Header

Förra veckan började mitt lilla hjärta i skolan! Det var en spännande dag för henne, jag hade som tur ledigt från jobbet i måndags så jag kunde fara med henne till skolan och fick vara med i klassrummet en stund. Jasmine började ju i samma skola som jag gick i när jag var liten så kändes nog lite konstigt att vara där inne i samma klassrum som man själv suttit i för många år sedan.

Man började ju själv fundera mer över sina drömmar och vad man själv ville bli när man blev stor. Jag vet ju vad jag vill göra nu, och det är att skriva. Det har blivit helt klart för mig nu, speciellt efter min skilsmässa och nu när jag verkligen känner att jag hittat mig själv.

När jag startade denhär bloggen så var det första steget mot min dröm. Men nu känner jag att det börjar bli dags för nästa steg. Att börja skriva en bok. Har satt upp ett mål nu att i slutet på nästa år ska boken vara klar. Känner att jag behöver ha en "timeline" så jag verkligen får tummen ur röven och pressar mig själv lite så att dethär verkligen ska hända! För det är det hör som jag vill göra! Som jag brinner för och som jag vet att jag!


Känner att jag har så mycket inom mig som bara väntar att få komma ut på papper. Kommer ihåg innan jag började med denhär bloggen en kväll när Jasmine och jag var ut och gå med hunden, så gick jag och funderade över hur jag skulle komma igång med mitt skrivande. Jasmine sa, "mamma skriv en bok åt mig!" Så det tänkte jag att jag skulle göra nu! Tror inte direkt det blir nån barnbok men vi får se. 😊


Denhär veckan har jag haft kvällsskiftet och haft en riktig lyckad träningsvecka.Så nöjd med mig själv! Fått in många löppass och styrketräning. Ska verkligen pressa mig ännu mera nu vad det gäller träningen. Blir mindre festande nu de helger som jag inte har Jasmine och mer skrivande och träning. Känner att jag verkligen funnit ett lugn nu i mig själv och att jag äntligen börjat bli hel igen. Känns som den värsta smärtan efter skilsmässan är över nu och jag är redo för ett nytt kapitel i mitt liv. Dethär känns jätteskönt! Äntligen!

Och jag har till och med börjat sova bättre! :) Hade tänkt fara till läkaren så jag skulle få sömnmedicin nu efter semestern när det verkade som om mina sömnproblem inte blev nå bättre. Har varit så emot att börja ta sömnmedicin för jag är rädd för att bli beroende av dom. Samt att det känns som om man bara "bedövar" problemet med att ta sömnmedicin. Det finns ju en orsak varför man sover dåligt. Kanske nu äntligen när jag bearbetat det mesta av skilsmässan och hittat ett lugn så har jag börjat sova bättre. Hoppas det håller i sig! :)

Hitta den där videon på Youtube, tycker den är så bra!! Får verkligen motivation och inspiration av att titta på den! Gillar speciellt det som Steven Spielberg säger i videon, han pratar om att hur svårt det är att lyssna och lita på sin intuition, på sin instinkt. Och att när man har en dröm så kommer ingen eller inget att ropa åt dig att dethär är vem du är och det här ska du göra resten av livet. Utan man måste lyssna på sin intuition, på den lilla rösten inom dig som viskar åt dig. Så man måste lyssna noga, och som han säger "If it tickles your heart and It's something you wanna do for the rest of your life then that is something you must do." Och att skriva "tickles" my heart!❤️Gillade också det som Lady Gaga pratade om i videon, om att respektera sig själv och älska sig själv. Och att man måste göra det som känns rätt för en själv och mot en själv även om det ibland kan vara svårt.

