Elefantöra

Hej finisar! Har ni haft en mysigt helg? Det har jag! Lite har gjorts i hallen, igår blev en spontan utgång och idag har jag planterat om min lilla planta. Min fina kollega gav mig en stickling för ett par veckor sedan och nu va den äntligen dags att plantera. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Varje dag i 30 dagar

I år igen kör Nouw igång en 30 dagars utmaning att blogga varje dag. #nouw30daychallenge. Förra året när jag flyttade över min blogg till nouw var tävlingen redan igång och jag tyckte det var ett roligt sätt att se nya härliga bloggare. Bloggare som man kanske aldrig hade stött på om det inte vore för tävling. Jag tycker det är ett roligt sätt att hitta nya inspirerande människor att följa och kanske är det även någon som hitta in hit. Det är också en utmaning till att utvecklas, till att bli bättre och skapa mer härligt content för er.

Så mitt mål med dessa 30 dagar är att skapa intressant läsning, härliga bilder och utveckla bloggen vidare. Och förhoppningsvis inspirera några på vägen. Hoppas ni vill hänga med mig dessa dagar och kom gärna med tips på vad ni vill se. Vilka inlägg gillar ni att läsa och vad vill ni se mer av?

Vill ni läsa mer om tävlingen eller kanske vara med du med, kan du göra det här ---> https://nouw.com/nouw30daychallenge

★★★

Bilderna ovan är från en styling jag och min kollega gjorde tidigare i veckan.

Likes

Comments

Brända röda toner

Härlig fredag allesammans! Hoppas ni haft en fantastisk vecka! För mig har veckan känts otroligt lång och jag är nu riktigt nöjd över att det äntligen är fredag. Och som vanligt ska jag bjuda på veckans inspo. Även om man borde bli mer sugen på vår, nyheter och ljusa färger så har jag denna veckan gått helt tvärt emot. Den senaste tiden har jag dragits mer åt det murriga, lite ombonade, röd-rostiga tonerna och då gärna i samband men naturnära sandiga och träiga-toner. Galet snyggt måste jag säga!

Så jag fortsätter drömma om Thonet soffa Promenade, denna lägenhet , härliga detaljer i rött både till garderoben och i hemmet. And that's what's on my mind this friday.

Likes

Comments

A little bit blurry

Nu har de gått en vecka utan shopping och en så länge är det inga problem. Har varit lite sugen någon gång men verkligen inte så pass att det blivit jobbigt. Tänker att de nog inte kommer vara något problem förrns till våren då man blir mer sugen på en ny garderob. Då kommer det definitivt klia i fingrarna! Men något som jag faktiskt tänkt göra och något jag och mina systrar gör ständigt (inte alltid frivilligt, ni som har systrar förstår!) är att låna av varandra. Precis innan jag skulle på resa med jobbet passade jag på att låna lite skor av min lillasyster. För mig känns ju skorna som nya utan att jag har slösat några pengar. Perfekt ju! Och nästa gång vi ses ska hon få tillbaka dem. Detta är också riktigt smart om man har en tajt budget, inga pengar eller helt enkelt inte vill spendera massa pengar. Byt med varandra, låna av syskon eller vänner och få känslan av en ny garderob. Det blir nog mitt bästa tips till mig själv i vår!

Som koftan jag har på mig! Den hittade jag i min mammas garderob, jag låna den ett par gånger och när jag hade haft den ett tag var hon så himla gullig och gav mig den. Idag är det en av mina favoriter i min garderob och skulle jag någon gång känna att jag tröttnar på den åker den tillbaka in i mammas garderob eller kanske vidare till någon av mina syster. Nytt är lixom inte alltid bäst!Likes

Comments

Gammalt behöver inte vara något dåligt

Igår fullmöblerade jag en ny lägenhet i västra hamnen här i Malmö. En liten etta på 33kvm som är perfekt för någon som studerar eller att ha som övernattningslägenhet. Så för att skapa en mer ombonad känsla valde jag att bland mycket, nytt och gammalt i en härlig mix. Istället för att välja bara nya prydnadssaker och detaljer varvade jag med lite loppisfynd. Småsaker som kan lyfta ett helt hem. Detaljer som gör det mer levande, sådant som för mig är ganska viktigt i ett hem. Framförallt i ens egna hem! Hur gillar ni att ha det hemma? Bryter ni av med gamla ting?

