Allmänt, Clipperton

Tiden har inte riktigt funnits till i veckan för att slänga iväg något blogginlägg men idag har jag varit ledig och tagit det hyfsat lugnt faktiskt! Ingen sovmorgon alls dock, faktum är att de dagar jag är ledig går jag nästan alltid upp tidigare än när jag jobbar.. Hur som helst, morgonen började jag i stallet. Först släppte vi ihop Clipperton med en annan häst i stallet och det gick faktiskt hur bra som helst, odramatiskt men superskoj enligt de båda två. Tror detta kommer göra honom gott, han har ju alltid varit väldigt social av sig. Efteråt fixade jag och min tränare hennes stall igen med både mockning, höpåsar och vatten i alla hagar innan vi åkte upp och harvade ridhuset. Nu kan man bocka av det också över erfarenheter haha!

Sedan hade vi en ny liten hoppträning som gick så jäääkla bra.. Ursäkta svordomar, men den gick verkligen superbra! Både jag och min tränare var helt lyriska efteråt haha, äntligen är vi på gång igen. Jobbade mycket på långa anridningar och att bibehålla samma rytm på relaterade avstånd vilket är exakt vad vi behöver! Kommer träna igen på lördag och då ska även mamma vara med så förhoppningsvis kan jag även visa lite filmer.

När jag kom hem startade jag en maskin tvätt och sedan lagade vi middag med fläskfilé, efter det var jag helt slut. Somnade i soffan i 1,5 timme haha, gissa vem som inte kommer kunna somna nu? Imorgon har jag i alla fall sovmorgon! Mamma tar stallet och rider imorgon vilket innebär att jag inte behöver ha något alarm imorgon, vet inte när det hände senast egentligen... Så skönt, och guldvärt!

Likes

Comments

Allmänt, Shopping

Att jobba på ett shoppingcenter är ibland otroligt farligt... Speciellt när man varit sugen på ett par nya solglasögon ett bra tag nu, och det helt plötsligt dyker upp ett erbjudande på 30% på samtliga solglasögon i Mobilias VIP-app... Jag slog till! Et par nya Ray-Bans fick följa med hem. De blåa pilot-brillorna har jag sedan tidigare men har tröttnat lite på dem och ville ha ett par som var lite mer markerade i bågarna och "vanligt" mörkare i glasen. Hur bra blev inte dessa här?!
Jag är nöjd, både med solglasögonen och att deklarationen nu är avklarad! Där kan jag spara undan en hel del.. 😉

Likes

Comments

Allmänt, Personliga tankar

Jag som hade tänkt hinna med så himla mycket igår när jag var ledig... Det funkade inte. Jag tillsammans med tid eller planering brukar oftast inte funka ihop, jag är tidsoptimist ända ut i fingertopparna. Var i stallet kl. 9 och började med att mocka deras tio-ish boxar samt packa höpåsar, sedan var det ju såklart fikadags! No work utan fika. Därefter åkte vi ju iväg och tittade på deras nybyggda lägenheter på en annan gård och lite annat sånt där smått och gott innan vi red. Hade ju tänkt att rida ut men eftersom det regnade hela dagen så stannade vi i ridhuset istället och då blev det som en liten hopp/markarbetsträning för mig & Clipperton, fick många bra inputs så nu ska jag själv bara lära mig att rida på det här sättet i hoppningen så ska vi nog få ordning på lydnaden där också. Något superviktigt som jag själv oftast alltid glömmer bort under en hel bana är att andas. Jag fastnar liksom. Jag måste tänka på att bara andas, sitta stadigt som is och tänka på varje liten detalj i anridningarna. När han blir så jävla het och tar bettet så har jag mest bara hängt med och hoppats på att han lugnar sig efter språnget men nu måste jag skärpa mig - annars kommer vi ingenvart.