Hade en situation för några veckor sedan med en person som jag tycker så mycket om, men där jag kände att det bara stod och stampade på stället.. Och att jag inte kunde förstå situationen även fast hur gärna jag skulle ha velat tro på denna person och vad han sa. Kände bara att det inte var rätt mot mig själv att fortsätta som situationen var då för jag skulle bara själv må dåligt av det så jag kunde inte utsätta mig för det nå mera. Tidigare, skulle jag ha gjort det för jag har inte älskat mig själv förut. Jag har inte gjort det fast jag trott att jag har det. Det är först nu efter skilsmässan som jag verkligen lärt att älska mig själv och respektera mig själv. Det känns bra, jättebra! :)

Ha en fin söndag allihopa!💫

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Oj, nu känns det längesen jag skrivit här på bloggen! Funderade ju mycket på det där före jag började blogga hur ofta man ska skriva inlägg. Googlade lite om det och många skrev att man ska göra det typ varje dag! Dethär är ju nåt som jag visste att jag inte skulle "klara av". Eller visst kan jag skriva nåt varje dag men känns bara som om jag pressar fram nåt då bara för att skriva.

Så jag bestämde mig för att inte känna nån press för det där, utan att skriva när jag känner för det och när inspirationen slår till. Jag skriver ändå oftast såpass känslomässigt så det är inget som går att "tvinga" fram sådär bara.

Har 2 jobbveckor bakom mig nu efter semestern. Skönt med rutiner igen tycker jag! Det behöver man. Kände nog redan den sista semesterveckan att jag började vara redo att fara i jobb, speciellt då vädret varit så dåligt. Så saknar jag den sociala biten på jobbet. Kundkontakten, och arbetskompisarna som jag var så glad att se igen!😊

För några dagar sedan när jag var på jobbet och turade i kassan så kom en kvinna och betalade, sen när hon skulle gå så tittade hon på mig och sa att hon tycker att jag har så fint hår! Jag visste inte vad jag skulle säga förutom tack! Men grejen var ju den att jag hade känt mig så ful i håret hela dan. Ni vet ju hur det är somliga dagar, när det känns som om håret lever sitt eget liv och man helst skulle vilja dra en mössa över huvudet!

Jag hade varit på kaffepaus cirka en timme innan det där, och slängde en blick i spegeln när jag kom ur WC:n och tänkte fy.. Försökte fixa till kalufsen så gott som det gick. Men det är ganska otroligt hur en sån där komplimang kan värma hjärtat! Speciellt en sån här dag när du stör dig på just den saken som nån berömmer. Det kan helt klart göra ens dag så mycket bättre och det gjorde det för mig! Önskar att jag hade sagt det åt den där snälla kvinnan. Tänk vad fina människor det finns.. Vi borde nog oftare ge komplimanger och säga när vi tycker nåt bra om nån. För det kan göra så mycket för en annan människa!


Ofta känns det som om vi människor bara säger nåt när vi har nåt negativt att säga. Kanske känner vi oss lite obekväma ibland med att ge komplimanger och säga nåt bra åt nån. Speciellt  om det är någon som vi inte riktigt känner så bra.
Jag försöker iallafall att bli bättre på dethär.

En annan sak som hände på fredag när jag hade ledigt, och Jasmine är hos sin pappa denna vecka så fick jag en såndär ångest känsla som jag brukar kunna få ibland om jag har ledigt och Jasmine inte är här och man är hemma. Brukar oftast fara någonstans då, till mina föräldrars eller mina bröders eller som nu i fredags till mitt favorit "get away" ställe med min hund, skogen!💚 Känner att jag alltid finner ett lugn där.

När jag gick där och kände mig lite lessen så ringde telefonen..

Detdär är ju det bästa när man saknar henne och så ringer hon!❤️ Och hon lät så glad och skrattade och hade så mycket att berätta. Och man hörde hennes pappas sambos barn i bakgrunden som skrattade och det verkade som om de hade så roligt allihopa. Då kan man ju inte annat än bli glad!😊 Då vet man att man inte behöver vara lessen för att hennes liv skulle ha blivit sämre av skilsmässan att hon skulle ha blivit olycklig. Så därför tror jag än mindre idag att det är nåt rätt beslut att hålla ihop för barnens skull.

