Jag bad Helene berätta lite historia om JB

Jambalayabar Man
Han är efter Malabar Man
Född 2002
(JB)

Helene fick honom 2008 av en väninna när hennes första egna häst hade dött i kolik.
Hon kände JB väl eftersom de hade ridit tillsammans och han bodde på granngården.

Hon satte honom i en månads dressyr träning direkt för Helene gjorde en höft operation i samma veva så en dressyr tränare hade honom i en månad då.

Han är verkligen en allround häst!

Han har alltid varit lättkörd och villig. Han hade tävlat lite i ridtravare tävlingar redan när Helene fick honom men hon tog ut honom på lokala dressyr tävlingar med bra resultat.

Efter ett par år flyttade Helene in i Neal Shapiros (OS medaljör) hopp stall där de tränade hoppning och tävlade både lokalt och regionalt. De har vunnit lokalt på 80 cm, men han har kapacitet till mer. Helene själv har hopprädsla, men är duktig som försöker så väl!Hon rider hellre fort än högt!! De nämner hon flera gånger under min vistelse där!😝

De tävlar också lokalt i körning och där vinner de oftast allt. Helene har haft domare som sagt att de får gåshud när dom ser JB. Han är så lydig och kan växla från en långsam trav till ökad trav i ett steg och det är det inte många körhästar som kan.

Det är lite bökigt att åka på körtävlingar dock eftersom hon inte får plats med vagn och häst i transporten samtidigt. Så Helene får köra två rundor för att kunna tävla, en gång med häst å en gång med vagn.

Han har tävlat i Dressyr upp till First Level, Hoppning 1m med en annan ryttare än Helene själv, Hunters, English Pleasue, Westen Pleasure, för hand både English och Western och ett par gånger vunnit stora klasser med Quarter hästar i. Dom ägarna var INTE glada.

Det bästa med JB är nog att han kan ju göra precis allt. Ena dagen kan Helene ge lektioner på honom med en nybörjare, sen kan de rida ut i skogen i timmar helt själva. Åka till stranden, allt sånt är han med på, han säger aldrig nej. Forutom när det gäller att hoppa vattenhinder då........ 😂 det gillar han absolut inte!

Han har gjort barrels, pole bending, barbacka klasser, ja i princip allt under sadeln. Western är han jätteduktig på!
På deras riks ridtravar tävling vann han 17 klasser i år och över $2000!!!

Den här hästen är alltså en av de absolut bästa och välridna ridtravare i hela USA!
Vilket jobb Helene har lagt ner och va grym hon är! Hatten av och njut av alla fina bilder❤️

Finaste hästen JB❤️ Jag är tacksam som fått träffa och rida denna stjärna!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att säga hej då till Helene va fruktansvärt jobbigt. De kändes som att jag inte hunnit vara här tillräckligt länge. Jag hade inte äns hemlängtan. Ja krama om henne och då kom tårarna.. Såklart.. Look at you! Sa hon å då😭😭 haha blir helt rörd bara jag tänker tillbaka på ögonblicket. Jag ville verkligen inte åka hem. De va längesedan jag träffa en sån go tjej som det känns som att vi känt varande så länge. Vi riktigt klickade. Vi tänkte på samma saker, sa samma sak i samma ögonblick.. Haha som tvillingar❤️ åh va jag kommer sakna dig Helene! Jag som har 3 bröder hemma så kändes du som en storasyrra. Så himla bra känsla! Längtar redan till våren! Då kommer jag igen! Men innan dess så ses vi ju när du hälsar på i Sverige hoppas jag💖

Flygresan hem va allt annat än lungn!

De va mycket turbulens, skakade och åkte upp och ner!

Så jävla rockigt är det inte att flyga tycker jag. Jag blir jätterädd när de skakar å så.. Så man har liksom ingen kontroll alls😱

Killen bredvid mig va en supertrevlig tysk i min ålder. Han pratade glatt om hans grabbresa, fast de andra stanna två veckor och han en vecka pga jobbet hemma. Han somnade inom en timmes flygning.

Det gjorde jag oxå. Sov å vakna så fort de börja skaka, sov,vakna,sov,vakna..

Så drömde jag..
Att jag satt på flyget. Och att jag somna, och i drömmen så försökte min granne väcka mig för att säga att jag ska ta på mig gasmasken som trillat ner för vi höll på att störta!!! Jag tittade upp å såg att allt snurra runt å runt och neråt!!
BOOOOOOOOM!!!!
Så vaknade jag med halft hjärtattack!!! Helvete va rädd jag va!! Tror ni jag sov mer den resan!? NOPE!
Som tur va hade jag "sovit" från och till så de återstod bara 2h.

Maten på flyget va fruktansvärd.det va en pasta som smaka som spya. Höll på att kräkas när jag smaka på den. Men en supergod kladdkaka till efterrätt som jag tog som förrätt å bröd till de..

Düsseldorf.
När vi landat där så visste jag ju att väskan skulle vidare till Göteborg denna gången så jag tog säkra kliv och visste precis vart jag skulle gå denna gång.
Men blev stannad av polis/vakter på utsidan.
De undra om jag inte skulle hämta mitt bagage med planet? Såklart blev jag ju genast fundersam å tänkte *menvafaaan*.. Förklarade för dom att de va incheckat i Newyork och raka vägen till Göteborg. Men de ville se mitt pass och min biljett. Denna gången va det jag som hade rätt. Phjuu. De önska mig en trevlig vistelse på flygplatsen. Tack ska ni ha sa jag å gick..

