Allmänt, Clipperton, Videos

Eftersom vi är inne i en konvalescensperiod med mestadels skritt och bara lite trav under ridpassen så är det inte så värst kul för er att få se det, därför gjorde jag en liten vlogg där ni får se hur det kan se ut när jag gör i ordning honom just inför ett ridpass!

Likes

Comments

Min lördag kväll spenderades ihop med två vänner där vi lagade mat ihop, blandade lite drinkar, skvallrade och spelade olika spel ihop. Enkelt men ändå så himla trevligt, man behöver ju inte supa järnet varenda gång liksom 😉

Likes

Comments

Allmänt, Personliga tankar

I samband med förra inlägget sköt besöksstatistiken i taket och idag ligger det på nästan 300 unika besökare. Jag har fått en del kommentarer på Facebook där folk påpekar att jag borde polisanmäla det, men det är inte det jag är ute efter. Jag är inte ute efter att sätta dit dem eller att de ska be om ursäkt, jag är ute efter att världen ska vakna. Folk måste få se att det är såhär vi tjejer blir behandlade utav killar idag, och detta var inte mitt första inlägg angående ämnet heller. HÄR kan ni läsa det första som publicerades. Det är inte OK någonstans att behandla andra på detta sättet, frågan är bara var det brister någonstans för de som gör sådant här. Brister det i uppfostran? Brister det i ens egen självbild där man känner behovet av att trycka ner andra? Brister det bara rent jävla allmänt i huvudet på dem? Oavsett var det brister för dem, så förstår jag inte alls hur de själv kan tycka att det är OK. Troligtvis hade de inte tyckt att det var OK om någon skrev samma meningar till deras syster/nära vän, så vad ger de rätten till att göra det åt andra? Världen måste få se sådant här för att de ska kunna sätta stopp för det, visa vad som är rätt eller fel för sina barn och ungdomar. Det är vi som är framtiden, det är vi som lär upp nästa generationer och om det fortsätter som det gör idag kommer jag att vara rädd. Rädd för framtiden och vad folk får för sig att göra då.


Nog om ämnet, nu lägger vi det lite grann åt sidan för stunden. Idag har vi hunnit med en runda i stallet och en liten trip till Nova Lund för att inhandla ett par nya skor till mig som jag kan ha på jobbet. Fick syn på en ursnygg läderjacka på Vero Moda också, hoppas på att den är kvar i slutet av månaden också... Den hade varit så himla fin till våren! Jag måste slita mig härifrån om jag ska hinna göra mig i ordning tills gästerna kommer vid 18, har bjudit hem min tränare och hennes familj i gengäld till alla sommarens middagar hos dem. Idag är det vår tur att stå för maten och underhållningen!

Med -15 grader i morse så saknar man sommaren rätt så jävla mycket...

Likes

Comments

Allmänt, Personliga tankar

I dagens samhälle är det så här man blir bemött som tjej om man inte "släpper till", tragiskt och så himla pinsamt. Jag är stark och tar inte åt mig, men jag tänker på de tjejer som faktiskt gör det - och jag förstår dem. Ibland frågar man sig själv två gånger när man får höra allting, om att det kanske är så som de säger. Man kanske är efterbliven eller dum, tills jag inser att nej. Nej, det är inte mig det är fel på. Det är de andra som har något fel psykiskt om det är såhär man väljer att behandla andra, ingen förtjänar att bli bemött på det här sättet.

Likes

Comments

Allmänt

När ens egen inspiration är på noll och ens ridabstinens är hög, då spenderar man kvällar på youtube...

Likes

Comments

Allmänt
Efter att jobbat längre dagar och nu med julfirande osv så har allt stök i rummet bara växt och jag har bara inte ens hunnit röja undan litegrann, det har verkligen sett ut som ett bombnedslag. Men med en ledig dag så lade jag två timmar på att städa rummet och det blir alltid så himla fint när jag väl gör det. Idag röjde jag dessutom undan allt gammalt smink som legat i en "kanske-bra-att-ha-korg", där var tomma sminketuier från när jag gick i högstadiet kanske? På tiden alltså...

