Weekend in Shanghai...

Fredag-Söndag spenderade jag i Shanghai. Häftig stad men inte riktigt för mig, kul att ha sett dock. God mat, shopping och kvalitetstid med mina bästa vänner - en grym helg helt enkelt. Nu väntar en plugghög större än mount everest..

Likes

Comments

En perfekt söndagssysselsättning. Det ligger en bit utanför stan, och hela utflykten tog säkert 5 timmar, men det var det helt klart värt. Med vädret på vår sida blev det en grym dag och söndagsångesten hann som tur är inte ikapp mig. 

Likes

Comments

Vad har jag gjort i helgen?

​Tackar som frågar! Jag har tagit det lugnt, kvalitetstid med bästa vän, ätit gott, strosat runt i Soho, Star Ferry och tränat. Avslutade helgen med en grym hike till Dragon's back - Rekommenderas! Utsikten är inte att leka med. Vädret har dessutom varit på topp hela veckan, 25 grader och strålande sol..blir inte mycket bättre. 


Söndagkväll och jag gör mig redo för en ny vecka; Sushi, Shanghai och Wan Chai Wednesday är redan på listan. Hur väljer jag att fylla ut resten av veckan? Stay tuned..  

//Star Ferry// Victoria Harbor // Star Ferry x2//

//Salty Caramel - MUMS! Munchies i Soho - en lördagstradition // Marshmallow-smores//

//Soho är drömmen om du är ute efter något sött i alla dess former. Har inte smakat dessa ovan men de är för fina att se på för att inte vara del av mitt mobila album.//

//Lördagkväll i Central med mina hjärtan//

Likes

Comments

The Ozone

Lite för mycket av mitt csn spenderas på blueberry mojitos @the Ozone.. När tjejerna var på besök var det givet att spendera åtminstone en kväll i Kowloon. Utsikten tröttnar jag aldrig på och kvällens sällskap var heller inget att klaga över.

Mina fina pinglor

Likes

Comments

En lördageftermiddag i Mong kok

Tjejernas sista dag spenderades i Mong kok på Ladies Market. Lördagar är förmodligen inte bästa dagen att spendera i Mong Kok då hela HK samlas här, men mysigt ändå. Jag älskar att bara strosa runt här och ta in alla matdofter samt spana in marknadsstånden som har allt mellan himmel och jord..

Likes

Comments

En perfekt brunch

Började lördagen med brunch på Hello Kitty café i Tin Hang med 6 bästa vänner. Bakelserna samt maten var Hello Kitty-format - så gulligt. Tipstipstips! Priserna är lite saftiga, men värt det med tanke på att det är en annorlunda upplevelse och inte Starbucks som du springer på varsomhelst.

Address: G/F, 19 Ormsby Street, Tai Hang

lovelovelove

Likes

Comments

En bättre tisdagkväll...

Traditionell asiatisk dim sum avslutades med drinkar på en rooftopbar i Lan Kwai Fong. SEVVA är ett hett tips. Mysig atmosfär för ett glas eller varför inte middag? Fin utsikt över Statue Square och Victoria Harbour gör upplevelsen desto bättre. Goda drinkar + grymt sällskap = En perfekt kväll. Ett litet plus i kanten för påhittiga namn på deras Signature cocktails (se nedan).


Från vänster: Straight to the head//Sex and the City//I know I'm beautiful
För en sann chokladälskare som jag får SEVVA's dessertmeny en stor guldstjärna. 

Likes

Comments

Igår landade två bästa vänner i Hong Kong. Konstig känsla att visa dem var jag spenderar mina dagar och även för dem att träffa de jag umgås med. En fullspäckad vecka framför mig, just the way I like it..

Likes

Comments

x3 places to eat and drink

Först ut, the Ozone @Ritz Carlton. HKs högsta rooftopbar på 118 våningen. Magisk utsikt och gudomliga drinkar. Hett tips: Blueberry mojito! Deras Signature Cocktails ligger på 180HKD och trust me, helt klart värt det.

Address: Ritz Carlton, Kowloon


Vidare till Burger Joys i Wan Chai. Onsdagar i Wan Chai är GULD om vi snackar utgång men här finns även ett och annat guldkorn när det kommer till restauranger och omtalade barer. Bor man här behöver man ett break från asiatisk mat med jämna mellanrum. Missförstå mig inte, jag är en sucker för Dim Sum, sushi och nudlar, men lite västerländsk mat är ibland inte helt fel. Burger Joys är ett perfekt alternativ när du behöver en hederlig välgjord burgare. Deras tryffelpommes är en favorit och en milkshake sitter aldrig fel. Priserna är överkomliga - finns billigare och dyrare alternativ.

Address: 42-50 Lockhart Road, Wan Chai


Sist, men absolut inte minst: Din Tai Fung, Causeway Bay. Alltså YUM. Hett tips. Traditionell asiatisk mat! Beställ in 6/7 rätter om ni är två i sällskapet och prova allt. Skippa "chicken feet" då det faktiskt är chicken feet du får in på tallriken. Jag är en solklar allätare och smakar gärna en hel del, men vid chicken feet och liver tar det stopp.. Trots dess Michelinstjärna skjuter priserna inte i höjden och du kan få en hel del mat för ett par 100 HKD.

Address: G/F 68 Yee Woo Street, Causeway Bay

Likes

Comments