då var det dax för bvc igen. Denna gången för min skull. jag ska få svara på frågor för att se om jag har någon depression eller liknande. lyckligtvis har jag inte fått något sådant! men jag kan förstå att många nyblivna mödrar blev deppiga! man har ont, känner sig otillräcklig i mycket, oattraktiv och smått förbannad konstant på mycket! det är nog många som inte pallar trycket!

men det som jag inte fattar är varför papporna inte får enskilda möten om hur dom mår som nybliven far!!!?? om vi mammor känner oss otillräckliga, hur fsn kännet sig pappan då?!?! men det är det ingen som tar Någon större hänsyn till.... helt obegripligt i min värld!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det dags att sätta in hormonspiral och se om "knipet" är som det ska!!
Spiralen hade sänkts från 1000kr till 519kr! Så fullt så dyrk som minBM sa var den inte! Tjohooo!! Men vaddå, vad är 1000kr på 5 år, jämförelsevis med tex P-ringen som kostar 100kr i månaden (300kr/paket)? Så dyrt är det här där jag bor! Men i Sthlm, där allt egentligen är dyrare, kostar ett helt års förbrukning av P-medel 60kr upp till du är 27 (var det iaf på min tid!!) hmmmmmmm...... ?! Nä då betalar jag hellre mer för något som håller i 5 års tid!

På senaste mötet hos barnmorskan (förra veckan) uttryckte jag mitt missnöje över bristen på informationen om hur kroppen påverkas och hur man allt som ofta står där med frågetecknet ovanför huvudet och undrar varför.... Alla "varför" "när" "hur" och "jaha"!!? Till och med hon blev förvånad över alla mina frågor som jag faktiskt inte är ensam om att ha!!
Den största fråga är ju faktiskt: VAD SKULLE VI GÖRA UTAN INTERNET???
Jag fick till exempel lära mig av en nära vän igår att bebisar inte har knäskålar!!😯

En annan sak som har varit väldigt tacksamt att ha som nybliven mamma är vänner som själva fött barn, och som har kommit med tips och råd om vad man borde ha hemma när man kommer hem från BB! För tro mig, det är inget man är beredd på!! Toalett besöken är en halv vetenskap att få till utan att dö!!
Själv fick man luta sig framåtstupa med huvet halvvägs ner i golvet när jag skulle pinka för att det sved som satan i stygnen!!😱 hahahaha skulle nästan tagit en bild på det!😖
Och att bröstvårtorna skulle få öppna sår de första två veckorna när man ammar! Jösses! Det gjorde ont hela vägen bak och ut genom ryggen när han skulle ha mat!! PANIIIIK!! Amningen går åt helsike!!!😩😩😩
Men åter igen, kontaktade en väninna som tipsade om att smöra med bröstmjölk och lufta! Bröstmjölk er rena mirakelmedlet!!👍🏻👍🏻

Lyckligtvis så gör man ju inte det... Dör alltså! Det känns bara som en evighet innan det slutar göra och, svida och strama!
Så Nu hoppas jag bara på att det räcker med att vara ute och promenera och göra lite träning hemma för att stärka min muskulatur så mina ben och bäcken ska få lite avlastning. Och kniper gör jag för fullt! Ändå gör det ont och trycker på... Hoppas det också går över!!

Glöm nu inte att träna knipmuskeln alla kvinnor där ute!!👍🏻👍🏻👍🏻Likes

Comments

Igår gick jag en 2 timmar lång promenad med Rasmus i vagnen, runt sjön här i Anderstorp (lite mer en 1 mil..) Det brukar vanligtvis inte ta riktigt så lång tid! Men med vagn och onda ben så tog det sin lilla tid! Lyckligtvis så sov Rasmus hela vägen! Men jag tog nog i för hårt! Jag måste ständigt påminna mig själv om att det faktiskt bara var 7,5 veckor sedan jag födde barn, och min kropp är inte som den var innan! Ljumsken har jag haft ont i redan innan jag blev gravid! Men när jag började träna kickboxning blev det bättre, och nu har det kommit tillbaka igen. Och knäna ska vi inte tala om! Herregud vad stryk kroppen har tagit av graviditeten..... Men det är väl bara att stå ut med smärtan och träna sig i form successivt... Men blir det inte bättre till sommaren så ska jag kontakta sjukgymnast.

Likes

Comments

God morgon! Det är sanslöst vad tiden går och min son är stark som en oxe! Han är nu 7 veckor gammal och är snart redo för att sitta själv, känns det som!:) han vill inte gärna ligga ner och han kan och har kunnat hålla nacken sedan första dygnet på BB, och han rätar på benen när man håller honom upprätt!:P Men det är en sak som bekymrar mig lite, och det är han vänsterben och fot! De vill i te riktigt hänga med och han står gärna inte på foten utan vinklar den rätt mycket! Jag hoppas att den rätar till sig när han bli större och börjar gå!:)
Nu är det dax för mammsen att ta tag i lite träning!! En rask promenad med vagnen står på schemat nu på förmiddagen!💪🏻👊🏻👍🏻