Likes

Comments

On the kitchen table

Det har nog varit svårt att undgå att torkade kvistar och blommor har blivit lite utav en trend. Iallafall när man kollar i magasin, bloggar och hemnet-annonser. De börjar dyka upp lite överallt och de är något som är väldigt tacksamt när man jobbar med styling. Blommor som torkar vackert kan ju stå hur länge som helst. Dessutom är det ju jäkla dekorativt, en skön kontrast från de stora frodiga och ofta väldigt dyra buketterna som har dominerat ett tag. Sen är det många som ryser av tanken att ha torkade blommor hemma och får 90-tals vibes och tänker på den torkade rosbuketten. Men jag tror faktiskt torkade blommor är här för att stanna ett tag till och kanske kommer det dyka upp i nya konsultationer framöver.

Själv tycker jag att torkade blommor eller kvistar kan vara otroligt vackert. Enkelt, dekorativt och ett plus är ju just att de håller.. Ja för evigt!

Likes

Comments

Före

Efter

Resultatet av en homestyling

Jag ska börja med att säga att alla objekt är olika och kräver olika mycket, vilket i sin tur självklart gör att alla objekt får olika resultat. Men såhär kan alltså skillnaden bli från att vi kommer tills att det är dags för foto. Så mycket inredning kan göra, eller hur!?

På det här objektet var det bra undanplockat och en bra grund för oss att komma till. Lätt att addera och få till en härlig känsla. På Våningen & Villan är det också så att man får behålla de grejer vi adderar tills försäljningen är över. Just för att bilderna inte ska skilja sig allt för mycket till visningarna. Vilket jag tycker är riktigt bra!

Så roligt när man ser sån förändring. Det är långt ifrån man kommer ihåg att ta förebilder men när man väl gör det ser man så mycket det faktiskt gör.

Ha en fantastisk måndag och härlig start på veckan allesammans! Kram J

Likes

Comments

Nerja, Costa del sol

Åh va härligt det har varit att få lite värme, vår och sommarkänslor. Det var två intensiva dagar med väldigt lite sömn och mycket roliga stunder. Men tyvärr vart de inte fler bilder... Min kamera på mobilen har slutat fungera och någon annan kamera tog jag inte med mig. Så jäkla typiskt! Det är verkligen något med mig och teknik. De funkar lixom aldrig som det ska och går sönder allt för ofta. Vet inte hur jag bär mig åt!

Hur som helst så var resan fantastisk och otroligt välbehövlig.

Likes

Comments

Back to basic

Simplifiera. Det är verkligen ordet för detta år. Jag vill förenkla, underlätta och jag tänkte börja med min garderob. Jag är lättpåverkad när det kommer till allt brus som finns i form av Instagram, reklam och sociala medier. Där blir vi ständigt påminda om vilka nyheter vi måste köpa för att våra liv eller ett visst tillfälle ska vara komplett, ska vara perfekt. Som att det är produkten som kommer göra oss lyckliga. Vilket de självklart inte är. Vi blir kanske glada för stunden, men den stunden går över väldigt snabbt.

Och jag ska vara ärlig och säga att jag i slutet på förra året och början på detta gick lite väl in i att shoppa mycket skit. Saker jag inte behövde, inte kommer använda och detta bara för att det var billigt. Så onödigt! En sån ångest jag fick när jag väl fick hem allt och efteråt kollade på konot. Efter det jag gick direkt in på min mail, tog bort all reklam och avprenumerera på alla företag som skickar dessa mail. Check! En distraktion mindre. Sen gick jag faktiskt igenom det jag köpte och skickade tillbaka det jag inte kommer använda. Kändes ändå riktigt skönt!

Så nu ska jag 6 månader fram inte shoppa kläder! Ghaaa!! 😱 Det ända undantaget är om något går sönder och jag absolut inte har något jag kan använda istället. Vilket jag verkligen inte tror att jag kommer behöva då jag har såå mycket kläder. Som det är nu har jag en stadig basgarderob som jag trivs bra i och som jag kan matcha runt med det mesta. Därför behöver jag inte mer kläder. Konsumtion utöver det jag har just nu är bara onödigt. Åh herregud vad ger jag mig in i! Haha!
Wish me luck!

Likes

Comments