View tracker

Då var årets pumpa karvning avklarad, det blev en liten häxa på en kvast. Eftersom jag bor i lägenhet och inte har någon egen trapp att ställa ut pumpan på fick den flytta in oss mina föräldrar.

Så nu går funderingarna i stort om vad jag ska göra med innanmätet av pumpan paj, bröd, soppa eller kanske en dessert ?

Det finns ju så mycket roligt gott man kan göra av innehållet som många bara slänger bort annars.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

I kväll är det sista lediga kvällen innan halloween helgenmed jobb brakar loss. Så då passar jag på att baka lite red velvet cupcakes.

Sedan blir det dags i morgon att jobba i ett italienskt kök.Med endast engelskspråkig kökspersonalen, en spännande och rolig utmaning, närjag tidigare inte har jobbat så jätte mycket med italienska smaker.

Ingredienser

Likes

Comments

View tracker

Idag har det varit en riktigt tuggummi, när man bara har stått och tuggat på en och samma fläck utan att ha kommit någon stans.

Jag fick hoppa in och jobba i helgen så jag har jobbat fredag till söndag. Samtidigt som jag hade lovat att baka en tårta åt min storebror som fyllde år i går. Vilket har resulterat i att jag har haft rätt fullt upp och lite halv dålig sömn. Så jag har varit rätt så seg förta delen av dagen.

Men som vanligt  vaknade jag till liv när jag började få upp lite middags idéer i huvudet.

I dag blev det Kyckling med blomkålsgratäng och pesto bakade höst primörer.

Likes

Comments

Jag har varit hos frisören i dag.

Har varit nervös i en vecka för att jag skulle permanenta håret. Jag var livrädd att det skulle bli afro och inga lockar. Jag blev dock inte riktigt nöjd md resultatet. Satt hos frisören från 09:45-16:00 i dag och gick därifrån med ett fluff och inga lockar :-(

Men inget ont som inte har något gott med sig. Gott i min värde innehåller ofta ocker Så Mitt nya fluff blev inspiration till smördegs puffar.


Likes

Comments

I helgen gjorde jag mitt sista arbetspass på hemma plan. Så i dag är första dagen utan krav utan måsten. Första dagen som fri. Nu kan jag tar det lugnt och fokusera på flytten. Om två väckor bär det av mot vackra Schweiz för att hårdköra i köket igen och utveckla min konstnärliga sida. Känns så ofattbart att det snart är dags att lämna Sverige. Att sommaren bara försvann i ett navs och snart ska jag lämna vänner och familj.

Men än har jag lite tid kvar hemma. Så jag passar på och ta sovmorgon skippa frukost och äta brunch istället och bara slappa mig i form. :)

Brunchen bestod avvarmkorv med picklad lök och senapsfrön avokado, majonnäs, äpple.

Likes

Comments

I dag till middag bestämded min pappa för att vi skulle göra omelett.

En lchf omelett med champinjonstuvning och en fräsch sallad. Självklart självplockad från grönsakslandet. En av favorit rätterna från när han dagligen åt lchf kost.

Ingredienser

4 msk grädde
4 ägg
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning

Stuvning

2 dl champinjoner
Salt & peppar 2 dl vispgrädde

Persilja

Gör så här

Omeletten.
Vispa äggen och tillsätt grädde, salt och vitpeppar.
Häll hälften av smeten i en stekpanna och stek till den har fått en gyllenbrun färg på ena sidan.

Stuvning
Rensa svampen och skär den i bitar. Finhacka persiljan.
Smörstek svampen tills den är genomstekt smaka av med salt och svartpeppar.
Späd med grädde och låt koka ner något tillsammans med den finhackade persiljan.
Fördela stuvningen över omeletten och garnera med persiljakvistar eller annat grönt.

Likes

Comments

I dag när jag vaknade kände jag mig trött seg och halv sjuk. Det kändes som en dag då sängen är ens bästa vän.

Men så börjar man att kolla runt på facebook och instagram där man får se dom där härliga matbilderna som ofta brukar ploppa upp. Och med vetskapen om att man har en förpackning färsk nötfärs i kylskåpen så kan det inte annat än klia i fingrarna och rätt vad det är så står man i köket med musiken strömande ut i högtalarna och med en version i huvudet om slutprodukten.

När man gör något man älskar är det rätt lätt att försöka tänka bort ajajet i huvudet och kroppen.

Till middag blev det biffar med provence inspirerad kryddning, potatiskaka rödvinsås och confinterad äggula vitlökskräm, picklad gurka och ört olja. Inte helt fel på en måndag .

Likes

Comments