Hängde dessutom upp en tavla jag fick i julklapp från min bästa vän igår, så himla fint och obetalbart ❤️

Likes

Comments

Ledig dag och jag har bara tagit det lugnt, precis som man ska. Dock har hela dagen känts lite halvtaskig typ. Vaknade av att jag fick ett sms från mamma: "kolla din bil när du vaknar, det har varit tjuvar i min och grannen har haft inbrott." SUCK. Godmorgon. Tackar mig själv för att jag alltid har varit så noga med att låsa min bil, även om den bara står hemma på uppfarten och även om jag snart ska använda bilen igen. Vet egentligen inte varför, men har alltid känts bäst att ha den låst vilket mamma även alltid har mobbat mig på skämt för. Skrattar bäst som skrattar sist! De tog dock bara en billaddare till mobilen i mammas bil, hos grannarna var det lite värre... De har varit i minst 4 hus här i byn iaf. Tråkigt när folk inte kan skilja på mitt och ditt.

Anyhow, åkte ut till stallet vid lunchtid då jag skulle skritta ut en runda med Alma. När mamma var där igår så var han varm och svullen i vänster bakkota, IGEN, men inte halt. Idag verkade det ha lagt sig lite så vi skrittade ut och det blev inte värre efteråt och jag har satt på kylgel så tror inte att det är något att oroa sig för. När vi var tillbaka så släppte jag ut honom i hagen igen och skulle förminska sjukhagen litegrann just med tanke på kotan, men när jag höll på med det så insåg jag att tråden hängde ovanligt mycket... Ja, tro fan det när tråden är helt av i övre delen av hagen - där Clipperton inte går just nu pga just sjukhagen. Gick upp i den delen av hagen för att rätta till det när jag insåg att det är någon häst som har varit uppenbarligen varit lös och som sprungit in mellan Clippertons hage och lösdriften. Mellan dessa hagarna är det ca en meter. Denna häst har därefter dragit sönder båda trådarna i vår hage, och sedan har då någon försökt laga iaf den nedre tråden genom att fästa den RUNT en trästolpe (som för övrigt också var rejält sned). Synd bara att de inte fattar att om tråden nuddar trä så försvinner strömmen, blir så trött. Dessutom fick jag reda på vem det var i efterhand och hen träffade jag i stallet innan vi red/innan jag upptäckte det. Sades det någonting? Nej. Inte ett knyst. Vilket gör mig ännu tröttare. Varför inte bara skicka ett sms och berätta läget? Insåg plötsligt att det kanske inte var så konstigt att Clipperton är varm och svullen i bakkotan om han flippat ur när den andra hästen har varit i farten.

Likes

Comments

Allmänt, Clipperton

Att försöka hålla bloggen levande under December månad är definitivt inte lätt, med tanke på att julhandeln har satt igång så jobbar jag längre pass än "normalt" och eftersom hästen är under konvalescens så händer det inte så mycket där. Mörkt och tråkigt utomhus vilket gör att jag inte kan ta några roliga bilder att visa upp heller... Ett av mina nyårslöften är att verkligen försöka ta tag i bloggen, ta med kameran även i vardagen så att jag har något att blogga om ändå.

Men, som ni vet så har Clipperton fått kotledsinflammation i vänster fram vilket gjort att vi den senaste månaden bara har skrittat för hand, det har inte varit så himla superroligt - dels på grund utav själva skadan men också på grund utav årstiden. Frusit fingrarna av mig vissa dagar, trots vantar. Men det är det värt, för idag blev han friskförklarad. Var bombsäker på att det skulle behövas en till behandling, men icke sa nicke. Veterinären tyckte att han såg fräsch ut under alla moment. Longerades i trav i båda varven på stor volt och mjukare underlag, liten volt på hårt underlag och så både högt och lågt böjprov. Nu blir det ny igångsättning och sedan... Sedan får vi se.

Likes

Comments