Hoppas ni alla haft en fin vecka!

Likes

Comments

"Oh, they say people come, say people go. This particular diamond was extra special."

Dethär är en av mina favoritlåtar av Coldplay. Det sägs att denhär låten handlar om Coldplays sångare Chris Martins skilsmässa från Hollywood stjärnan Gwyneth Paltrow. "Everglow" beskriver känslan av värme och lycka som kommer med sorgen som du känner när du tänker på ett förhållande, eller en vänskap som är över. Ordet "everglow" kom från att Chris var på stranden en dag med en surfare som förklarade vad han hade gjort häromdan, att han varit och surfat och att det gav honom "this total afterglow" efteråt! Chris tyckte att dethär var ett sånt "amazing word" så därifrån fick låten sitt namn.

När jag lyssnar på denhär låten tänker jag på min exman. Känslan av sorgen.. men även glädjen av allt fint han gav mig och alla de fina minnen som vi delar. Att veta att jag levde 11 år med en jättefin man som verkligen älskade mig. För det vet jag att inte alla kan säga som gått genom en skilsmässa. Men så kände jag mig, Älskad. Sedd. Han såg mitt verkliga jag. Min själ, både det goda och de mindre goda sidorna av den. Det är en fin känsla när man känner att någon verkligen ser din själ, att de ser dig! Och älskar dig för den du är. Det händer inte ofta men när det väl händer så är det något alldeles speciellt.. 

Jag ångrar inte att jag var tillsammans i 11 år med nån som i slutändan inte var den rätta. Det enda jag ångrar är sättet som vårt äktenskap slutade på. 


Jag och mitt ex var mera som vänner än ett kärlekspar, och jag tror det är en av orsakerna varför vi ännu är vänner och kommer så bra överens är för att vi vet i vårt hjärta att vi var inte rätt för varann. Vi var för olika. Även om vi var lika på många sätt. Ibland får jag känslan av att endel människor tycker att man har "gett upp" för lätt. Att man borde kunna vara tillsammans om man ändå kommer sådär bra överens. Men ingen annan än vi vet hur vårt liv var. Och, jo visst skulle vi ha kunnat leva tillsammans resten av livet..

Men då skulle vi sakta men säkert dött inombords, båda två. Lite så som jag känner att jag höll på att göra de sista åren som vi var tillsammans. För vi var inte vårt sanna jag tillsammans. Jag känner nu, efter min skilsmässa som om min själ, mitt sanna jag äntligen vaknat upp till liv. Att nu lever min själ till fullo. Även om jag ännu har mycket kvar att jobba på så är jag på god väg att hitta mitt sanna jag.

Kanske en vacker dag träffar jag min "soulmate" för visst tror jag på det ännu, och det kommer jag nog alltid att göra. Är jag en hopplös romantiker?
Ja! Absolut. Alltid varit, och kommer alltid att förbli. För om man inte tror på kärleken så vad finns det då att tro på? Även trots det känns som om man blir besviken gång på gång av män så måste man våga tro.  Men vad än som händer i framtiden så vet jag iallafall hur det känns att ha blivit älskad och sedd av en underbar person, som gav mig den finaste gåvan jag någonsin kan få. Min fina dotter!❤️

"The light that you gave me will Everglow"

Likes

Comments

Sent på torsdagskvällen kom äntligen mitt lilla hjärta hem!❤️ Efter en vecka på Kreta med sin pappa var hon brun, fin och lycklig! Det är härligt att se nu hur mycket bättre hon mår nu och att hon också har börjat vänja sig vid vårt nya liv och nya rutiner. Det bästa som finns är nog när ens barn är lycklig! Det gör mig lycklig.