Any ways - efter stallet var jag hemma vid 15.00 och då var det ju bara att kasta in sommardäcken i bilen och sen skynda sig in i duschen och göra sig i ordning eftersom jag skulle iväg igen efter däckbytet. Inte hann jag med någon bank eller ens att städa mitt rum... Banken klarade jag av idag och städningen hoppas jag på att den klaras av imorgon efter jobb någongång hehe...

I de flesta fallen väljer man sin egen omgivning och oftast väljer man ju den som är bäst för en själv, personer som stöttar en och som man trivs att umgås med. Det är guldvärt att ha personer som man kan vända sig till, som man vet har ens rygg och som alltid ställer upp. Då känns det extra jävligt när dem försvinner. Jag hatar ibland att jag är så lojal att folk bara känner att de kan komma & gå, för jag alltid står kvar. No no, jag är trött på att vara den som lappar ihop relationerna nu. Trött på att tävla om att få umgås med någon när man ändå alltid hamnar på andra- eller tredjeplatsen. Jag tänker inte jaga någon mer nu, nu får de själva inse vad de håller på med. Glöm inte bort vem som alltid står bredvid dig eller vem som alltid har din rygg. Glöm inte bort någon bara för du börjar umgås med andra.

Likes

Comments

Allmänt

Så var det onsdag och plötsligt har halva denna veckan gått också.. Tiden går så jäkla snabbt, eller är det bara min åsikt?! Nu är det snart april, ändå känns det som att det var förra månaden som vi skålade in 2017. Snart går jag i pension... Nej inte riktigt, men ni förstår. Imorgon är jag ledig från jobb men ändå inte ledig från livet, vet inte när jag hade en lugn dag senast eller ens en dag då jag inte hade ett alarm som jag behövde vakna till. Imorgon börjar jag min dag kl. 9.00 i stallet för att hjälpa stallägaren med hennes stall i någon timme och därefter rida ut en sväng. Därefter måste jag inom banken och få hjälp med massa skit till deklarationen, efter det mååååste jag städa rummet. Pinsamt hur snabbt det blir kaos här. Kl 16.30 ska jag byta däck på bilen och efter det ska jag hämta upp en vän för att sedan åka in till Malmö och käka på restaurang!

Hade tänkt att gå igenom bilderna som mamma tog på mig & Clipperton från uppvärmningen i söndags på träningen, men har helt enkelt inte haft tiden än. Kanske senare i veckan!

Likes

Comments

Allmänt, Clipperton, Videos

Glöm inte bort att ni kan se i HD!

Här kommer en liten filmsnutt ifrån vår träning i söndags. Mycket att träna på och mycket i bakläxa, speciellt i högervarvet där jag måste tänka på att räta ut honom mer i både hals och kropp. Jag själv är ganska dominant högerhänt och har därför inte riktigt orka rida honom på yttersidan i höger varv eftersom jag då själv måste använda vänster sida. Med andra ord så går han mer eller mindre högerställd hela tiden. Jag måste själv träna upp detta och vi fick med oss bra övningar som vi kan träna på. Jag har sparat en del filmklipp för mig själv där det är tydligt hur stark han blir i en viss övning och hur svag jag blir vilket gör att min egen ridning blir åt helvete, MEN jag har tänkt att träna stenhårt på detta nu och att filma samma övning med en veckas mellanrum. När vi har fått rätt på problemet kommer jag att lägga upp det här, från första veckan till sista, så får ni själva se utvecklingen!

Likes

Comments

Allmänt, Clipperton

Nu är vi iväg på vårt äventyr över helgen! En träningshelg, red genom honom lite lätt i ridhuset innan idag och imorgon blir det rejäl träning! Filmkameran följer med såklart.

