Hallå alla glada!
Idag är det en ny vecka och det innebär nya tag. Har ju som sagt försökt att få tag på en psykolog. Men kan säga er att det är svårare än man tror. Ringt till lika olika men dom ber mig bara höra av mig till min vårdcentral, men när jag ringde dit så är det 2 månader väntetid. Det är rätt sjukt att man måste vänta så länge när man är i behov att prata med någon. Detta gjorde så jag la det lite på sidan för hatar när man äntligen ställt sig på benen och verkligen tar sig modet till att verkligen vågar gå och prata med någon och sen bara skiter sig allt. Får väl se vad som händer i framtiden. Jag behöver liksom hjälp nu, inte om 2 månader. Dom kunde inte heller skicka mig till någon annan psykolog.

Men aja, tar tag i lite annat så länge. Som idag t ex har jag idrott. För har ju bestämt att plugga upp det för att få lättare jobb och även skönt att plugga upp mina betyg. Det är liksom alltid bra att ha.
Nu ska jag städa och fixa lite här hemma innan det blir flera grejer att ta tag i.

Love, Jessica
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hejsan Alla!
Är chockad över att folk faktiskt läser min blogg oavsett att jag inte skrivit på år och dagar. Men är ju som sagt mycket som hänt dom senaste månaderna och behövde bara ta hand om mig själv. 
Men känner att jag har en blogg av en anledning och det är här jag ska skriva ut det jag känner liksom.

Mitt liv har varit som en berg och dalbana. Ibland är jag glad men oftast ligger jag med ångestattacker och bara gråter om kvällarna. Hade senast igår ett allvarligt snack med min sambo Emmy som är seriöst den finaste människan i mitt liv. Hon har stöttat mig från dag 1 efter allt med mamma och mitt ex. Jag har varit så ostabil i mitt liv och hon kände att jag behöver hjälp liksom. Jag har nu bestämt mig för att faktiskt kontakta Psykolog då jag behöver någon utstående att prata med då jag inte haft någon vuxen att prata med alls. Har varit att jag hållit allt inom mig och gråtit när ingen ser. Haft självskadebeteende och bara velat försvinna från denna värld vissa dagar. Så nu är det dags att faktiskt ta tag i mig själv. 

Jag måste bearbeta och sörja för min mamma men även bearbeta över mitt ex. Har även varit mycket på sjukhuset då jag inte mått bra och fått en del hjälp där. Att förlora folk som står en nära är svårare än vad man faktiskt trodde. Men att jag ska få hjälp nu är jag så himla tacksam över. Har alltid varit rädd för att öppna mig för folk som jag inte känner. 

I mina tidigare dagar har det varit mycket att jag bytte vänner ganska ofta, sånt som folk satt stämpel för här i Oskarshamn sen är det säkert mycket annat. Men ska förklara för er alla värför.. 

​Jag har haft en rätt så tuff uppväxt efter mamma och pappa separerade. Pappa hittade en ny och även Mamma. 
Pappas nya gick jag inte ihop med. Jag och min syster var aldrig delaktiga i den familjen. Jag bodde liksom i en hall med ett draperi som dörr medan hennes barn skulle ha egna rum. Vi bråkade typ alltid och min pappa var alldeles för blind för att se allt detta. Det har påverkat ganska mycket då att jag kände att han inte fanns där riktigt för mig. Man hade alltid en klump i magen varje söndag man skulle åka hem till pappa för man visste att det skulle vara bråk eller något när man kom dit. Den enda jag riktigt klickade med i den familjen var den yngsta systern Sanna. Dom andra vill jag mest bara spy på. Jag längtade alltid till nästa söndag så jag kunde få åka hem till min mamma för där kände man sig mera som en familj och alla var lika mycket värda. Jag har alltid klickat med min låtsaspappa. Vi har haft våra stunder, men det har väl alla styvföräldrar och barn liksom. Men det var väldigt sällan och det gick över ganska snabbt.  
Eftersom jag aldrig känt att jag haft min pappa hos mig på samma sätt så  var mamma min slagpåse och den jag ofta skrek på. (något jag ångrar så fruktansvärt idag). Men samtidigt älskade jag henne men har alltid svårt att visa det för folk. Men den relationen jag hade med min mamma har jag inte haft med någon. 