Vänta i 8h på flygplatsen i Düsseldorf.
Jag kan ju säga att jag va as hungrig efter as kass mat på planet så jag letade reda på ett matställe som jag satte mig på. Köpte internet oxå så jag kunde surfa, kostade 200spänn dock men kände att de fick de vara värt. Jag käkade en grillad toast med kött i. Ganska smarrigt men gillade inte saltgurkorna de hade toppfyllt den med😬 å pommes till de.. Efter att ha suttit där i två timmar så gick jag runt å kollade om de va lite affärer. Jag valde att inte gå igenom passkontrollen å tullen eftersom jag visste att de knappt fanns några affärer på den sidan. Så jag gick runt. Satte mig på ett ställe så jag kunde ladda telefonen. Alltså tiden gick ju inte överdrivet fort..

Men med två timmar kvar så tänkte jag att den tiden kunde jag slå ihjäl på andra sidan i de affärerna som fanns där.

Indragen av polis och nästan helt avklädd!!!

Alltså turen på min sida NOT!

först gick jag igenom passkontrollen eller de skannade flygbiljetten så man kommer igenom. Sen så ska ju väskor (handbagage) mm gå igenom en kontroll. Jag tog av mig både jackan och tröjan jag hade under. Så va det min tur att gå igenom. Jag pep ,känns som jag alltid gör de men har faktiskt klarat mig några gånger nu. De tog mig till sidan, och drog en grej runt mig som pep. Fan jag blev lite svettig. De tog mig till ett stort skynke där jag skulle ta av mig skor, byxor och linne. Där stog jag typ naken😳 hon kände under min bh och runt troskanten och kände på hela fötterna, emellan tårna. Skona hade de tagit. Hon sa jag kunde ta på mig kläderna igen. Så gick jag för att hämta väskan. Skona hade de kört igenom där man kör igenom väskan oxå. Pulsen va ju inte direkt i viloläge😳😅. Jag kom fram till mina saker där de lagt lite till sidan med en vakt bredvid. Han fråga om de va min väska.?
I de läget va jag så sjukt jävla nervös att jag höll på göra ner mig i brallan tror jag. Han sa att de skulle testa den för BOMB..!!.. Så tog han fram en pinne med någon form av papper på, de tog den runt väskan och sedan på min midja. Jag fattade fan ingenting!

Negativt!

Provsvaret va alltså negativt å jag fick ta min väska och gå vidare...

Att vara helt själv i denna händelse va fan bland de gånger jag vart sjukt räddast i mitt liv tror jag.. Tänk så har någon annan lagt nått i mina väskor utan att jag märkt de själv? Alltså man vet ju aldrig...?

Nog om det.

Jag gick in i taxfree å fick tröstschoppa lite. Köpte bara lite till min kära mor som hade beställt lite Baileys. Själv gillar jag inte alkohol så skippa den biten, fast de kändes som jag hade behövt en flaska själv för att dämpa svettningarna en aning😅

Planet va försenat 20min, som om jag inte redan väntat mina 8h😴

Sista flygningen.
Samma sak med detta planet som på dit vägen, att man skulle lämna väskan utanför och sedan lastas de under planet. Där va det en tjej som letade förvirrat efter en penna. Såklart hade jag med mig reklampennor från www.trycktochsytt.se som hon fick en av mig. Så jag räddade hennes panik.

På detta planet hamnade jag brevid en äldre svensk man, som hade sitt sällskap med sig men de hade fått spridda platser. Han va super trevlig! Hans pappa höll på med travhästar. Haha tänk så liten en värld kan vara eller så stor sport kan vara! Så vi snackade hästar och om min resa. Han förstog inte riktigt att man kunde hoppa på travhästar. Monte förstog han men inte hoppa och dressyr. Inte med sånna hästar. Han vart i chock när jag berätta hur framgångsrik jag faktiskt är med mina och att vi vunnit och planerat oss mot fina ridhästar som är avlade för ändamålet. Han va fascinerad! Kul!

Planet va i ett väldigt framåt lutat läge!!
Ca 30 min innan vi skulle landa så sjönk planet väldigt fort i höjd. De riktigt knakade i öronen och slog lock så man blev tårögd av trycket. Lite läskigt va de när man såg hur fort marken närmade sig oxå. Då fick jag fån Flashback å fick dendär synen från min dröm!😬😳
Höll mig lugn. Kapten sa i högtalaren att vi skulle förbereda oss för landning. Och så va vi nere.
För mig obegripligt hur kan kunde köra in 30min. Med tanke på att planet va sent och att vi landa för tidigt. Haha de är grymma dedär piloterna.

Väskan kom först.
Med min tur denna resan så hade jag väntat mig strul med väskan faktiskt, men gissa vem som blev glad när den kom som nr3 på bandet! Woop!

Kristian hade inte hunnit fram än så blev lite ledsen när jag inte fick krama min man! Men hade han i telefonen så han va alldeles i närheten. Han visste ju att planet va försenat å så brukar man ju få vänta en stund på väskorna. När han kom så fick han en puss å låååång kram! Han luktar så himla gott😍😍
Och i baksätet va de en som va så himla glad!! Den lille svara!! Min älskade hund!! Paco! Åh va jag har saknat han❤️❤️❤️

Väl hemma så käkade vi. Jag va piggare än jag trodde jag skulle vara. Men klockan va 21.30 i Sverige å då e den ju 15.30 i USA. Tog en bra stund innan ögonen blev trötta. Men trötta va dom när klockan ringde 4,45 å de va dags att börja morgonen med mina älskade hästar för att sedan vidare till chefens hästar som jag passar i helgen som oxå ville ut. ❤️

Älskar dessa djur! De gör mig till en hel människa!

Love ya!

Likes

Comments

Att vakna på morgonen och veta att dehär är min sista dag gav mig ångest. Här i ett så fint klimat och varmt väder med Helene å hennes vackra hundar och hästar. Här hade jag kunnat stanna kvar..

