Alltså wow vilken häftig häst jag har!
Vi rullade mot Alingsås i morse med fokus på att endast starta en klass. 110cm.

7 gånger har vi startat 110cm under sensommaren/hösten och med lite blandade resultat med alltifrån 4fel till 12fel. Det har endast vart rivningar så det har ändå känts bra. Ibland har de vart lite för många bommar som fallit och några väldigt onödiga pet. Men då har vi startat en klass innan så det kan ju ha vart så att hon inte riktigt orkat ända ut i klass två då.

Idag gjorde jag ett test som en tjej på träningen tipsade om. Att bara åka och starta en klass, bara 110cm. De va ju värt ett försök!

Väl framme så börja de regna. Min vackra röda häst hatar när de regnar. Jag valde att sadla henne i transporten. Lastade ut och joggade fram i regnet med en pisse sur röd dam. När vi kom in på framhoppningen som tur var den inomhus. Och min vilda räsermaskin bara sög sig mot hinderna. De va inte den roligaste framhoppningen då hon va lite väl mycket för på. Men jääääklar vilka språng hon tog på oxern, måste vart stolparna ut😅🙈

Inne på banan så kändes hon super med. De va som att vi lämnat vildhästen uppe på framhoppningen och nu va diamanten här. Startsignalen gick. Vi hoppade hinder 1-8som va grunden och när jag insåg att vi va felfria så hände det något i farten, jag fick tårar i ögonen.. Vi fortsatte hela vägen 9-12 och in i mål som om vi aldrig gjort något annat! BRAAAA!!! Duuuuktiiii!!! Å så klappade jag henne med båda händerna!!! Väl utanför banan bara rann tårarna! Vilken mäktig känsla! Vi klara de!! Vi gjorde de!!! Alltså våran första Nolla i grunden, våran första Nolla i omhoppning i 110cm!!

PLACERING!!! vi blev tillockmed placerade!!! Detta är så himla grymt!! Hon är så häftig min lilla räserhäst!!! 8:a av 42st dessutom REGIONAL TÄVLINGS DEBUT I 110cm!!

Jag träffade även banbyggaren Sten Lindgren som jag tränat för många år sedan, som grattade mig till placering å berömde mitt jobb med min fina ridtravare!

Vilken dag!
Så hem rullar vi med världens leende i regnet! Ytligare ett mål som har uppnåtts 🌟

Tråkigt att det inte finns någon film på detta magiska ögonblick men jag får leva med känslan å den kommer jag leva på lääänge!

Never give up💖

🌟💖Caunis On💖🌟

Tack till mina sponsorer som ser till att vi är snygga på tävlingsbanorna med outfits😍www.trycktochsytt.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Äntligen är skyltarna uppe ovanför tränsen! Så snygga!

Vill ni oxå köpa sånna läckra skyltar?
Kontakta daniel@trycktochsytt.se
79kr st och finns massor av färger och utseenden att välja på!

Likes

Comments

Idag va vi på återbesök på Hälsa och Helhet i Kungsbacka hos Stefan som är osteopat. förra veckan behandlade han Bak knät. Idag va det redan skillnad på hur hon använde benet på volt och vi behandlade ytligare en gång till.

För er som inte vet vem Stefan är eller som bara är intresserade av vad det är för behandlingar så är det här taget från hemsidan:

Vi behandlar inte enbart människor utan även hundar och hästar. Ett brinnande intresse för djur gjorde att Stefan Andréasson började behandla travhästar med funktionella och strukturella problem. Nöjda kunder och framförallt nöjda hästar gjorde att han idag är en av dem som framgångsrikt behandlar hästar inom trav, hopp, dressyr m.m.

Stefan har hjälpt mig och mina hästar i nu 6-7år och jag är så himla glad att man kan få hjälp med mina hästar som betyder allt för mig ❤️

Tack snälla Jasmine som hjälpte mig att hinna iväg ❤️

Likes

Comments

Allstå vilken bra tävlingsdag jag har haft idag!

Började morgonen med att gå upp strax innan 05.00 för att gå ner till stallet å ge hästarna mat. Jag han aldrig att förbereda något igår för att vi var bortbjudna på middag. så upp tidigare idag vilket jag ångrar starkt när klockan ringer å de är sådär lagom varmt under täcket!

Väl fixat i ordning allt å Lollo vart knoppad å snygg, så va jag tvungen att fota när hon stod å gjäspade, haha tror vi va lika trötta! Ja kastade ut de andra pållarna i hagen innan vi far iväg.

Väl på tävlingsplatsens framridning så kändes hon superfin. Jag jobbade lite extra med det som vi jobbade med på träningen i tisdags. Att få med bakdelen. Att veta vart jag har den. När jag för volter-att den inte flyter ut, utan är kvar på linjen. Hon kändes sådär lagom fram. Rätt check faktiskt.

In på banan Lb:1 så började programmet helt grymt. Jag hade med mig henne i varje volt och övergång. I galoppen så tappade jag henne lite nere vid domaren. Vi red säkert 2m innanför spåret (kändes så iaf). Men för övrigt genomförde vi programmet fint. De ända vi har svårt för på just detta program som vi verkligen aldrig får till så är det när man ska rida snett igenom med mellantraven. Vi får näst intill alltid 5,5p på den. Och det fick vi denna gången oxå. Men de som gjorde mig extra glad är att vi avslutade programmet med en 8:a på halten! Helt sjukt bra ju!

