroppar nått så kopiöst! Dock måste vi alltid upp med tidningarna till dörren om ingen annan information angivits då abonnenterna betalar för sin tidning.

Jag förstår självklart att det är en mycket känslig tidpunkt på dygnet som vi är igång och jobbar, för oss alla! Det är mörkt, tomt, tyst och nästan alla ligger och sover. Jag försöker alltid visa respekt genom att vara så tyst jag bara kan utan att det ska gå ut över mitt arbete. Mer kan jag inte göra då allt ska vara utdelat i tid och allt ska delas ut korrekt och noggrant.

Och jag är bara människa.

Den ganska ovanliga arbetstiden påverkar även oss på så sätt att det tillkommer en viss utsatthet, otrygghet och obehag. Det är mycket skit som sker mitt i natten/ tidig morgon när mörkret fortfarande ligger på. Personligen har jag varit i kontakt med polis två gånger under perioden av några månader, dock av väldigt milda skäl tack gode gud!
Väder och natur är även som värst på den tidpunkt då kanske inte vägar hunnit bli saltade eller djur som springer i mörkret. Därför blir det även en ökad risk för olyckor! Jag har själv gått och ramlat pga vägarbete på en gata där jag delade ut. Jag stukade foten och va tillbaka veckan efter. Men jag är lite klumpig också så nu säger vi, mina kollegor vid avhämtningsplatsen och jag, att man "gör en Jessica" när man går och ramlar (vilket kan va ganska vanligt vintertid). Många gråt men flera skratt!

Så jag trivs med mitt jobb, fast det låter som mycket och kanske inte alltid så bra. Men jag trivs. Jag älskar att jag får komma ut och röra mig, att fokusera och utföra ett uppdrag, på mitt egna distrikt där jag gör det bästa jag kan för de "kunder"/abonnenter jag har!
Jag har mått dåligt och varit nere mycket i mitt liv de senaste åren och då har detta jobbet räddat mig då jag fått självbekräftelse genom att känna att jag gjort någon nytta och något bra i rätt riktning utan att ge mig in på något "vardagligt normalt jobb" som jag psykiskt och fysiskt inte orkat eller klarat av.

Jag vet egentligen inte vad jag ville ha sagt med allt detta, kanske att ha lite förståelse för den dagliga service du får i ditt hem. Allt kanske inte blir rätt alltid eller kommer i tid, men vi gör vårt bästa och vi är faktiskt bara människor!

Puss & Kram
Tidningsbäraren Jessica :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är på G nu!
Visst är de tidigt på min nya omstart men känner att jag kommit in i det här nytänket mer och mer för varje dag som går. Och det känns förjävla bra alltså! Varit ute på långa promenader och ätit lite nyttigare! Idag va jag och Amanda ute en lång runda och det är så underbart!

På fredag ska jag och mamma börja med ett Yoga program som varar i 30 dagar och sedan kan man ju såklart fortsätta efter det. Det är ett yoga träningspass om dagen, vilket utvecklas under tidens gång, och även ett matprogram som man följer, färdiga inköpslistor och recept och allt. Är verkligen taggad på det och hoppas på att se en förändring! Tycker inte om "vanlig" träning, armhävningar och situps osv, tycker det är tråkigt och därav svårt att få de gjort! Men yoga älskar jag! Och skitbra träning, balans, styrka och vighet. Och även meditation och andningsövningar, vilket är så välbehövt när man har problem med oro, stress och depression.
Håll tummarna för mig att detta ska gå vägen nu. Men jag är stark och jag kommer och ska klara detta! Hejja mig!!

Likes

Comments

Ja, igår skrev jag ju om hur jag skulle starta om osv osv och idag vakna jag och va helt förstoppad och mådde rövhål!

Jävla bra start för mig ju, tack men nej tack.
Börja väl redan lite igår när jag va en sväng hos Mandis. Fick dunderont i magen och skita va inte ens en möjlighet då det bara var förknippat med ren jävla smärta. Men kämpe som man är tvinga man ut lite ändå och kändes som jag födde ut en soffa gjord av knivar och rakblad. Tur Mandis va där och tyckte synd om mig!