Vi åkte till stallet för en sista ridtur. Vi provade på dressyrvingarna. Kan inget mer säga än Wooow!! Vilket grymt bra jobb hon gjort med JB. Han är ju bara så sjukt fin! Och vilken galopp han har! Im in heaven!!

Är grymt fascinerad över dehär ridhus underlaget. Det är som fibersand fast det är som ull.. När man går på de så är de som bomull fastän det är sand. Och det behövs aldrig vattnas, det blir aldrig dammigt och det fryser inte på vintern heller. Alltså kan det bli bättre??!!

Ångesten att veta att man sitter på denhär goingen för en sista gång. Att få rida i en miljö som denna! Och vad man har hemma att väntas med snö å helvetes kyla. Usch nej! Längtar inte!

Vi käka amerikansk lunch idag. Det blev lökringar och en kycklingsandwish/burgare. Smaskigt va de 😃👌🏻

Vi åkte hem å duscha å sedan åkte vi ner till affärerna för lite shopping. Vi hann inte så mycket för tiden blev knapp. Nu är vi hemma igen för att hämta väskorna. Nu ska jag lämna detta underbara! Huuhuuu😢

En lång flygresa väntar..

See ya!

Likes

Comments

Alltså woooow vilken dag!!

När vi väl vaknat så stack vi iväg för idag hade vi en del att göra på listan innan stallet.

Det första som stog va att vi skulle till röstnings lokalen. Där väntade jag i bilen. Helene berätta att de sker digitalt. Kanske vi i Sverige oxå borde ha. Alla dessa pappren som vi använder till valet. Det gick iallafall fort.

Vi åkte vidare till hennes träningslokal. Alla där verka vara såå himla trevliga. Som en familj. De gratulerade henne till vinsten i lördags. Så kul att se när folk glädjs med andra! Är så glad för Helenes skull!

Sen åkte vi till en lite häst shop. Hittade dessvärre ingenting. Plånboken blev dock glad😂🙈

Vi åkte till Viktoria secret story. Wow va grejer de fanns! Köpte lite bodyspray, fick en väska på köpet :) haha in i sån fin affär med hästkläder😂🙈 oops!

Vidare till Helenes jobb. På travbanan. Hälsade på kollegorna där. Rob jobbar där oxå. En annan kollega till Helene kollade på loppet igen där hon van. Alltså jag fick gåshud å blev lite rörd. Helvete va grym hon är!

Sedan åkte vi vidare till stallet. Hon släppte av mig vid hästarna som jag kopplade på och tog med in medans hon kopplade på hästtransporten. Teamwork😍✌🏻️
Hästarna fick gå in i boxarna en stund innan ifall de behövde kissa, men de va mest intresserade över halmen som låg där.

Väl hästarna på trailern så åkte vi en stund. Ungefär 1h för att komma till stranden.
När vi kom så var det en helikopter som flög superlågt, vi hade blivit för varnade av detta så det va därför vi gjorde alla ärenden innan vi tog hästarna hit. Men vi hann knappt att lasta ut dom så åkte den iväg.

Väl på stranden
Så blev den hästen jag red, Stinky, lite nervös. Han hade aldrig vart på stranden innan. Men när den trogne JB gick före så va allting lungt. Vågorna va aaas stora! Riktigt sånna där surfing vågor. Jag själv skulle aldrig gå dit ut, hade väl drunknat, så höga var de! Vi höll oss uppe i sanden. Alltså så maffigt. Stranden va så lång åt båda håll att man inte såg ändan! Skulle ta flera timmar att rida på hela stranden (de skulle man nog inte utsätta hästen för men ni förstår vad jag menar.) alltså heelt magiskt! Längst med stranden så va det fiskare, folk som bara att och njöt i solen. Alltså jag kan nog inte beskriva i ord. Helt jävla awesome!

Efter strandritten så åkte vi hem. Både hundarna och hästarna va nöjda!

Hem å duscha så åkte vi in till en restaurang. Longhorn steakhouse. Där träffade vi Rob, Troy och två svenska tjejer som oxå lever i USA. Hästfolk hela bunten. Vi pratade endast engelska här, Helene fick hjälpa mig att översätta några ord in i mellan men annars klarade jag mig med min knaggliga engelska. Helene sa att hon tycker att jag pratar bra, men det vill jag nog inte erkänna, men kan ju göra mig förstådd iallafall. Hon är så himla gullig💖Jag tog kyckling. De va gött. Jag blev sådär suupermätt😅
Vi blev kvar en stund.

Men när de va dax att åka så skulle vi ta vägarna förbi Jeffs stall. Han hade nämligen köpt en åring på aktionen. Kul! Och så hade deras vän oxå köpt en som skulle få stå i deras stall. Så jag och Helene fixade i ordning en box till den. Men vilka fina hästar de har. Blir helt kär i första hästen till vänster. Hon glänste så fint i mörkret, och super len å mjuk va hon. Hon är en av deras favoriter. Hon kom 3:a i helgen. Duktig tjej💖🌟

Sedan åkte vi hem. Varken jag eller Helene va trötta. Vi fastna framför datorn och kollade på den hästen Jeff köpt. Så fin! En riktig sportmodell😍
Vi kollade även andra saker på datorn. Hästar och gamla tävlingar, filmer på JB. Den hästen kan man väl aldrig få se för mycket av. 😍
Sen sprang klockan iväg och vi fick tvinga oss i säng!

I skrivandes stund är klockan bara 07.05.

Love ya!

