Mellanmål, Såser & röror, Recept, Fisk

Superenkelt, supersnabbt & supernyttigt!

Passar både till lunch och kvällsmat 😋

Blandade ihop en röra på :

Tonfisk
Keso
Hackad chili
Hackat äpple
Hackad rödlök
Lite salt
Peppar
Ganska mycket curry

Serverade i tortillabröd med grönsaker & lite tärnad ost.

Kan snurras in i folie och klara sig någon timme innan den blir för "blöt" !

Prova❣️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kyckling, Sallad

Skulle kunna leva på sallad!
Det finns inga gränser för vad man kan stoppa i den liksom🥗
Dagens tips blir rostade jordnötter!!!
Såååå gott😋

Likes

Comments

Kyckling

Hello!

Här är det mycket kyckling 🐥😉
Hade tomatpesto över och tänkte att den kunde passa bra tillsammans med fetaost som fyllning i kyckling!

Så snittade upp kycklingen.
Fyllde den med enbart fetaost blandad med tomatpesto.
Lite olivolja i en form, i med bitarna och krydda med lite salt och ganska mycket peppar!
Om du har stektermometer så bör innertempen vara 70gr.
Skulle gissa på 225gr 20min !

Under tiden hyvlar du zucchini.
Jag gjorde en "gojja" på basilika, tomatpesto, vitlöksklyftor och lite olivolja.

Doppade Zucchinin i kokande vatten typ 30sek och därefter ( efter den runnit av) blandade jag den med "gojjan"

Serverade kycklingfilén på en bädd av Zucchini och lite grönt till!
Lite rödlök & pumpafrön fick också vara med..

Enkelt❣️

Likes

Comments

Kyckling

Har varit sugen på pasta så länge! Vi äter det sällan för det finns så många alternativ som jag anser är mer hälsosamma! Men såååå gott det var och jag njöt av varje tugga!
Tog vad jag hade hemma och det blev lyckat! Så därför delar jag med mig:
Nu har jag inga mått men försöker uppskatta hur mycket av varje till 4 pers....

Chorizo (2 köttiga)
Kyckling (minst 500gr)
Bacon ( ca 1dl tärnad)
Lök ( 1 stor)
Vitlök ( 3 klyftor)
Créme fraiche ( 2,5 dl 8%)
Champinjoner ( en handfull färska)
Tomatpesto ( några matskedar)
Tomater ( 10 cocktail )
Basilika (ca 1 dl färsk )
Pasta (chilipasta)
Rostade pinjenötter ( ca 2 msk)
Sparris
Parmesan

Stek kycklingfilén så den får yta, krydda med salt & peppar! Lägg den icke färdiga kycklingen åt sidan så länge...
Stek lök, vitlök, choritzo & bacon tillsammans. Inget stekfett behövs!
Rör sedan ner créme fraiche , tomatpesto & basilika och lägg slutligen ner kycklingen i "såsen" . Om möjligt lägg över ett lock och låt småputtra i 10 min.
Under tiden kokar du pastan, rostar pinjenötterna i en torr panna och steker sparrisen lite lätt.

Jag skar mina kycklingfiléer innan servering.
Servera pastan med såsen, sparris , riven parmesan & pinjenötter !

Smarrigt 🍝

Likes

Comments

Recept, Såser & röror, Fläsk

Även om jag har en självrengörande ugn så är jag tacksam när det inte stänker och rinner för mycket...stekpåse is da shit alltså! Inte bara för stänket utan för att det blir såååå saftigt och smakrikt.
Med termometer blir det ännu enklare att ta ut köttet i rätt tid, alltid flera grader mindre än det ska vara då det eftersteker en bra stund!

Skitbra är det att man kan ha tillbehöret inne samtidig och middagen sköter sig nästan själv👌

I dag blev det fläskytterfilé, men resten hade jag glömt planera.. drog ut vad jag hittade i kylen och vi blev mätta!

Gjorde så här:
In med filéerna i en stekpåse tillsammans med olja, soja, chili, vitlök, svartpeppar, sambal & cayennepeppar.
Stäng och gnid in kryddorna.
Lägg på en plåt.

Klä en annan plåt med bakplåtspapper och gnid in det med lite olivolja.
Lägg på de rotfrukter du vill ha och blanda runt lite tärnad bacon. Behövs bara lite! Kanske inte så nyttigt men det fettet räcker till hela plåten och ger fantastiskt god smak. Peppra och krydda ev med lite örter.. jag hade chili och vitlök här med, det har jag nästan i allt😂

In i ugnen med båda plåtarna. 225 gr ca 35min!
Har du termometer , ta ut ytterfilen på 67gr och låt den vila i påsen en stund.

Under tiden blandade jag ihop en parmesancreme på kvarg, riven parmesan, salt & peppar!