I fredags var vi till Powerpark med min svägerska och deras 4 barn plus lillbebisen som min svägerska har i magen! :) Det var en fin överraskning för oss alla när vi i Juni då deras yngste son fyllde 6 år avslöjade att de ska få bebis i december❤️ Hon är så duktig min svägerska som orkar med så många barn, jobb, hem speciellt när min bror har eget företag och jobbar så mycket.

Igår var jag och hämtade 3 av deras barn så for vi först till mina föräldrars så de fick meta där och sen for vi till en av mina barndomsvänner som just köpt en sommarstuga. Hon har två söner. Vi grillade korv😍 Simmade, lekte och spelade spel. Jag och min kompis spelade badminton, eller det är väl egentligen inte badminton.. Men typ samma stuk på det. Kommer ihåg när jag var liten så brukade jag och en annan kompis spela badminton jättemycket. Och vi blev riktigt bra på det också, nästan proffs! ;) Vet inte varför inte jag spelat det nå mycket nu sen man blev äldre för det är ju jättekul! Synd att man slutar med en massa såna saker som man tyckte om och gjorde en glad när man var liten.

Den där tavlan hängde på väggen i min kompis sommarstuga. Texten är så sann. Vet inte hur jag skulle klarat mig utan mina vänner dehär senaste 2 åren efter min skilsmässa. Att få prata, gråta och skratta med dom har hjälpt mig så otroligt mycket.

När jag körde hem mina brors barn sen en 21 tiden på kvällen så var alla glada och trötta. De bråkade lite innan om vem som "måste" sitta i framsätet, ingen ville tydligen sitta brevid mig! ;) Jasmine fick ett litet utbrott som hon brukar kunna få ibland men jag bestämde att minstingen och enda killen i gänget sku sitta i framsätet brevid mig. Han somnade nästan direkt när jag startade bilen. 

När Jasmine och jag körde in på vår gård, vi bor i parhus. Och Jasmine steg ut ur bilen sa hon, "Mamma se hur fint våra grannar lagat på sin bakgård! Och vår ser ut som en skräphög!" 😂 Jaa.. Hon har nog lite rätt i det.. Våra grannar har jättefint och vi har mindre fint!  Men det får nog vänta tills nästa sommar innan vi börjar göra nåt åt vår gårdsplan. Finns varken pengar, tid eller inspiration för det nu just känns det som. En sak i taget, en dag i taget! :)

Ha en fin dag allihopa!

Likes

Comments

Då var man ett år äldre än en gång! Sitter på morgontåget en regnig Julimorgon på väg till Helsingfors för att fira min födelsedag med ett champagneglas i handen och Coldplays ljuva musik i öronen. "What more could a girl wish for?" Eller girl.. Börjar väl nog vara kvinna redan i denna åldern!

En kvinna i bästa åldern brukar jag skämta om! ;) Och det är egentligen inget skämt för jag känner faktiskt att det är så. Jag har aldrig tidigare i mitt liv känt mig såhär full av liv och såhär lycklig! Även om dehär senaste 2 åren även varit två av de värsta åren i mitt liv. Men allt vad jag lärt mig under dehär 2 åren, allt det som jag gått igenom alla känslor och den självrannsakan jag varit tvungen att göra efter min skilsmässa har lärt mig så otroligt mycket! Och fått mig att växa så mycket som person.

Känns som om jag äntligen hittat mig själv igen! Och jag har försökt att verkligen jobba på att bli en bättre människa. För jag har haft så mycket skuldkänslor efter min skilsmässa och har ännu, men jag har nog förlåtit mig själv nu. Och kommit en bra bit på vägen att bli hel igen. Den livsglädje jag hittat och att jag nu lärt mig att verkligen uppskatta alla de småsaker i livet är ovärderligt! Jag önskar att alla kunde få uppleva detsamma. Det är en fin gåva som jag fått efter allt det som jag gått igenom och efter all den "soulsearching" som jag gjort.

