Precis som titeln lyder så har jag fått min septum piercad!

För mig så är det sjukt att jag gjorde det, för jag är vanligtvis en feg person. Att jag fick hjälpen att samla mot till att boka en tid och sen göra det är stort för mig! Innan jag bokade tiden var jag sjukt nervös, har aldrig piercat mig innan om man inte räknar med båda öronsnibbarna när jag var typ 7 år gammal och ja de var ett bra tag sedan, jag är 20 år nu så de var 13 år sedan!

Jag tog mig in till stan, gick till butiken och sa att jag ville boka en tid, turen var med mig för hon hade en tid samma dag! På det viset kunde jag gå omkring på stan och sedan dit för att få den gjord!

Jag är en sådan person som kollar upp många saker, så jag hade ju såklart tittat på hur många videoklipp som helst och läst på om självaste piercingen och allt kring den. Så jag visste att klämman som de flesta piercare använder är värst (för många) så jag var beredd på en nypande och vass känsla. Kan säga att klämman var värre än själva kanylen/nålen när den gick igenom. Den delen gick så fort så den stack till två gånger (in och ut) att det var över på typ 2 sekunder. Medans när klämman skulle sättas fast så tog de kanske 15 sekunder innan piercaren hitta rätt. För att hitta rätt går man uppifrån och ner och då skrapade den lite mot brosket i näsan vilket inte var så mysigt. Sedan så tårades ögonen av allt som hände. När allt var gjort och smycket var i så spände det bara i huden runt smycket. Hursomhelst har jag haft den sedan den 17/10 vilket är nästan 2 veckor. Den läker ännu och är inte läkt helt förrän 6-8 veckor. Men jag är inte fullt lika öm om näsan som jag började bli dagen efter den var gjord, vilket är skönt. Så fort man snudda till tippen löst så ömmade de en hel del. Men den biten är över nu som sagt. Däremot om jag slår i den hårt kommer det nog göra väldigt ont, så jag gör mitt yttersta för att det inte ska hända.

Jag piercade mig i Gävle på Redrum för 550 kr. Där har jag även köpt tunnlar/pluggar till mina öron som nu är på 16 mm.

Om det är någon som undrar något om att pierca septum så är det bara att fråga, men ha i åtanke att jag inte är expert på något plan utan jag har bara fått den piercad och läst en hel del om piercingen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allt började med att jag kände för att gå ut i skogen och fota efter jag hade kollat på en tjej som är grym på det hon gör. Har haft henne som förebild när det kommer till foto i flera år. Satt och kollade på en video hon hade gjort och var bara tvungen att ta en liten sväng ut i skogen där jag bor. Hon heter för övrigt Elin Kero, och kallas för Nevnarien.

När jag var påväg in bland stigarna så såg jag ett rådjur, fick dock ingen bild för den var en bit ifrån mig bland buskar. Vart lite lätt sur eller vad ja ska säga efter.. men men.. det är som det är. Bättre lycka till nästa gång!

Annars var det en väldans massa mygg och knott som man kan förvänta sig i en skog där det dessutom finns en liten flod intill stigen jag gick på. Testa även leka med slutartiden som ni ser på sista bilden, tycker bilden vart lite mysig sådär, blir lite extra liv i bilden när man ser vattnets rörelse.


Likes

Comments

Rabarberpaj ger mig sommarkänslor! Rabarberna är plockade i mina föräldrars trädgård och receptet jag använde mig av finns i en gammal kokbok som min mamma har haft väldigt länge.

När sommarvärmen verkligen har börjat så växer rabarberna som tusan! Det brukar oftast bli några pajer tills man har tröttnat. (självklart med mellanrum, typ en vecka.. hah) Nej men när man har ätit det några gånger börjar man (jag) att tröttna på rabarber.. Ett tag är det gott men inte för tätt inpå i lång period.

Jag tänker tillägga att jag får hjälp med att äta den, jag äter inte hela själv! :)


Likes

Comments

Tänkte bomba med hela 12 bilder från mina föräldrars trädgård. Som titeln lyder var detta bilder tagna för ett tag sedan. De tre första ska vara från 2014! (trodde jag tog dessa i våras.. med de får väl följa med de åh) herregud... de har inte sett "ljus" på ett tag, hah.. De resterande bilderna är ifrån mitten av April 2016.

Tycker denna bild är lite lustig för att han verkligen stirrade på mig efter detta foto togs. Det var som om Komsi (som han heter) tänkte " vad tusan tittar du på, låt mig tvätta mig ifred" haha..

Tänkte inte skriva allt för mycket i detta inlägg, ville bara verkligen lägga upp dessa innan jag kommer på de när sommaren är över haha..

Alla bilder ska vara tagna med Canon 650D för er som undrar, de är även enkelt redigerade i Adobe Photoshop Elements 11 som jag fick samtidigt som jag fick min kamera i present några år sedan. 

Jag kommer även snart lägga upp bilder när jag bakade Rabarberpaj så håll utkik efter det.

Likes

Comments

Kan inleda detta blogginlägg med att jag har vart frånvarande från bloggen länge nu och jag personligen ogillar det. Anledning? Önskar att jag hade en riktigt bra en.. men det ända jag kan säga är att jag har jobbat och haft annat för mig..