Eftersom jag aldrig haft någon typ att prata med så var jag inte van vid att komma nära folk. När jag kom för nära folk så tog jag avstånd och då var det mitt sätt att liksom hitta nya vänner eller kände jag mig bara obekväm i situationen med den människan och då flydde jag. Det var liksom min utväg från att komma folk nära och det påverkade mitt rykte. Jag gjorde även saker som jag ångrar jävligt grovt. En sak som gjorde att ett helt umgänge seriöst hatade mig. Som något vi egentligen var 2 i. Det är också något som påverkat mig mycket.  Att en del av dessa människor sedan hälsar som ingenting på stan eller så fort dom är fulla men annars existerar man inte. Det är något jag blir så frustrerad över. Snacka inte skit om mig och sedan hälsa som ingenting. Big No. 

Jag har fått tagit så mycket skit i mitt liv. Men ändå så försöker jag stå på mina fötter. Jag kan ha handen på hjärtat och faktiskt erkänna att förr snackade jag mycket skit, ljög och grejer. Men det är något jag insett som 20 åring att nej jessica, du är bättre än såhär. Jag kan stolt säga att jag har ändras och jag tycker det är tråkigt att folk inte vill lära "känna" den nya Jessica. Ingen i Oskarshamn har ingen aning om hur jag är nu för tiden. Men dom har satt en stämpel på mig och det är säkert inget jag kommer bli av med. Men kan säga till er att det är inget jag sitter och tjuter över om kvällarna. Det är ingen big deal för mig, jag är en ny människa och den som vill kasta skit på mig, Gör det för jag bryr mig inte. Men ändå rätt gulligt att ni som gör det försöker liksom. 

Men som sagt efter min mammas död så har jag ändrats men det var även långt innan det. Alla som känner mig vet hur jag är nu och dom som står vid min sida nu är dom jag kommer hålla hårt i. För dom vet vem Jessica Sjögren är inte dom som kände mig innan jag flyttade till Stockholm utan dom som är med mig efter Stockholm. 

Jag vill bara säga till alla som seriöst har något emot mig, kom och säg det till mig. Skriv/ring eller vad som, jqg är inte farlig liksom. Är bara så trött på folk som sprider rykten om saker som inte stämmer och sedan inte vet vad som är sant eller inte.  Sen alla som dömer mig, gå igenom det jag har gått igenom så kan vi sätta oss ner och diskutera. 

Men all kärlek till dom som faktiskt är otroligt fina och som faktiskt bryr sig. Behöver inga nyfikna i mitt liv, utan fråga frågor om ni verkligen bryr er liksom. 
Nu har jag typ skrivkramp. Men ska som sagt fixa psykolog så kommer komma lite uppdateringar om det. Det var lite om mitt liv. Stort steg för mig att öppna sig. Men förbannat skönt!
Men ha det bra så länge, Love Jessica!

Likes

Comments

Jag är i en sådan period då jag knappt vet vem jag är längre eller vad jag vill.

Jag har så mycket i mitt huvud som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera.


När min mamma gick bort så flyttade jag till Södertälje en månad efter begravningen. Det var något jag inte skulle gjort, för jag tog inte riktig in det och besökte inte mammas grav innan jag åkte. Jag valde att inte inse detta och försökte visa mig glad för alla.


Men efter allt som hände i Södertälje så blev det en flytt tillbaka till Oskarshamn. Fick en jävla massa kommentarer som

” men snälla bestäm dig ”

” haha vad håller du på med ”


Dessa kommentarer gjorde det bara ännu jobbigare. När folk kommenterar saker som dom inte har en aning om, så blir jag bara irriterad.


Kan förklara att jag flyttade ner till Oskarshamn igen då det inte funkade så bra mellan mig och Leon. Sen så flyttade jag även ner för att faktiskt komma ner på jorden och försöka inse att jag som en 20 åring har förlorat den närmsta jag hade i mitt liv. Jag flyttade in hos Emmy för att få bosätta mig någonstans och komma till ro. Kan inte tacka den människan tillräckligt för allt hon gjort för mig.


Men dessa kvällar sen jag flyttade har bara bestått av ångest, en jävla massa tårar och förkylning. Har aldrig känt mig såhär ensam och övergiven på hur länge som helst. Detta har gett mig tankar som jag egentligen inte borde ha, men som jag tyvärr faktiskt haft.


Har besökt min mammas grav 2 gånger och det har varit riktigt jobbigt. Man försöker säga så mycket men är så förbannat svårt att få ut allt man vill säga. Det är så svårt att förklara allt detta med ord. Jag hatar att visa mina känslor för andra, men kanske är det som behövs för att bli starkare.


Ska nu fixa en psykolog eller något jag kan gå till för att bara försöka lätta på allt. För har inte någon vuxen i mitt liv att prata med. Så då bestämde jag mig för att gå till någon som jag inte känner, som inte dömer mig och en som bara lyssnar och ger mig råd för alla mina problem.


