Header


Jag vet att jag inte skrev så mycket om min bakgrund om skolan, men just nu vill jag bara lägga det åt sidan lite.
Jag kämpar mot det dagligen & nu vill jag bara blicka framåt, Jag kommer skriva om det någon gång längre fram när det rör upp sig lite mera, Men vi håller på med anmälning till kommunen och det tar tag, men när det börjar rulla igång igen så kommer jag skriva.

Jag har iaf haft en jätte bra jul födelsedag och nyår :)
Julen firade jag hemma tillsammans med min familj, farmor,farfar och min mormor,
På min födelsedag så var hela släkten här det var väldigt mysigt, 
och sen nyår firade jag i Köpenhamn tillsammans med min pojkvän och två vänner,
Vi bodde på hotell från den 30 december till den 1 januari.
Om 3 dagar börjar skolan igen, inget jag längtar till,  men som sagt ska kämpa med allt och jag ska FAN ta och klara av mina ämnen, och gör jag inte det detta året så får det vara som det är, För detta är sista året jag kommer sitta där jag är, Så klarar jag inte det så får väl kommunen ta och hjälpa mig.

Kom gärna med tips på vad ni vill jag ska skriva om här på min blogg :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Väldigt längesen jag skrivit här,
Har inte mått så bra så har inte haft någon ork.
Men nu kommer det andra saker.
Julen närmar sig och tiden går så fort.
Snart blir jag 20. snart är det ett nytt år igen!
Jag längtar till allt så mycket, speciellt nyår, för då åker jag & min pojkvän iväg med några vänner.

Har även börjat prenumerera på glossybox som jag nog kommer få antigen på måndag eller tisdag, 
tänkte då att jag skulle lägga upp vad jag får där.


Här är en del av saker jag önskar mig 😊
Likes

Comments

Del 2

Hur fick jag min depression ? Hur kunde jag må så dåligt?

Jo allt började när jag bytade skolform när jag bytade skola till en skola jag inte ville vistas på.

Det började med att ingen var som jag själv var i skolan? Vem skulle jag umgås med? Hur skulle jag vara? Låter väldigt hemskt men på den skolan jag gick på var det både särskola och vanlig skola, Och för att inte dom som gick i vanlig skola skulle tro jag var " mobbad" så låtsades jag att jag var kompis med visa i klassen som jag inte alls tyckte om innerst inne, Jag skämdes varje gång jag gick någonstans med dom bredvid min sida. Men jag fick spela teater ha ett litet leende på läpparna som var påklistrad.

Jag visste inte vem jag var & varför jag var där jag var, Jag ville ju vara med mina andra klasskompisar som jag hade innan jag byta skola, Men alla dom vännerna försvann för mig, och då började orden komma bakom mig varje gång jag var ute, Det var allt från särare, varför e du där? du kan inget? och allt möjligt, det började gå falska rykten om mig som var otroligt jobbigt, Klippan är en liten by och ett falskt ryckte sprider sig ganska snabbt, så till slut så ville jag inte gå ut. Jag skämdes varje gång jag skulle berätta för någon vilken skola jag gick i, så man ljög alltid ihop något bra.

Efter några få månader på den nya skolan "särskolan" började jag var en väldigt "tuff" tjej för många, men sanningen var att jag var så osäker på mig själv och därför gjorde jag onödiga saker som jag ångrar idag, Jag var otrevlig mot lärare, jag slog till några elever för dom var konstiga, Jag skolka, jag bråka otroligt mycket med mina föräldrar, Jag började röka.

Och sen kom tankarna, jag är inte värld något, jag är bara i vägen, jag förstör för min familj, Jag tänkte väldigt ofta att hade mamma och pappa aldrig fått mig så hade dom inte haft så mycket problem, För mina syskon var duktiga i skolan och jag var den stökiga jobbiga dottern, Jag ville bara komma bort ifrån allt.

Och då slutade jag äta för jag var inte värld att få näring och mat i mig, Jag hade otroligt dåligt självförtroende för jag ville inte vara den jag var. Jag började skada mig själv, jag hade en enda tanke i mitt huvud och det var att jag ville försvinna, Jag var så långt nere på botten. och trodde inte det fanns en utväg.

Men jag kämpade varje morgon till att gå upp till skolan!

Sen började jag gymnasiet och då valde jag att gå i gymnasiet i Hässleholm.

Och det kommer jag berätta om nästa gång :)

Kommentera gärna och ställ frågor!