Vi red på 66,07% som höll sig ända till placering!! första gången de håller sig ända till placering!! Vi har de senaste tävlingarna (5) hamnat preciiiiiis utanför placering, alltså vi har vart där men inte DÄR. Och sånt tar på psyket när man som jag vill så himla mycket men det inte når ända fram. Men äntligen! F*n va sjukt glad jag är över att vi äntligen lyckats!!

Uppvärmning till Lb:2 lång bana.. Jag fortsatte med samma känsla som vi avslutade på förra programmet. Skrittar fram en bra stund. Memorerar banans vägar. Det är lång bana och jag har bara ridit detta program 3 gånger innan med blandade resultat 62-64%. Hon kändes minst lika lagom framåt och mjuk.

Startsignal fick vi och började att dansa igenom programmet. De va helt magiskt bra! Tills jag rider fel väg. Alltså f*n va trött jag blir på mig själv.. Men de känns som att vi behövde dedär för att få en väckarklocka till den förbaskade ökningen! För häklar vilket tryck jag fick på henne! Den känslan va bara WOOOW!! 8:a poäng fick vi på ökningen!! Så skönt när pappret säger samma som känslan. Resten av programmet va rätt ok. Vi fick ett litet avbrott i galoppen för jag inte red odentligt, jag tar på mig de men det är just sånna här saker som man tappar poäng på.

Vi red på 66,5%!! För mig helt sjukt bra! Vi har aldrig ridit på så bra procent i denna klassen, alltså en nytt personligt rekod! Och vi låg på topp tre väldigt länge. Men som jag vet av erfarenhet så är det så att de mest duktiga ryttarna rider i slutet så det är där man blir utputtad ur placerings listan så jag tog absolut inte ut någonting i förskott! Även fast de hade vart sjukt kul att ta två placeringar på en dag så kände jag att jag är så himla nöjd över att pappret stämmer överräns med känslan!

Vi kom 5:a av 30 starter!!! Så j****vla kul!!! Jag va tvungen att kolla flera gånger utifallatt equipe inte gjort rätt!! Haha! Schit va kul! Vilken dag!

Dehär är alltså en ridtravare jag har rattat runt på lång bana för 4:e gången och sätter en sjukt bra placering med hårt motstånd av superfina hästar som är avlade för ämnet! Jag är så sjukt glad och det är precis sånt här som får mig att inte sluta kämpa med det jag gör! Motgångar ger framgångar!!

Jag vill tacka min fantastiska tränare Maria Hammarstöm som hjälper oss för att försöka nå våra mål i dressyren!

Jag vill oxå tacka mina fantastiska sponsorer Tryckt och Sytt som ser till att vi är snygga på tävlingsbanorna med matchande outfits.

Och mina fantastiska vänner som stöttar och hejar på mig! Ni är så himla underbara! Puss på er!

Likes

Comments

Äntligen är den här!!

Mitt första blogg inlägg som alla väntat på!

Jag ska försöka göra det bästa jag kan för att kunna förklara i text om hur jag utvecklar mina travhästar till ridhästar så ni kan förstå hur jag gör.

Jag ska försöka lära mig hur bloggen fungerar så håll ut med hur sen ser ut ;)

Men först tänkte jag ta en kort presentation om mig själv och mina hästar.

Jessica heter jag och jag är 28 år. Bor med min Sambo Kristian i vårt helt nybyggda hus (som Kristian byggt helt själv i lösvirke.) Vi har en hund som heter Paco som är en svart mellanstor hund som i passet står att han är en pointer men han kommer från Portugal från början och har inte haft det så lätt på vägen tills han kom till mig. Jag själv jobbar som anläggare och trivs bra i yrket sedan några år tillbaka. Jag blir även sponsrad av www.trycktochsytt.se som hjälper mig med allt inom profilkläder, reklam, skyltar,dekaler mm.

Mina hästar:

Caunis On är ett fuxsto på 9år. vi tävlar både hoppning och dressyr. även teamchasing (som vi van SM-15), vi tog även fälttävlanskortet ihop och hoppas på att kunna starta någon fälttävlan nästa år. i hoppningen så har vi tagit några vinster och placeringar upp till 100cm. vi van även stora RIKS-15 som är stora meetingpriset för ridtravare under ridtravare SM. i år kom vi 3:a och min andra häst Lulu Face kom 2:a.

Lulu Face är ett brunt sto på 8 år. Vi tävlar i dressyr och har blivit framgångsrika på kort tid. vi red på över 70% i Lc programmet i våras och har nu under sommaren startat Lb program med 67,5% som bäst. Lollo som jag kallar henne va också med på RIKS i år och van alla sina klasser i dressyr med över 70% upp till A-nivån och blev därmed riksmästare 2016. hur coolt som hellst. men dressyrhästen har också en talang i hoppningen, så ibland får hon följa med på hoppträning och vem vet, vi kanske startar någon hoppning på riktigt så småningom!

Saphira B.M.W är ett skimmel sto på 5 år. vi har tävlat lite hoppning med felfria resultat till 90cm. vi har även startat lokal dressyr på 62%. Grållan som jag kallar henne, eller Grållis, har tyvärr blivit skadad under våren/sommaren så vi är under behandling nu och hoppas på att hon är frisk innan året är slut.

Likes

Comments