​Hallå!

Jag har överlevt min första vecka på UPEI!
Efter lite stök med rummen så fick jag tillslut ett rum & en rumskompis, Kara. 

Denna vecka har jag hunnit med att ha en lektion i alla mina kurser, vilket var jättespännande och lite annorlunda jämfört med Sverige. Hela universitetsupplevelsen är en annan grej här borta. 

I Sverige känns det ganska stelt och tråkigt, man går till skolan, sitter på sin föreläsning och sedan går man hem. (OK, kanske inte är så illa, men nästan).

Här gör man allt på campus! Det finns allt man kan tänka sig! En nunna, en doktor, en pub, ett ställe där man får hämta mat & kläder om man inte har några, gym med ishall, simbassäng, squashbanor, pingisbord, basketplan, fotbollsplan, löparbanor etc, och kanske det viktigaste av allt; matsalen!

Är positivt överraskad av maten ändå! Fine, det finns alltid pizza, hamburgare, fries & vitlöksbröd typ, men det finns vanlig mat, som är både nyttig & god. Jag har gjort en deal med mig själv att jag ska vara nyttig från måndag till fredag och sedan unna mig lite på lördag och söndag om jag vill. Hoppas verkligen att jag kan hålla det. hehe.


I matsalen finns det lite olika dryckesalternativ, tex 13 olika läsksorter.... alltså 13 stycken, det är för mig helt sinnessjukt!!! vafan! 

I skrivande stund så vräker snön ner, det började snöa igårkväll och det har kommit över 40 cm snö än så länge.

Ska promenera till matsalen nu med min nyfunna kompis Helmi som är från Finland. Det är ändå skönt att ha någon som är van samma saker som en annan, det ligger lite trygghet i det.


Ska ladda upp massa bilder senare idag eller imorgon. 
På återseende! kramisar

Likes

Comments

Hej och hå!! Sista tiden bara rusade iväg!
Just nu sitter jag på Arlanda och väntar på att planet mot London ska boardas.
Flög till Stockholm redan igår och spenderade natten på Clarion, drömmigt att börja dagen med hotellfrulle!!

Har ca 1,5 timme i London innan nästa flyg lyfter, och sedan ska jag döda 4-5 timmar i Halifax och SEN är jag framme efter en kortare (35 min) flygtur till Charlottetown.

Tidsskillnaden är bara 5 timmar, tack gode gud, så jag kommer ju kunna ha massa kontakt med er här hemma❤❤❤❤❤.

Här får ni en bild från min nyårsafton.

KRAM

Likes

Comments

Dessvärre går det inga direktflyg från Östersund till Charlottetown... tvärtom.

Här flänger man runt på en hel del flygplatser innan man äntligen är framme.

Rutten denna gång är:

Östersund - Stockholm Arlanda - London Heathrow - Halifax - Charlottetown


Efter 4 månader går resan hemåt, och det är ungefär samma sväng tillbaka:

Charlottetown - Montreal - London Heathrow - Stockholm Arlanda - Östersund.


Jag tycker det är lite synd att resorna ser så lika ut, det är kul att uppleva olika flygplatser!

När jag reste till Kanada i somras fick jag mellanlanda i Frankfurt och på Heathrow, det hade varit roligt att kanske stanna i Amsterdam, Bryssel, Berlin eller någon annan europeisk stad denna gång... Men vad tusan, så länge jag tar mig dit & hem får man vara nöjd. 

Likes

Comments

Det går att fixa ganska mycket från soffan i Sverige.

Det jag har gjort under de senaste veckorna är:

Betalat deposition för boendet.  $300

Betalat "studieavgift".  $100

Anmält mig till en rundtur som sker första veckan för internationella studenter på campus.

Fyllt i en "Airport Pickup". Alltså att skolan hämtar upp mig från flygplatsen när jag anländer. 

Sedan är det otroligt smidigt att resa till just Kanada! Eftersom jag ska vara borta kortare tid än 6 månader behöver jag inte fixa med visum eller andra intyg. Det enda man ska göra är att registrera ett eTA, (Electronic Travel Authorization). Det gör man genom Kanadas government och då registrerar man sitt passnummer och behöver således inga papper utan eTAn "ligger" på passet och är giltigt så länge passet är det. Eftersom jag reste till Kanada i somras är det redan gjort. Kostnaden för eTA är $7, 

Likes

Comments

Jag ska bo på universitetet, i ett såkallat dorm room. På UPEI finns tre olika byggnader för studentboende och jag har blivit tilldelad plats i Blanchard Hall. I denna byggnad bor man två och två, med separata sovrum. Jag kommer alltså få dela min "lägenhet" med en annan student, (med 90% säkerhet är det en annan kvinnlig utbytesstudent) där kök, vardagsrum och badrum är allmänt utrymme och sedan finns ett eget rum med säng, stol och bord.

Jag har även gjort ett tillval till mitt boende med en seven day-meal plan. Alltså: Jag har köpt ett matkort som gör att jag får äta alla måltider, alla dagar i veckan, på ett speciellt ställe på skolområdet. Det upplevde jag blev smidigast, just för att kunna spendera så mycket tid som möjligt på plugget istället för att handla, laga mat och diska.

Kostnaden för boendet är: $3026 och för min meal plan: $2186.


(Orsaken till alla detaljer är för att denna blogg blir ett hjälpmedel när jag ska skriva min egen reserapport samt för att jag har världens sämsta minne.. hehe)

Likes

Comments

De fyra kurser jag ska lära på UPEI är:

Corporate Finance
Human Resource Management
Research and Evidence-Based Management
The Economics of Sports.

De tre första är företagsekonomikurser och den sista, economics of sports, är en nationalekonomikurs. Hoppas och tror att det kommer bli kalasbra! Nu ska jag bara hitta böckerna som behövs till alla kurser..

Jag har försökt att samla på mig så mycket information som möjligt, genom att läsa andra studenters reserapporter och har räknat med att lägga ungefär 1000-2000 kronor på studielitteratur per kurs. (Svindyrt i know!!! hoppas på att hitta några böcker begagnat ändå).

Corporate Finance är en internetbaserad kurs, vilket gör att jag inte kommer ha fysiska tröffar, men de andra kurserna är upplagda på så vis att man har 2 föreläsningar per vecka och de förekommer alltid samma tid. Det tror jag kommer att vara ett stort plus jämfört med hur vi har det här hemma, det kommer vara betydligt lättare att ha struktur. Dessutom har jag turen att inte ha skola på fredagar, så hallelujah!!! Fredagsmys all day!

Likes

Comments

Hej!
Tiden flyger iväg, och helt plötsligt är det mindre än en månad tills jag åker.

Jag har bokat flygbiljetter, valt kurser och fått boende tilldelat, så nu är det på riktigt.

Ska skriva och förklara allt mer utförligt senare, men just nu måste jag jobba!
Kram

Likes

Comments

Ja ä n t l i g e n!
Veckan har varit intensiv, med både 3 dagars jobb, tenta och träning.

Nu ikväll blir det hemmamys med glögg för att ladda batterierna tills imorgon, då blir det först match och sedan middag!

Ha en kalasfredag!
❤️❤️

Ska mysa med Oliver ikväll, lyllos mig💗

Likes

Comments

Likes

Comments

Nu sitter jag och väntar på min taxi som ska ta mig till flygplatsen. Långbyxorna är på (alltid kallt på flyg) och bikinin är nerpackad.

Likes

Comments