Likes

Comments

Allmänt

Imorgon är det äntligen fredag igen, och jag är dessutom ledig i helgen! Faktum är ju att jag och Clipperton ska iväg på äventyr som jag nämnde i ett av de senaste inläggen, ser verkligen fram emot det här.
Han blev vaccinerad och fick tänderna kollade igår, där vi tyvärr stötte på lite problem. Tydligen har han fibblat lite för mycket med bettet så en av de främre tänderna på bakre raden i munnen var ganska rejält nerslipad, med andra ord måste vi byta bett. I dagsläget använder jag mig utav ett Waterford-bett (femdelat) då det är det som han trivs allra bäst på, han har totalratat de flesta bett vi provat tidigare - vilket komplicerar det hela ganska så mycket. Han är väldigt tydlig med vad han tycker om eller inte. Jag körde inom Hööks i Malmö på vägen till jobb idag för att köpa det allra sista till helgens utflykt och dels för att kolla på annat bett, bestämt mig för att prova ett helt vanligt, rakt gummibett men såklart hade de ju inte 12,5 hemma utan då fick de ringa till Lund och be dem lägga undan ett till mig. Nackdelen med att ha en typisk standardhäst med stl Full/12,5 i bett/145 i täcken är att allt nästan alltid är slut. Så imorgon måste jag alltså skynda mig till Lund direkt när jag slutat jobba för att hämta bettet och sedan åka vidare till Staffanstorp och hämta släpet inför helgen. Sedan ska jag packa allting! Spännande va?

Likes

Comments

Allmänt, Fotografi

Scrollade genom min gamla blogg och hittade ett av mina tidigare inlägg om foto-tips som var ganska uppskattat så tänkte publicera det här också om det är någon som är intresserad! Då handlade det om hur man kunde tänka för att få till den här "suddiga" bakgrunden bakom för att lyfta fram motivet ännu mer.


En suddig bakgrund handlar främst om bländaren men också hur bakgrunden ser ut.

Desto större bländare, desto suddigare bakgrund. När det handlar om bländaren så måste man tänka tvärtom, för när bländaren är stor så är bländartalet litet. Alltså blir det mer: stor bländare - lågt bländartal - suddig bakgrund.

Ett exempel:

Tyvärr kan man ju inte alltid välja bakgrunden, speciellt inte när man är ute på tävlingar, utan då får man ta det som det är liksom. Ett tips jag kan ge er om ni har objektiv med ett högre bländartal som lägsta möjliga, är att ta bilder när motivet är närmre er och längre ifrån den röriga bakgrunden. Det kan hjälpa till med att få en mer suddig bakgrund.


Nu använder jag mig utav Canons objektiv 70-200mm f/2.8 och har därför haft det lättare för att få till en suddig bakgrund. På bilden nedan är det lättare att se vad jag menar med en stor bländare/ett lågt bländartal då både bakgrunden och ekipaget i förgrunden är ur fokus.

Glöm inte bort att övning ger färdighet, det bästa ni kan göra är att öva!

Likes

Comments

Allmänt

Idag har jag varit ledig vilket har varit skönt, spenderade dagen ute i Everlöv och red några hästar då mamma hade paxat min egen häst inför en träning ikväll... Jahapp, det var bara att gilla läget liksom - inte ridit honom själv på hela helgen pga jobb och nu blev man av med honom på ens lediga dag också...
Haha nej, skämt å sido, otroligt glad över att ha fått denna chansen i Everlöv att få hjälpa till med deras finfina hästar. Trimmade en häst på deras gräsbana och skrittade därefter ut två stycken i skogen, tyvärr hade en av hästarna i stallet fått kolik/förstoppning så dagens planering blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Alltid lika tråkigt och jobbigt när det händer.

Just nu ligger jag bara i sängen och slappar medan regnet smattrar mot fönsterrutan, låter som att det ösregnar ungefär. VIll ju ha vårfint nuuuu typ. Planerar lite så smått inför helgen samtidigt, som det ser ut just nu så ska jag och Clipperton iväg på äventyr lördag-söndag vilket även innebär en övernattning för hans del i ett annat stall! Jag hoppas verkligen att det inte kommer några käppar i hjulet under veckan för detta hade varit såå himla kul att göra!

Fick prova kameran lite till idag, ska bli kul att komma igång med fotograferingen igen. Inser hur mycket man saknat det nu när man faktiskt har en kamera som uppfyller mina krav. Den gamla hade ju några år på nacken...

Likes

Comments