Hej! Som jag sker tidigare har jag bestämt mig för att inte skriva lika ofta men just nu försöker jag fly från mitt plugg så jag kan lika gärna skriva ett litet inlägg nu.

Jag har nyss gjort klart en uppgift i juridiken som jag och Greta i klassen gör tillsammans. Nu behöver jag plugga spanska för vi har prov på fredag och jag suger verkligen på español. Jag orkar dock inte plugga och måste ändå åka på träning om dryg 30 minuter så det känns lite onödigt att börja plugga nu. Jag får plugga imorgon istället. Jag kan träna lite glosor idag bara så blir det bra.

Den här skolveckan, eller snarare de två senaste veckorna i skolan har faktiskt varit väldigt sköna. Allting har varit som vanligt i skolan men vi har inte haft alls mycket läxor vilket är väldigt skönt. Känner bara att stormen snart kommer komma med massa inlämningsuppgifter och prov men jag får väl njuta för stunden.

I går hade vi språkdag i skolan och vi skulle göra filmer med en intervju av en spansktalande person. Jag och Martina i klassen intervjuade då min gamla spanskalärare Miryam och det var jätte kul att träffa henne igen! Jag saknar Söderbymalmsskolan lite och det kändes konstigt att sitta i ett klassrum där igen. Men jag trivs på Värmdö Gymnasium och saknar Söderbymalmsskolan mindre och mindre för varje dag. Jag kommer dock aldrig sluta sakna Söderbymalm eftersom att jag hade världens bästa klass och världens bästa lärare. Men jag är väldigt nöjd med min nuvarande klass och mina nuvarande lärare också så det gör att det känns lite bättre. Hade varit värre om jag verkligen inte trivdes på Värmdö Gymnasium.

Ja, som valigt ett inlägg utan intressant innehåll men vad gör väl det om 100 år? Jag var sugen på att skriva lite så då gjorde jag det. Nu ska jag gå och byta om och sen åka iväg på träning. Ser fram emot att höra hur Helen hade det idag för hon var elev för en dag på någon gymnaiseskola, vet dock inte vilken.

I brist på andra bilder lägger jag upp denna eftersom att jag tycker den var ganska fin.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Jag inser nu att det jag skriver på denna blogg är väldigt ointressant och har därför bestämt mig för att endast skriva när jag känner att jag har något att berätta. Kommer därför inte bli särskilt bra uppdatering men jag ska till USA om drygt en månad och då jävlar.

Ni kan få en mysig bild från igår när jag och Olivia hade fikat i stan.

  • 69 Readers

Likes

Comments

Hej! I fredags hade jag skittråkigt och gjorde bokstavligen ingenting. Jag tittade lite på vänner, åt mat med pappa och kollade på en film som heter stuck in love. Sen gick jag nog och la mig...

Lördagen var lite roligare. Jag skulle träffat Laura på dagen och sen Hanna på kvällen men jag träffade aldrig Laura så jag åkte till centrum med pappa istället. Jag gick ner till söderbymanlmsskolan också för Hanna stod i cafeterian där när det var innebandymatcher. Sen gick jag hem och tog det lite lugnt. Efter ett tag smsa Hanna och sa att hennes föräldrar kunde komma och hämta mig så jag ringde och beställde pizza på pizza hut eftersom att jag inte ätit. Vi åkte sedan och hämtade den och sen åkte vi hem till Hanna och åt. Vi satt och pratade lite med hennes föräldrar och sen kollade vi på oitnb som vanligt. Nu har vi äntligen kommit dit där Ruby Rose är med! Vi har längtar fett mycket efter det. Vi gjorde inte särskilt mycket mer, vi kollade på lite videos på youtube och sådär sen skjutsade Hannas pappa hem mig, snäll som han är.

När vi var på väg hem åkte vi förbi Tobbe som hade kört av vägen med sin epa... Vi stannade och frågade om han ville ha hjälp och det ville han så vi åkte hem till mig och hämtade lite rep men när vi kom tillbaka hade han redan fått hjälp. Anders skjutsade hem mig igen då och jag gick och la mig. Jag ville somna ganska tidigt eftersom att jag hade träning idag klockan 11 och då behövde gå upp ganska tidigt. Men tyvärr kom pappa hem klockan halv tre på natten med sina kompisar och de satt i vardagsrummet (som är precis brevid mitt rum) och skrek enda till klockan fem på morgonen så jag kunde inte sova. Därför sket jag i träningen för jag skulle fan sova.

Nu har jag precis vaknat och ska hem till Sanna snart. Jag Hanna och Sanna ska göra någonting, vet dock inte vad.