Likes

Comments

Vi åkte till stallet tidigt igår. Runt 8.30-9 nån gång. Solen sken och de va riktigt skönt ute. Kanske 10 grader. Fast de kändes varmare. Solen stekte. Vi tog in de fina hästarna, Stinky o JB. Tog de till padocken för att rida idag. Jag började att rida Stinky. Han va superfin, böjde sig enkelt och va med på hjälperna. Han är inte så rutinerad ännu. Och som ni vet älskar jag ju gröna hästar. Att sitta på en häst ena dagen å känna det motsträviga i handen å dagen efter bara visa med en mjuk halvhalt, de är ju bara så underbart att sitta på dessa ridtravare som vill lära sig hela tiden och är så himla framåt och positiva!

Helene red framför så trav hoppade vi lite små hinder. Han va super duktig lilla Stinky! Sen styrde vi på ett litet kryss, haha jääklar vilket skutt han tog då! Synd ingen kunde filmat😂✌🏻️
Han va duktig. Sen styrde vi på lite andra småkryss själva utan draghjälp å han skötte sig fint! Good boy!

Sen va det min tur att få rida underbara fina JB. Jag red han ju i skogen igår oxå där jag fick prova att hoppa honom-helt utan problem!
Så vi höjde upp hindrerna lite. Jag fick känna på hans otroligt fina galopp!

Sån skillnad från mina egna. Jag upplever honom som en långbent sportmodell av häst. Smidig, stor och stadig.

Mina egna hästar tex den röda så är galoppen snabb och markbunden. På den bruna är den lite tung och jag får driva en del, på den vita så är den inte alls så balanserad (vad jag vill minnas,det är ju ett tag sedan jag provade nu).

Tillbaka till JB, så började vi hoppa lite. Alltså inga problem. Jag kände inte någonstans att han va springig eller motstridig. Han va PERFEKT! Han bjöd mot hindret. Jag behövde bara sitta där stilla med handen å driva med benen så han kände att jag va med. Vi hoppa 1m utan problem. Alltså viiiillkeeen häst!! En sån häst som har allt! Finns de verkligen??😍😍😍 Han vill jag ha med hem! Han skulle passat sååå himla bra i mitt team!😍🌟
Helene berätta dessutom att han inte hoppar dessa höjder på säkert 4 år! Jisses! Tänk då om man tränar regelbundet, Shiiit alltså! Im in love😍

Med leendet upp till öronen så nöjde vi oss där å tog in höstarna i hagen igen. Vi åkte vidare till en häst aktion av travhästar. De låg lite längre bort. Vi åkte bil i 2h. Harrisburg (H,PA).

Alltså shiiiiit va hästar!!! Bara 1åringar. Helene berätta att de va över 1000 hästar som skulle säljas där under veckan. Hennes man Jeff skulle köpa häst åt kunder. Spännande. Fast han köpte ingen när vi va där. Men dessutom bjöd han på den ända grå hästen. Den såldes för lite för mycket pengar.

Den va en spännade dag! När vi gick där inne så va de flera stycken som ville komma fram och gratulera Helene till sin fantastiska monte ritt häromdagen! Så kul! Där gick man runt med Helene å hennes man Jeff, två kändisar som alla ville prata med å de kändes som att de kände alla som va där. Vi träffade på Åke Svanstedt igen! Jag fick ett kort på Jeff och Åke! Så lika de är! Haha de klär sig tillockmed lilka dant! Are they twins?😂👌🏻

Vi va kvar några timmar å lika runt, sen åkte vi hem igen och köpte med oss pizza. Fasen va gött de va! Sen va de kvällen för gammelagda själv😉🙈

Dagarna går alldeles för fort! Snart är det redan dax att flyga hem igen! Åh börjar få ångest!!


Se ya!

Likes

Comments

Att vara så grymt duktig som Helene Gregory är!! Är helt sjukt grymt! Det är verkligen en sån ära att vara här och få leva med henne i hennes vardag!

MEN...

Jag känner igen mig så sjukt mycket i hennes liv

Igår gjorde hon ett stort lopp! Hon satte rekord tid i monte! Den bästa i hela USA!! De är ju bara så sjukt magiskt!!

Det var och är säkert 200stycken som är så himla glada för henne och gratulerar henne för hennes helt sjukt imponerande vinst!!

Så finns det de fåtal som tycker det är fel eller att hon gjorde fel eller bara hade tur på en bra häst......!

JAG BLIR SÅ SJUKT JÄVLA FÖRBANNAD!!

Vafan är det med folk!!? Det spelar ingen roll vart i världen man är någonstans! Den här jävla sjukdomen som heter AVUNDSJUKA!!!

Åk hem å träna mer!!

Den som tränar mest vinner mest! Vinnande koncept!!


Jag har vart så irriterad på hur folk beter sig idag.
Helene har en fantastisk fin vän Rob. Han påminner mig om min fantastiska Clara som jag har där hemma. Som finns där alltid, man kan lipa en skvätt å man får höra dedär som bara dom kan säga. -De är bara avundsjuka.. Så sjukt jobbigt att höra, svårt att försvara och ett helvete att leva med. Folk vill bara att man ska vara ledsen. Men vafan. Vi älskar det vi gör! Vi brinner för det! De finns inget i världen som kan få oss att sluta med det vi håller på med. Vi jobbar å sliter sjukt hårt för att komma dit vi är idag! Folk tror att vi bara har tur med våra hästar. Att de är födda så! -javisst, de kanske är födda till stjärnor, men utan en bra ryttare/jockey så är de inte de, de krävs mycket jobb för att bli ett riktigt bra team!
Vissa folk har vart riktigt taskiga och skrivit sjukt dumma kommentarer om hennes ritt igår! Jag fattar inte hur de vågar, som om dom skulle bli bättre själva när man snackar så mycket skit om andra! Hur svårt kan det vara att hålla truten om man inte kan säga nått bra, låt bli att öppna truten då. Så onödigt!
De är inte lätt att va bäst! Folk kommer alltid hata att de går bra för alla de går bra för, å de människorna glädjer sig bara när det går dåligt. Bort med sånna tråkmånsar!
Vi jobbar hårt för det vi gör! Vi lägger ner våra liv i våra älskade djur!
Nog om allt bad thing😬

Idag har vi vart på en magisk ridtur!!
Fast först åkte vi och hälsade på gårdagens stjärna, som fick en hel påse med morötter🌟 de va han ju värld. Snackade lite med tjejerna i stallet, det är en norsk tjej som jobbar där. Träffade henne igår på travet oxå. Grymt trevig!