Enkel vardagsmiddag & matlådor på köpet👏

Allt jobb på under en timme! Pissenkelt & hälsosamt ✌️🌱

Likes

Comments

Recept, Nöt

När man trillar över svensk 10% nötfärs för 60:-/kg , då köper man mycket 👏

Stekte upp en massa tacofärs som barnen kan äta av halva veckan 😉
Sedan fixade jag matlådor av resten på 20min!
Stekte kål, lök & morötter och fördelade i lådorna.
Sedan stekte jag färs med chili, vitlök, cayennepeppar, salt & peppar! 150gr färs i varje låda och veckans luncher är fixade! Lite torrt, kan kanske komplettera med en kvargbaserad vitlökscreme, guacamole eller ngt 😉
Men snabbt, enkelt & nyttigt❣️

Likes

Comments

Kyckling, Recept

När det bara måste gå snabbt & man får ta vad man har - Frittata !!

Brukar ha ägg, kyckling & keso hemma och det fick bli basen! Sedan tog jag vad jag hade ...

Påhittat men blev en ok enkel rätt som dessutom blev rena proteinbomben!

Gör så här till en sprängfylld stekpanna:
( Äter man normalt är det 6 port, men mina killar äter som hästar... därav denna mängd till vår familj)

Koka 300gr potatis ca 10min. ( jag hade pyttesmå nypotatis så delade inte dem)
Stekt 6 kycklingfiléer a' 150gr tills de fick lite yta, ej genomstekta...krydda med svartpeppar....
Stek lök, chili, vitlök, paprika några minuter.
Placera ut kyckling och potatis i stekpannan.
Mixa ihop 500gr keso med 6 ägg, basilika och lite salt.. häll över och dekorera med tomater.
Ställ den ugnståliga stekpannan i ugnen på 180gr 20min!

Klart🍴
Dekorera ev med oliver & rödlök efter ugnen.
Servera med lite grönt & middagen är komplett!




Likes

Comments

Frukost, Mellanmål

Snabbt & enkelt med ingredienser som nästan alltid finns hemma!

2 hela ägg
1 äggvita
125 g kvarg
1 dl Havregryn ( malda/mixade till mjöl)
0,5 dl mjölk
½ tsk bakpulver
½ krm salt
½ tsk vaniljpulver

Stekta i kokosolja!

Som fyllning hade jag kvarg blandat med blåbär, stevia & vaniljpulver👅

Happy Lördag 💋

Likes

Comments

Recept, Sötsaker, Fest

Nutellasemifreddo!

En smarrig glasstårta som är superenkel att förbereda & dessutom kan göras flera veckor i förväg 👏 Att servera den med frukt passar alldeles utmärkt 🍓🍇🍉

Det här behöver du till en rund form med löstagbar kant: (ca 10bitar)

2 marängbottnar ( jag köper färdiga)
4 äggvitor
4 äggulor
5dl vispgrädde
2msk socker
400gr ljummen nutella

Separera äggulor & äggvitor i två höga vispskålar.
Vispa vitorna med 1 msk socker tills du har ett vitt hårt skum!
Vispa sedan äggulorna med 1 msk socker tills det blir fluffigt.
Sedan vispar du grädden till den tjocklek som om du skulle spritsat den.
Värm nutellan lite i micron så den blir ljummen och rinnig.
Lägg en hel marängbotten i botten av formen. Krossa den andra ner i grädden.
Vänd sedan ner äggvitorna och äggulorna samt nutellan i grädden. Vänd runt försiktigt tills det blandat sig något. Vispa inte!!
Häll sedan ner smeten i formen nästan ända upp till kanten.
Blir det smet över kan du frysa det i små formar.
På med plastfolie och in i frysen!
Färdigfryst efter ca 7 timmar.
Vid servering kan det vara lagom och ta fram den 15-20min innan.
Serveras med fördel till färska bär & frukter!

Njut 💗

Likes

Comments

Fest, Kyckling, Recept

Kycklinggryta a'la parmesan 🐣

En enkel bjudrätt som går utmärkt att förbereda.
Perfekt när man är många! Vi är ofta 20pers på våra släktkalas och då går det inte att stå med allt i sista minuten.

Till en gratängform:
(Räcker till 4-5pers)

1kg kycklingfilé
2dl créme fraiche ( 34% om gratängen ska bli riktigt krämig men går bra med mager också även om såsen kommer bli tunn)
2dl matlagningsgrädde ( samma här, bäst med 15% men passar även med magrare alternativ)
1msk dijonsenap
2tsk kycklingfond
2msk vitt vin blir gott om ni har hemma..
En näve färsk hackad timjan
2 hackade vitlöksklyftor
Riven parmesan som tillbehör vid servering.

Ris alt nyttigare gryner & en mixsallad blir perfekt tillbehör!

Dela kycklingfiléerna i smala långa bitar.
Stek dem så att de får lite yta i en stekpanna. Några minuter räcker!
Lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med pyttelite salt & lagom mycket svartpeppar.
Koka i hop alla ingredienserna förutom parmesanosten i en kastrull och häll den över kycklingen.
Hit kan du förbereda dagen innan.
Sedan ska den gratineras ca 20min i 225gr & då blir kycklingen lagom genomstekt.
Lägg lite nyriven parmesan över gratängen efter ugnen och ev lite sidan om vid servering!

Good Luck ❣️

Likes

Comments