Header
View tracker

Klockan är nu 04:11 för att vara riktigt exakt. Jag vaknade klockan halv 4 av sådan värk i ryggen och sendrag i fötter och ben att jag bara vandrade omkring, ville bli av med värken så hoppade i duschen och nu kokade jag mig en tékopp. Så här sitter jag redo för vad dagen har att erbjuda, inte riktigt men nästan.. jag måste bli av med värken före jag kan lägga mig till ro igen.

Vi har i helgen jeppisbesök så förväntar mig att de snart kommer inbockandes genom ytterdörren. Ikväll när de gjorde sig klarar här fick jag riktigt "jag vill också far ut o festa" feelis men nöjde mig glatt med att bara kasta dem till stan, bädda ner N som somnade i bilen och själv somnade jag med musik i öronen!

Nu skall jag njuta av min kopp té fast om jag inte har småtomtar i öronen så ropade nyss Noah "mamma" kanske de ändå bara var i sömnen.

Likes

Comments

Detta fattas hos oss ännu förrän lillababyn anländer,
- en syskonvagn, kommer antagligen bli den på bilden.
- ett babyskydd som passar i vagnen.
- ett babylarm/vakt eftersom det som vi har använt nu är från då jag själv var liten vilket betyder att det har 21 år på nacken och har nu gett upp.

Likes

Comments

Igår hade vi besök av Hanna och lilla babyn Wilma, som för mig var liten som en nyfödd baby fast hon var 3 månader gammal. Känns så länge sedan Noah var så liten att man snabbt glömmer.

Som vanligt när jag och Hanna träffas så pratar vi och på till man verkligen måste åka hem, så himla kul!
Efter det gjorde vi oss klara och åkte till C's jobb för att plocka upp honom och vidare till en bilfirma. När vi hade kollat klar det vi skulle så åkte vi hem och fixade kvällsmat.

Vi hade tidigare på morgonen haft Noah's 1 1/2 års kontroll, där allt såg bra ut förutom att han hade växt för mycket på längden.. suck alltid något, Så nu är vi tvungna att hålla stenhård koll på hans längd tills han fyller 2 och visar det sig att han fortsätter och växer iväg så måste vi iväg och ta sköldkörtelprov på honom. Jag tror själv att han bara har hamnat i en växtperiod från i somras till sena hösten men återstår att se.

Idag kommer Josefine hit som jag inte har sett på superlänge <3

Jag har världens vår och sommarfeelis, känner mig ganska så klar med vinter nu när julen är förbi..​

Likes

Comments

Tänkte nu lista upp 10 saker som skiljer denna graviditet åt från den förra, tycker själv sånahär listor är superroliga att läsa.

- Jag visste redan 1 vecka före jag testade att jag var gravid jag bara kände det och tror t.om. Att jag kände när jag blev preggo.

(Med Noah kände jag ingenting och visste ingenting)

- Jag har mått sååååå himla illa t.om. Spytt x-antal gånger....

(Spydde aldrig med N, eller jooo dagen före vi skulle ner till Åbo för igångsättning. Vi lagade hembakat pizza och oset av stekt maletkött fick mig att spy.. och på något konstigt vänster har jag haft ett sådan enormt obehag för maletkött denna graviditet.

- Har verkligen inte kunnat dölja denna gravidmage från v12 längre, den sitter väldigt högt och jaa är väldigt synlig.

(Hade ännu inte i v. 22 berättat åt min släkt förra gången och kunde dölja magen hur bra som hellst)


- Min hy i ansiktet har aldrig varit såhär dålig sen jag var tonåring som den har varit denna graviditet. Men det säg ju att flickor stjäl mammans skönhet så denna myt stämmer ju!

(Hade aldrig haft så fin hy i ansiktet som jag hade när jag väntade N)


- Började läcka råmjölk för en vecka sedan

(Började min mjölkproduktion på sjukhuset med världens mjölkstockning, så hoppas jag slipper det denna gång när det redan har börjat sippra)

- Har inte gått upp ett enda kilo ännu sedan jag blev preggo utan snarare gått ner 2 kg pga att jag hade sååå svårt att äta något då jag mådde så himla illa, och fick ännu därpå spysjuka. Men har ju ännu en bit kvar ännu att gå och igentligen skall jag inte tänka s¨mycket på vikten för huvudsaken är att babyn växer och mår bra.