Likes

Comments

Just nu händer det inte särskilt mycket intressant i mitt liv, jag pluggar och spelar fotboll på vardagarna och de jag gör på helgerna skriver jag här. Jag är dock väldigt sugen på att åka utomlands med kompisar just nu och vill därför skaffa ett jobb så att jag kan tjäna lite pengar. Jag har sökt jobb på pizza hut i haninge men jag har inte fått något svar än så vi får se hur det blir med det. Jag kommer förmodligen lämna mitt cv på fler ställen också för jag vill verkligen ha jobb. Tänk vad härligt att tjäna egna pengar redan nu så att man kan åka på världens häftigaste resa när man har gått ur gymnasiet. Jag var ju på språkresa i USA i somras och det var det häftigaste jag någonsin gjort. Jag fick lära känna så otroligt underbara människor och vi hade så kul tillsammans. Allt vi såg och allt vi upplevde är saker jag aldrig kommer glömma och jag vill bara uppleva ännu fler saker och skapa ännu fler minnen. Jag vill resa överallt, i Europa, i Asien, i USA, Sydamerika, Australien, Afrika, ja överallt! Det skulle vara så grymt häftigt. Men som sagt, om jag ska kunna göra det måste jag skaffa ett jobb för annars kommer jag aldrig att ha råd med det. I helgen kanske jag tar till mig modet att lämna mitt CV på lite olika ställen. Just nu hoppas jag dock på att jag får jobb på Pizza Hut eftersom att det ligger väldigt nära där jag bor och jag har praoat där och vet att de som jobbar där är jätte snälla!


En bild ifrån min språkresa i somras. Vi åkte i en minibuss igenom hela USA, från LA till NY och vi tältade på nästan alla stopp däremellan. Det var det roligaste jag gjort, kolla bara på miljön här. Röda, höga berg, röd sand, öken. Det var så otroligt häftigt.

​En till bild ifrån min språkresa. Detta är i Utah i USA och det är denna väg som Forest Gump slutade springa på ifrån filmen Forest Gump. Ganska häftigt. Man ser också den otroligt långa och raka vägen och det var så på väldigt många ställen i USA. När vi var i Texas kunde man åka på en rak, platt väg utan några avfarter i flera timmar och det ända som var runt omkring än var växter och sand/väldigt torr mark. En väldigt häftig upplevelse.

Någonting mer som jag är väldigt sugen på just nu är att flytta hemifrån. Bara att få inreda en lägenhet och bestämma allting själv skulle vara otroligt kul. Sen har jag alltid älskat att vara själv hemma, ända sen jag var liten och jag tror därför att jag skulle trivas att bo ensam. Eller med någon kompis, det skulle vara ganska kul. Jag och Hanna har snackat om att bli roommates när vi flyttar hemifrån men det är ju ett tag kvar tills vi kommer in i den åldern så saker kan ju förändras. Vi får se hur det blir. Jag vill också flytta hemifrån för jag har väldigt tjatiga föräldrar. Alla har dock tjatiga föräldrar men det skulle vara skönt att få ta hand om sig själv och lära sig att ta eget ansvar utan att ha två föräldrar som går och tjatar på än hela tiden. Jag vet att om jag hade en egen lägenhet hade jag definitivt plockat undan bättre efter mig än vad jag gör hemma just nu. Eller, det vet jag i och för sig inte... Mitt rum är lite stökigt men jag tror ändå att jag skulle hålla det ganska fint och städat. Det hoppas jag i alla fall.

Nu har ni fått veta lite om mig och vad jag drömmer och tänker på! Hoppas detta inte var allt för tråkigt men som sagt, jag har mest denna blogg för mig själv och också för att jag tycker att det är kul att skriva. Sen får andra människor mer än gärna läsa detta men det är inte mitt huvudsyfte med bloggen, även om jag skriver inläggen som att det var menat till någon annan än mig själv.

Likes

Comments

Hej! Nu är höstlovet slut och skolan har satt igång igen. Det känns tråkigt att lovet är slut och att man måste börja plugga igen och tänka på skolan och allt sånt. Det är jobbigt att hela känna att man hela tiden måste göra bra ifrån sig för om man inte gör det kommer man inte få bra betyg, då kommer man inte in på en bra högskola vilket leder till att man inte får ett bra jobb och sen är hela ens liv förstört... Liksom hela våran framtid påverkas av det vi gör nu och att hela tiden ha det i bakhuvudet känns ganska jobbigt ibland... Men jaja, alla går i skolan och man får göra det bästa utav situationen. Det kommer nog bli bra i slutändan ändå. Skolan kan ju vara rolig ibland också trots allt. Man får träffa sina vänner, äta god mat och lära sig intressanta saker. Igår tillexempel var vi på södertörns tingsrätt i flemingsberg och var på 2 rättegångar. Det var planerat att vi skulle gå på 4 stycken men den tredje var inställd så våran lärare tyckte det var onödigt att vänta på den fjärde när det fanns risk att den också skulle ställas in. Det är väldigt vanligt att rättegångar ställs in av olika anledningar.

