Header

Hej alla helgälskare! Just när helgen vankas så känner jag alltid en slags stress, stressen går att jämföra lite med hur vissa känner inför nyår. Att man måste göra någonting och få ut det bästa av varje dag av helgen, men jag är verkligen en sån person som föredrar att laga en god fredags middag och vräka i mig chips till fredagsfinalen i idol. Därav min stress. Men jag jobbar på det och tror att den där stressen jag får inte är här för att stanna. Det är OKEJ att vara en mysbulle.

Så ikväll blir det oumph tacos med pico de gallo som är min stora favorit. För er som inte ätit pico de gallo TIPS, det lyfter hela rätten, skär tomat och gul lök blanda och häll i lime saft, lite socker och salt KLART!

Hoppas ni får en underbar helg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godkväll! Senaste veckorna har jag varit så sugen på lussebullar, det är det absolut godaste jag vet! Eftersom jag och Olle åker till Thailand den 1 Dec och är borta tills julafton så missar vi alla advent så jag bestämde mig för att starta lussebulls premiären lite tidigt. Hittade ett recept och jag måste säga att WOW vad goda de blev, helt magiska !

För att göra veganska lussebullar behöver du:

175 g mjölkfritt margarin
2 påsar saffran (0,5g)
1 jäst för söta degar
5 dl växtbaserad mjölk (använde !kaffe Oatley)
15 dl vetemjöl
Russin
2 dl socker

•Börja med att smälta margarinet och blanda ihop med mjölken tills det är 37 grader alltså rumstempererat

• Smula jästen och häll i lite av margarin blandningen, häll sedan i resten av blandningen och tillsätt sedan sockret.

• Börja jobba in mjölet lite i taget och låt det blandas i 5 minuter om du använder maskin annars 10 minuter för hand.

• Låt jäsa under duk i 35-40 min

• Forma lussebullar och lägg på plåt

• Låt jäsa under duk i 45 min

• Smält margarin och pensla på och lägg på russinen

• Lägg in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 8-10minuter (tills de har fått färg)

VOILÀ !

Likes

Comments

Hej alla goda, glada och härliga! Jag har på senaste omedvetet byggt upp en ångest inför framtiden, det är väl inte jätte ovanligt. Jag studerar ju som jag nämnt innan på komvux, och nu börjar jag bli klar med de ämnena som är viktigast och obligatoriska och då blir det dags för mig att bestämma mig för en högskole utbildning så att jag kan studera de betygen som krävs för att komma in.

Jag har så länge jag kan minnas alltid varit intresserad av film, tv, media you name it. Det är något jag alltid har brunnit för och jag har i hela mitt liv fått höra att det är de jag bör arbete med i framtiden. MEN, jag är en realist, börjar tänka i banorna om det verkligen finns mycket arbeten inom den branschen.. och är det verkligen värt att hoppa på en utbildning med något som man oftast håller på med som hobby? Som sagt så är mina tankar väldigt upp och ner och de ändras dagligen. Men jag har ju en stor del av mig som skriker "FÖLJ DITT HJÄRTA, FOLLOW YOUR DREAMS" och det är väl de man borde lyssna på ? Jag är så förvirrad just nu om vad och var och när jag kommer att studera.

Är det någon av er som har studerat på högskola och speciellt inom film/tv?



Likes

Comments

Hej alla måndagsälskare! Det här året har ju blivit lite av en "resornas år" för mig, jag har varit i Thailand, Barcelona och Grekland och det är mycket för att vara mig då jag inte brukar resa sådär jätte ofta. MEN det här året har varit speciellt då jag övergick från vegetarian till vegan och det är en väldigt stor skillnad, det märkte jag också utomlands. Det är inte som i Sverige, här har jag aldrig haft det svårt när det kommer till att gå ut och äta middag, lunch eller frukost.


Svåraste landet när det kommer till att hitta mat var tyvärr Grekland, det kan ju vara för att jag och mina tjejkompisar bokade en resa charter-ish och hamnade på värsta turiststället. Jag skämtar inte när jag säger att jag åt pizza VARJE DAG - Excuse me, can I have a margarita without the cheeze pleasee? Det var typ min standard line.


