​Godmorgon! Måndag och vårterminen är igång, härligt faktiskt. Jag lämnade den lilla loppan på förskolan vid 09.00 i morse. Hon sa inte ens hejdå, utan hon sprang in och började leka direkt. 

Morgonen har jag ägnat åt att läsa studiehandledningen för båda kurserna som jag ska läsa parallellt under första halvan av vårterminen. Kurserna kommer jag att läsa på distans, även om de ges via Örebro universitet. Så himla skönt att slippa pendla till skolan och planera vem av mig och Petter som ska ha bilen varje dag. Jag tror att distansstudier kommer att passa mig utmärkt. Jag älskar att plugga hemma! 

Nu: dags att dyka ner i böckerna! Likes

Comments

Höstterminen lider mot sitt slut och på måndag den 16:e januari börjar vårterminen. Jag skulle ljuga om jag säger att det har varit en lätt kurs. Det har verkligen varit en tuff och kämpig hösttermin och ett tag kände jag att jag ångrade mitt val av att läsa retorik på grund av att jag tyckte att det var så intensivt. Gick precis in och tittade på Blackboard och tyckte att det var lite kul att sammanställa allt vi gjort under terminen. Så här har det sett ut:

Skriftliga inlämningar: 10 stycken.
Reflektioner av tal: 5 stycken.
Skrivna tal: 7 stycken
Debatt: 1 genomförd.
Skrivna tal: 7 stycken.
Framförda tal: 7 stycken
Salstentamen: 1 genomförd.
PM: 2 stycken
Avslutande uppsats & analys: 1 genomförd.

När jag nu ser tillbaka på terminen känner jag mig så otroligt stolt över mig själv. Stolt över att jag varje vecka under halva terminen både skrivit och framfört ett tal. Parallellt med detta har inlämningsuppgifter lämnats in löpande och även en salstentamen har skrivits. Jag har lärt mig hur man förbereder en debatt och hur den genomförs, hur argumentation fungerar i både text och bild och slutligen hur presentationer kan genomföras så övertygande som möjligt. Förutom detta har jag lärt mig att utveckla mina texter och analysera på ett helt nytt sätt än tidigare.

Vid kursens start i september trodde jag aldrig att jag skulle bli så här intresserad av retorik som jag har blivit. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att läsa andra kurser inom retorik i framtiden. Utöver att kursen har varit väldigt givande har jag även träffat helt fantastiska människor. Vi har peppat och stöttar varandra genom dessa tuffa veckor, fantastiska grupp A! Jag kommer att sakna retoriken, men det känns bra att vända blad och återgå till arbetslivspedagogiken igen. I vår väntar kurser som konflikthantering i arbetslivet, coachning och handledning i arbetet, projektledarutbildning och arbetsmiljö. Ett år kvar återstår nu på universitetet, låt det sista året gå fort.

  • 63 readers

Likes

Comments

Sista veckan på kursen är här! Just nu sitter jag på bussen på väg in till stan för att möta upp Cajsa och Sarah, mina två kompanjoner som stått vid min sida under den sista delkursen. Vi har tillsammans skrivit en uppsats där vi har analyserat Leonardo DiCaprios tal som han framförde på Oscarsgalan 2016. Idag ska vi förbereda oss inför opponeringen som är på onsdag. Tänk att vi snart är helt klara med uppsatsen. Så skönt!

Likes

Comments

Snart är vi hemma hos pappan i familjen! Klockan 16.00 väntar hockeymatch så jag och Elvira åker nog dit och kollar en sväng, så får vi se hur länge hon orkar. Vi får hoppas att grabbarna lyckas knipa sina första tre poäng idag. Heja!

  • 127 readers

Likes

Comments

Nu har vi varit i Ystad sedan i tisdags. Imorgon åker vi hemåt igen efter underbara dagar här nere tillsammans med familjen. Det har varit så skönt att bara ta det lugnt tillsammans, men nu längtar jag hem till min stora älskling!! Jag fick i alla fall pussa lite på honom igår i Kristianstad.

Igår åkte jag och syrran nämligen upp till Kristianstad för att kolla på hockey. Petters lag Kumla spelar Allettan nu och bortamatch mot serieledaren Kristianstad stod på schemat. Kristianstad var sett till hela matchen klart det bättre laget, dock kändes det som att de underskattade Kumla från start och det skulle visa sig ge utdelning tillslut. 