Den första rättegången vi var på var väldigt intressant. Det handlade om ett narkotika brott men inte särskilt grovt. En man i trettioårsåldern hade dömts för narkotikamissbruk och innehav av narkotika eller någonting sånt, och vi fick sitta och lyssna på när de pratade om hans missbruk o.s.v. Det slutade med att han dömdes till villkorlig dom och 200 kronor i dags böter i 120 dagar. 

Den andra rättegången handlade om en kille från Indien som hade kört bil utan körkort. Han kunde inte svenska så han hade en tolk med sig som översatte varenda mening. Det gjorde så att det tog lite längre tid och det var lite tråkigt men utöver det tycker jag att rättegången var väldigt rolig. Killen planerade att ta ett svenskt körkort och hade fått körkortstillstånd. Han hade också kollat på trafikverket eller transportstyrelsens hemsida om vad som krävdes för att få ta ett svenskt körkort men han trodde att man fick övningsköra själv och det var därför han åkte fast för olovlig körning. Vi fick inte veta hans dom eftersom att den inte är klar förens den 10 november. Han får förmodligen bara böter.

Vi gick in i rättegångssalen för att titta på den tredje rättegången men då var inte den tilltalade där, alltså den som hade begått ett brott, och vi fick därför gå ut igen för att de förmodligen skulle försöka få tag på honom eller något. Vi fick sedan komma in igen 5-10 minuter senare och då sa de att rättegången ställdes in. Det fanns en fjärde rättegång vi hade kunnat gå på men våran lärare sa att hon tyckte att det kändes onödigt att vi skulle vänta där för att gå på en rättegång när det fanns risk för att den också skulle ställas in så vi åkte hem igen.

Likes

Comments

Hej! Jag har inte skrivit ett vanligt inlägg sen i torsdags ser jag nu men det beror på att jag inte har haft så mycket att skriva om. I fredags var jag med Laura och Martin. Vi var hemma hos Martin och åt mat och såg på film. Vi såg Harry Potter och hemligheternas kammare eftersom att vi såg Harry Potter och de vises sten sist vi var där. Jag och Laura åkte nog hem runt elva och jag var hemma ca halv ett. Då gick jag och la mig för jag var verkligen super trött. Jag hade inte kunnat somna natten innan utan somnade typ sex på morgonen och det var därför jag var så trött.

Igår hade jag och Hanna tänkt åka till Skogskyrkogården eftersom att det vad alla helgons afton eller vad det heter och alla tänder då jätte mycket ljus där. Det är verkligen super mysigt. Men tyvärr han vi inte med det eftersom att Hanna hade gjort en sak med innebandyn så det blev lite sent och sen skulle vi ha tjejmiddag hos mig för tjejerna i min gamla klass. Inte alla tjejer men de som jag mest brukade va med. De skulle komma vi 18.00-19.00 tiden och vi kände att det blev för stressigt att åka till Skogskyrkogården då... Men det var super mysigt att vara med tjejerna i alla fall! Vi åt tacos, pratade och lekte lite lekar och sånt. När alla hade åkt hem satt jag och Hanna uppe och snackade till klockan tre typ. Hon skulle sova hos mig. När klockan var tre insåg vi att vi behövde gå och sova så då gjorde vi det.

Nu har vi precis vaknat och ska gå upp och äta frukost. Sen ska vi nog kolla på ett avsnitt av orange is the new black och sen ska nog Hanna hem för hon behöver plugga sa hon.

Likes

Comments

1. Vad heter du? Jessica

2. Vad skulle du vilja heta i förnamn? Väldigt svårt, finns väldigt många fina namn så det är svårt att välja men kanske Sofia eller något...

3. Är du i ett förhållande nu? ​Nej det är jag inte.

4. Om ja, hur länge har ni varit tillsammans? ​-

5. Vem var du tillsammans med sist? ​Har aldrig haft ett seriöst förhållande faktiskt, senast jag var i ett förhållande var i sexan men jag räknar inte med det...