Början av 2016 har varit ett helvete likadant som slutet på 2015.. Allt går inte som jag vill och känns som allt bara går emot mig. Så nu hoppas jag att någon dag allt löser sig och jag äntligen kan få må bra igen. Därför gör jag en paus på sociala medier och försöker bara tänka på mig själv. Jag använder denna blogg för att skriva ut och skriva mina tankar. Sen dom som läser får läsa. Inget tvång liksom, om folk tycker det är intressant att få veta hur jag ska ta mig från botten till toppen så är det bara till att läsa.


Nu ska jag fixa mig för ska på middag med Emmy och Elin som jag blev bjuden på. Väldigt fina människor.


Hoppas ni får en bra kväll för det ska jag försöka med för en gång skull.


Love, Jessica

Likes

Comments

​God morgon!
 
Har inte orkat skriva då mitt psyke inte är så jävla bra, men det är något jag jobbar på. Det är fan inte lätt att hålla båda fötterna på jorden efter allt som hänt mig. Ligger också dö förkyld så gör inte så mycket än att ligga i sängen typ. 

Men nu ​har jag även bestämt mig för att ta bort både instagram, Facebook och alla andra medier då jag behöver tänka på mig själv och komma upp på fötterna igen. 
Ska fokusera på arbete, bloggen och lite annat istället för en massa skit medier. 
Kommer ju förmodligen komma tillbaka om några dagar, men då blir det nya konton och en ny början. 

Hör av mig senare, eller så lägger jag ner detta också. 

Love, Jessica! 
Likes

Comments

God morgon!

Igår började dagen med att Emmys mamma och låtsaspappa kom till oss. Så jag och Britt tog en långpromenad med hunden då Emmy var på halkan och Uffe skulle sova för att han hade jobbat natt. Blev några ärende på stan och en snabb middag på donken.
Senare på kvällen firade vi Amanda som hade fyllt år med super härliga människor. Började kvällen med att äta lite smörgåstårta, dricka lite vin sen blev det en lugn utgång. Kom hem runt 2 så det var lagom.

Idag är det alltså alla hjärtans dag. Så denna dag kommer bestå av att gå förbi mammas grav sen så ska jag bara ligga hemma i lägenheten med Netflix, chips och dipp. Med tanke på att jag faktiskt hatar denna dagen så ska jag inte göra något speciellt.

Hoppas ni alla andra som har partners får en bra kväll.

Love, Jessica

Likes

Comments

Idag den 11 februari tog jag bilen och åkte för första gången till mammas grav efter begravningen.

Jag parkerade bilen, satt och bara kollade ut över kyrkogården och bara försökte andas, mitt hjärta slog jättefort och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen. Efter ett tag så gick jag mot graven, mot den lilla kullen där du ligger.

Först när jag kom fram så kommer det inte fram några ord, utan tårarna rann ner från kinden. Jag satte mig ner bredvid dig och försökte bara ta andetag efter andetag. Efter en stund började jag lugna ner mig, jag fick fram ett mesigt "hej mamma". Tårarna rann fortfarande.

Jag började prata om hur livet ligger till, hur ledsen jag faktiskt har varit och att mitt psyke inte alls är stabilt.
Det kändes på något sätt som att du var där och lyssnade. Det enda man saknade var att få se dig och få några tips, det du alltid gav mig. Eller bara kloka ord.
Detta var verkligen en lättnad att faktiskt bara få släppa ut allt och verkligen våga gråta och visa vad man verkligen känner för en gång skull.

Inget är som förut och kommer aldrig bli. Jag känner mig så tom och så ensam. En känsla jag verkligen aldrig haft innan. Jag skulle bara vilja få flera dagar med dig och verkligen säga allt man aldrig hann med att säga eller saker man aldrig hann med att göra.

Att du lämnade denna värld så fruktansvärt tidigt är så otroligt jobbigt. Det är verkligen så himla orättvist på alla olika sätt.

Du är den finaste ängeln i himlen på alla sätt och vis. Jag saknar ditt skratt, dina kramar, alla fika stunder och allt vi hade. Du var min trygghet när man bara ville försvinna.

Jag önskar att allt detta var en mardröm och jag bara kunde vakna upp. Ta upp min telefon och ringa dig eller bara hälsa på dig hemma i huset där du borde vara nu. Att behöva gå till en kyrkogård där man endast ser ditt namn och jorden som fortfarande är kvar sen begravningen och några blommor som ligger vissna. Det känns inte ens verkligt, det ska inte behöva vara såhär.