Jag vet nu också att jag inte behöver ha en man i mitt liv för att vara hel och lycklig, jag trivs med mig själv nu och är inte rädd för att vara ensam. Det känns riktigt bra! Att hitta kärleken nu skulle bara vara som en fin bonus i livet❤️ Och visst längtar jag efter kärlek, det gör vi ju alla. Och jag är en såndär "hopeless romantic" som ännu tror på dendär stora kärleken som varar livet ut.

Skulle ha tusen mer saker att skriva om allt dethär men tror ingen orkar läsa om det blir för långa inlägg här! :) Så nu höjer jag champagneglaset åt mig själv och säger skål Jessica du gamla kärring!🥂 Ett år äldre men fan så mycket klokare! ;)

Ha en fin dag allihopa trots regnet!😊

Likes

Comments

Varit en riktig skön vecka nu sen jag kom hem från Rhodos. Trodde det skulle bli en riktig jobbig vecka då Jasmine åkte till Kreta i torsdags med sin pappa och hans fästmö och barn. Men veckan har gått riktigt bra! Kanske för att jag tycker jag haft något program hela tiden, inte varit hemma mycket förutom och äta och sova. Fast vet ju att dethär bara är mitt sätt att undvika ångesten..

Men i onsdags var det nog lite jobbigt då Jasmine fyllde år och de åkte ner mot Helsingfors redan på tisdagkväll. Så jag hann inte ge henne någon kram eller födelsedagspresent. Men hon ska få båda två när hon kommer hem!❤️ Och så ska vi ha kalas åt henne! :)

När det har känts jobbigt att vara ifrån henne så försöker jag tänka på att hur roligt hon har det där på resan och att hon inte skulle vilja att jag ska vara lessen. Ibland nu när jag kör henne till hennes pappas och vi närmar oss deras hus så tittar hon på mig med dendär blicken att "ska du börja gråta nu mamma?" För det gör jag ju ibland. Sist hon tittade på mig sådär så brast jag ut i skratt och så skämtade jag med henne om nåt och strök hennes kind! :) "Skratta genom tårar" det har nog blivit ett av mina slogans de senaste åren!

Blivit mycket sol, bad och bastu den här senaste veckan och några öl såklart! ;) Igår var jag på sjön med min pappa. Lite far/dotter kvalitetstid. Min pappa är så rolig! Han får mig alltid att skratta. Älskar hans humor! Han är så sig själv hela tiden. Och svär gör han, nåt som jag också dessvärre ärvt av honom. Men det är endel av honom och ibland när han mittiallt utbrister nåt svärord och det låter alltid som om det kommer direkt från hjärtat! Ja, då kan man inte annat än skratta! :)

Min pappa och även en av mina bröder har ju varit yrkesfiskare för många år sen så jag har varit mycket och fiska med honom när jag var liten. Fina minnen!❤️

Det blev inte så mycket fisk eller mest "roskfisk"! Men några sikar och abborrar som pappa senare grillade. Nu sitter jag härute vid föräldrarnas igen i solstolen, tittar ut över sjön och  lyssnar på den här sköna Ed Sheeran låten och bara njuter av ännu en fin dag. "Carpe Diem" Säger jag bara!💛 Gjorde annars en tatuering med den texten i nacken när vi var på Rhodos men det får bli ett annat inlägg i bloggen en annan dag.

Njut av denna fina söndag allihopa!☀️

Likes

Comments

När man vaknar mitt i natten och inser att man somnat på samma gång som man nattat dottern, och hunden ännu inte sluppit ut på sin sista kvällspromenad. Ja, då är man illa tvungen att stiga upp och gå ut med honom! Kom ju hem från Rhodos igår natt och sov bara en timme i bilen innan vi började köra hemåt från Helsingfors så är inte så konstigt att man somnade så snabbt man lade sig ner en stund igår :) Tänkte att jag kan ju likväl skriva här på bloggen nu då när jag ändå int säkert får nå sömn efteråt.. Vissa läser när de inte kan sova, jag skriver eller lyssnar på musik.

