Alla som känner mig vet att hushållsarbete inte riktigt är min grej.... Inte för att jag inte kan, utan mer pga bristande intresse och tid.
De senaste veckorna har jag dock, både frivilligt och mer eller mindre ofrivilligt, utfört diverse huhållsnyttiga uppdrag som innefattar både bakning och matlagning. Jag har dessutom tyckt att det var kul!!
Har sammanställt lite av de verk som kommit från dessa tillfällen. Har även en plan om att fortsätta lägga ut bilder och texter på detta, vilket innebär att om ni inte ser några inlägg så har intresset avtagit.... 😜I dessa fall så dyker det säkert upp en ny fluga som jag kan lägga energi på (förhoppningsvis någon form av fysisk aktivitet i såfall.... 💪🏻).

En förutsättning för att gilla hushållsarbete är att ha fina redskap att jobba med. Denna köpte jag således till mig själv i födelsedagspresent. �#kitchenaid

Här är en underbar pastarätt med fläskfilé. Tycker att pasta är en underbar basråvara där man kan variera uttrycket i det oändliga! Denna sås är både gräddig och smakrik. Nedan ser ni recept och hur man gör. 😉
Jag har uteslutit de soltorkade tomaterna ibland och det blir minst lika bra. 👍🏻

Servera såklart med ett riktigt gott vin! 😁

Jobbar vidare med pastatips.... 🍝
Denna rätt har jag gjort många gånger och bjudit på och den är alltid väldigt uppskattad. Dessutom väldigt lätt att göra! 😁👍🏻

För 4 pers
3 askar körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 1/2-2 röda, finhackade chilifrukter
Massor av olivolja.....
Färsk basilika (1 kruka)
Salt
Parmesanost

Gör såhär
Tryck sönder tomaterna i en ugnsfast form. (Ta stänkskydd!!!) 😱
Lägg i chili och pressa över vitlök och häll på rejält med olivolja. Tänk på att det ska bli en tomatsås.
Salta.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. De sista 5 minuterna strör ni över basilika och blandar. Smaka av och salta eventuellt mer.
Koka pasta. Jag brukar använda tunna spagetthinis.
Ta ut såsen och häll över pastan. Blanda i ca 2 dl riven parmesan. Servera med diverse kallskuret och ett gott bröd. Njut!!!!!

14:e augusti fyllde den här fina tjejen 10 år. Herregud vad tiden går!!!

En så stor dag ska såklart firas stort. Släkten kallas således in till kalas och kak och bullfat ska fyllas inför tillställningen.

Fredag kväll efter lång arbetsvecka och det är bara att kavla upp ärmarna.... Kokostoppar med limesmak toppas och kolakakor med vaniljsmak kavlas. Hela aktiviteten blev så mycket trevligare efter ett par glas vin och musik på hög volym i köket och resultatet blev nog dessutom ännu bättre med hjälp av dessa attiraljer. I glädjeruset passade jag även på att slänga ihop en marängbotten med ricecrispies till kalasets showstopper, tårtan!

Här skulle det ha varit en bild på marängtoårtan med hemkokade vaniljsmörkräm (som blev fantastisk!) men tårtan åts upp innan fotografen (jag) hann föreviga mästerverket, men jag kan garantera att den blev en hit och jag kommer numera att använda den som signaturbak vid kommande kalas.

Nedan ser ni receptet. :)

Vispa 5 äggvitor länge till ett hårt skum, tillsätt 3,5 dl strösocker lite i taget. Sluta vispa och blanda försiktigt ned 3 dl rice crispies.

Bred ut smeten försiktigt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i varmluft 130 grader i 2 timmar.

Vaniljsmörkräm:

6 äggulor

1,5 dl grädde

1,5 dl socker

3 tsk vanilj

1,5 tsk maizena

Vispa ihop allt i en kastrull och låt sakta koka upp under vispning tills det tjocknar. Ta genast bort kastrullen och fortsätt vispa ned 150g rumsvarmt smör. Häll upp i en skål och ställ i kylen gärna över natten.