Vidare till stallet där Helenes häst JB står. Vi lastade hästarna i trailern och åkte ut till en fin plats där vi red i 2h! Vi red på fält, i skogen, plaskade i vatten, hoppade lite hinder, red på en as stor fälttävlans bana där de har upp till 3🌟🌟🌟. Hur fräckt som helst! Naturens färger gav en varm känsla! Så magiskt!

Jag fick först rida Rob's häst. En 5åring. Han riktiga namn kommer jag inte ihåg men han kallas för Stinky. En rejäl biffig häst som är under utbildning inom ridning nu. Bra potential i dendär! Han såldes som en lovande travhäst på unghäst aktionen (som vi ska åka på i morgon) som ettåring för $250,000 motsvarar ungefär 2,2miljoner svenska kronor i dagens kurs. Han sprang in $95,000 på 21 starter i hans karriär som travhäst.

Sen fick jag prova rida fina JB som är Helenes häst. Wow!! Så välskolad! Enkel ock lätt att ha att göra med. Fick prova att hoppa honom. Enkelt, smidigt och lätt studsade han över de lilla hindret på ca 90cm.
Han tar jag med hem till mina tjejer😍😍

Fick så sjukt söta kort på deras hundar oxå som jag är tvungen att dela med mig.
Och idag va vi ute å käkade på hamburger restaurang -jag käka kyckling wrap och till förätit hade vi friterade lökringar-alltså Sverige kan ju inte veta hur man gör för dessa va ju bara så sjuuuukt mycket godare!!
Efter de gick vi in i en klädes butik. Hittade snygga kläder men övervägde att köpa de. 😅 haha😂👌🏻

Här är massa kort från dagens hitte på! Och film😍👌🏻

Likes

Comments

Så va vi på travet igår kväll. När vi kom till plats å skulle kliva ut ur bilen så va det en annan bil som stannade bredvid och Helene pratade svenska med honom. Efter de så frågade jag vem de va? Åke svanstedt.. Hahaha pinsamt för mig å inte se de😂🙈 haha! Kul iaf!
Vi fortsatte in i de stora stallarna.
Många kom fram till Helene å önskade henne lycka till. Några kom fram och småpratade lite. De va som att alla ville prata med henne bara för att de va just Helene!

Nu förstog jag hur välkänd hon är! Riktigt roligt!

Helene är så himla trevlig oxå! Mot alla! Hon ler när hon pratar å har en så trevlig engelska oxå! Man riktigt njuter av att höra henne vara så glad å positiv!

Modest Prince är hästens namn och är en superfin stor häst! När jag som står bredvid och iakttar när de förbereder hästen så blir jag så himla glad, de ger hästen såååå mycket kärlek! De klappar honom nästintill hela tiden, pussar på honom å myser innan start. Sånt blir jag glad av att få se!

De väljer att köra hästen när de värmer upp, tränarna själva alltså, inte Helene, jag tror de va de ända ekipaget som gjorde de faktiskt.
När hästen kom tillbaka så flätar Helene upp manen oxå. Inte bara för att hästen ska vara snygg utan mer praktiskt för henne att inte fastna med manen i tyglarna.

Hon är riktigt snygg i sin tävlingsoutfit😍✌🏻️

Då va det dax att få få ut! Jäklar va nervös jag blev! Haha som hästmänniska kan man förstå att det är lite press när man är på tävling !

Hennes vänner tar hand om mig. Vi står och tittar på tvn för att kunna se hela loppet.

JÄVLAR VILLET LOPP!!!

Hon börjar att ta ledningen direkt efter bilen. Strax efter så galoperar en av hästarna. Heléne fortsätter i täten å längderna blir bara större å större till de andra hästarna! Hon vänder sig om några gånger för att se efter dom. Sista gången hon vänder sig om ser man bara hur hon ler!! Jag får rysningar nu när jag skriver! Vilken känsla!! Hon travar in i mål MED NYTT PERSONLIGT REKOD OCH INTE BARA DET! ÄVEN BÄSTA REKOD TID I MONTE !!
(Film finns under bilderna här nedanför)

STORT GRATTIIIIS!!!!

Hennes vänner tog tag i mig å vi sprang till en bil inne på banan. Där skulle de ta vinnarfoton! Hästen å ryttaren, och ja, vi va väl 10stycken till som stog bredvid med världens leende!! Sååå kul!!

Att kunna få vara med här när Helene rider monte lopp å vinner med stora längder är ju helt magiskt! Vilken sjukt cool upplevelse!

Efteråt när vi kom tillbaka till stallarna så gratulerades hon av så himla många!! Så kul när folk är glad för hennes skull! Blir ju helt rörd när man ser sån lycka!

Hästen går direkt in för att ta dopingprov (alla vinnare gör det här, kanske är så i Sverige oxå? Inte full koll på de) urinprov och blodprov.
Helene vägdes.

Efteråt gav jag henne en kram! Hon ÄR verkligen bäst!!

Sen va det dax för alla monte ryttare att gå skriva autografer!

Hon är verkligen en kändis! Wow säger jag bara😍👌🏻

Efter de så gick vi tillbaka till stallarna å sa hejdå till hästen och tränarna till hästen!