Likes

Comments

Då var det dax för badhuset med familjen! Jag slutade blöda för ca en vecka sedan så nu är det fritt fram! Men är dock lite tveksam till att bada med min bikini och visa min mage för tillfället, så jag köpte en tankini!:) är supernöjd och jag slipper visa den slappa magen med bristningar! Det kan tyckas vara löjligt och jag har fått höra att jag ska vara stolt över den då den visar att jag fött barn och att det är det vackraste som finns!! Ja jag kan hålla med!! Men jag är helt enkelt inte redo.... Det är ju trots allt en stor förändring och en vane sak!! Men kanske snart!!:)

Likes

Comments

nu är det dax för grynet att ta sin fösta vaccination.... jag hoppas inte det gör allt för ont på honom...:( det var pappa som höll honom när de stack gonom på bb och jag tittade bort! det gjorde så ont i mammasjälen att se honom så ledsen! men nu är pappsen på jobbet så jag får bita ihop helt enkelt!! 😥

Likes

Comments

Det finaste man har sätter man mitt på bordet!! Världens bästa tv dessutom!☺️☺️👍🏻❤️ å så får mamma fixat lite! Vi har för övrigt ett fantastiskt väder ute!! Men det får bli en promenad senare!:)

Likes

Comments

De där mysiga och underbara stunderna när man bara får ligga och lukta på sitt barn och höra hans små grymtningar... Det är en sån stund man inte fattar att han är faktiskt min! Och ingen ska någonsin få göra honom illa!!❤️❤️❤️

Det går ju givetvis inte att skydda barn från allt... Den äldre generationen i familjen på min sambos sida skulle helst vilja plasta in barnen i bubbelplast i varsin konservburk å ställa in i ett skottsäkert glasskåp, för att tittas på och kela lite med då och då!! (Utan överdrift!) och man ska helst ge barnen ALLT vad dom vill och ber om!!

Kort sagt: jag är familjens häxa!!! Jag vet hur man stavar och uttalar ordet NEJ! Och det är inte alltid så populärt..... Men det skiter jag i! Det är lite annat med bonusdottern.. Jag kom in i familjen när hon bara var nyss fyllda 2. Jag har blivit mamma för henne. Hon ser mig som sin mamma och det är helt okey! Hon bor med oss på heltid, och nu är jag ju mamma!:) så med henne vill jag gärna bestämma saker som jag inte kan, då jag inte är biologisk mamma.. Det är kämpigt! Som fan! Det där med vårdnad på ett papper kan ställa till ett rent helvete för ena parten och för barnen!!
Men med min son är det jag som bestämmer (och min sambo.... Lite😉😉)! Det är vad jag säger som gäller, och följs inte det... Tack och hej!!! (Jag syftar på en viss del av familjen som har svårt för att visa respekt!!)

Likes

Comments

Dagen idag har varit händelserik och Rasmus är trött som två ålderdomshem!
Vi började med att gå ner till öppna förskolan här i lilla Anderstorp som har öppet varannan tisdag för barn under ett år.
Om det inte vore för trevligt umgänge och att en väninna sedan tidigare går dit med sig dotter (som är en månad äldre än min son), så hade jag inte gått dit! Det är kyrkan som driver det... Så lite små religiöst är det ju... Menmen!
Efter detta trevliga med sång och lek, var det bara att ta bussen till grannsamhället för ett besök hos min barnmorska! Inget knipprov denna gången! Men nästa vecka så!:) då ska jag även sätta in en hormonspiral också, wooop wooop!!!
Men att det ska vara så JÄVLA dyrt (på ren svenska) att skydda sig från att bli med barn!!!???😱😱😱 och bara för att jag fyllt 25, har priset på den där lilla spiralen höjts från 100kr till 1000 jäkla spänn!!! Helt vansinnigt!!! Men det är väl bara att le och hålla med.... Jaja... Nu blir det ett varmt bad och försöka koppla bort Rasmus som av ren trötthet INTE låter sin pappa söva honom.... (Skriiiiiiik)

Likes

Comments

ja det är vansinnigt häftigt vad kroppen är kapabel till!! det som jag minns mest av magen (den glömmer man lika fort som bebis är ute!!) är alla kommentarerna!! var och varannan trodde jag bar på tvillingar.... nej... jag var bara tjock! ibland kan jag sakna den där besvärligt tunga och utympliga magen.... men det är ju inte konstigt att ben och leder tar stryk!! det konstiga är varför det inte uppmärksammas av sjukvården och varför det inte är en självklarhet att få den hjälp man behöver!

en annan sak som är helt vansinnig är, jag blev uppsagd från mitt förra jobb pga att jag blev gravid! (jag är för övrigt målare. byggmålare alltså!). det skulle bli för "omständigt" och "jobbigt" tyckte arbetsgivaren (som jag mer en gärna vill hänga ut, men nej....)
Nu var jag inte längre gravid!! jag bar på en dödlig sjukdom som gjorde att jag inte längre kunde jobba!!! och facket gjorde inget! de "kunde" inte göra något pga att jag blev uppsagt under en provanställning!! MEN VA?!?!? aja... det är deras rykte som gick åt helvete, inte mitt...
lika glad för det är jag!!

Likes

Comments