View tracker

Det har varit full fart denna fredag, kom precis hem efter en hektisk dag på jobbet. Det är rätt kul att jobba just nu, men det är verkligen full rulle vilket är roligt för då har man alltid något att göra. Detta får dock lite konsekvenser med trötta fötter och ben haha, va så skönt att komma hem och sätta sig ner. Jobbar imorgon igen så det är inte helg för mig än men ska ändå försöka få lite fredagskänsla med att kanske laga någon god mat och ta ett avkopplande bad.
Kanske se en film om inte sambon har fullt upp med att spela, (mitt tips till er: va inte med en gamer haha) så skulle det vara perfekt.

Jag hoppas alla får en mysig fredag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Mitt liv, Mitt skrivande

Jag gillar inte att prata om min psykiska hälsa till folk, inte för att jag skäms utan mer för att jag gillar inte att slänga på andra människor mina problem. Men ibland är det så att jag inte mår så bra, precis som alla andra. Det finns säkert många som mig där ute som kan gå från att ha en jätte bra dag till att på kvällen sitta och gråta på badrumsgolvet för man är fet och en stor besvikelse.


Jag kan vända så fort, jag kan gå från världens lyckligaste till att jag itne vill andas längre. Detta var något som jag inte innan kunde hantera, vilket inte blev bättre av att jag hade en person i mitt liv som bekräftade det jag hatade med mig själv och kontrollerade mitt liv lika illa som mina psykiska problem gjorde. Jag har inte dirket skrivit om detta innan men jag tycker det är viktigt att ta upp och skriva om.
Jag kan börja säga med att jag är tacksam över att jag fick bort denna person ur mitt liv innan det blev värre än det blev även fast denna personen gick långt över gränsen flera gånger. Jag har varit den personen som tyckte det var konstigt att kvinnor i destruktiva förhållande inte lämande, men jag kan idag säga att jag helt till 100 procent förstår varför det inte är så lätt. Jag kan inte berätta någon annans historia men jag kan berätta min egen, vilket jag kommer göra nu.
Jag är lite darrig när jag skriver detta för jag är rädd att personen i fråga ska läsa detta men jag vill inte bli skrämd av de. Detta hände under min gymnasietid ( vi kan kalla personen G, vilket är helt random men lättare att skriva då), okej, det började med att jag och G träffades genom en gemensam kompis, vilket ledde till att allt gick jätte snappt och helt plötsligt var vi ett par. Jag så många röda signaler i början av förhållandet, så som G behandlade sin familj m.m men valde av någon anledning att ignorera detta. Men okej vi snabbspolar ett tag, det började bli värre när det började komma fram blåmärken på mina armar för att han ofta slog på dem när han blev arg, vilket han blev väldigt ofta. Detta oroade mig inte jätte mycket just då vilket kunde bero på att jah fick konstant höra att ingen brydde sig om vad jag sa eller vad jag tyckte. Det kanske inte låter så jätte allvarligt att någon säger så men jag var redan osäker och blev bara mer och mer osäker och självkritisk ju mer jag hörde det.
G gjorde mycket för att skrämma mig till exempel att trycka gasen i botten (nu snackar vi på små slingriga väger och så), vilket ger ångest till vilken människa som helst.
Många händelser liknande den inna hände och man började bli van att någon skrek på en, plus att G pratade otroligt mycket skit om min familj särklilt min pappa vilket var otroligt jobbigt för att jag tappade mycket kontakt med dem och kände mig lixom inte hemma någonstans vid de laget. Jag ville vid det här laget lämna G men när jag försökte lovade G att bättra sig och jag föll för det så svag som man kan vara ibland.
Efter detta så var allt bättre igen ett tag men det gick snabbt nerför igen, nu var det inte bara min familj som inte gillade mig utan nu avskydde G mina vänner också, vilket ledde till att G förbjöd mig från att vara med dem och G blev mycket arg om jag försvarade dem vilket jag ville undvika då han blev aggresiv när G var arg.
Saken också som gjorde att jag var kvar i detta laget (som säkert någon undrar över) är att varje gång jag sa att det inte var okej så var G otroligt ledsen och lovade att inte göra om det, och ja jag trodde honom varje gång.....
Sen gick det otroligt mycket nerför när jag försökte lämna honom på rikigt, det började med att jag försökte få hem mina grejjen vilket jag verkligen inte fick...Jag kommer ihåg många händelsen under denna perioden som är otroligt jobbiga att skriva om men jag kommer göra det ändå... Jag kommer ihåg när det mer våldamma började, vi hade bråkat och han puttade omkul mig och jag var i chock... låter kanske löjligt men tänkt dig någon som du älskar och bryr dig om helt plötsligt puttar dig hårt ner i den isiga gatan....