(Gick upp allt som allt 10kg med N som jag ännu inte fått bort och kan ibland få ångest över det, men fösöker verkligen inte tänka på det)

- Myten att man är sugen på sötsaker om man väntar en tjej verkar också stämma in på mig, alltså isglass
❤️❤️❤️❤️ har nog inte ätit såhär mycket isglass i hela mitt liv som nu, hehe

(Med Noah så var jag snål på massa salta saker så som smörgås med skinka och saltgurkor och även chips)

- Halsbrännan!!! Ännu har jag INTE drabbats av den jäveln men skall ännu inte här heller ropa HALLELUJAHHHHH

( Fick halsbränna/bröstbränna i v18 med N och den hängde kvar ända in till sista timmen innan Noonis var ute, var helt säker på att jag hade frätt sönder mig på insidan... oskojjat hade jag Rennie precis överallt, i bilen, i jackfickan, i köket, wc, vardagsrummet, sovrummet (jag tog dem i sömnen) jaa alltså precis överallt så att jag kunde ta direkt jag kände att brännan smög sig på, sinnesjukt om ni frågar mig)

- Är denna gång så himla stolt över min kropp som gör en frisk och kry baby i magen.

(Förra gången när jag väntade N var jag så ledsen och frågade mig själv 100ggr innan graviditet var slut varför den (kroppen) gjorde så mot Noah och inte gjorde så att han slapp födas med en missbildning. Dumt att tänka så jag vet men du bara gör det i situationen då just.. vilken tur att han idag inte behöver lida av något som skulle ha berott på Gastroskisen)

- Håret på kroppen alltså... jag är hårig som en apa haha! Rakar jag benen idag är det halv cm stubb imorgon redan och inte bara benen hela min mage är också hårig som amazonas)

(Hade verkligen inte någon racehårväxt med Noah, så hoppas det går över senare vill inte vara hårig som an gorilla resten av livet haha)

Likes

Comments

Tror vi för tillfället har den mest öronlösa unge som har fötts på denna planet, för det första hur f*ns snabb kan man som 1,5 åring vara? Han hinner precis överallt plockar pch rotar, geggar och klottar, stökar och gör precis tvärtemot vad jag och hans far säger till honom.

Visst kan det också vara jag som har väldigt korta närver för tillfället men ändå herregud. De senaste dagarna har jag funderat på om jag tagit vattnet över huvudet som har detta vilddjur att ta han om från förr och en till påväg om 4,5 månader, synd för mig isånafall. Hoppas mest bara på att detta trotsande går över när han kan börja prata mera fö nu om man inte förstår honom eller han inte får ha något som han har tänkt att han SKALL HAA!!!! Så bryter han ihop o gallskriker. Så den dagen ni pratar med mig och jag bara säger va va va hela tiden så är det för att jag har blivit döv av allt skrikande för i min värld är det inte okej att klättra upp på köksbordet och klotta runt, klättra upp på bänken för att ta telefonladdren och i nästa sekund ha den lindad runt halsen...

Känns som ända kag springer och säger varje dag är NEEEEJ, NÄÄÄÄ-Ä NOAH DU FÅR INT HA, nej nej neeeeej, tröttpåattvaratjatig

Likes

Comments

Hade igentligen inte ens tänkt skriva om dethär men bara kände att jag är tvungen...

Först var jag otroligt irriterad på alla som skrev och delade något skam relaterat, sååå irriterad att jag sa till Chricke att vi måste se skiten så jag får veta vad alla pratar om och så att vi inte behöver känna oss utanför, "sku ju va piiin he lixom" 😒

Nå vi började titta och jaa kan inte säga något annat än FYFAN VA BRA!!!!!!! Det är ju 100% sanning det som hela serien handlar om, det är ju sådär som samhället fungerar som tonåring, inte sant?

Vi kollar igenom den för andra gången heeh, man får verkligen en kick av att kolla det haha tonårspirret kommer tillbaka. Det har gått så långt här i huset att vi följer och taggar varandra i skam saker, chricke vill ha en "drittsekk" tröjja och vi pratar norska med varandra om kvällarna, plötsligt kan vi åka till Norge och prata som om vi kunnat norska hela livet.

Likes

Comments

Trodde påriktigt att det var tisdag idag, tills jag blev tvungen att kolla kalendern i telefon.
11 Januari idag vilket betyder att min lillebror som inte är så liten mera fyller 12 år!!!!!!

Själv börjar jag morgonen med att överraska mig själv helt! Klockan är före 8 och jag kör redan tvätt och diskmaskinen, Noah sover och jag ligger och slappar i soffan med en kaffekopp.