Det är en jobbig känsla att man inte kunde göra något till rätta eller bara försökt hitta en lösning som skulle kunna haft dig vid liv nu.

Men något ska du veta, du var världens bästa mamma. Jag saknar och Älskar dig över allt annat.

Kom hem igen, vet inte hur länge jag klarar det här mamma.

/Din lilla tjejLikes

Comments

Hejsan! 
Idag vaknade jag kl 07:00 och åkte in mot t-centralen för att ta bussen vidare till Oskarshamn. Var framme vid 13:30 och möttes upp av Emmy. Handlade lite och fixade lite i lägenheten. Ringde sedan Göte och fixade så jag fick hit en säng och lite. Så nu är det bara resten kvar i Södertälje sen, men det tar vi någon annan gång. 

Har ätit tacogratäng med Alma och Emmy och bara tagit det lugnt typ. Nu blir det chips och dipp med min sambo innan det blir att sova. Imorgon blir det att ringa lite jobb och fixa lite annat och bara försöka andas och komma på fötterna igen. 

 Ha det bäst alla!

Love, Jessica

Likes

Comments

​Hej alla!
Idag har denna dag bara bestått av att få ingång med flytten eftersom jag flyttar tillbaka till Oskarshamn imorgon. Kom väldigt plötsligt, men dags att faktiskt ta tag i sig själv och faktiskt komma på benen igen. Slutet av 2015 var ett helvete men kan inte säga att början av 2016 var som en dans på rosor heller. 

Det är sista gången jag flyttar till Stockholm kan jag ju säga. Ska flytta hem, bo i Emmys lägenhet, spara ihop pengar och jobba satan. För att sedan antingen resa, flytta till Göteborg eller Malmö. Jag är en storstad människa, mitt mål är att egentligen flytta till New York och gå på den skolan jag tänkt på från början. Skådespeleri och bara följa min dröm. Detta är något jag får ta när jag vet att jag är redo eller vet att jag har boende och jobb klart innan jag faktiskt flyttar. Jag ska göra det jag vill, det jag känner för liksom. Jag måste sluta tänka på andra och faktiskt ta hand om mitt egna psyke. Oavsett att jag inte gillar att flytta tillbaka till Oskarshamn så har jag ändå familj, mammas grav och allt nära mig som man faktiskt behöver dessa tider. 


Detta är ett val jag inte kommer ångra, då allt bara varit piss den sista tiden. Har väl självklart varit både bra och dåliga minnen ifrån Södertälje. Men låter det stanna där och bara försöka glömma. Jag hoppas att det blir ett litet bättre år nu framöver. Kärlek är det sista jag söker, ska bara göra det jag gillar och det jag mår bra av nu. Inget annat intresserar mig. Jag har fått nog av allt just nu och då är jag hellre en ensamvarg, bor själv och bara är liksom. 

Så Oskarshamn, see you soon again! 
Likes

Comments

​Har precis kommit hem från intervjun, gick super bra och tack alla som gav positiva och peppande ord. Inväntar svar från dom redan på måndag. Så nu går det äntligen framåt för en gång skull och kan inte vara annat än lycklig. 

Sitter just nu i soffan och pratar med Amanda för att planera kvällen. Blir att dra till några sköna people i huddinge för lite mysfest, snacka skit och bara umgås, Ska bli riktigt skönt faktiskt. Så ska fixa mig sen dra mig vidare till brudarna och grabbarna.  

Hoppas alla får en sjukt grym fredag för det ska jag definitivt ha. 

Love, Jessica 

Likes

Comments

​God morgon alla!
Kom precis hem från att ha kört Leon till jobbet och bokat tvättstuga igen.. 
​Så nu ska jag göra mig lite frukost och kolla på serie. Mitt första möte idag blev inställt och flyttat till nästa vecka så får bara bli ett möte idag. Men bättre än inget. Så glad över att jag faktiskt tar tag i mitt liv och faktiskt letar jobb efter alla omständigheter. Om man ändå kunde få en klapp på axeln efter allt bra man har gjort så hade man fan klarat desto mer. men men...

Kan skriva av mig lite om det senare. Skriver också senare hur mötet vid halv 3 gick sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Men det blir säkert roligheter med fruktansvärt bra människor. Mer om det sen också. Men nu ska jag äta frukost och kanske ta en promenad  sen. Alltid skönt att gå en sväng och bara tänka lite.  Hörs sen!

Love, Jessica

Likes

Comments