6. Får man fråga varför det tog slut? -

7. Har du haft ett seriöst förhållande? ​Som sagt, nej.

8. Vem vet mest om dig? ​Min bästa vän Hanna är nog den som känner mig allra bäst.

9. Vad gör du på fredagskvällar? ​Vi har haft väldigt många fredagsmatcher i fotbollen den här säsongen så jag har spelat ganska mycket fotboll på fredagskvällarna men om jag inte har fotboll umgås jag nog mest med mina vänner.

10. Bästa filmen du någonsin har sett? ​Jag älskar Harry Potter men det känns lite för mainstream att svara det så jag säger nog ​The Perks of Being a Wallflower ​eller ​Friends With Benefits.

11. Har du haft sex med fler än 5 personer? Nej

12. Har du någonsin varit så full så du har spytt? Nej

13. Har du testat droger? ​Nej och planerar inte att göra det heller :)

14. Röker du? Nej

15. Snusar du? Nej

16. Saknar du någon just nu? ​Ja jag saknar många, speciellt de som jag var på språkresa med i somras eftersom att vi inte träffas så ofta.

17. Hur mår du idag? ​Jag mår väldigt bra.

18. Hur många tabletter tar du dagligen? ​Ehm inga...?

19. Vad gjorde du för exakt ett år sen? ​För exakt ett år sedan var jag i London.

20. Bästa minnet från sommaren? ​Roadtrip i USA och Veronika Maggio med Hanna

21. Senaste landet du besökte bortsett från Sverige? ​USA

22. När var du där? ​I somras.

23. Är du rasist? Nej

24. Har du helt svenskt ursprung? ​Yes

25. Om nej, vart kommer du ifrån? -

26. Föredrar du svenska eller utländska killar? ​Bryr mig inte om ursprunget, det är personligheten som spelar störst roll i slutändan.

27. Ser du fram emot någonting just nu? ​Ska till skogskyrkogården med Hanna snart, sen ikväll kommer några tjejer från min gamla klass hem till mig. Sen ser jag fram emot jullovet också eftersom att jag ska till Florida då.

28. Sköter du skolan? ​Yes det gör jag.

29. Vad hade du för betyg förra terminen? ​Min meritpoäng i nian var 325 poäng.

30. Vad är det bästa du fått på ett prov? ​A.

31. Vilket ämne var det? ​Har fått A på flera prov, matte, SO, svenska, engelska och spanska. Tror dock aldrig jag fått A på ett no-prov...

32. Har du fått ig på ett prov?  ​Nope det har jag aldrig fått.

33. Har du spelat/spelar du i ett band? ​Jag och mina kompisar hade ett band när vi var små men det var inte seriöst haha.

34. Anser du dig vara intelligent? ​Nej inte särskilt.

35. Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? ​Svårt att säga, tycker den mesta tiden av mitt liv är väldigt bra.

36. Vilken va den värsta tiden då? ​Förmodligen perioden då min mormor hade cancer och dog.

37. Har du mått jättedåligt psykiskt? ​Nej.

38. Har du skurit dig eller gjort dig själv illa på nått sätt? Nej

39. Har du haft sömnproblem? Nej

40. Hur ofta gråter du? ​Inte särskilt ofta, det händer väl ibland om någonting tråkigt har hänt eller så.

41. Vad gör du när du mår dåligt? ​Lyssnar på musik, pratar med en kompis eller är med mina kompisar så man slipper tänka på allting.

42. Vem vänder du dig för att prata med när du mår dåligt? ​Hanna eller Sanna.

43. Vill du ha tillbaka din första pojkvän? ​Nej det vill jag inte haha.

44. Vilken klass går du i nu? ​15EKA

45. Vilken skola? ​Värmdö Gymnasium

46. Har du varit otrogen någon gång? ​Nej.

47. Har någon varit otrogen mot dig? Nej

48. Är du stolt över dig själv? ​I vissa tillfällen kanske men inte hela tiden liksom.

49. Vad är det bästa med dig enligt dig själv? ​Är väldigt positiv.

50. Vad får du ofta komplimanger för? ​Att jag är en snäll och glad person.

51. Har du lätt att få folk att skratta? ​Ja min humor är bäst.

52. Cider elller öl? ​Dricker inget av det men om jag skulle göra det skulle jag ta cider.

53. Har du några talanger? ​Jag kan sova med stängda ögon.

54. Vet du om någon är kär i dig? ​Nej det har jag ingen aning om.

55. Är du kompis med ditt/dina syskon? ​Inte bff liksom men vi är ju inte ovänner.

