Först en bild från kvällen igår. Jag tycker att det är så mysigt och gott (hehe), att duka upp så här. Inta soffläge, kolla på en bra film, serie eller tv-program och njuta av varenda tugga av det goda. Jag har alltid varit för helgmys, det är något speciellt med det. Minns när jag var liten, längtade jämt till lördagsgodiset och det sitter nog lite i. ;)

Gick upp strax innan åtta imorse och åt frukost. En grötskål med massa topping ofc. Jag toppar och boostar typ allt jag äter, haha. Sen tog jag mig till gymmet för ett överkroppspass, mitt tråkigaste pass. Mycket är nog för att jag är ganska klen i överkroppen och tycker det är svårt att få kontakt med ryggen. Nu var det ett tag sedan jag körde överkropp också, men jag gör mitt bästa och jag blir ju lite trött i musklerna så någonting gör jag väl rätt. ;)

Mitt överkroppspass innebär rygg, biceps, triceps, axlar och mage/core.


Nu har jag precis ätit lunch och ska fixa i ordning mig för ett kvällsskift på sjukhuset. Kram❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att bära på en historia, kan vara jobbigt ibland. Men också ge erfarenhet. Mina 7 år som sjuk i anorexi gav mig erfarenheter som många andra inte har. Det har givit mig kunskap och jag kan ha en förståelse för andra med psykiska problem.

Men ibland blir jag illa till mods. Vet inte om jag ska delta i samtalsämnen eller bara sitta tyst. Jag vet min historia, men inte dem. Idag kom ett sådant tillfälle. Två på min APL-plats började prata om anorexi och ätstörningar. De hade varit på en föreläsning om anorexi. Och där med verkligen fått höra vad sjukdomen gör med en, jag hörde att det var en bra föreläsning för de pratade så bra om detta. De återberättade mycket vad tjejen hade pratat om. Och jag satt där, och visste exakt. De här två tjejerna tyckte att anorexi var så hemskt, de kunde inte förstå hur man blev så sjuk, hur man kunde misshandla sig själv så, hur det kunde bli så fel i huvudet. Hur man kunde se sig så stor men vara så liten. Hur man kunde sluta äta. Och där satt jag, vetandes om min historia, men inte dem. Där satt jag och jag visste exakt hur allt fungerade. Där satt jag och visste exakt hur hemsk anorexi är. Jag satt där och egentligen pratade dem om mig. Det tjejen hade förläst om kunde lika gärna ha varit jag själv.

Jag brukar inte delta, utan tar fram telefonen och gör något annat. För vad ska jag säga? Allt blir så stelt, konstigt. Jag undrar ibland hur människor skulle reagera om man berättade. Att ”jag har varit sjuk i anorexi och vet exakt vad ni pratar om”.

Man vet aldrig, när man möter någon. Vad den personen har varit med om i livet. Någon som lär känna mig idag, har ju ingen aning, för det står inte i min panna. Människors historia finns bara där inne. Och det är ändå intressant tycker jag. De flesta bär nog på något, men man kan aldrig veta vad.

Likes

Comments

Åkte hem i detta fina vinterland från en dag på lasarettet där jag har min APL. Trivs så bra, verkligen en härlig avdelning med fin personal som skapar bra stämning.

Och sen då? Till gymmet där jag hade bestämt att jag skulle köra ett långpass. 1,5 timme på crosstrainern. Jag visste innan att det krävs hjärnvilja för att göra det. Det är ju så mycket roligare att springa så länge eller längre, än att trampa på en crosstrainer. Men 1. på med en bra serie och 2. Ta 30 min i taget. Alltså tänk 30, sedan 30 igen och sen är det bara 30 min kvar! Jag var så stolt efteråt och är fortfarande det, allt går om man vill. 😊

Jag vill ändå ha ett liknande upplägg nu på crosstrainer som jag skulle ha haft om jag skulle sprungit istället. Konditionsidrott är tametusan det bästa på många olika sätt och är så tacksam att kroppen orkar! ❤️

Nu blir det frukt, godis och dadelbollar framför en bra serie. Tända ljus och bara ha en myskväll. Imorgon går jag ett kvällsskift så behöver inte upp så tidigt. Ha en fin lördagskväll, kram!

Likes

Comments

Ibland är det sista man vill tänka på, det enda man kan tänka på.

Likes

Comments

Idag stod det ben på schemat och så här såg mitt pass ut. Jag ökade också alla vikter med 5 eller 10 kg, kändes riktigt bra! Jag är ju inte ute efter att forma eller bygga stora biffiga muskler på kroppen, utan tränar styrka för att bli stark, uthållig och för att få en bra grund i löpningen. Sen kommer ju lite muskler på köpet såklart och muskler behövs ju i löpningen också. Men som löpare får man ju de långa och uthålliga musklerna.

