HEY! Förberedelserna inför VFUn blir allt färre och färre. Jag har nu sökt Erasmus stipendium, sökt CSN-lån + merkostnadslån och BESTÄLLT FLYGBILJETT!

I torsdags träffade jag mitt Londongäng efter skolan. Tanken var att jag och Bella skulle ta vaccinet mot hepatit, men efter att ha gått, typ gråtandes av irritation, i spöregn och storm kom vi fram till en lapp på dörren till vaccinationskliniken som meddelade att de hade stängt tidigt pga sjukdom.. Vaccinationen fick helt enkelt vänta till på måndag. Vi gick vidare till Evas Paley, som ligger högt upp på avenyn, och beställde varma drycker och bokade flygbiljetter!!!!!!!!! Vi åker på eftermiddagen den 19e januari och kommer alltså ha cirka 10 dagar i London innan praktiken börjar för att hinna ställa in oss och lära känna grannskapet och förbindelser till praktikplatserna. spännande!!!

Vi kom även i kontakt med en kvinna via airbnb som hyr ut sin lägenhet i Hackney. Med henne har vi haft kontakt hela helgen och idag berättar hon att hon gett den till någon annan under den här perioden.................................... åh, nu får vi börja om med lägenhetssökandet. Londons bostadsmarknad är ju verkligen kaos. Hoppas hoppas hoppas att vi hittar något bra och tryggt, som inte kostar allt för mycket. Jaja! Jag uppdaterar här så fort jag vet något mer.

Ikväll ska jag tillsammans med Arsim, min familj och Luddes tjej äta på Pinchos i Borås. Mys! Ha en fin söndag ni med<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hey! Hopppas ni mår bra. Jag mår faktiskt riktigt bra! Jag kan inte riktigt säga varför, men de senaste veckorna har jag bara varit glad glad glad. Jag har varit positivt inställd till skolan (tyckte förra tentan var rolig? ROLIG?!), jag har tränat, städat massor hemma (med ett gott humör) och varit så kär i Arsim. Mer än vanligt. Det är skönt.

Just nu sitter jag med datorn och försöker skriva ett motivational letter, som ska skickas in tillsammans med ansökningen om Erasmus. Jag kan dock säga att jag inte är särskilt motivated att skriva brevet, så än så länge har jag skrivit "Motivational Letter" som rubrik. Det är en början. I tisdags avslutades kursen Psykisk ohälsa och i onsdags började en ny kurs; Kriminalitet. Jag tror detta kommer vara en väldigt spännande kurs, de har redan pratat om genusperspektiv på kriminologi och vi ska besöka tingsrätten. Det kan ju inte bli dåligt.

Inför London har det inte gått så mycket framåt ännu. Vi har fått tillbaka ansökningsblanketterna om Erasmus från London, så nu måste jag bara skriva klart det här motivationsbrevet och sedan kan jag skicka in det till beslutsfattaren... Gaah måste verkligen skriva. Haha. Tyvärr vill inget samarbeta med mig just nu, så kan inte lägga in nya bilder på datorn, därav den gamla, grå selfien. Jaja. Nu ska jag försöka skriva i alla fall en mening på brevet innan Arsim kommer och innan jag däckar.

Puss!

Likes

Comments

Hej! Jag har varit så fokuserad på den pågående kursen att jag knappt hunnit tänka på att det bara är typ 2 månader tills jag åker till London. Jag tänkte dela med mig av min check-list som jag skapat för att inte missa något som måste fixas innan avfärd. Vissa saker är avbockade, vissa inte. I alla fall, här har ni den:

 • Söka Erasmus-stipendium (skriva motivational letter)
 • Kolla upp om försäkring behövs utöver det som ingår i Erasmus
 • Söka CSN-lån
 • + merkostnadslån
 • Vaccinera mig!
 • Bestämma startdatum med min handledare
 • Beställ utdrag ur belastningsregistret
 • Sök stipendium från Vision
 • Beställ flygbiljett
 • Fixa försäkringskort
 • Hitta boende