Har kommit till det stadiet nu att jag sover dåligt om nätterna... vänder mig 145 gånger fram och tillbaka, värker i benen och känner mig helt enkelt färdig sovd när klockan är 4 på morgonen. Försöker dock ändå vila middag på dagen när N sover också för mår sämre med huvudvärken och så nu igen...

Idag skall jag rensa i skåpena och lägga ut på fb-loppisar så ni vet var ni har mig idag.

Ha en bra dag! ✨

Likes

Comments

Redan 10 januari och jag som tyckte att julen just var här. Vår jul firades här hemma hos oss med våra familjer, snoriga och sjuka var vi hela bunten. Mellan dagarna var inte bättre N fick öroninflamation och början till lunginflammation så penecil fick han mot det. Jag var feberfri 1 dag från dagen jag började spy men fick igen upp över 38 grader passligt till helgen när det var nyår och begravning. Efter begravningen skjussade C mig hem för att byta kläder och sen åkte jag in till akuten, kom ut därifrån 2h senare med luftrörsinflammation och en 7 dagars antibiotikakur, bra så för jag blev äntligen i bättte skick. Nyår spenderade vi hemma med filmen haja läget och chip, höll oss vaken tills vi såg att det stog 1 januari 2017 i displayen och pussade varandra vid 12 slaget. Efter det blev det snarklådan.

Efter det har Chricke jobbat på som vanligt. Jag blev glad att vi bytte till ett nytt år och här fortsätter vardagen att rulla på. Jag mår jättebra för tillfället kan äta, dricka, lukta osv på allt ända som har knackat på igen är tröttheten och huvudvärken... direkt det blir något mera inplanerat och vi har tider att passa så får jag huvudvärk nu vilket är jobbigt, men jag tar det lungt allt för att vi alla skall må bra.

Magen nu i vecka 22 💕

Likes

Comments

Avbryter tystnaden här hinne med en fin ultraljudsbild!❤️

Igår hade vi tid till Mödrapolin för ultraljud. Jag var smått nervös med tanke på beskeden vi fick med Noah när jag var lika långt gången och samma ultraljud. Men på skärmen kunde hon se en mycket frisk och bra utvecklad baby för sina veckor. Den lättnaden är obeskrivlig för har man tidigare varit med om att något är galet som syns på ultra så lämnar det kvar och vid varje ultra finns en lite oro.. Men inte igår, tacksam över vad två människor kan åstadkomma tillsammans och att min kropp inte sviker oss.

Fick också veta en bonus igår och det är att vi högst troligt väntar en tjej alltså Noah skall få en lillasyster👶🏼💕 Magkänslan var rätt även denna gång. Barnmorskan visade oss och sa "här ser man två blygläppar och där ser de ut som en klitoris, och när babyn vänder på sig kan jag inte se något som dinglar och på" hahah!

Skall på ultra i vecka 36 och se hur babyn mår och planera vår förlossning, igår tänkte jag oj men det är länge tills det men konstaterade att det bara är 14 veckor kvar tills det 14 veckor? Tills jag är i v36 känns som denna graviditet rusar iväg i en herrans far, men tur det vill ju ha babyn här nuuuuu💕

Likes

Comments

Som rubriken lyder här blir vi inte friskare..
Efter att magsjukan släppte hade jag bara lite feber och igår var jag 100% frisk, trodde jag... ända till kag började hosta som en galning och det sitter ännu i. Har för tillfället sådana stickningar i luftvägarna att jag inte riktigt vet skall jag sitta ligga eller stå.

Noahvännen då han ha gått o fått öroninflammation och början på lunginflammation, penecil i 7 dagar. Han har nu tagit tre dagar och jag ser ingen skillnad alls.. bara att han har blivit värre. Hans hosta gör ont i mig när han hostar och annars så sover han nästan bara. Får se hur dagen blir ifall vi ikväll hamnar åka till sjukhuset och visa opp honom och mig själv med mina stickningar i bröstkorgen. Så såhär ser läget ut här i huse. Imorgon är det nyårsafton och dagen är fullbokad. Börjar dagen med begravning och sen är vi bortbjudna men hamnar att bestämma oss idag om vi åker eller inte lutar kanske mera åt att vi hamnar att sitta i soffan med tékopp i handen och stirra rakt in i tv. Återstår att se.

När jag har fått tillbaka energi skall jag skriva om vår jul, vad jag fick i julklapp och var och hur vi förmodligeb kommer fira jul nästa år, spännande!!! Jag återkommer!

Likes

Comments