Likes

Comments

Del 1

Jag gick i 1-4:an i vanlig klass, men ibland gick jag och några andra från min klass till en extra lärare. I årskurs 4 så byta dom till en kvinna som jag kan kalla för "B"

B tyckte jag skulle göra några utredningar. för B tyckte inte att jag var så duktig i visa ämnen och förstod inte riktigt. Först blev det att jag själv tillsammans med B fick träffa en DAM från kommun huset som skulle göra lite olika tester på mig för att se hur mycket jag förstod utav matematik och läs och skrivförståelse. Detta gjorde vi i ett rum på den skolan jag gick på, för alla i min klass var på utflykt och jag kunde inte följa med. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var löjligt att sitta där och para ihop olika klossar så som en bild visade man skulle göra, Alltså helt meningslöst tyckte jag.

Mina föräldrar och B pratade med varandra, och B tyckte jag skulle träffa skolpsykolog som hade sitt kontor på Kommunhuset, Så en dag gick jag till kommunhuset tillsammans med mina föräldrar, Och där satt en äldre gubbe som jag kallar för "U"

U frågade mina föräldrar olika saker så som t.ex vad jag gick på för medicin eftersom jag led av barnreumatism och åt en väldigt massa tabletter, Seden efter mina föräldrar och U hade pratat, Så var det min tur, Mina föräldrar fick inte vara med under testerna jag skulle göra.

Alltså tester för att se hur jag låg i matematik " mitt tänkande att lösa ett matte tal" Skriv förståelse och en massa olika saker, Och detta testet skulle gå igenom för att sen se vad jag hade i IQ, Och se om jag led av en lätt utvecklingsstörning eller inte..

En sådan utredning tar ungefär 2-veckor att utesluta en diagnos eller inte,

Men U skrev ett utlåtande på ungefär 1 DAG!

Min mamma fick ett telefon samtal om hur det låg till, Och jag led av utvecklingsstörning, Och det bästa var att sätta mig i "SÄR" SKOLA.

Det var ett svårt beslut av mina föräldrar att göra, Men dom ville mitt bästa, Och dagen innan jag skulle hälsa på den nya skolan fick jag reda på att jag skulle byta skola efter sommarlovet, Vilket gjorde mig väldigt ledsen och arg, För jag ville inte gå i en skola med " handikappade barn" som jag trodde det skulle vara.

Under hela min tid i särskola som jag gick i mellan 5:an till 2:an "gymnasiet"

Så mådde jag otroligt dåligt, Jag fick depression, självskadebeteende & ätstörningar.
Om det kommer jag berätta nästa gång jag skriver, hur jag kom in i den perioden.

Hoppas det inte blev alldeles för rörigt & hoppas ni förstår! :)

Likes

Comments

Jag kommer ändra om lite i min blogg,

jag kommer skriva mer om min felplacering inom särskola, och berätta hur allt gick till när jag kom in i särskola, hur min tid har varit där och hur jag har det nu när jag inte går där längre.
Och hur jag kommer gå till väga för att anmäla kommunen om deras fel dom inte vill erkänna!
Att jag kämpa i skolan för att få betyg eftersom jag inte har några,
alltså en historia som varat i 8 år.


Jag kommer dela upp det i olika delar och skriva vad det ska handla om just den dagen, så ni hänger med lättare, och jag ska skriva så gott jag kan och så mycket som möjligt.
👍


Likes

Comments

Veckan har gått både upp & ner, har varit en del jobbiga tankar och ångest, har iaf börjat min praktik som jag har onsdag och fredagar, men kommer nog byta dagarna till kanske tisdag onsdag eller onsdag torsdag får se hur jag gör, Men idag har jag varit där och det gick bra, sen nu ikväll var jag och mitt hjärta ute på en kvällspromenad i skäralid som är en nationalpark som ligger i Skåne, vi har även varit tillsammans i 35 månader idag, som alltså betyder att nästa månad har vi 3 år, tiden bara springer iväg, men vi håller fortfarande ihop och finns där för varandra, han är den som gör mig stark och vill kämpa varje dag, när allt känns tungt en dag så finns han där och piggar upp en,
I helgen har jag inget planerat får se vad morgondagen har att erbjuda:)

Likes

Comments

Det har hänt en del sen sist mam skrev här:)