det forsätte till exempel med att jag skulle gå och träna vilket G inte ville kommer inte ihåg varför säkert något löjlig och han höll fast mig utanför gymmet och försökte hålla fast mig men jag slet mig loss och började bestämt gå mot ingången och han tog tag runt min hals med sin arm (ni vet så där bakifrån som man ibland ser på film) och han höll till det började svartna, han släppte och jag kommer inte ihåg så mycket efter det förutom att jag var op gymmet. Detta forstätte, jag kommer inte ihåg ofta vad det började om men detta blev värre och värre... Jag blev dragen i håret till marken, skriken åt.... Jag ville så gärna lämna honom vid detta laget men vågade inte säga orden.... om jag gjorde han har så var det lika med smärta.... Jag ville itne följa med han in en dag för att jag visste att om jag gick med han in så kunde ingen hjälpa mig, men han tog tag mig i håret och drog mig in, kan tillägga att när detta hände stog en man och kollade på vilket jag än idag inte förstår... för jag skrek.....detta skulle dock förändra mycket, för jag vet att vi skrek på varandra inne i lägenheten och jag kommer inte ihåg vad men jag vet att jag helt plötsligt låser in mig på toa och jag vet inte riktigt vad jag gjorde där inne för mycket av det som hände kommer jag inte ihåg pågrund av att jag hade en sådan panik. (det svartnar för mig när jag får panik attacker vilket jag fick flera gånger om dagen under denna period). Men G bankar extremt mycket på dörren och jag öppnar den tillslut och jag kommer inte ihåg så mycket vad som hände men jag vet att han måste tryckt ner mig i backen för att jag fick ett märke efter det. Jo ilf så bankade det helt plötsligt på dörren och där stog polisen (tack och tack igen du udnerbara själ som ringde polisen), jag pratade om vad som hände med polisen och de tog mig direkt där ifrån. De pratade vett med mig, på ett förstående sätt och de lovade att hjälpa mig att lämna om det blev för problematiskt men jag valde tillslut av rädsla att ta bort anmälan då jag många hot av G och hans kompisar, vilket inte bara var mot mig utan mot min familj och mina djur också. Men det tog inte slut än för hade inte lyckas lämna än, utan detta hände när G tillslut slog mig ansiktet, (G hade slagit mig innan men inte i ansiktet) detta var min väckarklocka och kort efter detta så gjorde jag slut, men via telefon för min egen säkerhet. Det var otroligt jobbigt då han först inte gick med på det och under en lång tid så ringe och smsade G konstant.... men jag valde att inte bry mig om hoten längre och kom tillslut ut ur den hämska relationen.

Jag har träffat G ett tag efteråt också vilket jag ångrar idag, men jag var svag och gjorde dumma beslut,men jag är bara mänsklig.

Det tog lång tid att komma över dessa händelser, flera timmar hos en psykolog som hjälpte mig ta mig upp på fötter igen. Jag är nog fortfarande inte helt hel men det var jag inte innan heller, men nu har jag otroligt härliga människor i mitt liv och jag har en otrolig sambo som har hjälpte mig på vägen och han har verkligen gjort en skillnad i mitt liv. Jag är otroligt tacksam för alla underbara människor i mitt liv, och alla människor som har funnits här för mig när allt har varit jobbigt.

Det jag vill visa med detta är att det kan hända vem som helst och det kommer aldrig vara offrets fel, allt kommer bli bra tillslut även om det kommer ta tid.
Jag hoppas alla mår bra och jag ber om ursäkt om något är felstavat eller tokigt i det jag skriver, men jag tänker inte läsa igenom dem igen.
kram alla underbara mäniskor som finns här i världen.Likes

Comments

View tracker

Såg att några hade gjort denna taff så jag bestämde mig för att också göra den för skojs skull!

1. Pepparkakor eller lussebullar?

2. Skumtomtar eller knäck?

3. Ischoklad eller marsipan?

4. Köttbullar eller prinskorvar? (vegitariska för jag äter inte kött haha)

5. Julkorv eller julskinka? (vegitariska haha)

6. Lax eller sill? (gillar sill också)

7. Revbensspjäll eller Janssons Frestelse?

8. Paradis eller Alladin?

9. Sylta eller pastej?

10. Glögg eller julmust? (kan inte bestämma mig)

11: Rödbetssallad eller dopp i grytan?

12. Ris a la malta eller risgrynsgröt?

13. Äpplemos eller senap?

14. Hemma eller borta? (hemma ska det vara punkt slut, haha)

15. Utomlands eller Sverige? (Om det är ett mysigt ställe där det är snö skulle jag kunna vara utomlands, ja lite dubbelmoral haha)

16. Ge eller få?

17. Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss?

18. Chokladkalender eller paketkalender?

19. Plastgran eller äkta?

20. Arne Waise eller Ernst?

21. När vill du att första snön ska falla? I slutet av november, älskar snö!

22. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen? Ja, det är inte roligt allt blir så ledsen

23. När tycker du att det är dags att pynta? Första december eller första advent

24. Finns det något du vill göra mindre av denna julen? Kaosa runt, vill ta det lugnt, vill gärna inte gå upp i vikt heller haha.

25. Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Röd, grön och vit.