Dela marängen i två delar och bred smörkräm på den ena, lägg på den andra delen och vispa 7 dl grädde och lägg högst upp, garnera med jordgubbar och andra bär.

Likes

Comments

Första semesterdagen och vi startar med en supermysig dag i Köpenhamn tillsammans med flickorna i familjen Eriksson. Det blev hela kittet med Ströget, Nyhavn och Tivoli! 😁👍🏻🥂

Fortsatte vår tjetrip till Småland och hemorten Oskarshamn med besök hos mor och övrig familj. Fick en underbar (men blåsig...) dag vid stenbrottet i Misterhult som gav en känsla av medelhav med sitt fantastiska vatten! ☀️💦😎

Semestervecka två ägnades till stor del åt Gothia cup där äldsta dottern Filippa deltog med sina duktiga kompisar från OBK. Dock fanns tid för ringåkning efter familjen Bergs båt. ☀️💦

Vecka tre tillbringade vi till största del i Stockholm med shopping och sightseeing. Fick också en underbar eftermiddag med morbror och kusiner i Täby där barnen fick mysa med sina sysslingar, Max, Kajsa och Moltas. 💕

Underbara Uppsala! Vi avslutade vår Stockholmstrip med ett besök med övernattning hos min fina kusin Veronica och hennes Pär i deras nya, fina lägenhet.

Likes

Comments

När solen sviker med sina gula strålar söker vi tröst i skogen och dess gula guld. Idag var det dessutom mycket generös utdelning! 😁🍄

Vi fick hjälp av de bästa! Har aldrig varit med om så proffsiga svampspanare. Jag anser mig själv tillhöra toppskiktet vad gäller svamp, men dessa två tjejer var grymma och stod för 80% av all svamp vi plockade idag. #kantareller #skogensguld

Innan vi gav oss ut på svampjakt laddade vi batterierna med rejäl frukost med nybakade frallor. Fick ett toppenrecept av finaste kusin Veronica när vi besökte henne och hennes Pär i Uppsala tidigare i veckan. Världens enklaste och såååå gott! 😋
Recept nedan..
25 gram jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1.5 tsk salt, gärna havssalt
570 gram vetemjöl special eller vanligt (9,5dl)
60 gram grahamsmjöl (1 dl)
ev. flingsalt
Ev brödkryddor (tycker jag personligen ger en extra touch)
Ev torkad frukt och/eller valnötter efter smak
Lös jästen i lite av vattnet.
Blanda i resten av vätskan, salt och honung
Rör i mjölet (det ska vara kletigt)
Täck med plastfolie och handduk och ställ i kylskåpet över natten.
På morgonen: Häll upp den jästa degen på mjölat underlag, skär i lagom stora bitar och lägg på bakplåtspapper. Häll över lite mjöl på bullarna och grädda 15-20 min i 225 grader.
Njuuut!!! 😋😋😁😁

Vi avslutade dagen med grill. Idag blev det citron och ingefärsmarinerad kyckling. Mums!!!
Tycker alltid att det är svårt attvariers tillbehören till grillen, men hittade en underbar melonsallad att ha till. Se recept nedan.
600 g melon, t ex vatten-, cantaloupe- och honungsmelon
200 g halloumi
0.5 dl pumpakärnor
Körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
0.5 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar
10 myntablad
10 basilikablad
70 g salladsmix, gärna familjemix

Börja med att lägga ihop sallad, melon, basilika, rostade pumpakärnor (eller solrosfrön). Gör en dressing av oljan, pressad vitlök, vinäger, salt och peppar.
Grilla eller stek halloumi och lägg på salladen. Strö över pumpafröna och dressingen. Om det ska serveras till barn så kan dressingen serveras vid sidan om ifall barnen tycker att den är för stark.
Ät med något gott grillat och ett glas kallt, vitt, vin!! 😋

Likes

Comments