Recept, Fläsk

I April var vi i Makedonien & jag gillar att testa husmanskosten där!
Köpte med mig lite formar hem för att prova min egen variant på "Selska Tava" som det nog heter. Säkert felstavat😂
Utan att veta vad den egentligen innehåller så provade jag att kopiera den.

Detta hade jag i:

Grytbitar av gris
Bacon
Vitt vin
Gul lök
Paprika
Torkad röd paprika ( köpt i Makedonien)
Champinjoner
Ost

Så här gjorde jag:
Sätt ugnen på 175gr
Stek grytbitarna så att de får lite färg.
Peppra lite och lägg dem åt sidan.
Stek tillsammans bacon, champinjoner, röd paprika, torkad paprika ( om ni har, annars kanske lite extra paprikapulver) &
hackad gul lök.
Fördela kött & denna gojjan i en stor form eller portionsformar. Häll på vitt vin & vatten i formarna. Vet inte mängd men så att det känns lagom ...
på med folie och in i ugnen på 175gr ca 2,5 timme!! Då bli köttet mört👌
Ta ut och ta av folien. Inte nödvändigt, men jag fördelade lite ost över och in igen tills den smält. Serveras ex med nybakat bröd!
Nästa gång ska jag ha i vitlök & lite chili för det glömde jag....om de har det i dem där nere vet jag inte men det måste bli gott😉

Så här såg rätten ut i Makedonien👇

Många paprikor ner i resväskan ✈️🇲🇰

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments