Första semesterdagen och vi startar med en supermysig dag i Köpenhamn tillsammans med flickorna i familjen Eriksson. Det blev hela kittet med Ströget, Nyhavn och Tivoli! 😁👍🏻🥂

Fortsatte vår tjetrip till Småland och hemorten Oskarshamn med besök hos mor och övrig familj. Fick en underbar (men blåsig...) dag vid stenbrottet i Misterhult som gav en känsla av medelhav med sitt fantastiska vatten! ☀️💦😎

Semestervecka två ägnades till stor del åt Gothia cup där äldsta dottern Filippa deltog med sina duktiga kompisar från OBK. Dock fanns tid för ringåkning efter familjen Bergs båt. ☀️💦

Vecka tre tillbringade vi till största del i Stockholm med shopping och sightseeing. Fick också en underbar eftermiddag med morbror och kusiner i Täby där barnen fick mysa med sina sysslingar, Max, Kajsa och Moltas. 💕

Underbara Uppsala! Vi avslutade vår Stockholmstrip med ett besök med övernattning hos min fina kusin Veronica och hennes Pär i deras nya, fina lägenhet.

Likes

Comments

När solen sviker med sina gula strålar söker vi tröst i skogen och dess gula guld. Idag var det dessutom mycket generös utdelning! 😁🍄

Vi fick hjälp av de bästa! Har aldrig varit med om så proffsiga svampspanare. Jag anser mig själv tillhöra toppskiktet vad gäller svamp, men dessa två tjejer var grymma och stod för 80% av all svamp vi plockade idag. #kantareller #skogensguld

Innan vi gav oss ut på svampjakt laddade vi batterierna med rejäl frukost med nybakade frallor. Fick ett toppenrecept av finaste kusin Veronica när vi besökte henne och hennes Pär i Uppsala tidigare i veckan. Världens enklaste och såååå gott! 😋
Recept nedan..
25 gram jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1.5 tsk salt, gärna havssalt
570 gram vetemjöl special eller vanligt (9,5dl)
60 gram grahamsmjöl (1 dl)
ev. flingsalt
Ev brödkryddor (tycker jag personligen ger en extra touch)
Ev torkad frukt och/eller valnötter efter smak
Lös jästen i lite av vattnet.
Blanda i resten av vätskan, salt och honung
Rör i mjölet (det ska vara kletigt)
Täck med plastfolie och handduk och ställ i kylskåpet över natten.
På morgonen: Häll upp den jästa degen på mjölat underlag, skär i lagom stora bitar och lägg på bakplåtspapper. Häll över lite mjöl på bullarna och grädda 15-20 min i 225 grader.
Njuuut!!! 😋😋😁😁

Vi avslutade dagen med grill. Idag blev det citron och ingefärsmarinerad kyckling. Mums!!!
Tycker alltid att det är svårt attvariers tillbehören till grillen, men hittade en underbar melonsallad att ha till. Se recept nedan.
600 g melon, t ex vatten-, cantaloupe- och honungsmelon
200 g halloumi
0.5 dl pumpakärnor
Körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
0.5 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar
10 myntablad
10 basilikablad
70 g salladsmix, gärna familjemix

Börja med att lägga ihop sallad, melon, basilika, rostade pumpakärnor (eller solrosfrön). Gör en dressing av oljan, pressad vitlök, vinäger, salt och peppar.
Grilla eller stek halloumi och lägg på salladen. Strö över pumpafröna och dressingen. Om det ska serveras till barn så kan dressingen serveras vid sidan om ifall barnen tycker att den är för stark.
Ät med något gott grillat och ett glas kallt, vitt, vin!! 😋

Likes

Comments