Så, detta är listan. Hoppas man ser vad det står trots att det är överstruket. Jag har skickat ansökningsblanketter om Erasmus-stipendiet (som kan ge 5000kr i månaden) till organisationen i London och väntar nu på att få tillbaka dem med en underskrift. Efter det ska jag tillsammans med blanketterna skicka ett motivational letter om varför jag vill/behöver ha stipendiet, till hon som beslutar och godkänner ansökningar. CSN-lån och merkostnadslån går inte att söka inför nästa termin ännu, så därför står det kvar. Det är mycket om ekonomi här, men i och med att vi i princip ska arbeta gratis i 18 veckor i London, som har väldigt höga bostadspriser, så skulle jag inte klara mig på endast CSN-lån. Hoppas därför att jag beviljas stipendium!! I London kommer vi att arbeta med hemlösa personer och vi blev rådda att vaccinera oss, då många har ett nedsatt immunförsvar och kan bära på smittor. Det är röda hund, stelkramp, hepatit och tuberkulos som vi bör ta, men jag tror att jag tog röda hund och stelkramp i mellanstadiet och att de inte behöver fyllas på. Hoppas inte! Sjukt dyrt med vaccin! Annars är det boende och flygbiljett som står kvar på listan. När det väl är fixat så kommer det nog verkligen kännas på riktigt!!! Längtar så..

Likes

Comments

God morgon (förmiddag?)! Idag är jag ledig, vilket är så skönt. Älskar när det faktiskt är så att schemat är helt tomt och man inte behöver unna sig egna lediga dagar. Då får jag liksom inget dåligt samvete av att bara vara. Imorse vid 9 vaknade jag upp hemma hos Arsim och gick upp ganska direkt och tog en promenad hem (det tar 7 minuter att gå, hehe). Hemma har jag än så länge bara städat & gjort den här goda frukosten. Jag var på IKEA tillsammans med mamma och min morfar igår och köpte de fina genomskinliga kopparna!!!! Helt kär i dem. Köpte även 8 glas och två små skålar. Jag bor ju fortfarande hemma, men tänker att det är smart att köpa på sig sådant tills jag och Arsim väl köper en lägenhet, så måste vi inte köpa allt nytt. Oooooch så älskar jag att köpa glas, tallrikar och bestick. Älskar.

Idag ska jag fortsätta städa lite hemma, får panik av allt hundhår som är överallt. I eftermiddag ska jag och Arsim in till Borås och käka med hans jobbarkompis + sambo. Så mys!

Ha en fin dag finisar. Kram!

Likes

Comments

Igår firade jag, tillsammans med några från socionomklassen, att det är halvvägs till vår examen med en sittning. En halvtidssittning. Det var tre vänner från klassen som ordnade allt och det blev SÅ bra.

Man fick göra sin egna mimosa! Så kul!

Massa rekvisita till fotoväggen. Kåsan är för att en lärare vi haft alltid drack ur en sådan, hahaha.

Rödbetsbiffar, sallad och fetaostkräm. M-M-M. 10 poäng!

Vi åt, lekte lekar, dansade och pratade. Massor. När jag började läsa socionomprogrammet för snart 2 år sedan, så trodde jag aldrig att jag skulle komma så nära med såhär många och underbara människor som jag har gjort. Den äldsta född 1974 och den yngsta 1996. Och ändå sitter vi tillsammans och pratar om kärleksproblem, skoluppgifter och livets alla svårigheter. Och mat. Vi pratar mycket om mat.

<3<3<3
Vid halv 12/12 drog vi ut till Yaki Da och dansade tills musiken stängdes av och lamporna tändes. En kväll helt i min smak!

Likes

Comments

Godkväll! Idag fyllde en av mina bästa vänner, Freija, 24 år och min andra vän Elin fyller på måndag, så de firades med goooood lunch på Mykonos vid Olivedalsgatan. Vi var typ 10 stycken från klassen som gick dit och det var SÅ mysigt. Hela atmosfären där inne är så underbar, det känns som att man är i Grekland och personalen är så snäll! Jag åt kycklingspett med friterad potatis, tzatsiki och sallad. Jag och Freija beställde även in en fetaost att dela på, eftersom att vi båda ÄLSKAR det. Haha, vi pratade om det idag att i termin 1, så pratade hon och jag om fetaost varje dag. Så roligt! Som att vi hade hittat en gemensam sak och verkligen höll fast vid det.<3 Så glad att vi, 2 år senare fortfarande delar kärleken till fetaosten, haha. Vi drack också lite bubbel, jag, Freija och Elin, trots att klockan var 12 på en onsdag och vi skulle tillbaka till skolan sen.... Är det födelsedag så är det ;-)

Nu ligger jag i min säng och är såååå trött, men väntar på Arsim som slutar jobbet klockan 23 och ska hämta mig så att jag kan sova hos honom. Så skönt att vi bor 5 minuter från varandra nu.<3 Imorgon ska jag vara ledig från skolan, så ska försöka kolla upp lite grejer inför London och på fredag har vi halvtiddssittning med klassen!!!!!! Är orimligt taggad för det. Köpte en superfin byxdress idag!