Som ni ser på första bilden så har jag skaffat mig en tatuering! Tänker inte gå in på allt för mycket detaljer om det utöver att det är nyckeln till min familjs sommarstuga som har en speciell plats i mitt hjärta och kommer alltid att ha det.

Andra bilden är på en bok som en youtuber jag följer har skrivit, Marzia Bisognin heter hon och det är den första boken hon har skrivit. Boken är skriven i engelska och finns även en version i italienska. (hon är ifrån Italien). Jag förbeställde min bok i slutet av 2015 på internet innan den hade släppts på engelska. Så jag har väntat länge på denna att släppas och skickas till mig. ( dock så håller jag på läser en annan bok som jag vill läsa ut innan jag börjar på denna)

Det tråkigaste just nu är att jag har fått värsta förkylningen :( jag har rinnsnuva så jag snyter mig hela tiden och hosta, samt att jag är tung i huvudet och hart nästan ingen ork alls att ens gå ut och gå i det fina vårvädret. Så trist! Hoppas verkligen att jag blir frisk snart! Vill verkligen inte vara negativ men förkylningar kan vara väldigt jobbiga...

Tack för att du tog din tid att läsa och jag hoppas att du som läser inte är förkyld och har möjligheten att njuta av våren.

Likes

Comments


I dagsläget läser man mycket om hur man ska äta, hur ofta och hur mycket man ska träna, man ska se ut på ett visst sett osv. Jag tycker att det är rätt så sjukt hur man "bör" synas utåt. Så länge man inte får hälsoproblem eller blir andfådd oerhört lätt så är det väl ändå bra? Jag tycker att det är okej att köpa snabbmat någon helg ibland och att man äter hemlagad mat på alla andra dagar. Märker man att ens hälsa har försämrats, ja.. då är det väl dags att äta bättre och ev röra mer på sig mer. Men man ska inte behöva känna att man ska ha någon specifik diet..

Tolka mig inte fel, det är bra att vara medveten om hur andra ser en. MEN man ska inte träna och äta bra för andras skull, man ska göra det för ens egen. För att man själv vill ta hand om sin kropp, man har trots allt endast en.

Tänker inte gå allt för djupt på detta ämne.. men ville bara skriva av mig om detta. Just för att det har lett till problem hos vissa människor. Det finns personer som har tagit dieter och träning på för stort allvar och blivit undernärda.. ush. Man ska äta och träna på en bra nivå, mer behövs inte för att man ska må bra. Självklart är sömn oerhört viktigt också, att vara bra utvilad kan påverka en hel dag till det bättre.

Glöm inte att ta hand om er, men även att det är okej att "fuska".


Likes

Comments

Dagen har vart väldigt lugn, bara en dag hemma och ledig från jobb. På kvällen vart det ett glas Martini och en god middag. Inte nog med det, mellofirandet är ännu i full gång och idag var det deltävling 4, de som gick vidare tycker jag var helt okej så man behöver inte vara "sur" för att allt för dåliga låtar/artister gick vidare. haha..

Hursomhelst så sitter jag just nu med musik i mina öron och vet inte riktigt vad jag ska göra innan man lägger sig till sängs, blir säkert något avsnitt ur en serie eller kolla Youtube för min del.. som alla andra dagar mer eller mindre.

Jag hoppas att alla har haft en bra helg så länge och att den fortsätter på samma vis. Godnatt!

Likes

Comments

Dessa två bilder är tagna när jag ännu gick i skolan (tog studenten sommaren 2015). Jag hade en "kurs" som kallades fotografisk bild. Då hade vi en uppgift att ta två foton som ska förmedla två olika känslor. För att sedan redigera dem svartvita. (Kan du komma på vad mina två olika känslor var i dessa två bilder? Lämna gärna en kommentar!) Bilderna är dock redigerade idag när jag lägger upp detta inlägg men bilderna är såklart tagna för några månader sedan. Anledningen att de är redigerade idag är för att jag inte sparade de redigerade bilderna på minneskortet så jag fick helt enkelt "göra om" redigeringen. Men vad gör det? Kan vara bra att redigera samma bild en gång till, jag ser det som en övning. Man utvecklas och kan ser saker och ting på ett annat sätt än vad man gjorde förut.

Nåväl, det andra jag tänkte nämna är att jag har vart sämst på att hålla bloggen uppdaterad.. kan inte riktigt ge en bra anledning egentligen mer än att jag har inte haft några "feels" för att lägga upp något. Väldigt tråkigt men det är sanningen. Vill försöka igen, att komma på roliga saker att skriva om och ta intressanta foton som fler än jag kan uppskatta.

Tack för din tid att läsa, det uppskattas. hörs! (förhoppningsvis snart)


Likes

Comments

​Denna boken är en av de bästa böckerna jag har läst. Jag vart helt gripen hur bra den är! När jag hade läst ut den visste jag att jag var tvungen att se filmen också, kan bara säga att jag kunde inte hålla tårarna borta i vissa delar. Så jädra underbar! 

Detta är en bok jag kan läsa ett flertal gånger, allt är bra med den. Att man kan börja skratta och näst intill om inte börja gråta. Att kunna få med det i en bok på ett sådant bra sätt som John lyckades med är helt underbart! Jag kan definitivt rekommendera denna boken till någon som gillar en bok som man inte vill lämna ifrån sig.

Likes

Comments