View tracker

Usch vad dålig jag har varit på att uppdatera här idag! Har varit helt slut på dagarna den senaste veckan så har inte alls haft ork. Ni får försöka peppa mig och gärna komma med tips vad ni vill läsa om här i bloggen!

Igår var jag och mamma på Sweden Horse Show vi kollade på dressyren samt hoppningen på kvällen. Alltså wow vilka hästar i U25 klassen! Det är en av mina drömmar att få starta U25. Och även unga hästar speciellt Isac med Minna i sadeln, wow vilken häst! Han är även efter samma hingst som Annas häst som jag jobbade hos förut. Den hästen är ju helt underbar! Bådar gott för framtiden.

Från mässan fick jag med mig lite reflexer till magic då de är hemskt mörkt nu! Köpte även en jätte snygg kingsland tröja och en ny hjälm..... Asså jag dör vilken jäkla hjälm jag har köpt. Det är min dröm hjälm och jag har suktat på den väldigt länge nu så nu tog jag chansen och köpte den. Är man inte bäst kan man väl vara snyggast hmmm..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

View tracker

Detta inlägg skulle egentligen kommit upp igår kväll men det gick tyvärr inte att ladda upp förens nu! Konstigt... Nåväl här har ni inlägget! Bättre sent än aldrig som man säger.
Hade egentligen tänkt rasta av han lite på linan idag bara men hoppa upp och red ett litet kravlöst pass, det finns mycket energi i den pojken, red på fyrkantspåret mest för att få honom helt rak och spåra, böjde vänster, höger, öppnor, slutor, sen rullade jag i lite högre tempo i galoppen och lät honom ha de tempot. Även där försöker jag alltid ha honom mellan mina hjälper så han är helt rak. Han blir lite på dubbla spår ibland men det blir bara bättre och bättre för varje ridpass.

Våran vardags outfit som brukar vara en standard här hemma.
Schabrak - Agria
Ländtäcke - Mias RS
Lindor - Hööks
Paddar - Mias RS
Boots - Eskadron

Nu ska jag äntligen få äta middag och sen blir det läggdags och ny dag imorgon! Tror jag behöver fler timmar på dygnet...

ZzzZzzzZZzzz....

Likes

Comments

Igår var tandläkaren i stallet, vi passade på att kolla Magics tänder också när han skulle komma till vårat stall. Eftersom han fick lugnande för att kolla tänderna tänkte jag att han skulle få gå lite lugnare någon dag.

Idag får han vila. Brukar ha som rutin att han vilar på onsdagar just för att ha det som rutin. Tror han har börjat förstått det nu för när jag kommer till stallet på onsdagar brukar han alltid ligga ner i boxen när man kommer, hjärtat smälter ❤️

Hur kan man inte smälta för den här blicken man får när man kommer till stallet??? Finaste Magic Dancer, han har stulit mitt hjärta ❤️

Likes

Comments

Vilken häst. Vilket ekipage. Vilken dröm som gick i upplevelse för Charlotte. Inte ett öga torrt. Tack Blueberry för dina fantastiska år <3

Likes

Comments

Herregud det var på tiden att jag skaffade mig ett par nya stallskor. Passade på att investera ett par nu när hööks hade lite rabatt på alla deras ridskor och stövlar. Det fick bli ett par från Ariat. Har innan haft ett par princip likadana fast från hööks egna märke men nu när 3e paret av samma modell började ge upp så var det påtiden att jag köpte ett par rejäla. Använder ändå mina varje dag. Nu ska man bara gå in dom också ajaj!

Kram Jessica

Likes

Comments

Godmorgon! Efter en slapphelg så är det redan måndag igen. Suck... hur kommer det sig att måndagar kommer så snabbt? Förra veckan var ju minst sagt hemsk med snökaoset som har varit här i Stockholm. All kollektiv trafik har inte funkat alls och varit till och med svårt att ta sig någonstans med bil... Nä usch hoppas vi slipper sånt kaos resten av vintern! Såhär ser i alla fall våran vecka ut än så länge:


Veckoplanering v.46
Måndag: Hovis kommer + longering
Tisdag: Vila/Promenad
Onsdag: Bommar
Torsdag: Longering
Fredag: Dressyr i ridhuset
Lördag: Uteritt om det är bra väder/Dressyr
Söndag: Uteritt om det är bra väder/Dressyr

Som ni ser på schemat så är det mycket varierande träning vilket jag försöker ha varje vecka. Tycker det är viktigt för alla hästar att få mycket varierade träningar och uppgifter. Man behöver inte sitta och trimma dressyr 5 av 7 dagar varje vecka för att någonting ska sitta. Man tränar, låter hästen återhämta sig med att tänka på nått annat och sedan träna på de momentet igen efter ett tag. Tex. longering och tömkörning försöker jag göra iaf 2 gånger i veckan. Det är både nyttigt för mig och Magic. Jag kan ser hur han rör sig och även ser om han lyssnar på mina kommandon och hjälper från marken.