Men Thailand, mitt underbara kära Thailand. Här är det enkelt, det kan jag lova, vart du än åker eller var du än hamnar så kommer du aldrig att behöva gå hungrig, en sak att tänka på är att alltid säga "Without fishsause and egg" människorna i Thailand har fisksås och ägg i precis allt, och att säga att du vill ha det vegansk fungerar helt enkelt inte eftersom de inte förstår vad det är för något. De har gott om grönsaker och ris och goda veganska såser som alltid står framme på bordet (det kan vara värt att fråga vad det är i)

Så nu inför min och Olles resa inför Thailand är jag inte nervös, har också beställt vegansk mat på flyget också så slipper jag äta bröd i 11 timmar som jag fick göra sist. Man lär sig av sina misstag som mormor brukar säga.

Har ni några tips på länder som är vegan/vegetarian vänliga? Dela gärna med er!

Likes

Comments

Godmorgon! Den här morgonen tänkte jag starta på bästa möjliga sätt, har lagat veganska scones och pannkakor som jag tänkte äta med en kopp av min favorit dryck kaffe! Jag har några avsnitt kvar på säsong 2 av Stranger Things som jag tänkte plöja innan jag startar dagen. Måste säga utan att avslöja för mycket att WOW de har verkligen tagit den här säsongen till en helt ny nivå ;)

Ha en underbar dag!

Likes

Comments

Jag har ÄNTLIGEN hittat en vinterjacka som inte bara är mega varm utan supersnygg också! De som jag har tittat på tidigare har altingen innehållit mocka eller läder vilket jag aldrig skulle ens tänka på att ha på mig, så förstå min lycka när jag hittade den här godingen!


Jackan går att hitta HÄR


Likes

Comments

Nu är helgen slut för denna gång men inte deppar jag ihop för det. Jag studerar som sagt upp mina betyg på Centrumvux(det är precis som komvux med ett annat namn, fråga mig inte varför) och att plugga nu är nog ett av de bästa besluten jag har gjort i mitt liv.

När jag gick handel och administrations programmet på Frans Schartaus gymnasium var jag inte motiverad, jag var skoltrött, skolkade alltför mycket och jag såg ingen mening med att plugga helt enkelt. Så i 2:an hoppade jag av och började heltids jobba som barista på ett café. Sen dess har jag haft jobb och försörjt mig själv.

Jag har aldrig riktigt trivts på mina jobb, när man inte har utbildning så får man oftast ta det man får och jag har aldrig känt mig sådär uppskattad som man vill göra på en arbetsplats. Men nu efter några år med livserfarenhet, resor, lägenhetsköp, träffat mannen i mitt liv och helt enkelt stadgat mig så bestämde jag att jag vill studera på högskola/universitet, jag vill lära mig och inte ”nöja mig” jag vill bli det absolut bästa jag kan bli.

Så nu studerar jag både på skolan och tar distanskurser, det är roligt och lärorikt men det långsiktiga målet är såklart högskola.

KOM IHÅG det är aldrig aldrig försent att göra det du vill göra, strunta i alla de mest praktiska delarna och gör det som du känner för och vill göra. Inga drömmar är för stora!

Ha en fortsatt underbar Söndag <3



Likes

Comments

Huuuuur fett! Nu har jag och Olle bokat årets vinterresa och i år bär det av till *trumvirvel* (står redan i rubriken) THAILAND! Sist vi var i Thailand var 2014 då vi bara hade varit tillsammans i några månader, blev som en liten honeymoon. Det ska verkligen bli SÅ SKÖNT med sol, bad, mat och att vi bara ska få umgås med varandra utan vardagen, få komma bort och bara umgås med varandra. När man är sambos är det lätt att man ibland glömmer bort varandra lite och att vardagen tar över, därför behöver man komma iväg ibland och bara kärleka <3

Vi åker den 1 December och kommer hem 23 December, vi börjar resan i Krabi Ao Nang och sedan ska vi ut mot öarna där och avsluta i Phuket sista veckan. Ååååh längtar så mycket bara en månad kvar!

Likes

Comments

Hej! Välkomna till min blogg, så roligt att ni har hittat hit.

Tänkte starta igång den här bloggen med ett recept på chiapudding som jag åt imorse, har inte riktigt varit ett superfan av det innan men imorse imponerade jag mig själv!

1 dl mandelmjölk(valfri plantbaserad dryck)
2 msk chiafrön
1 tsk vaniljpulver (inte VANILJSOCKER)
Blanda ihop med sked.

Låt stå i kylen över natten med plast på.

På morgonen häller du i agave sirap, frysta eller färska blåbär och kokosflingor och voilà!

Jag blev så sjukt nöjd, enkelt och gott!

Ha en fortsatt underbar kväll nu!

Likes

Comments