Uppvärmning på crosstrainer 10 minuter
10x5 benpress
10x5 sittande legcurl (baksida lår och rumpa)
10x5 liggande legcurl (baksida lår)
10x5 benspark (framsida lår)
10x5 rygglyft (ländrygg & rumpa)
10x5 hip adduction (insida lår)
10x5 hip abduction (utsida lår/höft/rumpa)
Vader i vadpress och tåhävningar, där tappar jag oftast räkningen, kör tills det blir jobbigt.

Känns skönt i benen nu, så nöjd med min prestation! 😊 Det är fredag idag och jag går inte på helg som många andra utan jag ska ha praktik hela helgen. Har ju varit ledig sen i onsdags så nu känner jag mig utvilad och redo för lite praktik igen. Men önskar er en bra helg. ❤️

Likes

Comments

Från mitt fönster.

Likes

Comments

Imorse hade jag tvättid så tvätten är snart klar, blir ju inte så mycket tvätt när man bor själv. Klockan 10 har jag betygsamtal och sen behöver jag städa lägenheten vilket också går ganska fort eftersom jag inte bor stort och jag låter det aldrig bli smutsigt. Resten av dagen blir lugn förutom att jag ska till gymmet och träna såklart! Funderar på intervaller idag också fast på cykel istället. 😊 Ska skriva lite på ett träningsschema också inför nästa vecka, som jag skrev är min plan att steppa upp träningen en nivå så då gäller det att planera och vara konsekvent.

Önskar er en bra torsdag! ❤️

DAGENS GRÖT.
Havregryn
Vatten
Salt
Chiafrön
Linfrön
Russin
Rivet äpple
Kanel
KOKA IHOP.

Toppa med rivet äpple, blåbär, solrosfrön, pumpakärnor, hasselnötter, mandlar, kokosflakes och mandeldryck.

Likes

Comments

Ikväll tog jag tag i det här med intervallträning på crosstrainern. Ni ser mitt upplägg på bilden. Det här med att få upp pulsen tycker jag är svårt, speciellt på crosstrainern. Veckans andra intervallpass ska få bli på cykel istället så får vi se om jag upplever någon skillnad. Ska fixa om mitt träningsupplägg lite, utmana mig själv och lägga i en högre växel. Jag kan ju inte springa, men jag får göra det bästa utav min alternativa träning och göra den lika jobbig som löpningen! Utöver cardiopassen är det benstyrka, överkropp och BÅLTRÄNING. - så viktig.

Likes

Comments

Fick min välbehövliga sovmorgon i morse, klockan 10 steg jag upp. Hur skönt? Så en brunch i form av en rejäl grötskål och kaffe fick starta igång min dag. Kan leva på gröt alltså, godaste som finns.

Jag har hunnit plugga och nu vilar jag i soffan. Samt är lite nedstämd pga. ont i mina benhinnor. Det börjar bli så psykiskt påfrestande detta.. Ska i alla fall till löplabbet första helgen i februari och prova ut nya skor. Hoppas det kan hjälpa lite, tror jag behöver några mer rejäla skor med mer stötdämpning. Sedan bentäthetsmätning och gå hos fysioterapeut igen. Kan väl inte bli sämre i alla fall.. Nu har klockan blivit så mycket att det är dags för mellis, sen ska jag iväg och träna! 😊

Likes

Comments

Hej bloggisen! Dagarna rullar på, praktiken rullar på och jag trivs verkligen på avdelningen. Bra rutiner, trivsel och härliga arbetskamrater. Förstår att de som jobbar där trivs! :)

Mer då, igår hade jag samtal med en terapeut på telefon för att berätta om mitt mående/problem. Så står på en väntelista nu, visste att det var så och det suger att sjukvården ska vara på det viset. Men samtidigt kommer väl mitt problem finnas kvar då också och om inte så kan jag tacka nej till terapin då. Jag har i alla fall tagit första steget, bara det. Blotta sig totalt inför någon, men kändes ändå skönt. Bara att få säga alla orden högt.

Min ortopedläkare ringde igår också, allt på en gång. Är uppe i frikort nu så mycket som jag besökt sjukvården det senaste året, hehe. Hur som helst är han en helt fantastisk läkare som tillgodoser sina patienter och lyssnar och vill hjälpa till 110%, så himla tacksam för det. Så han skulle skriva en remiss till en bentäthetsmätning och sen tyckte han att jag skulle börja gå hos sjukgymnasten igen för att få vägledning etc. sen ska vi ses i april någon gång för att se hur allt gått och hur det är med mina ben. Ska ju tillbaka till ortopedtekniska också för att kika på inläggen jag fick, om något behöver justeras.

Det var min uppdatering till er, nu är jag ledig fram till fredag 14.00 så. himla. skönt. Imorgon bitti blir det sovmorgon. Sedan plugg, träning och tv-häng.

Har lite bildbrist och denna bild stämmer inte direkt med vädret. Det är vitt och alldeles för mycket snö ute just nu tycker jag. Eller, det blir just och fint men jag avskyr att köra bil i detta väglag.. Antar det snöat en del hos er också?

Likes

Comments