View tracker

Allmänt, Clipperton, Videos

Trots att han står i stallet och fortfarande är i min ägo, så saknar jag honom. Det känns inte alls som samma häst när han står där i sjukhagen, vilket jag också förstår såklart. Han har alla möjliga kvalitéer som jag söker i mina hästar, och det känns så jävla värdelöst att bara stå på marken och titta på honom. Jag saknar honom, men framför allt saknar jag oss ihop. Vi var ett team någonstans där mellan alla skador...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Allmänt, Personliga tankar

Har behövt några dagar på mig sen veterinärbesöket för att lugna ner alla känslorna litegrann, tänka igenom och komma till ett beslut. Besöket konstaterade kotledsinflammation. Såklart känns det jäkligt trist, surt och tråkigt men å andra sidan så pustade jag ut och jag kände stenen lättade från bröstet - detta är något nytt. Det hänger inte ihop med den gamla knäledsinflammationen, däremot är ju frågan hur/varför han har fått det... Sedan han kom hem från betet har vi inte varit igång mer än 2 månader i sträck innan något hänt. Först knäledsinflammationen som kommit tillbaka under betet, sedan koliken i oktober, nu var det först en vrickning från hagen och så då kotledsinflammationen. Det känns troligast att han har avbelastat benet han vrickade sig på, det kan ju iaf knappast bero på ridning eftersom jag knappt ens har kunnat rida honom. Suck.
Våra dagar består nu utav 2 x 10min promenader för hand som successivt ska ökas upp till 40 min innan återbesöket om 3v. Förbereder mig på att han kommer få behandlas en gång till, sedan hoppas jag väl iaf på att jag får skritta honom uppsuttet... Som jag känner just nu så kommer vi gå genom all konvalescens och se till att han kommer igång, för att därefter sälja honom till någon som inte har så höga krav/mål utan någon som bara trivs med att vara i skogen. Men som sagt - det är så jag känner nu, sedan får vi se helt enkelt. Vill inte stå utan egen häst heller för det kommer jag definitivt inte klara av. Räckte med den månaden mellan Aragorn och Clipperton för min del, fick panik...

Vissa dagar saknar jag honom lite extra, ikväll är en sån kväll. Finaste Arne, tack för allt du gav mig. ❤

Likes

Comments

Allmänt, Clipperton, Personliga tankar

Vilken dag... Strålande solsken men kallt som attan, fick jobba mig varm i stallet iaf! Förutom att ta hand om min egen pålle hade jag ansvar för ett annat sto också som dessutom skulle ridas. Jisses, var helt svettig när passet var slut - både hon och jag. Tyvärr en riktig märr haha, så himla sur och hon testade minsann min balans idag även om jag höll mig kvar trots hennes bocksprång, vilket hon ju då blev ännu surare över att jag fortsatte jobba med henne.. Tänk att något så enkelt som att bara gå fram, fram, fram för skänkeln kan vara så jobbigt!
Gick även en liten promenad med Clipperton i hans nya träns, synd bara att man inte kan testa det ordentligt eftersom han är skadad igen...

Satt ute på gårdsplanen i stallet och värmde mig lite i solen medan jag pratade med min tränare/stallägare i telefon där vi kom in på just Clipperton och jag berättade då att vi fått sätta upp sjukhagen igen eftersom nu hans andra framben var varmt och svullet längs hela senan, var på hon blir tyst i någon sekund innan hon säger "Ni har verkligen inte haft någon tur alls under hela er tid, hur länge till orkar du?". Någonstans där brast det för mig, jag brast ut i gråt och svarade som det var - "inte länge till". För jag gör faktiskt inte det. Jag köpte honom främst som en träningshäst som jag skulle kunna bygga upp mitt eget självförtroende i hoppningen med igen och kanske komma ut på någon mindre tävling vid tillfälle. Det har aldrig blivit så. Vi har knappt kunna vara igång fullt ut i mer än 2-3 månader innan något nytt dyker upp som gör att vi måste ställa av honom. Jag la ner i stort sett alla mina sparpengar på att köpa honom, men vid detta laget har vi lagt ner minst lika mycket på veterinärkostnader som jag köpte honom för och utöver det även alla de "vanliga" kostnaderna så som stallhyra, försäkring, foder, hovslagare osv. Det hade varit en annan sak om man kanske hade 3 andra hästar som man hade kunnat rida under tiden han behandlas eller om man bara hade haft kvar honom som en häst att rida ut på bredvid tävlingshästarna. Men jag känner inte längre att det är värt det. Det är inte värt att jag vänder mig ut och in för att han ska ha det bra, att jag sliter i stallet innan/efter jobb, att jag lägger all min lediga tid i stallet, alla kostnader. Ingen kan någonsin säga att jag inte gör allt för mina hästar, för jag gör verkligen allt och lite till, prioriterar dem över allting annat och endast det bästa är bra nog. Men jag är inte intresserad av att lägga ca 5000kr/månad i genomsnitt, bara för att stå och titta på honom eller ge honom en klapp på halsen. Hans ben håller obviously inte längre och jag börjar ställa mig frågan om han inte hade haft det bättre hos någon som en promenadhäst/sällskapshäst med stora, gröna hagar istället för våra sandhagar där fokus oftast ligger på träning. Jag älskar honom såklart och är så himla glad över att jag har honom, men det handlar om vad som är bäst för honom... Veterinären kommer på onsdag förmiddag där det kommer genomföras hältutredning och ultraljud på frambenen, innan dess tas inga beslut.