Jag har tagit studenten varit på bal, och kan ju börja att berätta att balen var den bästa kvällen i hela mitt liv, Man var som en prinsessa för en dag, fin klänning smink och frisyr, började med att jag åkte till frisören vid 10 tiden, fanny och sanna var hemma hos mig och fixade sig, kom hem igen vid tolv, vi alla var jätte nervösa, vid 2 tiden åkte vi till min pojkvän där joel och fabian också var, vi drack lite och pratade sen efter ett tag kom min bror och tog bilder på oss:) vid 3 tiden rullade vi in mot Helsingborg och där var vi, rätt mycket folk kollade på oss och vi skulle gå på röda mattan haha "kändisar" väl inne på dunkers kulturhus blev det mingel med champagne och träffa alla andra som också gick på balen, efter en lång väntad fick vi sätta oss till bord och börja äta, förrätten var otrolig god, maten var bra och efterrätten var bäst, sen vid 9-10 tiden kommer inte ihåg exakt så var det efterfest på tivoli, jag, fanny, radek och joel var hemma igen 06:00 det var en lång dag med en masss underbara minnen★


Men efter sommaren blev det skolbänken igen, kommer ni ihåg att jag var felplacerad i särskola? jag måste fortfarande läsa upp mina betyg som är riktigt jobbigt men jag ska fixa det! Jag anmälde min felplacering till skolinspektionen och fick svar där ifrån förrs veckan, alltså det tog 1 år för att få svar, och jag har haft rätt hela tiden, Klippans kommun satt mig i fel skolform och jag har det på papper, nu väntas bara på hur man ska gå vidare,


SOMMARLOV■
Eftersom min pojkvän är ifrån polen så har vi varit där en vecka på semester och hälsat på hans släkt, det var trevligt men man förstår inte mycket av vad dom säger^^ Har ävem badat och solat en del här hemma i Sverige, fast det syns ju inte nu:/ kommer inte ihåg vad man gjort mer i somras,

Imorgon inväntas skola igen, och på onsdag börjar jag min praktik som kommer att vara på daglig verksamhet, sks vara där onsdag och fredagar, får väl se om det är något för mig!

♥♡♥


Likes

Comments

 

Din kropp:
hur lång är du: 159
hur mycket väger du: 42
vilken sko storlek har du: 36-37
är du nöjd med din kropp: I mellan åt
skulle du kunna plastikoperera dig: Ja
välj en sak du tycker är fulast med dig: Mina fötter
vilken ögonfärg har du: blå/gröna.
vilken hårfärg har du: Ljust
har du lång överkropp: Nej
har du långa armar: Normala :)
har du långa naglar: Ganska
har du en finne just nu: Ja:P

Dina känslor, tankar och humör:
hur är ditt humör nu: Bra, men trött
vad tänker du på just nu: Att jag vill ha sommarlov
saknar du någon just nu: Ja
gillar du någon: Ja
är du kär: Ja
är någon kär i dig: Ja :)
älskar du någon: Ja verkligen :)
hatar du någon: ja
hur är du om du är hungrig: sur!
hur är du om du är trött: sur
om du sovit i tre timmar: Över trött

Dina önskningar:
du skulle egentligen velat heta: Det jag heter :P
du skulle egentligen velat bo: Göteborg eller Stockholm
din högsta önskan är: Att få ett bra jobb.
du skulle vilja ha: En egen lägenhet! :)

Ditt rum:
vilken färg är det i ditt rum: ljusblått
har du en tv i ditt rum: Ja
har du en dator i ditt rum: Ja
har du en säng i ditt rum: Nä jag sover på golvet :) klart jag har en säng
vilken färg är ditt påslakan: vit
har du kläder på ditt golv: Nej
har du tidningar på ditt golv: Nej
har du något annat på ditt golv: Skor och laddare! :)


Likes

Comments


1. Jag är grymt svartsjuk
2. Jag hatar att sitta hemma och inte göra något
3. Jag vill bli modell
4. Jag avskyr folk som ljuger.
5. Jag har riktigt svårt att lita på människor.
6. Jag är väldigt osäker på mig själv.
7. Jag har varit nära att få anorexia
8. Jag har haft ett självskadebeteende
9. Jag har varit felplacerad i särskola och försöker bygga upp mig själv nu.
10. Jag saknar vänskap!


Likes

Comments

 

Jag har inte skrivit här på hur länge som helst, för har inte haft tid eller haft något roligt att skriva om,
Det har hänt massa saker som jag hade kunnat skriva men det blir såna tråkiga inlägg och det vill jag inte!

Så snälla ge mig tips på vad jag kan skriva?
vad vill ni veta?


Likes

Comments