Mitt liv

kollar på big bang theory och äter en väldigt god kvarg. Det blåser så mycket ute så de låter i hela huset, verkligen ett perfekt väder att mysa med en bra serie eller bok plus en varm filt!

blessed be!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Wicca, Witchcraft

If you see a spider on Samhain the spirit of a loved one is near

If you wear your clothes inside out and walk backwards, you’ll see a witch at midnight

If you hear an owl on Samhain someone will soon die

If you bob for apples and catch one on the first try, you will find true love

If a bat is seen flying over a house three times, one occupant will soon die

Crossing paths with a black cat onHalloween is a sign that a witch is nearby

Anyone who lies in a coffin on Samhain will bring death into their lives

If you hurt a black cat on Halloween you´ll have seven years of bad luck

If a black cat meows on your porch or near a window, a death will soon occur in the family

If you go to a crossroads at Halloween and listend to the wind, you will learn all the most important things that will be fall you during the next twelve months

If a candle lighted as part of a cermony blows out, it is a sign that evil spirits are nearby.

Children born on Halloween are believed to have supernatural powers, such as warding off evil and second sight

Those who hear a sigh in the wind ofSamhain believed to be destined to die within the year

Burn new candles on Halloween for good luck in the year to come

To protect your home, walk around backwards and clockwise three times

Blessed be !

Likes

Comments

Wicca, Witchcraft

Vad är egentligen wicca? vad betyder det att vara wiccan? det är några frågor ni kanske undrar över när jag skriver lite smått om de så kan det ju vara bra att veta vad det är!
Det är en rätt komplicerad religion så för att få mer information och gå in djupare är hemsidan wicca.nu en bra sida! här en bra början att läsa om ni vill:
http://www.wicca.nu/vadarwicca/wiccaenintroduktion.html

Wicca betyder lite olika för alla därav är det en svår religion att förklara, men för mig är det ett sätt att leva. Jag följer "the wiccan rede" till att jag gör, (där av försöker jag att bli vegan men är just nu endast vegetarian men jag försöker! )
Wiccan Rede:

Detta är den viktigaste delen av en rätt lång text, men det är detta som man följer med lite kortare ord. Alltså det du gör kommer trefaldigt tillbaka, en slags karma. Det är något som jag och andra wiccans tror starkt på, (inte alla såklart). Efter som detta är en religion så har vi även gudar, och detta är något som är lite olika för alla. De som är grunden är Guden och Gudinnan, men de är något som är rätt kompliserat att förklara utan att detta ska bli en lång text. Kan dock säga att både Guden och Gudinnan är ser jag själv som egentligen en helhet av världen men att de visar sig på många olika sätt.Jag själv fokuserar dock mer på Gudinnan än på Guden då det känns bäst för mig, då jag själv känner en större koppling till månen än till solen.(man kan säga att Guden är solen och Gudinnan är månen, såklart mer komplicerat än så men en liten kort förklaring ilf). Det finns så mycket att skriva om just de gudomliga i Wicca, men jag skriver gärna mer om någon vill veta mer!

Jag är en wiccan som håller med med witchcraft, vilket inte alla wiccans gör. (vilket jag tycker är viktigt att hålla koll på att alla häxor är inte wiccans och alla wiccans är inte häxor, de är skillnad). Det är inte heller något mörkt eller skrämmandde med wicca, vi tror inte på något ont som kommer straffa oss efter livet om vi inte sköter oss, det kommer istället tillbaka till än i det liv man är i nu. Wicca är något som verkligen inte är för alla och det är en av anledningen till att den inte är så stor. Jag själv hittade wicca för två år sen och har studerat och läst om det sedan dess, jag började inte kalla mig wiccan förens förra året då jag ville vara säker att det var något för mig men efter mycket tänkande kom jag på att det var perfekt för lilla mig. 
​ Detta är en liten förklaring till vad wicca är men jag hoppas det var intressant för er och ni har lärt er något nytt!

För att avsluta tänker jag säga vad "blessed be" betyder, (vilket är rätt simpelt). Det är helt enkelt något man säger när man önskar någon lycka!

Så Blessed be!

Likes

Comments

"Never put your faith in a Prince. When you require a miracle, trust in a Witch."
 

Blessed be! 

Likes

Comments

Wicca

fick detta kort för dagen, vilket känns som en utveckling om man jämför med de dagarna son som varit.
Detta kort betyder hopp, att något bra kommer hända och känslan av att allt kommer lösa sig. Men även att de är dags för dig att förlåt dig själv och andra och våga gå framåt och må bra, alltså att de är okej att njuta av livet!
jag kan utan tvekan säga att detta är en av mina favorit Tarot kort!

blessed be!

Likes

Comments

Mitt liv

idag så är det lite halv kaos men det gör inte så mycket. ska eventuellt åka hem till mina föräldrar i Skövde idag, då jag egentligen skulle åkt imorgon men tänkte att de kanske är lika bra att åka idag.
är hundvakt just nu så måste hem och packa innan jag drar vilket blir lite fram och tillbaka, men ska köpa mig en kaffe så blid allt bra sen!

blessed be!

Likes

Comments

Wicca

eftersom de inte är långt till Samhain nu (31. Oktober) så tänkte jag dela med mig med lite snabb fakta! kommer säga mer hur jag firar Samhain i år och lite mer som kan vara roligt att veta!

1. samhain firas för att hedra de döda och för att kolla tillbaka på det som hänt oss.
2. det kallas häxornas nyår (gör jag med) men från grunden så var samhain endast slutet på året inte början.
3. det finns mycket som man kan kolla efter för att förutse de nya året och vad som kommer hända (kommer lägga ut ett inlägg om just detta)

blessed be!

Likes

Comments

Mitt liv

då var det måndag igen! jag har fullt upp med konstvetenskapskursen just nu, det är extremt mycket att läsa och plugga på. men det är tur att det är intressant! annars hade jag inte orkat med detta... ska göra mitt bästa med att försöka hinna läsa så mycket som möjligt idag så att jag slipper göra så mycket till helgen, vore skönt att få slappna av lite.
nu ska jag fortsätta plugga, hoppas alla får en bra måndag!

blessed be! 

Likes

Comments

Bullet journal

Har nu börjat planera inför nästa vecka, jag planerar i min Bullet Journal som är en blandning mellan dagbok och planerare vilket jag tycker funkar super bra. Det är ett kreativt sätt att planera på vilket alltid är roligt enligt mig.


Då hela oktober är en tid jag firar halloween på så har denna vecka blivit gjord med ett litet kusligare tema vilket jag tycker är passande.
I vanliga fall brukar jag göra en egen to-do lista men jag köpte en färdig lista för ett tag sen och bestämde mig för att tejpa in den så jag slipper göra egna och jag tycker det blev jätte bra!

 

Blessed be!

Likes

Comments

Mitt liv, Wicca

Sitter just nu och kollar på Big Bang Theory samtidigt som jag dricker en kopp varm choklad och myser.
Har inte så mycket skolarbete under denna helg så jag försöker utnyttja tiden genom att planera inför Samhain som börjar närma sig.
Firade inte jätte mycket förra året så tänkte att jag skulle göra det ordentligt detta året istället, med bland annat besöka en kyrkogård vilket jag inte han med förra året.
Nu ska jag forstätta med det jag håller på med och jag hoppas ni får en bra lördag!

Blessed be!

Likes

Comments