Och köpte en hamburgare som vi åt på vägen hem. Jag somnade i bilen på vägen hem å sen väl hemma gick jag till sängs på en gång. Haha! Det tar på en att få vara med om sånna här vinster! Och dehär med tidsomställningen gör mig inte piggare direkt, vi ligger ju 6h tillbaka från Sverige. Så nu i stundens skrivande har jag precis vaknat å klockan är bara 7.25 och hemma är den då 13.25

Idag väntas ridning på schemat! Ska bli sååå kul❤️🌟

Love ya!

Likes

Comments

Efter förra inlägget så somnade jag en stund till.. Vaknade vid 8.30 så åkte vi iväg till Jeffs stall och hämta en häst som skulle till Helenes hästs stall för lite vila från travet. Alltså villet ekipage!!😍😍 å se rattar Helene runt på vägarna som om hon aldrig kört ngt annat! Grymt!

Vi hälsade på hennes häst JB och hagkompisen. Så vackra😍

Och åsnena då!! Så söta!

Så åkte vi för att käka frukost. En riktig amerikansk med bacon, ägg och potatis. Färskpressad apelsin juice Och avslutade med pannkakor! Gött va de!

På vägen va såg jag en åker som va full med pumpor! Va bara tvungen att ta kort!!

Helene åkte in till frisören gick fort å snygg blev hon!😍

Efter de så åkte vi till en hästaffär som hade rea! Fick tag på en as snygg jacka och en läcker tröja från ARIAT. Dessutom på rea!

Nu är vi hemma igen och laddar upp inför kvällen för då ska Helene rida monte lopp. Ska bli skitkul!

Här kommer kort från dagens hittepå! Alltifrån hemma hos familjen Gregory till stall och djur mm!

Se yaa!😘

Likes

Comments

Efter att jag vart lämnad på Landvetter av min Goa mamma så började min resa.

Alltså jag vet ju hur man ska göra med incheckning av väska och så. Men ändå blev de fel. Eller fel å fel.. Jag kollade på tavlan, jag va lite tidig så incheckningsdiskarna stod tomma. Jag skulle vänta på disk 43-44 skulle öppna. Jag ringde min kära vän Clara som ja va tvungen att säga hej då till oxå. Clara är brandman på flygplatsen men såklart ledig denna dag så jag fick ingen kram av henne💖 så berättade jag då att de va ju konstigt att de inte har öppnat ännu.. Clara sa att de kanske är sånna biljetter man klickar in sig på själv på dedär automaterna. Då blev jag lite stressad så va ju tvungen att kolla upp detta. Men på dedär datorerna så fann ju såklart inte mitt flygbolag som jag åkte med där. Blev lite svettig. Jag gick till hjälpservice å fråga. Men såklart hade bandet där väskorna åker på stannat på den incheckningen så de hade precis öppnat disk 16-17. Phjuuu... Tänka sig att de ska bli lite krångel de första det ska innan.. Äsch de va bara ett test för mig att vakna tror jag 😉 jag checkade in, redan här kolla de så jag hade ESTA- alltsp typ visum för att få komma till USA.

Jag tog mig en klassisk frukost med räkmacka och en cider innan. Jag har alltid käkat de innan jag ska flyga utomlands. Dyrt som satan men ändå värt de😜

Första flygningen till Düsseldorf
De va en suuper litet plan. Man fick lämna handbagaget på utsidan av planet för de fick inte plats att ha det med sig in. De la det i luckor under planet.
De va sånt plan som man sitter två stycken på ena sidan och två stycken på andra sidan. Som i en buss. Jag hamna bredvid en äldre tysk man. Han va super nervös. De fick ju inte mig att känna mig lugn direkt😅.

Det som fick mig lite stressad va att planet va lite försenat. De skulle lyfta 9.15 men vi gick ombord 9.30. Och lyfte nog typ kl 10. Jag skulle med nästa plan kl 13. Men iallafall när vi närmade oss destination så skulle den här mannen köpa lite parfym ur den här taxfree tidningen som fanns på planet. Han fick sina varor å när han skulle betala så börja han skaka med händerna som ett asplöv😳. Flygpersonalen undra om han va okej å han sa att han är lite nervös. Det förstod jag även om jag inte kan tyska. Stackars gubben tänkte jag å försökte skapa lugnet i mig själv. Lagningen gick bra. Jag gick ut och hämta min lille handbagage väska som de ställt utanför när man gick av planet.

Så kom man in där man hämtar sitt bagage. Då blev jag jäkligt fundersam.. Hur va de nu? Skulle jag hämta väskan här å checka in det på dedär andra planet? 😳 jag fick hjärnsläpp!! Men så tänkte jag tillbaka.. Alltid när vi flugit innan å mellanlandat någonstans så har ju väskorna alltid vart på plats på sista destinationen. Å jag har ett svagt minne av att jag frågade i disken i Göteborg och att hon sa samma sak där. Jag måste bara fått lite nervös-minnesförlust. Eller?
Jag tänkte att, ja de måste vara så och i värsta fall så har ju Helene också en garderob 😂🙈