Nu måste jag packa lite sovsaker. Godnatt!<3

Likes

Comments

Hej! Hoppas ni mår bra. Det gör jag!

Jag älskar älskar älskar att läsa en riktigt bra bok. Att genom någon annans livshistoria lära mig nya saker och få nya perspektiv. Men också att mysa ner mig i en riktig feel-good-bok och leva mig in i lyckan. Därför tänkte jag tipsa om de senaste böckerna jag läst. Mitt förra inlägg handlade om vikten av mitt framtida yrke och hur de känslorna inte sällan kryper sig inpå. Kurserna vi haft den här terminen har innehållit flera bra skönlitterära böcker och två av böckerna nedan har jag läst i ett skolsyfte.

Jag var precis som du av Negra Efendic.

Denna bok kom ut 2016 och vi läste den under kursen Familj och Migration på universitetet. Negra flydde, tillsammans med mamma, pappa och bror, till Sverige under den etniska rensningen av muslimer som skedde på 90-talet. I boken får man som läsare följa med under hela processen, från det vanliga livet i Bosnien, till flyktingstatus i Sverige, hela vägen till nutid, från Negras perspektiv. Jag blev arg när jag läste boken. Arg för att detta tillåts ske, arg för att flyktingar i Sverige inte omhändertas på rätt sätt och arg för att exakt samma sak pågår i Burma idag. Och vi gör samma misstag igen. Jag är dock glad över att jag läste boken, för ska jag vara helt ärlig så har jag inte riktigt vetat vad det var som hände i Balkan under 90-talet. Mer än att det var krig. En riktigt bra bok som på ett relativt kort och koncist sätt beskrev verkligheten för familjen Efendic, och säkert många andra familjer som tvingas fly sitt land.

Imorgon var jag alltid ett lejon av Arnhild Lauveng.

Den här boken håller jag på att läsa just nu. Jag läste den inte i ett skolsyfte, men flera andra i klassen gjorde det och när de berättade om den, så kände jag att jag också var läsa den och min snälla klasskompis som hade köpt den inför kursen lånade ut den till mig. Arnhild, som skriver boken, har varit schizofren och i början skriver hon om just detta, att "hon har varit", hon "är" inte. I boken får man följa henne ner i sjukdomen, med röster hallucinationer, självskadebeteende och ångest. Inlåst på institution är hon till och från i tio år och hon spenderar mer tid där än hemma. Idag är Arnhild frisk och psykolog. I boken skriver hon alltså om sjukdomen och tiden med behandlingar, inte bara från sitt perspektiv som patient, utan även om hur hon förstår det nu när hon är utbildad psykolog. Den är sååååå bra och intressant!!!!! Riktigt läsvärd och lärorik!!!

Serien om Rosengädda av Emma Hamberg.

Åååååh, vill man MÅ BRA, alltså MÅ BRA på riktigt, så ska man läsa böckerna om Rosengädda<3. Vi har en till från serien, men hittade inte den vid min lilla fotosession, hehe. De är inte biografier, som de tidigare, men ibland är det skönt. Böckerna handlar om Tessan som flyr från Stockholms storstadsliv, sin pojkvän, mamma och korvkiosk till en gammal dam som bor i ett litet hus och tar hand om djur. Från damen får hon ett stort stationshus i Rosengädda i Västra Götaland där hon ska öppna en restaurang och man får läsa om såååå god mat. Bara det gör dem läsvärda ;-). På riktigt. I höstmörkret, med en kopp te i handen, under en filt: läs läs läs!


Likes

Comments

Den här terminen på min utbildning (t4) har vi själva fått välja vilka kurser vi vill läsa, utifrån tre olika block. Just nu läser jag kursen Psykisk ohälsa och dessförinnan så läste jag Familj och Migration. Det börjar verkligen kännas hur viktigt mitt framtida yrke är. På riktigt. Vi har bland andra haft föreläsningar om depression, tvång, ångest, schizofreni och om sexuella övergrepp på barn. Helt plötsligt inser jag att jag kan komma att arbeta med människor som gått eller går igenom det som föreläsarna berättar om. Det känns stort, viktigt, läskigt, betydelsefullt och övermäktigt.
Arsim brukar alltid, när jag rantar om världens orättvisor, som jag så ofta gör, säga att jag "någon dag kommer förändra världen". Även om det är en överdrift (eh, ja), så blir jag så himla peppad! Jag låter som klyschornas mamma, men jag vill faktiskt känna att mitt liv blir betydelsefullt, inte bara för mig, utan för andra i min omgivning. Och för folk jag egentligen kanske inte alls känner.