Men de gick över och allt va typ fine and dandy. Imorse mådde jag bra och åt frukost och hinka lite kaffe, som jag alltid gör. Sen jävlar sa djävulen att nej nej nej, nu du ska du få känna på helvetet! Blev många hemska besök på toaletten som sedan gick över till hemska kräk kramper och fick springa titt som tätt och hälsa fint på botten av min kära toalett.
Efter många om och men fick jag vilat lite då jag blev helt jävulskt matt i kropp och själ.

Somnade till och drömde mig bort till paradiset där jag tatuerade mig över halva min kropp som nån slags tävling jag var med i. Nick Stokes från CSI höll mig sällskap och betala alla mina tatueringar. Har maraton kollat CSI från början de senaste dagarna så kan förklara den konstiga delen.

Men verkligen dök på igen och jag vakna bredvid min underbara farmor kisse! Redan där mådde jag genast lite bättre i min slagna själ och kropp :)
Efter att fått i sig lite lite mat och vätskeersättning, lite mys med älskade mammisen och lite sömnpauser då och då, piggna jag till och mådde bättre och bättre.

Hemma om hos Jocke för att hämta lite pysselgrejer jag lämnat hos honom. Så blir lite pyssel sen :) skönt, terapi!

Mjau och voff!

Det var den hela nakna brutala sanningen om min jävla dag ✌🏼️

Likes

Comments

Serier och filmer är mitt största intresse här i livet och inte bara för att ibland kunna stänga av verkligheten utan även att ta lärdom av och utveckla min egen verklighet. Man säger ju att "det är bara sånt som händer i film, det är inte på riktigt" men vem har bestämt det? Man sätter väl sina egna gränser och gör sina egna drömmar verkliga. Jag vill det jag vill och det kanske är inspirerat av film, serier eller böcker. Det är så oerhört viktigt att alltid fortsätta drömma om någonting bättre, någonting som får en att känna sig som en filmstjärna i ens helt egna film.

På senaste åren har jag tyvärr förlorat detta med mig själv. Jag har blivit så påverkad av den dystra verkligheten och gett upp hoppet om någonting bättre. När någonting börjat få mig att känna den här film/dröm-känslan har det tagit en dyster vändning och jag har slagits ner på botten igen, vilket har lett till att jag tyckt det helt enkelt har varit lättare att bara ge upp.

Men med detta har jag även tappat mig själv, den jag är, vad jag tror på och det jag anser vara viktigt.

Efter mycket förvirring och tankar som snurrat och en ny chans att börja om helt på ett helt nytt år så har jag bestämt mig. Äntligen ska jag hitta tillbaka till mitt gamla jag! Den positiva, drömmande, glada, roliga Jessica som älska den hon var och var stolt över det!
Jag har märkt med mig själv att jag hela tiden undviker saker och undviker att vara mig själv helt ut då jag börjat oroa mig så himla mycket över vad alla andra ska tycka och tänka.
NO MORE!

Så nu ska jag göra ett fett jävla löfte till mig själv, och det är att:
- vara glad, positiv och skratta mer!
- sprida glädje, skratt och lycka!
- vara mig själv och skita i vad alla tycker om de!
- drömma om fantastiska saker för mig själv och mitt liv och göra allt för att få det att gå i uppfyllelse!
- bjuda på mig själv med det största leendet på mina läppar!
- ta hand om mig själv, inifrån och ut!
- älska allt och alla som jag älskar med hela min kropp och själ, och visa det så hela världen vet det!
- njuta, verkligen njuta av allt underbart livet har att ge!
- sluta deppa och oroa mig, utan göra nått åt skiten istället!
- be om hjälp när jag behöver det!
- inte skämmas för någonting, jag är den jag är!

- älska livet och älska mig själv, jag är viktigast och nummer ett i mitt liv! Utan att inse och leva upp till det kan jag inte gå till väga med några av överstående löften!

Så kärlek till MIG och all kärlek till er! vem du än är, älska dig själv och njut av det DU tycker är viktigt här i livet!

Mjau på er kissekatter!