Nästa flygning.
Jag gick in i terminalen.. Insåg att dehär va inte den minsta jag vart på. Min mamma hade förberett mig på att den är säkert ganska liten så du kommer hitta lätt.. Ja tjena!..😝
Jag gick o kolla på tavlan. Där stog det bara ankommande plan. Åh va trött jag blir.. Jag måste ju hitta den tavlan som avgående plan går på.men nä serrö.. Det hittade jag ingen. Jag tog tag i min knacklande engelska å frågade en gubbe med väst,som jobbade där. Han sa att avgående plan är på övervåningen.
Jahaaaa morsan, en övervåning oxå, inte en stor flygplats dehär 😂😂😘
Jag tog mig till övervåningen å vipps så va ju tavlan framför mig. A80 skulle jag till. Jaha. Jag är ju i C huset. Jahaa, tre gånger så stort som lilla Landvetter 😂✌🏻️
Massor av affärer fanns de men jag hade bara 1h o 15 minuter på mig så kände att jag vill nog hitta innan jag kan coola ner mig. Jag gick o gick.. Väl framme så skulle de kolla passet och ESTA Igen. Jag blev inte godkänd å fick ingen stämpel. Fett nervös blev jag. Hon sa jag skulle gå till A85 och få min ESTA Kollad igen. Väl där fick jag stå å vänta. Där frågade hon om jag verkligen hade ESTA. Ja svarade jag. De tog några minuter å pulsen han ju gå upp en aning å svetten kände jag av kan jag lova..😳
GODKÄND
phjuu.. Fick en ny biljett och fick gå tillbaka till A80 för att få en stämpel på dendär biljetten. Gött! Nu e jag fan på vääääg!! WoopWoop!!
Planet va lite granna försenat.
Planet skulle gå kl 13 men vi fick gå ombord kl 13.05.

Resan till USA
jag hamna brevid en check liten polsk man. Han va trevlig. Jag fick ännu en gång träna på den knackiga engelskan. Detta planet va sådär stort. Först när man kom in va det dedär aaas lyciga stolarna -first klass. sen va det lite mindre lyxiga stolarna -bussnies Clas. Å sen kom min plats, 48 D. Inte fönster plats.
Planet lyfte. Det jag va förvånad över va att de inte va fullt plan. Har aldrig åkt så stora plan utan att de har vart fullsmockat med folk. Men när planet kommit upp i luften så började folk flytta på sig till dedär lediga platserna. Jag kände att denhär polacken va ganska trevlig så jag valde att sitta kvar på min angivna plats. På detta planet satt man 2-4-2. Alltså ganska stort!

Flygmaten va as god!
När vi kommit upp luften så kom de och servera valfri dricka och lite snacka i form av salta kex. Riktigt gött, jag fick två paket dessutom för den polska grannen ville inte ha sin.
Senare under resan så kom den varma maten. Jag valde kyckling. De va grillad kyckling med potatisgratäng. Bredvid va det en skål med sallad som man fick en supergod drässing att hälla över, en brödbit, och en äppelkaka Svingött. Åt upp allt. 😂✌🏻️

Den där jävla lappen..
Helene hade varnat mig att jag kommer att få skriva en lapp på planet som jag sedan kommer ha med mig när jag går igenom passkontrollen i USA. Alltså skrämmande va kass jag är på engelska.. Men jag hade ju en av de gladaste passagerarna på min vänstra sida som glatt hjälpte till. Han va gift med en från USA sedan 5år tillbaka. Tur för mig så jag fick fullt i min lapp korrekt😜 hoppas jag😂!

FRAMME I USA!!
Jag blev äna lite tårögd när jag gick av planet. Fan va modig jag är! Jag e fan grym!
Mig kära resgranne önskade mig all lycka med denna resa och vinkade av mig där jag skulle gå igenom första passkontrollen. De va as lång kö å han hade förberett mig på att de kunde ta 1-1,5h igenom dendär.. Men som tur jag har så knackade en amerikanare mig på axeln å sa -this whay madam. Haha jasså? Jag fick första parkett till en ny kö på andra sidan. Haha!
Tog fram passet å dendär lappen. Gubben i hytten fråga varför jag skulle till en privatperson. 😳😳 eeh.. a friend, fick jag klämt ur mig. Fick göra finger avtryck på en skärm. Alla fingrarna, och ett foto. Så stämplade han passet så fick jag gå igenom!! WOOHOOO! Jag klara de!!!!
Nu skulle jag ju hämta dedär bagaget jag hade med oxå.. Eller hoppades på att jag hade med hela vägen 😂, japp där kom den lille blå väskan. Phjuu.. Turen på min sida idag!

Första mötet
Nervositeten steg ju en aning när jag närmade mig portarna ut. Men där va hon ju!! HEEEEEEJ!!! Va de en svensk röst å en snygg blond kvinna som kom mot mig och gav mig en kram! Woohoo!!
Äntligen här! Gick ut ur terminalen och mot hennes bil. Klockan va strax efter 18 tror jag och 18 grader ute!! Lite annat än hemma där de kom snö! Hahah! GÖTT!
Vi satte oss i hennes bil. Väärsta fräch jeep har hon! Vi pratade om flygresan och hon sa att vi har ca 45 hem till henne. Men såklart fredageftermiddag och trafik! HEEERREJÖSSES hur dom kör 😳 Helene är ju sjuukt modig som vågar sig in i den trafiken. Folk kör huller om buller i köerna å det finns lixom inget system i hur man kör utan alla tränger å ska först fram. Ja det va ju såklart en olycka mellan lastbil och personbil, nog inte så allvarligt, men de stoppade änna upp trafiken en del.

Hästsnack blev de
Haha! Ja är det nått vi hästtjejer är bra på så är det ju att prata om våra älskade hästar! Helen är väldigt enkel att prata med, precis som jag trodde innan. Känns skönt.
Vi kom hem till huset med inbyggt garage anslutet till huset 😍lyx för en sån som mig! Hundarna va hemma å vänta på sin morsa, så fina hundar. Två stycken ridgeback, även kallad lejonhund. Hennes man Jeff va inte hemma för han va på travet å skulle köra lopp. Men såklart sänds de på tv så vi kunde följa de hemma i soffan. Vi käka lite ostkex och frukt. De va gött. Snacka ännu mer häst. Efter att jeff kört loppet (han kom 5:a) så gick vi upp och la oss. Jag fick ett mysigt rum med stor säng, och en egen toalett. Här i USA har man det tydligen så. Lyxigt 😍🌟

Jag somnade direkt jag la mig. Men vakande mitt i natten. Den är bara 4 på morgonen nu i stundens skrivande. Jag ska försöka somna om igen. De väntas en rolig dag framför.