Likes

Comments

Välkommen till min blogg!

Mitt namn är Jessica, jag är en liten tjej på 20år, fortfarande lika hästgalen sen första dagen jag satt på häst ryggen. Jag började när jag var 12år gammal, så jag började väldigt sent i skillnad från det flesta, jag har alltså "bara" ridit i 8år totalt. Och det är verkligen inget fel med att börja rida i senare ålder. Jag tror till och med att man lär sig snabbare när man är lite äldre, men man måste också vilja lära sig och utveckla sin ridning.

Man kan säga att inget har förändras sen jag först satt i sadeln.. Hästar och ridningen är min passion. Jag har inga värsting meriter att skryta om men jag har tävlat både hoppning och dressyr upp till LA dressyr och LB hoppning med placeringar på både ridskolans ponnysar och min nuvarande stjärna Magic som jag har just nu. Han kom till oss 30:e Augusti 2016.


Bild på min föredetta lagkamrat Anna och jag på våra ridskoleponnysar.

Lite om Magic: Magic Dancer H RP 152 som han egentligen heter. Eller till vardags; Magge, Maggan, Higge, jaa ni vet.. Kärt barn har många namn. Han är alltså min foderponny som jag har för träning och tävling. Han är en Hingst född 01 efter Golden Moondancer.
​Han är den mest underbara och finaste häst jag har fått uppleva. Han är verkligen en på miljonen. Han vet alltid när det gäller. Vi har aldrig kommit från en tävling med en dålig känsla. Han ställer alltid upp för sin ryttare. Hur underbart är inte det?

Magic hösten 2016
Foto: Heidi Berglund @heidishorses på instagram. Följ henne! Hon tar ooootroligt fina bilder!

Nu tänker ni säkert men, läste jag inte att hon var 20år? Men hon har en ponny? Såhär ligger det till. Jag är 20år, mitt sista ponnyår tar alltså slut nu på årsskiftet och därefter behöver jag alltså tävla bland storhästar. Anledning är ganska enkel.
Nummer 1. Jag är väldigt kort och rider med lätthet från b-ponnysar upp till storhäst.
Nummer 2. Det är hur kul som helst med ponny!! Älskar ponnysar, det är hur roligt som helst. Önskar och hoppas att jag kommer kunna rida ponny resten av livet. #ponypower !!

Bloggen kommer mest bestå av häst som ni säkert redan har förstått. Men självklart kanske det kommer in något vardagligt inlägg ibland om det skulle vara intressant att läsa om. Men när vardagen består av mest häst helaa tiden så är det ganska självklart att det landar på hästar. Bland annat dela med mig av mina ridpass i text, bild och film. Både för att ni ska kunna ta en del om hur jag lägger upp mina pass och även framgångar. Men även för mig själv för att kunna blicka tillbaka till gamla ridpass.

Hoppas ni finner min vardag intressant att följa mig och Magic. Ni kan även följa oss på instagram. @jhdressyr

Kram Jessica

Likes

Comments

Denna blogg kommer att börja publicera inom kort. Stay Tuned!

Kram, Jessica

Likes

Comments

God kväll alla läsare!

Nej fyfan vad det är lätt att gå från toppen till botten. Idag är det en sån dag tydligen. Troligen för att det är fredag den 13e, eller?

Egentligen har jag ingen lust att skriva om mina ridpass för det gick skit dåligt ändå. Speciellt på hoppningen, fan jag skäms. Red dåliga vägar, kom dåligt på hindrerna. Jag behöver få upp mitt självförtroende i hoppningen. Fan att det alltid ska gå skit så fort det kommer lite hinder. Jag vill och behöver rida flera olika hästar och inte sitta på samma häst och nöta på samma grejer. Att få fram hästen.

Hur fan får man självförtroende i ridningen utan att det ska behöva gå från botten till toppen? De är det värsta med ridsporten. Det kommer och går i svackor.. Just nu känner jag att jag vill gråta mig till söms och glömma bort de här passet och komma om igen nästa vecka.

Förlåt för detta negativa inlägg men ibland måste man få ur det man känner..

Likes

Comments