Farmor och jag är fabulösa bitches, ✌🏼️💖

Likes

Comments

Ja, då va julskiten och nyår spyår över och förbi! Så då säger vi tack och hej till det förra året, 2015.
Året som fört med sig mycket massa roligt och underbart men såklart även en jävla massa skit. Men så är väl nästan alla år, lite av det goda och lite (men oftast mycket) av det onda. För mig så tar jag med mig alla fantastiska och värdefulla minnen och upplevelser i resten av mitt liv och lämnar resten av skiten till det förflutna. Min ryggsäck är full och tung nog som det räcker och varför inte fylla den med de lättaste bästa sakerna istället för hemska tunga stenar. Lite småsten ligger alltid kvar i botten men förhoppningsvis ramlar de ut genom springorna under vägen och tidens gång.

Orkar inte sitta och räkna upp vartenda grej jag kommer ihåg och värdesätter från årets gång utan tar och spolar fram lite till slutet av året och drar över hur min jul och nyår varit istället.

Julen, som jag inte direkt längre ser fram emot då det inte betyder något för mig längre, det är en högtid för barn och småbarnsfamiljer. Alla äldre, eller iaf de flesta, förknippar bara julen med stress stress och åter stress. Och kanske lite ångest som pricken över i:et. I vilket fall som helst så firade jag julen med mina fantastiska föräldrar, tre underbara äldre bröder, brorson och Mona. Maten var god och sällskapet likaså. Kvällen blev lyckad och över förväntan då jag gått in med absolut noll förhoppningar. Senare träffade jag upp min nära bästa vän Jocke och tillsammans med Amanda gick vi hem till Dalle för en liten favorit i repris från förra året. Väl där träffade vi även upp Bobo och Phille. Vi fira som man ska fira jul och bidrog med många glädjefyllda minnen och skratt inför det nästa året.

Nyår var väldigt oplanerat fast samtidigt dels planerat. Grundplanen var såklart att jag och bästa Amanda skulle äta gott, dricka gott och fira gott ihop. Sedan var det oplanerade om det bara skulle bli vi eller om någon mer ville dela denna högtid med oss. Till vår glädje slutade det med att käraste Jimmy och Adrian var med och firade kvällen med oss. Amanda, mästerkocken, lagade världens supergodaste middag och vi blev alla proppans mätta och belåtna. Resten av kvällen ägnades åt massa skratt, bus och roligheter för att sedan avsluta nere i hamnen vid de ståtliga fyrverkerierna och bästa sällskapet att inleda det nya året med.

Klockan är mitt i natten och jag är vaken som vanligt. Detta året hoppas jag på en normal sömn, kanske till och med nummer ett på listan!
Jag må vara vaken men jag är inte pigg, jag är i ett såkallat zombie-mode.

Nej, vi får väl se vad jag jag hitta på att skriva om imorgon, säkert något skitkul.. Eller lite småtrist men skit i det, bah läs och.. Läs?

Likes

Comments

Det var en gång en tjej, hon va ung och brann för kärleken. 14 år gammal hittade hon kärleken i sitt liv. De träffades och där fanns inget bättre. Känslorna bara växte och snart var dom oskiljaktiga. Men någonstans blev något fel. Hon blev någon annan som han skapat, och även han förändrades mer med tiden. Vem var dom? Ett mönster skapades och rutiner upprepades dag för dag. Men det blev värre, ett slags fängelse skapades för henne. Hoppet försvann och det fanns inte mycket kvar av henne. Blind för allt mörker som blev en del av de dagliga rutinerna.

Men en dag brast de. Det fick ett slut. Ett jobbig, förvirrande, världsförändrande, otroligt livsnödvändigt slut. Han valde någon annan bakom hennes rygg. Tilliten, som inte ens fanns där, krossades och hennes värld förstördes. Allt var svart. Frågorna snurrade och rädslan kröp fram. Rädslan för ensamheten, verkligheten och framtiden. Vem var hon? Det var bara ett skal kvar av henne, ett skal som han skapat utifråns hans önskemål och bild av henne.

En resa väntade henne, en osäker och jobbig resa. Men med de bästa vänner och underbaraste familj som hon hela vägen hade i ryggen, pushande mot en ljusare framtid, blev hon mer och mer den bästa människan hon någonsin varit.