Helene ska själv tävla monte så jag ska få se hur travsporten går till här nere. Ska bli kul!!

See ya!

Likes

Comments

Herrigud, jag vet inte vart jag börja! Jag är så himla exalterad å superglad att dagen nu äntligen är här!
i två månader har resan vart planerad. Jag har inte velat säga något till nån för att jag har velat hålla det för mig själv. Bara de närmsta har fått veta, för att kunna planera med både jobb hästar hund å sambo. Det är så himla mycket i livet som jag lägger fokus på och framförallt hästarna. Jag har lagt all fokus jag kan för att bli bättre, vilket jag lyckats sjukt bra med! Och är stolt över mig själv!
Jag har tagit mina ridtravare till placering på lokal och regional nivå! Den brune Lulu Face i dressyr i Lc:1, Lc:2,Lb:1 och Lb:2.
Jag har tagit vinster och placeringar tillsammans med min röda prinsessa 95-100 och med placering i 110cm!
Min vita stjärna har vart halt på flera ben i över 4 månader, men med flera löner, tid och kärlek äntligen är bra igen och redo att sättas igång!

Jag är så sjukt glad och stolt över mig själv!!

Att allt jobb, pengar, tid och kärlek ger resultat!

Och med så mycket svartsjuka människor i ryggen som jag visar gång på gång att jag faktiskt är duktig för att jag sliter för mina framgångar. Inte bara har tur som många tror.

Allt började för ungefär ett år sedan. Jag blev kontaktad av en tjej som heter Helene Gregory. Hennes vän ville skriva en artickel om mig och mina ridtravare i en tidning i USA. Självklart tackade jag ja till det och fick kontakten till hennes vän.

Jag och Helene fortsatte att hålla kontakten. De känns som att vi känt varandra länge. De mesta tycker vi samma men Kag tror att Helene är lite mer rak på sak än vad jag själv vågar vara. Vi har skrivit till varandra, frågat vissa saker om våra hästar mm. Helene har oxå ridtravare. De va väl därför vi fortsatte att hålla kontakten antar jag från första början. Hon tyckte att mina hästar va helt fantastiska på alla vis. Att hon såg de inte många andra ser, att jag jobbar tillsammans med hästen i en team och får fina framgångar, för att man älskar det man gör. Självklart blir man som jag väldigt glad att få höra sånna fina ord.

Helen frågade om jag vill komma och hälsa på henne i USA. Självklart vill jag de!

Men sen till det praktiska. Hur fan ska jag kunna lösa med tre hästar inackorderade i ett stall som jag sköter allting helt själv med?
Insläpp
Utsläpp
Fordringar
Ridning!!?


Som många av er vet så har jag världens bästa sambo. Han tyckte absolut att jag ska åka. Han hjälper mig med hästarna och hunden!och inte nog med det. När jag fyllde år för en månad sen så skämmer han bort mig å betalar hela resan till mig💖 alltså orden som inte går att beskriva om hur snäll han är❤️ Älskar dig min prins!
Mamma hjälper mig med mockning till alla hästarna och motion med den brune. Hon är modig min mamma! Har börjat rida igen på äldre dagar!
Jasmine som är medryttaren i vårt lilla team ställer upp och motionerar den röde å grå. Jasmine har hjälp mig i ungefär ett år nu, följt med på tävlingar och rider mest Grållis i nuläget. Alltså jag är så sjukt glad över att jag har så himla underbara människor i min närhet!!
TACK! Ni är så sjukt guld världa! å allt för att jag ska ut å resa alldeles ensam Viking!

Lite om Helene
Hon är är 48 år. Åkte till USA i oktober 1997 för att jobba med travhästar i Florida i 6 månader. Hon träffade Jeff efter 3 månader å de gifte sig år 2000. Helene är monte ryttare och har startat 15 lopp och vunnit 6st av dom och har ridit in ungefär $35,000. Helene har även tränar licens för sulky där hon oxå kört 8 lopp med 2 av dom vinster. ALLTSÅ DENNA KVINNAN ÄR JU GRYM! INTE NOG MED DET!
Hon har även en ridtravare där hon rider och tävlar alla möjliga grenar där hon vunnit massor!! Mer om det kommer i ett senare inlägg!

Hennes man Jeff Gregory 50 bast.,
Han är oxå en travmänniska och har kört 46.995 lopp och vunnit 6790 gånger!
Totalt inkörda pengar drygt $70 miljoner. Är det inte grymt eller!! Men han kör mest sina egna hästar nu som han har i ett litet stall med 10 hästar i träning.

Jag vinkade av min älskade sambo i morse, usch va det va jobbigt. Jag har ju aldrig rest så här långt själv. Har faktiskt aldrig flugit själv heller för den delen. Men visst har jag rest men aldrig helt själv.

Så nu sitter jag på Landvetter i Göteborg. Jag är helt själv, mamma vinkade av mig och en å annan tår kom väl. Allt blir så lätt lipigt när man ska säga hejdå, men jag vände mig snabbt så hon inte skulle se, då blir de så himla böligt🙈❤️ älskar dig Mammsen du e bäst!

För att sammanfatta detta inlägg:

Jag ska alltså åka till USA för att träffa Helene Gregory som jag haft kontakt med på Facebook i över ett år. Vi ska umgås, snacka häst, rida hästar, ja typ dela varandras erfarenheter. Jag kommer att blogga igenom hela resan så för er som vill följa med är det bara att hoppa på flyget för nu drar jag!!

Det ska bli skitkul och jag är supernervös!

Woop woop!!
Likes

Comments