Även om jag inte kommer kunna förändra världen, så kanske jag kan förändra i alla fall en människas liv. Och har jag räddat någon, så kanske jag har förändrat världen? Lite i alla fall.

Likes

Comments

Jag och Arsim var i Spanien i slutet av augusti och varje gång jag känner mig nere eller trött på kylan så tittar jag tillbaka på alla bilder vi tog under resan. Jag tänker att de kan få sprida lite värme även här på bloggen<3

<3

Bilderna ovan är tagna i Marbella, som låg cirka 2.5 timmar bort från där vi egentligen bodde. Vi hyrde en bil och spenderade dagen där, vilket vi absolut inte ångrar. Det var en så himla fin stad!

Vi drack många goda drinkar. Både på hotellet och längs strandpromenaden som låg precis utanför.

Vi spenderade mycket mycket tid vid poolen. Eftersom att vi båda två fortfarande bor hemma, så var det obeskrivligt skönt att bara få vara ensamma. Att inte behöva ta hänsyn till någon annan. Om vi ville sova så sov vi, ville vi äta så åt vi, ville vi bada så badade vi. Underbart.

Min fina.<3

​Detta var vår första resa ensamma tillsammans och därför valde vi all inclusive för att bara kunna slappna av. Vilket vi verkligen gjorde. Nästa resa kanske blir helt annorlunda, det vet jag inte. Men jag vet att det blir fler och det ser jag framemot. 

Likes

Comments

Hej vänner! Hoppas att ni mår bra, det gör jag. Tänkte skrivit om intervjun redan igår, men min mamma fick åka in till sjukhuset och göra lite undersökningar, så jag var med henne där hela dagen och hann därför inte. MEN, i alla fall; i måndags åkte jag, tillsammans med Felicia och Beilula hem till Elin. Vi var så nervösa inför intervjun. Vi satt och räknade ned minuterna tills klockan skulle slå 10, då kvinnan från organisationen skulle ringa upp oss på Skype. Med handsvett och många nervösa skratt satt vi och kollade på klockan medan den blev 10:00, 10:05 och 10:10. När det hade gått 20 minuter bestämde vi oss för att maila dem och fick reda på att de trodde intervjun skulle ske halv 11 (halv 10 brittisk tid), så vi fick vänta i 10 nervösa minuter till. När det väl ringde och vi började prata med kvinnan, som heter Jill, lugnade jag mig lite. Hon var så lugn, glad och snäll. Dock var engelskan från min sida väldigt stakande och osäker, vilket inte är så konstigt i och för sig. Det som lugnade mig ytterligare var att det absolut inte var en intervju. Vi presenterade oss - sedan frågade hon vad vi ville jobba med inom organisationen (de har väldigt många områden, vilka jag kommer berätta om senare) och hittade varsitt ställe till oss. ? ? ? ? Vi hade alltså fått det innan vi ens startat samtalet. Detta var snarare till för information och placering, haha.

Så. Vi ska till London!


Nervösa väntandes på samtalet.

Nu återstår det att söka CSN-lån, stipendium, ta vaccin (vi kommer arbeta med folk med smittorisk och lågt immunförsvar), hitta boende och bestämma ett startdatum!

Detta är så spännande! Jag har inte ångrat mig ännu, även om jag vet att jag kommer sakna mycket med mitt trygga hem och min trygga Arsim. Men, jag ser framemot nästa termin så mycket och jag ska försöka blogga så mycket jag kan om detta, både nu innan jag reser och när jag är där, för att kunna kolla tillbaka sedan och reflektera över hur mina tankemönster förändras. Hoppas ni tycker det är roligt att läsa!

Nu ska jag, istället för att läsa blogginlägg, läsa en bok. Imorgon börjar jag 13:00 och har en halvdag i skolan som handlar om sexuella övergrepp mot barn. Känns tungt och jobbigt, men viktigt och aktuellt. Godnatt på er!

Likes

Comments