Sommarnätter är så fina.. även denna natt fast den är lite mörkare och gråare. Daggen i gräset, den friska luften och dimman som ligger över det långa gräset ger en en känsla av att man stigit in i någon sagobok.

Jag fick en låt i huvudet när jag promenerade där med hunden helt ensam utan en människa i sikte. En låt som jag aldrig hade hört tidigare innan min ena svägerska en kall vinterkväll när jag satt vid deras köksbord och pratade med henne om livet och min skilsmässa. Då sa hon att jag borde höra denna låt "Om du lämnade mig nu" med Lars Winnerbäck och Miss Li.

Jag tyckte att texten på låten kanske inte skulle passa in på min situation för jag var ju inte den som blivit lämnad. Men när hon började berätta lite mer om vad låten handlar om, om alla de saker man skulle göra om man skulle bli lämnad eller i mitt fall lämna nån. Hon berättade om ett stycke i låten där de sjunger, 

"Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va, jag skulle få den tiden över för mig själv som jag sagt att jag vill ha."  

Då fick jag gåshud.. För jag har ju alltid drömt om att åka till Paris! Och jag har bestämt mig för att det ska jag göra under detta eller nästa år. Har ju alltid drömt om att åka dit med "HAN", den där rätta..Men det kan jag ju inte vänta på längre.. Man lever bara en gång och livet är NU!

"Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad.
Jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad. Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa nån ny, jag har rätt mycket med mig själv precis som du. Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu.."
Sätter ut hela texten här för er som inte lyssnar på låten för jag tycker texten är såå fin!❤️ Och tror det inte är bara de som kommit ur ett längre förhållande som känner igen i texten. Utan även de som lever i ett lyckligt förhållande som min svägerska och min bror, kan få dendär känslan när de hör denna låt hur det kunde kännas att inte längre vara med dendär personen som du levt ditt liv med så länge.

Mina båda bröder lever i förhållanden som när jag ser utifrån på, och har sett även under den tiden jag var gift fått känslan av att "Det är sådär det ska vara".. Så har jag känt många gånger när jag sett dom tillsammans. Nu ska jag försöka sova lite.

Gonatt! :)

Likes

Comments

Då var man ätligen på soliga, varma Rhodos!☀️🇬🇷 Sitter på stranden som bäst och temperaturen börjar väl stiga bra bit över 30 grader nu. Det har varit mycket blandade känslor att vara här igen efter man de två tidigare gångerna varit här med sin exman och nu senast hade vi ju Jasmine med också.

En kväll gick vi förbi hotellet där jag och min exman bodde första gången vi var här. Hade en riktig såndär flashback moment då. Ni vet en såndär stund där minnena och bilderna från den tidpunkten i ens liv kommer över en som en våg och det känns som om du är i detdär ögonblicket igen. Det är lite skrämmande men ändå fint.

För några dar sedan så kom en man från Kenya på stranden och frågade om vi ville att han lagar armand åt oss. Han frågade inte vilken färg jag vill ha på armbandet men konstigt nog lyckades han välja tre av de färger som jag tycker mest om! Mörkrosa, babyrosa och svart. Tog inte länge för honom att fläta ihop armbandet och efteråt sa han åt mig att sätta fingret på armbandet innan han knyter fast det och "Make a wish!"

Oj.. EN önskan! Det är svårt.. Vad önskar man sig då? Att få behålla hälsan? Att min dotter och min familj ska få vara friska och lyckliga? Men det är ju två önskningar.. Att hitta kärleken? Att få drömjobbet? Jag gjorde en önskan.. Man ska ju inte säga åt nån vad man önskar sig för då uppfylls den inte! :) Men kan ju säga såpass mycket att det är nåt jag önskat, drömt om och velat hela mitt liv! Undrar ofta, precis som de flesta andra människor gör och speciellt nu efter skilsmässan att vad är verkligen meningen med livet? Vad är det som ger oss den ultimata lyckan?