Sedan träffande hon honom. Hennes nya trygghet. Många mörka skuggor visade sig mer och mer när gamla osäkerheter växte fram. Men då var han där, höll hennes hand och gav henne en säkerhet hon aldrig upplevt. Med hans hjälp sökte hon proffesionell hjälp och fick den. Hon drog sig upp och det blev lättare och lättare. Denna nya mannen blev hennes bästa vän.

Tyvärr tar sagan inte slut där. Hennes demon sedan ungdomen visade sig på nytt. Demonen blev verklig och spred mörkret med sig, men inte bara över henne utan även över honom och alla nära.
Detta fortsatte i år därefter. Inte dag efter dag utan värre. Månader kunde gå och hon jobba sig uppåt och nådde nästan toppen. Men då kom han, krypandes från gömman och spred sitt mörker över henne så hon blev så tung och sjönk till botten igen, precis där han ville ha henne.

Men idag, efter många års ångest, oro, rädsla, hat, frustration och tårar, lättade trycket och lättnaden spred sig som den skönaste friheten i hela hennes kropp och själ. Han trodde att han tryckt ner henne till den djupaste botten hon någonsin sett, men hans hat fick hans hjärna att sluta fungera. Hon vann. Hon besegra han och fick en styrka hon aldrig upplevt förr. Hon var bekräftad och trygg, trygg från honom.

Hon är inget offer och hon älskar sitt liv och alla hennes nära och kära❤️

Likes

Comments

Nu ska jag försöka göra lite småknep för att må bättre inifrån och ut! En sak som jag ska göra varje dag innan jag ätit frulle är att dricka en kopp med varmt/ljummet vatten med en halv klyfta citron pressad i :) citron är ju bra för en massa grejer! Vitaminer, förebygger sjukdom, bra för kroppens Ph-värde osv osv! Heja Citron!
Det bästa är att dricka det ca 15 min innan du äter frukost på morgonen :) testa vettja, kan ju inte skada!

Likes

Comments

Ja jag älskar att prova och testa mig fram med hemmagjorda hudprodukter och liknande!
Vill undvika alla produkter med massa tillsatser osv som inte är bra för hår och hud. Så jag har gradvis bytat ut mina produkter till ekologiskt och hemmagjort.

Just nu har jag väldigt rosa hår och jag älskar verkligen färgen men det är både jobbigt och slitsamt på håret att färga gång på gång för att dölja min ljusa utväxt. Så jag har kommit igång med att flitigt använda egna hårinpackningar av massor av bra härliga oljor. Brukar använda olivolja, avokadoolja, jojobaolja, mandelolja och kokosolja, vilket även är superbra för mina jädra eksem i hårbottnen. Jag har inga speciella mått av varje utan tar lite av varje och riktigt masserar in från hårbotten ut i topparna, överdriver gärna med olja! Sedan plastar jag in hela håret och låter det sitta i så länge som möjligt. Minst 1 timme men gärna mycket längre, ibland sover jag med det i fast utan plasten.

Sedan har jag även provat på lite hemmagjord avfärgning. Vill undvika att bleka mitt hår, så denna inpackningen var kanon. Dock tar det tid och man får använda den upprepade gånger men hellre det! Dock inte mer än 2 gånger i veckan då håret och hårbottnen måste vila.

Recept på avfärgningen

Ca 1 dl Head&Shoulders (helst citron)
3 tsk Olivolja
2 msk Bakpulver och/eller Bikarbonat
1/2 Lime eller Citron
2-4 C-vitamin brustabletter, krossade

Blandningen pyser upp och växer så man ska inte ha för liten skål att blanda det i. Sedan masserar jag in det i fuktigt hår och riktigt gnuggar in det. Efter det sätter jag lite plast runt håret så det inte ska rinna ner massor och så det håller sig på plats. Låter det verka i ca 1 till 2 timmar innan jag sköljer ur det. Älskade lite när jag såg hur vattnet bli helt ill rosa! Mmm..
Ser att färgen sakta med säkert dras ur mitt hår, men de kommer ta några gånger till :)
Det är så kul! Hihi :D

Likes

Comments