26. Kan du komma på något negativt med julen? Att det kan bli så himla dyrt med alla julklappar, fast älskar att köpa julklappar till folk men det är så himla stressigt med att man ska ha råd med det.

27. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Kan man bli mättad av julen? Tror inte det!

28. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december?Att man pyntar, plus alla julfilmer och böcker är det som brukar ge mig mycket julstämning men även maten och godiset.

29. Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? Yes, om jag kan hahah…. Vill inte växa upp… haha

30. Vilken är din favorit julfilm? Elf och The miracle on 34th Street

31. Klär du dig fint på julen? Oftast fint klädd men det har hänt att jag har haft en julig pyjamas på mig också, brukar försöka blanda ihop de lite, så att jag har på mig ett par mysiga sockar och en fin klänning haha.

32. När öppnar du dina julklappar? På kvällen efter vi har ätit julmiddag

33. Julönskningar? Jag önskar mig en riktigt mysig jul, både hos Adams familj och min.

34. Vilken är din favoritjulfrukt?Jag vet inte riktigt om jag ska vara ärlig…

35. Vad heter din/dina favoritjullåtar? Jag älskar gamla låtar så som stilla natt haha, men tror att min absoluta är nog Blue Chistmas med min babe Elvis

36. Gör du snögubbar? Jag har små syskon och kusiner så ibland haha

37. Favoritjulkalender? Barna Hedenhös uppfinner julen

38. Konstigaste julklappen? Hmmmm, vet inte riktigt.

39. Vad är viktigast på julen? Att jag får spendera den med folk jag bryr mig om

40. Hur är din jul? Väldigt mysig, hemma på gården. Svårt att beskriva men jag älskar den otroligt mycket.

Likes

Comments

Sitter just nu och kollar på någon julfilm som jag inte ens vet vad den heter, men det går bra ändå. Har haft en riktig jobbig migrän sen igår och den vill inte riktigt släppa..... den startade efter att jag hade haft min första bredvidgång på mitt nya jobb igår, som gick riktigt bra och jag hoppas jag kommer trivas och det är perfekt att ha lite extra pengar jag kan spara undan varje månad, så man kan göra något roligt i framtiden !

Likes

Comments

Mitt liv

Såg denna mysiga idén på pinterest och blev helt kär! Perfekt att göra så man kan röra ner den i kaffet eller varför inte i den varma chokladen? Så himla gott!
Ska åka hem om ungeför två veckor då tänkte jag att det kunde vara perfekt att göra detta som mys, men de kan ju vara mysigt att göra idag också eftersom det ör andra advent. Tiden går så himla fort och det är inte långt kvar till julafton nu.... nästan som man får lite panik haha! men jag tror jag har köpt alla julklappar men man vet aldrig om jag får för mig att köpa något mer eller att jag har missat någon haha kan hända !
Sitter just nu och kollar på Arthur, vilket är en av mina favorit julfilmer, den är så himla mysig!Ingredients

  1. Spoons (Wooden, Plastic, or Silver)
  2. Dark Chocolate Melting Wafers *(1)
  3. Toppings

Instructions

  1. First, melt the chocolate according to their packaging instructions & line a baking sheet with wax paper.
  2. Dip one spoon at a time in the melted chocolate, set it on the baking sheet, & add your favorite toppings.
  3. Continue this process until all of your spoons are chocolate dipped & flavor topped.
  4. Place your Dark Chocolate Hot Chocolate Spoons in a mason jar, plastic bag, or food storage container for gifting & enjoying.

Likes

Comments

Mitt liv

gårdagens kväll bestod av att jag lagade god mat och satt och myste med en god dricka plus en mysig julbok. Så det blev en bra och chill fredagskväll, så jag är så nöjd så.
Just nu har jag precis ätit gröt till frukost och ska lägga mig och läsa igen,  det händer inge speciellt idag vad jag vet än så länge, kanske städar lite vilket alltid behövs haha. hoppas alla får en mysig och bra lördagsmorgon! 

Likes

Comments

Mitt liv

Det är äntligen december, den mysigaste tiden på året är här. Började dagen med att kolla på julkalendern, vilket jag tror kommer bli super bra iår ! Jag ska inte göra något speciellt idag utan endast ta det lugnt, är rätt glad över att jag förhoppningsvis har fått ett jobb. så jag håller tummarna för de, så hoppas jag alla har en bra dag!

Likes

Comments

Är så himla julsugen just nu och jag sitter och njuter av insperationen jag hittar på pinterest. Ska försöka se om jag hinner advents pynta här hemma idag också, ska bara försöka få sambon att hjälpa mig lite.


Likes

Comments

hej! Har inte kunnat skriva på ett tag nu då nouw inte funkat för mig alls. 
i helgen var jag ju hemma hos mina föräldrar och det var även första advent! jag och min lillasyster bakade jätte goda lussekatter.
jag sitter nu och pluggar men ska försöka få nouw att funka på min dator!

Likes

Comments