Jag tror på som jag skrivit här tidigare att lyckan kommer inifrån, inte från någon eller något annat. Utan inifrån, sen när man väl jittat sig själv och älskar sig själv för den man är. Igår sent på eftermiddagen när jag satt i solstolen här på stranden och mina kompisar redan hade gått upp till hotellrummet så kom han som tar betalt för solstolarna och prata med mig. Han tittade på mig och frågade "Are you happy?"

Tror han såg häromkvällen när jag satt där i stolen och lyssnade på en av mina favoritlåtar och tittade ut över det glittrande turkosa havet där två kära par simmade och kramades i vågorna. Jag kunde inte hålla tillbaks tårarna.. Kommer sånadär stunder då alla känslor kommer över en.. Förut lyckades jag hålla tillbaks det men nu har jag bestämt mig för att jag inte tänker göra det mer för tror inte man kan bli hel igen om man inte låter allt komma ut. Nu ska jag fortsätta njuta av solen här i min solstol. Ha en fin dag allihopa!💛

Likes

Comments

Trevlig Midsommar allihopa! Blev en ganska lugn midsommar för mig, jobbade 10-18 på fredag och sen efteråt åkte jag iväg till min brors sommarstuga. Ett av de vackraste ställen som finns enligt mig!💙 Ett sånt där ställe där själen vilar. Finns inte många såna ställen, iallafall inte där min själ vilar.. Här är man igen, klarvaken klockan 6 på Midsommardags morgonen fast man börjat sova sent på natten. Sömnproblemen gör ännu en "Grand entry".. Haft dessa sömnproblem sen min skilsmässa, men de har kanske blivit värre sen min senaste flytt för snart 9 månader sedan.

Kanske nu, när allt det praktiska börjar falla på sin plats så börjar alla de andra jobbiga känslorna komma fram.. Känslor som jag så länge starkt försökt skjuta bort.. Som jag inte velat ta itu med. Skuldkänslor, besvikelse, sorg.

Läste en artikel häromdagen av en författarinna i Sverige som var frånskild, och det var så sant allt vad hon skrev! Ska se om jag hittar länken så jag kan dela den här..

Där var den! Just vad hon skriver om att skilsmässa är en bergochdalbana, det är såå sant!! Just när man tror att nu så börjar det vända, att nu börjar allt ordna sig och bli bra.. Så vänder det plötsligt och du står där helt förvånad och uppriven och tom igen.. Och det känns som om helvetet börjar om pånytt. Som om du inte bearbetat något som om allt "jobb" du gjort varit förgäves och du är på ruta ett igen. Och än en gång så säger jag åt mig själv tyst att jag ska aldrig släppa in någon såhär nära i mitt liv igen så jag skulle riskera att måste gå igenom dethär igen! Det är hemskt, jag vet.. Men jag har blivit rädd för kärlek. För att släppa någon nära igen. Hellre ensam än att gå igenom detta helvete igen! Och då var JAG den som lämnade, jag blev inte lämnad. Men jag är broken likväl..

Och så besviken på mig själv. Och män, ja kan säga att jag tvivlar på att jag kan träffa nån så fin och snäll man som min exman igen. Så synd att han inte var "the one" men hans flickvän har fått en av de bästa män som finns :) Innan jag träffade honom så träffade jag på mest skitstövlar som bara ville en sak. Precis som nu när jag e singel igen. Skulle ibland ha lust att sätta en lapp på mig där det står: "I'm no fucking milf!!" För ja, tydligen e man det i denhär åldern om man ser nå sånär bra ut och har barn. Jag har känslor! Jag är en person och inget jävla objekt!! Och jag gillar inte sex utan känslor! Nä, jag gör inte det och jag klarar inte av sånt längre. There! Nu e det sagt. Kanske borde kopiera ut dethär å ge det på papper åt min nästa dejt så de vet vad de har att vänta sig! :)