56. Vad står det i ditt senaste sms? ​Ah okej.

57. Hur lång är du? ​Vet inte exakt men mellan 165-170 cm

58. Hur mycket väger du? ​60 kg ish

59. Vilken storlek har du på kläderna? ​Beror helt på vad man köper för sak/modell.

60. Har du svarat ärligt? ​Yes! Var dock oseriös på ett eller flera svar men jag tror det var ganska obvious vilken det var på.

Sådär ja! Nu har ni fått veta lite mer om mig. De här frågorna tog jag ifrån @rebeccadeland så ni kan ju kolla in hennes blogg också om ni har lust!

Likes

Comments

Hej! Som jag sa sov Hanna hos mig natten till igår. När vi vaknade åkte vi in till stan och gick till café 60 och fikade. Det var super mysigt! Sen gick vi runt lite i stan, Hanna letade efter ett par jeans och jag letade efter en vinterjacka. Jag hittade faktiskt en snygg dunjacka på shestore i pk-huset.

Anledningen till att vi var i stan var för att vi skulle gå på en musikal med Hannas mamma, farmor, mormor och kusin. Vi skulle se Snövit på maximeteatern klockan 18.00 så när klockan vad 17.00 åkte vi till Karlaplan. Musikalen var jätte bra! De sju dvärgarna var jätte roliga i musikalen och musiken var också rolig/bra. Den var slut ungefär 20.30/21.00, jag kommer inte ihåg exakt. Men då åkte vi i alla fall hem och jag åt lite mat sen gick jag och la mig.

  • 81 Readers

Likes

Comments

Hej! Som jag har utlovat skulle jag skriva om vad Jag gjorde igår. Som jag skrev i tidigare inlägg sov Sanna och Linnea hos mig måndag-tisdag så på morgonen på tisdagen gick vi upp och åt frukost och sånt där. Vi var ganska sega på morgonen men Linnea drog ganska tidigt. Jag och Sanna var dock lite segare och låg och tittade på vines väldigt länge. Sen kom Jesper och hämtade Sanna och jag åkte hem till Hanna. Jag och Hanna hade ingen aning om vad vi skulle göra så vi drog en spontanare till Nacka forum. Vi var inte i Nacka forum så länge och köpte inte heller någonting. Vi gjorde egentligen inget speciellt där men det var kul i alla fall. Roligare än att bara sitta hemma och fundera på vad man ska göra.

Efter vi hade varit i Nacka åkte vi hem till Hanna och åt middag och sedan fick vi skjuts hem till mig av Hannas föräldrar där vi träffade Mohammed, kamil och Sanna. Om jag ska vara helt ärlig gjorde vi nästan ingenting den kvällen vilket var väldigt tråkigt med tanke på att det var super länge sedan vi alla sågs. Jag personligen var väldigt trött så jag orkade inte göra något och sedan kom ändå ingen på något roligt vi kunde göra så det slutade med att vi bara låg i soffan hela kvällen. Det var lite tråkigt men nästa gång vi träffas får vi försöka hitta på något som att gå på bio eller bowla istället för att vara hemma hos någon. Det blir då lätt så att man inte gör någonting och har väldigt tråkigt. Men Hanna sov i alla fall hos mig inatt och vi låg uppe till klockan tre på natten och pratade och det var väldigt mysigt. Sen sa vi att vi var tvungna att sova eftersom att vi gick upp klockan 10 imorse. Vi skulle in till stan och fika för att sedan gå på en musikal med Hanna och några från hennes släkt. Men det berättar jag mer om imorgon.

Likes

Comments

Hej! Nu när jag har skaffat blogg inser jag att jag har ett väldigt tråkigt liv då jag aldrig har någonting att skriva om. Jag orkade inte skriva imorse om vad jag gjorde igår så jag kan skriva det nu istället.

Igår var jag med Sanna, Ida och Felicia på dagen. Jag kom dit vid 2/3 tiden och då hade de gjort kladdkaka som vi åt. Den var super god! Sedan kom Jc, Jesper, Filip och deras två kompisar också och vi lekte en jätte rolig lek som heter typ "mördaren" eller något sånt. Jag orkar inte förklara vad den går ut på för det är jätte komplicerat men det var kul i alla fall.

Jag hade också träning igår och efter träningen kom Linnéa och Sanna hem till mig och så sov de hos mig. Det var mysigt. Vi gjorde inget speciellt förutom att vi var med Jesper, Jc, Tobbe, Ivan och Filip också och körde samma lek som på dagen. Sedan gjorde vi inget mer utan somnade.

Jag orkar inte skriva om vad jag har gjort idag nu så jag gör det imorgon istället. Vill vara lite social med Hanna också eftersom att hon sover hos mig.

Likes

Comments