Likes

Comments

Allmänt, Shopping

Dagarna i Stockholm gick över lika snabbt som man hann blinka ungefär. Trevliga shower och massa fina saker på mässan... Med hem fick det följa med ett PS-träns och ett pannband, nya ridbyxor från Spooks och ett ländtäcke i ull. Det kliade riktigt mycket i fingrarna men jag lät bli att köpa något nytt schabrak, väntar tills mellandagsrean istället... 😉 Kom hem ganska sent inatt och sen var det till att gå upp tidigt för att kravla sig iväg till jobbet. Trött och lättirriterad, lovade min kollega att komma på bättre humör imorgon haha så nu ska jag krypa ner ordentligt under täcket och se klart Pretty Woman. Godnatt!

Likes

Comments

Allmänt

Onsdag imorgon och jag får äntligen sovmorgon då mamma tar stallet efter hennes jobb. Absolut guldvärt! Min förmiddag kommer alltså bestå utav att vakna när jag vill, gå en promenad med jycken och sedan ta en varm, lång dusch innan mitt eget jobb. OCH jag måste ju dessutom packa ihop lite grejer innan jag åker torsdag morgon, spännande... Kunde inte längtat mer, hej då Skåne.

Likes

Comments

Allmänt

Söndag kväll och jag gissar på att många nu ligger och slappar i soffan med måndagsångest haha. Jag själv har aldrig haft den där måndagsångesten, kanske lite mer under skolans år men sedan jag började jobba så har jag inte haft det. Kan ju bero på att jag inte jobbar "kontorstider" måndag-fredag, 8-16/17, utan jag har ju lediga dagar mitt i veckan också vilket faktiskt underlättar för den här måndagsångesten. Nästan så jag vill påstå att jag älskar dem.

Åkte ut till stallet efter jobb för att rida medan mamma var snäll och fixade stallet, provade att trava lite idag också och han känns fräsch igen. Den här veckan med vila har ju dock satt sina spår i honom, överskottsenergi deluxe ungefär... Antingen så kryper han bakom lod och drar benen efter sig eller så exploderar han fram i ökad trav ungefär. Suck, bara att ha is i magen för min del och vänta på att myrorna kryper ur brallorna på honom.

Tre dagar kvar tills Stockholm, jag är så spänd och förväntansfull. Har några grejer på min inköpslista... 😍

Likes

Comments

Allmänt

Gårdagens lediga dag gick snabbare än förväntat och jag avslutar nu nästa dag med en för jäkla träningsvärk och en ny serie - Blindspot. Hade besök innan ikväll efter jobb av min bästa vän som är en total serienörd haha, vilket jag inte är, men när hon berättade om denna lät den väldigt spännande och än är jag inte besviken! I och för sig är jag fortfarande bara på första avsnittet haha.
Igår kväll åkte jag iväg på äventyr och kvällen blev mer eller mindre till natt innan jag var hemma i sängs, kanske lite mindre smart när man har en jobbhelg framför sig så nu njuter jag väldigt mycket av att bara ligga i sängen och se serie. Tänkte logga ut från datorn nu och koncentrera mig på att bara koppla av, har alltid så mycket att göra och bokar upp mig på så mycket att jag ibland glömmer bort att bara... göra ingenting. Jag återkommer.

Likes

Comments