Nu ska jag försöka sova lite. Fast det troligtvis inte kommer att lyckas.. Mina tankar går till en av mina småkusiner som gått bort för lite över en månad sedan. Fick reda på dethär igår.. Min mamma och pappa hade inte vetat om detta heller förrän de såg hans dödsannons igår i tidningen. En kort, kort dödsannons.. Jag blev så lessen. Jag kommer att skriva om honom här på bloggen sen när jag samlat mig. För han var så fin människa, och så snäll! Och han förtjänade ett så mycket bättre liv än han fick! Glenn.. Jag tänker på dig!❤️ Du är inte glömd, det ska du veta!!


Likes

Comments

Nu börjar det snart bli dags att packa, på lördag börjar min semester och på söndag åker jag och två kompisar till Rodos på en veckas solsemester. Ska bli så skönt! Att komma bort från vardagens "måsten" och få lite sol och miljöombyte.

Kommer att kännas lite konstigt att åka utomlands utan Jasmine.. Hon har ju alltid varit med på alla resor som jag varit på. Rodos var faktiskt hennes första utlandsresa, hon var 9 månader gammal då tror jag! :)

Imorse var det slut på "mamma veckan". Förde Jasmine till hennes pappas innan jag skulle fara i jobb. Var extra jobbigt idag för det kommer att vara nästan 3 veckor som jag inte kommer att få se henne nå mycket. Denhär veckan är det "pappa vecka" och nästa vecka är jag på resa och sen när vi kommer hem så efter ett par dagar åker Jasmine med sin pappa och hans flickvän och barn på resa.

När vi satt i bilen på väg till hennes pappas höll jag henne i handen som jag oftar brukar göra.. När vi närmade oss hennes pappas hus sa jag med gråten i halsen, "Mamma kommer att sakna dig".. Hon kramade hårt om min hand och pajade den. Hon sa inget, och det behövde hon inte göra heller för jag vet vad hon tänkte.

Ibland försöker jag hålla tillbaks tårarna, och inte visa att jag är lessen. För jag vill inte att hon ska bli lessen. Jag vet hur det känns när jag sett min mamma gråta när jag var liten, det är jobbigt. Man känner sig så hjälplös man vill få dom att må bra och vara glad igen. De är ju de som ska vara starka! De som man ska kunna luta sig mot. Men ibland tror jag det är bra att visa att mamma inte alltid är stark, mamma kan falla samman också men hon reser sig upp igen! Det är det viktigaste. Jag vill att hon ska lära sig att det är okej att visa känslor, och prata om dom och gråta ut. För hon är en väldigt känslosam person precis som mig. Och måste man hålla dom där känslorna inne och inte får prata om dom så faller man sönder till sist.

Jag har tyvärr aldrig kunnat prata med min mamma om mina innersta känslor, inte ens med min exman. Och kanske det är en av de orsaker varför vårt äktenskap inte höll. Vi kunde inte prata med varann på det sättet som två människor som delar livet tillsammans borde kunna göra. Och det är nog bådas fel och jag vet att jag är väldigt bra på att dra mig tillbaks och sluta mig.. Och hålla allt inne alltför länge.

Men ibland behöver man inte prata, ibland räcker det med en kram❤️ Att få hålla om varann en stund. Det kan säga mer än tusen ord. Ibland när Jasmine ser att jag är lessen så kommer hon och kramar om mig. Håller om mig hårt. Ibland frågor hon att "mamma varför gråter du?" Men oftast så håller hon bara om mig.❤️ 

                "I wanna take away the hurts

                But I just don't have the words. 

               Let me hold you, let me hold you tight.. 

               Just let me hold you tonight."

Likes

Comments