Matchen kändes körd när Kristianstad gjorde 2-0. I den 15:e minuten reducerade äntligen Kumla efter mycket hårt slit. Och med ca. 1 min kvar plockar Kumla ut målvakten då de har ingenting att förlora. Jag fattade ingenting när pucken gick i mål när klockan stod på 19.45. Med 15 sekunder kvar kvitterar alltså Kumla. Förlängningen slutade lika och det fick avgöras på straffar och Kristianstad vann tillslut. Men, vilken match grabbarna gjorde och vilken lagmoral! Så jäkla roligt att se. Det var länge sen jag kollade på en hel match då jag vanligtvis brukar ha Elvira med mig, så det var verkligen så himla kul att kolla igår speciellt när de var så duktiga!

  • 138 readers

Likes

Comments

Igår tog jag med mig syrran och Elvira och checkade in på Ystad Saltsjöbad. Vi fick ett rum med utsikt mot havet, magiskt fint. Miljön där ute är mer än underbar! Man blir så avkopplad.

Till middag åt vi en ryggbiff och Elvira åt en hamburgare. Alla gick och la sig mätta och belåtna minst sagt.

Imorse kom mamma och hämtade Elvira så jag och Emma kunde vara på vara på SPAT tillsammans innan vi checkade ut vid 15.00. Detta var verkligen så välbehövligt efter en riktigt tuff höst som inneburit ett pussel varje dag för att få ihop vardagen med skola, jobb, Elvira, hockey osv. I vår kommer jag att läsa på distans, vilket kommer bli så himla skönt!

  • 162 readers

Likes

Comments

Hej! 
Tyvärr har jag halkat efter med bloggen de senaste veckorna. Riktigt tråkigt eftersom jag egentligen känner att jag vill blogga, men tiden räcker inte riktigt till. Kursen jag läser den här terminen (Retorik) är den mest krävande jag har läst på universitetet hittills. Vilket betyder att all ägnas till att studera. När jag inte är i skolan prioriteras självklart familjen. Det är fullt upp på alla plan just nu. Skola, jobb, familj vänner osv. Framöver väntar en massa roligheter: Winnerbäckkonstert, Elviras 2-årsdag, jag fyller 25 år med mera. Jag kommer att lägga bloggen på is fram till jul och sen får jag se vad jag väljer att göra med den efter det. 

Likes

Comments

​Gammal bild på min lilla donna 

​Efter en tre månader hemma så är Elvira tillbaka på förskolan igen. Tanken var att hon skulle ha inskolningstider mellan 13.00-16.00 den här veckan, men redan i tisdags så testade vi att lämna henne själv då både vi och pedagogerna tyckte att det kändes bra. Även om hon har varit lite småpipig vid lämning så har det ändå funkat bra. Idag har hon varit där en heldag vilket innebär att hon både ätit lunch samt sovit middag. Vi är så stolta över henne att hon har tagit den här omställningen så bra. Den absolut största omställningen för henne är att gården är mycket större, det är större lokler inomhus och att det finns en avdelning med äldre barn.

Förskolan är helt nybyggd så Elvira är alltså den första kullen som går där. Det är fortfarande mycket kvar som ska fixas, så det känns lite halvdant. I slutändan tror jag ändå att det kommer bli hur bra som helst. Kul med nytt och fräscht. 

Nu är nästan alla kläder namnmärkta. Jag gjorde det lätt för mig och beställde färdiga namnlappar från filurnamnlappar. Väldigt smidigt att bara sätta på, man behöver inte ens stryka med strykjärn! Jag har namnmärkt alltifrån ytterkläder, skor till strumpor. Allt för att förhoppningsvis bli av med så lite saker som möjligt. Likes

Comments

Idag väckte vi lillskruttan vid kl 7. Detta för att hon ska kunna sova lite tidigare än vanligt idag. Eftersom det är många som ska skolas in på förskolan så har pedagogerna delat upp det i förmiddag och eftermiddagstider. Elvira är i eftermiddagsgruppen, vilket betyder att hon ska vara där mellan 13.00-16.00. Därmed hoppas jag att hon ska kunna sova innan vi går dit.

Jag har skola idag kl. 10.00-12.00 och Petter ska till sjukgymnasten så Elvira ska få vara hos Fredrica på förmiddagen. Så mysigt för henne!

  • 2386 readers

Likes

Comments

Senaste tillskottet i Elviras garderob, den absolut finaste och skönaste kombon från Mini Rodini. Tröjan är inhandlad på Minilove i Örebro, mössan och leggingsen från Oii Design.

Älskar att Minilove har Mini Rodini så man kan klämma och känna på plaggen. Samtliga plagg är så mjuka och sköna så att man själv vill äga ett plagg därifrån. Det var väldigt svårt att välja vilken tröja jag skulle ta, men tillslut föll valet på grävlingarna. Tyckte att de var lite coola. Dessutom älskar Elvira alla kläder med djurtryck så det är ju perfekt. Nöjd mamma och nöjd Elvira.

  • 2408 readers

Likes

Comments